Log in

View Full Version : Şükrü Saraçoğlu'nun üstü kapanıyor, kapasitesi büyütülüyor!..

Cengo
26.Şubat.2007, 19:46
Saracoğlu'nun üstü kapatılıyor
27 Şubat 2008 Çarşamba

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-02-27_Resimcati288.jpg

Başkanımız Aziz Yıldırım başkanlığında dün akşam yapılan yönetim kurulu toplantısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun üzerinin kapatılması ve mevcut kapasitesinin daha artırılması konusunda karar alındı. Yönetim Kurulu toplantısında üzerinde çalışılan planlar uyarınca Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun üzeri açılır kapanır bir sistemle kapanarak hem her türlü hava koşulunda müsabakaların yapılmasına olanak sağlar duruma gelecek hem de ses akustiği açısından güçlendirilme yapılacağı açıklandı.

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-02-27_cati4000.jpg

Kaynak: Fenerbahçe S.K. Resmi Sitesi - www.fenerbahce.org

Emurafu
26.Şubat.2007, 20:01
Çok güzel olur gerçekten..Yanlız Şükrü saraçoglu zemini nedense bozuluyor..Zemin içinde birseyler yapılabilir..Bunu bir programda tartısmıslardı..Stadyum çok güzel diyorlar ama zemin nedense hemen bozuluyor diyorlar.Mesela son Sevilla maçında.

Üstünü kapatamayan anadolu takımlarımız Kış aylrında zemine acılıp kapatılan branda yaptırırsa süper olur..Bunun içinde özel birsey varmış.

Cengo
26.Şubat.2007, 20:13
1- Muhtemelen 60.000 kişi olacak.
2- Fenerium ve Maraton'a üst katlar çıkılacak sanırım, olmazsa zemine kot çalışması ile inilir ama sanmıyorum.
3- Kale arkaları diğer iki tribün ile kat seviyeleri olarak eşitlenecek.Üstten ve alttan bir miktar tribün eklenebilir.
4- Zeminin altında yakın seviyede dere var ve bu sezon başı ciddi bir para ödendi o çalışmaya ama kar dağıttı bu sefer de.Bu yüzden zaten zemin kalkacak iken üstten ve alttan her türlü düzenleme yapılacak.
5- Akustik için bilmiyorum bir ihtimal kale arkaları rüzgar panelleri büyütülebilir, başka bir teknoloji ile değiştirilebilir, akustiği bozuyor ses kaçıyor.Benim düşüncemdi bu tabi ki..
6- Üzeri kapanacak malumunuz ama zeminler tamamen güneş göremeyeceği için ekstra bir suni güneşlendirme çalışması yapılabilir, ayrıca umarım teknolojik görsel düzenlemeler/kaplamalar da yapılır.
6- Sezon sonu bitimi başlayacak ve sezon başlamadan sona erdirilecek..

Yani anlayacağınız stadyum resmen bir hafriyata girecek ve yeni baştan yapılacak :)

Sekopej
26.Şubat.2007, 20:39
Eğer Aziz Başkan bunu yapacağını açıkladıysa mümkün olan en kısa sürede bu yenilikler yapılacaktır. 2009 UEFA Finali sanırım bu yeni düzenlemeler yapıldıktan sonra oynanacak. Şu anki haliyle de çok iyi olan stadımız daha da iyi hale gelecek.

Zemin konusunda ise yer altı suyunun o bölgede yüksek olması, yakından geçen derenin etkisiyle çimler durmadan su çekiyor. Bu nedenle de çok çabuk bozunmaya uğruyor. Ya kullanılan çim çeşidinin fazla su seven bir çim çeşidi ile değiştirilmesi ya da fazla suyun bir şekilde ıslah edilmesi gerekiyor. Buna yönelik projesi olduğunu da biliyorum Aziz Yıldırım'ın.

a.arıcı-11
26.Şubat.2007, 20:47
kim ne yaparsa yapsın en iyisi bizim stadyumumuz diyor aziz başkan bize bu gururu yaşattığı için teşekkürler

Sheriff
26.Şubat.2007, 21:44
Oldukça güzel görünüyor.. Kulağa çok hoş gelen bir gelişme.. Gelecek sezona yenilenmiş stadımızda girmek çok güzel olacak, tabi bu stadın açılışınada bir dünya yıldızı gelmesi büyük temennimiz..

Fernando Gago
26.Şubat.2007, 23:37
Fenerbahçe'ye de bu yakışırdı

ordulu5252
26.Şubat.2007, 23:49
Galatasaray,beşiktaş ve trabzonspordan stat atakları başlayınca bunu yanında Fenerbahçede sesiz kalamazdı....Şükrü Saraçoğlu deplasman takımların korkulu bir stadyumu idi şimdi ise hep korkulu bir stadyum olacak...
Fenerbahçe ve Türkiye adına hayırlı olsun....
Zaten büyük kupa maçlarına ev sahibi olabilmemiz için böyle statların yapılması en doğrusu....

Fıratcan Alçınkaya
27.Şubat.2007, 00:25
artık buda olursa stadın adı Aziz Yıldırım Arena yapsınlar :n: yakışır FB ye...

Varonil
27.Şubat.2007, 00:26
Süper bir haber.Kulübümüz için hayırlısı olsun.Ayrıca ses akustiği açısından da iyi olur.

Çalışmalar tamamen bitince yeni sezonda stadımız yeni hali ile girmek süper olur gerçekten ...

TürkuAz
27.Şubat.2007, 00:30
Diğer takımların girişimlerinden sonra Fenerbahçe sessiz kalamazdı zaten. Acaba bu girişime taş koymak isteyenler olacak mı ?

Nedvedmania
27.Şubat.2007, 00:35
Ardı ardına stad geliştirme projeleri çıkmaya başladı :) birkaç yıl içerisinde türkiye futbolda çok güzel yerlere gelicek gibi geliyor bana.

Sir FRD
27.Şubat.2007, 02:25
Her zaman derim stad demek para demektir.Fener daha da zenginleşecek

DisCo
27.Şubat.2007, 03:07
Zaten stad çalışmaları ilk yapıldığında neden tüm imkanların olduğu bir stad yapılmadı diye düşünmüştüm.

Galiba Beşiktaş'ında stad projesi bulunuyor. Beşiktaş'ta üstünü kapanabilir hale getirirse güzel olur diye düşünüyorum.

Spor dallarından sadece futbol için tasarlanmış ama aynı zamanda çok amaçlı stadların ülkemize kazandırılması gerçekten çok iyi bir durum.

Ama itirazımın olduğu bir kısım var. Genel olarak konuşuyorum. Seyirci kapasitesi olarak 40 bin yeterli diye düşünüyorum. Daha fazlası seyirci baskısının azalması demektir. Tüm maçlar tam kapasite ile oynanmadığına göre seyirci baskısından birazcık feragat etmek bence yanlış bir hamledir.

Universal
27.Şubat.2007, 06:11
İki hafta önce Aziz Başkan, Üst Kapama ve Açma işleminin gereksiz bir masraf olduğunu. 10-20 Milyon Dolar'ın sokağa atılacağını açıkladı. Bir anda vazgeçme nedeni Beşiktaş ve G.Saray'ın stad kapasitesini artırmak istemesi olabilir.

a.arıcı-11
27.Şubat.2007, 22:39
bence bunu yapma sebebi basit;
sonuçta galatasaray önümüzdeki yüzyılda:D bu stadı bititirise türkiyenin en iyisi olacaktı ama Aziz Başkan türkiyenin en iyi stadı yine yeniden ve herzaman KADIKÖY ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU STADI gibi bir icraat gerçekleştiriyor

aykut_gencfb
28.Şubat.2007, 02:26
bu güzel bişey galatasarayda stadını yapıyor beşiktaşta trabzonda rekabetin bölesi de çok güsell bişe ülkemiz adına

Mr.CordiaL
28.Şubat.2007, 02:38
Ülkemize kazandırılan bu gelişmiş stadlar sayesinde bir Avrupa Şampiyonası düzenleme şansımız artıyor ...

Eray Dengiz
28.Şubat.2007, 03:35
evt evt güzel olur..3-4 sene sonra harika stadlarımız olacak..

Onurap
28.Şubat.2007, 03:59
Harika bi stad olucak olursa ama kapasitenin 60 bine çıkarılacağını pek sanmıyorum bu uygun olmayabilir...