PDA

View Full Version : Hızlı-Kısa paslı



Han12
02.Mart.2007, 22:22
Merhaba, bu konuyamı yazmak lazım taktik'e mi çok düşündüm ama bu daha uygun geldi eğer yanlış konuysa taşıyın lütfen...
Benim sorum oyun neden hızlı ve kısa paslı bir oyuna müsaade (tavsiye) etmiyor bunu maç motorundan da görüyoruz eğer hızlı ve kısa paslı bir oyun seçersek sürekli topu kaptırıyor oyuncular daha kendi sahalarından çıkarken ama gerçek hayatta çok da rahat bir şekilde birçok takım hızlı ayağa kısa paslarla oynuyor futbolu bunun nedenini anlatırsa biri çok sevinecem teşekkürler...

kocari
02.Mart.2007, 22:29
Bende öyle düşünüyordum ama contra atack harici hiçbir takım hızlı oynamıyor . Hep ayaklarında top tutuyor büyük takımlar . Sanırım yavaştan kasıtları bu .Yavaş kısa bas yapınca duruyolar forvet veya kanat oyuncuları daha iyi bir pozisyon almaları için zemin hazırlanıyor. Sanırım bizim aklımızdaki hızlı oyunu takımın atagını ileri yaptıkça sonuç alıyoruz sanırım daha baskılı oyun yane. Hızlı oynayınca özellikle kanata deilde ortadan atak yapılıosa pas pas hızlı hızlı sora orta sahaya geliolar pas verecek adam kalmıo ilerde :D

Onurap
02.Mart.2007, 22:30
Oyuncu kalitesiylede ilgili her oyuncu hızlı ve kısa pas yapamaz ben 8.0.1 da arsenal ile hız ensonda pas en kısada taktik denemiştim oldukça başarılı oldu ama orta sahada kimler var fabregas pas 20 :D.Rakibi çok şaşırtıyor kısa hızlı paslı oyun ve verkaçlı çok güzel goller oluyor 8.0.2 de denemedi ama..

fmhastasi
02.Mart.2007, 22:44
Merhaba, bu konuyamı yazmak lazım taktik'e mi çok düşündüm ama bu daha uygun geldi eğer yanlış konuysa taşıyın lütfen...
Benim sorum oyun neden hızlı ve kısa paslı bir oyuna müsaade (tavsiye) etmiyor bunu maç motorundan da görüyoruz eğer hızlı ve kısa paslı bir oyun seçersek sürekli topu kaptırıyor oyuncular daha kendi sahalarından çıkarken ama gerçek hayatta çok da rahat bir şekilde birçok takım hızlı ayağa kısa paslarla oynuyor futbolu bunun nedenini anlatırsa biri çok sevinecem teşekkürler...

hızlı ayağa paslarla oynamak istiyorsan pas stilini doğrudan yap...

doğrudan yaptıgında yine kısa pas yapacaklardır yani ama hızlı oynayacaklardır.istediğin gibi olucaktır yani.

Han12
02.Mart.2007, 22:46
hızlı ayağa paslarla oynamak istiyorsan pas stilini doğrudan yap...

doğrudan yaptıgında yine kısa pas yapacaklardır yani ama hızlı oynayacaklardır.istediğin gibi olucaktır yani.

Teşekkür ederim ben de öle yapıorum zaten ama o zaman nie iki tane böle farklı seçenek var gibi bir soru sorsam ne cevap verebilirsin?:0:

fmhastasi
02.Mart.2007, 23:09
yavas oynamak isteyenler kısayı

hızlı oynamak isteyenler dogrudanı kullansın diye...

kocari
02.Mart.2007, 23:29
Birde gerçekte hiçbir takım full kısa pas oynamaz . Oynayacaksada teknik oyuncuları kaliteli oyuncuları çok olanlar oynar ama onlarda yavaş oynar daha dogrusu pas vermeden önce bi topa hakim olup şöle bi bakarlar mesela barcelona . Benc gerçekte bu hızlı kısa pas sadece pres yapıldıgında küçük üçgenler halinde bölgesel yapılır . Sonuçta böyle hızlı kısa pas takımlarda oyun kurucular felan yapar sadece . Tugay sanırım bizim bildiklerimiz arasında bu işi en iyi yapan . maldonado iyi yapıomuş. Atak oynarken hızlı kısa pas yaparsan ronaldinho mesela sade duvar pasında kullanır bence. Sonuçta pası verince koşacak zaman olması lazım geri almak için sade 2 yada 3 oyuncu arasında bölgesel olabilir hızlı kısa pas.

c. atak yaparken kısa pas oynanırsa karşı takım geriye dönüyor hemen . hızlı kısa pas oynasan hemen önündekine verdiği için herkez daha orta sahaya gelmeden atak bitiyor çünki pas verecek adam kalmıyor kanatlar ataga kalkmadan atak bitiyor. Benim bildiğim bütün büyük takımlar yavaşa yakın daha dogrusu ayagında top tutarak kısa pas oynuyorlar . Zaten büyük takımlardaki yıldızlar sen ne dersen de kendi yeteneklerini sergiliyorlar .

wwhirlwind
03.Mart.2007, 01:28
hızlı ve kısa paslı bir oyun icin yada tam tersi yavas ve uzun pas farketmez diger takım talimatlarıda onemli hepsinin birbiriyle uyumlu olursa istedigin sekilde oynayabilirsin tabi oyuncuların bireysel yetenekleri de cok onemli bide v802 de cok daha iyi etki ediyor :)

kocari
03.Mart.2007, 04:21
güzel olmuş güzel ben beyendim 8.0.2 yi

DisCo
03.Mart.2007, 04:30
Oyunun kötü yanlarından biriside bu.

Kısa pas seçeneğini seçtiğiniz zaman takımınız kısa pas haricinde başka bir pas seçeneği olduğunu unutuyor. Programlanmış gibi sürekli kısa pas oynamaya çalışıyor. Oyuncular dendiği gibi hücuma çıkarken veya alakasız yerlerde topu bekleterek top kaybına neden oluyorlar. Çünkü kısa pas seçeneğine programlandıkları için yakınlarında bir oyuncu olmadığında ne yapacaklarını bilmiyorlar. Tam ismini hatırlayamadım ancak geniş dar diye takımın oyun şeklini belirleyebiliyoruz. O kısımdan dar alanı seçtiğimizde oyuncular birbirine yakın oynuyor buda pas hatalarını engelliyor.

Dendiği gibi bir takım otomatiğe bağlanmış gibi sürekli pas yapamaz. Ancak hızlı oyun için kısa pas ve tempo yüksek seçilirse takımınız çabuk atağa kalkıyor.

Son olarak tüm anlatılanlara oyuncu özelliklerininde katkısı büyük oluyor.

kocari
03.Mart.2007, 04:37
Evet o yüzden karışık seçeneğini seçmek iyi oluyor büyük takımlarda oyunculara güvenmek.

Birde senin profilin iyi iken takımın dediklerini hemen uygulamaları güzel oluyor . Mesela 2015 e gelip bi takıma geçiyorum , dediğim taktiği eksiksiz uyguluyorlar hiç karşı gelmiyorlar oyun bu olayı çok güzel ayarlamış . Aynı şekildede ilk oyuna başlarken takımın dediklerimizin bi kısmını yapmaması oda güzel

yunusgs
04.Mart.2007, 05:17
Çünkü hem hızlı hem kısa oynarsa takım eli ayağına dolaşır ve kısa pas yapamazlar topu kaybederler.Oyuncular hızlı oynuyor bir de kısa pası beklerken mecbur yavaş oynamak zorundalar :)

King_Theoden
05.Mart.2007, 22:37
Arkadaşlar koşarken mi daha büyük adım atarsınız yavaş yürürkenmi?
Kısa pasla hızlı oynamak küçük adımlarla koşmaya benzer ya fazla mesafe katedemezsiz ya da ayaklarınız dolanır yere düşersiniz (Bu dediğim sadece normal takımlar için geçerli çok kaliteli ve zihinsel özellikleri iyi oyuncularınız varsa kısapas ve hızlı oyunla çok başarılı olabilirsiniz)

acivic
06.Mart.2007, 00:44
Pas, Tempo, Genişlik, Mantalite bağlantıları.
Bu konuların tümü, Original FM 2008 "Kullanma Klavuzunda" geniş bir şekilde belirtilmiş. Oyunun originalini alamayan arkadaşlarla paylaşmak istedim...
MANTALİTE :
Oyuncunun sahadaki pozisyonunu doğrudan etkiler. Taktik saha görünümündeki pozisyonu, oyuna başlayacağı pozisyondur. Bu pozisyona "sadık ya da daha serbest" oynaması, mantalite seçimine bağlıdır. Agresif mantalite, daha fazla ileri pasa yolaçar.
PAS STİLİ :
Takımın kullanacağı pas mesafesini belirler. Ayar arttıkça (sağa doğru) daha "geniş" paslaşmalar başlar. Oyuncular topu kısa mesafede tutmak için gereken yeteneklere sahip mi? Pas stiliniz, takımın temposuna ve mantalitesine uygun mu? Eğer hücum mantalitesi uyguluyorsanız, uzun paslarla (risk), pozisyonları boş yere harcayabilirsiniz.
TEMPO :
Kaydıraç ne kadar sağda ise (Quick) takımınız o kadar tempolu oynayacak ve işlerin hızlı ve kesin yürütülmesine çalışacaktır. Ancak, tempo, pasların başarı oranını doğrudan etkiler. Tempo arttıkça hatalar da artacaktır. Çabuk, kısa paslardan oluşan bir maç oynamak mümkündür.
Arkadaşlar, sadece konu başlığına uygun bilgileri aktardım. İstek olursa, diğer konularda da paylaşımlara hazırım.
ESEN KALIN/FM'siz KALMAYIN...