Log in

View Full Version : 8.0.2 Turkiye Ligi ile ilgili hata ve çözümü

perpetua
14.Şubat.2008, 22:13
8.0.1 yaması ve daha önceki yamalarda mevcut olan, "Anadolu" takımlarının gerçekten çok daha fazla gelir kazanması sorunu geçen Kasım ayında SI froumları aracılığı ile SI Games'e bildirilmiştir ve bizler göreve geldikten sonra SI'ın iç kanalları yolu ile hata konusunda bir çok detaylı bilgi sağlanmıştır.

SI Games bu konuda sorunun hallolduğunu Ocak ayı içinde belirtmiştir ve 8.0.2 yamasında düzeleceğini vaad etmiştir.

Şu anda 8.0.2 yamasına bakılırsa da zaten "Anadolu" kulüplerinin gelirlerinin çok daha mantıklı seviyelerde olduğunu görmemiz de mümkün.

Ancak SI bu hatayı düzeltirken bu sefer ligimizin kaliteli takımlarının maç hasılat gelirlerinde bir hata oluşturmuş ve bu nedenle Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin toplam gelirleri, toplam giderlerden 30 milyon YTL ve 20 milyon YTL tutarında daha az olmasına neden olmuştur. Yani bu takımlar her yıl sürekli olarak bu paraları kaybedecek, bu nedenle de oyunda sürekli başkan değişimine gidilecektir.

Bu sorunu biz iki gün önce ilk defa beta test yapma şansı bulduğumuzda keşfettik ve hem takımların finansal durumlarını kodlamak ile görevli kişiye, hem de araştırmacıların şefine sorun olduğunu belirttik. Cevap olara bize ne yazık ki yamanın bu hata ile çıkacağı belirtildi. Oyun kodunu değiştirmeden, veritabanı içinde bazı bilgileri değiştirerek bu sorunun ortadan kaldırılmasını dün SI Games'den rica ettik ancak yamanın bugün çıkması konusunda karar aldıkları için bu değişiklikler de oyuna yansıtılmadı ve şu anda 8.0.2 yamasında Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin her yıl sürekli olarak büyük zarar etmesi ve bu nedenle 8.0.2 yamasının oynanamaz halde olması sözkonusu.

Sorunun esas nedeni, veritabanında bizlerin girdiği bilet fiyatlarının Galatasaray ve Fenerbahçe için kullanılmaması ve oyunun kendi kafasına göre bliet fiyatı yaratması. Mesela 45 YTL civarında olması gereken Galatasaray maç biletlerini oyun 20 YTL, 700 YTL civarında olması gereken sezonluk biletleri oyun 200 YTL cıvarında kullanıyor. Benzer durum Fenerbahçe için de geçerli. Yani veritabanında bilet fiyatları üzerinde değişiklik yaparak sorun ortadan kalkmıyor.

İkinci düzeltme denememiz, takımalra daha fazla sponsor geliri vermek olacaktı ancak çıkacak yama'da veritabanı üzerinde değişiklik yapamadığımız için bu çözüm de gerçekleşemedi. Oyun ile beraber gelen editör ile sponsorluk gelirleri de değiştirilemiyor.

Gelirleri daha üst seviyeye çekmek için son ihtimal, bu takımların seyirci sayılarını daha üst seviyeye çekmek olduğu yaptığımız testler sonucunda ortaya çıktı.

Veritabanını tekrar indirmeniz yerine, bu sorunu ufak bir edt dosyası ile bir miktar cözmek mümkün ve mesajın ekinde bu edt dosyasını bulabilirsiniz.

Bu edt dosyasını kullanarak karşınıza ilk olarak çıkacak şey Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının hem statlarının, hem de ortalama seyirci sayılarının çok yüksek seviyede olması. Bu nedenle de takımların değerleri çok abuk sabuk seviyelere ulaşacaktır. Ancak amacımızın Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin büyük paralar kaybetmemesi olduğu göz önünde tutulursa seyirci sayısı hatasının nispeten daha ufak bir hata olduğu kabul edilebilir.

EDT dosyasını \Sports Interactive\Football Manager 2008\data\updates\update-802\db\802\edt\ klasörünün içine yerleştirmeniz kısa süreli olarak sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

Son söz: SI Games'in bu sorunu çözüp yeni bir yama çıkartacağı konusunda haber aldım.

batuhanry
14.Şubat.2008, 22:41
Teşekkürler abi , yarın yeni ve hatasız bir oyuna başlarım artık :)

Deza
14.Şubat.2008, 22:41
SI Games´in bu sorunu düzeltmek icin yeni bir yama cikarmasi cok güzel oldu. Cok iyi bir karar almislar, bundan dolayi tebrik ederim onlari ve ayrica abi sana da tesekkürler. Bu sorunu cok kisa zamanda ve en iyi sekilde cözüme kavusturabilmesini sagladin. Sana ve SI´ya yeniden tesekkürler. :)

PesimiSTyLa
14.Şubat.2008, 22:47
SI Games´in bu sorunu düzeltmek icin yeni bir yama cikarmasi cok güzel oldu. Cok iyi bir karar almislar, bundan dolayi tebrik ederim onlari ve ayrica abi sana da tesekkürler. Bu sorunu cok kisa zamanda ve en iyi sekilde cözüme kavusturabilmesini sagladin. Sana ve SI´ya yeniden tesekkürler. :)

Aynen katılıyorum. Emegi gecen herkese cok tesekkürler. ayrıca sorunun düzeltilecegi yama cıkana kadar çözümü bizim için buldugunuz için tesekkürler ;;)

Gncl1905
14.Şubat.2008, 22:52
Yama ne zaman çıkacak bir bilgisi olan var mı?8.0.2 yi bekliyordum bu hata sevincimi kursağımda bıraktı.

perpetua
14.Şubat.2008, 23:17
Yama konusunda henuz garanti yok. Simdilik ugrasiyorum bu konuda.

Varonil
14.Şubat.2008, 23:21
Teşekkürler Ömer Abi,hatasız bir yeni kariyere başlayacağın bende haftasonu. :)

rameryem
14.Şubat.2008, 23:25
teşekkürler ömer abi umarım yeni yama en kısa zamanda çıkar

licentia
15.Şubat.2008, 00:24
su anda evde degilim ve bir PC basindayim sorun su olucak bu dosyayi bir Mac'de de kullanabilicekmiyim?

perpetua
15.Şubat.2008, 00:32
su anda evde degilim ve bir PC basindayim sorun su olucak bu dosyayi bir Mac'de de kullanabilicekmiyim?

Buyuk ihtimalle kullanabilirsin. Ancak MAC kullanmadigim icin emin degilim. Bir sorun olursa burada sor veya SI forumlarinda Editor's Hideaway bolumunden daha detayli bilgi alinabilir EDT ve DDT dosyalari ile ilgili.

Vieri
15.Şubat.2008, 00:48

Merhaba,

evet kullanabilirsin.

aLka
15.Şubat.2008, 02:04
stad kapasitesi hala GS´nin 100000 olarak görünüyor, onu düzeltemiyormuyuz?

Vieri
15.Şubat.2008, 02:12
Finans durmunu düzeltmek için malesef bu şekilde gözükecek. Bu şekilde olması takımların finanslarının tamamen dengesiz ve kötü olmasından çok daha iyidir.

sacrameNt
15.Şubat.2008, 03:39
çok büyük, kabuledilemez bir hata.

aLka
15.Şubat.2008, 12:34
Finans durmunu düzeltmek için malesef bu şekilde gözükecek. Bu şekilde olması takımların finanslarının tamamen dengesiz ve kötü olmasından çok daha iyidir.
o zaman yeni yamayı beklemekte fayda var. 100000 görünürken oynayamam ben ya.

deniz.91
15.Şubat.2008, 12:37
Stad 100000 bina ama trübünler yine normaldeki gibi doluyor sanırım

Sheriff
15.Şubat.2008, 13:00
o zaman yeni yamayı beklemekte fayda var. 100000 görünürken oynayamam ben ya.
Yeni yamanın garantisi yok, malesef şu an iki alternatifiniz var iki hatadan biriyle oyunu oynamanız gerekecek..

mkkadi
15.Şubat.2008, 15:06
Bize özel küçük bir hata giderici yayınlayamazlar mı? Özel bi update? Sonuçta gerçekte GSde alisamiyenden aslantepeye geçişte Finansal olarak GSde rahatlık olacaktı. Şimdi 100000lik staddan bu iş nasıl olacak?

Cyzio
15.Şubat.2008, 15:10
Türkiye Ligi oynamadığım için pek ilgilendirmedi bu hata beni ama gerçekten büyük yanlışlar var yine TSL ile ilgili eskisi kadar olmasada..

shadowrefree
15.Şubat.2008, 15:16
peki ben birşey sorucam...bu eklentiyi kullanamadan bşr oyun açsak...bir çok ligle birlikte türkiye ligide dahil...takımlar finans olarak zarar edeceği için...premier ligde karşılaştığımız puan düşürme ya da başka bir yaptırım olabilir mi?ve finansal krize giricekleri için oyuncu kalitesinde düşme ve avrupadaki başarıları etkilenir mi?

mkkadi
15.Şubat.2008, 15:22
Ya bu arada yanlış anlamadıysam bu hatalar editörle değiştirilemiyor ama editörü değişiklik yapmamız için koymuşlar ve bu özellikleri değiştirme şansı orda var gözüküyo. Neden değişmiyor anlamadım..

sardokar
15.Şubat.2008, 15:59
si games'ten bir rezalet daha!

kral_67
15.Şubat.2008, 17:16
ya hevesim kursağıda kaldı o kadar bekle bekle 802 için ve gelen hataya bak...:(

burak434
15.Şubat.2008, 18:30
Peki Galatasaray 1.8.2009 da 52500 kişilik Seyrantepeye geçicek gözüküyor.Onu ne yapıcaz?

sui generis
15.Şubat.2008, 20:19
Ya bu arada yanlış anlamadıysam bu hatalar editörle değiştirilemiyor ama editörü değişiklik yapmamız için koymuşlar ve bu özellikleri değiştirme şansı orda var gözüküyo. Neden değişmiyor anlamadım..
evet bende aynı seyı sorcam edıtorden degısmıyormu

shadowrefree
15.Şubat.2008, 21:54
peki ben birşey sorucam...bu eklentiyi kullanamadan bir oyun açsak...bir çok ligle birlikte türkiye ligide dahil...takımlar finans olarak zarar edeceği için...premier ligde karşılaştığımız puan düşürme ya da başka bir yaptırım olabilir mi?ve finansal krize giricekleri için oyuncu kalitesinde düşme ve avrupadaki başarıları etkilenir mi?

arada güme gitmesin die yine sorayım ben...:D

perpetua
16.Şubat.2008, 02:56
peki ben birşey sorucam...bu eklentiyi kullanamadan bir oyun açsak...bir çok ligle birlikte türkiye ligide dahil...takımlar finans olarak zarar edeceği için...premier ligde karşılaştığımız puan düşürme ya da başka bir yaptırım olabilir mi?ve finansal krize giricekleri için oyuncu kalitesinde düşme ve avrupadaki başarıları etkilenir mi?

arada güme gitmesin die yine sorayım ben...:D

Eger bu eklentiyi kullanmazsaniz karsilasacaklariniz

1. Bu takimlarin kadrolarindaki degerli oyuncular birer birer satilir
2. Yapay zeka'nin (ve sizin) oyuncularla kontrat yenilemesi, takimda para olmadigi icin zorlasir.
3. Transfer yapmak icin paraniz olmaz, bedava oyuncu almak isteseniz bile maasini karsilamakta zorluk cekersiniz.
4. Bir sure baskan kulube yatirim yapar, disaridan para verir ama bir sure sonra gorevinden ayrilip yerine yeni bir baskan gelir.
5. Zamanla bu kulupler surekli para kaybettigi ve yeni oyuncularla takimi takviye edemedigi icin reputation (taninirlik duser) ve once orta siralara oynayan takim, daha sonra ligden dusmemeye oynayan takimlar haline gelir. Dusme burada noktalanmaz.

Sadece 1 sezon oynayacaksaniz bile ozellikle Fenerbahce'nin onemli oyuncularini satmasi nedeniyle pek de verimli bir oyun olmaz.

perpetua
16.Şubat.2008, 02:58

EDT dosyasi ile yapilan degisiklikler Editor ile yapilmasi mumkun degisiklikler. Ancak editor'de bunlari yapmak yerine edt dosyasi ile yapmak ozellikle dosyayi indirme konusunda buyuk kolaylik saglayacaktir.

Daha once dusundugumuz Sponsorluk geliri arttirma ve bilet fiyatlarini yukseltme fikirleri ya editor'de mumkun degil ya da oyun uzerinde etki etmiyor.

perpetua
16.Şubat.2008, 02:59
Peki Galatasaray 1.8.2009 da 52500 kişilik Seyrantepeye geçicek gözüküyor.Onu ne yapıcaz?

Onun kapasitesi de 2/8/2009 tarihinde buyuyecek bu EDT dosyasi ile.

shadowrefree
16.Şubat.2008, 03:23
cvp için teşekkürler...gerçekten önemli...çünkü fenerin galatasarayın kasımpaşadan farkı kalmaz bu eklentiyi kullanmazsak...

onursen_59
16.Şubat.2008, 12:06
peki ben 8.0.2 de bi oyun açtım bu eki şimdi kurdum bu kayıtlı oyunumu etkilicekmi yoksa yeni mi oyun açmam gerekli?

aLka
16.Şubat.2008, 18:08
perpetua,
yeni patch ne durumda, çıkacagı kesin mi ? bu durumda oynamak da istemiyorum. cevaplarsan sevinirim.

Onurap
16.Şubat.2008, 18:28
100 bin 200 bin stad ve full seyirci biraz fazla olmamış mı?Oyun serbest oynuyor şuan 2.sezonumda gs transfere 25-30 mn euro harcadı :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ne kadar eksik varsa yılda biz o kadar parayı hersene kayıtlı oyun editöründen eklesek olmaz mı?

estustbjk
16.Şubat.2008, 18:59
Bu sene Turkcell Süper Ligde (gerçekte) sezon bittikten sonra transfer dönemi 11 Haziranda başladı ve Ağustos un sonunda bitti(Önceki senelerde de böyleydi).Neden bu tarih oyunda hep 1 Temmuz-31 Ağustos olarak belirtiliyo? Düzeltilemez mi?

sui generis
16.Şubat.2008, 20:30
ben o hatayla oynuyorum tek yaptıım sey stadyum kapasıtesını falan real madrıd ın aynısını yaptım ve ık yaptıgım transfer nihat kahvcı yı fenere almak oldu taksıtle de olsa bayagı para verdım gs da iyi transferler yaptı bekleyip görecegim...

fmhastasi
16.Şubat.2008, 20:47
bir sorum olcak.
bu yamayla yeni oyun actık ve oynadık diyelim.düzeltme yaması çıktıgında kayıtlı oyunumuza devam edebilecekmiyiz yoksa yeni oyunmu acmamız gerekecek?

Han12
16.Şubat.2008, 22:32
Turksportal ekibinin hatası olmasa da gerçekten SI ın yaptığı çok büyük bir rezalet inanamıyorum gerçekten

OnuldinhoHizmet
17.Şubat.2008, 02:52
elinize sağlık öncelikle beğenilmeyen yerleri editörden değiştirilebilir yani bunu tartışmaya gerek yokki turksportal yöneticileride en iyi yöntemi uygulamışlar zaten iyi oyunlar...

kocari
17.Şubat.2008, 07:01
evet yaw normalde alamayacağım adamlar geliyor koşa koşa :)

Gncl1905
17.Şubat.2008, 14:26
Yama çıkmadan kariyer açamayacağız yani.Çabuk çıksa bari, ben bu dosyayı indirmesem klübümün batmasına razı olmam indirsemde 100000 200000 stat kapasitesi çok saçma.

Vassili Zaitsev
17.Şubat.2008, 15:09
Arkadaşlar bu durumda yapılabilecek en iyi şey yeni patch çıkana kadar avrupanın değişik ülkelerinden takımlar seçip oynamak. Ben Hajduk la oynuyorum gayette zevkli oluyor. Tavsiye ederim...:D

Fernando Gago
17.Şubat.2008, 15:10
Arkadaşlar bu durumda yapılabilecek en iyi şey yeni patch çıkana kadar avrupanın değişik ülkelerinden takımlar seçip oynamak. Ben Hajduk la oynuyorum gayette zevkli oluyor. Tavsiye ederim...:D

Yeni patch çıkacağı belli deil ki :)

ataman5
17.Şubat.2008, 20:02
arkadaşlar sigames forumlarında bunun editörden bir çözümü olabiliceği konuşuluyor ancak ingilizce olarak anlamama rağmen verilen değerlere dair yani oyunun kendi içindeki değerlerle alakalı bilgim olmadığından tam olarak napab iliceğimizi anlıyamadım bu yüzden burdaki üst yetkililerin şimdi vericeğim linke bi göz atıp ne olup ne bittiğini bize de açıklamasını rica ediyorum..

http://community.sigames.com/eve/forums/a/tpc/f/9482076743/m/9142029083

perpetua
17.Şubat.2008, 20:28
arkadaşlar sigames forumlarında bunun editörden bir çözümü olabiliceği konuşuluyor ancak ingilizce olarak anlamama rağmen verilen değerlere dair yani oyunun kendi içindeki değerlerle alakalı bilgim olmadığından tam olarak napab iliceğimizi anlıyamadım bu yüzden burdaki üst yetkililerin şimdi vericeğim linke bi göz atıp ne olup ne bittiğini bize de açıklamasını rica ediyorum..

http://community.sigames.com/eve/forums/a/tpc/f/9482076743/m/9142029083

GS ve FB yeniden yaratilarak yapilabilir deniyor ancak bunun yaratacagi diger sorunlar goz onunde tutulmamis durumda.

sui generis
17.Şubat.2008, 21:15
fb ve gs yeniden yaratılırsa ne gibi sorunlar olabilir ki?

yusufislam
17.Şubat.2008, 21:48
onlar bunu bilerek yapti...!

hem update'imizi yerine getiriyorlar hemide burnumuzdan getirmeyi de unutmuyorlar!
INAT VE GICIKLIK olsun diye altinda yatan NEFRET ve UMURSAMAZLIKdan dolayi oluyodur, eminim!

Knightmare
17.Şubat.2008, 22:33
pffff asıp kesmişsin iki dakikada...niye bu kadar öfkelisin anlam veremedim. tamam yapılmaması gereken bir hata yapılmış, ama bunu Türk'lere karşı yapılmış birşey olarak görmen mantıksız...öyle olsa neden sadece gs ve fb de var?!?! tüm ligi sallardılar...

OnuldinhoHizmet
17.Şubat.2008, 22:53
yama güzel olmuş walla finans kötü diğer herşey süper allah naza değdirmesin :D
yani finans kötü bardağın dolu tarafınada bakın sürekli başkan değişio:D istediğiniz oyunucu almak için daha çok uğraşmak gerekio bide bakıonuz gs ve fb 1. lig e düşmüşler onları bu durumdan kurtarıp eski gücüne ulaşmasını sağlıonuz oyun daha sürükleyici olmuş ben gs sadece 3 yabancı ile oynuyorum tek maç kaybettim onada yedek kadra ile çıktım lig çok daha zevkli oluo...

licentia
17.Şubat.2008, 23:50
son olark sole bi oneride bulunu Miles Jacobson editorde bu iki takimin bilet fiyatlarini 5 punda koayarsaniz eger oyunda bilet fiyatlari eski surum yani 801 deki gibi oluyormus. Ne kadar dogrudur bilemem cunku daha henuz test etmedim ama eger bu oluyosa sorun cozulebilir gibi. Bi de sunu merak ettim bu bug Besiktas veya baska kulupleri de etkiliyor mu yoksa sadece Galatasaray ve Fenerbahce'de mi etkileri goruluyor?

Knightmare
18.Şubat.2008, 03:11
bug falan değil benim anladığım kadarıyla. fb ve gs'nin bilet fiyatları girilmemiş olabilir yani kombine ve normal biletlerden karı düşüyor iki takımında ciddi anlamda. oyun rastgele bir bilet fiyatı belirleyince de anlamlı fark oluyor arada.

Deza
18.Şubat.2008, 04:25
bug falan değil benim anladığım kadarıyla. fb ve gs'nin bilet fiyatları girilmemiş olabilir yani kombine ve normal biletlerden karı düşüyor iki takımında ciddi anlamda. oyun rastgele bir bilet fiyatı belirleyince de anlamlı fark oluyor arada.

Yaniliyorsun. Bu bir bug. Bilet fiyatlari dogru olarak girildi ama oyun bunu fazla buldugu icin düsüs yapiyor kendiliginden. Bu da gercekci olmayan fiyatlar ortaya cikariyor ve takimlar normalde elde edecegi gelirden oluyorlar. Oyunda kodlamadan dolayi cikan bir hata ve editörden düzeltilemiyor. SI´nin düzeltmesini bekliyoruz artik.

shadowrefree
18.Şubat.2008, 04:27

topici okumadın sanırsam...perpetua arkadaşımız zaten neden kaynaklandığını ve nasıl çözüm yolları geliştirebilceklerini topic in başında anlatıyor...ve sende ona benzer cümleler kurmuşsun bir bakıma...yani sen doğru anlamışsın ama topici okumanı tavsiye ederim...

Valheru
18.Şubat.2008, 13:20
Benim gözlerim mi yanlış gördü yoksa benmi yanlış baktım anlayamadım Fenerbahçe şükrü saracoglu stadi ne zamandan beri 50509 kişilik oldu?8.0.1 yamasında 52000 kişilik zaten normaldede 52000 kişilik.bence cok sacma olmuş.ama diğer takımlar güzel

shadowrefree
18.Şubat.2008, 14:55
50509 kişilik şükrü saraçoğlu stadı...resmi sitede yazıyor...ayrıyetten 90 tanede loca var...90 loca 1500 kişi sığdırabilirsen 52000 olur sıkma sen canını...:D

Deza
18.Şubat.2008, 15:03
Benim gözlerim mi yanlış gördü yoksa benmi yanlış baktım anlayamadım Fenerbahçe şükrü saracoglu stadi ne zamandan beri 50509 kişilik oldu?8.0.1 yamasında 52000 kişilik zaten normaldede 52000 kişilik.bence cok sacma olmuş.ama diğer takımlar güzel

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/stadbilgi.html

50509 kişilik şükrü saraçoğlu stadı...resmi sitede yazıyor...ayrıyetten 90 tanede loca var...90 loca 1500 kişi sığdırabilirsen 52000 olur sıkma sen canını...:D

Dogru.

gahanthegod
18.Şubat.2008, 16:56
Ben bunu koydum ama ne bileyim sonra bosver dedim, nasilsa TSL ile oynamiyorum. Ama kaldiramiyorum simdi bunu, sildim finances_fix dosyasini, yine de oyun actigimda 100bin 200bin gozukuyor stadlar. Ne yapabilirim?

kocari
18.Şubat.2008, 17:02
yaw hüseyin çimsir ney öyle :D balkanların matheusu olmuş :) . vieira gibi

Valheru
18.Şubat.2008, 17:03
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/stadbilgi.html

Dogru.

arkadaşım madem öyle ilk fm 2008 çıktığında stad 52000 değilmiydi?sonuçta sizler bunları sigames ulaştırmıyormusunuz?neden o zaman 52000 di şimdi 50509 oldu?stadin bi kısmı yıkıldıda bizim mi haberimiz yok

Sekopej
18.Şubat.2008, 17:09
arkadaşım madem öyle ilk fm 2008 çıktığında stad 52000 değilmiydi?sonuçta sizler bunları sigames ulaştırmıyormusunuz?neden o zaman 52000 di şimdi 50509 oldu?stadin bi kısmı yıkıldıda bizim mi haberimiz yok

O zaman araştırmayı yapan kişi öyle girmiş ama sonra öyle olmadığı anlaşılmış ve bu yamada doğru olan şekilde ayarlanmış. Doğru birşey yapılmış yani, bunun neyini eletiriyorsun anlamadım?:)

sardokar
18.Şubat.2008, 17:20
fenerbahçenin stadı dillerde efsane gibi 55 bin kişilik diye geyik yapa yapa millette gerçek sanıyor :)

Deza
18.Şubat.2008, 19:01

Belki ilk ciktiginda yanlis girilmis olamazmi arkadasim, ha? Simdi düzeltilmis ve dogru girilmistir. Kanit olarak linki de verdim. Gir bak inanmiyorsan.

shadowrefree
18.Şubat.2008, 19:50
@valheru

yaw ne kadar gereksiz br konu üzerinde tartışıosun...

Xipe Totec
19.Şubat.2008, 11:30
en azından yeni çıkacak yamaya kadar idare edelim bununla.. finance fix dosyasını atmadan ortalama olarak ne kadar zarar ediliyo gs ve fb de.. aşırı fazla deilse normal haliyle devam edecem

Valheru
19.Şubat.2008, 13:38
hayır bana en cok sacma gelen sey oyuncu özellikleride düşmüş.ilhan parlak nerdeyse kezmandan daha güzel yapılmış.yani adamın özelliklerini düşüre düşüre berbat etmişler.aynı şekilde shabani nonda adamın özellikleri 13 ü geçmiyor neden bu kadar kalitesiz yaparlar böyle adamları hiç aklıma gelmiyor.

Vieri
19.Şubat.2008, 14:24
hayır bana en cok sacma gelen sey oyuncu özellikleride düşmüş.ilhan parlak nerdeyse kezmandan daha güzel yapılmış.yani adamın özelliklerini düşüre düşüre berbat etmişler.aynı şekilde shabani nonda adamın özellikleri 13 ü geçmiyor neden bu kadar kalitesiz yaparlar böyle adamları hiç aklıma gelmiyor.

Valheru, 8.0.2 yamasında yer alan data, oyuncu ve takım dengeleri bakımından Türkiye ligini bu zamana kadar en oynanabilir hale getiren yama, tek kusuru SI tarafından kodlamada yapılan güzide kulüplerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yaşadığı mali hata malesef oyundan alacağımız keyfi kursağımızda bırakmakta. Bu problem SI'a iletilmiş ve çözümü beklenmektedir. Gelecek yama olduğu taktirde (SI şu anda bunu söylemiyor) hataları çözüp, en eksiksiz bir biçimde sizlere sunma niyetindeyiz. (U20'lerin kullanılması, Türkiye kupası ve süper kupasındaki yabancı kontenjan problemi, alt liglerde yeterli Türk oyuncununu oyuna yansımaması vb.)

İlhan Parlak konusunda neye dayanarak bu eleştirini yapıyorsun bilemiyorum fakat oyun datasını açıp bakarsan farkı çok bariz anlayacaksın. İlhan Parlak Türkiye liginin en gelecek vaad eden genç yıldızlarından fakat bu uzun vadede ön plana çıkacaktır. Bu sebeple bu oyuncu -9 potansiyel yetenek almıştır. Bu değer her yeni açacağınız oyunda farklı yorumlanmaktadır. Metaja Kezman ise benim gördüğüm kadarıyla İlhan Parlak'tan daha iyi değerlere sahip. Tabi belli bir süre geçtikten sonra İlhan belli noktalarda Kezman'ı geçebilecek potansiyele sahip.

Nonda konusunda da bize Nonda'nın şu şu özelliklerinden ötürü şu değerlere sahip olmalı veya X'in özellikleri böyleyken Nonda'nın bu özelliği aşağı kalmış şeklinde yaklaşımda bulunursan bunu seninle daha güzel bir şekilde tartışabiliriz.

Han12
19.Şubat.2008, 17:30
Ya bişi sorcam tam da emin olamadım ama benim hiç updatesiz oynadığım vardı bir oyun Fenerle şimdi o da etkilendi di mi bilet fiyatlarındaki değişimden?
Teşekkürler...
Eğer öyleyse bu update uninstall etme yolu var mı acaba teşekkürler...

Valheru
19.Şubat.2008, 19:38
Valheru, 8.0.2 yamasında yer alan data, oyuncu ve takım dengeleri bakımından Türkiye ligini bu zamana kadar en oynanabilir hale getiren yama, tek kusuru SI tarafından kodlamada yapılan güzide kulüplerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yaşadığı mali hata malesef oyundan alacağımız keyfi kursağımızda bırakmakta. Bu problem SI'a iletilmiş ve çözümü beklenmektedir. Gelecek yama olduğu taktirde (SI şu anda bunu söylemiyor) hataları çözüp, en eksiksiz bir biçimde sizlere sunma niyetindeyiz. (U20'lerin kullanılması, Türkiye kupası ve süper kupasındaki yabancı kontenjan problemi, alt liglerde yeterli Türk oyuncununu oyuna yansımaması vb.)

İlhan Parlak konusunda neye dayanarak bu eleştirini yapıyorsun bilemiyorum fakat oyun datasını açıp bakarsan farkı çok bariz anlayacaksın. İlhan Parlak Türkiye liginin en gelecek vaad eden genç yıldızlarından fakat bu uzun vadede ön plana çıkacaktır. Bu sebeple bu oyuncu -9 potansiyel yetenek almıştır. Bu değer her yeni açacağınız oyunda farklı yorumlanmaktadır. Metaja Kezman ise benim gördüğüm kadarıyla İlhan Parlak'tan daha iyi değerlere sahip. Tabi belli bir süre geçtikten sonra İlhan belli noktalarda Kezman'ı geçebilecek potansiyele sahip.

Nonda konusunda da bize Nonda'nın şu şu özelliklerinden ötürü şu değerlere sahip olmalı veya X'in özellikleri böyleyken Nonda'nın bu özelliği aşağı kalmış şeklinde yaklaşımda bulunursan bunu seninle daha güzel bir şekilde tartışabiliriz.

Veri ustad merhaba,haklısın eleştirilerimi biraz sert yapmışım.kusra bakmayasın.ben bu oyunu 97 den beri (cm olarak başlangıç)oynarım.Şimdiye kadar hakikaten orjinal patch dışında hiç update kullanmadım.Çünkü hiçbirzaman gerçek değerleri verememektedir.Bu sene ilk defa orjinal oyun aldım.Ama görüyorumki bu orjinal oyunun hakkı verilememektedir.Mateja kezman bence hala avrupanın en iyi forvetlerindendir.pantelicin özellikleri kezmandan iyi.bence olmaması gereken bir durum.Benim karşı oldugum konu şudur;sizler bu tür oyuncuların özelliklerini belirlerken gündemdeki şuanda güncel olan futbolcunun potansiyellerini ona göre azaltıp yükseltiyorsunuz.Fakat Bizim medyanın ömer üründül gibi daha futbol takımlarını ismini telaffuz bile edemezken(örn:tottenham okunuşu ;totnım-ömer üründül tabiriyle; totenham) futbolcuları eleştiriyorlar ve bir anda bu futbolcu kötü performans gösteriyor denilmektedir.Bence bunda medyanın etkisi olmaması gerekiyor.Eğer öyle olsaydı deividi göndermeştik belkide 2. tura çıkmamızdaki en büyük pay sahibi deividi bu sene göremicektik.Öte yandan Shabani nonda kafa vuruşları 13 gözüküyor.ben en azından 15-16 olmasını beklerdim.ve fiziksel özelliklerinin 17-18 olmasını beklerdim.Kezmanın tekniğinin 17 olmasını beklerdim.