PDA

View Full Version : Kovalainen: 'Beklentim ilk cep değil'

shadowrefree
13.Mart.2007, 09:58
Heikki Kovalainen, Melbourne'de pole pozisyonunu kazanmak için mücadele etmesinin zor olduğunu ancak yine de sezona sert bir başlangıç yapmaya çalışacağını söyledi. "Pole pozisyonu esas hedefim değil" diyen Fin pilot, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bütün bir hafta boyunca mühendislerle ve mekanikçilerle çalışma yapmak zorundayım. Çünkü aracın her bakımdan hazır olduğundan emin olmak zorundayız. Sezon boyunca ilk sıralarda yer almak için mücadele edeceğim. Herşey yolunda giderse neden olmasın? Şu an için önceliğim sezona güçlü ve iyi bir başlangıç yapmak, pole pozisyonunu elde etmek değil." Renault Takım Başkanı Flavio Briatore, Kovalainen'in geçen yıl Avustralya'da sergilediği acemice performası eleştirmişti.

Kovalainen, "Flavio ile yıllar boyu çalıştım ve kendisinden çok şey öğrendim. Bana verdiği nasihatler hayatımda yol gösterici olmuştur, bu açıdan minnettarım. Kendisiyle hiçbir problemim yok. Görüşlerini, fikirlerini yüksek sesle ifade etmeyi seven birisi. Çoğu insanın bu yaklaşımı adil bulmayacağından eminim ancak bu onun tarzı" ifadelerini kullandı.

TurkiyeF1.Com