View Full Version : Sergen'i Kadroya Almadı , Kovuldu !
LaigLeNoiR
19.Mart.2007, 07:33
http://www.sporx.com/images/1/30/9643_B_MetinDiyadin004.jpg
Metin Diyadin dönemi bitti
Eskişehirspor yönetimi, Sakaryaspor maçında Sergen Yalçın'ı kadroya almayan teknik direktör Metin Diyadin ile yollarını ayırdı.
Bu akşam toplanan Eskişehirspor yönetimi, 26 haftadır takımın başında olan teknik direktör Metin diyadin ile yollarını ayırma kararı aldı. Tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh eden Es-Es yönetimi aldığı kararı Metin Diyadin'e sözlü ve yazılı olarak bildirdi. Yönetimin dün oynanan ve 1-1 sonuçlanan Sakaryaspor maçında Sergen Yalçın'ı 19 kişilik kadroya almayan Diyadin ile aralarında sorun yaşadığı ve bu yüzden yolları ayırma kararı aldığı öne sürüldü.
Eskişehirspor yönetiminin aldığı kararla ilgili olarak yarın bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamada bulunacağı beklenirken teknik direktör Metin Diyadin zirvede ve 48 puanda olan bir takımdan yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda ayrıldığını söyledi. Yönetimin kararı kendisine yazılı olarak bildirdiğini ifade eden Diyadin, "yönetim, zirvede olan bir takımın teknik direktörü ile yollarını ayırdı. Bu onların tasarrufudur. Karar yazılı olarak bana tebliğ edildi. Malesef Türkiye'de böyle şeyler oluyor. Hayırlı olsun" dedi.
Teknik Direktör Metin Diyadin, dünkü Sakaryaspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada Sergen Yalçın'ı kendisiyle kadro pazarlığı yapmak istemesi nedeniyle Sakaryaspor maçı kadrosuna almadığını söylemişti.
18.03.2008 http://www.sporx.com/i/b.gif
Kaynak : DHA
TR.CaPTaiN
19.Mart.2007, 07:36
Türkiye'de başkanlar hem başkanlık hem teknik direktörlük yapmayı çok seviyorlar.
Fernando Gago
19.Mart.2007, 14:45
Saçma sapan bi iş yapmış yönetim
GeNç KaRTaL
19.Mart.2007, 15:51
Kadro pazarlığı yapıyorsa tabii almayacak kadroya.O zaman versinler Sergen'in eline takımı hem oynasın hemde yönetsin..Böyle saçma bir hareket olamaz..
Fıratcan Alçınkaya
19.Mart.2007, 17:24
Diyadin hoca sende al adamı takıma bunu kestirmen lazım... Bizim ülkemizde futbol böyle işte...
El Comandante
19.Mart.2007, 17:32
Diyadinin olacaklari önceden bilmesi gerekiyordu.Böylesine önemli macta,en önemli futbolcunu oynatmazsan olacagi budur.Bunlar Anadolu kulüpleri,profesyonel adamlar yönetmiyor ki bunlari.
GeNç KaRTaL
19.Mart.2007, 17:40
Öyle demeyin.Bazı insanların prensipleri vardır bu prensipleri sayesinde bir yere gelirler.Özellikle Teknik Direktörler..Kendisiyle kadro pazarlığına girmesi gibi bir şey kabul edilemez.Bende olsam bende almazdım..
Metin Diyadin doğru olanı yaptı. Bir oyuncu takım için önemli olabilir. Ama takımdan önemli değildir. Eskişehirspor yönetimi de iş yaptıklarını sanıyorlar. Yazık...
a.arıcı-11
19.Mart.2007, 20:14
metin hoca doğrusunu yapmış bu zamana kadar takımı lider giderken anlamsız bir olay olmuş şimdi bunu üstüne eskişehir süper lige çıkamazsa yönetimde gider sergende
Emurafu
19.Mart.2007, 21:07
Oyuncu kendini hocadan üstün görmüş..Hocada haklı olarak gerekeni yapmış..Sen basarılı bir hoca'yı kov..Yazık valla..
Neyse diger takımların işine geldi;)
Yeni hoca sergen mi?? olacak:D.Şaka bir yana Hikmet karaman,Aykut kocaman ikisinden biri gelecekmiş.
KaF KeF
19.Mart.2007, 21:20
Böyle bişey zaten sadece Türkiye'de görülürdü...
Aşk-ı Şehir
19.Mart.2007, 22:47
Arkadaşlar olaylar göründüğü gibi değil. Çok karışık şeyler dönüyor yönetimde ve takımda. Olaylar da belki de en suçsuz isimdi Metin Hoca. Ama sırf takım 2 haftadır kötü diye kellesini aldılar. Metin Hoca Sergen'i kadroya almadı değil. Sergen'i 11'de başlatmak istememiş. Sergen'de 11'de başlatmayacaksan 18'e alma demiş. Metin Hoca'da almamış. Olayların gerisi çok uzun.Anlatmaya başlasam bitmez. Hikmet Karaman- Aykut Kocaman isimleri geçiyor. Bir de Yılmaz Vural. Yılmaz Vural hiç gelmesin. Keza Hikmet Karaman'da öyle gelecekse Raşit Çetiner, Aykut Kocaman ve ya Rıza Çalımbay gelsin.
ThersoN
19.Mart.2007, 22:55
Böyle bişey zaten sadece Türkiye'de görülürdü...
%100 katılıyorum
YusufT
19.Mart.2007, 23:03
Takim futbolcudan üstündür, ama Türkiyed bu tam aksine..
Bu kafa ile futbolumuz hic bir yere ilerlemez, ben Es-Es'in süper lige cikmasini istemiyorum, bu kadar cahil yöneticiler varken..
Aşk-ı Şehir
19.Mart.2007, 23:06
Takim futbolcudan üstündür, ama Türkiyed bu tam aksine..
Bu kafa ile futbolumuz hic bir yere ilerlemez, ben Es-Es'in süper lige cikmasini istemiyorum, bu kadar cahil yöneticiler varken..
Yönetimin aklı başka şeylerde olduğundan zaten takımla ilgilenecek vakitleri yok. Zaten çıkamayız Yusuf artık. İyi bir hcoa gelirse belki.
Emurafu
20.Mart.2007, 00:06
Sergen'i busene çok agresif gördüm..Her maçta hakeme el kol itiraz ediyor..Hakemlerde cogu maçta kart cıkaramadı.Bakalım neler olacak..
Aşk-ı Şehir
20.Mart.2007, 00:10
Bişey belli değil daha abi. Ama büyük ihtimal o gelecekmiş. Gitti güzelim şampiyonluk umutları.
LaigLeNoiR
20.Mart.2007, 00:14
Fatih Şanlıoğlunun yazısı...
Sergen Diyadin'i de yedi
19.03.2008
Haftanın en önemli maçında Eskişehirspor ile Sakaryaspor 1-1 berabere kaldı. Taner Demirbaş gollerine Eskişehirspor karşısında da devam ederken, Metin Diyadin'in jokeri Serdar Özbayraktar Sakaryaspor karşısında da sahne aldı. Maçtan önce şüphesiz en önemli gelişme; Eskişehirspor'da teknik direktör Metin Diyadin'in Sergen Yalçın'ı kadro dışı bırakması oldu.
Son iki yazımda da Eskişehirspor'u bekleyen tehlikeyi az çok anlatmaya çalışmıştım. Özellikle Sergen konusunda Eskişehirspor'un haftalar ilerledikçe sorunlar yaşayacağını ve buna bir şekilde önlem alınması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Peki nasıl anlatmıştık Eskişehirspor'daki bu sorunları, kısaca bir hatırlayalım;
-5 MART-
“Eskişehirspor'un sezon başından bu yana zirvenin en büyük adayı olduğunu belirtiyorum ancak bireysel anlamda bazı sıkıntılar var... Çözülmeyecek sorunlar değil ancak kısa bir süre kaldı... Önlem alınması gerekir. Öncelikle Sergen! Oynamak istediği zaman tribünleri mest ediyor ve Eskişehirspor'un en önemli kozu. Ancak biraz daha fazla sorumluluk alması gerekir. Keyfi hareketlerden kaçınması, tam bir profesyonel gibi davranması gerekir. 'Nasıl sarı kart görürüm' diye değil 'nasıl görmem' diye uğraşması gerekir. Bir futbolcu 24 maçın 13'ünde ilk 11'de başlıyorsa biraz da olsa düşünmek ve ona göre önlem almak gerekir... Eskişehirspor'un özellikle şu 10 haftada Sergen'e çok fazla ihtiyacı var.”
-12 MART-
“Eskişehirspor'da özellikle Coşkun, Sergen ve Emre'nin performanslarını beni şaşırtıyor. Bu takımı sırtlaması gereken oyuncuların bu derece sorumluluk almaktan uzak 'keyfi tavırlar' içerisine girmeleri Eskişehirspor'a ciddi anlamda zarar veriyor."
-18 MART-
İKİ FARKLI PORTRE
Verilen kararı tartışmayacağım... Metin Diyadin ile Sergen Yalçın birbirlerinden tamamen farklı iki futbol karakteri. Futbolda eğer teknik direktör patron, futbolcu işçi ise; son kararı patron verir. Tabii ki daha iyi olana daha fazla çalışana ve daha yetenekli olan bazı ayrıcalıklar tanınacak, tanınması da gerekir. Ancak Sergen zaten bunlardan fazlasıyla yararlandı. Yetenekli ve iyi. Evet! Daha fazla para alıyor. Ama buraya kadar. Patronum bana diğer çalışanlardan daha fazla para veriyorsa ve ben diğer çalışanlarla aynı performansı gösteriyorsam sorun vardır. Aldığım parayı hak etmiyorumdur. Sergen'de işte böyle! Aldığı parayı hak etmedi. Şimdi bütün gözler Metin Diyadin'e çevrildi.
METİN DİYADİN...
Şayet, Sakaryaspor karşısında Eskişehirspor bir yenilgi alsaydı, çok büyük ihtimalle yönetim Metin Diyadin'in geleceğini bir kez daha gözden geçirecekti. Ancak bunu da anlamıyorum. Herkes aklına şunu soksun... Eskişehirspor'un üst düzey bir kadrosu yok! Coşkun diyoruz... Peki diğer takımlara bakalım... Kocaelispor'da Taner, Sakaryaspor'da Taner Demirbaş, Antalyaspor'da Cenk! İlk 3 mücadelesi veren 4 takımın da santrforları çok iyi! Eskişehirsporlu Coşkun'dan farkı yok hiçbirisinin. Bir Sergen vardı farkı yaratan! O da zaten bu sezon sadece 13 maçta oynadı. Eskişehirspor'un defans hattı...
Diğer 3 takımın da savunması Eskişehirspor'dan daha iyi. Hem oyuncu nitelikleri bakımından hem de tecrübe anlamında. Bir Emre Toraman vardı farkı yaratan o da yok! 6 maçta oynadı şimdiye kadar... Kısacası Eskişehirspor'un öyle büyütülecek bir kadrosu yok. Kaliteli ancak rakiplerinden de fazlası yok. Sezon başında da söylemiştim. Hala ısrar ediyorum. Eskişehirspor'un en büyük transferi Metin Diyadin'dir. Bu takım, iç mihraklardan kendini koruduğu sürece başarılı olacaktır.
Salı günü 14.00 civarında!
Bunları yazmıştım Eskişehirspor için...
Aslında biliyordum Metin Diyadin'in kovulacağını.
Bu hafta olmasaydı, önümüzdeki hafta olacaktı.
Şimdi n'oldu!
Bir kez daha mı kazandı futbolcuya dayalı düzen.
Bir kez daha mı şahit olduk;
İlkeli, prensipli ve disiplinli bir teknik adamın yok oluşuna.
Yazık oldu!
Metin Diyadin'i tanımam.
Hiçbir samimiyetim de yok.
Sadece devre arasında kısa bir röportaj yapmıştım.
Lobide oturuyorduk...
Sol çaprazımda otuyordu; önünde kalem, kağıt.
Takımı çiziyordu.
Oyuncularının eksikliklerini küçük kağıtlara yazıyordu.
Her kağıdın üzerinde de "Şampiyon Es Es" damgası vardı.
İnanılmaz inanclı, takımına sonsuz güvenen ve dürüst bir insan izlenimi yaratmıştı bende.
O zaman Serdar'ı sormuştum kendisine!
Biraz da eleştirerek...
Oyuncusunu nasıl savunduğunu görmeliydiniz.
Sonunu hazırlayan Sergen'i de sormuştum Diyadin'e..
Onu da savunmuştu bana.
Nereden nereye...
Şimdi o çok sevdiği; gece rüyalarıma girdiği dediği Eskişehirspor'dan kovuldu!
Hataları yok muydu!
Tabii ki de vardı!
Ancak kattıklarının yanında devede kulak kalır.
Belki de onun kaderidir; yolun sonuna kadar getirdiği takımlardan kovulmak.
Başka teknik direktörleri kahraman yapmak.
Neyse!
Bize söyleyecek fazla bir şey kalmadı artık.
Yılda 1 trilyon para kazanan futbolcu antrenman yerine, kamp yerine Alanya'da sabahlıyorsa...
Bana kimse Eskişehirspor'daki yönetim anlayışını anlatmasın.
Bol seyirler!
Emurafu
20.Mart.2007, 00:15
Bişey belli değil daha abi. Ama büyük ihtimal o gelecekmiş. Gitti güzelim şampiyonluk umutları.Para nedeniyle o iş yatmış..Askıya alınmış deniliyor.
LaigLeNoiR
20.Mart.2007, 00:16
Eskişehir hocasını arıyor
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Eskişehirspor'un basın sözcüsü Cem Abacı, Metin Diyadin ile sözleşmeyi fesh etmelerinin ardından takımın başına gelecek yeni teknik direktörle ilgili çalışmaların başladığını bildirdi.
Abacı, yazılı açıklamasında, Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu toplantısında, geride kalan 26 haftanın değerlendirmesinin yapıldığını belirterek, ligin bitmesine 8 hafta kala aynı puan ve averajla üçüncü sırada zirveyi zorladıklarını kaydetti.
Her takımın içerisinde olduğu gibi Eskişehirspor'da da zaman zaman sıkıntılı günlerin yaşandığını ifade eden Abacı, şunları belirtti:
''Yönetim Kurulu toplantısında Eskişehirspor'un çıkarları doğrultusunda teknik direktörümüz Metin Diyadin ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Kendisine ve ekibine şimdiye kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Takımımızın başına gelecek yeni teknik direktör ile ilgili çalışmalarımız bu sabahtan itibaren başladı.''
Abacı, kulübün genel menajerlik görevini yürüten Özgür Tulun'un da kendi isteğiyle görevinden ayrıldığını bildirdi.
19.03.2008 http://www.sporx.com/i/b.gif
Kaynak : AA
anil luque
20.Mart.2007, 04:22
bir oyuncudan dolayı böyle işler yapmak bana çok saçma geliyor her ne kadar söz konusu oyuncu sergen olsa da..
anilton
20.Mart.2007, 05:01
Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına...
Siz inanıyormusunuz bir takım şampiyonluğa giderken,sırf bir futbolcu ile tartıştı diye hocanın gönderileceğine?Eskişehir'de ki kadro yabancısız olduğu halde TSL'de ki Anadolu takımları düzeyinde.TFF 1.Lig'in çok üstünde kadroya sahipler.Şu anda açık ara lider olmaları lazımdı.Olamamlarının sebebide Metin Hoca'dır bence.Sezon başı rest çekti neden geri döndü?Metin Hoca çok kaprisli.Sergen olayında da bunu apaçık belli etti.Zafer'i bitirdi,Ulaş ve Bülent Bal'ı göndermesi başlı başına hata.Oftaş'tan da aynı şekilde kovulmuştu...
Sergen pazarlık yapmışsa eğer tabiki Hoca haklıdır,ama burada bazı şeylerden taviz vermek zorundasın.Şampiyonluk yolunda en önemli maçlarından birini oynuyorsun.Takım Sakarya maçında iki pas yapamıyor.Sergen olsa böylemi olurdu.Eskişehir'li bir arkadaşın örneğini vereyim;"Daum F.Bahçe'nin başındayken Tomas'ı oyundan aldı ve Tomas formasını yere attı.Aziz Yıldırım kovamazmıydı ve ya Daum ceza verip kado dışı bırakamazmıydı.Elbette yaparlardı bunu.Ama şampiyonluğa giderken o bölgede oynayacak kimse yoktu ve nitekim para cezası ile geçiştirdiler.Takım Tomas'la şampiyon oldu ve sezon sonu ipini çektiler."Bu krizi böyle aşmalıydı Metin Hoca.Ama hep ben diyerek olmuyor bu işler.Çıkar Sergen'i oynasın Sakarya maçında,alsın sana maçı,şampiyon yapsın-ki bu kalitede bir toçu- sezon sonu ayır yolunu...
Yani demek istediğim şudur;Metin Hoca Sergen'i Sakarya maçına almadığı için göderildi demek çok yanlış,böyle bir şey olamaz.Yönetim bunu yaparak bu kadar küçülemez.Tamamen Metin Hoca'nın kendi hatalarından kaynaklanan bir sorun var ki ortada görevine son verildi...
deniz.91
20.Mart.2007, 05:41
Hiç bir futbolcu takımdan büyük değildir çok yanlış bir yöntem
YusufT
20.Mart.2007, 05:57
Sergen sikiysa bu ayni olayi avrupada yapsin, ama dogru ya atlardan vaki bulamadi hic kariyerinde.. Büyük futbolcu olacak potansiyeli vardi, ama kullanmadi..
shadowrefree
20.Mart.2007, 12:44
Sergen sikiysa bu ayni olayi avrupada yapsin, ama dogru ya atlardan vaki bulamadi hic kariyerinde.. Büyük futbolcu olacak potansiyeli vardi, ama kullanmadi..
kesinlikle katılıyorum attı kumardı derken bitirdi kendini...
birde eskişehir yönetimini kınıyorum sen git metin diyadin gibi başarılı bir td kov ki gençlerbirliği oftaş gibi bir takımı süper lige çıkaran bir adam...
yunusgs
20.Mart.2007, 18:28
Büyük bir saçmalık iyi giden bir takımın hocasını 1 futbolcu yüzünden kovmak çok saçma.
Aşk-ı Şehir
21.Mart.2007, 02:05
Eskişehirspor hocasını buldu!
Metin Diyadin ile yollarını ayıran ve teknik direktör arayışlarını sürdüren Eskişehirspor, Bursaspor'un eski futbolcusu ve teknik direktörü Nejat Biyediç ile prensipte anlaşma sağladı..
Eskişehirspor Basın Sözcüsü Cem Abacı, açıklamada, Metin Diyadin ile yollarını ayırmalarının ardından yeni teknik direktör için çalışmalara 2 gündür devam ettiklerini belirterek, Başkan Nebi Hatipoğlu'nun bu yönde olumlu bir girişimde bulunduğunu kaydetti.
Teknik direktör Nejat Biyediç ile Başkan Hatipoğlu'nun yüz yüze görüştüğünü anlatan Abacı, ''Nejat Biyediç ile prensipte anlaşma sağlandı. Yarın sözleşmenin imzalanmasını bekliyoruz. Bunun için tören yapacağız ve sözleşmenin içeriğini açıklayacağız'' dedi.
Kaynak: Ajansspor
TürkuAz
21.Mart.2007, 02:07
Yanlış bir hareket yönetimden ama umarım Biyediç başarılı olur..
Aşk-ı Şehir
21.Mart.2007, 02:09
Biyediç tabiri yerindeyse "Kurt" bir hoca. Başarılı olabilecek potansiyeli var.:)
extensor
21.Mart.2007, 12:25
1-sergen yalçın adam değil
2-metin diyadinle sergen yalçın bambaşka iki kutup (zaten futbolculuklarında da biri batista, johnsonn diğeri yusuf, felipe gibiydi )
3-metin diyadinin futbol anlayışı sergen yalçına uymuyor
4- sene başında da buna benzer bir olay yaşanmıştı yani bu olaylar bir süreç
anilton
22.Mart.2007, 00:11
Es-Es Biyediç'e emanet!
Eskişehirspor'da Metin Diyadin'in görevden alınmasının ardından teknik direktörlük görevine Nejat Biyediç getirildi.
Eskişehirspor'un Başkanı Nebi Hatipoğlu, Eskişehirspor'un şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu söyledi.
Hatipoğlu, teknik direktör Nejat Biyediç için Atatürk Stadı'nda düzenlenen imza töreni öncesinde yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulu'nun takımda kan değişikliğine ihtiyaç olduğu kararına vardığını ve bunun sonucunda da teknik direktörlüğe Biyediç'i getirdiklerini belirtti.
Eskişehirspor'un yönetimi ve kadrosu bakımında çok daha iyi yerlerde olması gerektiğini ifade eden Hatipoğlu, şöyle konuştu:
''Eskişehirspor bu sezon çok talihsiz puanlar kaybetti. Şu anda 55-56 puanımız olmalıydı. Eskişehirspor şampiyonluğun en büyük adayı. Önümüzdeki 8 maçı kazanıp mutlu sona ulaşacağız. Eskişehirspor sadece sportif anlamda değil, her anlamda atılımlar gerçekleştirdi. Eskişehirspor, Türkiye'de üzerinde vergi borcu, sigorta borcu ve haciz olmayan 6-7 kulüpten biri. Eskişehirspor sorunsuz, sıkıntısız futbolcu kadrosuna sahip.''
Hatipoğlu, Altay maçının kaybedilmesinin ardından Metin Diyadin ile toplantı yaptıklarını belirterek, Diyadin'in gerekli önlemlerin alacağını ve kötü gidiş devam ederse gereğinin yapılacağını söylediğini bildirdi.
Sakaryaspor maçındaki puan kaybının ardından Diyadin ile yollarını ayırdıklarını anlatan Hatipoğlu, şöyle devam etti:
''Metin Diyadin'in gönderilmesiyle Sergen Yalçın'ın uzaktan yakından ilgisi yoktur. Sergen Yalçın, Metin Diyadin tercihi yapılmadı. Metin Diyadin, 'Sakaryaspor maçında puan kaybedersem istifa ederim' dedi. Metin Diyadin, Sakaryaspor maçının ardından istifa etmedi. Basına değişik açıklamalarda bulundu. Hiçbir teknik direktör ve futbolcu Eskişehirspor'dan büyük değildir. İster Sergen Yalçın olsun ister Roberto Carlos olsun. Yönetim güvendiği, Türk futbolunda büyük işler yapmış Nejat Biyediç ile 8 hafta için anlaştık. Hocamız, Eskişehirspor'u Süper Lig'e taşıyacaktır.''
-''KENDİME GÜVENİYORUM''-
Biyediç de, Eskişehirspor'un kaliteli ve iyi niyetli bir kadrosunun bulunduğu belirterek, Eskişehirspor'un büyük bir camia olduğunu kaydetti.
Eskişehirspor'un 3 büyük kulübün ardından en büyük taraftar desteğine sahip olduğunu anlatan Biyediç, ''Eskişehirspor taraftarı beni heyecanlandırdı. Eskişehirspor'un Süper Lig özlemi ve taraftar kitlesi beni buraya çekti. Kendime güveniyorum. Eskişehirspor'u uzun bir aradan sonra Süper Lig'e çıkarmak istiyorum'' dedi.
Öte Eskişehirspor'un geçen hafta Sakaryaspor ile oynadığı maçta teknik direktör Metin Diyadin ile tartışmaya yaşayan ve maç kadrosuna dahil edilmeyen Sergen Yalçın'a Eskişehirspor yönetiminin para cezası vereceği ögrenildi.
21.03.2008
Kaynak : Sporx.com ve AA