PDA

View Full Version : "Selçuk Dereli maçı katletti"

perpetua
22.Şubat.2008, 18:46
Bordeaux ile Anderlecht arasında dün gece oynanan ve 1-1 sonuçlanarak Belçika temsilcisinin bir üst tura çıkmasını sağlayan UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında Fransızlar, maçı yöneten FIFA korkartlı Türk hakem Selçik Dereli'ye büyük tepki gösterdiler. Bordeaux takımından 2 oyuncunun kırmızı kartla oyun dışında kaldığı ve sık sık oyuncuların tartışmalarıyla kesilen karşılaşmanın özellikle de ikinci devresi boyunca tribünlerden de büyük tepki gören Dereli, maçı yayınlayan W9 kanalı spikeri ve yorumcusu tarafından da eleştirildi.Selçuk Dereli, Bordeaux'nun UEFA Kupası'ndan elendiğini duyuran basının da tepkisini çekti. Dünyaca ünlü L'Equipe gazetesi, maç yazısında "Bordeaux, böylesine yüksek tansiyonlu ve çok kötü yönetilen bir maç için biraz fazla sinirliydi. Türk hakem Dereli, maçın çığrından çıkmasına izin verdi" ifadesini kullandı.
Nouvel Observateur dergisindeyse, karşılaşmanın 71. dakikadan sonraki bölümünün artık bir futbol maçı olmaktan çıktığı görüşüne yer verilirken, "Buna, bir sürü kart göstererek yeteneksizliğini gizleyemeyen Türk hakemi de büyük katkı yaptı" denildi.
Sport 24 adlı internet sitesindeyse Selçuk Dereli'nin, maçı, çaldığı düdükler ve gösterdiği kartlarda katlettiği savunuldu.
Bu arada Bordeaux teknik direktörü ve Fransız ekibinde forma giyen futbolcuların çoğu hakem hakkında yorum yapmaktan kaçınırlarken, bir tek golcü futbolcu Marouane Chamakh, maç değerlendirmesi sırasında "Maç bizim lehimize yönetilmedi" ifadesini kullandı.

Maci izlerken Dereli'nin son yillarda yonettigi butun maclar gozumun onune geldi.

Iki takim hic de iyi niyetli degildi ancak macin basindan itibaren tansiyonun yukselmesine neden olan, fauller calmayan, kartlari bastan gostermeyen Dereli idi. Macin son yarim saatinde, mac cigirindan ciktiktan sonra kartlari gostermeye basladi. Ilk yarida yapilan hareketlere gosterilmeyen kartlar bu sefer son yarim saatte cikmaya basladi...

Hayirli olsun. Bu rezillik, futbol hakemlik bilgisini cok ust duzeyde oldugunu soyleyip, Dereli'yi bu tip maclar sonunda isine geldigi icin televizyon'da program yapip savunan futbolcu/hakem eskisi buyugumuze hediyedir.

GeNç KaRTaL
22.Şubat.2008, 18:55
Sonrada neden türk hakemleri büyük organisazyonlarda görev almıyor diye düşün dur.Her şey ortada.Bir daha maç vermezler zaten bu yaşananlardan sonra..

DisCo
22.Şubat.2008, 19:49
Bordeaux beraberliği yakaladığı andan itibaren izlemeye başladım. Yaptığım değerlendirmede o dakikadan sonrası için geçerli olacaktır. Verdiği kararlar yerindeydi. Oyuncularla çok sık diyaloğa girmesi bence bir hakemin otoritesini sarsıyor. Kartları çıkardıktan sonra bazı Bordeaux'lu oyuncuların bazı sert hareketlerine seyirci tepkisinden çekindiği için göz yumdu. Ama söylenenlere göre ilk yarı katletmiş galiba.

yunusgs
22.Şubat.2008, 21:13
İşte tüm şanssımızı kaybettik artık bize rüyamızda maç vermezler kaliteli hakemler olmadıkça.

Universal
22.Şubat.2008, 21:37
Tek biz değil, Sevilla maçında ki Alman Hakemin'de neler yaptığı ortada... Büyütmeye gerek yok. Zaten Türk hakemleri önümüzede ki yirmi sezon içnide bir organizasyonda alması bugünden bile belli olduğu için pek önemli değil.

deniz.91
22.Şubat.2008, 23:25
Zaten yılda bir şans veriliyor o da uefa maçına onuda ketlediyor bizim hakemler...

BeaT
22.Şubat.2008, 23:33
avrupada oldugu için fazla büyütülceğini zannetmiyorum ayrıca katlettıgınede inanmıyorum.

Emurafu
23.Şubat.2008, 01:01
Bordoaux biraz elendigi için ortalıgı karıstırıyor..

GReeN BeReT
23.Şubat.2008, 01:05
İkinci yarıyı seyrettim.Gördüğüm kadarıyla Selçuk Dereli o kadar kötü değildi.Bordeaux çok sert oynadı ve Selçuk Dereli de buna izin vermedi.

Fıratcan Alçınkaya
23.Şubat.2008, 01:33
veryansın edicek kadar değil ama kötü yönetti yıllarca yabancı hakemlerde bizi defelarca yaktı kendi hakemimizi yerden yere vuracağımıza sahip çıkalım...

a.arıcı-11
23.Şubat.2008, 10:22
valla selçuk derelinin iyi yönettiği bir maç göremedim gitti şu hayatımda hesabı ona değil zamanında ona fifa kokartı verene sormak lazım

perpetua
23.Şubat.2008, 20:59
Ozellikle ilk yarida yapilan sert mudahalelere goz yumdu Selcuk Dereli. Hep yaptigi gibi.

Ancak ikinci yarida sertlikler devam edince, bu sefer benzer pozisyonlara kartlari cikartmaya basladi. Zaten mac icinde bu tip celiskili kararlar verildigi icin sorun ortaya cikti. Zaten tansiyonu yuksek mac. Zaten iki takim da kiran kirana oynuyor ve ilk yarida ozellikle skor avantajina sahip olan Anderlecht'in yaptigi sertlikleri es gecti Dereli.

Ikinci yarida Bordeaux karsilik vermeye baslayinca bu sefer kartlar havada ucustu.

Evet ikinci yarida verdigi kartlarda, verdigi kirmizi kartlarda hata yoktu. Ancak ilk yarida Anderlecht'in maci bir sinir savasina getirmesine izin verip, ikinci yarida iki takim da sertlik yaptiginda kartlar gostermesi esas hatasi.

Turkiye'de yonettigi derbi maclarinin hepsinde bunlari gorduk. Simdi bir de avrupa'da izlemis olduk. Zaten gergin ortami, hakem'in daha fazla gerginlestirmesi soz konusu Selcuk Dereli'nin yonetimlerinde. 1-2 sert faul'u atlayinca, sahadaki oyuncular hakeme gore oynamaya basliyor ne de olsa..

EreN
24.Şubat.2008, 01:57
Ben her zaman için şu 4 senedir tüm forumlarda Selçuk Dereli'nin iyi niyetli ve işini iyi yapabilen bir hakem olmadığını söyledim.

Fietra 10
24.Şubat.2008, 10:35
Hakem değil dediğimiz hakem bu sene sonunda elite sınıfına yükselecek..ya biz bu işi çok iyi biliyoruz ya da FIFA hiç bişey bilmiyor..

Emurafu
24.Şubat.2008, 14:44
Bende maçı izledim maçı katletmemiş bence....Adam öyle sert giriyorki..Bir oyuncu adamın ayagını öyle kesdiki kartlar dogru idi..Üstelik bordo hocası büyük hata yapmış..Cavenaghi,Micound falan yedekti..Caveganhi oyuna soktu 1-1 oldu..Bordo hocası kendi yaptıgı hatayı hakemde arıyor..

Del Piero_10
24.Şubat.2008, 14:51
Ahmet Çakar boşuna göreve geldiğimde kellesini götüreceğim 3-4 hakemden biri demiyor.