PDA

View Full Version : Fenerbahçe'nin Çeyrek Finalde ki Rakibi : Chelsea

goosfraba
14.Mart.2007, 21:35
FENERBAHÇE'YE İNGİLİZ RAKİP!

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu. Fenerbahçe dört yarı finalist İngiliz ekibinden Londra temsilcisi Chelsea ile eşleşti. Fenerbahçe yarı finale çıkarsa Arsenal - Liverpool eşleşmesinde tur atlayan takım ile oynayacak...

GebzeLi1907
14.Mart.2007, 21:37
CheLsea çok güçLü kuşkusuz ki ancak tekniğin futboLcuLuk kaLitesinin önüne geçen etmenLer var,onLarda bizde mevcut inanç azim istek..

CheLsea'yi geçeriz..FENERBAHÇEME Sonuna kadar güveniyorum..Yine damgasını vuracak..

Fıratcan Alçınkaya
14.Mart.2007, 21:39
4İngiliz var 3ü Fenerbahçe'ye denk geldi.. Zor kurra ama Fenerbahçe kaliteli bir takım başarılar maçlarda...

Lucas Neill
14.Mart.2007, 21:40
Fb'de istek azim var da yabancı takımlarda hiç mi yok??Fb için zor bi kura ama sonuçta futbol her şey olabilir.Şimdiden başarılar.Elense bile buraya gelmek de bi başarı..

PesimiSTyLa
14.Mart.2007, 21:41
Chelsea zor rakip. Bu saatten sonra zaten kolay rakip gelmeyecekti. Hayırlısı olsun.

deniz.91
14.Mart.2007, 21:51
Kim gelse zor rakiptı benim içimden hep chelse geçiyodu oda oldu hayırlı olsun

GebzeLi1907
14.Mart.2007, 21:54
Rakibimizi Tanıyalım

Chelsea Football Club (Chelsea Futbol Kulübü), 1905 yılında kurulan İngiliz futbol kulübü. Lakabı The Blues (Maviler), daha önceki lakabı ise The Pensioners (Emekliler veya Memurlar) `dir. Kulüp, özellikle 1960 - 1970 ve 1990 `lı yıllarda başarı göstermiştir. Chelsea`nin müzesinde şu ana kadar 3 İngiltere Premier Ligi şampiyonluğu, 4 FA Kupası, 4 Lig Kupası ve 2 UEFA Kupa Galiplerı Kupası bulunmaktadır. Chelsea`nin stadyumu olan Stamford Bridge, Fulham, Londra `da bulunmakta ve 40.055 kişiye ev sahipliği yapabilmektedir. Kulüp, 2003 yılında Rus petrol zengini Roman Abramovich tarafından satın alındı.

TARİHİ
Chelsea`nin ilk takımı (Eylül 1905)Chelsea, 14 Mart 1905 `te, The Rising Sun (şimdiki The Butcher`s Hook) isimli bir pubda kuruldu. Klüp, kısa süre içinde İngiltere Ligi`ne alındı. İlk başarısı, 1905 yılındaki FA Kupası finalistiğidir (Sheffield United`a yenildiler). İngiltere`de süren savaş arasındaki yıllarda büyük transferler yaparak ünlendiler.

Eski İngiliz forvet Ted Drake, 1952 yılında takımın teknik direktörlüğüne getirilirken, klübü modernize edeceğini söyledi. Drake, ilk olarak klübün armasını değiştirdi. Daha sonra genç akademisini ve antrenman sistemini geliştirdi. Bu değişiklikler sayesinde Chelsea, ilk defa yüksek prestijli bir kupa kazandı - 1954/55 Lig Şampiyonluğu. Sonraki sezon UEFA Şampiyon Klüpler Kupası`na katılma hakkı kazanan Chelsea, İngiltere Futbol Federasyonu tarafından engellenince, kupadan tek maç bile yapmadan çekildi.

1960`lı yıllarda Chelsea`nin başında olan Tommy Docherty; 1964/65 sezonunda, ligde, Lig Kupası`nda ve FA Kupası`nda zafere yaklaşsa da, sadece Lıg Kupası`nda başarıya ulaşabildi. Böylelikle sonraki sezon Avrupa Kupa Galipleri Kupası`na katılmaya hak kazandı.

1970 yılında Chelsea, Leeds United takımını 2-1 yenerek FA Kupası`nı kazandı. Sonraki sezon, Avrupa Kupa Galipleri Kupası finalinde Real Madrid`i 2. maçta 2-1 yenerek Avrupa`da ilk zaferini kazandı.

1970`lerin sonu ve 1980`li yıllarda Chelsea, bir başarısızlık dönemine girdi. Stamford Bridge`in geliştirilme çalışmaları yüzünden klüp, finansal olarak zor durumdaydı. Takım, yıldız oyuncularını satmak zorunda kaldı ve küme düştü. Klüp, Ken Bates tarafından yalnızca £1`a satın alındı. Chelsea, ekonomik krizdeydi ve Stamford Bridge satılığa çıkarılmıştı. Takım, 3.Lig`e düşme potasına bir ara girse de 1983 yılında teknik direktör John Neal, müthiş bir performans ile takımı 2.Lig şampiyonu yaptı (1983/84). Daha sonra takım, 1988`de küme düşmesine rağmen, bir sonraki sezon tekrar 1. Lig`e döndü.

Büyük uğraşlar sonunda Ken Bates, 1992 yılında Stamford Bridge`i tekrar Chelsea`ye kazandırdı. Klüp, yeniden düzenlenen Premier Lig`de başarılı olamasa da, 1994 yılında FA Kupası 2. liği geldi. Ruud Gullit`in oyuncu-menajer olarak takıma katılmasıyla, Chelsea`nin kaderi bir anda değişti. Klübün simgesi haline gelecek olan Gianfranco Zola ile birlikte Chelsea, 1997 yılında FA Kupası`nı müzesine götürdü. Gianluca Vialli, teknik direktörlüğe getirildi. Takım, O`nun önderliğinde 1998`de Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve Lig Kupası`nı kazandı. 2000 yılında ise FA Kupası finalistliği ve UEFA Şampiyonlar Ligi`nde çeyrek finalistlik geldi. İtalyan Claudio Ranieri, Vialli`nin yerine teknik direktörlüğe getirildi. Ranieri ile birlikle klüp, FA Kupası finalistliği yaşadı. Ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi`ne katılım hakkı elde etti.

2003`ün Haziran ayında Rus milyoner Roman Abramovich, Chelsea`yi 140 Milyon Pound ödeyerek satın aldı. Klübün bir Rus tarafından satın alınması nedeniyle medya, Chelsea`ye Chelski lakabını takmıştır. Abramovich`in finansal desteğiyle Chelsea, 100 Milyon Pound`u aşan bir transfer harcaması yaptı. Buna rağmen herhangi bir kayda değer başarı yakalayamayan Ranieri, klüpten kovularak yerine Porto takımının teknik direktörü Jose Mourinho getirildi.

100. yılına giren Chelsea, Mourinho önderliğinde 2005 yılında rekor üstüne rekor kırarak (En çok puan toplayan takım, en az gol yiyen takım, en çok galibiyet alan takım, gol yemediği maç sayısı en fazla olan takım) İngiltere Premier Ligi şampiyonu oldu. Lig Kupası finalinde Liverpool`u 3-2 yenerek bu kupayı da kazandı. Daha sonraki yıl tekrar şampiyon olarak başarılarını devam ettirdiler.

Takım, 2007 yılında Lig Kupası`nı kazandı. Bu sayede son 3 sezonda 2 Lig Kupası zaferi yaşadı, Premier Lig`i 2. bitirdi. Sezon sonunda ise Wembley`de Manchester United`i FA Kupası`nda 1-0 yenerek kupayı kazandı.

Stamford Bridge
Stamford Bridge`de oynanan ilk maç. Chelsea 1 - 0 West Bromwich Albion. (Eylül 1905)Stamford Bridge, Chelsea takımının kullandığı ilk ve tek stadyumdur. Bu staddaki ilk maç 23 Eylül 1905 tarihinde yapılan ve Chelsea`nin 1-0 üstünlüğüyle sona eren West Bromwich Albion - Chelsea maçıdır. Stadın kullanıma açılış tarihi 28 Nisan 1877 olup, açılıştan sonraki 28 yıl boyunca Londra Atletizm Kulübü tarafından kullanılmıştır. Stadın kapasitesi yaklaşık 100.000 kişiydi.

Stamford Bridge, 1904 yılında işadamı Gus Mears ve kardeşi tarafından satın alındı. Daha sonra, Mears ailesinin isteğiyle mimar Archibal Leitch tarafından futbol oynanabilmesi için yeniden dizayn edildi.

Stad, Fulham Futbol Kulübü`ne önerilse de, Fulham bu öneriyi kabul etmedi. Bu yüzden stadın sahipleri, Stamford Bridge`de oynayacak takımın kendileri tarafından oluşturulmasına karar verdiler. Stadyumlar, genellikle takımlar için kurulur; fakat Chelsea takımı, bir stadyum için kurulan ilk takımdır. Kurulacak takım için isim önerileri arasında Kensington FC, Stamford Bridge FC ve London FC bulunuyordu.

1930`ların başında stadın güney tarafına, stadın beşte birini kapsayacak büyüklükte bir çatı inşa edildi. Bu bölüm, Shed End (baraka ucu) olarak anılır. Bu ismin neden konduğu tam olarak bilinmese de, inşa edilen çatının bir baraka çatısına benzemesi sebebiyle konduğu düşünülmektedir.

1960 - 1970 yılları arasında Chelsea`nin yöneticileri stadyumu geliştirerek 50.000 koltuklu yapmak istedi. Bu istek gerçekleştirilirken maddi hasara uğrayan kulüp, ekonomik krize girdi ve stadyum satılığa çıktı. Fakat yeni başkan Ken Bates`in büyük çabaları sonucu 1990`ların ortalarında, Stamford Bridge, tekrar Chelsea`nin oldu. 2001 yılında stadın kuzey, batı ve güney bölümü koltuklandırıldı ve sahaya yaklaştırıldı.

Stamford Bridge`in mülkiyeti ve Chelsea Futbol Kulübü`nün isim hakları, Chelsea Pitch Owners (Chelsea Saha Sahipleri) isimli bir kuruluşta bulunmaktadır.

Kulüp amblemi (1953-1986).
100. yılda kullanılan kulüp amblemi (2005-2008).Kuruluşundan bu yana Chelsea, 4 farklı amblem kullanmıştır. 1905 yılında oluşturulan ilk amblem, bir memurdan ve kulübün isminden ibaretti. Kulübün eski lakabı olan The Pensioners (Memurlar), bu amblem sebebiyle takılmıştı. 1953 yılına kadar kullanılan bu ilk amblem, Chelsea formasında bulunmamaktaydı. Ted Drake`nin 1952 yılında kulübü modernleştirmek için attığı adımlardan biri de amblemi değiştirmek oldu. Bir yıl süresince amblem, sadece kulübün isminin baş harflerini belirten C.F.C. oldu. 1953 yılında amblem, arkasına bakan ve elinde bir değnek tutan mavi aslan olarak değiştirildi. Amblem ayrıca üç kırmızı gül, İngiltere`yi sembolize etmesi için, ve iki futbol topu içeriyordu. 1960`ların başında bu amblem, kulübün formalarında kullanılmaya başladı.

Kulüp amblemi (1986-2005).
1986 yılında, kulübün yeni sahiplerinin isteğiyle, amblem tekrar değişti. Bu amblemde kullanılan aslan, daha doğal görünümlü ve sarı renkteydi. Amblemde, kulübün baş harfleri olan C.F.C. bulunuyordu. 3. amblem 19 yıl boyunca, küçük renk değişiklikleri haricinde, değiştirilmeden kullanıldı. 2005 yılında kulübün, 100. yılını kutlaması, yönetim değişikliği ve taraftarların istekleri doğrultusunda yeni bir amblem oluşturuldu. Bu amblem, 2. amblemde bulunan arkasına bakan ve elinde bir değnek tutan mavi aslan biraz değiştirilip, altın rengi ve beyaz tonları eklenerek elde edilmiştir.

KADROSU
1 GK Petr Cech
2 DF Glen Johnson
3 DF Ashley Cole
4 MF Claude Makalele
5 MF Michael Essien
6 DF Ricardo Carvalho
7 FW Andriy Shevchenko
8 MF Frank Lampard (2. kaptan)
9 MF Steve Sidwell
10 MF Joe Cole
11 FW Didier Drogba
12 MF John Obi Mikel
13 MF Michael Ballack
14 FW Claudio Pizarro
15 FW Florent Malouda
16 DF Branislav İvanoviç
17 FW Scott Sinclair
18 DF Wayne Bridge
20 DF Paulo Ferreira
21 FW Salomon Kalou
22 DF Tal Ben Haim
23 GK Carlo Cudicini
24 MF Shaun Wright-Phillips
26 DF John Terry (kaptan)
33 DF Alex
35 DF Juliano Belletti
40 GK Henrique Hilario
39 FW Nicolas Anelka

Önemli Menajerler Chelsea`de en az bir kupa kazanmış menajerler:

Adı Görev Süresi Kupa(lar)
Ted Drake 1952–1961 İngiltere 1. Ligi, Charity Shield
Tommy Docherty 1962–1967 Lig Kupası
Dave Sexton 1967–1974 FA Kupası, Avrupa Kupa Galipleri Kupası
John Neal 1981–1985 İngiltere 2. Ligi
Bobby Campbell 1988–1991 İngiltere 2. Ligi
Ruud Gullit 1996–1998 FA Kupası
Gianluca Vialli 1998–2000 FA Cup, Lig Kupası, Avrupa Kupa Galipleri Kupası, Charity Shield, Süper Kupa
José Mourinho 2004–2007 2 Premier Lig, 2 Lig Kupası, FA Kupası, Community Shield

Yılın Oyuncusu (1967–2007)
1967 Peter Bonetti
1968 Charlie Cooke
1969 David Webb
1970 John Hollins
1971 John Hollins
1972 David Webb
1973 Peter Osgood
1974 Gary Locke
1975 Charlie Cooke
1976 Ray Wilkins
1977 Ray Wilkins
1978 Micky Droy
1979 Tommy Langley
1980 Clive Walker
1981 Petar Borota
1982 Mike Fillery
1983 Joey Jones
1984 Pat Nevin
1985 David Speedie
1986 Eddie Niedzwiecki
1987 Pat Nevin
1988 Tony Dorigo
1989 Graham Roberts
1990 Ken Monkou
1991 Andy Townsend
1992 Paul Elliott
1993 Frank Sinclair
1994 Steve Clarke
1995 Erland Johnsen
1996 Ruud Gullit
1997 Mark Hughes
1998 Dennis Wise
1999 Gianfranco Zola
2000 Dennis Wise
2001 John Terry
2002 Carlo Cudicini
2003 Gianfranco Zola
2004 Frank Lampard
2005 Frank Lampard
2006 John Terry
2007 Michael Essien

BAŞARILARI
(LİG)
1954/55 - İngiltere 1. Ligi
2004/05 - İngiltere Premier Ligi
2005/06 - İngiltere Premier Ligi
1983/84 - İngiltere 2. Ligi
1988/89 - Championship
(KUPA)
1969/70 - FA Kupası
1996/97 - FA Kupası
1999/00 - FA Kupası
2006/07 - FA Kupası
1964/65 - İngiliz Lig Kupası
1996/97 - İngiliz Lig Kupası
2004/05 - İngiliz Lig Kupası
2006/07 - İngiliz Lig Kupası
1954/55 - FA Charity Shield
1999/00 - Community Shield
2004/05 - Community Shield
(AVRUPA KUPALARI)
1970/71 - Avrupa Kupa Galipleri Kupası
1997/98 - Avrupa Kupa Galipleri Kupası

Lucas Neill
14.Mart.2007, 21:59
Anelka da eski takımına karşı oynayacak, güzel bi mücadele olacak kuşkusuz sahada...

DisCo
14.Mart.2007, 21:59
Hayırlı Olsun. Gelebilecek iyi kuralardan birisiydi.

Futbol bu Chelsea çok güçlü, tecrübeli ama Fenerbahçe'de ilk kez buralara geldi. Daha da gitme isteği herşeyin önüne geçecektir.

Bakalım neler olacak.

Jesus_FB
14.Mart.2007, 22:02
Dün 2 gecedir rüyamda Chelasea'yi gçörüyorum demiştim Rüyam gerçekleşti.
Anelka bize karşı oynayamayacak ama mutlaka bizim hakkımızda bildiklerini anlatacaktır.

goosfraba
14.Mart.2007, 22:04
Bu arada rakibimizin 19 yabancısı var ;)

BeaT
14.Mart.2007, 22:06
güzel oldu bence barcelona lıverpool veya arsenal gelmemesi iyi oldu ilk macın burda olması buyuk takımlarla oynarken avantajdır inşallah bu avantajı kullanabiliriz.

Universal
14.Mart.2007, 22:08
Moskov'da final oynamak için İngilizleri yenmemiz gerekiyor. Çanakkale'den nasıl geçirmediysek öyle kazanacağız ve turu geçeceğiz. İlk maçın Kadıköy'de olması avantaj. Kadıköy'den galibiyet aldığımız taktirde, turu geçeriz.

Unutmamak gerekiyor, Rosenborg Chelsea deplasmanında beraberlik alabiliyorsa biz galibiyet bile alabiliriz. Fenerbahçe'den umutluyum. Sevilla önünde bile bu kadar umutlu değildim.

Lucas Neill
14.Mart.2007, 22:09
Dün 2 gecedir rüyamda Chelasea'yi gçörüyorum demiştim Rüyam gerçekleşti.
Anelka bize karşı oynayamayacak ama mutlaka bizim hakkımızda bildiklerini anlatacaktır.

Anelka Uefa'da Bolton'la maç yaptığı için mi oynamayacak?

Universal
14.Mart.2007, 22:19
Oynayabilir. Çünkü Bolton ile Şampiyonlar Liginde maç yapmadı. Transferlerde aynı turnuvalarda oynanmıyor. Farklı turnuvalarda oynayabilirler.

eXcitinG
14.Mart.2007, 22:24
Zor bir rakip, Avrupanın maddi anLamda en güçLü takımLarından. Kadro oLarakta kabuL etmek gerekiyor ki Fenerbahçe den 10 gömLek daha üstün ama artık öyLe bir noktadayız ki kadro farkıymış, ekonomiymiş hiç önemLi değiL. DoğruLarı yapan ya da daha az hata yapan sonuna kadar gidecek. Ligde ki durummuş, sakat oyuncusuymuş feLan bunLarda etkiLi değiL. Kim daha çok turu istiyorsa şansıda biraz kim yanına aLırsa geçer. ŞansLar eşit.

a.arıcı-11
14.Mart.2007, 22:30
allah yardımcımız olsun benim en korktuğum şey ise burda yenipte orada fark yemek o gerçekten çok acı oluyo ama fenerbahcem bize bunu yaşatmaz her ne olursa olsun bize buhecanı yaşattığın için teşekkürler fenerbahce

Jesus_FB
14.Mart.2007, 22:33
Oynayabilir. Çünkü Bolton ile Şampiyonlar Liginde maç yapmadı. Transferlerde aynı turnuvalarda oynanmıyor. Farklı turnuvalarda oynayabilirler.
Bundan haberim yoktu biraz eskide kalmışım ben :)
Kadıköyde tekrar Anelkayı izlicez bakalım nasıl olacak

Universal
14.Mart.2007, 22:36
Bakıyoruz, Chelsea'nin Avrupa'da bir başarısı yok, aynı Fenerbahçe gibi. Rosenborg ile evinde berabere kalmış. Fa Cup'da Barnley gibi bir takıma Çeyrek Final'de elenmiş. Fenerbahçe finala gidecektir. Unutmamak gerekir ki şuan Şampiyonlar Liginde olan 8 takımın sadece üçü kupayı aldı. Ne kadar parası varsa var, ne kadar kaliteli kadroları varsa var. Bunlar hiç önemli değil, tek önemli nokta iki takımda çeyrek finalde. Bütün maçlar 0-0 başlıyor. Turu geçeceğiz... Sevilla maçıdan daha umutluyum.

Sekopej
14.Mart.2007, 22:38
Artık bu turda kim gelirse gelsin kolay olmayacaktı. Bizim için 2. tura çıkmak bile yeterliydi Fenerbahçe bize daha fazlasını yaşattı.

Schalke'den sonra gelmesini istediğim ilk takımdı Chelsea. Elensek de bize yakışan bir oyun oynayalım. İlk maçın içerde olması büyük bir takımla oynadığımız için avantaj olabilir. Gerçi Sevilla maçlarından sonra bizi küçümseyeceklerini sanmıyorum ama yine de böyle bir durum olursa ilk maçtan galibiyetle ayrılabiliriz.

4 İngiliz takımı vardı, biriyle çeyrek finalde oynayacağız, turu geçip biriyle yarı finalde oynarız, finalde de Manchester ile oynayarak turnuvayı İngilizlerle tamamlarız.:p (Güzel bir hayal bakalım gerçekleşebilecek mi?:))

Sheriff
14.Mart.2007, 22:44
Zor rakip.. Sınırlarımızı zorlarsak yenebiliriz.. Umarım ki öyle olur.. Hep beraber bekleyip göreceğiz, bize düşen destek vermek o desteğide sonuna kadar veriyoruz, vereceğizde..

El Comandante
14.Mart.2007, 22:50
Rakip Chelsea oldu.Her ne kadar sIkIntIli dönem yasasalar da kadro kalitesi yeter bu lige Chelsea´nin.Favorim onlar ...

anilton
14.Mart.2007, 22:54
Schalke dışında kim gelirse gelsin F.Bahçe'nin şansının çok az olduğunu düşünüyordum.Chelsea geldi.F.Bahçe bu turu geçmek istiyorsa burdaki ilk maçta bir şekilde iki ve ya daha fazla fark yapmalı.İlk maç çok önemli gerçekten.Beraberlik ve mağlubiyet olursa İngiltere'de tur şansı olacağını düşünmüyorum.Ama ne olursa olsun bu oyunun adı "futbol".Adama bikini bile giydirir...:)

shamur1
14.Mart.2007, 23:13
Fenerbahçe buraya gelene kadar İnter hariç üst düzey bir takımla oynamadı. Şimdi rakip Chelsea bu Fenerbahçe için çok önemli bence.Büyük bir takımla oynamak daha farklıdır. Çok zor bir tur olacak ama buraya kadar gelmeside bir başarıdır zaten. Turun anahtarı bence Fenerbahçe savunmacılarında. Nasıl olsa golü bir şekilde buluyorlar. Başarılar diliyorum ..

TürkuAz
14.Mart.2007, 23:27
Kolay rakip yok demek yanlış bence. Schalke daha iyi olmaz mıydı herkesin dediği gibi ?

Chelsea'yi anlatmaya gerek yok, dünya çapında bir takım. Ben Fenerbahçe'nin tıkanabileceğini düşünüyorum bu turda. Yine de kesin konuşmamak gerekir..

Başarılar..

ForsakeN
14.Mart.2007, 23:29
Fenerbahçe buraya gelene kadar İnter hariç üst düzey bir takımla oynamadı. Şimdi rakip Chelsea bu Fenerbahçe için çok önemli bence.Büyük bir takımla oynamak daha farklıdır. Çok zor bir tur olacak ama buraya kadar gelmeside bir başarıdır zaten. Turun anahtarı bence Fenerbahçe savunmacılarında. Nasıl olsa golü bir şekilde buluyorlar. Başarılar diliyorum ..

Fenerbahçe'nin İnter dışında büyük takımlarla oynadığı maç yok demişsin.Ben buna katılmıyorum. PSV ve CSKA geçen senenin ülke şampiyonlarıydı.Sevilla son 2 senenin UEFA şampiyonu zaten.İnter zaten İtalya şampiyonu. YAni çeyrek finale kadar hep şampiyonları yenerek geldi.

Fernando Gago
14.Mart.2007, 23:34
Aziz Yıldırı başta olmak üzere tüm camia Sevilla maçından sonra kim gelirse gelsin dediler.Çünkü elensek bile kimse üzülmeyecek hedefe adım adım gidiyoruz.Chelsea'yı kesinlikle zorlayacağız ama elemek zor olacak

shamur1
14.Mart.2007, 23:39
Ben Takım ismi olarak demiyorum. Oynadığı oyun itibariyle büyük takım yerine koymuyorum Cska ve Psv'yi. Ayrıca Sevilla'da bu sene ligdeki durumu iyi değil. Bu kıyaslamalar Liglere göre yapılamaz. O dönemki form ve gücüne göre yapılabilir. Yanlış birşey söylediğimi sanmıyorum. Slovan Bratislava,Sparta Prag bu gibi takımlarda ülkelerinin şampiyon takımları. Zaten üst düzey ülkeler hariç 2. olan takımlar şampiyonlar ligine katılamıyor ki.

shadowrefree
14.Mart.2007, 23:41
Bu arada rakibimizin 19 yabancısı var ;)

hasan doğan ın dediği gibi uefa 5 yabancı sınırlaması getirirse chelsea yandı...:D(ama bilmiyor ki hasan doğan eu oyuncuların yabancı sayılmadığını)

Zor rakip.. Sınırlarımızı zorlarsak yenebiliriz.. Umarım ki öyle olur.. Hep beraber bekleyip göreceğiz, bize düşen destek vermek o desteğide sonuna kadar veriyoruz, vereceğizde..

şefim datada fenerli oyunculara +1 +2 eklesen zorlanmayız ama...:D

Addolorato
14.Mart.2007, 23:45
Chelsea'nin de aslında tecrübesi yok o kadar avrupada ama Ne demiş Napolyon Para,Para,Para Abromovich takımı aldıktan sonra gerçekten iyi transferler yaptılar. Bence bu turu geçmek çok zor olacak ama aklıma şu söz geldi birden ''olmaz olmaz deme olmaz olmaz''

Not: Eğer chelsea turu geçerse şampiyonlar ligi finalinde bi ingiliz kulüp olması garanti oluyor ona göre

asatilla
14.Mart.2007, 23:49
Zor bir kura çektik bu doğru fakat;biz bu yıl şampiyonlar liginde yüreğimizi vererek oynuyoruz.Bununda en iyi örneği sevilla maçıdır.İnandık ve kazandık.Bir daha neden olmasın........

shadowrefree
14.Mart.2007, 23:50
avram grant teknik direktör mü yaw...fenerin turu geçme şansı var ümitsizliğe kapılmayın arkadaşlar...

ordulu5252
14.Mart.2007, 23:51
Fenerbahçe için zor olacak Chalse'nin forvet hattı güçlü İstanbul'da gol yememeliyiz....
Anelka bu maça özel hazırlanabilir....
Zor ama imkansız değil...

GodfatheR
14.Mart.2007, 23:52
Çok kaliteli bi takım ama 7 takım içerisinde Schalke'den sonra tercih ettiğimiz 2.takımdı.Eleyebiliriz buraya kolay gelmedik,kolay elenmeyiz.

NOT=Sevilla'nında kuruşluşu 1905 Chelsea'nın da.Güzel bi tesadüf:)

gerrrard
14.Mart.2007, 23:53
Fenerbahçe'nin İnter dışında büyük takımlarla oynadığı maç yok demişsin.Ben buna katılmıyorum. PSV ve CSKA geçen senenin ülke şampiyonlarıydı.Sevilla son 2 senenin UEFA şampiyonu zaten.İnter zaten İtalya şampiyonu. YAni çeyrek finale kadar hep şampiyonları yenerek geldi.

Hollanda Ligi'nde zaten Psv'yi durduracak bir Ajax var. Onlarda zaten düşüşteler. CSKA ise Rusya ligini domine ettiler zaten ondan iyi takım yok. Sevilla'ya 2 UEFA Şampiyonluğu yaşatan teknik direktör Ramos yok. Bu Sevilla'nın en büyük handikapıydı zaten.

Tura gelecek olursak Chelsea benim Schalke'den sonra en çok istediğim takımdı. Bana göre %50 %50 şans var. Chelsea'de şu aralar düşüşte. Mourinho gönderildi. Çalkantılı bir dönem var. Avram GRANT Cech'i Olympiakos maçında oynatmamıştı. Umarım bizim maçlarda da oynatmaz. :p

Emurafu
14.Mart.2007, 23:55
Chelsea deplasmanda kötü oynuyor..Fenerbehce eger evinde 2 farklı kazanırsa sansı büyük olur..Yoksa ingiltere kazanması zor..Chelsea'nin(Rosenborg,Olimpiakos,)Maçları örnek...Deplasmanda kötü oynuyor ama evinde çok büyük tempo yapıyor..Evinde 2 gol illaki atıyor..Sonucta ingiliz deplasmanı..İstanbuldaki maç dügümü çözer..

Onurap
15.Mart.2007, 00:00
F.bahcenin en büyük özelliği gol atması chelsenin de yememesi.İlginç bir maç olacak..F.bahcenin kendi oyunun oynamasına izin veren takımlar hüsrana uğrar (sevilla gibi).Ama chelsede bu durum böyle değil takım savunması yapıyorlar ve orta sahaları çok güçlü..F.bahçe için roma ile birlikte en zorlayabilecek takımdılar bence..büyük favori tabiki chelsea..

Fıratcan Alçınkaya
15.Mart.2007, 00:06
La gökay öyle bişey diyonki bu sene şampiyon zenit oldu ne dominesi :n:

Bende katılmıyorum FB hep iyi takımları yendi.. Ve Bence Çeyrek Finali daha çok haketti Chelsea gibi para ile değil bileğinin hakkıyla kazıya kazıya geldi buralara...

Cengo
15.Mart.2007, 00:16
Chelsea İngilizlerin en ağır futbol oynayan takımı.

Chelsea savunma takımı olarak bilinir.
3lü orta saha,2 kanat oyuncusu,tek forvet

Amaçları çok pas, rakibin oyununu geride alan bırakmadan boz, az pozisyon ama pozisyonu kaçırma.

Sheva oynatılmıyor, sezon sonu takımdan ayrılıyor, 4. forvet oldu takımda.
Yenilirsek en kötü 2-0 olur ki bu turda yenilsek de elensek de önemi yok, hedefi tutturduk, baskı yok.

Bu sene Rosenborg Chelsea ile berabere kaldı, Chelsea yüklendi yüklendi hiç bir şey yapamadı.

Şans var ama doğru kullanmak lazım, Chelsea deplasmanlarda gol atmakta zorlanan bir takım olabiliyor, bu yüzden içerde gol atmak şart.Deplasmanda min. seviyede pozisyon verebilirsek şansımızı sonuna kadar götürebiliriz.Bu yüzden asla Selçuk ile başlanmamalı, Maldonado kesinlikle takımda olmalı.

İngiliz takımları için en çok maç kazanabileceğimiz takımdır Chelsea.

Eğer Liverpool elemezse Arsenal'i, Arsenal Şampiyonlar Ligi'ni alır!..

En ezici, en iyi oyunu Arsenal oynuyor, farkedilmediğini varsaysam dahi bu yadsımamaz bir gerçek.

GeNç KaRTaL
15.Mart.2007, 00:21
Schalke gelseydi daha iyi olacaktı ama Barcelona kaptı.Barcelona büyük ihtimal çıkar yarı finale..

Chelsea olası takımlar arasından Schalke'den sonra tercih ettiğim takımdı.Çünkü bu sezon takım o ürkütücü havasını kaybetti bence özellikle Mourinho'dan sonra...Deplasman maçlarında diğer ingiliz ekiplerine göre daha puan kaybedebilir bir görüntüdeler.Saraçoğlu'ndaki maç önemli.

Kağıt üstünde bakarsak Chelsea bir çok mevkii de daha üstün oyunculara sahip ama bu sezon Fenerbahçe kağıt üzerinin gerçeklerle alakası olmadığını gösterdi.Fenerbahçe'nin karşısında bu sefer daha güçlü bir takım var ama şanslar eşit bence.2 tarafta turu geçebilir.

Cengiz abi çok iyi analiz etmiş.Diğer 3 ingiliz takımı çok hızlı ve etkili bir tempo yapabiliyorlar.Hemde bunu sadece maç içerisinde bazı bölümlerde yapmıyorlar.Daha defansif ağırlıklı bir havadalar.O yüzden bu turda fazla gollü maçlar olmaz.

TürkuAz
15.Mart.2007, 00:25

Amaçları çok pas, rakibin oyununu geride alan bırakmadan boz, az pozisyon ama pozisyonu kaçırma.

Yenilirsek en kötü 2-0 olur ki bu turda yenilsek de elensek de önemi yok, hedefi tutturduk, baskı yok.

Bu sene Rosenborg Chelsea ile berabere kaldı, Chelsea yüklendi yüklendi hiç bir şey yapamadı.

Şans var ama doğru kullanmak lazım, Chelsea deplasmanlarda gol atmakta zorlanan bir takım olabiliyor, bu yüzden içerde gol atmak şart.Deplasmanda min. seviyede pozisyon verebilirsek şansımızı sonuna kadar götürebiliriz.Bu yüzden asla Selçuk ile başlanmamalı, Maldonado kesinlikle takımda olmalı.

En ezici, en iyi oyunu Arsenal oynuyor, farkedilmediğini varsaysam dahi bu yadsımamaz bir gerçek.

Satırı satırına katılıyorum..

goosfraba
15.Mart.2007, 00:35
Fenerbahçe´nin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi Chelsea´nin CEO´su Peter Kenyon, Fenerbahçe´nin saygı duyulacak bir takım olduğunu ve çok iyi bir taraftara sahip olduğunu söyledi.

İsviçre´nin Nyon kentindeki kura çekimi sonrası FB TV´ye açıklamalar yapan Peter Kenyon, Fenerbahçe´yi övererek, "Fenerbahçe saygı duyulacak bir takım. İnter Milan´ın ardından ikinci tura çıktılar. Çok iyi bir taraftara sahipler. İç saha maçlarında özel bir atmosfere sahipsiniz. Rakiplerimiz hakkında bilgimiz var. İzleme ekibimiz var. Zico yönetiminde mükemmel işler yaptılar. Bu sezonki performansları çok iyi. Londra´daki maçta 3 bin 500 civarında taraftara bilet ayrılacak. İstanbul´a gelmekten mutlu olacağız. İlk maçın deplasmanda olmasının avantaj olup olmadığı, ilk maçın skoruna göre ortaya çıkacak" diye konuştu.

Wesley Sneijder
15.Mart.2007, 00:46

Zico'nun taktik alacağı büyük kaynaklardan biri. :D

Turu geçebiliriz ama Chelsea de büyük bir takım, hatta daha büyük bir takım, o yüzden elensek de çok üzülmeyelim...

ThersoN
15.Mart.2007, 00:57
Fb işin bitti bu iş denilcek bir rakip ya da, bitti bu iş artık denilcek bir durumda olmadıgını düşünüyorum, çünkü rakipler birbirinden tehlikeli ve güçlü, Schalke dışında tüm hepsine aynı gözle bakıyorduk, 7ye1 şansı vardı Fb'nin ama tutmadı, şimdi Chelsea'ye göre hazırlanacaklar hem fizyolojik hem psikolojik, Fakat işin öbür tarafında Rosenborg ile berabere kalmak ile bardagı taşırdıgı düşünülen Mourinho gönderildi, yani aslında bakarsak, Chelsea'nın Şampiyonlar Ligi maddi ve manevi açıdan diğer kuluplerden daha çok çaba harcadıgını düşünüyorum, bu Chelsea için etkili olacaktır, Artık kolay rakip kolay maç yok ama tahminde bulunmak kolay oluyor nasıl olsa tutmayınca birşey kaybetmiyorsunuz :), şöyle düşünüyorum, Fb'nin İstanbuldaki maçı sağlam bitirmesi gerekiyor. Yani 2-0,3-1, gibi skorlarla çünkü tek farklı skorlar sonucunda, İngiltere deplasmanının İspanya deplasmanı gibi olmayacagını düşünüyorum.Kendi evinde rahat oynayıp birden fazla gol bulan bir ekip mevcut.Eğer İstanbul'da Fb iki fark yapabilirse, İngiltere'de bir gol öyle böyle bulunur. O zaman tur gelir. Ama kolay değil, artık kolay rakip, kolay maç yok!

nerazzuri
15.Mart.2007, 01:09
Dünyada sıramalasında 2 kere üst üste 1.oLmuş bir takımı eLedik. CheLsea tabikide zor ama o kadar zor değiL. DepLasman grafiği çok kötü. Ki bizde evimizde kaybetmedik. Evimizde 3-1 gibi bi skor alırsak. Orda şansımız oLabiLir.

semih5
15.Mart.2007, 01:18
Abromovich ten once chelsea die klup zor duyulurdu arkadaslar. ama Abromovich geldikten sora chelsea nin adini duyurdu.ve chelsea bu turu kolaylikla gecer.ama yari finalde gider tabi

TürkuAz
15.Mart.2007, 01:22
Dünyada sıramalasında 2 kere üst üste 1.oLmuş bir takımı eLedik. CheLsea tabikide zor ama o kadar zor değiL. DepLasman grafiği çok kötü. Ki bizde evimizde kaybetmedik. Evimizde 3-1 gibi bi skor alırsak. Orda şansımız oLabiLir.
Allah'ını seversen Sevilla'ya karşı bile 3-2 yi evinde zor kurtardı Fener, Chelsea'ye karşı 3-1 lik skor çok uzak bir ihtimal..

İlk maçı Fener alır yada berabere biter, ikinci maç Chelsea'nin maçı olur..

TR.CaPTaiN
15.Mart.2007, 01:30
Anelka ve Batman eski takımlarına karşı. Chelsea'de birçok yıldız var fakat en çekindiğim isim Anelka. Chelsea'nin ortasahası çok güçlü bu bölgede Selçuk oynarsa kaptırdığı bütün toplar tehlike olur. Alex'in bile riske girmeyip çalım denemediği yerlerde Selçuk deniyor ve bedeli genelde ağır oluyor. Tur için %35 Fenerbahçe %65 Chelsea.

Mr.CordiaL
15.Mart.2007, 01:58
Schalke'den sonra gelebilecek en iyi takım geldi bana göre. Bu araLar çok formsuzlar. Fenerbahçe'nin de formda olduğunu düşünürsek zor ama imkansız değil demek kalıyor. ;)

Aykan19o3
15.Mart.2007, 02:12
Fenerbahçe buraya kadar çok iyi geldi

Fakat şuda bilinmeliki Sevilla'nın kalesinde bir Cech, savunmasında bir Terry, orta sahasında bir Lampard, forvetinde bir Drogra yoktu

İmkansız değil fakat çok zor

ThersoN
15.Mart.2007, 02:27
''Olaya romantik bakmayalım''

A Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea eşleşmesini yorumladı ve "Schalke de gelse oynamadan geçilemezdi. Maç sahada kazanılır" dedi.. Terim, Chelsea'nin Devler Ligi'nde başarısız olduğununa dikkat çekerken, ilginç yorumlarda bulundu..
14 Mart 2008 , 15:20

http://www.ajansspor.com/resim/terim01.jpg

İşte Terim'in yorumu;
"Sevilla için de kura öncesinde böyle şeyler konulşuldu ama ben o gün de aynı duyguları paylaşmıştım. Bu saaten sonra o çıktı bu çıktı diye seçim ve ayrım yapılamaz. Zaten iyi bir takım gelecekti. Herkesin gönlünde olan Schalke de gelse oynamadan geçilemezdi zaten."

"Fenerbahçe şu ana kadar zorları başardı. Bunlara değil Chelsea’ye konsatre olmak lazım. İsmi, ekonomisi büyük olabilir ama maçlar sahada kazanılır. Olaya böyle bakmak lazım. Hiçbir rakip elenmeyecek rakip değildir."

"Zico her şeyin en iyisini süzecektir ve kendisini de hazırlamıştır. Chelsea’nin de Şampiyonlar Ligi’nde henüz bir şampiyonluğu olmadığı gibi bir gerçek var. Bir yere kadar geliyorlar, sonrası yok. Fenerbahçe Kadıköy'de çok avantajlı bir sonuç almamasına göre deplasmanda bunu tersine çevirebilmeyi başardı. Sevilla’yı da bu şekilde eleyebildi. Şu an iki ayrı 90 dakika oynanacak. Her biri de önemlidir. Fenerbahçe şu ana kadar bunu iyi yaptı. Bundan sonra niye yapmasın."

"Olaya romantik bakmayalım. Takımlar azaldıkça güç dengeleri de yükselecek. Fenerbahçe bu turu geçince 4 takım daha da zor olacak. Önce sahadaki hedeflere bakalım. Her maç 0-0 başlar ve sahada kazanılır. Fenerbahçe şu ana kadar bunu yaptı. Bundan sonra da yapabilir."

Fernando Gago
15.Mart.2007, 02:36
Allah'ını seversen Sevilla'ya karşı bile 3-2 yi evinde zor kurtardı Fener, Chelsea'ye karşı 3-1 lik skor çok uzak bir ihtimal..

İlk maçı Fener alır yada berabere biter, ikinci maç Chelsea'nin maçı olur..

Sevilla maçını neden zor kurtarmışız acaba ? 87de gol atınca "zor" galibiyet oluyorda 90larda gol atınca"maçı bırakmadık hep inandık" mı oluyor ?

Edu olmasa Ve o kadar pozisyonu boşa harcamasak görürdük "zor"u

Neyse biz ÇEYREK FİNALDEYİZ.Avrupanın EN İYİ 8 TAKIMIndan biriyiz bu tür boş yorumlara sahada cevap verdik zaten

anilton
15.Mart.2007, 02:46
Sevilla maçını neden zor kurtarmışız acaba ? 87de gol atınca "zor" galibiyet oluyorda 90larda gol atınca"maçı bırakmadık hep inandık" mı oluyor ?

Neyse biz ÇEYREK FİNALDEYİZ.Avrupanın EN İYİ 8 TAKIMIndan biriyiz bu tür boş yorumlara sahada cevap verdik zaten

Evet F.Bahçe Çeyrek Finalde,mükemmel bir başarı.Ama Avrupa'nın en iyi 8 takımından biri değil.İnter,Milan,R.Madrid'den iyi mi F.Bahçe?Tabi ki hayır...

Cengo
15.Mart.2007, 02:47
''Olaya romantik bakmayalım''

A Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea eşleşmesini yorumladı ve "Schalke de gelse oynamadan geçilemezdi. Maç sahada kazanılır" dedi.. Terim, Chelsea'nin Devler Ligi'nde başarısız olduğununa dikkat çekerken, ilginç yorumlarda bulundu..
14 Mart 2008 , 15:20

http://www.ajansspor.com/resim/terim01.jpg

İşte Terim'in yorumu;
"Sevilla için de kura öncesinde böyle şeyler konulşuldu ama ben o gün de aynı duyguları paylaşmıştım. Bu saaten sonra o çıktı bu çıktı diye seçim ve ayrım yapılamaz. Zaten iyi bir takım gelecekti. Herkesin gönlünde olan Schalke de gelse oynamadan geçilemezdi zaten."

"Fenerbahçe şu ana kadar zorları başardı. Bunlara değil Chelsea’ye konsatre olmak lazım. İsmi, ekonomisi büyük olabilir ama maçlar sahada kazanılır. Olaya böyle bakmak lazım. Hiçbir rakip elenmeyecek rakip değildir."

"Zico her şeyin en iyisini süzecektir ve kendisini de hazırlamıştır. Chelsea’nin de Şampiyonlar Ligi’nde henüz bir şampiyonluğu olmadığı gibi bir gerçek var. Bir yere kadar geliyorlar, sonrası yok. Fenerbahçe Kadıköy'de çok avantajlı bir sonuç almamasına göre deplasmanda bunu tersine çevirebilmeyi başardı. Sevilla’yı da bu şekilde eleyebildi. Şu an iki ayrı 90 dakika oynanacak. Her biri de önemlidir. Fenerbahçe şu ana kadar bunu iyi yaptı. Bundan sonra niye yapmasın."

"Olaya romantik bakmayalım. Takımlar azaldıkça güç dengeleri de yükselecek. Fenerbahçe bu turu geçince 4 takım daha da zor olacak. Önce sahadaki hedeflere bakalım. Her maç 0-0 başlar ve sahada kazanılır. Fenerbahçe şu ana kadar bunu yaptı. Bundan sonra da yapabilir."

O kadar cümle söylemiş, toplasan tek bir cümle eder anlamı :icon_neutral:
'Maç sahada kazanılır'

Daha taktiksel yorumlar beklerdim.

nerazzuri
15.Mart.2007, 02:49
Evet F.Bahçe Çeyrek Finalde,mükemmel bir başarı.Ama Avrupa'nın en iyi 8 takımından biri değil.İnter,Milan,R.Madrid'den iyi mi F.Bahçe?Tabi ki hayır...
Buraya kadar geLdiğine göre en iyi 8 takım arasına kaLdığına göre ;)

TürkuAz
15.Mart.2007, 02:50

Fenerbahçe SADECE bu yıl avrupadaki en başarılı takımlardan birisi, kesinlikle en iyi 8 takımın içinde olamaz..

Cengo
15.Mart.2007, 02:51

Daha iyi kadroya sahip olmak kesinlikle en iyi olmak demek değil, futbol iyi oyuncular ile oynanır ama iyi oyun takıma sürekli transfer yapmakla olmaz, arkadaşlık, uyum, oyun bilgisi, taktik yetenek vs.. bunlar boş şeyler değil.

Daha iyi oynadığımızı söylemiyorum ama bazı takımların 4/4lük olduğunu söylemek de doğru değil.

Başka bir yerde bahis için 3 kuralı vardı birinin, '1.Real Madrid'e güvenme'ydi :D

GebzeLi1907
15.Mart.2007, 02:52

''Şu içinde buLundugumuz Sezon'' itibariyLe öyLe onLardan daha iyiki bu yerLere geLmiş tipiki bi ön eLeme iLe yapıLan süprizLere benzetiLemez bu Fenerbahce bu sezon Avrupa kıtasının en iyi 8 takımından biridir şuanda ve en iyiside oLabiLir..
Tabi burda ''iyi'' derken neLeri kasteddiğimizde önemLi..

CeNTeR_TR
15.Mart.2007, 02:57
Aman be arkadaşlar yine mi tartışacaz ne zaman tebrik ederiz evet bu sene siz demeyi öğrenecez ?

Bu saatten sonra zor kolay yok eğer neden yok..Şuan burdaki takımlar gruplarından çıkmış,Üst turda rakiplerini elemiş ve artık Bu sene AVRUPANIN EN İYİ 8 TAKIMI arasına kalmış..Daha kolay zor yok..Biz neden Chelseyi büyütelim Chelsea büyütsün bizi Sevillayı elemiş İnteri Ezmiş bir takım olarak..Ama bunları kabul etmek zor olsa gerek o yüzden en güzel cevap sahada verilecektir...

İddalı konuşmuyorum geçeriz diye ama bu saatten sonra elenirsek üzülmem kimsede bizle dalga geçemez sebepmi ; 2007-2008 Sezonu Avrupanın en iyi 8 takımından biri Fenerbahçe..!

barahir
15.Mart.2007, 03:08
Beyler neyi tartışıyosunuz.. Fenerbahce Şampiyonlar Liginde bu yıl en iyi 8 performans gösteren takımdır ve en azından Kupaya katılan 32 takımın yarısından çok daha ileri konumdadır şuan.. Yanlışım varsa çıksın sölesin biri şurasında haksızsın desin..

Kuraya gelince.. Bana Telsim'den 2 adet Bilet kapabilecek biri var mı?:) + Biletler ne zaman satışa çıkacak?

Universal
15.Mart.2007, 03:18
Biz İngilizleri Seviyoruz:

40 yıldır evinde yenilmeyen Man. UTD'yi yendik. Aynı ekibe Kadıköy'de üç gol attık. Ne kadar yedekde olsalar bütçesi bile bizden fazlaydı.

Döneminin en iyi takımı olan Leeds Unt eledik.

Anelka'nın ayakları titreyecek. Elle gol atmaktan başka bir şey yapmamıştı...

anilton
15.Mart.2007, 03:20
GebzeLi@
a.arısı-11@

Benim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz,neyse ben cevap verdikçe F.Bahçe düşmanıymış gibi geliyorum size.Tekrar söylüyorum F.Bahçe'nin Avrupa'daki başarısına kimse gölge düşüremez ve küçümseyemez.Bu su götürmez bir gerçek.Sonuna kadar başarılar F.Bahçe'ye Chealse karşısında...

GebzeLi1907
15.Mart.2007, 03:21
Anelka'nın ayakları titreyecek. Elle gol atmaktan başka bir şey yapmamıştı...

AneLka'nın İnönü'deki performansını yada içerdeki PSV Maçındaki performansını izLememiş gibi konuşma şimdi :) Çok fazLa oLmasada yaptığı güzeL şeyLerde vardı,Yiğidi öLdür,hakkını ver :)

goosfraba
15.Mart.2007, 03:30
Mesajınızı atarken bir kez daha okuyun öyle gönderin, sonradan sorumlusu biz olmayacağız ona göre. Mesajları da silmiyorum, eğer devam ederseniz mesaj silmeyi bırakın daha ilerisine götürmek zorunda bırakacaksınız. Güzel güzel tartışın şimdi.

Universal
15.Mart.2007, 03:31
AneLka'nın İnönü'deki performansını yada içerdeki PSV Maçındaki performansını izLememiş gibi konuşma şimdi :) Çok fazLa oLmasada yaptığı güzeL şeyLerde vardı,Yiğidi öLdür,hakkını ver :)

Kusura bakma; adam bir hafta önce Fenerbahçe'yi istiyoruz, bize rakip olamaz dedi. Kadıköy'e nasıl çıkacak.

Manisa maçında söylüyorduk,

Ayva çiçek açtı.
Yaz mı gelecek?
Chelsea Kadıköy'e nasıl gekecek?

TheTrooper
15.Mart.2007, 03:39
öyle yada Böyle bu turu geçecez!

GebzeLi1907
Kusura bakma; adam bir hafta önce Fenerbahçe'yi istiyoruz, bize rakip olamaz dedi. Kadıköy'e nasıl çıkacak.

Manisa maçında söylüyorduk,

Ayva çiçek açtı.
Yaz mı gelecek?
Chelsea Kadıköy'e nasıl gekecek?

Benim Anelka'nın o demecinden haberim yoktu..demişsede görür rakip oLuyo mu oLamıyo mu ..HaLa Daum zamanındaki Fenerbahçe var zannediyor herhaLde :),ancak AneLka tarzı açıkLamaLar değiL bunLar CheLsea ye gidince huyu değişti herhLde dünya yansa umrunda oLmaz yorum yapmaz demec vermezdi,şimdi geLmiş ne demiş..

Fenerbahce kimlere ne LafLarı yedirtti,AneLka'yada yedirtir,ondan sonrada HıncaL var , o söyledği Lafı nası yer nası kıvırır hiç biLemem :)

TR.CaPTaiN
Çeyrek finalde Arsenal ile eşleşen Liverpool Fenerbahçe'ye düşmediği için bayram etti. Bir İngiliz takımı ile oynamanın hayalkırıklığını saklamayan Liverpool CEO'su Rick Parry "Bir İngiliz takımına düşmemeyi ummuştuk fakat iki İngiliz takımının çeyrek finallerde birbiriyle karşılaşmasının önüne geçilemezdi ve bu bizim başımıza geldi. Ama hiç değilse Türkiye'ye gitmekten kurtulduk" dedi.

DHA

Universal
15.Mart.2007, 03:46
Benim Anelka'nın o demecinden haberim yoktu..demişsede görür rakip oLuyo mu oLamıyo mu ..HaLa Daum zamanındaki Fenerbahçe var zannediyor herhaLde :),ancak AneLka tarzı açıkLamaLar değiL bunLar CheLsea ye gidince huyu değişti herhLde dünya yansa umrunda oLmaz yorum yapmaz demec vermezdi,şimdi geLmiş ne demiş..

Fenerbahce kimlere ne LafLarı yedirtti,AneLka'yada yedirtir,ondan sonrada HıncaL var , o söyledği Lafı nası yer nası kıvırır hiç biLemem :)

Jimenez neler dedi, sonuçta taraftarı artık onu istemiyor. Hayal kırıklığına uğrayacak. Büyük ihtimalle Anelka şuanda takıma Fenerbahçe hakkında bilgi veriyordu. Eğer Daum dönemini veriyorsa, biz Chelsea'yi eleriz. :)

TheTrooper
15.Mart.2007, 04:02
Benim Bildiğim anelka Öyle bişey söylemez.Söylemişse bile ona o lafı yedirtiriz.

BeeTLeJuiCe
15.Mart.2007, 04:08
Beyler neyi tartışıyosunuz.. Fenerbahce Şampiyonlar Liginde bu yıl en iyi 8 performans gösteren takımdır ve en azından Kupaya katılan 32 takımın yarısından çok daha ileri konumdadır şuan.. Yanlışım varsa çıksın sölesin biri şurasında haksızsın desin..

Kuraya gelince.. Bana Telsim'den 2 adet Bilet kapabilecek biri var mı?:) + Biletler ne zaman satışa çıkacak?

Fenerbahçe Kartı olmadan bilet bulmak zor diyolar, bu yüzden yarın ilk işim gidip Fenerbahçe kart başvurusunu yapmak olacak. Biletlerin satışa çıktığı tarihi bilsem ona göre elimi daha çabuk tutucam:)

Universal
15.Mart.2007, 04:16
Bir kaç gün içinde çıkacatır. Mustafa eğer o güne kadar eline ulaşmayabilir. Eğer ulaşmassa ilk işin bir biletix gişesine gidip direk bileti alman. Eğer alamassan hiç bulamassın. Çünkü karaborsacılar tüketiyor.

BeeTLeJuiCe
15.Mart.2007, 04:20
Başvurduğun zaman sana verilen kart numarası yada geçiçi bir numaramı ne, oda işini görüyormuş diye öğrendim ben. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum.

Fıratcan Alçınkaya
15.Mart.2007, 04:34
zenginin malı zühürdün çenesini yorarmış :p

anil luque
15.Mart.2007, 04:36
Sevilla karsısında yasananların burada olmayacagını hepımız ıyı bılıyoruz..
1-Alex poulseni keitayı yatırıp kaldırdı iyi güzel, bu sefer essien makelele var..
2-yan toplardan cok etkili olduk iyi güzel, bu sefer alex ve terry var..
3-kanatlardan çok iyi geildik iyi güzel, bu sefer ashley cole ve belletti olmadı ferreira var..
4-kalemizde fazla pozisyon görmedik iyi güzel, ama forvette bu sefer SHEVCHENKO (4) , drogba , pizzaro var..
kısacası işimiz çok zor.. ama imkansız değil..

GeNç KaRTaL
15.Mart.2007, 04:38
Batuhan abi koskoca Chelsea takımı Anelka'nın dediklerine göre mi hazırlanacak.:icon_biggrin:

Adamların scoutları falan vardır.Onlar ayrıntılı raporları hazırlar..

canavar20
15.Mart.2007, 04:39
Chelsea zor diyemiyeceğim , çünkü çıkacak herhangi bir takım zor zaten. %50 şansımız var.

Xipe Totec
15.Mart.2007, 04:48
zor ama imkansız deil.. Fenerbahçeye başarılar

EreN
15.Mart.2007, 05:16
Arkadaşlar lütfen gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim...! Özlü bir söz ile giriş yaptıktan sonra bu kura'ya çok sevindiğimi söylemek isterim. Zaten her yerde herkese chelsea gelmeli diyordum. Çünkü yenebilme ihtimalimiz olan en azından yenmeye yaklaşabileceğimiz mantık olarak tek takımdı ingiliz ekibi. Oynadıkları futbol tam olarak iyi defans yap, golü nasılsa atarsın futbolu. Fenerbahçe bunu yapanlara karşı çok zorlansa bile bu sefer de güzel futbol izleyeceğiz.
Bu arada sizlerin TV' başından beğenmediği ve ısrarla tribünlerin TV'den sönük geldiğini söylediğim Fenerbahçe Tribünleri gördüğünüz üzere her çıkan rakibin diline pelesenk olmuş durumda. Hatta liverpool CEO'su bile bu konuda açıklama yapabiliyor. FB- Man'u maçında gördükleri atmosferden bahsedebiliyor. Sevilla Patronu çıkıp tam bir efsane gördüklerim arasında diyebiliyor. Avrupada TV kanallarına haber oluyor tribünler, kadıköyün atmosferi ve futbolculara olan etkisi... Derbi maçlarda yer almış jubilesini yapan her rakip takım futbolcusu bu şahane atmosferden bahsediyor. Hatta "bacaklarımız titriyordu" , "ısınmaya bile çıkamadığımız zamanlar oluyordu kadıköyde" diyebiliyorlar. Sık sık tekrarlıyorum, derbilerde deplasman tribününe gidenler azda olsa farkederler. TV ile gerçek stad atmosferi tamamen farklı...
Katılırsınız, katılmazsınız bilemem ama avrupa şu anda fenerbahçenin tribünlerini çok iyi tanıyor ve Kadıköy'ü tam bir Cehennem sayıyorlar...
bu kadar kulüp sıraya geçmiş fenerbahçeye yağ çekmek için demiyorlardır sanırım bu sözleri..

Varonil
15.Mart.2007, 05:20
Rakibiniz dünya devide olsa,amatör kümeden bir takımda olsa o maç hakkında kesin bir yorum yapmanız mümkün değil.Fatih Hoca'nın da dediği gibi maçlar sahada kazanılıyor.

Chelsea gerçekten çok büyük bir takım.Kadrosunda dünya futbolunda iyi bir yer etmiş çok sayıda kaliteli oyuncu barındırıyor.Anelka,Drogba,Terry,Essien,Ballack,Sc hevchenko,Lampard saymakla bitmez.Ama bizim rakibi konuşmak yerine Fenerbahçe'nin neler yapabileceğini konuşmamız lazım.

Fenerbahçe Çeyrek Finale kadar bileğinin hakkıyla,alnın teriyle geldi.Bazı maçlarda şans faktörü de yanındaydı o kadarı da olsun artık.Avrupa Kupalarında kendi evimizde uzun süredir yenilmedik.Anderlecht,İnter Milan,CSKA Moskova,PSV Eindhoven,Sevilla gibi takımlar İstanbul'dan boynu bükük ayrıldılar.Fenerbahçe kendi sahasında oynadığı maçlarda oyunun temposunu çok iyi ayarlıyor.Mutlaka gol de buluyor.Yalnız savunma zaaflarımızı bir türlü çözemedik.Gol buluyorsak,yiyoruz da.
İspanya'daki Sevilla maçında ortasahada göbekte Selçuk-Aurelio ikilisi çok yetersiz kaldı.Aurelio'nun maç içinde hücuma katıldığı anlarda geride kalan Selçuk'un çok yetersiz olduğunu gördük.Maldonado bir an önce takıma katılmalı,gelişi ortasahayı toparlayacak,rahatlatıcaktır.

Toplu defans yapıp,toplu hücum yapıyoruz Avrupa maçlarında.Özellikle Stamford Bridge'deki maçta çok iyi hücum yapıp bulduğumuz her pozisyonu golle bitirmemiz gerekiyor.Artık kaderci değiliz.Kendi işimizi kendimiz hallediyoruz.Rosenborg Stamford Bridge'den beraberlikle ayrıldıysa bizde ayrılabiliriz.İmkansız değil,neden olmasın ?

Elenirsek de buraya kadar gelmemizde büyük bir başarıdır.Kimsenin Fenerbahçe'ye niye elendin demeye hakkı yoktur.

Eğer turu geçip yarı finale kalırsak,Arsenal-Liverpool eşleşmesinden Liverpool'un gelmesini isterim.Çünkü Arsenal Devler Ligi'nde son 8'e kalan takımlar arasında en iyi futbolu oynayan,en iyi ekiplerden.

uAsamet91
15.Mart.2007, 05:20
fenerin CheLsea'yi eleyebilecegini sanmıyorum .bol şans

JunkChorn
15.Mart.2007, 05:31
Manchester Barcelona varken güzel kura gibi duruyor.Yani hiç olmadı fark atabilme şansları daha az.

Bence ilk maç orda olsaydı daha iyi olurduu..

İşimiz çok çok çok zor bu turu da geçersek bu sene ikinci kez hedefin üstüne çıkacağız.Hadi hayırlısı.

Universal
15.Mart.2007, 05:35
Batuhan abi koskoca Chelsea takımı Anelka'nın dediklerine göre mi hazırlanacak.:icon_biggrin:

Adamların scoutları falan vardır.Onlar ayrıntılı raporları hazırlar..

Tabii ki de hazırlanmıyacaktır. Ama sonuçta içlerinde Fenerbahçe'yi en iyi bilen, taraftarı en bilen, stadı en iyi bilen ve İstanbul havasını suyunu en iyi bilen Anelka. Bu yüzden tabii ki bilgi alınacaktır.

Sheva bakalım ne yapacak. Daum bir hata yaptı Servet'e tutturmaya çalıştı. Dört golü kalemizde gördük. Bu maçta Lugano ve Edu'dan birisi tutacaktır.

Şampiyonlar Liginde final dönemine girilirken, çeyrek final, yarı final gibi skorlara baktığımız'da en üst skor: 2-1 yani, bir takım üç gol atamıyor. Bu yüzden ilk maçı 1-0 gibi bir skor ile kazanırsak, deplasmanda tur alabiliriz.

Cengo
15.Mart.2007, 05:45
Sheva oynatılmadığı için sezon sonu takımdan ayrılıyor, hala Sheva yazıyorsunuz.
Galliani Sheva'yı istediğini imalı bir şekilde söyledi son röportajda..

Sekopej
15.Mart.2007, 05:59
CSKA ve PSV 2. lik için yarışır, çok güçlü ekipler Fenerbahçe ancak 4. olur.

Sevillaya'ya karşı hiç şansı yok, ilk maç belki berabere biter.

2. maç öncesi; 3-2 avantaj değil, Sevilla çok iyi takım, kanatları iyi kullanıyor, maçı farklı kazanır, Fenerbahçe elenir...

Ve Fenerbahçe Çeyrek Final'de. Bu kadar laf diyenlere Fenerbahçe sahada gereken cevabı verdi, bu nedenle bu maç için de Fenerbahçe'nin sahada yapacaklarını bekleyelim.

Rakip kim olursa olsun biz buraya kadar geldiğimiz için mutluyuz. Planlı bir yükseliş içindeyiz ve burada elenirsek de bu başarının seneye de süreceğine inanıyoruz.

Tek isteğim sahada bize yakışan bir oyun oynamak. Elenebiliriz hiç sorun değil ama 2 maçta da üst düzey mücadele yapıp, elimizden geleni yaparak karakterimizi sahaya yansıtalım.

Ayrıca Cengiz'e de katılyorum, Sheva oynatılmıyor ki, siz Sheva Sheva deyip duruyorsunuz.

Mirza
15.Mart.2007, 06:58
Cengiz ve Seko'nun yazdıklarını okudum diyeceklerimin hepsini söylemişler zaten.

Yeni Kurban Chelsea. ;)

Bordo61Mavi
15.Mart.2007, 11:42
Ben o macta olcam :D

Gurbetci olarak takimlarimizi izleme sansini az buluyoruz, ben ingiliz istedim ingilizde oldu. 8-9 Nisanda Fenerbahce yi desteklemek icin orda olacam. bu turu da gececeklerinden eminim

Jesus_FB
15.Mart.2007, 12:35
Ben o macta olcam :D

Gurbetci olarak takimlarimizi izleme sansini az buluyoruz, ben ingiliz istedim ingilizde oldu. 8-9 Nisanda Fenerbahce yi desteklemek icin orda olacam. bu turu da gececeklerinden eminim

Sen Londra'da bende Kadıköyde olucam bi sinerji yaratmış olurmuyuz :)

Ilhan
15.Mart.2007, 16:23
Arkadaşlarıma kuradan evvel dedim ki, bir İngiliz takımı çıkmasın, halimizi harap olabilir. Neden dediler hemen. Ben Chelsea'nin çıkmasındansa Real'in veya Barca'nın çıkmasını tercih ederdim. Nedeni ise İngilizlerin hızlı hücum etmesi. Ataklarda kanat değişimlerini çok hızlı gerçekleştirebiliyorlar ve 3 pasta gole gidebiliyorlar. Fenerbahçe'nin yerleşik hücuma savunma yapması mümkündür çünkü bekleri geri dönmüş olacaktır ve iyi pozisyon alan defans oyuncularına sahiptir. Ancak Fenerbahçe hızlı hücum eden ekiplere karşı tökezleyebilir çünkü hücuma çıkan Gönül ve Carlos hızlı atakları karşılayamaybilir ve rakibin forvetleri bizim defanslarımıza göre çok daha hızlıdır.

Zico'nun Sevilla maçlarında takımını yerden ve garanti hücum ettirdiğini gördük. Bunun Fenerbahçe'ye çok koşan Sevilla karşısında yaramadığını ve iyi hücum edemediklerini de gördük. Nitekim gelen goller de duran toplardan geldi. Şimdi rakip hem dünyanın en iyi savunma yapan ekiplerinden, hem de çok koşup pres yapan bir ekip. Fenerbahçe elbette hücum sistemini tam anlamıyla bozmamalı ama havadan da oynamayı az da olsa öğrenmeli bu maça kadar. Ve forvette mutlaka Semih kullanılmalı.

Şu ana kadar ki performanslarla diyebilirim ki Fenerbahçe'nin şansı yüzde 20. Rakibi elemek için rakibi uyutmak gerek, bunu da bilmeliyiz.

Aşk-ı Şehir
15.Mart.2007, 17:25
Kimse bu turda kolay bir rakip bekleyemezdi zaten. Kalanların hepsi demekkü güçlü takımlar ki buraya kadar gelmişler. Ama Chelsea'yi de istemezdim şahsen. Barça-Roma-Schalke üçlüsünden birini daha çok isterdim.:) Ama başarılar Fenerbahçe. İnanıyorum ki en azından Kadıköy'de yenerler Chelsea'yi.

TR.CaPTaiN
15.Mart.2007, 18:24
Gökhan Gönül ilk maçta cezalı olduğundan oynayamayacak.

a.arıcı-11
15.Mart.2007, 20:16
"Milan elendi, artık Fenerbahçeliyim"

FIFA tarafından ’Dünya’nın en iyi futbolcusu’ seçilen Kaka, gönlünden geçen takımı açıkladı! “Devler Ligi’nde Türk ekibini destekliyorum. Zico ve takımı çok başarılı işler çıkartıyor.”
FIFA tarafından ’Dünya’nın en iyi futbolcusu’ seçilen Kaka, artık F.Bahçeli! Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal’e elenen Milan’da forma giyen Brezilyalı yıldız, UEFA’nın resmi sitesine yaptığı açıklamada “Artık Şampiyonlar Ligi’nde F.Bahçe’yi destekliyorum” diyerek, sarı-laciverti ekibi ve teknik direktör Zico’yu göklere çıkarttı. Kaka, UEFA’nın F.Bahçe’nin Devler Ligi’ndeki bundan sonraki maçları için “Bilinmedik bir yolun başlangıcı” yorumunu yaparken, şunları söyledi:
“Bence Şampiyonlar Ligi’nin bu sezonki en büyük sürprizi olabilecek kapasitedeki takım F.Bahçe. Ülkemizin efsane futbolcularından Zico’nun ekibi çok iyi bir hava yakaladı. Ve Brezilyalı arkadaşlarımızla birlikte son derece başarılı maçlar çıkartıyorlar. Bunun son örneği de Sevilla önünde turu atlamaları. Umarım Zico, F.Bahçe ile birlikte gidebildiği en üst seviyeye kadar çıkar. Takımım Milan Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra, ben artık F.Bahçe’yi destekliyorum.”
Kaynak: Vatan

TR.CaPTaiN
15.Mart.2007, 20:45
http://www.uefa.com/competitions/ucl/news/kind=1/newsid=672405.html

Fernando Gago
15.Mart.2007, 20:47
Vay bee Kimlerin favorisi olmuşuz :p :D

Bordo61Mavi
15.Mart.2007, 21:59
Sen Londra'da bende Kadıköyde olucam bi sinerji yaratmış olurmuyuz :)

Ben pankart acmayi dusunuyorum, altina da TURKSPORTAL.NET yazabilirim

Jesus_FB
15.Mart.2007, 23:05
Zico'nun Sevilla maçlarında takımını yerden ve garanti hücum ettirdiğini gördük. Bunun Fenerbahçe'ye çok koşan Sevilla karşısında yaramadığını ve iyi hücum edemediklerini de gördük. Nitekim gelen goller de duran toplardan geldi. Şimdi rakip hem dünyanın en iyi savunma yapan ekiplerinden, hem de çok koşup pres yapan bir ekip. Fenerbahçe elbette hücum sistemini tam anlamıyla bozmamalı ama havadan da oynamayı az da olsa öğrenmeli bu maça kadar. Ve forvette mutlaka Semih kullanılmalı.

Şu ana kadar ki performanslarla diyebilirim ki Fenerbahçe'nin şansı yüzde 20. Rakibi elemek için rakibi uyutmak gerek, bunu da bilmeliyiz.

İlhancım dediklerine hiç katılamıcam :)
Sevilla ile oynanan iki maçta tam 5 gol attık bunlardan 2si duran top organizasyonunda geldi ama bunların dışında iki maçta bir çok gol pozisyonuna girdi Fenerbahçe. İngilizleri kendi silahlarıyla vuramazsın o yüzden havadan oynayarak o defansı aşman mümkün değil çünkü adamlar kendi liglerinde sürekli böyle oynayan takımlara karşı mücadele ediyorlar zaten.

Tur şansı elbetteki Chelsea'nin kadro yapısı gereği bize göre daha fazla ama bu tip maçlarda görüyoruzki inanmak, istemek inatçı olmak daha önemli onlar şu anda turu geçtik diye düşünüyorlar bile zaten bizimde istediğimiz buydu bizi küçümsesinler aynı sevilla gibi.

Bizim çocuklar onlara göre daha rahat çıkacaklar istediklerini yapıcaklar. Zor ama imkansız değil bunun örneklerini bu sene defalarca gösterdiler neden yine göstermesinler.

Ilhan
15.Mart.2007, 23:31
İlhancım dediklerine hiç katılamıcam :)
Sevilla ile oynanan iki maçta tam 5 gol attık bunlardan 2si duran top organizasyonunda geldi ama bunların dışında iki maçta bir çok gol pozisyonuna girdi Fenerbahçe. İngilizleri kendi silahlarıyla vuramazsın o yüzden havadan oynayarak o defansı aşman mümkün değil çünkü adamlar kendi liglerinde sürekli böyle oynayan takımlara karşı mücadele ediyorlar zaten.

Tur şansı elbetteki Chelsea'nin kadro yapısı gereği bize göre daha fazla ama bu tip maçlarda görüyoruzki inanmak, istemek inatçı olmak daha önemli onlar şu anda turu geçtik diye düşünüyorlar bile zaten bizimde istediğimiz buydu bizi küçümsesinler aynı sevilla gibi.

Bizim çocuklar onlara göre daha rahat çıkacaklar istediklerini yapıcaklar. Zor ama imkansız değil bunun örneklerini bu sene defalarca gösterdiler neden yine göstermesinler.

Kardeşim açıkçası o maçlarda Fenerbahçe'nin yakaladığı pozisyonların yüzde 80'i duran toplardandı, en azından benim gözlemim o yönde; bu aslında hem iyi hem kötü.

Duran toplardan pozisyon bulabiliyor olmamız her an gol atabileceğimiz anlamına geliyor. Ancak duran top dışında pozisyonumuzun olmaması da atak varyasyonlarımızın yeterince iyi olmadığını gösteriyor bence. Alex sazı eline almadığında Fenerbahçe'nin üretkenliği yerlerde geziyor.

Dediğin gibi elbette ruh çok önemli ama o ruhu maçlara başlarken korumak önemli. Belki Sevilla'dan iki gol yediğinde toparlayabilirsin ama Chelsea gibi bir ekipten gol yediğinde toparlamak biraz güç olur.

GeNç KaRTaL
15.Mart.2007, 23:59
Chelsea Fenerbahçe'yi durdurabilecek silahlara sahip.Savunma olsun,orta saha olsun,hücum elemanları olsun dünyada sayılı isimlere sahipler.Eğer Avram Grant Fenerbahçe'nin bu sezon ki maçlarını iyi etüt ederse ve Fenerbahçe'yi durduracak önlemler alırsa Chelsea turu geçmeye daha yakın taraf.Ama işi dalgaya vurup,ciddiyi almazlarsa,Fenerbahçe'yi küçümserlerse -ki istediğimiz bu- Fenerbahçe'nin şansı daha fazla olur.Çünkü ilk maç önemli.Zaten Chelsea deplasmanda daha az etkili oluyor.İlk maçta alınacak iyi bir skor orada Chelsea karşısında konacak mücadeleci bir futbolla tur atlanılabilir..

Basında küçümsüyor havaları var ama böyle bir hataya düşmek aptallıktır.Chelsea gibi bir takım buraya kadar nasıl geldiği belli olan bir Fenerbahçe'yi küçümsemez bence.Küçümserse bedelini öder.

Chelsea'nin sağlam savunması Fenerbahçe'yi çok zorlayacak.Hücumdada bireysel isimler skor yapma tehlikeleri var.Özellikle Drogba ve Anelka çok tehlikeliler.Bence ilk maç berabere,ikinci maç ise Chelsea galibiyetiyle sonuçlanacak.Fark olmaz kanımca..

Ayrıca İlhan abi bence Chelse diğer 3 ingiliz takımına göre daha az tempo yapıyor özellikle bu sene.Yıldız isimlerinin becerileriyle sonuca gidiyorlar.Bir Liverpool,bir Man.United ya da Arsenal gelseydi dediklerin daha geçerli olurdu..

Universal
16.Mart.2007, 02:56
Benim en korktuğum nokta, Gökhan Gönül'ün olmaması. O kanatta Önder Turacı olacak ve Gökhan gibi hızlı koşmadığı için sağ kanatımızda sorun olacaktır. Gökhan'ı arayacağız. Umarım bu kanatta çok sorun yaşamayız. Önder'in performansı çok önemli olacak. Bu yüzden bu hafta Konya maçında ve sonraki maçlarda şans verilip maç eksiğini azaltmalı.

shadowrefree
16.Mart.2007, 09:47
chelsea yi eler avram grant ı kovdururuz...

chelsea yi bizim elememiz hem bizi hem de chelsea li taraftarları sevinir...chelsea öyle üst düzey ingiliz kulüpleri gibi seri ve hızlı oynamıyor resmen uyutuyor...avram grant in kariyeri belli...roman en yakın dostu diye getirdi ama chelsea yi kaldırcak düzeyde bir teknik direktör değil jimenez gibi biz bunları eleriz havası yaratırsa takımda yarı finale çıkarız...ama ilk maçda gökhan gönülün olmaması büyük bir handikap...önder daha çok dafensif özellik bir oyuncu...

mersinlivolkan
16.Mart.2007, 10:12
chelseadeki futbolcular hocalarını sevmiyor.Bu en önemli kozumuz olacak

a.arıcı-11
16.Mart.2007, 17:08
keşke ilk maç deplasmanda olsaydı o zaman onlar saldırırdı defansif yönü daha iyi olan önder orada işe yarardı ama tam tersi oldu önder formayı tekrar almak istiyorsa kendini aşmalıdır

ThersoN
19.Mart.2007, 23:05
Chelsea'nin diğer yüzü

Medyada Chelsea'nin sorunlu, çok da kuvvetli olmayan ve Avrupa'da başarısız bir takım olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Ancak gerçekler pek de öyle değil...

NTVSPOR
Güncelleme: 13:56 TSİ 19 Mart 2008 Çarşamba

http://www.ntvspor.net/Images/4830.jpg ([email protected])Fenerbahçe Chelsea ile eşleştikten sonra medyamızda Chelsea ile ilgili yapılan yorumlarda genellikle, "Avrupa'da başarısız, temposuz oynuyor. Sorunlu. Çok da kuvvetli değil. Sevilla'dan daha zayıf, Schalke'den sonra çıkabilecek en iyi takımdı" gibi ifadeler yer alıyor.

Bu ifadelerin Türk futbolseverini ve Fenerbahçelileri maalesef yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Medyanın öncelikli görevi toplumu doğru bilgilendirmektir. Sonra konunun uzmanı olan kişiler bu bilgilerin ışığında yorum yaparak farklı fikirler ortaya koyar.

Takımlarımız için "Aslansın, kaplansın, büyüksün, ezersin..." gibi yaklaşımlarla "Vatan Millet Sakarya" edebiyatından çok daha gerçekçi ve analitik yorumların daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Televizyonlarda ve gazetelerde çok da rastlamadığımız "Chelsea'nin diğer yüzünü" yorum yapmadan, sadece bilgi vermek amacıyla ortaya koymak istedim.

İşte bu sezon iyi durumda olmadığı iddia edilen Chelsea ile ilgili bazı gerçekler:

·Chelsea eylül ayındaki Man Utd maçından bu yana oynadığı 22 Premier Lig maçında sadece 1 kez yenildi.

·Eylül-Mart arasındaki bu süreçte tek yenilgisini 16 Aralık'ta deplasmanda Arsenal karşısında 1-0 ile alan Chelsea'de -dizinden ameliyat olan- Drogba o maçta forma giymedi. Sakat olan Ricardo Carvalho'nun yokluğunda maçın 38'inci dakikasında John Terry de sakatlandı ve yerine Ben Haim girdi.

·Chelsea bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 8 maçta hiç yenilmedi ve sadece 2 gol yedi. (CL'de en az gol yiyen takım). Mavi-Beyazlılar son 6 Şampiyonlar Ligi maçında ise 9 gol atıp hiç gol yemedi.

·Chelsea İngiltere Premier Ligi'nde evi Stamford Bridge'de oynadığı son 77 maçta tek bir yenilgi bile almadı ve rekor kırdı. (2007-08 14 maç ; 2006-07 19 maç ; 2005-06 19 maç ; 2004-05 19 maç ; 2003-04 6 maç)

·Chelsea kendi evinde oynadığı son 120 resmi maçta (Lig+Kupa+Avrupa) sadece 1 yenilgi aldı. (22 Şubat 2006, Chelsea 1 -Barcelona 2 ) Londra takımı o maçın 36'ıncı dakikasında Del Horno'nun atılmasıyla 10 kişi kalmıştı.

·Evinde rekorlar kırarak büyük başarılar elde eden Chelsea ayrıca bu sezon Premier Lig'de deplasmanda en çok maç kazanan ve puan alan takım.

·Chelsea, Avrupa Kupalarında son 5 yılda oynanan tüm maçlar baz alınarak (UEFA kupası dahil) yapılan sıralamaya göre 209 takım arasında şu an 2'nci sırada. 1'inci sırada Milan var. (Neden Milan? Son 5 yılda CL'de 3 kez final, 1 yarı final oynadı) Yani Chelsea çeyrek finale kalan son 8 takım içinde kuraya 1 numaralı seribaşı olarak girdi. Merak edenler için: Liverpool 3'üncü , Barcelona 4'üncü, Arsenal 5'inci, Man Utd 8'inci, Roma 16'ıncı, Schalke 21'inci, Fenerbahçe 46'ıncı sırada.

·Şampiyonlar Ligi'nde son 4 sezonda 3 kez yarı final oynadı.

GeNç KaRTaL
20.Mart.2007, 05:25
Neyin ne olduğunu maçlardan sonra göreceğiz..

Universal
20.Mart.2007, 06:11
R.Carlos, Madrid'e gidip eski takım arkadaşlarını ziyaret etmiş. Orada gelen soru, Fener'in ŞL'de ki şansı nedir diye? Carlos ise size Moskova'dan bilet yollayacağım demiş. Artık bu kadar inanıyorum.

Varonil
22.Mart.2007, 01:51
"F.Bahçe, Barnsley'den daha iyi"
Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalarak tarih yazan Fenerbahçe’de herkes Chelsea maçlarını merakla beklerken, İngiliz temsilcisinde sorunlar bitmek bilmiyor. Premier Lig’de son olarak Tottenham ile 4-4 berabere kalarak büyük yara alan Chelsea’de gözler teknik direktör Avram Grant’ta. Grant’ın açıklamaları Fenerbahçeliler’i bir hayli kızdıracak cinsten...

Fanatik Gazetesi'nden Edip Adanır'ın Avram Grant ile söyleşisi:

BARNSLEY'DEN DAHA İYİLER
Evet, Tottenham maçını kazanmalıydık ancak bu gibi kazalar herkesin başına gelir. Zaten bir sürü dedikodular var. Ölüm tehtidleri alıyorum. Yerime Rijkaard’ın geleceği söyleniyor. Bunları düşünmüyorum bile. Çünkü önümüzde çok önemli maçlar var. Fenerbahçe ile çok kritik 2 karşılaşma yapacağız. Açıkçası Fener hakkında fazla bir şey bilmiyorum. Tanımıyorum desem daha doğru olur. Ancak kupadan elendiğimiz Barnsley’den daha iyi oldukları kesin...

KOVULSAM DA FARKETMEZ
Zaten Şampiyonlar Ligi’nde son sekize kalan takımların iyisi veya kötüsü diye bir şey olamaz. Golcülerimin şu aralar formsuz olduğu bir gerçek ancak biz dünyanın en iyi orta sahasına sahibiz. Golcülerimiz susarsa, Essien, Cole, Lampard, Ballack ve Phillips konuşur. Kimseden de çekinmiyoruz. Fenerbahçe maçları tabii ki önemli ancak Arsenal maçına da aslarla çıkacağım. Geleceğim belirsiz, kovulsam bile farketmez, Abramovich ile daima dost kalacacağız...

Edip ADANIR / FANATİK GAZETESİ
21.03.2008

GeNç KaRTaL
22.Mart.2007, 02:01
Eğer gerçekten böyle düşünüyorsa bu durum özellikle Fenerbahçeli arkadaşları kızdırmaz aksine sevince neden olur..

El Comandante
22.Mart.2007, 02:15
Bu Grantin managerlik bilgisinden süpheliydim,artik süphelerim bitti,kesin bir sonuca vardim.Bu adam futboldan cakmiyo.
Fenerbahce gibi yükseliste olan takimi takip etmiyor,Cl de ceyrek finale kadar yükselen takimdan bihaber.Yarin birgün elenirlerse acaba ne palavra atacak ?
Chelsea gibi takima yakismayan bir teknik direktör.

Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 03:02
Grant kim ya Jose Mourinho olsa bugün FB li arkadaşlar İstanbul'a Mourinho gelicek diye sevinir di ama menejerleri diye üzülürdü... Chelsea'nın zayıf karnı Grant...

Aşk-ı Şehir
22.Mart.2007, 03:07
Grant konuşur konuşur susar bakmayın ona.:)

Fernando Gago
22.Mart.2007, 03:07
Böyle konuşması bizim için güzel İstanbulda tanır bizi ...

TürkuAz
22.Mart.2007, 03:12
Fener ilk maçı alır İstanbul'da, ancak ikinci maç için birşey düşünemiyorum. Sanırım onu da ilk maç şekillendirecek..

canavar20
22.Mart.2007, 05:18
Bizi tanumayan ölsün.

Lionel Andres Messi
22.Mart.2007, 05:59
tam bir arapsaçı,fenerbahçe direnir ama chelsea geçer gibi gelior.tek maçlı sistem olsaydı şanslar eşitti ama 2 maçlı sistemde bu tip turnuvalarda daha güçlü takım işi götürüor sanki.

fb ye çok güveniyorum.

Universal
25.Mart.2007, 05:52
http://www.biletix.com/event.htm?id=JFBS2

Fenerbahçe - Chelsea maçı biletleri, sadece taraftar kartı sahipleri ve kongre üyelerine çıkmasına rağmen bütün biletelr saat 17.30'da tükendiği açıklandı. Birde biletler bütün taraftara açık olsa kaç saatte tükeneceğini artık düşünmek bile istemiyorum.

PesimiSTyLa
25.Mart.2007, 06:01
Maca ilginin hatsafhada olacagı belliydi...

GeNç KaRTaL
25.Mart.2007, 07:05
Arkadaşlar Arsenal-Chelsea maçını seyrettiniz mi? Chelsea nasıldı? Ben seyredemedim çünkü maç zamanında Fox şifreye girdi..

Jesus_FB
26.Mart.2007, 02:33
Ben biletimi aldım bir aksilik çıkmazsa 2 Nisan günü Telsim tribünündeyim

Cyzio
26.Mart.2007, 02:37
Arkadaşlar Arsenal-Chelsea maçını seyrettiniz mi? Chelsea nasıldı? Ben seyredemedim çünkü maç zamanında Fox şifreye girdi..

Ben izledim maçı büyük bölümü tutuk geçti ama Chelsea daha üstün oynadı.Daha fazla pozisyona giren taraf onlardı.Arsenal yan toptan attı golü.Golden sonra Chelsea zor organize oluyordu ama Drogba kendini gösterdi.Maçı tek başına kazandı diyebiliriz.Cuducini ve Kalou kötüydüler.Özellikle Kalou hiçbişey yapmadı maç boyunca..

Universal
27.Mart.2007, 02:18
Fenerbahçe yönetimi sadece 20bin bilet satışa çıkarmış ve dün Gittigidiyorda bir biletin satıldığı görülünce karaborsaya karşı Emniyet Güçleri araştırmaya başladılar. Bakalım bu işin sonu nereye gidecek?

GebzeLi1907
29.Mart.2007, 03:00
%66 F.Bahçe

Fenerbahçe, UEFA'nın internet sitesinde yapılan ankette, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda FC Chelsea'den daha şanslı görülüyor. UEFA'nın resmi internet sitesinde, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarla ilgili yapılan ve yarı finale hangi takımın hak kazanacağı sorusu yöneltilen ankette Fenerbahçe yüzde 66.94 oyla İngiliz rakibinin önünde yer aldı.
Çeyrek final ilk maçını 2 Nisan Çarşamba günü yapacak iki ekipten, FC Chelsea'ye ise yüzde 33.06'lık oy verildi.

28.03.2008 http://www.sporx.com/i/b.gif
Kaynak : AA

BiLet oLayına bende sinir oLdum taraftar kart eLimde oLdugu halde biLetLer bitmiş biLet buLamadık :(

Fernando Gago
29.Mart.2007, 03:13
Sevilla maçında da Fenerbahçe Favori gösterildi Eledik umarım bu anket yine gerçekleri yansıtır :D