PDA

View Full Version : Mahmu Uslu'nun Açıklamaları...

a.arıcı-11
16.Şubat.2008, 11:26
Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu, Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı öncesinde, Galatasaraylı yönetici Tunca Haznedaroğlu'nun Çaykur Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır'ı aradığını ve maçın hakem atamasına kulübümüzün müdahalede bulunduğunu söylediğini anlattı. Mahmut Uslu, "Biz, çoğunluğu da Fenerbahçeli olan Rizespor halkı ile birlikte, iki camia bu olayı kabul edemediğimiz için böyle bir açıklamada bulunduk. Yarın akşam da Özhan Canaydın'la konuşarak gereğini yapmasını isteyeceğiz" dedi.
Maç sonrasında basın mensuplarına bir açıklama yapan Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu, maç öncesi Galatasaraylı yönetici Tunca Haznedaroğlu'nun Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır'a telefon ettiğini açıkladı. Mahmut Uslu şunları söyledi:
"Öncelikle Çaykur Rizespor yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok iyi ağırladılar. Futbol bir oyundur. Daha önce de bizden çok puanlar aldılar ama bu kez biz kazandık. İlk devrede 1-1 berabere kalmıştık ve bizden puan almışlardı.
Yeni Futbol Federasyonu seçildi ve artık 'Şöyle oldu, böyle oldu' gibi şeylerin bitmesi ve bir beyaz sayfa açılması gereken bir döneme geçildi. Ama anlaşılan bazı yönetici arkadaşlar bunu anlamamış.
Maç öncesinde Çaykur Rizespor Başkanı Kadir Bey'e bir telefon geldi. Hassas bir başkan Kadir bey ve bu telefonla rengi değişti. Sonra ikinci başkanıyla görüştü ve kendisine bir telefon daha geldi.
Konu şu; kendisine, Fenerbahçe'nin, Rizespor maçının hakemi ile ilgili yönlendirme yaptığı ve daha ağır ifadeler söylenmiş. Bunu söyleyen rakibimiz Galatasaray'ın yöneticisi Tunca Haznedaroğlu. Bu haberi alan Başkanımız, hemen kendisini aradı ve 'Bu bilgiyi nereden, ne zaman duyduğunuzu açıklayın' dedi. Özhan Canaydın'ı da aradı ama telefonu kapalıydı ve not bıraktı. Federasyon Başkanıyla da hemen konuşuldu ve bu konuda gereğininin yapılması istendi.
Bu maçta Rizespor'un ikinci golü ofsayttı. Bizler Denizli'yi ve onu yapanları unutmadık. Artık bu tür şeylerin üzerine gidilmesini ve temiz futbol olmasını istiyoruz Türkiye'de. Bu olayı da başkanımız, birinci ağızdan açıklanmasını istedi ve ben de bunu sizlerle paylaştım.
Bu güzide kulübümüzün bir yöneticisini ilgilendirmeyecek bir konu. Bu tür mışlı, muşlu konuşmaların da artık bitmesi gerekir ki, Türkiye bir noktaya gelsin. Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli bir maçımız var. Belki bu maçı alırsak daha da yukarılara çıkma şansımız var ve halen bu tür konuşmalar yapılıyor.
Maç başlamadan iki saat önce bu maçın hakeminin atanması ile ilgili şaibe olduğu ve bu hakemin atanmasında Fenebahçe'nin müdahil olduğunu belirtmişler. 14 maçtır çıkmayan hakemin bu maça nasıl atandığı yönünde iddiaları var. Ama bunun hakemle ilgisi yok atama ile ilgisi var. Biz çoğunluğu da Fenerbahçeli olan Rizespor halkı ile birlikte, iki camia bu olayı kabul edemediğimiz için böyle bir açıklamada bulunduk. Yarın akşam da Özhan Canaydın'la konuşarak gereğini yapmasını isteyeceğiz"

Fernando Gago
16.Şubat.2008, 14:18
Aziz Yıldırım kesinlikle takipçisi olacaktır. bakalım işin içinden ne çıkcak

fenerbahce_1907
16.Şubat.2008, 14:24
Sır perdesi aralanıyor!
Çaykur Rizespor Başkanı Kadir Çakır, Fenerbahçe maçı öncesi kendisine gelen iki ayrı telefonun detaylarını açıkladı. Çakır, önce Ankara'dan bir ankesörlü telefondan, ardından ise Galatasaray yöneticisi Tunca Haznedaroğlu tarafından arandığını açıkladı.

Başkan Çakır, dün akşam oynanan Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçının öncesinde kendisini arayan Tunca Haznedaroğlu'nun, hakemle ilgili yaptığı iddialarla ilgili olarak şunları söyledi:

"Maçtan iki saat önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle yemekteydik. Cep telefonum Ankara numaralı bir telefondan arandı. Arayan kişi hakem ve hakem atamasıyla ilgili taraflı davranıldığı ileri sürerek bunun bir ihbar olarak verildiğini söyledi ve telefonu kapattı. Telefon kapandıktan sonra ben arayan numaraya döndüm ve ankesörlü bir telefon çıktı. Yemeğimizi yedik ve ben kimseye bir şey söylemedim. Ardından maça geçtik. Maça 15 dakika kala Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ile yan yana otururken beni Galatasaray yöneticisi Tunca Haznedaroğlu aradı. Ankara'dan gelen telefonda söylenen şeylerin aynısını bana söyledi. Aziz Başkan bu konuşmayı duydu. Bana, 'Kim bu?' diye sordu. Ben de yemekte de böyle birinin aradığını söyledim. 'Ben bunu kabul edemem, hiç kimse Rizespor'un üzerinde oyun oynayamaz' dedim. Tabii Aziz bey bozulduğumu da hissedince Tunca Haznedaroğlu'nu telefonla aradı. Ona gerekli konuşmaları kendi üslubunca yaptı. Bağırdı çağırdı. Maça böyle başladık" dedi.

Başkan Kadir Çakır, böyle olayların kendilerini çok etkilediğini belirterek, "Federasyon olarak yeni bir sayfa açıldı. İyi bir federasyon başkanımız seçildi. Bundan sonra bu şaibelerin ortadan kalkması gerekiyor. Rizespor olarak yukarıda atlar tepişirken çimlerin zarar görmesini istemeyiz ve biz de burada çim olamayız. Onların birbirleri ile çekişmelerinden dolayı bizi bu konuda kimse kullanmasın" diye konuştu.

Bilindiği gibi dün akşamki maçın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, Galatasaray yöneticisi Tunca Haznederoğlu'nun, maçtan önce Rizespor Başkanı Kadir Çakır'ı arayarak, Fenerbahçe'nin maçın hakeminin atanması konusunda Fenerbahçe'nin bazı çalışmalar yaptığını söylediğini iddia etmişti.

Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu ise maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Tunca Haznedaroğlu'nun Ç. Rizespor Başkanı Çakır'ı arayıp, hakemle ilgili iddiada bulunmasını eleştirerek, "İki camia karşı karşıya getirilmek isteniyor" demişti.

El Comandante
16.Şubat.2008, 14:25
Bizler Denizli'yi ve onu yapanları unutmadık.

Ne yapilmis ki unutasiniz ?

Neyse,bu konu cok tartismalar cikarir,zararli bence.

Emurafu
16.Şubat.2008, 14:30
Ortalıgı karıstıran rize baskanı..Tunç haznederogluda suclu ama en büyük suclu rize baskanı..Yenilgiye kılıf arıyor bence..Gereksiz ortam gerilşiyor..Zaten bu aralar her iki takımın yöneticiside sessizdi..Tff yeni seçildi dakika 1 gol 1:)..Her baskan her yönetici kendi aralarında illaki bu tür konusmalar yapıyordur..Rize baskanıda hemen yetişdirmiş..Üstelik maç bitince söylüyor.
Umarım bu olay çok uzamaz..

Galatasaray Kulübü’ne çevrildi. Başkan Yardımcısı Adnan Polat konuyla ilgili yaptığı açıklamada yönetici arkadaşı Tunca Hazinedaroğlu’nu savundu.
Polat, "Ben bu olayda Tunca’nın bir yanlışını göremiyorum. Bugüne kadar tek bir yanlış yapmayan bir adam niye şimdi yanlış yapsın. Tam bir barış ortamı varken bu kaos neden? Herkes sükunet içinde olmalı. Ben Tunca ile konuştum. Kadir onun yakın arkadaşı. Açıp iyi şanslar dilemiş. Bir de uzun süredir maç yönetmeyen bir hakem maçınızı yönetecek demiş. Bunda ne var anlamıyorum? Neden oluyor böyle? Yarın öbür gün rakiplerimizin rakiplerine iyi şanslar dileyebiliriz. Onlar da bizimkilere diler. Şimdi biz top yekün Fenerbahçe’ye mi saldıralım? Öyle bir şey yapmayacağız. Kesinlikle kavga istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kadir Çakır’ı aradığı ortaya çıkan Tunca Hazinedaroğlu ise "Kadir benim çok iyi arkadaşım. Maçtan önce aradım, iyi şanslar diledim. Sadece 14. haftadan bu yana verilmeyen hakemi size verdiler. Dikkat edin dedim. O kadar" diye konuştu.

İkik takımımızın avrupada maçları var dikkatleri dagılmaması lazım..

Sekopej
16.Şubat.2008, 14:36
Rize başkanı bunu maç başlamadan Aziz Yıldırım'a söylemese ve maçta hakem hata yapmış olsa, Rize Başkanı maçtan sonra ne açıklamalar yapardı bir düşünün...

Bu bir ihbardır, Federasyon Rize Başkanını da Galatasaray yöneticisini de çağırıp konuştukları şeyinne olduğunu sormalıdır. Eğer Rize başkanı doğru söylüyorsa Galatasaray Yöneticisi neye dayanarak böyle konuştuğunu açıklamalıdır.

Eğer böyle bir konuşma olmadıysa, Rize başkanı ortamı germek istemiştir ve onun için gerekli işlemler yaplmalıdır.

Sekopej
16.Şubat.2008, 14:39
Ne yapilmis ki unutasiniz ?

Neyse,bu konu cok tartismalar cikarir,zararli bence.

Lafı sok, sonra tatışma çıkarır de.;)

Maçın oynanmaması için herşey yapıldı ve normali maçı tatil etmek iken hakem maçı 16 dakika uzatıp bitirdi. Maça 16 dakika uzayacak şekilde müdahale ediliyor, düşme potasında diğer maçların daha önce bitmesi sağlanmak için ve hakem de buna göz yumuyor.

Hemen Galatasaray ile alakalandırmayın durumu, bir düşünüp ne olduğu bilin, öyle mesaj atın.

Sekopej
16.Şubat.2008, 14:42
Fenerbahçe bir açıklama yaptı, Rize başkanı bir açıklama yaptı, sonra da Adnan Polat bir açıklama yaptı.

Kim doğru söylüyor bilemiyorum ama bunları konuşup ortamın karışmasını sağlayan kişilere prim vermeyelim. O nedenle konuyu kapatıyorum, gelişmeleri nasıl olsa takip edersiniz. Burada boşuna birbirimizi kırmayalım, ortamı germeyelim.