View Full Version : Fenerbahçe Crespo için,Aslan Yattara için bastırıyor !
shamur1
19.Mart.2007, 21:37
Fenerbahçe, Crespo transferinde her geçen gün biraz daha ilerleme kaydediyor. Galatasaray'ın tek ciddi başkan adayı Adnan Polat ise Trabzon'un Gineli yıldızını almak için düğmeye bastı.
19.3.2008
http://img90.imageshack.us/img90/9088/7203952crespoyattara190ws5.jpg
Crespo
Fenerbahçe’nin yeni sezon planları arasında önemli bir yer tutan Crespo transferinde her geçen gün biraz daha ilerleme kaydettiği bildirildi. Şu anda İnter’de İbrahimoviç-Cruz ikilisinin gölgesinde kalan ve fazla forma şansı bulamayan 33 yaşındaki golcünün, Sarı-Lacivertli formayı giymeye hazır olduğu ifade edildi. Kanarya’nın Şampiyonlar Ligi’ndeki yükselişini yakından takip eden Arjantinli futbolcunun imza için Türkiye’den haber beklediği öne sürülüyor. Fenerbahçe’nin Crespo transferindeki ısrarını sürdürmesi halinde ünlü yıldızın önümüzdeki sezon Kadıköy’de sahaya çıkmasına hiçbir engel yok.
Yattara
Transfer listesi iyice şekillenmeye başlayan Galatasaray’ın tek ciddi başkan adayı Adnan Polat’ın mayıs ayında sözleşmesi bitecek olan Trabzon’un Gineli yıldızını almak için düğmeye bastığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar’ın Yattara ile her konuda anlaşmaya vardığı ifade edilirken, şu anda bu transferin önündeki tek engel, yıldız futbolcunun sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyon. Yattara’nın Trabzon’un bu opsiyonu kullanmak istemesi halinde olayı UEFA’ya taşıma hakkı olduğu belirtiliyor. Ancak Trabzonspor ile böyle bir kriz yaşamak istemeyen Polat’ın karşılıklı görüşmeyle işi çözmeyi planladığı vurgulanıyor.
El Comandante
19.Mart.2007, 21:42
Yattara süper bir yetenek,buna kimse itiraz edemez.Ama Trabzon da bu kadar sorunlu olan futbolcu,istanbula gelince neler yasar kim bilir.Istanbuldaki gece hayati onu iyice bitirir.Eger bu sorunlari yasamayacaksa,adam akilli cikip topunu oynayacaksa alinsin,muhtesem bir transfer olur.Yok böyle devam ederse,hic ugrasilmasin bile.
Alır alır Yattara'yı aslan..
PesimiSTyLa
19.Mart.2007, 21:46
Yattara tam bi şovmen . Mükemmel teknik. aynı sekilde sorunlar da yaratabiliyor. Bilemiyorum. Hayırlısı neyse o olsun.
shamur1
19.Mart.2007, 22:01
TRABZONSPOR'UN GÖZBEBEĞİ YATTARA !
http://www.hizliresim.com/2008/3/19/808.jpg
Trabzonspor taraftarının gözbebeği olan İbrahim Yattara, Avrupa'da ve Türkiye'de birçok takımın transfer listesinde yer alırken, bordo-mavili yönetim Gineli oyuncunun sözleşmesini uzatmak için harekete geçti.
29 Mayıs 2003'de Trabzonspor ile 4 yıllık sözleşme imzalayan İbrahim Yattara, sözleşmesi bitmeden 2009 yılına kadar bordo-mavili kulüple nikah tazelemişti.
Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan ve son dönemlerde sergilediği futbolla bazı kulüplerin iştahını kabartan Yattara, transferde bordo-mavili kulübün başını ağırtacağa benziyor.
Trabzonspor taraftarının gözbebeği olan Gineli yıldız oyuncu, eski başkan Özkan Sümer döneminde Trabzonspor takımına katılmıştı. Belçika'nın Antwerp takımından gelen oyuncu, oynadığı futboldan çok zaman zaman özel yaşantısı ile de gündeme geldi.
Özel yaşamında yaşadığı çalkantılara rağmen bordo-mavili taraftarların sevgisini kazanan Gineli oyuncu, Gökdeniz Karadeniz'in takımından ayrılmasından sonra takımdaki en gözde oyuncu konumuna geldi.
Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara bugüne kadar 9 teknik adam ve 4 kulüp başkanı ile çalıştı. Samet Aybaba, Turgay Semercioğlu, Ziya Doğan, İhsan Derelioğlu, Şenol Güneş, Orhan Çıkırıkçı, Vahid Halilhodzic, Lazaroni ve Ersun Yanal gibi teknik adamlarla çalışan İbrahim Yattara, Samet Aybaba ve Ziya Doğan'ın ilk Trabzonspor dönemlerinde yedek kulübesinde oturtularak ilk 11'de fazla forma şansı bulamadı.
Savunma yönünün zayıf olması nedeniyle teknik adamların sonrada oyuna soktuğu bir oyuncu konumunda olan Yattara, Şenol Güneş'in takımın başına gelmesinden sonra ilk 11'de daha fazla şans bulmaya başladı.
Topla yaptığı hareketlerle herkesin beğenisini kazanan sempatik oyuncu, Trabzonspor'a 200 bin dolar gibi cüzi bir maliyetle gelirken, şimdi ise bordo-mavili kulüp oyuncusu için çalınan kapıları 15-20 milyon eurodan açıyor.
Yattara'ya yapılan teklifleri geri çeviren bordo-mavili yönetimin, Gineli oyuncu ile nikah tazelemek için önümüzdeki günlerde menajeriyle bir araya gelmesi bekleniyor.
Mackolik
Emurafu
19.Mart.2007, 22:09
Bir kere Galatasaray'a yattara'yı ve Lincoln'ü iyi oynatacak bir hoca lazım:)..Wilhelmson kontratı bitiyor gidin onu alın:D
aykut_gencfb
19.Mart.2007, 22:13
fenerbahçenin ayrıca crespoyu alacağını zannetmiyorum crespo eski crespo deil carlosu gölgede bırakacak yıldızda deil......ben olağanüstü özelliklere sahip bi gölcünün geleceği kanısındayım....tüm dünyanın flaş olarak geçeceği bi gölcü olacak
eXcitinG
19.Mart.2007, 22:29
Daha sezon ortasındayız, LigLer bitmeden bizim medyamız atıyor tutuyor, Zaten futboL kaLitesi bu yüzden de düşüyor biraz. GazeteLer yazacak birşey buLamadımı, hemen saLLıyor bir transfer haberi, transfer sezonuymuş, sezon başımıymış, sonuymuş adamLarın umurunda değiL. Yuh yani.
Fernando Gago
19.Mart.2007, 23:51
Yönetim Crespo'yu almak gibi bir yanlışlık yapmaz umarım
GeNç KaRTaL
20.Mart.2007, 04:25
Aziz Yıldırım'a gelirim diyen yıldızın Crespo olduğunu düşünüyorum..
Bordo61Mavi
20.Mart.2007, 04:55
Yattara Turkiyeden bi ekibe gitceni sanmiyorum, Fransa ya gitmek istiyor
anil luque
20.Mart.2007, 05:15
bence de burdan bır an once kurtulmak ıstıyorum dese hıc sasırmam gercekten super yeteneklerı var ama trabzonda bunları sergıleyınce sadece estetıge donuyor olay ama bunlara eslık edebılecek oyunculara sahıp bır takıma gıderse cok daha ıyı ısler yapar..
Lionel Andres Messi
20.Mart.2007, 06:37
fenerbahçenin ayrıca crespoyu alacağını zannetmiyorum crespo eski crespo deil carlosu gölgede bırakacak yıldızda deil......ben olağanüstü özelliklere sahip bi gölcünün geleceği kanısındayım....tüm dünyanın flaş olarak geçeceği bi gölcü olacak
kim mesela thierry henry,shevchenko,ibrahimoviç,torres falan mı?:icon_neutral:
shamur1
20.Mart.2007, 06:48
Hayır bence Santos yada Cruzeiro kluplerinden bir oyuncu olabilir :(
shadowrefree
20.Mart.2007, 12:40
ben sanmıyorum crespyu alsın aziz başkan...bana kalırsa genç,yetenekli ve isim yapmış bir futbolcu alacak...
Yattara 10 milyon euro
Trabzonspor, 2012'ye kadar sözleşmesini uzatacağı Yattara'nın bonservisini 10 milyon euro olarak belirledi.
Trabzonspor, Türk vatandaşlığına geçecek olan İbrahima Yattara'nın sözleşmesini de 2012 yılana kadar uzatmayı planlıyor. Gineli futbolcunun mevcut sözleşmesi 2009 yılında sona eriyordu. Yattara'nın da bu teklife sıcak baktığı ve imza atmaya da hazır olduğu ifade edildi. Bordo-mavili yönetim bu süre içinde Yattara'yı isteyecek olan kulüplere kapıyı 10 milyon eurodan açmayı da karara bağladı.
Gelen teklifler can sıktı!
Trabzonspor Yönetimi'nin Yattara'nın sözleşmesini uzatmak istemesinin nedeninin bu futbolcuya gelen tekliflerden rahatsızlık duyması olduğu da ortaya çıktı. Gökdeniz'i Rusya'nın Kazan takımına satan Bordo-Mavili kulüp ellerinde kalan tek yıldız olan Yattara'yı kaybetmek istemiyor. Bordo- Mavililer, Gökdeniz'den gelecek parayla Avrupa'da isim yapmış 2 futbolcu getireceği de bildirildi.
haberturk
El Comandante
20.Mart.2007, 22:11
Kusura bakmayin ama bu durumda diyecegim tek sey " yavaassssss " olur.
gerrrard
20.Mart.2007, 22:21
10 milyon euro mu ? Yoh ya...!!! 10 milyon euro'ya kimse talip olmaz :p
shamur1
20.Mart.2007, 22:30
Yahu Mehmet Topuz için 11 m euro isteniyor da Yattara için 10 m euro neden oha , yuh falan olsun . Özkan Sümer onu 200 bin euroya getirdi. Gidin araştırın bakalım Yattara gibi bir oyuncu dünyada kaç tane var ? Kendi takımlarınızdaki oyuncular 4-5 maçta bir çalım atınca , estetik bir hareket yapınca yer yerinden oynuyor ama Yattara bunu 5 senedir yapıyor. Arkasına 4-5 kişi takıp onlarla dalga geçiyor malasef. Bu onun için çocuk oyuncağı oldu artık :)
Delgado 40 yılda bir bi frikik atacak , Lincoln aynı şekilde, Alex 2-3 ara pası atınca olay olacak .. Bırakın da şu ortamda Yattara 10 m euro etsin . Şu an Türkiye'de para verip zevk ile izlenecek kaç tane oyuncu var ?
El Comandante
20.Mart.2007, 22:34
Yukarida yazdigim gibi Yattara süper bir yetenek ama böyle sorunlu,istikrarsiz,takim oyununu oynayamayan birisine 10 m € deger bicmek sacmalamaktir bence,ucmaktir.
Mehmet Topuz kadar istikrarli futbolcu yok Türkiyede,orta sahanin her yerine oynayabiliyor,takimi iyi yönetiyor,liderlik ruhu var,yetenekleri de ortada hani.Bir Mehmet Topuz ile Yattara´yi kiyaslama bence.
eXcitinG
20.Mart.2007, 22:38
Trabzonsporda kendine göre hakLı. O kadar edermi etmez mi tartışıLır ama takımınızda ki en değerLi oyuncu ve artık güvenebiLeceğiniz tek bu isim kaLmış ise az biLe bence. Sonuçta Trabzonspor birazda biLerek fazLa istiyor ki geLecek tekLifLerde karşı kLüpLer biraz daha fazLa düşünsün. Trabzonsporun Yattara yı da eLinden çıkırdığını düşünürsek Trabzonspor u da geLecek sezonLarda kafamızdan çıkarmamız gerek.
gerrrard
20.Mart.2007, 22:38
Baran ben burada sana katılmıyorum. Evet Yattara'nın istikrarı yok olsa zaten Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri hatta oyuncusu olur tamam Topuz biraz daha ağır basıyor ama kıyaslanamaz lafı Yattara'ya büyük bir haksızlık olur. Sonuçta bence Yattara M.Topuz'dan daha yetenekli ama işte istikrar yok.
Ayrıca ben M.Topuz'unda 11 milyon euro ettiğinide düşünmüyorum. Tıpkı Yattara'nın 10 milyon euro etmeyeceği gibi.
Onurap
20.Mart.2007, 22:45
Yattara biraz profesyonel olabilse barcelonada oynardı.. :)
shamur1
20.Mart.2007, 22:45
İstikrar diyorsun bence Yattara'ya haksızlık yapıyorsun. Adam 5 senedir Türkiye'de . Artık onun çalımlarını ,hızını,tekniğini bilmeyen mi var ? Ama hala adamı tutamıyorlar. Son maçda gördük İbrahim Üzülmez başa çıkamadı, Tello da yardım edemedi . İstikrar dediğin nedir başka ? Mehmet Topuz ile Yattara elbette kıyaslanamaz. Yattara'nın özelliklerinin hiçbirisi M.Topuz'da yok. M.Topuz henüz bir yıldız değil benim gözümde son 2 senedir piyasaya çıkan bir oyuncu . Türkiye standartları üstünde olsaydı Fatih Terim'in takımında ilk 11'in değişmez elemanı olurdu.
Düşünün şimdi bu adam şu ortamda bile tek başına mükemmel işler yapıyorsa, yanında ona ayak uyduracak 2-3 kişi olduğunda neler yapmaz ? Bknz:Fatih Tekke,Gökdeniz,Szymkowiak dönemi .. Fazla söze gerek yok. Yattara'yı tartışmak çok gereksiz.
Ayrıca istikrara takıldım ben şimdi. Bu adam çizgi adamı görevleri belli. Ne yapmasını bekliyorsunuz ? Ortasahada pres yapıp top mu kazanacak ? defansa yardımamı gelecek ? Ronaldinho,C.Ronaldo'yu gördünüzmü bu şekilde ? Kendi işine 5 senedir çok güzel şekilde yerine getiriyor.
gerrrard
20.Mart.2007, 22:49
Dikkat edersen Yattara ile ilgili olumsuz fazla bir cümle yok. Ama Yattara'ya istikrarlı demek çok yanlış olur. Her zaman kesik kesik oynuyor Yattara. Çok yetenekli ama istikrar yok. Her zaman iyi oyununu oynayamıyor o adam.
Bir futbolcunun iyi olması için sadece yetenekli olması yetmez. Sergen'de yetenekliydi. Ama Türkiye ligleri haricinde iyi oyuncu olarak anılmadı. Milli takımda bile doğru düzgün yoktu.
Bazı oyuncular kendine bakmaz, bazısı gece alemlerine bu tarz şeylere kapılır, kimiside kendinden problemlidir.
Yattara gibi oyuncuların hepsi İngiltere'de oynuyor. Yattara hala Trabzondaysa bu işte birşey olduğu ortadadır.
O açıdan Ümit Karan örneği gibi düşündüğümüzde gece hayatı olan, hovarda bir oyuncu diye bilirdik. Hatta bazı barlarda geziyor diye spor programlarına konu bile olmuştu. Ne oldu evlendi, hayatına çeki düzen verdi. Şimdi aslanlar gibi oynuyor. Yattara'yı da düzeltecek birisi çıkarsa zaten ülkemizde kalmaz emin olun. Kaparlar.
eXcitinG
20.Mart.2007, 22:55
Tamam artık buna son vereLim konu iyice dağıLdı. Nereden nereye geLdi. HaLa herkesin görüşLerine saygı göstermeyi ve duymayı öğrenemedik. Herkesin görüşü kendisinedir.
Konu dışına çıkarsanız bundan sonra mesajLarınız siLinir. OLmadı kapatırız konuyu.
shamur1
20.Mart.2007, 22:58
Yahu bende diyorum ki bana istikrarlı bir oyuncu gösterin şu ligde ? M.Topuz'u kaç maç izlediniz allah aşkına . Alex'de istikrar var mı ? Delgado,Ricardinho,Lincoln, hangisinde istikrar var. Ronaldinho bile bu sene iyi değil, düşüş yaşadı. Ayrıca Yattara ilk kez bu kadar kendini güvende hissederek oynuyor. Zamanında Ziya Doğan'ın onu yedek bıraktığını yada 60.dakikadan sonra oyundan aldığını söylemek gerek mi ? Şimdi ise 90 dakika sahada ve 60.dakikadan itibaren yedek kulubesine bakmıyor acaba oyundan çıkacam mı diye . Yattara en iyi döneminde bile yedek bırakılıyordu, bu onun istikrarsız bir oyuncu olduğunu değil , onu yedek bırakan teknik adamın futbolu bilmeyişi ve dar kafalı oluşudur. Neyse uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum.
shadowrefree
20.Mart.2007, 23:43
Yahu Mehmet Topuz için 11 m euro isteniyor da Yattara için 10 m euro neden oha , yuh falan olsun . Özkan Sümer onu 200 bin euroya getirdi. Gidin araştırın bakalım Yattara gibi bir oyuncu dünyada kaç tane var ? Kendi takımlarınızdaki oyuncular 4-5 maçta bir çalım atınca , estetik bir hareket yapınca yer yerinden oynuyor ama Yattara bunu 5 senedir yapıyor. Arkasına 4-5 kişi takıp onlarla dalga geçiyor malasef. Bu onun için çocuk oyuncağı oldu artık :)
Delgado 40 yılda bir bi frikik atacak , Lincoln aynı şekilde, Alex 2-3 ara pası atınca olay olacak .. Bırakın da şu ortamda Yattara 10 m euro etsin . Şu an Türkiye'de para verip zevk ile izlenecek kaç tane oyuncu var ?
Yahu bende diyorum ki bana istikrarlı bir oyuncu gösterin şu ligde ? M.Topuz'u kaç maç izlediniz allah aşkına . Alex'de istikrar var mı ? Delgado,Ricardinho,Lincoln, hangisinde istikrar var. Ronaldinho bile bu sene iyi değil, düşüş yaşadı. Ayrıca Yattara ilk kez bu kadar kendini güvende hissederek oynuyor. Zamanında Ziya Doğan'ın onu yedek bıraktığını yada 60.dakikadan sonra oyundan aldığını söylemek gerek mi ? Şimdi ise 90 dakika sahada ve 60.dakikadan itibaren yedek kulubesine bakmıyor acaba oyundan çıkacam mı diye . Yattara en iyi döneminde bile yedek bırakılıyordu, bu onun istikrarsız bir oyuncu olduğunu değil , onu yedek bırakan teknik adamın futbolu bilmeyişi ve dar kafalı oluşudur. Neyse uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum.
shamur senin trabzonspor ile ilgili yorumlarını doğru buluyor ve beğeniyordum...ama bu topicte tamamen objektif dışı ve fanatik birisi olarak yazıyorsun...yani burada istikrarsız diyen herkes mi yattara düşmanı ya da trabzon...demekki bu kadar kişi aynı şeyi diyor sen buna karşı çıkıyorsan biraz düşünmen gerekir diye düşünüyorum...
bana kalırsada yattara istikrarsız bir futbolcu...4-5 maç aynı performansını arka arkaya oynayamıyor aynı uğur boral gibi...
shamur1
21.Mart.2007, 00:48
Hayır abi alakası yok bence. Ne demek istediğimi yanlış anladın heralde. Trabzonspor hakkındaki görüşlerimi doğru bulduğun için sevindim ama bu konunun da farkı yok diğer konularla. Burdada doğrulardan yanayım ,kendi takımımın oyuncusu diye Yattara'yı abartacak halim yok .5 senedir izliyoruz adamı ama sadece bu sene 4-5 maçlık bir çıkış yapan Uğur Boral örneğide çok doğru değil bence..
eXcitinG
21.Mart.2007, 00:58
Şu ana kadar oLan yorumLarınız için teşekkürLer. KiLitLenmiştir.
Daha fazLa amacından sapmaması açısından.