View Full Version : Şampiyonlar Ligi 2. Tur 1. Maç | Fenerbahçe - Sevilla
GeNç KaRTaL
26.Şubat.2007, 04:42
@yusufislam
Sen yeni stadımız yapılınca o stadın dolup dolmayacağı hakkında fazla kafanı yorma.Ceketini satar yine doldurur taraftarımız o stadı.:icon_wink:
Universal
26.Şubat.2007, 04:53
@yusufislam;
Fenerbahçe, amigolar takımı değil toplumun takımıdır. O stad körünede açıktır, Omurilik felçlisinide. Stada elinde çekirdek çıtlatıp doksan dakika maç izleyenede açıktır. Sesi kısılana kadar bağıranada. Takım üç beş amigonun elinde değildir. Zaten amigonların tek söz geçiremediği takım ise Fenerbahçe'dir. Bütün diğer tribünlerde ki amigolar yönetimine küfür ediyor, oyuncusuna küfür ediyor; ama hiçbir yönetici susun demezken. Aziz Yıldırım gidiyor tribüne kendi taraftarını staddan kovuyor. Bunu Aziz Başkan ve Süleyman Seba dışında hiçbir başkan veya yönetici göstermemiştir. O yüzden Fenerbahçe stadını amigolar stadı değil toplum stadı gibi göstermen gerekir.
goosfraba
15.Şubat.2008, 23:16
http://img20.imageshack.us/img20/1192/fenerwv2.jpg
Malum Ç.Rize maçı bitti. Maç hakkında ki görüşlerinizi burada belirtebilirsiniz arkadaşlar.
El Comandante
15.Şubat.2008, 23:24
Fenerbahce´nin Avrupada´da bir baska oynadigini biliyoruz ama bence bu Sevilla´ya karsi tutmaz.Neden mi ?
Sevilla kanatlardan cook etkili gelen bir takim,Fenerbahcenin sag kanadi defans yapmayi bilmiyor.Orada da Adriano ve Capel gibi cok tehlikeli isimler var.Sol kanatta bir Roberto var o da eskisi kadar defans yapamiyor,hizli ve yetenekli oyunculara karsi zor duruma düsebiliyor.Kaldi ki Sevilla dünyada kanatlari en iyi kullanan takim bana göre.Fenerbahcenin yan toplarda zaaflari oldugu acik ortada.Kanoute,Kerzhakov gibi isimler cok tehlikeli olacaklardir o bölgede.
Tek güvendigim yer orta sahanin ortasi.Orada Maldonado-Aurelio-Alex gibi süper oyuncular var.Fenerbahce Sevilla´yi oradan bölmeye calisacak bence.Sevillayi baska türlü kilitlemek zor gibi görünüyor.
Sag kanat eger Önder-Gökhan ikilisinden olusursa daha iyi olur kanaatindeyim.Deivid hücumda etkili ama defansi 0.Yardima bile gelmiyor.Sevilla macinda Deivid sag kanatta oynamamali.
Sol kanatta Roberto Carlos-Vederson ikilisi iyi olacaktir.Ikisi de hem acik hem de bek olarak oynayabilen futbolcular.Iyi anlastiklarini zaten biliyoruz,iyi bir secimm olur ikisi bu macta.
Forvette Kezman´in oynayacagi kesin.Zico´yu biraz taniyorsak Kezman´i oynatacagini biliyoruz.Ama Kezman bu sefer yanliz kalmayacak ilerde.Alex-Aurelio ikilisi Kezman´a cok top getirecektirler.Maldonado geldiginden beri Aurelio ileriye daha cok gidiyor,defansi Maldonadoya teslim edebiliyor,bu yüzden Fenerbahce daha ofansif oynuyor.
Maci Zico´nun taktigi belirleyecek.
DisCo
15.Şubat.2008, 23:45
İyide Zico'nun bir taktiği yok ki maç eğer zordaysa değişiklikler belli. Bugün olduğu gibi fark oluncada çıkan yerine Kemal gibi oynama fırsatı olmayanlar giriyor.
Mesela maçı kilitleme gibi taktikleri olduğunu hiç görmedim. Kısaca Fm tarzı var. 6 puanı çıkar yerine girecek belli gibi.
Sevilla'nın Avrupa tecrübesi, bulunduğu lig, oyuncu kaliteside ortada
Fenerbahçe Avrupa tecrübesi, bulunduğu lig, oyuncu kalitesi ortada
bu şartlarda Sevilla ağır basıyor. Fenerbahçe'nin avantajı ise kendi evinde oynaması.
Şayet Sevilla çok kötü oynarsa o ayrı bir konu ancak normal şartlarda Fenerbahçe'ye 3 fark turu getirir diye düşünüyorum. Tabi gol yemeden.
Varonil
16.Şubat.2008, 08:56
Öncelikle şunu söylemeliyim.Bu 2 ayaklı maçın skoru ne olursa olsun.Bütün futbolculara,teknik heyete,yönetime takdir edilesi bir form grafiği ile buraya kadar geldiler.Artık bundan sonrası daha da zor olacak.
Sevilla çok iyi bir takım.Son 3-4 senede Avrupa arenasında yaptıkları ortada.Çok iyi bir takım oyunu oynuyorlar.Çok rahat gol atabildikleri gibi çok da rahat gol yiyorlar.
Takım D.Alves,Capel,Adriano,Jesus Navas,Kanoute,L.Fabiano gibi çok kaliteli isimlerden kurulu.
Bugün Fenerbahçe'den söz ederken Avrupa'da Alex,Kezman falan var derken "Aa takıma bak" diyenler var.
Oyuncuları karşılaştırdığımızda Fenerbahçe çok da ezik bir konumda değil yani.
Maça gelirsek.Bu sezon oynadığımız grup maçlarındaki (İtalya'daki İnter maçı hariç) oyunumuzun yarısını oynayalım,biz Sevilla'yı yeneriz.Yalnız önemli bir konu var.Bu maçta gol yemememiz gerekiyor.
Kadro konusuna gelirsek,Zico'nun ben kadroda pek bir değişiklik yapacağını düşünmüyorum.
Sağ tarafta Önder-Gökhan,Solda da Carlos-Vederson uygun bir tercih olabilir.
Orta sahada Maldonado-Aurelio oynayabilir.Forvette büyük bir ihtimal Kezman oynayacaktır.
Sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe'ye buraya kadar geldiği,buraya kadar Türk halkına yaşattığı sevinçler için teşekkürler ........
eXcitinG
16.Şubat.2008, 10:27
Bu hafta ki Lig maçLarı tamamLandıktan sonra bu konuya kaLdığınız yerden devam edebiLirsiniz. ŞimdiLik kiLitLidir.
goosfraba
18.Şubat.2008, 17:58
Maç hakkında konuşmaya devam edebilirsiniz.
ThersoN
18.Şubat.2008, 18:12
http://www.ajansspor.com/resim/manolo_jimenez.jpg
Jimenez yalanladı, Başkan iddialı konuştu!
Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi olan İspanyol Sevilla takımının teknik direktörü Manolo Jimenez, Türk basınında çıkan bir röportajı yalanlarken, ''Hayatımda hiçbir Türk gazeteci ile konuşmadım'' dedi. Başkan Jose Maria El Nido ise eşleşme öncesi iddialı konuştu.
Jimenez, İspanyol basınına bugün yaptığı açıklamada, Türk basınında yazıldığı gibi Fenerbahçe ve Türk futbolu hakkında hiçbir zaman ''küçümseyici'' ifadeler kullanmadığını söyledi. Türk basınında, ''Fenerbahçe çok kolay rakip, elemekte hiçbir problem olmayacak'' şeklinde kendi ağzından söylenmiş gibi ifadeler çıktığını belirten Jimenez, ''Bu haberler beni çok şaşırttı. Çok fazla talep gelmesine rağmen hayatımda hiçbir Türk gazeteci ile konuşmadığımı söylemek istiyorum. Konuşmak istemiyordum çünkü sadece işime konsantre olmak istiyorum'' şeklinde konuştu.
Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria Del Nido da takımın Türkiye'ye hareketinden önce İspanyol gazetecilere verdiği demeçte, ''Fenerbahçe'ye göre daha güçlüymüşüz gibi görünse de hepimiz biliyoruz ki Türkiye'de oynamak, dayanması çok zor olan ve zorlanacağımız ortamdan dolayı çok zor. Ama biz Türkiye'ye kazanmak için gidiyoruz, spekülasyon yapmak için değil. Sadece iki olasılık var ya bu turu geçeceğiz ya da geçeceğiz!'' dedi.
''Çift maç çok tehlikeli. Büyük bir baskı altında, çok fazla zorlanacağımızı bilerek gitmeliyiz'' diyen Del Nido, ''Fenerbahçe tehlikeli bir rakip olsa da karşılarında Sevilla'yı bulacaklar. Ben onların yerinde olsam rahatsız olurdum'' değerlendirmesinde bulundu.
Emurafu
18.Şubat.2008, 18:16
1200 tane İspanyol taraftar geliyormuş maç için
Sevilla muhtemel İlkonbiri
---------------Palop----------
--Alves---Escude--Dragutinovic--Adriano--
--Jesus Navas---Keita---Poulsen---Capel--
-------------Kanoute----Fabiano------------
Zico'nun yapacagı tek sey var..Kanatlara önlem almak..(Önder-Gökhan),(Carlos-Vederson)..Kesinlikle deivid oynatılmamalı...Hatta Kezman tek forvet yapacagına Deivid tek forvet olarak oynatsın..Kezman Tek forvet birsey yapamaz..Sert savunmalara karsı kezman zorlanıyor..Savunma arasında kaybolup gidiyor..
-------------Volkan---------------
--Önder---Edu---Lugano-----Carlos--
--Gökhan--Maldonado--Aurellio--Vederson--
----------------Alex--------------------
----------------Deivid-----------------
Bu kadro bence iyi olur..Hem rakibide bozabilir..Benim düsüncem böyle..Yoksa bildigimiz ilkonbir ile tur atlamak zor..(İstanbulda gol yememek çok önemli)
TürkuAz
18.Şubat.2008, 18:20
Emrah'a katılıyorum. Kezman Sevilla defansı arasında kaybolur gider. Deivid ise daha mücadeleci ve bireysel olarak daha kaliteli bence. Alex'in gününde olup olmaması da önemli olacaktır kanımca..
Fenerbahçe her an herşeyi yapabilecek bir kulüp, ama bu sefer karşısında diğer ekiplerin yanında mütevazi de olsa çok kaliteli bir kulüp var. Ben açıkçası çok umutlu da değilim, umutsuzlukta yok içimde..
Beraberlik..
TR.CaPTaiN
18.Şubat.2008, 18:35
Önder-Gökhan şeklinde oynarsak hem defansı sağlama almış oluruz hem de Gökhan'dan daha fazla faydalanırız fakat Zico'nun kadroyu bozacağını sanmıyorum.Oyunun başında yiyeceğimiz bir gol tüm hesapları alt üst edebilir. Bu yüzden oyuncularımızın ve taraftarımızın sabırlı olması gerekir. 90 dakika disiplini bozmadan oynamalı Fenerbahçe. Tur için Fenerbahçe %40 Sevilla %60, bu maç için Fenerbahçe %51 Sevilla %49.
Burak Duran
18.Şubat.2008, 18:43
valla son zamanlarda sevilla cok iyi top oynamaya basladi ozellikle carlos ve ondere buyuk is dusuyor cunku capel ve navasi durdurmak zorundalar luganonun yapistigi kanoute yada fabiona ya gecit vermeyecegini dusunuyorum ama edu icin ayni seyi soyleyemicem. Aurelio ve alex ise bu macin kilit adami eger 2si iyi oynarsa fener sevilla yi cok zorlar. tr captain a katiliyorum ama oranlar farkli sevilla %51 fener %49 bu mac icin tur icinde %70 sevilla %30fener
Fernando Gago
18.Şubat.2008, 18:48
Öncelikle süper bi atmosfer olacağına eminim.Galatasaray kupa maçında olduğu gibi tribün şov yaparak onları azda olsa baskıya almış oluruz.Zaten başkanları "cehenneme gidiyoruz" diye açıklamada yapmıştı.
Zico Rize maçının ilk onbiri bozmayacak bence.En iyisini yapar.Selçuk çok formda Maldonadoyu 1 90dkden sonra bu maçta oynatma çok riskli deplamsanda Maldonaso görev yapabilir.
Önder-Gökhan oynamamalı çünkü kendi evimizde oynuyoruz gol yememek kadar gol atmakta çok önemli neden bu kadar defansif oynayalım ki.Sevilla tamam çok iyi takım ama Milan Real Madrid Barca değil bu kadar korkmaya gerek yok.Ayrıca Deivid çok kritik yerlerde harika gollerde atabiliyor.Her ne kadar maç içide çok fazla top kaybı yapsada en iyi oyuncularımızdan biri.Maçın başında bir gol yedik diyelim ne oldu bütün planlar alt-üst
Carlos-Vederson oynamamalı.Çünkü Vederson 1 2 maç hariç oynadığı tüm maçlarda inanılmaz kötü oynuyor.Gereksiz şutlar Carlos'a yarışıyor kademeye gelmiyor vs.Uğur Boral son maçlarda baya toparlandı artık savruk oynamıyor kendini biliyor Zico onunla konuşacaktor zaten Carlos'a yardım ederse takım için çok daha iyi olacak.
Maça gelince çok zevkli olacağına eminim.Kaybetmeyiz en kötü sonuç gollü beraberlik olur diyorum.
Fıratcan Alçınkaya
18.Şubat.2008, 18:49
Fenerbahçe nin en iyi kazanacağını en kötü berabere kalacağını düşünüyorum...
TR.CaPTaiN
18.Şubat.2008, 18:53
Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda karşılaşacağı güçlü rakibi İspanya'nın Sevilla takımına karşı en büyük kozu, Kadıköy'de ortaya koyduğu etkili performansı.
Teknik direktör Zico yönetiminde iki sezondur Avrupa kupalarında yükselen bir grafik çizen sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı son 36 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi.
Kadıköy'deki son yenilgisini Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 8. haftasında (1 Ekim 2006) Bursaspor'a (1-0) karşı alan sarı-lacivertliler, bu maçın ardından sahasında çıktığı 22'si lig, 7'si Avrupa kupası ve 7'si de Fortis Türkiye Kupası olmak üzere toplam 36 maçta 25 galibiyet ve 11 beraberlik aldı.
AVRUPA KUPALARINDA 10 MAÇTIR YENİLMİYOR
Son 36 resmi maçında bileği bükülmeyen sarı-lacivertli ekibi, Kadıköy'deki son 10 Avrupa sınavında da yenen olmadı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 10 maçlık bir yenilmezlik serisi yapan sarı-lacivertli ekip, son yenilgisini yine Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda İtalya'nın Milan takımına karşı 4-0'lık skorla almıştı.
Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 10 Avrupa kupası maçında 7 kez kazanırken, 3 maçta eşitliği bozamadı.
KADIKÖY'DEKİ SON 10 AVRUPA MAÇI
Fenerbahçe'nin, Milan yenilgisinden sonra Kadıköy'de yaptığı son 10 Avrupa kupası maçında aldığı sonuçlar şöyle:
Fenerbahçe-B36 Torshavn.......: 4 - 0
Fenerbahçe-Dinamo Kiev........: 2 - 2
Fenerbahçe-Randers............: 2 - 1
Fenerbahçe-Palermo............: 3 - 0
Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 2 - 2
Fenerbahçe-AZ Alkmaar.........: 3 - 3
Fenerbahçe-Anderlecht.........: 1 - 0
Fenerbahçe-FC Inter...........: 1 - 0
Fenerbahçe-PSV Eindhoven......: 2 - 0
Fenerbahçe-CSKA Moskova.......: 3 - 1
SAHASINDAKİ 69. MAÇ
Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde yarın sahasında 69. maçına çıkacak.
Bugüne dek evinde yaptığı 68 karşılaşmada 33 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, 24 karşılaşmada yenildi, 11 kez de berabere kaldı.
Sarı-lacivertliler, sahasında yaptığı maçlarda toplam 98 gol atarken, kalesinde 78 gol gördü.
Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında sahasında yaptığı 68 maçta aldığı sonuçların tablosu şöyle:
Organizasyon O G B M
----------------------------------
UEFA Kupası 27 14 4 9
Şampiyon Kulüpler Kupası 16 6 3 7
Şampiyonlar Ligi Ön Eleme 6 3 2 1
Şampiyonlar Ligi 15 7 1 7
Kupa Galipleri Kupası 4 3 1 -
----------------------------------
Toplam 68 33 11 24
TürkuAz
18.Şubat.2008, 19:00
Yukarıda söylediklerim ? saçma olan ?
Anlayamadım
Sevilla başkanının söylediklerinden sonra demek istemiştim ..
Sekopej
18.Şubat.2008, 19:15
Bu maçta kimse Önder'i beklemesin zaten bu halde Önder'i oynatmak bence maçı vermek olur. Önder'i haftalardır kullanmadı, Gökhan'ı hiç önde kullanmadı şimdi pat diye koyarsa sorun olur.
Deivid de kesinlikle tek forvet oynayamaz, bunu geçen sene gördük, Kezman formda ve 11'de olacaktır. Ayrıca maça da iyi hazırlanacaktır, ondan yine gol ya da goller bekliyorum. Alex'in atacağı topları iyi değerlendirecektir.
Selçuk formda ve bu maçta oynamayı hakediyor, Maldonado yedek başlayacaktır. Aurelio ligde olduğu gibi çok ileri çıkmasa da yine de hücumda Alex'e yardımcı olacaktır.
Sol kanatta ise Vederson oynamamalı. Bence en zayıf halkamız Vederson. Vederson Carlos'un yedeği olabilir ama önünde oynayamaz, Uğur her ne kadar pek aklını kullanmasa da son haftalarda olumlu işler yapıyor. Carlos da Uğur'la oynamak istiyordur, eğer istemese Zico'ya kesinlikle bunu söylerdi.
Deivid ise maç içersinde yine bizi sinir eder, gereksiz top kaybı yapar ama en olmadık zamanda golünü atarak yaptığı tüm olumsuz hareketleri siler. Bu hep böyle olmuştur, bu maçta da değişmeyecektir. Ne kadar beğenmesem de bu maçta Gökhan-Deivid olmalı.
Gökhan bek oynamalı ki rakibi kanatlarda durdurabilsin. Hızı ile diğer eksik yönlerini kapatacaktır o nedenle mutlaka bekte Gökhan olmalı, Önder çok riskli olur.
Ve Alex, bu sene gerçekten büyük maçlara da damgasını vuruyor. Bu maçta da elinden geleni yapacaktır, takımımızın en önemli kozu olacaktır.
Edu-Lugano ikilisinden Lugano beni korkutuyor. Ne kadar Edu geçmişte fazlaca hata yapmış olsa da bana daha dengeli geliyor, Lugano çok boşluk bırakabiliyor arkasında. Önlerinde Selçukla birlikte ve beklerin de yardımıyla gol yemeden maçı bitirmeliyiz.
36 resmi maçtır yenilmiyoruz sahamızda, bu 37 olacaktır. Bu sezon içerde oynadığımız 4 avrupa maçını da kazandık, bu maçı da kazanacağımızı düşünüyorum. İnşallah gol yemeden kazanırız, 1-0 kazanmak bile tur için büyük avantaj.
KaF KeF
18.Şubat.2008, 19:49
Önder kesinlikle oynamaz.
Ama bu maçta Uğur'un yerine kesinlikle Wederson oynamalı.Uğur ile maça başlarsak çok zor duruma düşeriz...
Ayrıca maça Kezman ile başlamalı...Kezman form yakaladı ve Sevilla maçında da kendini göstermeye çalışacaktır..
Kadıköy'de yine Muhteşem taraftarımız önünde bir galibiyet daha alacağımızı Düşünüyorum...Allah Yardımcımız Olsun....(66)
Emurafu
18.Şubat.2008, 19:58
Serkan tespitlerinde haklısın..Yanlız maldonado Şampiyonlar ligi için alındı diye biliyorum.Ligdede kontejandan oynatamıyorlar sanırım.Bence Maldonado oynayacak(Selçuk formda evet)..Fenerbahcenin zaten o mevkide 4 tane adamı var..Keske Carew yapısında bir forvet alınsaydı..
KaF KeF
18.Şubat.2008, 20:01
Kadroda sürpriz yok!
Çarşamba günü Sevilla ile Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Şükrü Saraçoğlu'nda karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe'de Arthur Zico, bu maç öncesi kadroda bir değişiklik yapmayı planlamıyor.
Arthur Zico, forvette son haftaların başarılı ismi Mateja Kezman'a şans verecek. Brezilyalı çalıştırıcı sakatlığı atlatan ancak takım ile henüz çalışma fırsatı bulamayan Semih Şentürk'ü ise idman ve maç eksiği sebebiyle yedek kulübesinde oturtmayı planlıyor.
Öte yandan Arthur Zico'nun orta sahada da tercih yapması gerekiyor.. Mehmet Aurelio'nun yanında Selçuk Şahin ile yeni transfer Maldanoda arasında tercih yapacak olan Zico'nun Selçuk'u ilk 11'de oynatmayı planladığı öğrenildi.
Zico'nun Sevilla karşısına kadroda herhangibir değişikliğe gitmeyeceği ve son lig maçında Rizespor karşısında sahaya sürdüğü 11 ile sahaya çıkmayı planladığı öğrenildi.
Öte yandan Sevilla maçı öncesi yönetim sarı lacivertli futbolculara prim dopingi yapacağı ifade edildi. Kulüp tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacak olan sarı lacivertlilerde yönetimin bu maç öncesi futbol takımı ile biraraya geleceği ve prim miktarını açıklayacağı belirtildi.
Yani Maldonada oynamayacak..
Sekopej
18.Şubat.2008, 20:03
Maldonado oynamaz bence, 2. maç için düşünecektir. Selçuk formda ve Maldonado henüz hazır olmayabilir, gelmeden önce 3 hafta idman yapamamış çünkü. Ama yine de belli olmaz, Zico hazır olduğunu düşünürse oynatabilir.
TürkuAz
18.Şubat.2008, 20:06
Önder kesinlikle oynamaz.
Ama bu maçta Uğur'un yerine kesinlikle Wederson oynamalı.Uğur ile maça başlarsak çok zor duruma düşeriz...
Ayrıca maça Kezman ile başlamalı...Kezman form yakaladı ve Sevilla maçında da kendini göstermeye çalışacaktır..
Kadıköy'de yine Muhteşem taraftarımız önünde bir galibiyet daha alacağımızı Düşünüyorum...Allah Yardımcımız Olsun....(66)
Saydıklarınla birlikte Fenerbahçe, daha güçlü ekip olan rakibi Sevilla karşısında galip geliyor, Galatasaray ilk maçta oynadığı süper futbola rağmen ve Türk kadrosunun hırsına rağmen deplasman bile sayılmayacak bir yerde daha zayıf bir ekibe karşı kazanamıyor.
Helal olsun. İşte objektiflik bu..
KaF KeF
18.Şubat.2008, 20:11
Ben ne Galatasaray'ı kötüledim ne de Sevilla'yı küçümsedim..Buraya kadar gelmiş bir ekip Zayıf rakip olmaz zaten..Sadece Galatsaray'ın Ali Sami Yen'de O Kadar gol kaçırdı ki Turu rakibine hediye etti Dedim.
Zaten Anlayan Anlamıştır,Ne Demek istediğimi..;;)
Aşk-ı Şehir
18.Şubat.2008, 20:22
Eskişehirspor taraftarlarından İspanyolca pankart!
Eskişehirspor taraftar derneklerinden olan 1965'lilerin başkanı tarafından yaptırılacak olan pankartta Sevilla'nın 1970 yılında Eskişehir'de Eskişehirspor'a 3-1 mağlup olması sonucu ve Avrupa'dan elenmesine atıfta bulunacak olan bu pankartta ispanyolca "Tarihi değiştiremezsiniz!" yazacak.
Pankart aşağıdaki gibi olacak galiba:
http://img253.imageshack.us/img253/7690/sevillasa7.jpg
Fernando Gago
18.Şubat.2008, 21:12
Sevilla'nun duran toplarda ve yandan gelen ortalarda büyük zaafları var belkide tek zaafları bu zaten :D Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım Ki zaten en güçlü olduğumuz nokta bu.Bu konuda takıma çok güveniyorum.
ordulu5252
18.Şubat.2008, 21:19
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_pb_Zico002.jpg
Zico: "Sonuna kadar mücadele"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Sevilla'yı yenecek güçte olduklarını söylerken, tur formülünü de açıkladı. Brezilyalı hoca, futbolcularının sahada son terlerine kadar mücadele etmesini istedi.
Brezilyalı teknik adam kendisine ait internet sitesindeki haftalık yazısında, "Ben Fenerbahçe'de herkese ayrıcalıklı olduklarını anlatmaya çalışıyorum. Burada her türlü ekipmana, iyi maaşlara ve iyi futbol oynamak için gerekli olan her şeye sahibiz. Sahaya tüm konsantrasyonumuzu vermek ve sahada terimizin son damlasına kadar savaşmamız gerekiyor. Eğer savaşma gücümüzden ödün vermezsek, daha iyi olduğumuzu ispatlarız." dedi.
İŞTE FENERBAHÇE'DEKİ SON GELİŞMELER:
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=34060
nekop
18.Şubat.2008, 21:28
Herşey Deivid'le Uğur Boral'ın oynamasına bağlı onlar kanatlarda oynarsa Sevilla en azından puan alır ama onların yerine defansif yani güçlü olan oyuncular oynarsa Fenerbahçe kazanır.
Aykan19o3
18.Şubat.2008, 21:29
Fenerbahçe bu maçta 90 dakika savaşmalı. Yoksa en ufak bir hata'yı affetmiyecek bir rakip var karşıda
Roberto Baggio
18.Şubat.2008, 21:34
Valla Allah Fenerbahçe'nin yardımcısı olsun diyebiliceğim tek söz bu ....
ordulu5252
18.Şubat.2008, 21:37
Fenerbahçe bu maçta 90 dakika boyunca aynı Galatasaray gibi top rakip adamın ayağına geldiği zaman pres uygulamalı kesinlikle ligdeki gibi açık top oynamamalı......
Fenerbahçe maçın son anına kadar kontrolo top oynamalı kesinlikle golyememli zaten Fenerbahçe deplasmanda mutlaka gol atacaktır bunun için kendi evinde çok kontrolü oynamalı kesinlikle gol atamadık diye strese girmemeliler.......
Burda seyircinin görevide çok büyük kesinlikle takım gol atamadı diye ıslıklanmamalı,bağrılıp çağrılmamalı,Sevillalı oyuncuların ayağına top gelince 50.000 kişi ıslıklamalı nasıl Galatasaray maçındaki ıslıkladıkları gibi......
İşimiz çok zor ama...AKILLI OYNARSAK TURU GEÇERİZ.....
Onurap
18.Şubat.2008, 21:49
Fb işi çok zor.Kanatları durdurması lazım.Sevilla mutlaka gol atarda fb kaç tane atar maçı bu belirler bence.
Universal
18.Şubat.2008, 22:22
Maçı gol yemeden kazanırsak İspanya'ya avantajlı gideriz. Orada atacağımız bir gol ilede turu geçeriz. Tek yapmamız gereken gol yemeden maçı kazanmak. Tahmini skor: 2-0
Jesus_FB
18.Şubat.2008, 23:58
hem yiyecez hem atacaz bol gollü bir maç olacak
Universal
19.Şubat.2008, 00:16
Demekki maç 0-0 bitecek dedin. OFTAŞ maçı için zevksiz golsüz maç demiştin. Bu skor işimize yaramaz Tarık abi. :)
Bu maçı en az iki farklı kazanmak zorundayız.
ordulu5252
19.Şubat.2008, 00:17
Tekrar söylüyorum Fenerbahçe'nin bu maçta kesinlikle gol yerse turu geçemez onun için Fenerbahçe'nin ilk hedefi gol yememek olmaktır.....
Fenerbahçe bu maçı eğer 0--0 ile bitirirse bu Fenerbahçe için büyük bir avantaj olacaktır çünkü Fenerbahçe deplasmanda Sevilla'ya gol atacaktır.....ÇÜNKÜ;
Çok açık top oynuyorlar örneğin Barcellonadan yedikleri gol:
http://www.youtube.com/watch?v=Clmy4F9MNaI (http://www.youtube.com/watch?v=Clmy4F9MNaI)
YusufT
19.Şubat.2008, 01:03
Evet bu maci gol yemeden bitirmek en önemlisi, Sevilla kendi evinde Ucak gibi oynuyor, bazen kanatlar ileriye gidiyor ve cok büyük bosluk kaliyor arkada.
Önder-Gökhan
Carlos-Vederson
kanatlar böyle olmali.
Ama Sevilla burda 1 birden fazla gol atarsa, o zaman FB turu filan unutsun.
Benim tahminim mac 2-2 bitecek ve Fener elenecek. Keske hic gol yemeden kazansa, ama cok zor. Bide Sevilla bu macta 1 penalti kullanacaktir, Edu Capel'i bicecektir :D
ordulu5252
19.Şubat.2008, 01:15
İşimiz çok zor ama zorları başarabiliriz....
Zico'nun dersine iyi çalışması lazım...
Herşeyden önce Avrupa takımları gibi girdiğimiz 2-3 pozisyonların birini mutlaka değerlendirmemiz gerek şans faktörüde önemli...
İstanbula kar çok yağdığından dolayı Fenerbahçeli oyuncular antreman yapmakta zorlanıyorlarmıs ve tam kapasitede antreman yapmıyorlarmış.
nerazzuri
19.Şubat.2008, 06:03
Tekrar söylüyorum Fenerbahçe'nin bu maçta kesinlikle gol yerse turu geçemez onun için Fenerbahçe'nin ilk hedefi gol yememek olmaktır.....
Fenerbahçe bu maçı eğer 0--0 ile bitirirse bu Fenerbahçe için büyük bir avantaj olacaktır çünkü Fenerbahçe deplasmanda Sevilla'ya gol atacaktır.....ÇÜNKÜ;
Çok açık top oynuyorlar örneğin Barcellonadan yedikleri gol:
http://www.youtube.com/watch?v=Clmy4F9MNaI (http://www.youtube.com/watch?v=Clmy4F9MNaI)
Ordulu bu gösterdiğin goldeki pasları Fenerbahçe Hayatta yapamaz. Ki orda zaten büyük bi baskı var. Atamayız öyle bir gol.
ordulu5252
19.Şubat.2008, 10:28
Ordulu bu gösterdiğin goldeki pasları Fenerbahçe Hayatta yapamaz. Ki orda zaten büyük bi baskı var. Atamayız öyle bir gol.
Fenerbahçe rahat paslar yapabilen takım...Alex avrupada artık güzel oynuyor,oynu rahat kuruyor..Sevilla dikat edersen forvette baskı uyguluyor orta sahadan sonra o kadar uygulamıyor Fenerbahçe her türü deplasmanda gol atar onun için burda kesinlikle gol yememeliyiz.
uAsamet91
19.Şubat.2008, 12:10
Sevilla çok güçlü bir takım.Chelsea gelseydi fener maca daha cok odaklanirdi.Sevilla'ya ne yapar ne ederiz burda yeneriz havası hakim aynı Türkiye kupası maçı örnek (Galatasaray maçı)...Bence fener cok zorlancak..Sevilla maçı alir gibi.1-3
anil luque
19.Şubat.2008, 12:57
sevilla'yı ürkütücü bir rakip yapan sarfettikleri inanılmaz efor! ömrü hayatımda bu kadar koşan bir takım daha görmedim anormal gerçekten. Hele kanatları capel ve navas messi'nin ispanyol versiyonları gibi fener bunlara çare bulamazsa işi çok zor ben bu maçta alex'in hiçbirşey yapamayacağını düşünüyorum ama umarım yanılırım tabiki :) çünkü alex markaja alındığında hiçbirşey yapamıyor ve karşısında poulsen ile keita gibi yırtıcı ve hırslı oyuncular olacak. Aurelio ya büyük iş düşüyor hal böyle olunca. Eğer fener burda 2-0 dan yüksek bir sonuçla ayrılamazsa çeyrek final hayal olur..
deniz.91
19.Şubat.2008, 13:06
Evindeki ilk maçı fb alır inşallah ama diğer maç için bişey diyemem
ordulu5252
19.Şubat.2008, 13:29
İŞTE SEVİLLA'NIN YEDİĞİ GOLLER:
http://www.fotomac.com.tr/2008/02/19/im//8A4D178830DD3D459052D939b.jpg
http://www.fotomac.com.tr/i/y/1580.jpg
DR.GÜRKAN KUBİLAY'IN YORUMU:
Fenerbahçe, Sevilla'ya gol atacak. Bunu da Sevilla'nın La Liga'da, ilk yarı 11, 2. yarı 22 gol yediğini söylersem, ne zaman atacağını anlarsınız.
Sevilla, savunmasında rakip santrforları eriten bir takım. Bu nedenle bu maçta Kezman oynarsa adım attırmayacaklar.
Orta sahadan sürpriz kaçan adamlara önlem alamıyorlar. Arkadan bindirerek Mehmet Aurelio ve Alex, defanstan dönen topları alarak şutları ile Deivid, bu maçta Fenerbahçe'nin en büyük gol silahı olacaklar.
Sevilla, İspanya'da rakiplerine en çok kırmızı kart gösterilen takımdır. Tam 8 maçında, rakipler eksik kalmıştır. Aman dikkat Lugano, Edu ve Fenerbahçe. DR. Gürkan diyor ki; Sevilla'nın A. Bilbao, Valladolid ve Almeira maçlarını dikkatle tekrar izledim. Çünkü Sevilla o maçlarda gol atamamıştı. Onların neden atamadığını ben gayet iyi analiz ettim. Eminim Zico da etmiştir. Kanoute, V. Nistelrooy, Drogba gibi tipik golcü santrforu olmama sıkıntısını, tüm takımın rakip kaleye toplu ve hızlı giderek yani, 4 pas altında ve 9 saniyede gol atarak çözen Fenerbahçe yarın akşam, La Liga'daki 24 maçının 20 sinde gol yemiş olan Sevilla'ya gol atacaktır. Deivid'in savunma fonksiyonuna yardım etmesi durumunda ise maçı kazanacaktır.
Fernando Gago
19.Şubat.2008, 13:33
Barcelona maçındaki golü Xavi atmıştı. İlginç bi yorum olmuş :)
a.arıcı-11
19.Şubat.2008, 14:35
bu maça çok iyi hazırlandı fenerbahce o kar yağıyo diye idman yapılmıyo haberide bence akıl oyunu aziz yıldırım yaptırmıştır o haberi sevilla biraz rehavete kapılsın diye bizim en büyük kozumuz tabiki alex olacaktır ama eğer onların defansları kezman ve alexe adım attırmayacak haraketler yaparsa deivid ve aurelio ya büyük iş düşer
burdan çok rahat söylüyorum ki burada 1-0 kazanalım diğer maçı bırakın beraberliği gene biz alırız ama bu maçta gol yememeliyiz
bu arada kornerlerde sevilla kalecisine dikkat :zuhaha
ordulu5252
19.Şubat.2008, 14:41
Teknik heyet ve futbolcular Sevilla maçına hazırlanırken, taraftar cephesinde de benzer bir çalışma var. Günler öncesinden bir araya gelen 1907Ünifeb ve Grup CK üyeleri, geceler boyu çalışıp, müthiş bir pankart hazırladı. Bu pankartın özelliği Telsim tribününün alt ve üst bölümlerini tamamen kaplayacak olması. Şimdiye dek Türkiye’de böyle bir pankart yapılmadığını belirten taraftarlar, ressam Mehmet Duru’nun çizimlerinin görsel bir şov olacağı iddiasında. Bir haftadır süren çalışmalarda 100 taraftar görev alırken, kilolarca boya tüketildi.
http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/2008/2/7_199949_pankart280.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_f2_Taraftar_FB013.jpg
Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında yarın sahasında İspanya'nın Sevilla takımını konuk edecek Fenerbahçe'de hazırklıklar sürerken, taraftarların, yarınki mücadelede statta coşkulu bir atmosfer oluşturması bekleniyor.
Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kapalı gişe oynayacağı önemli mücadelede, 4 Martta deplasmandaki rövanş maçını da göz önüne alarak, galibiyetten başka bir sonuç düşünmüyor.
Fenerbahçe'nin, güçlü İspanyol rakibi karşısında elde edeceği galibiyet, rövanş için önemli bir avantaj sağlamanın yanı sıra sarı-lacivertli ekibin Avrupa kupalarında bir İspanyol takıma karşı alacağı ilk galibiyet olacak.
Allahım gözüme uyku girmiyor :D
Universal
19.Şubat.2008, 15:05
Yarın ki taraftarımızı çok merak ediyorum. Maraton üst eski günlerine dönmeye başladı. Bütün saha olarak baskı kurabilirsek Sevilla'yı ilk tribünden yıkabiliriz. Unifeb ve Cefakarlar Kanaryalar'ın hazırladığı özel pankartı merak etmeye başladım. Stadda çizimi devam ediyor. Tribünler çok güzel olacaktır.
Mr.CordiaL
19.Şubat.2008, 15:57
Bu maç futbol için olmayacaksa bile tribün için izlenir. :)
Sekopej
19.Şubat.2008, 16:06
Zico dün son idmanda Uğur yerine Maldonadu'yu oynatmış ve 4-3-2-1 sistemini denemiş. Maçta da dener mi bilmiyorum ya da maçın durumuna göre sistem değişikliğine de gidebilir. Benim isteğim 4-3-1-2 ve Kezman-Semih ikilisinin forvette oynaması ama Zico sanırım çift forvet oynatmaz.
Selçuk-Aurelio-Maldonado 3'lüsü orta sahada direnci arttırır ama kanatlara yeterince detsek veremezlerse işimiz zorlaşır, gerçi Gökhan tek başına o kanatta mücadele ediyor, önünde Deivid olmaması çok da önemli değil.:p
Heyecan arttı, burada gol yememek çok önemli, deplasmanda daha rahat gol atabileceğimizi düşünüyorum. Sevilla iyi hücum yapan bir takım ama çok da gol yiyen bir takım. 1-0 olsun bizim olsun, 2. maç için avantajlı oluruz.
Onurap
19.Şubat.2008, 16:11
Forvetlerin pres yapması f.bahcenin çıkışını zorlar aurelio üzerine yapılabilecek pres çıkışta top kayıplarını getirebilir buda çok tehlikeli olur.Kanute nin hava hakimiyetini kesecek kadar hava toplarında iyi değil edu-lugano.Bilemiyorum tahmini çok zor maç ama zico sistemini bozmamalı bence.
BlackEagle19o3
19.Şubat.2008, 16:20
Bol gollü bir maç bekliyorum bende.3-2 lik bir Fenerbahçe galibiyeti gelebilir.Ama bu deplasmandaki maç için yeter mi ayrı konu.Sevilla turu büyük ihtimal geçecektir.Fener'in işi baya zor.Ama neden olmasın:).Bu maçta taraftarlara da büyük iş düşüyor.Yönetim mümkünse çekirdekleri ve çekirdekçileri almasın stada:pBişey soracağım ayrıca Sevilla 3 defans oynamıyor mu??Defansta Dragutinovic,Navarro-Escude.Wbr olarak Dani Alves,Wbl Adriano.Çift Dm Poulsen-Keita,Fabinao veya Kanoute tek forvet ona soldan Capel ,sağdan Navas destek veriyor.Böyle bir düzenle çıkabilirler maça;)
TürkuAz
19.Şubat.2008, 16:25
Bol gollü bir maç bekliyorum bende.3-2 lik bir Fenerbahçe galibiyeti gelebilir.Ama bu deplasmandaki maç için yeter mi ayrı konu.Sevilla turu büyük ihtimal geçecektir.Fener'in işi baya zor.Ama neden olmasın:).Bu maçta taraftarlara da büyük iş düşüyor.Yönetim mümkünse çekirdekleri ve çekirdekçileri almasın stada:pBişey soracağım ayrıca Sevilla 3 defans oynamıyor mu??Defansta Dragutinovic,Navarro-Escude.Wbr olarak Dani Alves,Wbl Adriano.Çift Dm Poulsen-Keita,Fabinao veya Kanoute tek forvet ona soldan Capel ,sağdan Navas destek veriyor.Böyle bir düzenle çıkabilirler maça;)
3-5-2 Total Dominasyon .. :p
Sanmıyorum böyle bir diziliş ile çıkacaklarını, klasik düzenlerini bozmazlar. Zaten Sevilla kendine gereğinden fazla güveniyor..
barahir
19.Şubat.2008, 16:29
açıkçası pek ümidim yok benim.. Heleyse dünki yorumları dinleyince.. Şansımız %1 gibi bişi.. Biliyorum çok büyük karamsarlık bu ama Sevilla bize çok ters bi takım
Emurafu
19.Şubat.2008, 16:34
İki takımın stadyumu'da aynı yapıda..Sevillada kendi stadyumu koz olarak kullanmak istiyor..Burda gol yememek çok önemli..1-0 biler büyük avataj..
Sevilla'nın sistemi çok ters..Bakalım neler olacak..
fmsmyrna
19.Şubat.2008, 16:40
Bu maçı gol yemeden 1-0 atlatırsak büyük ihtimalle turu geçeriz.Zico son antrenmanda 4-3-2-1'i denemiş olabilir Selçuk ve Aurelio hafif kanatlara kayıp oraları kapatacaklar Maldonado'da ortayı kapatacak.Deivid ve Alex'te ortadan bol bol şut çekicek heralde.Onların orta sahasının ortasında Poulsen(Maresca) ve Keita(Renato) oynuyor bu şekilde orta sahanın ortasında zaman zaman 5 kişiye kadar çıkacak orta saha üstünlüğü bizde olacak.İnşallah iyi olur.
TürkuAz
19.Şubat.2008, 16:53
Eğer Fenerbahçe anlatıldığı gibi 4-3-2-1 sistemiyle çıkarsa gol bulması çok kolay olur bence ama kanatlardan gelecek tehlikeleri kapatmasıyla birlikte goller işe yarar..
Haydi bakalım hayırlısı, ben en kötü beraberlik bekliyorum.
Onurap
19.Şubat.2008, 16:55
Zico şuan basın toplantısı yapıyor rize maçındaki 11 ile çıkmayı düşünüyormuş..
Emurafu
19.Şubat.2008, 17:01
Sevilla bir suç işlemiş.Türkiyede yasakmış bu:).Türk savcıları ne yapacak falan diyor..Objektifde göstercekler bu aksam..
Sekopej
19.Şubat.2008, 17:05
Sevilla bir suç işlemiş.Türkiyede yasakmış bu:).Türk savcıları neyapacak diyorlar..Objektifde göstercekler bu aksam ne acaba...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sevilla bir suç işlemiş.Türkiyede yasakmış bu:).Türk savcıları ne yapacak falan diyor..Objektifde göstercekler bu aksam..
Göğüs reklamından dolayı. Türkiye'de bahis siteleri bu şekilde kesinlikle reklam veremezler.
Örneğin sigara reklamı da ülkemizde yasak ve F1 takımları Türkiye'de yarışırken bu reklamları kullanmıyorlar. Ama Sevilla'nın reklamını kaldıracağını da sanmam, sanırım görmezlikten gelinir.:p
ordulu5252
19.Şubat.2008, 17:18
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_16577_Sevilla.jpg
Türkiye'de tartışma olmaları sebepleri formaların önündeki marka 888.com büyük kumar sitesiymiş onun için problem olur diyorlar ama ben problem olacağını zanetmiyorum gelici geçici düşünceler....
barahir
19.Şubat.2008, 17:23
Göğüs reklamından dolayı. Türkiye'de bahis siteleri bu şekilde kesinlikle reklam veremezler.
Örneğin sigara reklamı da ülkemizde yasak ve F1 takımları Türkiye'de yarışırken bu reklamları kullanmıyorlar. Ama Sevilla'nın reklamını kaldıracağını da sanmam, sanırım görmezlikten gelinir.:p
Sanmam Şahsen ben savcılığa başvururum hele bi çıksınlar o formayla.. Ki bana gerek kalmadan başvuranlar olacaktır.. bkz. İnterim formasına yapılan suç duyurusu gibi
Sekopej
19.Şubat.2008, 17:32
Sanmam Şahsen ben savcılığa başvururum hele bi çıksınlar o formayla.. Ki bana gerek kalmadan başvuranlar olacaktır.. bkz. İnterim formasına yapılan suç duyurusu gibi
O konu işgüzarlıktan başka birşey değildi, Inter'in sezon başında 100. yılı için özel hazırlattığı formaymış, sezon başında bir Türk takımı ile karşılaşacağını nerden bilsinler. Zaten o davadan da birşey çıkmaz.
Bu konu daha ciddi çünkü yasalara aykırı bir durum söz konusu. Yani bir şikayet olursa iş olmayacak şekilde büyür, bununla uğraşacak birileri varsa elbette gereken yapılmalı.
FIA formula 1 yarışlarında daha önceden anlaşma olduğu için sigara reklamlarının kullanılmamasını sorun yapmıyor aynen takımlar da reklam verenler de sorun yapmıyor.
Bizim yasalarımız buna karşı çıksa da uluslararası anlaşmalar ülke yasalarından önce geliyor. Bu nedenle FIFA ile Türkiye'nin tüm FIFA ülkeleriyle olduğu gibi bir anlaşması var ve orada mutlaka bununla ilgli yazılmış bir madde vardır. O anlaşmaya Türkiye imza attığı için, yasalarımıza aykırı olsa da bir sorun olmaz. Çünkü yazdığım gibi uluslararası anlaşmalar daha önce gelir.
ordulu5252
19.Şubat.2008, 17:34
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ap_Zico025.jpg
Zico'yu kızdıran soru!
Kritik Sevilla maçı öncesi Diego Lugano ile bir basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe teknik direktörü Zico Sevilla karşısına Çaykur Rize maçında sahaya sürdüğü ilk 11'le çıkacağını açıklarken "Neden Sevilla'yı izlemek için İspanya'ya gitmediniz?" sorusuna ise sert tepki gösterdi.
"Aslında çok fazla söyleyecek birşey yok. Hedefimiz herşeyi açıklıyor. Bizm burada olmamız ne kadar istekli olduğumuzu gösteriyor. Sevilla'nın çok oturmuş bir kadrosu var. Son yıllardaki başarıları ortada. Elindeki futbolcuların kalitesi ortada. Bizim üzerimize düşen görev şu ana kadar yaptıklarımızın daha fazlasını yapmak. Hırsımızı, azmimizi saha içerisinde göstermeliyiz. Bunu yansıtmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız" açıklamasını yapan Zico 'Sevilla'da korkuyor musunuz?' sorusuna "Sevilla'da korkuyor olsaydım şu anda burada olmazdım. O zaman evimde otururum. Hayatta bu tip şeylerden korkmadım" şeklinde cevap verdi.
Ç.RİZE KADROSU SEVİLLA KARŞISINDA
"Kafamda kadroyu belirledim. Önümüzde bir antrenman var ama terslik olmazsa Rize maçındaki ilk 11'i sahaya süreceğim. Semih'in sakatlığı geçti. Oynayabilecek durumda" açıklamasını yaparak kadroyu veren Brezilyalı teknik adam Sevilla hakkında ise "Kanatları iyi kullandığı için Sevilla iyi bir ekip. Daniel Alves, Luis Fabiano, Kanoute, Navas, Renato, Keita... Gerçekten çok iyi bir ekip. Her türlü saygıyı hakediyorlar Bizim yapmamız gereken savaşçı kişiliğimizle sonuna kadar savaşmak. Bizim de kalitemiz ortada" ifadesini kullandı.
"BENİM TARZIMLA BURAYA KADAR GELDİK"
"Sevilla teknik direktörü Jimenez buraya geldi. Siz neden İspanya'ya gitmediniz?" sorusu Zico'yu çok kızdırdı. Zico bu sorunun üzerine şu açıklamayı yaptı: "Herkesin farklı bir çalışma tarzı var. Şimdiye kadar bana bu sorulmadı. Kimseyi statlarında izlemedim. Bu soru neden soruluyor. Jimenez buraya geldi 1 maçımızı izledi. Fakat ben Sevilla'nın en az 15 maçını izledim. Ben buraya bu çalışma tarzıyla geldim. Buraya Mancini, Koeman gelmedi. Jimenez geldi diye mi bu sorular soruluyor. Eğer bu konuda insanlar birbirlerine saygılı olursa o zaman çok mutlu olurum. Sizin çalışanlarınız işini iyi yaparsa zaten bunun sonucunda belirli başarılar alınacaktır. Takım bu noktaya benim çalışma tarzımla geldi. Herkesin tarzı farklıdır. Saha içerisinde sonucu etkileyen faktörler ufak da olabilir. Sonucu oyuncular belirler"
"RİSK ALMAMALIYIZ"
Brezilyalı bir gazetecinin sorusuna "Burada mantıklı hareket etmek gerekiyor. Biz atak yapmalıyız. Rakibimizin üzerine saldırmalıyız. Taraftarın enerjisi bunu gösteriyor. Rövanşlı maçlarda risk almamamız gerekiyor. Bu tip maçlarda alınan risk maçı istediğiniz yönde götürememenize neden olabilir. Fenerbahçe karakterinden ödün vermeyecektir. Risk almak derken her futbolcunuzla atağa çıkacaksınız demek değildir. Atak yaparken de kontrollü olmalısınız" şeklinde cevap veren Zico "İki takım da oyun oynamaktan zevk alan takımlar. Bu aynı zamanda başlarındaki teknik insanların karakterlerini de yansıtıyor. Saha şartları gözümüz korkuttu. Ama güzel oyunu görmek için gözümü korkuttu. Sevilla ekibini izlerken zevk alıyorum. Onlar da zevk alıyordur. Ama bu hava şartları onları da etkileyebilir" dedi.
ZİCO SÜPRİZ YAPABİLİR
Arkadaşlar bence Zico bu maçta orta sahada AURELLİO-MALDONADO ve KEMAL'i oynatabilir orta sahayı kalabalık tutar....
Ara paslarla Sevilla'yı vurabilir...
Varonil
19.Şubat.2008, 18:10
Ben Zico'nun kadroda pek bir değişiklik yapacağını sanmıyorum,sakatlık vb. olmakdıkça.
barahir
19.Şubat.2008, 18:14
İngiliz felsefesi.. "Kazanan kadro değişmez.. Doğrudur"
Universal
19.Şubat.2008, 19:30
Sevilla takımının reklam konusuna değinmek istiyorum. Sevilla bu forma ile çıkarsa Türkiye'de ki yasalara göre para cezası alacaktır. Bu reklam ile çıkmassa o şirket tarafından para cezası alacaktır. Bu nedenle her türlü para cezası ödeyecekleri için kulüp açısından bir şey fark etmiyor.
Bir diğer çelişki bu site T.C Kanunlarına göre yasak. Ama site tarafından Türkçe Dil Desteği yapılmış ve Türkiye'den bu siteye girip herhangibi bir kumar oyunu oynanabiliyor. E? Bu site yasaktı; ama mahkeme tarafından engellenmemiş burada da bir çelişki var.
Sekopej
19.Şubat.2008, 19:35
Sevilla takımının reklam konusuna değinmek istiyorum. Sevilla bu forma ile çıkarsa Türkiye'de ki yasalara göre para cezası alacaktır. Bu reklam ile çıkmassa o şirket tarafından para cezası alacaktır. Bu nedenle her türlü para cezası ödeyecekleri için kulüp açısından bir şey fark etmiyor.
Bir diğer çelişki bu site T.C Kanunlarına göre yasak. Ama site tarafından Türkçe Dil Desteği yapılmış ve Türkiye'den bu siteye girip herhangibi bir kumar oyunu oynanabiliyor. E? Bu site yasaktı; ama mahkeme tarafından engellenmemiş burada da bir çelişki var.
Hayır, sonuçta Türkiye uluslararası bir sözleşme imzaladı FIFA'ya üye olurken. Orada bununla ilgili bir madde varsa bu ülkenin kanunlarının önüne geçer. Ama FIFA böyle bir durumla önceden karşılaşmış ve buna bir çözüm getirmemiş olabilir.
Diğer dediğin hakkında bir bilgim yok, yasak mıdır, değil midir, yasaksa mahkeme kapatır mı bilmiyorum.
GeNç KaRTaL
20.Şubat.2008, 00:09
Ben bu maçta 2 olasılık düşünüyorum.Ya maçta az gol olacak ve Fenerbahçe 1-0 kazanacak,ya da bol gollü bir karşılaşma olacak ve gollü bir beraberlik veya Sevilla galibiyeti olacak.
Maç hakkında teknik analize gerek yok kanımca.Zico bu tarihi maç için hesabını yapmıştır.Ben burada ne desem boş.Ama şunu biliyorum bu maç için Fenerbahçe tam kapasitesini ortaya koymak zorunda..
Temsilcimize başarılar diliyorum.İnşallah başarılı bir sonuç elde eden taraf oluruz..
GReeN BeReT
20.Şubat.2008, 00:21
Fenerbahçe için zor maç olacağa benziyor.Sevilla'nın kanat akınları karşısında Fenerbahçe savunması çok zor.Özellikle Edu'nun ne yapacağı belli olmuyor.Savunmadaki oyunuyla kendini vezir de edebilir rezil de.Başarılar diliyorum.Ne kadar olumsuz konuşmuş olsam da kalbim Fenerbahçe ile inşallah kazanacaklar.
KaF KeF
20.Şubat.2008, 00:50
Ben bu maçta 2 olasılık düşünüyorum.Ya maçta çok gol olacak ve Fenerbahçe 1-0 kazanacak,ya da bol gollü bir karşılaşma olacak ve gollü bir beraberlik veya Sevilla galibiyeti olacak.
..
Şemsi abi yine döktürmüşün...:D:zuhaha
JunkChorn
20.Şubat.2008, 01:04
Hakikaten Şemsi ne yaptın ya:D:D
Bence maç ortada Kadıköy'de gol yemezsek,gol atmazsakta olur diye düşünüyorum ama burada gol yemezsek oradaki fazla olan dezavantajımızı indirebiliriz diye düşünüyorum.
İspanyol takımları evinde kesinlikle çok farklı oynuyor.
Yarın Deivid'e çok iş düşecek umarım iyi hazırlanmıştır.Maldonado oynamamalı Selçuk çıkmalı diye düşünüyorum ama tamamen düzeni bozmamak adına çünkü bu takım buralara bu düzen ile geldi ve mevcut sistemi Maldonado henüz ısınmadı.
İlerlersek inşaallah oralarda çok daha iyi bir performans gösterir,bu tur için erken.
Ben az şansımızın olduğunu kesinlikle düşünmüyorum!
Türkiye için Haydi Fenerbahçe
YusufT
20.Şubat.2008, 14:07
Fenerbahce insallah kazanir, basarilar Fenerbahce.
anil luque
20.Şubat.2008, 15:01
şemsi sen ne yaptın abi ya :D hemen bi düzenleme çek :) ama bol gollü bir maç olacagına katılıyorum..
DisCo
20.Şubat.2008, 15:23
Basın toplantısını izlemedim ama burada verilen küçük fotograftan Zico'nun yüzündeki sıkıntıyı görebiliyorum. Belki bu anlık bir resimdi toplantı genelinde gayet rahat olabilir ancak Türk takımlarının başarısıyla şunu gördük. Oynadığın zaman yeniyorsun. Zico ve ekibinin bu turun baskısını kaldıramayacağını düşünüyorum. Normalde Kadıköy'de kazanması gerekirken yenilirse sadece bu sebebten yenilecektir.
barahir
20.Şubat.2008, 15:26
Vala Zico oftaş maçında da aynı görüntüyü veriyodu.. Yani bu onun normal duruşu..
YusufT
20.Şubat.2008, 15:49
Çarşamba akşamı Şampiyonlar Ligi 2.tur maçında Sevilla'yı ağırlayacak olan Fenerbahçe'de, golcü oyuncu Colin Kâzım, Türk sporunun en önemli maçına çıkacaklarını belirtti.
FB TV'ye açıklamalarda bulunan Kâzım Richards, maçın tarihi öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bence yarın Fenerbahçe tarihinin ve hatta Türk sporunun en büyük maçına çıkacağız. Bu nedenle tüm Türkiye, Fenerbahçe'nin başarılı olmasını istiyor. Hepimiz yarınki maça odaklandık, hepimizin aklında bu maç var, elimizden gelenin en iyisini de yapacağız. Zihin açısından rahatız. Kazanmak istiyoruz," dedi.
Şu anda Avrupa'nın son 16 takımı arasında olduklarını belirten genç forvet, "Onların iyi takım olduğunun çok iyi biliyoruz ancak biz de çok iyi bir takım olduğumuzun farkındayız. Her şeyden önce taraftarlarımızın önünde oynayacağız. Eğer iyi oynarsak başarılı olmamamız için bir neden yok," diye konuştu.
Goal.com
Ey Allahim... Görende sanacakki..Final maci filan oynayacaklar... Buna ragmen Insallah Fenerbahce kazanir.. :D
barahir
20.Şubat.2008, 15:51
Konuyu olduğu gibi koplayamışsın..:D Bari Kodları kaldırsaydın..
Yoruma gelince Türk Futbolunun Geleceği açısından evet çok önemli bi maçç
El Comandante
20.Şubat.2008, 15:57
Kazim´a Türk spor tarihinin en önemli maclarinin icinde oldugu bir Dvd yollayalim,izlesin de bir daha böyle talihsiz aciklama yapmasin.Komik duruma düsmüs cünkü. ;)
uAsamet91
20.Şubat.2008, 16:02
kazim fazLa abartmış.fener için önemli bi maç
Sekopej
20.Şubat.2008, 16:05
Bunun için burada tartışma çıkmasın. Kalli de en zor deplasmanımız Konya maçı demişti bence Kadıköy'deki maçtı.;) Kişinin kendi görüşüdür, bence Fenerbahçe için çok önemli bir maç, bu turu geçerse seri başı olma ihtimali var ve daha da ilerilere gidebilir.
Bu nedenle tartışma istemiyorum.:)
DisCo
20.Şubat.2008, 16:06
Arkadaşlar biz diğer futbol severler olarak bazı şeyleri hatırlatmamıza gerek yok. Bırakın öyle yaşasınlar.
Ne demiş şair;
Gündemler Değişebilir peki tarihi kim değiştirecek.
Jesus_FB
20.Şubat.2008, 16:18
Türk spor tarihinden pek fazla haberi olmayan bir sporcunun yaptığı bir açıklamayı nasılda ciddiye alıp yavaştan yavaştan FB-GS tartışmasına doğru ilerliyorsun.
JunkChorn
20.Şubat.2008, 16:20
Basın toplantısını izlemedim ama burada verilen küçük fotograftan Zico'nun yüzündeki sıkıntıyı görebiliyorum. Belki bu anlık bir resimdi toplantı genelinde gayet rahat olabilir ancak Türk takımlarının başarısıyla şunu gördük. Oynadığın zaman yeniyorsun. Zico ve ekibinin bu turun baskısını kaldıramayacağını düşünüyorum. Normalde Kadıköy'de kazanması gerekirken yenilirse sadece bu sebebten yenilecektir.
Fenerbahçe yenilirse basit hatalardan yenilir diye düşünüyorum bende.Turun ağırlığı derken ne demek istediğini çok iyi anladım.Şu an Galatasaray Uefa'da var olan başarısından dolayı Avrupa'da Fenerbahçe kadar rağbet görmüyor yani medya tarafından..
Ben turu geçebileceğimizi düşünüyorum ama düşük ihtimal.Dikkatli olursak burada gol yemezsek geçeriz.
Herşeyin farkında olan bir takım (baskı,beklenti)gerekeni yapar umarım.
Vala Zico oftaş maçında da aynı görüntüyü veriyodu.. Yani bu onun normal duruşu..
Evet katılıyorum.
DisCo
20.Şubat.2008, 16:32
Bir kaç şeye değinmek istiyorum.
Alex genellikle faul ile durduruluyor ancak takdir edersiniz ki bazen kendini atıyor. Türkiye ligi hakemleride hemen düdüğü çalıyor. Bunun Avrupa maçlarında öyle olmadığını biliyoruz. Buralarda itiraz ederken oyuncular dikkatli olmak zorundalar.
Bu tarz durumların haricinde Fenerbahçe defansı kart görebilir. Özellikle Lugano için her patlayacak bomba gibi dendiğini biliyoruz. O bomba bu maçta patlayabilir.
Fenerbahçe savunma hattı bu maçı belirleyecektir. Zaten bahsettiğim maçın baskısı direk defans oyuncuları üzerine yığılıyor. Forvet hattı ne yapar eder bir tane atar. Ancak defansa baktığımızda sanırım herkesi korkutuyor.
barahir
20.Şubat.2008, 16:40
Vala dün bi oyuncu nasıl oyundan attırılır bize çok net gösterdi Torres.. Torres'in yaptığını yapabilecek futbolcular da var Sevilla'da umarım böle bişi olmaz..
tosunpasa
20.Şubat.2008, 17:30
Bu akşamki maçı en az 2-0 kazanırsak bu turu geçebiliriz. Ki bu da çok düşük bir ihtimal.. Sevilla'ya gol yemeden 2 gol atmak çok zor. Özellikle böylesine önemli ve ciddiye alınan bir maçta. İspanya deplasmanında yenileceğimizi düşünüyorum. Ama dediğim gibi 2-0 alırsak bugünkü maçı, iş deplasmana kalmaz..
Vala dün bi oyuncu nasıl oyundan attırılır bize çok net gösterdi Torres.. Torres'in yaptığını yapabilecek futbolcular da var Sevilla'da umarım böle bişi olmaz..
Jesus Navas böyle hareketleri yapan bir oyuncu. Dikkat edilmesi lazım..
NisRoc
20.Şubat.2008, 17:43
BUGÜN HERŞEY AŞKIMIZ İÇİN!!!..
Başarılar Fenerbahçe'm :)
Wesley Sneijder
20.Şubat.2008, 18:38
burası Kadıköy, buradan çıkış yok. :) Gönlüm FB'den yana ancak İddaa oynasam Sevilla'ya oynardım. İnşallah bir sürpriz yapar Fener...
DisCo
20.Şubat.2008, 18:42
burası Kadıköy, buradan çıkış yok. :) Gönlüm FB'den yana ancak İddaa oynasam Sevilla'ya oynardım. İnşallah bir sürpriz yapar Fener...
Kadıköyden çıkış yok İddaa'da Sevilla'ya atardım. Çıkış var mı yok mu :D
NisRoc
20.Şubat.2008, 19:28
Adını biliyorsun ama ilk defa görüyorsun heralde Zico'yu ? :) Pek gülmez Zico..
DisCo
20.Şubat.2008, 19:50
Gülmemek ayrı bir konuda bana sanki ahh nasıl yapcaz bu maçı gibi bir izlenim uyandırdı. O açıdan söylemiştim. Çünkü Sevilla, Turkcell Süper Lig takımı değildir. Bu maç grup maçıda değildir. Bildiğiniz gibi grup maçları ile çift ayaklı maçlar farklıdır. Fenerbahçe lig maçında Galatasaray'ı rahat yendi. Ama kupa maçında hiçte öyle değildi. Zico'nun bir taktiğide yok açıkçası. Fm tarzı bir teknik direktör. Performansı 6 oldu çıkar öbürünü al. Burada bol hücum deplasmanda da oyunu kitler diyemiyoruz. Birde üstüne bu resmi görünce bu yorumu getirdim.
NisRoc
20.Şubat.2008, 19:57
Gülmemek ayrı bir konuda bana sanki ahh nasıl yapcaz bu maçı gibi bir izlenim uyandırdı. O açıdan söylemiştim. Çünkü Sevilla, Turkcell Süper Lig takımı değildir. Bu maç grup maçıda değildir. Bildiğiniz gibi grup maçları ile çift ayaklı maçlar farklıdır. Fenerbahçe lig maçında Galatasaray'ı rahat yendi. Ama kupa maçında hiçte öyle değildi. Zico'nun bir taktiğide yok açıkçası. Fm tarzı bir teknik direktör. Performansı 6 oldu çıkar öbürünü al. Burada bol hücum deplasmanda da oyunu kitler diyemiyoruz. Birde üstüne bu resmi görünce bu yorumu getirdim.
:D Saygı duyuyorum yorumuna..
RaSenGan
20.Şubat.2008, 20:47
Kadıköyden çıkış yok İddaa'da Sevilla'ya atardım. Çıkış var mı yok mu :D
Çıkış Yok olayına girmeyelim çok komik şeyler geliyo aklıma..
Fenerbahçe Avrupa'da nasıl oynuyo ? Bambaşka.Sevilla nasıl oynuyo ? Bambaşka.Son iki UEFA şampiyonu Sevilla bu maçı alıcaktır.En iyi ihtimal gollü beraberlik.Sevilla kendi sahasında süper oynuyor.Geçenlerde Barcelona'yla kendi sahasında 1-1 berabere kalmışlardı.Bu maçta Fenerbahçe varını yokunu ortaya koymalı fakat çok çok zorlanıcak.Fenerbahçe'nin En Önemli İsmi EDU DRACENA.Yaptığı hataları sayamıyorum.Grupta Fenerbahçe'nin yediği gollerin çoğunu Edu attı,attırdı.Bu maç %80 hata yapıcaktır.Rakip bu kez çok daha zor Edu herkesten çok zorlanıcaktır..Alex gününde olursa çok çok iyi oynarsa Sevilla zorlanabilir ve belkide Fenerbahçe kazanabilir ama imkansız gibi.Maça 2 saat kaldı.Bekleyelim,görelim..
yunusgs
20.Şubat.2008, 20:52
Valla çok zor maç ama seyirci faktörü var saha faktörü var Fenerbahçe farklı oynuyor Avrupada bence bu maç berabere bitecek skor olarak da 1-1.
YusufT
20.Şubat.2008, 21:05
Fenerbahçe Avrupa'da nasıl oynuyo ? Bambaşka.Sevilla nasıl oynuyo ? Bambaşka.Son iki UEFA şampiyonu Sevilla bu maçı alıcaktır.En iyi ihtimal gollü beraberlik.Sevilla kendi sahasında süper oynuyor.Geçenlerde Barcelona'yla kendi sahasında 1-1 berabere kalmışlardı.Bu maçta Fenerbahçe varını yokunu ortaya koymalı fakat çok çok zorlanıcak.Fenerbahçe'nin En Önemli İsmi EDU DRACENA.Yaptığı hataları sayamıyorum.Grupta Fenerbahçe'nin yediği gollerin çoğunu Edu attı,attırdı.Bu maç %80 hata yapıcaktır.Rakip bu kez çok daha zor Edu herkesten çok zorlanıcaktır..Alex gününde olursa çok çok iyi oynarsa Sevilla zorlanabilir ve belkide Fenerbahçe kazanabilir ama imkansız gibi.Maça 2 saat kaldı.Bekleyelim,görelim..
aynen... Edu ve Alex bu macta kilit isimler. Alex istedigi gibi oynayabilirse macin kaderi degistirme yetenegi var.
Edu 'yu ben pek begenmiyorum, her zaman penalti yaptirabilir. "tackling" becerisi vasat oldugundan.
a.arıcı-11
20.Şubat.2008, 21:07
@ayg.22 abartma istersen man utd ile oynamıyoruz sevilla ile oynuyoruz tamam fenerbahceyi sevmeyebilirisn ama fenerbahceyi yok sayacak msjlarda yazamazsın hem sen merak etme biz hem 1905 kurulanları hemde uefa şampiyonlarını severiz;)
Aşk-ı Şehir
20.Şubat.2008, 21:12
İnşallah bu akşam kazanacak Fenerbahçe. Kazanmaması için neden yok.:) Tek iş savunmada bitiyor.
JunkChorn
20.Şubat.2008, 21:51
Aşırı abartmışsın bence bu kadar katı düşünülecek bi maç değil..Herşeyin yanında tahrik olanlarda olabilir buradan.İmkansız ağır bir tabir.
İki takımda 11 Futbolcu ile oynayacak niye imkansız olsun?Chealse'yi evinde yenerken imkansız değil,ManU fark beklerken elemek imkansız değil ama niyeyse diğerlerini nispeten daha dişine göre bir takım diye mi imkansız?
Bu turu geçemeyebiliriz tabiki ama bu kadar da değil..
fenerbahce_1907
20.Şubat.2008, 21:57
İşte ilk 11'ler...
FENERBAHÇE
Volkan Demire
Gökhan
Lugano
Edu
Roberto Carlos
Deivid
Selçuk
Aurelio
Uğur
Alex
Kezman
SEVILLA
Palop
Daniel Alves
Escude
Dragutinoviç
Adriano
Jesus Navas
Poulsen
Keita
Duda
Kanoute
Fabiano
Bugün Türk tribün tarihinin en büyük el yapımı pankartı açılacak Telsim tribünde , onun dışında maraton altta time2win, yani kazanma zamanı yazacak..
Tribünler zaten mükemmel, he bunun ne kadarı TV'ye yansır bilemem ama sanırım buda bugüne kadarkilerin en iyisi olacak 3 büyükler içinde..
Futbolcuların moralleri ise süper gözüküyor. Hadi güldür yüzümüzü bu güzel günde şanlı kanaryam.
Emurafu
20.Şubat.2008, 22:00
Capel yedek! İşte F.Bahçe'nin 11'i
Kadıköy, Türkiye, herkes bu maçı bekliyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Devler Ligi'nde çeyrek final kapısının eşiğinde. Turun ilk maçın rakip İspanyolların son yıllarda fırtına gibi esen ekibi Sevilla. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Florian Meyer yönetecek. Meyer'in yardımcılıklarını Sönke Glindemann ve Kai Voss yapacak...
İşte ilk 11'ler...
FENERBAHÇE
Volkan Demire
Gökhan
Lugano
Edu
Roberto Carlos
Deivid
Selçuk
Aurelio
Uğur
Alex
Kezman
SEVILLA
Palop
Daniel Alves
Escude
Dragutinoviç
Adriano
Jesus Navas
Poulsen
Keita
Duda
Kanoute
Fabiano
Bu ilkonbir riskli umarım oyun içersinde önlemler alınmısdır..Capel sanırım 2.yarı girecek..
JunkChorn
20.Şubat.2008, 22:00
Hiç süpriz yok gerçekten son performanslardan ve sakatlıktan sonra Kezman bekleniyordu.
Sevilla'da Capel yok aylardır şöyledir böyledir diye beklediğimiz adam:Dçok çok enterasan
Hadi rasgelsin..
Sekopej
20.Şubat.2008, 22:06
Zico beklediğimiz kadroyu çıkarmış, zaten bunu daha önceden açıklamıştı.
Burada hep Sevilla kanatları iyi kullanıyor, forveti çok iyi vs yorumlar yapıldı ama görüyoruz ki Capel'i oynatmayıp Gökhan ve Deivid tarafına daha defansif bir oyuncu koymuş. Demek ki onların da korktuğu yerler var ve oa karşı önlem alıyorlar.
Zico'nun dün söylediği gibi Fenerbahçe atak oynayacaktır, tabi ki savunmaya önem verecek ama maçın her anında mücadele edip, kazanmak için çalışacağız.
90 dakika dikkatli olmalıyız, en ufak hatayı bile affetmeyeceklerdir, hadi hayırlısı, senden bir zafer daha bekliyoruz Fenerbahçem...
BeeTLeJuiCe
20.Şubat.2008, 22:09
Her Fenerbahçeli gibi takımıma güveniyorum. İnşallah kazanıcaz.
Kaybetsekte en azındna tat veren, seyir zevki yüksek bir maç, ŞL'nin en iyi 16 takımından birine yakışır bir oyun ortaya koyarız inşallah.
GeNç KaRTaL
20.Şubat.2008, 22:11
Fenerbahçe'de bir değişiklik yok.Sevilla'da ise Capel yedek.Acaba bir sakatlığı mı var yoksa Sevilla teknik direktörü Jimenez Fenerbahçe'nin zaaflarından yararlanmak için mi Duda'yı seçti merak ettim.Görecez maç içerisinde..
Capel yok ama Sevilla takım oyunu oynuyor.Bunu göz ardı etmemek lazım..
RC3‚ Ispanyol basini ve taraftarinin taraftarlarimizdan cok cekindigi belirtti‚ sanirim Ispanyol basinini yakindan takip ediyor. Bunun gercekten dogru oldugunu gosterelim dedi ve taraftarlarin Sevilla´yi baski altina almasi gerektigini vurguladi.
Off allahım bu starda bi garip yaa bi geçemedi yayına maça 20 dakika var !!!!!
YusufT
20.Şubat.2008, 22:20
Zico beklediğimiz kadroyu çıkarmış, zaten bunu daha önceden açıklamıştı.
Burada hep Sevilla kanatları iyi kullanıyor, forveti çok iyi vs yorumlar yapıldı ama görüyoruz ki Capel'i oynatmayıp Gökhan ve Deivid tarafına daha defansif bir oyuncu koymuş. Demek ki onların da korktuğu yerler var ve oa karşı önlem alıyorlar.
Zico'nun dün söylediği gibi Fenerbahçe atak oynayacaktır, tabi ki savunmaya önem verecek ama maçın her anında mücadele edip, kazanmak için çalışacağız.
90 dakika dikkatli olmalıyız, en ufak hatayı bile affetmeyeceklerdir, hadi hayırlısı, senden bir zafer daha bekliyoruz Fenerbahçem...
Sevilla sag kanata Keita'yi koydu cünkü, Keita iki yönede harika oynayan futbolcu. Hem ofansif hemde defansif özellikleri harika. Bide gecmis olsun Fenerbahce yüzde 80% yenildi, cünkü Deivid ve Ugur oynuyor. Kanatlardaki bu 2 oyuncunun defansif özellikleri cok kötü, hattaa Deivid'inki yok bile diye biliriz. Sevilla kontratak ile oynacak.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ve Duda bence daha kolay adam eksilten ve dhaa hizli bir oyuncu.
Insallah Fenerbahce beni yaniltir ve maci kazanir. Basarilar Fenerbahce!!!
scar face
20.Şubat.2008, 22:29
Tek cekındığım adam Capel yok bu macı alıcaz Inter macı öncesi de böyle hissetmistim hadi arkadaslar tv basına:)
PesimiSTyLa
20.Şubat.2008, 22:53
Fenerbahce panik giibi. Bunu üstünden atması lazım. Kanoutenin vurusu cok tehlikeliydi, volkan iyi cıkardı. FB panigi atmalı ayaga pasları yapip biraz topu ayakta tutmaya baslamalı ve ilerlemeli. su an bunları sevilla yapiyor. FB durdurmalı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Fenerbahce dedigim gibi topu ayakta tuttu ve golu buldu. Kezman . Pas da Kafa vuruşu da güzeldi.
PesimiSTyLa
20.Şubat.2008, 23:11
edu ya bak yaa yine kndi kalesine attı. Nasıl böyle bir hata yapiyor hayret. bıraksa volkan alacak topu .
KaF KeF
20.Şubat.2008, 23:13
Yazıklar Olsun Edu...Bu kaçıncı yakışın bizi...
bySilver
20.Şubat.2008, 23:13
Edu döktürüyor her zamanki gibi
Bordo61Mavi
20.Şubat.2008, 23:14
Hadi Fener sana okadar guveniyomki para yatirdim :D
TheTrooper
20.Şubat.2008, 23:19
Edu yine kaleyi şaşırdı...
gerrrard
20.Şubat.2008, 23:19
Edu yine herşeyi berbat ettin. :@ Haydi Fenerbahçe bir gol daha atın artık şu dakikalarda.
KaF KeF
20.Şubat.2008, 23:20
2 penaltımızı hakem çaldı....
Fıratcan Alçınkaya
20.Şubat.2008, 23:23
Edu kaç maç oldu yeter yahu...
Hakem çok ciddi taraf tutuyor kanımca.. Sinirlendim yahu inş. kazanır Fenerbahce...
Roberto Baggio
20.Şubat.2008, 23:26
O penaltı anca Türkiye'de verilir Edu eğer her zaman yaptığı şeyi yapmasaydı Fener rahat kazanacaktı ama şimdi inanılmaz bir panik içinde futbolcular...
Burak Duran
20.Şubat.2008, 23:30
fener in tur icin 3-1 yenmesi lazim ve fener neler kaciriyor inanilmaz yani inanilmaz
KaF KeF
20.Şubat.2008, 23:31
Ahh Allahım...Çok iyi geldik olmadı...
M.Scofield
20.Şubat.2008, 23:36
uğur borala helal olsun yaptıgı her orta tehlikeli oldu , fenerbahçe sağ kanatıda kullanabilsem gol bulur ama deivd çok etkisiz
Universal
20.Şubat.2008, 23:38
Edu ve Hakem diyorum, başka bişey demiyorum...
Fernando Gago
20.Şubat.2008, 23:39
Bu maçı kazanıcaz bundan kesinlikle eminim önemli olan 2.golü yememek
JunkChorn
20.Şubat.2008, 23:39
Hayatım boyunca bu kadar dik bir hakem görmedim çok hatalı kararlarının yanında vucüt dili aşırı tahrik ediyor iki tarafıda lütfen biraz dikkatli bakın hakeme.Çok sert bir vucüt dili var.
Adriano iki kere biçti elini cebine götürmeyi bırakın uyarmadı bile..
İKi tane el pozisyonu var biri değilsede ikincisi penaltıydı..
Şans..
Varonil
20.Şubat.2008, 23:40
Helal olsun bu takıma.Bu mücadele,bu oyun 2.yarıda da devam etsin biz gol buluruz.
Ahh ah neler kaçırdık.Batman yine işbaşındaydı:rolleyes: Uğur Boral,Gökhan Gönül çok iyi durumda.
Ah Edu ah.Şu an o golü yemeseydik daha farklı olacaktı herşey.
Hakem Florian Meyer ciddi ciddi 2 penaltımızı yedi.
Çok iyi oynuyoruz şu anda.Yalnız 2.yarı daha dikkatli olmamız lazım.Kontrollü oynayıp,kontrollü atak yapmamız lazım.Yapacağımız en ufak hatayı affetmezler.
gerrrard
Hiç olmazsa 2-1 olarak kazanalım yahu.
TR.CaPTaiN
Birisi çıkıp Edu'ya hangi kalenin bizim hangi kalenin rakibin olduğunu anlatsın.
İlk 5 dakika adeta Sevilla fırtınası esti daha sonra Fenerbahçe ortaya çıktı ve Batman yine sahnedeydi. Tabi Edu'nun misillemesi gecikmedi.
Özellikle dikkatimi çeken nokta herkes penaltı diye itiraz ederken işini yapan tek adam Carlos'tu ve 3'e 1 yakalanmamıza rağmen gol yemedik. Taraftar maça müthiş başladı fakat Edu'nun golü büyük şok oldu. Aurelio ve Alex'in kaçırdıkları cabası. Bu maçın böyle biteceğini düşünmüyorum. Ya yeriz ya da atarız.
aykut_gencfb
20.Şubat.2008, 23:41
abi yemin ederim dün idda oynuodu arkdaşlar ilk gölü kim atar die dedim edu kendi kalesine,bugün dersanede dedim ilk göl edu kendi kalesine sonunda attı....bu adamla nere kadar yaa
JunkChorn
20.Şubat.2008, 23:41
2-1 yetmez benim tek istediğim gol yememekti yemedik zaten kendimiz attık :D:D
JunkChorn
20.Şubat.2008, 23:43
abi yemin ederim dün idda oynuodu arkdaşlar ilk gölü kim atar die dedim edu kendi kalesine,bugün dersanede dedim ilk göl edu kendi kalesine sonunda attı....bu adamla nere kadar yaa
İlk golü kezman attı??:)
Abartma ne kadar üzüldüğünü görmedin mi iyi ki senin gibi düşünenler tribünde değil.Yoksa ıslaklayarak daha da kötü yaparlar adamı..
DisCo
20.Şubat.2008, 23:43
Maç beklendiği gibi başladı. Fenerbahçe de pozisyon buluyor Sevilla'da.
Çok söze gerek yok diye düşünüyorum. Fenerbahçe ortaladığı her top gol pozisyonu oluyor. Bunu görmüşlerdir umarım.
Ancak 8 tane atıp 7 tane yerseniz belki grup maçları için 3 puanı alırsınız. Eleme sisteminde ise bu avantajsız bir skordur. Fenerbahçe çok pozisyon veriyor. Tamam Edu kendi kalesine attı ama o atmazsa inanın Sevilla yine golü bulurdu.
Son olarak Hakem doğru kararlar verirken saçmaladığı anlarda oluyor. Hatta Uğur'a kartı oyuncular göstertti.
Yalnız şunuda söylemek istiyorum. Fenerbahçe buraya kadar gelmiş. Yenilir veya yener. Şunu anlamıyorum. Maçı anlatan ve yorumlayan 3 kişi ne yapmaya çalışıyor. Daha maçın başı bu adam şöyle bu adam böyle normal bir faul yapılıyor. Allahım o nasıl darbe demeler, penaltı olmayan toplara penaltı top çizgiyi geçmemiş geçti vs. Yani yenilgiye niye kılıf arıyorlar ki daha ne olacağı belli değil. Yenilince de yapılan hatalar görülmeyecek ve vallahi hakem bizi yaktı diyecekler. Deplasmandaki maçtada aynı hatalar tekrarlanacak. Hatta forumda bile 2 penaltımız verilmedi diyen var. Gerisini siz düşünün.
Bordo61Mavi
20.Şubat.2008, 23:44
Ah Edu ahhhh, cok guzel bi avantaji kaybetti Fener. Gol yemicektiler, simdi mac en az 3-1 bitmesi lazim
Herşey mükemmel giderken tek bir EDU hatası..
eduafobia başladı bizde.. yazıklar olsun yahu bu ne git rize maçında yap hata fenerbahçenin en önemli maçlarından birinde yapma!
Yazıklar olsun..
Hakem zaten ayrı bir berbat.. Kaçan goller desen %100 2 gol yani sadece kaleci ve bizim adam.. off allahım stresten ölmezsem iyidir.
JunkChorn
20.Şubat.2008, 23:45
Maç beklendiği gibi başladı. Fenerbahçe de pozisyon buluyor Sevilla'da.
Çok söze gerek yok diye düşünüyorum. Fenerbahçe ortaladığı her top gol pozisyonu oluyor. Bunu görmüşlerdir umarım.
Ancak 8 tane atıp 7 tane yerseniz belki grup maçları için 3 puanı alırsınız. Eleme sisteminde ise bu avantajsız bir skordur. Fenerbahçe çok pozisyon veriyor. Tamam Edu kendi kalesine attı ama o atmazsa inanın Sevilla yine golü bulurdu.
Son olarak Hakem doğru kararlar verirken saçmaladığı anlarda oluyor. Hatta Uğur'a kartı oyuncular göstertti.
Yalnız şunuda söylemek istiyorum. Fenerbahçe buraya kadar gelmiş. Yenilir veya yener. Şunu anlamıyorum. Maçı anlatan ve yorumlayan 3 kişi ne yapmaya çalışıyor. Daha maçın başı bu adam şöyle bu adam böyle normal bir faul yapılıyor. Allahım o nasıl darbe demeler, penaltı olmayan toplara penaltı top çizgiyi geçmemiş geçti vs. Yani yenilgiye niye kılıf arıyorlar ki daha ne olacağı belli değil. Yenilince de yapılan hatalar görülmeyecek ve vallahi hakem bizi yaktı diyecekler. Deplasmandaki maçtada aynı hatalar tekrarlanacak. Hatta forumda bile 2 penaltımız verilmedi diyen var. Gerisini siz düşünün.
ben dedim iki tane el pozisyonu var diye ilkinde el kapalıydı ama ikincisinde top çarpıp önüne düştü hakemin tam önünde.
Eğer değil diyorsan buna penaltı Burak abi valla helal olsun derim:)
youngpunker
20.Şubat.2008, 23:45
edu alışkanlık haline gtrdii
Burak Duran
20.Şubat.2008, 23:46
capeli oyuna alirsa kotu alir insallah almaz
aykut_gencfb
20.Şubat.2008, 23:46
İlk golü kezman attı??:)
Abartma ne kadar üzüldüğünü görmedin mi iyi ki senin gibi düşünenler tribünde değil.Yoksa ıslaklayarak daha da kötü yaparlar adamı..
abi ilk gölü kezman attı ama edu kendi kalesine attı sonuçta......biz fenerbahçeliyiz tribünde ne yapmasını biliriz.....ayıp etmişin ama ya.....
youngpunker
20.Şubat.2008, 23:48
ama edununki 1değil 2 değil şanşa bak abi
SaRPeR1903
20.Şubat.2008, 23:48
İkinci yarıda Sevilla gol atar,defansta çok boşluklar var.Tabi bu Fenerbahçe için de geçerli,çok pozisyon buluyor fb.İkinci yarıda goller bizi bekliyor.
youngpunker
20.Şubat.2008, 23:49
inş fenerbahca kazanır ama sevilla bir gol daha atrsa tur yatar gibime geliyor
Bordo61Mavi
21.Şubat.2008, 00:00
Fener bu maci alsin tur onlarin sayilir
KaF KeF
21.Şubat.2008, 00:01
Helal Olsun Lugano..
Haydi Fenerbahçé!!!
Bordo61Mavi
21.Şubat.2008, 00:03
LUGANOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
oh be yuzum gulmeye basladi
youngpunker
21.Şubat.2008, 00:05
gollllllllllll be helal olsunnn
ua arkanızda;)
Roberto Baggio
21.Şubat.2008, 00:09
Çok yazık oldu Escude 2-2..
Bordo61Mavi
2-2 fener beni oldurcek bu gidisle
SaRPeR1903
İkinci yarıda Sevilla gol atar,defansta çok boşluklar var.Tabi bu Fenerbahçe için de geçerli,çok pozisyon buluyor fb.İkinci yarıda goller bizi bekliyor.Dediğimden devam..
PesimiSTyLa
escude attı :/ 2-2 kötü oldu. 3-2 de alsa fener iş zor. Tam ritim bulmuşken bu olmamalı. ayrıca carlos dvm edemiyor. vederson girdi.
@yaungpunker
ua deil uA ;;)
Fıratcan Alçınkaya
21.Şubat.2008, 00:17
Skor çok avantajsız yazık oldu ya çok daha iyi oynuyor Fenerbahçe en azından 3-2 biter umarım...
KaF KeF
21.Şubat.2008, 00:18
R.CARLOS 2 Hafta yokmuş..:S
goosfraba
21.Şubat.2008, 00:30
Semih'i seviyorum :)
youngpunker
21.Şubat.2008, 00:31
3 oldu 3 bravo
KaF KeF
21.Şubat.2008, 00:31
Helal Olsun Semih!!!
Roberto Baggio
21.Şubat.2008, 00:32
Helal olsun Semih!!
Bordo61Mavi
21.Şubat.2008, 00:33
Hadi Fener Hadi Fenerrr
PesimiSTyLa
21.Şubat.2008, 00:36
3-2 bitti tebrikler FB...
KaF KeF
21.Şubat.2008, 00:36
Herşeye Rağmen KAZANDIK!!!
Aykan19o3
21.Şubat.2008, 00:39
Fenerbahçe her ne olursa olsun kazanmaya bildi.. Helal Olsun. Zaten bundan sonra bu oyunu gördükten sonra İspanya'da yenilse bile kimse üzülmez.
Gerçekten çok güzel bir skorla gidiyoruz. Arkadaşlar turu geçme şansımız şu an %66 .. :D Gelip burda ooo deplasman golü var şu var bu var tarzı mesajlar lütfen atmayın..
Biz berabere kalsaktaaa yensekte çıkıyoruz :D
Carlos'a çok üzüldüm :( adama helal olsun ayağı nasıl kırılmadı şaşırdım ve çok korktum kanlar içinde kalmasına rağmen!
Roberto Baggio
21.Şubat.2008, 00:39
Galiba bu galibiyet yetmiycek ama belli olmaz tabi ki tebrikler Fenerbahçe..
M.Scofield
21.Şubat.2008, 00:42
dikkatimi çeken birşey oldu sevilla defansa kapandıgı anda golu yiyor ama ilerde oynadıgı zamanda çok kolay pozizyo buluyor, fenerbahçe avantajlıda olsa bence şanslar %50
Universal
Yendik mi? Yendik.
Skor kötü olabilir. Belki pek avantajlı bir skor değil; ama her türlü galibiyet ve beraberlikte çıkyoruz. 4-3'te bile çıkıyoruz. Bol gol şart. Haydi Fenerbahçe geç şu turu... :)
Bordo61Mavi
Fener galibiyetle ayrildiya burdan, Ispanyada biseycik olmaz. Benim tek korkum irkci taraftarlar insallah futbolcular onlara tepki gostermez.
SaRPeR1903
21.Şubat.2008, 00:43
Tırnağıyla kazanmak deyimi vardır ya.Tam Fenerbahçe için.Yıllardır böyle.Kutluyorum.Ancak yeterli bir skor değil,Sevilla çözdü artık Fenerbahçe'nin taktiksel yapısını tecrübeli olacaklar.
Fietra 10
21.Şubat.2008, 00:43
İspanya'da Sevilla'nın burada attıgından az atacagını düşünmüyorum asıl orada Fenerbahçe'nin napacagı önemli..
krapinovic
21.Şubat.2008, 00:46
Feneri, Şampiyonlar Ligine yakışan futbolundan dolayı kutluyorum, inşallah turu geçer...
Sevillayı da, çirkefliklerinden dolayı kınıyorum...
Bir de öneri, Edu ve Lugano forvette oynasın...:)
TR.CaPTaiN
21.Şubat.2008, 00:46
Sevilla da çıkamadı Aygün.
Dani Alves futbolu bıraktıktan sonra tiyatrocu olsun, Jesus Navas övüldüğü kadar iyi tiyatrocuymuş pozisyonun tekrarını izlemeden önce direk sarı kart olarak düşündüğüm pozisyonda faul bile olmadığını gördük. ( Vederson- Navas ) Batman sahanın en çok koşan oyuncusuydu, Edu'yu artık adam adama markajla durdurmamız gerekir.
Yasalardan dolayı Sevilla'da göğüs reklamı yoktu. Ayrıca hakem Şampiyonlar Ligi'ne yakışmayacak kalitedeydi. Sevilla'lı oyuncuların baskısı altında ezildi resmen, kartları Dani Alves mi gösteriyordu hakem mi belli değildi.
World Hollow o1
21.Şubat.2008, 00:47
Sızın Allah'ınıza kurban olayım be ıste Fenerbahce farkı yaa.. :)
Tebrıkler Fenerbahce, tebrıkler 12 Numara.. !
JunkChorn
21.Şubat.2008, 00:48
abi ilk gölü kezman attı ama edu kendi kalesine attı sonuçta......biz fenerbahçeliyiz tribünde ne yapmasını biliriz.....ayıp etmişin ama ya.....
Est aykut ben lafı direk sana demedim genel konuştum biliyosun çok oldu tribünde böyle olaylar.Bugün kral denilen alex bi sene önce ıslaklanıyordu bir avrupa maçında hatırladın umarım.
gollllllllllll be helal olsunnn
ua arkanızda;)
Gördüğüm ender Türk seyircilerinden.
Doğrusu zaten bu.
tombul taho
21.Şubat.2008, 00:49
Şimdi ilk baktığımız zaman Fenerbahçe'nin galibiyeti gerçekten güzel. Ama tehlikeli. Çünkü elemeli maçlarda gol de yediyseniz tek farklı skorlar her zaman tehlikelidir. Fenerbahçe'nin 3-2'lik bir avantajı var ama unutmayalım ki 1-0 ve 2-1'lik skorlar da Sevilla'ya bir üst turu aralıyor ki Sevilla hücm gücünü görüyoruz. Maç başına Avrupa'da 2.33 ile oynuyor ayrıca bugün de 2 tane attılar. Ortalamadan sapmadılar yani. O yüzden Fenerbahçe'li futbolcuların çok dikkatli oynamaları gerekiyor 4 Mart'ta İspanya'daki rövanş maçında!
Ayrıca şu maçta Alex sadece duran toplarda değil gerçek alex gibi oynasaydı çok daha farklı olurdu kanısındayım. Farklı fikirde olan arkadaşlar tabii ki olabilir bu doğrudur. ama bizim bildiğimiz gibi bir Alex olsaydı saha da eminim ki Fenerbahçe en az 2 farklı galip gelebilirdi bu sahada. Belki daha bile farklı olabilirdi.
Benim üzüldüğüm nokta ilk defa önemli olan bir maçta Fenerbahçe seyircisini bu kadar kötü görmem. Taraftarın takıma gaz vermesi gerekirken bu maçta takımın taraftara destek verdiğini gördük. En azından televizyondan ben öyle gördüm. Sadece gollerde bağıran ya da golden sonra bir 5 dk daha bağıran bir seyirci topluluğu vardı ve böylesi önemli bir maçta Fenerbahçe seyircisi gibi karşı rakibi baskı altına alabilen bir seyirciye bunu yakıştıramadım.
Carlos'a gerçekten çok üzüldüm. Umarım bir an evel iyileşir. Aldığım haberlere göre kramponun çivisi pozisyon esnasında direk kemiğe saplanıp çıkmış. İşi biraz zor Carlos'un ama düzelecektir.
Maçın adamı bana göre Volkan'dır. Harika toplar çıkardı. Palop da çıkardı ama Volkan kadar çıkardığını düşünmüyorum. Çok önemli zamanlarda çok iyi müdahaleler yaptı Volkan. Fenerbahçe'nin en iyisiydi diyebilirim. Ama bir de şöyle bişey var bana göre eğer Şampiyonlar Ligi eleme maçlarında kendi evinizde oynadığınız maçlarda en iyi oyuncunuz kaleciniz oluyorsa bu sizin bu maçta sıkıntı çektiğinizi gösterir ve umarım bu sıkıntı İspanya'da yaşanmaz.
Fenerbahçe'nin şansı yok mu? Tabii ki var. Çünkü Şampiyonlar Ligi'ndeki deplasman maçlarında Fenerbahçe'nin kendi evinde oynadığı maçlardan çok daha iyi oynadığını gördük. O yüzden Ben turu atlama şanslarını %51 Sevilla, %49 Fenerbahçe olarak görüyorum. Ama tabii ki gönlüm Fenerbahçe'den gönlüm Türkiye'nin yani ülkemin kazanmasından yana!!!
PesimiSTyLa
21.Şubat.2008, 00:49
Fenerbahcenin burada kazanabilecegini hep söledim zaten; nitekim de öle oldu. Ama baktıgımızda 3-2 ne kadar avantajlı skor ? Sevilla bastıgında gercekten pozisyon buldu. FB nin deplasmanda sakin oynaması lazım. ama bence sevilla bu skorla elenmesi zor. %55 sevilla gecer diyorum. tabi rövansta bi ölü topta fb golü bulursa cok farklı olur. bence oradaki mac da gollü gececek.
JunkChorn
21.Şubat.2008, 00:50
Sevilla da çıkamadı Aygün.
Dani Alves futbolu bıraktıktan sonra tiyatrocu olsun, Jesus Navas övüldüğü kadar iyi tiyatrocuymuş pozisyonun tekrarını izlemeden önce direk sarı kart olarak düşündüğüm pozisyonda faul bile olmadığını gördük. ( Vederson- Navas ) Batman sahanın en çok koşan oyuncusuydu, Edu'yu artık adam adama markajla durdurmamız gerekir.
Aygün çok abarttı biraz da fanatik davrandı.
Dani alves her pozisyonda hakikaten yerdeydi.
Edu için bişey söylemeye gerek yok.Kazandık daha dikkatli olursak geçeceğiz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Fenerbahcenin burada kazanabilecegini hep söledim zaten; nitekim de öle oldu. Ama baktıgımızda 3-2 ne kadar avantajlı skor ? Sevilla bastıgında gercekten pozisyon buldu. FB nin deplasmanda sakin oynaması lazım. ama bence sevilla bu skorla elenmesi zor. %55 sevilla gecer diyorum. tabi rövansta bi ölü topta fb golü bulursa cok farklı olur. bence oradaki mac da gollü gececek.
Kesinlikle katılıyorum Sevilla bastı pozisyon çekildi gol yedi.Ama ben bişeye dikkat etmenizi istiyorum kondisyon olarak bazı oyuncuları iyi değil.Stoperlerinden birisi ağır kalıyor.
Sevilla bir adım önde ama , ama futbol bu istatistik ile olmuyor.
Lionel Andres Messi
21.Şubat.2008, 00:55
türk olduğumu maçta anladım:s7:.helela olsun fb.
fm26mer
21.Şubat.2008, 00:55
Halit Kıvanç çok süper ya çok seviyoruz onu;)
Ama yarın yutupTa vs.. İlker Yasin Tuncay Şanlı Gafi nı izlemek buyuk şeref olacak:D
Alın.. Gidin yatın şimdi doya doya;;)
Şu an bir ton GS'li arkadaşım msnde gelmiş bana laf anlatıyor , çok gereksiz görüyorum bana neyin savunmasını yapıyorlarsa ?
Yendik mi ? Evet :D
Bugün gördünüz herkes diyor ki sevilla rahat gol buluyor? Rahat rahat 2 gol buldular.. peki ya biz? 3 gol..
peki matematik bize neyi öğretti 3>2 :D
JunkChorn
21.Şubat.2008, 00:57
Hakikaten Tuncay nereden geldi:D o bölgede diyo top kaptırıyor diyo :D:D
bu ne ilk ne de son..
Öncelikle bu yazıyı kırmızıyla yazmamın nedeni mutlaka okumanız.
CSKA maçında bir üye Fenerbahçe bir üst tura çıksa ve maç çok güzel giderken Edu kendi kalesine gol atsa al sana gitti maç demişti.Gerçekten haklıymış dediği çıktı.Çok güzel giderken Edu'nun kendi kalesine golü çok kötü oldu.Bence bu skor avantajlı bir skor değil.
FENERBAHÇE'YE SANTRAFOR DEĞİL BİR STOPER LAZIM ;;)
Vieri
21.Şubat.2008, 00:58
tebrikler Fenerbahçe, öncelikle yılmadan saldırdığı için, taraftarada biraz kırgınım daha ateşli ve tempolu olabilirlerdi sanırım onlar bizlerin olduğu gibi yenilen talihsiz goller ve kayıplardan sonra moralleri bozulup boğazları tıkandı.. Sonuç olarak fenerbahçe mücadeleci ve gol pozisyonu yakaladığı maçtan galip ayrılmasını bildi. Kafa toplarındaki etkili noktalara son vuruşlar çok güzeldi. Sevilla savunması gerçekten yan toplar ve duran toplarda pek iyi değil. İkinci maç çok zor olacak umarım sağlam bir savunma ve kontra atak mantalitesi ile fenerbahçe turu geçip Türkiye adına bizlerin yüzünü güldürecektir.
Edu'ya gelince gerçekten golü görünce yahu umarım edu değildir dedim ekrana edu çıkıncada bastım küfürü :D yahu ne bahtsız bir adam.. kaleci volkan ile diyolog kurması gerekiyordu ama oldu işte bi hata.. Sevilla'lı oyuncular zaten çirkefler orası belliydi kendini gösterdi.. şimdi 4 martta fenerbahçeyi çok zorlu bir seyirci ve takım bekliyor. Yalnız semihin golü sonrası jimenez'in yüzünü görmeniz gerekiyordu. Sevilla'lı yönetici ve teknik heyetin küçük gördüğü takımdan 3 gol yemek nasıl bir duygu ile açıklanır bunu gösteriyordu o yüz ifadesi :)
PesimiSTyLa
21.Şubat.2008, 00:59
Halit Kıvanç çok süper ya çok seviyoruz onu;)
Ama yarın yutupTa vs.. İlker Yasin Tuncay Şanlı Gafi nı izlemek buyuk şeref olacak:D
Alın.. Gidin yatın şimdi doya doya;;)
eet nooluyo tuncay sahaya mı cıktı dedim :zuhaha
Kesinlikle katılıyorum Sevilla bastı pozisyon çekildi gol yedi.Ama ben bişeye dikkat etmenizi istiyorum kondisyon olarak bazı oyuncuları iyi değil.Stoperlerinden birisi ağır kalıyor.
Sevilla bir adım önde ama , ama futbol bu istatistik ile olmuyor.
Aynen defans adamları agır kalıyor. O yüzden ölü toplardan bahsettim. FB orada da en iyi yaptigi işlerden biri olan ölü toptan gol ya da goller bulabilir. Bunu kullanmaLı
Fıratcan Alçınkaya
21.Şubat.2008, 00:59
Tebrikler Fenerbahce... UEFA Şampiyonunu eze eze yendi...
tombul taho
21.Şubat.2008, 01:01
İddaa oynayacak arkadaşlar şimdiden Sevilla - Fenerbahçe maçına 2 üstü oynayabilirler. :D
Bordo61Mavi
21.Şubat.2008, 01:04
Herkes Fenerbahceye destek vermesi lazim, cunku Sevilla yi yenecek gucteler, bizim destegimizle daha da rahat yeneceklerdir.
Avrupa kupalarinda fanatizm gorusumuzu bi kenara birakalim, Fenerbahce bu turu gecip bir ingiliz takimina dusse ben gurur duyarak ustume bi Fenerbahce formasi alirim. Boylece ingiliz lerde anlar TURK lerle aralarindeki farki.
Staddaki ambiyansı ben de anlayamadım. Tezahürat Golerden sonra oldu bi tek onun dışında çok ama çok yoğun ıslık oldu tabi televizyona ne kadarı yansıdı hepimiz gördük ama o kadar kişinin susmasının imkansız olduğunu herkes biliyor.
Yeterince destek yoktu , aslında dakika 23e kadar olağan üstüydü taraftarlar amma velakin edu hattrick yaptı , tribünler o şokla sustu biraz. Zaten staddaki seyirciler açısından çok gergindi maç yani savaş alanına girmiş gibi hissediyor insan kendini böyle büyük maçlar.. İkinci yarı golü bulduk seyirci yine süper bir tempo tutturdu pat yine yedik.
DisCo
21.Şubat.2008, 01:08
Şampiyonlar ligi için farklı bir maç oldu. Savunması iyi olmayan iki takımın mücadelesiydi. İki tarafta kötü oynadı ama Fenerbahçe kazandı. Kötü oynadılar diyorum çünkü futbol hem savunma hem hücum demektir.
Deplasmanda ki maç ne olur belli olmaz. Ancak oraya galibiyetle gitmek bir avantaj en azından Sevilla'yı yenmek prestij olarak önemli.
Seyircide çok kötüydü. Maçın başlangıcında iyi başladılar ama dakika 85'te bir ateşlenme oldu. Spikerde işte bu gibilerinden Fenerbahçe seyircisi destek vermeli dedi. Bende bari uzatmalarda başlasalardı diye içimden geçirdim.
Rövanş maçı çok şeye gebe bakalım neler olacak.
Universal
21.Şubat.2008, 01:10
Aziz Başkan'ın aldığı şu dünya yıldızı umarım stoperdir. Ne kadar ihtiyacımız olduğu ortada.
Sol kanatımız çok kötü. R.C3 defansta yoktu. Uğur'da aynı şekilde yardıma gelmedi. Deivid ne kadar defansa gelsede herhangibi bir defansif açıdan katkısı olmadı. Edu yerine rövanşta Önder Turacı'nın oynatılması gerekiyor. Orada altın değerinde bir oyuncu var. Edu'dan daha etkili olacağını düşünüyorum.
Forvet açısından sorunumuz yok ama ortasahamız yavaş. Hızlı çıkamadık. Belki çıksak daha etkili bir oyun sergilerdik. Kezman yalnız kaldı; ama Uğur'un açtığı ortada bomboş olması onu filelere göndermesini sağladı. Artık F.Bahçe çift forvet oynamalı Semih ve Kezman forvette büyük bir gol potansiyeli. Bu boş bırakılmamalı. Alex'i arkalarına koyup Maldonado Mehmet Aurelio ve Selçuk'tan oluşan bir ortasaha kurulması gerekiyor. Bu oyun yapısı ile fazla bir baskı kurmamız zor
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İddaa oynayacak arkadaşlar şimdiden Sevilla - Fenerbahçe maçına 2 üstü oynayabilirler. :D
Bence oynayamıyacağımız. Maçın üst olduğu belli o yüzden vermezler alt üst; ama Üstte 1.05 gibi bir oran verecekleri için oynamaya değmez. :)
Yapmayın arkadaşlar.. R3 niye kötü olsun? önünde babasının oğlu değil dünyanın en iyi sağ bek'i gösterilen Alves var, dikkat ettiniz mi Carlosun kanattan kaç tane ortaları var ? ben şahsen saymadım yoktu gördüğüm kadarıyla.. Çünkü carlos dani'yi iyi tuttu ve her pozisyonda pasa zorladı.. Carlos atak oyuncusu değildir unutmayınız
DisCo
21.Şubat.2008, 01:16
Kanatlardan yüklenilen her pozisyon tehlike yarattı. Fenerbahçe 60'lardan sonra bunu unuttu. Bu şekilde 4-2 hatta 5-2 bile yapabilirdi.
Oyuncu değişimlerine gelince maçın en iyisi olan Uğur çıkarıldı. Ben Deivid beklerdim. Ama hoca Brezilyalı oyuncu Brezilyalı olunca bu durum oluştu. Bir Türk antrenör yabancı bir ülkede kötü oynayan Türk oyunculara bu kadar tahammül etse istediği kupayı alsın gönderirler. Formayı biraz adil dağıtması gerektiğini düşünüyorum.
World Hollow o1
21.Şubat.2008, 01:16
Bu maç çok sevindim ya 3 gol attık 3 golun 2 sinde balkona cıkıp avazım çıktığı kadar goooooll diye bağırdım ne kadar küfür yedik onu Allah bilicek. :)
Edu ya gelince baştan sona kadar şanssız bir isim Allah yardımcımız olsun adamda biraz sans olsaydı bu gun daha farklı ve daha mutlu ederdı bızı ama hayırlısı Allah'dan..
Carlos'un sakatlıgı cok kotu oldu adama oylesıne gırdıkı gole degıl vallahı Carlos'a ıcım gıttı adamın kastı bır gırısımı yok ama ne olursa olsun yanı ınsana gırıyorsun bıraz dıkkatlı gırse ıyı olucak 2 hafta dedi ben daha fazlasını beklıyordum cunku kaval kemıgı kısmına gelmıstı Allah yardımcısı olsun..
2. maçta bizi çok zor bir oyun bekliyo bence çok iyi hazırlanmamız lazım..
TR.CaPTaiN
21.Şubat.2008, 01:17
Carlos'u ben de beğendim. Üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptı. Özellikle tecrübesiyle takıma büyük katkısı var.
Kežman 17, Lugano 57, Semih Şentürk 87
tombul taho
21.Şubat.2008, 01:22
Ya bide burdan STAR TV yöneticilerine sesleniyorum ne olur düzgün yorumcular ve spikerler koyun şu maçlara da ağız tadıyla futbol izleyelim yaaa...
Yalnız TELSİM altta açılan devasa EL yapımı pankart çok anlamlıydı! Çok ta güzeldi..
GeNç KaRTaL
21.Şubat.2008, 01:29
Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum.Helal olsun,gerçekten çok iyi mücadele ettiler.Sevilla gibi üst düzey bir takım karşısında ezilmeden,bol pozisyona girerek ve 3 gol atarak maçı kazandılar.Bu skor pek avantajlı gözükmeyebilir ama oraya galip gitmekte önemli.
Sevilla defansıda denildiği kadar kötü olduğunu gösterdi.Son 2 UEFA şampiyonu neredeyse tüm yan toplarda Fenerbahçe'ye pozisyon verdi.Yani Sevilla'yı bilmesek bu savunmayı izledikten sonra bu takım son 2 sezonun UEFA şampiyonu deseler hadi len der bir çok kişi.:D
Maç hakkında fazla teknik analize gerek yok.Maç dengede gitti bence.Her 2 takımda pozisyonlar buldu.Fenerbahçe'nin kaçırdıkları daha fazlaydı tabii.Her ne kadar Sevilla'nın kendi evinde çok baskılı oynaması ve taraftarı arkasına alması şanslarını artırsada bu savunmayı gördükten sonra Fenerbahçe'nin turu geçebileceğine inanıyorum.Eğer orada Fenerbahçe basit hataların kurbanı olmazsa turu geçebilir.
Birde Edu hakkında bir şey söyliyeceğim.Adamın golden sonraki o surat ifadesi gerçekten çok acıklıydı.Allah'tan tribünden bir tepki gelmedide maçtan kopmadı..
Valla Tv'den mi kaynaklanıyordu bilmiyorum ama Fenerbahçe taraftarının büyük bir bölümü maçı seyretti.52 bin kapasiteli bir stadtan daha iyi bir performans gelmesi lazım hele ki böylesi önemli maçlarda..
Mükemmel bir tema işlenmiş ,TAMAMEN el yapımı ve türk tribün tarihinin en büyük el yapımı pankartı.. Gerçekten süperdi..
http://farm3.static.flickr.com/2384/2280542418_386016da96_b.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2266/2279753143_f889c374f1_b.jpg
aykut_gencfb
21.Şubat.2008, 01:41
JunkChorn kadeş katılıyorum kendi aramızda hertürlü eleştiri yapabiliriz ama biz seyirci deil tarftarız(klasik bi ifdeyle).....herşeye rağmen maç bizim hakkımızdı turu geçeğimize gönülden inanıyorum tüm fenerbahçeliler gibi............
Allah allaaaaah maçtan gelen arkadaşlara soruyorum şu an 9 oldu diyorlar ki hiç bağrılmadığı kadar bağrıldı stadda hatta jimenez sık sık dönüp tribünlere baktı o kadar stadda atmosfer vardı diyor..Biz başka maçı izledik ya da
Star Tv.. ;)
DisCo
21.Şubat.2008, 02:06
Aslında tribün sesi biraz kısık gibiydi. Ama öyle ahım şahımda bir destek yoktu diye düşünüyorum. Yeri göğü inletmeleri gerekirdi. Çünkü her gün oynanan lig maçı olmadığı ortadaydı.
http://www.haberturk.com/galeriler/56925/2_k.jpg
Del Piero_10
21.Şubat.2008, 02:18
Goal.com'un oyuncu ratingleri
Fenerbache
Volkan — 7: The goalkeeper was more or less powerless against both of Sevilla's goals and saved everything that came his way.
Gokhan — 7: A for effort, the right back certainly put himself about from the first minute until the last, but his execution, both going forward and defensively, left a little to be desired.
Edu — 6: Scored an own goal, which certainly was a forgettable moment even if it was not entirely his fault, as Alves' cross was sensational and needed to be blocked. He was otherwise mostly solid.
Lugano — 7: Scored a wonderful header to put Fenerbache 2-1 up and did well to deal with Luis Fabiano.
Roberto Carlos — 8: The Brasilian left back rolled back the years with a faultless performance. He marshalled the ever-dangerous Jesus Navas throughout the gane and made it impossible for him to get any joy down the right hand side, and pushed forward well to support Alex and Boral as well. A candidate for Man of the Match, unfortunately went off injured when he received a cut to his leg when attempting to stop Escude's equaliser — great performance.
Selcuk — 6: Was anonymous for the first half and became a little more involved in the second as he was afforded a little more space.
Aurelio — 7: Definitely put himself about in a fantastic performance in the middle of the park and got forward well at times as well.
Boral — 7: Did extremely well up and down the left hand side, putting in plenty of good crosses and getting into a few dangerous positions himself.
Deivid — 5: Was shut down by Poulsen and Adriano and was barely involved in the game.
Alex — 7: Didn't quite light up the stage as he is known to do, but his touch of class proved decisive in the end, as he first fought for the ball, then fed in Senturk to score the winner; a good performance pulling the strings from the maestro.
Kezman — 7: Was largely uninvolved from the start, isolated up front as the lone striker. At times left a little to be desired when he was on the ball, but he took his goal well and little more could be asked of him.
Substitutes: Vederson — 6, Richards — 6, Senturk — 7.
Sevilla
Palop — 7: Made a wonderful save and was, like his opposite number, powerless to stop the efforts that did beat him, a solid performance.
Alves — 7: Up and down the right hand side as emphatically as ever, involved in almost everything; his cross created the own goal which got Sevilla level for the first time, could have maybe scored higher without his play-acting.
Escude — 5: Scored the equaliser but still, quite frankly, was woeful. All at sea at the back, got away with murder after a handball in the box in the first half. He was in the right place at the right time to tap in his goal, but it was a performance to forget.
Dragutonovic — 5: Another poor performance in defence as the big Serbian was quite clumsy at times, and gave Senturk too much space in the dying minutes to score the winner.
Navas — 6: Kept quiet by Roberto Carlos, given no space to run into whatsoever. Once the Brasilian went off, Navas got a little more involved, but still failed to impact on the game as he would have liked.
Poulsen — 8: Perhaps the Man of the Match in the middle of the park — absolutely nothing got through him. All of Fenerbache's attacks had to go around the Danish international, and his flick-on was crucial in creating the tap-in for Escude to equalise at 2-2.
Keita — 7: Put in a physical performance in midfield and definitely kept Fenerbache on their toes, but failed to impose himself going forward.
Duda — 7: Did well down the left hand side starting ahead of Capel, largely justifying his place. He was tricky, perhaps lacking the explosive pace, but kept Gokhan very busy and did good defensive work doubling up with Adriano.
Kanoute — 6: Contributed well to the build-up play but did not really get any chances going forward, he was largely closed down and the opportunities were made difficult for him, perhaps a little unfortunate, as he put in some good work.
Fabiano — 5: Again quite isolated up front but most definitely failed to make the most of what did come his way, slightly erratic and lacking composure in front of goal.
Substitutes: Capel — 7.
Sulmaan Ahmad, Goal.com
Fıratcan Alçınkaya
21.Şubat.2008, 02:29
Deivid'in ismini ben ilk 61.dk duydum yemin ederim...:n:
Gökhan Gönül Daniel Alves daha iyi valla daha da temiz futbol oynadı. Capel'i kesmesinin biraz bedelini ödedi Jimenez deplasmanda başarılar Fenerbahçe'ye umarım yüzümüzü güldürür ülke puanını oldukça artırdılar bu sezon.
haa bu arada spiker-Halit Kıvanç-İlker Yasin maşherin 3atlısı gibiydi süperdiler :zuhaha
Jesus_FB
21.Şubat.2008, 02:32
ömrümü yedin lan Fener!!
Seyir zevki cok olan bir macti. Fener ofansif anlamda iyi oynadi ancak defansif anlamda sorunlar yasadi. Sevilla´nin, Fener´den daha iyi bir takim oldugunu düsünmüyorum. 3-2 lik skor fena degil ve Fener´in turu gececek gücü var ve bence gececektir de. Ancak deplasman macina beraberlikle ayrilmak icin cikmamali Fener. Bu mentalite ve düsünce olmamali gelecek macta. Bu aksam da gördük ki, hemen gollerden sonra takim geri cekildi ve gol yedi. 2 gol de böyle olustu. Zico bunu mutlaka önlemesi gerek.
Oyunculara gelince. Volkan gercekten iyi bir kaleci oldugunu yine gösterdi. Ugur Boral´in birinci yarisi cok iyi. Alex´in belki biraz daha fazla oyuna damgasini vurmasini istesek de, yine iki gol attirdi bu aksam. Deivid fazla gözükmedi bu macta. Edu cok iyi bir savunmaci ama gördügüm en sansiz futbolculardan. CSKA deplasmaninda bir hatali pas ve bir penalti yaptirmasindan 2 gol yedi Fener, Inter deplasmaninda, ayni bu aksamki gibi müdahalesiyle top Cruz´a carparak giriyor kaleye, evde CSKA macinda kendi kalesine atiyor ve son olarak bu aksam yine kendi kalesine atiyor. Insallah hatalarin sonuncusudur bu. Ve Semih. Klasik olani yapti yine. Girdi ve atti golünü. Man United´da Ole Gunnar Solskjaer diye bir futbolcu vardi birkac yil önce. Hep sonradan girerdi oyuna ve gol atardi. Son 10 dakikanin efendisi gibi birsey. Semih de aynen öyle :)
Son olarak da Fener taraftarini tebrik ederim. Cok güzel pankartlar ve tribün görüntüleri sergiliyorlar gercekten.
evi yıkıyordum semih'in gölünde kezman'ın gölünede 1 dk. ile kaçırdım ama sonra gördüm
tebrikler fenerbahçe
tebrikler 12 numara
Wesley Sneijder
21.Şubat.2008, 08:33
Semih'in golünde ben de gece gece bağırdım, uyandırdım bizimkileri. :zuhaha
Tebrikler Fenerbahçe, son 2 yılın UEFA şampiyonunu devirdin!
El Barto
21.Şubat.2008, 08:46
Fenerbahçe'yi aldığı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Galibiyet güzel olsada avantajlı bir skor değil kendi evinde 2 gol yemek turu biraz zora soktu bence. Sağolsun Edu yine mutheteşem bir gol attı. :)
Birde maçı anlatan ve yorumlayan adamları daha düzgün seçsinler artık ne olur yahu. Tamam bizde istedik Fenerbahçe kazansın ama 3 arkadaş oturmuşlar her pozisyondan sonra hakeme bir çamur atmalar Sevilla'yı küçümsemeler alaycı tavırlar her pozisyona elle müdahale penaltı içerden çevirdi topu hakem uyuyor vs... Biraz objektif yorum yapan adamları çıkarın şu maçlara STAR TV yönetimine sesleniyoruz...LÜTFEN. :p
Fenerbahçe'yi aldığı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Galibiyet güzel olsada avantajlı bir skor değil kendi evinde 2 gol yemek turu biraz zora soktu bence. Sağolsun Edu yine mutheteşem bir gol attı. :)
Birde maçı anlatan ve yorumlayan adamları daha düzgün seçsinler artık ne olur yahu. Tamam bizde istedik Fenerbahçe kazansın ama 3 arkadaş oturmuşlar her pozisyondan sonra hakeme bir çamur atmalar Sevilla'yı küçümsemeler alaycı tavırlar her pozisyona elle müdahale penaltı içerden çevirdi topu hakem uyuyor vs... Biraz objektif yorum yapan adamları çıkarın şu maçlara STAR TV yönetimine sesleniyoruz...LÜTFEN. :p
Abi Leverkusen Gs maçını da izledik D-Smart'tan :D onlar toptan bi spiker değişikliğine gitsin o zaman :p
fm26mer
21.Şubat.2008, 10:03
Devre arasında çıkan tam hatırlayamıyotum mastercard'ın reklamı galiba.. Skoru bildi:d 3-2
YusufT
21.Şubat.2008, 10:28
Semih gol atinca manyak gibi havaya atladim :D :D
Ugur Boral ilk 30 cok etkilidi, sonra vasat oynadi.
Deivid bazen hic yoktu.
Aurelio nerdeyse hic gözükmedi.
Alex hep geriye oynadi...
Fenerbahcenin en iyi ismi Kezman'di. topa iyi yükselip, dengeli bir kafa vurusu ile ilk golü atan isim oldu.
ben demistim kilit adam Edu diye, masallah yine kendi kalesine atti. ve ayrica 2 tanede cok büyük hata yapti.. Edu ile olmaz, bence daha kaliteli oyuncu gerekiyor oraya.
Tebrikler Fenerbahce :) Bügünde Galatasarayin sirasi :)
RoNNiE91
21.Şubat.2008, 11:15
Tebrikler Fenerbahçe.Skor pek iyi sayılmaz ama gene de UEFA Şampiyonunu yendiler ve iyi bir prestij ve para kazandılar.Keşke 3-1 bitseydi bari.Gene de Fenerbahçe'nin bir avantajı var.Bu avantajı İspanya'da iyi kullanmak zorunda.Bugün sıra Galatasaray'da.
Emurafu
21.Şubat.2008, 13:37
.Fenerbahçe'nin En Önemli İsmi EDU DRACENA.Yaptığı hataları sayamıyorum.Grupta Fenerbahçe'nin yediği gollerin çoğunu Edu attı,attırdı.Bu maç %80 hata yapıcaktır.Rakip bu kez çok daha zor Edu herkesten çok zorlanıcaktır....
Seni Tebrik ederim
Gelelim maça;
Fenerbahce oyunun belli dakikalarında çok etkili oldu..Sevilla baya iyi paslar yaptı..son 20 dakika bu paslar'ı daha yapamadı..Fenerbahce seyircisi takımı biraz daha ateslese idi 4-2 falan olabilirdi..Nedense Takım gol atınca bagırıyorlar..Sevilla gol atıyor sesleri cıkmıyor..
Ugur boral ve Selçuk iyi oynadı...Lugano'da baya hırsılı idi...Dani Alves baya oyunu sogutmaya calısdı..
Kazanmamız çok iyi..Yanlız 3-2'lik skor riskli..tebrikler fenerbahce..
Son olarakta; halit kıvanç maçı izlerken beni deli etti..Tamam fenerli ama bu kadar fanatik olunmaz yahu:D:D..Ayyy,uyyy,hiiii, demesi süperdi:D
Penaltı olayına gelelim;İkiside penaltı degil..ikiside carpma hatta son 2.top rakibin eline geliyor hem topu görmüyor hemde arkadası sasırtıyor..
Yanlız hakem bazı kartları çok yanlıs cıkardı..Dani alvesi hiç uyarmadı..
Şimdi Galatasaray maçı sonra 4 Mart'ı bekliyoruz:D
a.arıcı-11
21.Şubat.2008, 14:24
teşekkürler cocuklar herşeye rağmen (hakem ve edu) yinede bize bu gururu yaşattınız
DisCo
21.Şubat.2008, 14:30
ben dedim iki tane el pozisyonu var diye ilkinde el kapalıydı ama ikincisinde top çarpıp önüne düştü hakemin tam önünde.
Eğer değil diyorsan buna penaltı Burak abi valla helal olsun derim:)
Aslında yorumları hızlı okurken kimin yazdığını unutmuştum. Ancak iki penaltımız verilmedi diye okuduğum yorum Karizma_Aykut adlı arkadaşımızındı. Burada kimin yazdığı önemli değil tabi. Yorumcuların her pozisyonda kart istemesi her pozisyonda hakemi kötülemeleri bu etkiyi oluşturdu. Hakemin hatalı kararlarıda oldu oyuncu etkisinde kalıp kartta çıkardı. Fakat doğru kararlarında da insanları etkilemek yorumculara yakışmıyor. Bugün uyandığımda düşündüm. Fenerbahçe gerçekten büyük bir zafer kazandı. Ama şuan düşünüyorum. Ya kaybetseydi. Herkes hakem yaktı etti diyecekti. Hakemin yanlışı vardı ama maça tesir edecek bir yanlışı yoktu. Yorumcuların bu tavrı ile zaten maçı yoğun yaşayana Fenerbahçeli herkes tarafsız düşünemez hale geldi. Bizim maçta olsa bizde aynı duygulara gireriz. Marsilya - Beşiktaş maçında da yaptılar. Çok sert oynuyorlar çok sert derken Beşiktaş'ın hiçbir hatası kalmadı ve kaybetmenin tek sebebi sert oynamaları ve hakemin göz yumması olarak görüldü. Oysa adamlar topa sert oynuyordu. Keşke Beşiktaş'ta karşılığını verebilseydi.
Dediğin pozisyona gelirsek top ortalanıyor. Eline çarpan oyuncu kafaya yükselen oyuncudan sanki kendini sakınır gibi çekilirken topu dahi görmüyor. Top gelip eline çarptığında top ortanın geldiği kısma doğru düşerken oyuncu önce topun tersi yöne hamle ediyor sonra topa doğru yöneliyor. Topu doğru dürüst görmeyen bir kişi elini topa nasıl ayarlayabilir. Kafaya çıkan oyuncu topu karşılar mı sekecek mi bilmiyor. Topa elle müdahalesi olsa topun nerede olduğu konusunda şaşırmazdı. Dediğim gibi önce Fenerbahçe kalesine göre sol kısma ardından topun diğer yöne gittiğini görünce hemen oraya yöneliyor. Tabi bu anlattıklarım anlık gelişmeler. Eğer bu oyuncu çok iyi rolcu ayrıca göremediği topa elle müdahele edecek kadar hisleri kuvvetli diyorsan o halde penaltı yoksa penaltı ile uzaktan yakında alakası yoktur.
asatilla
21.Şubat.2008, 15:24
Güzel bir galibiyet aldık.Avupa'nın devlerini kadıköy'ün çimlerine gömmeye devam ediyoruz.Maça gelince:
Edu yine yaptı yapacağını umarım diğer maçta böyle bir hata yapmaz.
Deıvıd,aurelio ortalıkta görünmedi.Alex sırf pas attı.
Volkan ve selçuk bence maçın en iyileriydi.
Roberto Carlos tecrübesiyle maça ayrı bir hava kazandırdı.
12. adam fenerbahçe'nin gollerinden sonra destek verdi neden böyle oldu anlayamadım?Fakat bir grup desteğinin hiç eksiltmedi.
Umarım deplasmanda avantajlı bir skor elde edip çeyrek finale yükseliriz...
Tebrikler FENERBAHÇE....
TheTrooper
21.Şubat.2008, 16:54
Sahtekarlar Topluluğuna dersini verdik...
GodfatheR
21.Şubat.2008, 17:10
Tebrikler Fenerbahçe iyi oynadık ama bundan daha iyi oynadığımız maçlarda var onlardan birini İspanya'da oynayıp orda turu geçmemiz lazım.
Sevilla'nın göbeği çok kötü yani Lugano da Kezman da bomboş attı.Bu yüzden deplasmanda özellikle duran toplardan gol atacağımızı düşünüyorum.
Küçük bi not: Bu Kadıköy'de yendiğimiz 6.UEFA şampiyonu :D
anilton
21.Şubat.2008, 17:20
Tebrikler F.Bahçe...
3-2 ve ya 10-0 sonuçta F.Bahçe Ş.Ligi 2.turunda kendi sahasında yenmesi gereken rakibini dize getirdi.Avantajlı ve ya avantajsız skor,benim için galibiyet önemlidir.İnşallah orada da en iyisini yaparlar ve çeyrek finale çıkarlar.Tamam belki biraz zor ama imkansız değil.Yeterki kendi oyununu oynasın F.Bahçe,beraberilğe oynamasın,yaslanmasın yoksa kesinlikle mağlubiyeti kabullenmiş olur.Çünkü Sevilla pas organizasyonunu mükemmel yapıyor,savunmayı her türlü açar.Belkide Ş.Liginde bunu en iyi yapan takım.Bu pas trafiğini engellemek için F.Bahçe Maldonado,Selçuk,Aurelio üçlüsü ile maça başlamalı.Ve mutlaka Semih,Alex ikilisi oynamalı.Haydi hayırlısı...
BlackEagle19o3
21.Şubat.2008, 17:25
Bol gollü bir maç bekliyorum bende.3-2 lik bir Fenerbahçe galibiyeti gelebilir.
Beklediğim gibi bir maç oldu.Bol gollü,bol pozisyonlu,heyacanlı,çekişmeli:)Skoru da doğru tahmin etmişim:icon_cool::p.Kezman çok gayretliydi.Uğur iyi başladı devamı gelmedi.Deivid aşırı suskun.Alex taraftarın beklediği kadar iyi olmasa da fena değildi.Aurelio-Selçuk ikilisi çok koştular,mücadele ettiler.Bazen basit pas hataları yapsalar bile iyiydiler;)Edu bence iyi bir defans oyuncusu değil.Lugano ondan 10 kat iyidir.Adamın bütün büyük maçlarda hatası var.Volkan da kalesinde güven verdi bana:)Kazanmak yenilen 2 gole rağmen güzel.Orda Fenerbahçe'nin işi kolay olmayacak ama tekrar söylüyorum neden olmasın;)Bu arada ben de taraftarın suskunluğuna anlam veremedim.Ama kareografiler harikaymış gerçekten;)
asatilla
21.Şubat.2008, 17:27
“Yenilseydik daha çok üzülürdüm”
Sevilla ile yaptığımız maçta şanssız bir şekilde kendi kalesine gol atan defans oyuncumuz Edu, pozisyon için üzgün olduğunu ancak alınan galibiyetle üzüntüsünün azaldığını söyledi.
Maç sonrası açıklamalar yapan Edu, "İlk önce bu pozisyon için çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Bu tarz şeyler futbolun içinde var. Ne yazık ki, bu benim başıma bir daha geldi. Topu uzaklaştırmaya çalıştım. Bir daha olmaması için daha çok çalışmam gerek. Ayrıca şansın da biraz insanın yanında olması lazım. Pozisyon için üzgünüm ama yenilseydik daha çok üzülürdüm" dedi.
Kendi kalesine gol attığı pozisyonu da anlatan Edu, "Bu tarz seyirci baskısının çok yüksek olduğu maçlarda, gürültüden bazı şeyler duyulmuyor olabilir. Ters bir toptu. Gürültüden dolayı anlaşmazlıklar oldu. İkinci kez başıma geldiği için üzgünüm. Ancak maçı kazandığımız için mutluyum" diye konuştu.
Kaynak:Fenerbahçe Resmi Sitesi
http://www.youtube.com/watch?v=DWKHi1gFrjY
http://www.youtube.com/watch?v=D3qKSN3xSI0
1.video Fenerbahce Sevilla macı Kezmanın 1. golu
2.video Fenerbahce Schalke Appiahın 3. golu
Dikkatli dinleyin aradaki tribun sesinin farkına varacaksınız.1. video da spikerin ve
yanındakilerin sesi cok rahatca duyuluyor.Digerinde sesi tribunlerin gol sevincine karısıyor.
Yani eskiye gore daha cok kısıyorlar sesi.Tabiiki bunu yaparken kendilerine gore haklı
nedenleri vardır.
Ama aradaki farkı sizlerde görebilirsiniz spikerin ses farkından..
KaF KeF
21.Şubat.2008, 17:37
Hedef Gol yememekti.Olmadı..Ama galip gelmekte Ayrı bir Keyif...
LaigLeNoiR
21.Şubat.2008, 17:41
Tebrikler Fenerbahçemize.
Maçı çok fazla izleyemedim ancak 3-2'lik bir zafer asla kötü olamaz:)
Hepsinin ayaklarına sağlık.
DisCo
21.Şubat.2008, 17:43
Hedef Gol yememekti.Olmadı..Ama galip gelmekte Ayrı bir Keyif...
En güzel yorumlarda biri diye düşünüyorum. Sevilla'nın gol yiyeceğini herkes biliyor. Ama onlara başarıyı getiren yediklerinden fazla atmaları veya yenilselerde tur için gerekli golleri atmalarıydı. Galip gelmek zaten hem moral hem prestij açısında çok önemliydi. Ama maçın kilit noktası gol yememekti.
Yahu sonucunda yenebildiğimizi gördük, orada beraberlik halinde çıkıyoruz... Hiç olmadı 1 gol atsak süper olur..
Onurap
21.Şubat.2008, 17:56
Sevilla kendi sahasında nasıl oynar o maçta bilinmez ama iyi oynadıkları gerçek.Aslında farklı kazanabilecek bir maçtı olmadı en azından edu o hatayı yapmasaydı.3-1 veya 2-0 kazansaydı fb turu %90 geçerdi bence şimdi ise %60 bana göre..
DisCo
21.Şubat.2008, 17:58
Yahu sonucunda yenebildiğimizi gördük, orada beraberlik halinde çıkıyoruz... Hiç olmadı 1 gol atsak süper olur..
Baktığımız zaman Fenerbahçe'nin dün akşam kazandığını herkes gördü. Burada gelip Fenerbahçe kazandı dememin bir anlamı yok. Kazandı ama nasıl kazandı. Attığı goller neydi yedikleri nasıldı. Bu skor bir dahaki maç için yeter mi yetmez mi? Hakem nasıldı. Tribünler nasıl. Kısaca görünmeyen noktaları belirterek fikir alışverişi içerisinde hem muhabbetimizi yapacağız hemde fikir belirteceğiz.
Her yazılan yoruma yendik ya ohh yendik ya ohhh yaparsak forumun anlamı kalmaz.
Şu şekil düşündüğümde Fenerbahçe deplasmanda bu skorla kaybetseydi. Sevilla'nın şansı Kadıköyde hiç olmazdı değil mi? 1-0 yahu orda 2 attık burda 1 atarız derdik. Sevilla'ya her türlü beraberlikte çıkıyor ihtimalini vermezdik.
ForeverSuperior
21.Şubat.2008, 17:59
Uğur, sağ kanatlarını felç etti.
Baktığımız zaman Fenerbahçe'nin dün akşam kazandığını herkes gördü. Burada gelip Fenerbahçe kazandı dememin bir anlamı yok. Kazandı ama nasıl kazandı. Attığı goller neydi yedikleri nasıldı. Bu skor bir dahaki maç için yeter mi yetmez mi? Hakem nasıldı. Tribünler nasıl. Kısaca görünmeyen noktaları belirterek fikir alışverişi içerisinde hem muhabbetimizi yapacağız hemde fikir belirteceğiz.
Her yazılan yoruma yendik ya ohh yendik ya ohhh yaparsak forumun anlamı kalmaz.
Şu şekil düşündüğümde Fenerbahçe deplasmanda bu skorla kaybetseydi. Sevilla'nın şansı Kadıköyde hiç olmazdı değil mi? 1-0 yahu orda 2 attık burda 1 atarız derdik. Sevilla'ya her türlü beraberlikte çıkıyor ihtimalini vermezdik.
Biliyor musun ben senin mesajını görmedim yazarken :D sanki sana yazmış gibi oldu ama alakası yok :)
a.arıcı-11
21.Şubat.2008, 18:08
bence dün öyle ahım şahım bir top oynamadık zaman zaman üstünlüğü ele aldık ama o kadar ilk ve ikinci yarının ilk 10 dk sında orta sahayı geçmekte zorlandık ama o baskıyı attıktan 6-7 dk sonra goller bulduk ve maç bu şekilde bitti yalnız benim gördüğüm olay;
yarım yamalk futbolla son iki yılın uefa şampiyonunu yenebiliyorsak inter maçında oynadığımız futbolu oynasak yarı final bile hayal değil (cambiassonun topu ısırması hala aklımda)
DisCo
21.Şubat.2008, 18:15
Biliyor musun ben senin mesajını görmedim yazarken :D sanki sana yazmış gibi oldu ama alakası yok :)
Güzel denk gelmiş :D
Bu arada Fenerbahçe, her sene Kadıköy'de bir Uefa şampiyonunu malesef yeniyor.
barahir
21.Şubat.2008, 18:21
Bana sorarsanız Dün Şampiyonlar Liginde'ki kötü futbollardan birini oynadık diye düşünüyorum..
Edu'ya gelince forvet transferine gerek yok biz bi defans alalım.. Edu'yu forvete koyalım daha iyi olur.. Bu kaç oldu yeter artık..
+ Geçenki röportajında Şampiyonlar Ligine daha çok konsantre oluyorum demişti.. Eğer buysa hiç olmasın..
Liverpool maçnı izleyen varsa Cordoba'nın, Edu'nun pozisyonuna benzer bir pozisyonda topun nasıl kesileceğini ders verir gibi gösterdi.. Adam Alex'ten fazla gol attı ya Şampiyonlar Liginde..
shamur1
21.Şubat.2008, 18:21
Öncelikle Fenerbahçe'yi kutluyorum . Hem ülkemize kazandırdığı puanlardan dolayı hemde prestijimizi artırdığı için. Tek eleştirim ise böyle bir başkana,oyuncu kadrosuna, o mükemmel stada dünkü izlediğim taraftarlar yakışmıyor. Fenerbahçe taraftarının sesinden çok Halit Kıvanç'ın ilginç betimlemelerini duyduk.. Çok heycanlıydı zaten. 55 bin kişilik staddan bu kadar ses çıkması gerçekten çok şaşırtıcı. Herşey ellerinde mevcut ama bunu nasıl beceremiyorlar anlamıyorum. Tek yaptıkları sarı-lacivert kısır döngüsü.. O stadı cehenneme çevirme şansları elinde var ama nedense bunu başaramıyorlar. Skora gelince elbette deplasman için pek de avantajlı bir skor olmadı ama en azından galip gelerek belkide 1 adım önde gidecekler İspanya'ya . Keşke 2 gol yenmeseydi çünkü Sevilla kadrosu her an gol atabilecek düzeyde. Umarım F.bahçe'nin şansı yanında olur. Edu'yu hiç beğenmediğim için dünkü hatasını hiç mazur görmedim. Maçın kader adamları Gökhan Gönül ve Semih'ti. Uğur Boral sağ kanadı felç etti denmiş ama çoğu çalımları kendine attı,deparı basıyor ama nafile.. Şu şans olayı da heralde Semih'i çok seviyor. Deplasmanda kesinlikle Deivid'in oynamaması gerekiyor. Onun yerine ortasahada basacak bir oyuncu oynamalı..
Bu arada güzel espriler dolaşıyor etrafta.. En azından küfürlü şeylerdense böyle espriler çok daha hoşuma gidiyor.
Spiker: "Ah edu napıyorsun"
Edu : "kaLe benim kaLem oLduundan bi probLem yok"
Jesus_FB
21.Şubat.2008, 18:22
Bu arada Fenerbahçe, her sene Kadıköy'de bir Uefa şampiyonunu malesef yeniyor.
neden Malesef?
barahir
21.Şubat.2008, 18:24
neden Malesef?
G.Saray bunlardan biri olduğu için herhalde:p
DisCo
21.Şubat.2008, 18:25
Galatasaray'ı yeniyor ve bende Galatasaraylıyım. O nedenden malesef.
Lütfen her yazılana kışkırtıyor mantığıyla yaklaşmaktan vazgeçelim. Yoksa mesajlarımızı silmek zorunda kalıyoruz.
DisCo gereksiz bir cümle olmuş bence :p
DisCo
21.Şubat.2008, 18:36
DisCo gereksiz bir cümle olmuş bence :p
Gereksiz derken hangisinden bahsediyorsun. Olaya biraz espiri kattım fena mı oldu. :icon_lol:
barahir
21.Şubat.2008, 18:46
Dikkatimi çeken bişey var..
Fenerbahce bu yıl Avrupa kupalarında en fazla puan toplayanlar arasında Man Utd. , Barcelona, Sevilla ve Arsenalle beraber lider konumda.. 16 puan toplamışız avrupada şuana dek.. Yani Ülke Puanına 16 net puan kazandırdık..
Ayrıca Fenerbahce; Liverpool, Chelsea, Bayern Münich, Milan, İnter, Roma gibi Avrupanın dev klüplerini de geride bırakmış durumda..
Jesus_FB
21.Şubat.2008, 18:48
Dikkatimi çeken bişey var..
Fenerbahce bu yıl Avrupa kupalarında en fazla puan toplayanlar arasında Man Utd. , Barcelona, Sevilla ve Arsenalle beraber lider konumda.. 16 puan toplamışız avrupada şuana dek.. Yani Ülke Puanına 16 net puan kazandırdık..
Ayrıca Fenerbahce; Liverpool, Chelsea, Bayern Münich, Milan, İnter, Roma gibi Avrupanın dev klüplerini de geride bırakmış durumda..
işte en önemlisi en güzelide bu
Ya birazdan sana çıkışan galatasaraylı arkadaşlar olabilir diye söyledim :D
Ama edunun dediği gibi kale benim olduğu için bir sorun yok :p
Ama gelde bunu millete anlat tarık abi :)
DisCo
21.Şubat.2008, 18:56
Ya birazdan sana çıkışan galatasaraylı arkadaşlar olabilir diye söyledim :D
Ama edunun dediği gibi kale benim olduğu için bir sorun yok :p
Çıkışsalarde gerçekler değişmez. Doğruya doğru.
Fenerbahçe topla oynamada da iyi konumda galiba. Yada paslaşmamıydı. Dün spiker söyledi. Fenerbahçe ortalaması %49 diye. Sevilla'nın genel ortalaması ise %55 miş.
TürkuAz
21.Şubat.2008, 19:11
Tebrikler Fenerbahçe. Düşündüğüm en kötü ihtimal [beraberlik] olmadı. Bence Fenerbahçe'nin tur şansı daha yüksek..
% 70 - % 30
TR.CaPTaiN
21.Şubat.2008, 19:27
http://www.youtube.com/watch?v=DWKHi1gFrjY
http://www.youtube.com/watch?v=D3qKSN3xSI0
1.video Fenerbahce Sevilla macı Kezmanın 1. golu
2.video Fenerbahce Schalke Appiahın 3. golu
Dikkatli dinleyin aradaki tribun sesinin farkına varacaksınız.1. video da spikerin ve
yanındakilerin sesi cok rahatca duyuluyor.Digerinde sesi tribunlerin gol sevincine karısıyor.
Yani eskiye gore daha cok kısıyorlar sesi.Tabiiki bunu yaparken kendilerine gore haklı
nedenleri vardır.
Ama aradaki farkı sizlerde görebilirsiniz spikerin ses farkından..
Arada gerçekten uçurumlar var. Belki dediğin gibi kendilerine göre sebepleri var ama kesinlikle Schalke macındaki sesi tercih ederim.
Fernando Gago
21.Şubat.2008, 19:53
Maçın ilk dakikasından son dakikasına kazanacağmızdan emindim daha öncede belirtmiştim zaten ancak 2 gol yememiz çok kötü oldu.Turu geçebileceğimizi sanmıyorum yinede umut kesilmez.Galibiyet hem maddi hemde puan(ülfe ve fb puanı) açısından süper oldu
Tebrikler Fenerbahçe'M ...
TR.CaPTaiN
21.Şubat.2008, 20:10
http://img441.imageshack.us/img441/5929/alexgz6.jpg (http://imageshack.us)
Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza, Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Sevilla maçının ardından asist krallığında zirveye çıktı.
''Devler Ligi''nde 2. tur ilk maçlarının ardından oluşan sıralamada, Brezilyalı futbolcu 5 asistle en üst sırada yer aldı.
Alex, Fenerbahçe'nin dün akşam Sevilla'yı 3-2 yendiği maçta, 57. dakikada Lugano'nun kafa vuruşuyla attığı golde sol köşeden kullandığı korner ve 87. dakikada Semih'in attığı golde ara pasıyla 2 asist yaptı.
Asist krallığı sıralamasında Alex'i 4'er asistle Olympiacos'tan Predrag Djordjevic ile Milan'dan Andrea Pirlo takip etti.
Bu arada, takım istatistiklerinde gollük şutlarda Fenerbahçe, toplamda 47 gol vuruşuyla kendisiyle aynı sayıya sahip Manchester United ile ilk 5 takım arasında bulunuyor. Bu istatistikte Barcelona 57 golle ilk sırada yer alıyor.
Sarı-lacivertliler aynı zamanda, Schalke 04 ve Olympiacos ile birlikte 16'şar sarı kartla en çok kart gören takım durumunda.
AA
_________
Öte yandan Sevilla Kulübü'nün Başkanı Jose Maria Del Nido, ''Oynadığımız futbola göre çok kötü bir sonuç aldık. Kızgınım. Attığımız 2 gol için sevinemiyorum'' derken, çok etkilendiği Fenerbahçe taraftarı için şu ilginç değerlendirmede bulundu:
''Futboldaki 21 yıllık yaşantımda, hiçbir zaman buna benzer bir ortam görmedim. Yunanlılar Türkler'in parmak uçlarına bile gelemezler.''
AA
BeeTLeJuiCe
21.Şubat.2008, 20:19
16 sarı kartın 6 tanesi dün görüldü galiba.
Maçtan önceki tüm dileklerim yerine geldi :) Hem yendik hemde zevk veren bir futbol izledik.
Maçın kahramanları, Hakem, Edu, Tiyatrocu Sevillalılar.
Edu maçtan öncede korktuğumuz hatayı yaptı yine kalemizi boş geçmedi ŞL'de 3 oldu galiba bu
Hakem için söyleyecek söz bulamıyorm, 2 penaltımız yendi ( Tüm yorumları okudum çarpma falan denmiş ama bariz elle oynama bence). Rezalet bir yönetim gösterdi sarı kart pozisyonlarıda hatalı davrandı. Sevillalı futbolcuların artis hareketlerine izin verdi. Hakem alman maçı izlerken ne ayak neo-nazi mi bu adam dedim :)
Sevillalı futbolcular hakkında söylenenleri duymuştumda bu kadar beklemiyordum. Yahu bu kadar sahtekar bir takım olmaz. Bu davranışı gösteren bir takımın 2 senedir UEFA kupasını almasını sindiremiyorum. Lehimize taç verilen bir pozisyonda zorla sarı kart verdirdiler hakeme yaaa.
Herşeye rağmen kazandık. Lüzumsuz ertem şener ve ilker yasininde dediği gibi 3 ihtimalden 2si bizim lehimize bu maçtan sonra turu geçeceğimize inanmaya başladım.
a.arıcı-11
21.Şubat.2008, 20:30
16 sarı kartın 6 tanesi dün görüldü galiba.
Herşeye rağmen kazandık. Lüzumsuz ertem şener ve ilker yasininde dediği gibi 3 ihtimalden 2si bizim lehimize bu maçtan sonra turu geçeceğimize inanmaya başladım.
haklısın tabi eğer lüzümsuz lafını ben yanlış anlamdımsa:)
bu arada edunun kale benim kale olduğu için bi problem yok lafına koptum :D:D:zuhaha
BeeTLeJuiCe
21.Şubat.2008, 20:39
Lüzumsuz lafını maçın genelinde konuştukları şeyler için söyledim. Bir maç içerisinde söylenebilecek ne kadar gereksiz şey varsa söylediler. Neymiş Kanoute Nyon'da doğmuş anası fransızmış. eeee bunun maç ile ilgisi ne? :D
yusufislam
21.Şubat.2008, 21:31
cok guluyorum bazi yorumlara, besiktaslilar ve galatasaraylilar eksikleri taraftarlarimizda ariyorar!
size bir kac ornek:
Fenerbahce 3-2 Trabzonspor,
Semihin araya girip kaleciyi gecip gol attigi mactan sonra, Trabzonspor kalecisi:"Huseyin(Cimsir) abiye bagirdim geriye verme diye ama beni duyamadi, bu seyirci arasinda zaten duymamasi normal"
Fenerbahce 2-1 Besiktas,
Besiktas uzatmalarda attigi golu nizami sayiyor, ama hakem 30 saniye once dudugunu calmis bir cok futbolcu duyamadi ya da duymamazliktan geldi!
Hakem dudugunde israr etti, sevinirken bi donduler aaa hakem faul vermis oldu...
Fenerbahce 3-2 Sevilla,
2 kez hakem faul dudugu caldi ama futbolcular devam etti, hakem israr etti bazi oyuncular gorunce topa sahip olan oyuncularda durdu bu sekilde!
Hakemin korner ya da aut atislarinda bile dudugu duymayanlar oldu!
hakem duduk calmis faul icin ama sevillali oyuncular iki kez bindirme yapti!
cok tuhaf????
sizce stadyumda sagir edecek ugultu var mi yok mu?
yoksa yayini yapan studyolar Spikerin sesi temiz gelsin diye SUKRU SARACOGLU maclarinda stadyumdan gelen sesleri kisiyor mu?
kotu niyetli degil, saglikli bi sekilde mac anlatmak icin!
TR.CaPTaiN
21.Şubat.2008, 21:32
Sarı-Lacivertli takım, başta UEFA’nın resmi internet sitesi olmak üzere sanal dünyada manşetlere çıktı. İspanyol basını, Fenerbahçe’nin Sevilla karşısındaki futbolunu alkışladı. As Gazetesi, övgüler yağdırdı.
Son iki yılın UEFA Kupası şampiyonu Sevilla karşısına Barcelona bile korkarak çıkıyor ve savunma tedbirleri almak zorunda kalıyor. Endülüs ekibi, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 9 maçta 7 galibiyet alırken, Sevilla’nın bileğini bir Arsenal bir de Fenerbahçe bükebildi. Fenerbahçe’nin bu başarısı Avrupa basınında büyük yankı buldu. Avrupa’daki spor portalları Sarı-Lacivertli takımı manşetlere çıkardı. İspanya’nın önemli spor gazetelerinden As da dün geceki nefes kesen karşılaşmayı okurlarına internet sitesinden, “Sevilla, Türk cehenneminden canlı çıkmayı başardı” başlığıyla duyurdu. As, “Türkler bulundukları yere şans eseri gelmediklerini kanıtladılar. Formda Fenerbahçe, Sevilla’yı şaşkına çevirmesine rağmen sahada gösterdiği performansı skora yansıtamadı. Sevilla’nın turu geçmesi için en üst düzeyde mücadele etmesi gerekiyor” şeklinde yorum yaptı. Haberde ayrıca teknik adamlar Zico ve Jimenez’e övgüler yağdırılırken, Şampiyonlar Ligi 2. turunda ilk kez mücadele veren iki ekibin taraftarlarını mahcup etmedikleri ve herkesi futbola doyurdukları vurgulandı. As’daki yorumda Şükrü Saracoğlu Stadı için “Cehennem” ifadesinin kullanıldığı da dikkatlerden kaçmadı.
Edu Dracena kâbusu
Fenerbahçe’nin Brezilyalı stoperi, grup maçlarındaki iki CSKA Moskova karşılaşmalarından sonra dün gece de Sevilla karşısında Sarı-Lacivertli takımın intihar timi gibi oynadı. Edu, Alves’in soldan ortasında çevresinde hiçbir Sevillalı hücum oyuncusu olmamasına rağmen topa ayak koyup ters bir vuruşla Volkan’ı mağlup etti. Brezilyalı futbolcu bu hareketten sonra oyundan koptu, sahada hayalet gibi dolaşmaya başladı. En basit topları bile en yakınındaki arkadaşına aktarmaktan aciz duruma düştü. Edu, Fenerbahçe’nin CSKA ile Moskova deplasmanda oynadığı maçta Jo ve Vagner Love karşısında şaşırmış önce hatalı bir pas vererek, rakip oyunculara asist yapmış, ardından da penaltı yaptırmıştı. İstanbul’daki CSKA maçında ise topu yine kendi kalesine göndermişti. Edu, yaptığı hatayı affetmek için özellikle duran toplarda ileri çıkıp gol aradı. Bir kafa vuruşu tam ağlara giderken Palop çizgiden golü önledi.
Akşam
Sekopej
21.Şubat.2008, 22:17
2. maça kadar bu galibiyet hep konuşulacak, maç 2-2 bitse bu kadar ses getirmezdi.
Maçtan önce 3-2 bitecek deseler üzülürdüm ama dün oynanan oyunu gördükten sonra, attığımız kadar kaçırdıklarımızı da gördükten sonra bu skora hiç üzülmüyorum.
Haftalardır Sevilla kanatlardan geliyor, hızlı geliyor konuşuldu durdu ama sonunda gördük ki Fenerbahçe de kanatlardan iyi gidiyor, onları durdurabiliyor. Bizi küçümseyen Jimenez, başkanları ve futbolcular daha beklesinler, 2. maçtan sonra görecekler asıl...
Batman artık kendini buldu, o futbolcu değiil, o bitmiş diyenlere inat gollerine devam ediyor. Uğur'u da çok beğendim, neden Uğur'u oynatıyor diyenlere cevabı sahada verdi Uğur.:)
Volkan da çok iyiydi, formunun zirvesinde bu aralar, umarım sakatlık falan olmaz. Alex hiçbirşey yapmadı diyoruz ama 2 asist yaptı, hele son golde şansla da olsa topu kaptırmadı ve güzel pasını Semih güzel bitirdi ve kazandık.
Sözün özü, kazandığımız için çok mutluyum, Sevilla kaybetmez diyenler yanıldığı için çok mutluyum, son 2 yılın UEFA şampiyonuna karşı böyle mücadele ettiğimiz için çok mutluyum ve bu oyunla deplasmanda da yenilsek bile gol atabileceğimizi düşündüğüm için mutluyum. Üstelik dün akşam diğer maçlarda oynadığımız gibi ahım şahım bir oyun da oynamadık.
Kısacası tur için umudum daha çok arttı, dün gece bize bu heyecanı, bu mutluluğu, bu gururu yaşattığım için teşekkürler FENERBAHÇE.
Universal
21.Şubat.2008, 23:10
Kimlere sorsam Lugano'nun golünü olacağını tahmin etmiş. Babam bas bas bağırıyordu Alex korneri kullanırken kafa ile geliyor gol, gerçekten de geldi. Bay Kıvanç'da dedi Alex pas verecekti. Zeminin azizliğine uğradı topu orta açarak kullandı ve gol oldu. İyi ki öyle kullandı. Çok mutluyum çooook. Avrupa'lı Kanaryam var...
GeNç KaRTaL
21.Şubat.2008, 23:17
Lugano'nun golü benimde içimden geçti.Semih'in golündede top Semih'e geldiğinde sezdim gol olacağını.İlk goldede Kezman'ın boş kaldığını görünce gol olacağını sezmek pekte zor olmasak gerek.:icon_biggrin:
yusufislam
22.Şubat.2008, 02:01
Lugano'nun golü benimde içimden geçti.Semih'in golündede top Semih'e geldiğinde sezdim gol olacağını.İlk goldede Kezman'ın boş kaldığını görünce gol olacağını sezmek pekte zor olmasak gerek.:icon_biggrin:
e ozaman senin anticipation'unu yukseltelim biz :D
canavar20
22.Şubat.2008, 14:27
Şaşıracaksınız ama bende Alex kornerin başı geçtiği an içimden gol sesi geldi. Şaşıırdım. :)
Fener harikaydı , artık Fener'i izlerken o kadar rahatım ki sanki takımım Chelsea gibi. Sevilla'yı diğer maçta eleriz.
Edu gol krallığına koşuyor. Hakem ne kadar Sevilla'ya yardım etsede bi türlü Fenerbahçe'yi yenemediler. :)
scar face
22.Şubat.2008, 14:57
Edu'yu forvete alıyoruz:P
Mac cok zevkli geçti Frankfurt,AZ,Inter,Cska macları gibi cok zevkliydi.3.gol sonunda ağlamamak için zor tuttum kendimi o anda biz bu turu geçeriz dedim.Biraz fanatik bi yaklasım olacak ama ben turu gececeğimizi düşünüyorum.
nerazzuri
22.Şubat.2008, 15:08
Yabancı forvetlere para vermeye gerek kalmadı işte Edu'yu forvete aldık mı bitti.
Sekopej
22.Şubat.2008, 15:16
İçeride 37 maç oldu kaybetmiyoruz, bu sezon 5 avrupa maçını da kazandık. Carlos sezon başında evimizde kazanırsak ilerleyebilirz demişti. Kadıköy gerçekten diğer takımlar için çıkılmaz bir yer oldu.
Eğer turu geçebilirsek daha ileri de gidebiliriz, çünkü seri başı olma ihtimalimiz var. Gerçi bunları düşünmek için erken daha ama oynanan oyunu görünce, insan tur için umutlanıyor.
CeNTeR_TR
22.Şubat.2008, 21:15
Tebrikler Fenerbahçem beklediğimizden daha iyi bir futbol daha iyi bir oyun daha iyi olmasada güzel bir skor :p Artık alışıyoruz bu serüvene umarım kopmayız ve aynen devamı gelir :) Artık rakip güçlü olduğu zaman yoksa demiyorum maçtan önce çıkarız paşa paşa oynarız diyorum ve bu yüzden Teşşekürler Fenerbahçem diyorum :)
Universal
22.Şubat.2008, 21:27
Edu'ya şuç buluyoruz; ama unutmamak gerek, asıl suç Volkan'ın. Orada Edu'ya topu bana bırak demesi lazımdı. Edu arkasını göremediği için topu uzaklaştırmak isterken gol oldu. Edu ne kadar şuçlu ise Volkan'da o kadar şuçludur.
TR.CaPTaiN
22.Şubat.2008, 21:57
Bu maçla birlikte Uefa'dan toplam 12 milyon 290 bin euro gelir elde ettik.
Sekopej
22.Şubat.2008, 22:16
Edu'ya şuç buluyoruz; ama unutmamak gerek, asıl suç Volkan'ın. Orada Edu'ya topu bana bırak demesi lazımdı. Edu arkasını göremediği için topu uzaklaştırmak isterken gol oldu. Edu ne kadar şuçlu ise Volkan'da o kadar şuçludur.
Volkan bırak diye bağırmış ama Edu gürültüden dolayı duymamış. Maçtan sonra Edu'ya sorduklarında bu tür maçlarda gürültü çok oluyor ve birbirimizi duyamayabiliyoruz dedi.
ShevAnil
22.Şubat.2008, 22:18
Biz Hezimete Uğradık Umarım Fenerbahçe En iyi Şekilde Temsil Eder 2. Maçtada Türkiye'mizi ve Kendisini..
deniz.91
22.Şubat.2008, 22:20
Helal olsun FBye inşallah turu geçer bunu yapacak gücü olduğunuda kanıtladı zaten
Universal
22.Şubat.2008, 23:18
Volkan bırak diye bağırmış ama Edu gürültüden dolayı duymamış. Maçtan sonra Edu'ya sorduklarında bu tür maçlarda gürültü çok oluyor ve birbirimizi duyamayabiliyoruz dedi.
Buna inanıyor musun? Dün golün tekrarınıda izledik. Volkan'ın ağzı bile kıpırdamıyordu maksat arkadaşı Volkan'ı korumak ve belki biraz haklı çıkmak...
Sekopej
22.Şubat.2008, 23:31
Buna inanıyor musun? Dün golün tekrarınıda izledik. Volkan'ın ağzı bile kıpırdamıyordu maksat arkadaşı Volkan'ı korumak ve belki biraz haklı çıkmak...
Ben inanıyorum çünkü açıklamasını dinlerken açık açık Volkan'ı duymadım da demedi, Volkan bağırmadı da demedi. Bu tür maçlarda bazen iletişimde sorun olabiliyor gürültüden dolayı dedi. Volkan'ı koruyacağını sanmami korunması gereken biri varsa bu Edu'dur zaten.
Ayrıca golden sonra Volkan'ın anlık tepkisine bakarsak da bağırmış olabileceğini anlıyoruz. Bağırmamış olsa o kadar tepki göstermezdi neden müdahale ettin diye.
Özetlerden anlayamazsın ki nasıl bağırıyor diye Batu...
Bu arada işte arka arkaya gelen avrupa kanal ve gazetelerinden tribün yorumları var ki biz bundan TV 'ile STAD atmosferi bir değil sonucunu çıkarıyoruz... Hatta
SEVILLA BAŞKANI'nın yaptığı açıklamaları herkes okudu..
İNGİLİZLER HAYRAN KALDI!
İngiliz Sky Sports kanalı dün akşamki karşılaşmayı seyirciler böyle duyurdu.
Fenerbahçe-Sevilla karşılaşmasını canlı yayınlayan İngiliz Sky Sports kanalında‚ Şükrü Saracoğlu Stadı´nı dolduran 50 bin Fenerbahçe taraftarının 100 bin kişilik ses çıkardığı‚ taraftarın yaptığı tribün şovunun ise Şampiyonlar Ligi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir gösteri olduğu seyircilere aktarıldı.
Maçın başından sonuna kadar çekişmeli geçtiği‚ Şampiyonlar Ligi´ne yakışan eğlence‚ görsellik ve heyecan dolu mücadelenin geceye damgasını vurduğu belirtildi.
Karşılaşma boyunca Fenerbahçe´nin 37 maçtır evinde yenilmemesinin bir tesadüf olmadığı da vurgulandı!
Dün akşam oynanan 4 karşılaşmayı da canlı veren Sky Sports´a yorumcu olarak katılan Galatasaray eski teknik direktörü Graham Souness´in Fenerbahçe hakkında yorum yapmaması dikkat çekti!
Souness‚ Şampiyonlar Ligi finalini 2 İngiliz takımının oynayacağını idda ederek‚ Manchester United´ın bu sene kupaya kazanma yolunda daha ağır bastığını söyledi.
" Futboldaki 21 yıllık yaşantımda‚ hiçbir zaman buna benzer bir ortam görmedim. Yunanlılar Türkler´in parmak uçlarına bile gelemezler. Bir gösteri ve hayran olunacak Türk taraftarı vardı"
fmsmyrna
22.Şubat.2008, 23:42
Şunu farkettim maç sırasında skoru 2-1 yapınca bana yine yetmedi 3 'ü istedim eskiden olsa bu skor yeterde arta bile diye düşünürdüm
GeNç KaRTaL
22.Şubat.2008, 23:48
Ben Tv'de sadece gollerden sonra birde ara ara sarı-lacivert seslerini duydum taraftardan toplu şekilde.Bir grup hiç durmadan tezahürat yapıyordu ama o da Tv den çok az geliyordu.Demekki toplu şekilde tezahürat yapıldığında stadı inletmişler ki Avrupa büyülenmiş..
yusufislam
26.Şubat.2008, 21:55
hadi bu yalan, hadi bu dogru ama sen inanmak istemiyorsun ya da diretiyrosun.
Peki Trabzonu 3-2 yendigi macta, Trabzonun yedek kalecisi (saci bagli olan) Huseyin Cimsirin hatali geri pasinda Semihin araya girip kaleciyi calimlayip gol atmasindan sonraki roportajinda "huseyin abiye bagirdim verme diye ama beni duyamadi, sonra golden sonra kendisi de duyamadigini soyledi bana" demisti:)
besiktasi 2-1 yendiginde fener, hakemin dudugunu de duymamisti oyuncular, sadece gokhan ve yanindaki bir fenerli oyuncu isaret ediyodu, faul var diye.
gercek olan su ki, Fenerbahce stadyumu artik eski 1980li yillarin taraftar profilinde degil, besiktas ve galatasaray ve diger takimlarimiz hala arabesk taraftarlik yapiyorlar bence ulkemize has ve guzel birsey!
Rakibi baski altina alabiliyoruz, ama oyle bir stadda(sukru saracoglu) onde bir amigo ve bedava bilete olumune bagiracak taraftar guruplari yerine, ninesiyle dedesiyle torunlariyla gencecik cocuklariyla isden sonra sinema yerine Fenerbahce macina gideriz diyen fenerlisi galatasarayli besiktaslisi babasiyla maci izlerken 3 cekecek halleri yok degil mi o insanlarin (nineler, dedeler, bebeler...)
galatasaray ve besitkas yonetimleri de Aziz Yildirimin yolunda gidiyorlar, son care olarak artik ne yapsinlar!
yani diyorum ki, hele bi rakiplarin stadlari olsun ondan sonra bakariz carsi marsi ya da ultraslan falan oyle toplu halde gelebilecekler mi? yoksa is guc sahibi olupta maci Izlemeye gelen insanlar mi olacak, "tipki 5 senedir Fenerbahcede oldugu gibi!
anlamissinizdir umarim :)
yusufislam
27.Şubat.2008, 13:24
@yusufislam;
Fenerbahçe, amigolar takımı değil toplumun takımıdır. O stad körünede açıktır, Omurilik felçlisinide. Stada elinde çekirdek çıtlatıp doksan dakika maç izleyenede açıktır. Sesi kısılana kadar bağıranada. Takım üç beş amigonun elinde değildir. Zaten amigonların tek söz geçiremediği takım ise Fenerbahçe'dir. Bütün diğer tribünlerde ki amigolar yönetimine küfür ediyor, oyuncusuna küfür ediyor; ama hiçbir yönetici susun demezken. Aziz Yıldırım gidiyor tribüne kendi taraftarını staddan kovuyor. Bunu Aziz Başkan ve Süleyman Seba dışında hiçbir başkan veya yönetici göstermemiştir. O yüzden Fenerbahçe stadını amigolar stadı değil toplum stadı gibi göstermen gerekir.
Onder kardes, beni yanlis anladin galiba...
Turkcemin kisitli oldugundan anlayisla karsilarsin umarim :)
Zaten ben Fenerbahcede koro halinde destek zor oluyo cunku orda artik eskisi gibi amigoluk falan yapilmiyoi (bjk gs digerlerinde oldugu gibi)
avrupa devlerinde de bu boyle, yani o yuzden elestirmek icin bu sezon elestirecek bisey olmadigi icin "taraftarlar soyle taraftarlar boyle" diyor rakip taraftarlar!
bende biliyorum, zaten senin dediklerini kastetmeye calistim, yani onlar hala arabesk taraftar orneginde yasiyorlar ama Fenerbahce bunu asti, hele onlar da bi stat yapsinlar sonra gorurum bu halleri kalacak mi? yoksa 50 bin kisi olurken bir agizdan nasil bagiracaklar, o statta taraftarliktan nasibini almayan ama isten sonra cocuklariyla maca sinemaya gider gibi gidipte yasayan insanlar olacak, umarim anlamissindir, ben burda Fenerbahceyi kotulemek degil hakli cikarmaya calisiyorum ki sapina kadar FENERBAHCELIYIM :)