Log in

View Full Version : Şener: Yattarayi Turk Yapacagiz

crazzy
20.Mart.2007, 23:18
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, gelecek ay transferde çok yoğun bir dönem geçireceklerini söyledi. Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek yılın hedefleri doğrultusunda sezona iyi bir kadroyla girmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Tunuslu oyuncular Mehdi ve Chermiti'yi takip ettiklerini ve ay sonunda bu iki oyuncunun veya bir tanesinin transferini yüksek ihtimalle gerçekleştireceklerini belirten Şener, ''Bu yıl maalesef hedefimiz kalmadı. Bunun için şimdiden iyi bir kadro oluşturmak zorundayız. Nisan ayı çok yoğun geçecek. Haziran ayına kadar transferleri tamamlayacağız ve kampa kadar herkes tatile çıkacak inşallah'' diye konuştu. Başkan Şener, Almanya'nın Unterhaching Takımında forma giyen Ceyhun Gülselam'ı kadrolarına katmak istediklerini söyledi.Ümit Milli Takımda stoper mevkinde oynayan futbolcunun transferini sonuçlandırmak istediklerini ifade eden Şener, kulüp genel saymanı Mahmut Aksu'nun da gelecek hafta Almanya'ya gideceğini kaydetti. Şener, Gineli oyuncuyu İbrahima Yattara'yı Türk vatandaşı yapmayı düşündüklerini belirterek, ''Sürmeneli zaten. Yattara'nın menajeri bizim arkadaşımız. Arkadaşımız, bizim için diğer transferlerde de uğraşıyor. Profesyonel menajer gibi değil, arkadaş gibi uğraşıyor. Nasıl gidecek Yattara, teknik açıdan mümkün mü? Zaten sözleşmesi var. Futbolcu satışımız kapandı sezon sonuna kadar. Hiçbir satışımız yok. Bir sorun yaşanmaz. Sezon sonunda bunların dışında hoca şu gider derse, ona karışmayız.''

Fernando Gago
20.Mart.2007, 23:33
Bu şekilde İstanbul takımlarıında ilgisini çekmiş olur

shadowrefree
21.Mart.2007, 00:01
aynen katılıyorum...

yunusgs
21.Mart.2007, 00:15
Evet yabancı kontejyanı sorunu var 3 büyüklerde Türk olursa hemen kapılır.

shamur1
21.Mart.2007, 00:45
Vay be demek yabancı kontenjanı sorunları olmasaydı Yattara'yı çoktan kaparlardı. Haklısınız Hıguain'lar, Carrusca'lar,Edmar'lar dolduruyor kontenjanları.

Emurafu
21.Mart.2007, 01:14
Yattara Türkiyede'de 5.yılını doldurdumu???..Eger doldurdu ise olmasında sakınca yok..

Yanlız yeni federasyon hiçbirseye taviz vermiyor(Bu yönlerini sevdim)..Türk olma işi baya zor bence.

shamur1
21.Mart.2007, 01:18
Doldurdu tabi . Şu an 5.senesi zaten Türkiye'de. Ayrıca yeni federasyonla çıktığımız son 3 maçı 11 kişi tamamlıyamadık . Bu da bizim kabahatımız heralde:)

Fietra 10
21.Mart.2007, 01:25
İlgi çekme fln hikaye..pazardan elma almıyosun..yok işte topçu iyi hadi alalım demekle olmuyor bu işler..Sadri Şener onu klüpte tutar.o kapasitede bir insan.Çok gerek kalmadıkça futbolcu satmayı sevmem demişti bi röportajında. Gökdeniz'den sonra Yattaranın gitmesinin onun sonu olacagını biliyor..

Fıratcan Alçınkaya
21.Mart.2007, 01:32
yapsınlar tabi ama o zaman FB hemen kapar :n: Yattara FB den teklif gelirse uçarak gelir zaten İstanbul'a...

shamur1
21.Mart.2007, 01:32
Hayır Fietra yanlış düşünüyorsun sen. Bir oyuncunun iyi olması için 3 büyüklerde oynaması lazım. Transfer olması lazım yoksa ne yaparsa yapsın boş...Yattara'da 5 senedir düşünüyor acaba daha ne yapsam da İstanbul takımlarının ilgisini çeksem diye ... Son olarak aklına bu gelmiş olmalı ki bari Türk olayımda böylelikle İstanbul takımlarının dikkatini çekerim ve beni alırlar :)

TürkuAz
21.Mart.2007, 01:54
Yattara kaliteli bir oyuncu, transfer olması için "ilgi" çekmesi gerekmiyor ki. Trabzon'a yarar bu gelişme..

Fietra 10
21.Mart.2007, 02:01
Hayır Fietra yanlış düşünüyorsun sen. Bir oyuncunun iyi olması için 3 büyüklerde oynaması lazım. Transfer olması lazım yoksa ne yaparsa yapsın boş...Yattara'da 5 senedir düşünüyor acaba daha ne yapsam da İstanbul takımlarının ilgisini çeksem diye ... Son olarak aklına bu gelmiş olmalı ki bari Türk olayımda böylelikle İstanbul takımlarının dikkatini çekerim ve beni alırlar :)

:) Bazı arkadaşlar Yattara'nın bavulunu bile hazırlamış..

bazı arkadaşlar Trabzonsporlu iyi bir oyuncunun İstanbul takımlarına gitmesini normal olarak karşılasada Trabzonlu adam öyle karşılamaz..bakın bakalım Trabzonsporda düzenli ve iyi bir şekilde forma giyen adam İstanbul'a gittiğinde sonrasında olanlara..

shamur1
21.Mart.2007, 02:10
Bknz:Abdullah Ercan sonu İstanbulspor
Bknz:Ogün Temizkanoğlu sonu A.Sebatspor

:)

Universal
21.Mart.2007, 02:37
Bazı arkadaşlar, Türk Olma ile Federasyon'u bir tutuyor; ama Türk Olma'ya karar veren Bakanlıktır. Bu nedenle Bakanlık Türk yaparsa Federasyon hiçbir şey söyleyemez.

Sadri Şener'i seviyorum, ne de olsa benim yanağımı sıkmış bir başkan. :)

Trabzon'u iyi yerlere getirecektir. Güveniyorum.

Bordo61Mavi
21.Mart.2007, 11:12
Yattara turk statusunde oynamayi coktan hakketi, Turkcesi cok iyi ( Marco Aurelio gibi degil )

extensor
21.Mart.2007, 15:22
söze dikkat ettiniz mi yattara ben türk olmak istiyorum demiyorda yattarayla hiç bir duygusal, manevi bağı olmayan yattaranın işverini diyorki yattarayı türk yapacağız yahu bu türk yapma işi o kadar kolaymıdır gayriahlaki bir yönü yokmudur

istiklal marşını bile okuyamayan bir adamın tüürk olmakla ilgisi olmayan ama türkiye milli takımında oynamanın getirilerini maddi manevi kullanmak için türk olan bir adamın türk olmak isteyip istememesi hiç önemli değilmi

milli takımda ORTA SAHAYI kurtarmak için hileyle değiştirip oynattığımız aureliodan utanan insan yokmu benden başka

türk olmak bu kadar kolay mı bu kadar çocuk oyuncağımı ya şu aptal saptal yabancı kuralı hiç istemesemde tamamen kaldırılsın yada 5 yıl türkiyede oynayacak vs gibi saçma sapan kurallar konup kolaylaştırma yapılmasın ORTADA BİR ÇELİŞKİ VAR hem diyoruz atıyorum 6 yabancı olacak fazlası olmayacak hemde bir takım çıkıyor 9 yabancıyla diyor bunların 3 ü aslında türk canım yanlış anlamayın bizde tamam o zaman diyoruz halamın bıyıkları olsa amcam olur misali

farklı ırkları asimile edip türk yaparak kendi ırkımızın kalitesini düşürüyoruz kimse bir türlü dur demiyor zaten senelerdir çektiğimiz sıkıntıda bu azınlık sorunları değilmi neden başkalarını türk yapmak derdindeyiz türkten başka kimse türk olamazki

EreN
21.Mart.2007, 15:42
Trabzonspor'un en doğal hakkıdır.. Yaparlarsa hayırlı olsun demek düşer..

Onurap
21.Mart.2007, 21:18
trabzonun yabancıdan yana sıkıntısı yokki zaten :)

extensor
21.Mart.2007, 21:37
Trabzonspor'un en doğal hakkıdır.. Yaparlarsa hayırlı olsun demek düşer..

hadi yaw bir insanın uyruğunu değiştirmek kimin en doğal hakkı olabilirki trabzonun olsun ne saçmalıktır bu yaw adamın türklükle uzaktan yakından alakası yok birilerini kandırmak için türk yapacağız çokcuk oyuncağı sanki bu iş
adını falan değiştiriyoruz hemen türk oluveriyor zaten bide arap sabunuyla yıkayalım rengi açılsın sütten falanda ettirelim

bu yabancıları türk yapma uğraşı kadar komik aptalca bir şey daha olamaz herhalde ya yabancı kuralını kaldırın yada kimse türk olmak zorunda kalmasın canım türk olmak her babayiğidin harcı değildir çocuk oyuncağı hiç değildir

shamur1
21.Mart.2007, 22:08
Yahu bu olay seni niye bu kadar gerdi anlamıyorum. Elin Brezilyalıları Türk yapılıyor da Yattara neden yapılmasın ? Adam Müslüman sonuçta kaç senedir de çatır çatır Türkçe konuşuyor. Hem sanki burada Yattara komple Türk vatandaşı olacak , 2.uyruk denilen birşey var . İnsanların uyrukları elbette değiştirilemez.

Ayrıca zaten şu an kadrodaki oynayan tek yabancımız Yattara . Kontenjan sorunumuz yokki sağolsun Ziya Doğan sayesinde şu an 5-6 yabancı oyuncu kontenjanımız açık :)

Universal
21.Mart.2007, 22:26
Türk yapmak yerine federasyon, beş yıl aralıksız Türkiye'de oynayan oyuncuları yabancı kontejanına dahil etmesin. Böylece oyuncular takım menfaatleri için Türk Olmak zorunda kalmaz.

GeNç KaRTaL
22.Mart.2007, 00:30
@extensor

Yattara'nın 2.uyruğu türk olacak ve yabancı sayılmayacak.Milli takımda oynaması gibi bir durum yok.Bu normal bir şey.Yabancı kontenjanı olan İspanya'dada yapılıyor bu..

extensor
22.Mart.2007, 05:27
Üslup kaygısı gütmüyoruz. Biz edebiyat sitesi değiliz. Fakat herşeye rağmen okuyan kişileri rahatsız edecek her paylaşım bizim için zararlıdır ve sevimsizdir. Biraz olsun üslubunuzu düzeltmenizi sizden istiyorum.
Teşekkürler ;;)
EreN

anil luque
22.Mart.2007, 18:14
bence de buyuk kuluplerın ılgısını cekmek ıcın Türk olması gerekmez onun normal oyununu oynadıgı bır macı ızleyen gozlemcı dırek ondakı kalıteyı gorur zaten.. Türk olması sadece ve sadece trazbonun kontenjanını bosaltır bu kadar..

GeNç KaRTaL
22.Mart.2007, 22:08
Bence türk olduktan daha çok ilgisini çeker Yattara 3 büyüklerin.Çünkü yabancı kontenjanını kaplamayan bir Yattara'yı herkes ister ama Trabzon satar mı bilmem..

nerazzuri
22.Mart.2007, 22:10
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

yapsınlar tabi ama o zaman FB hemen kapar :n: Yattara FB den teklif gelirse uçarak gelir zaten İstanbul'a...
Zaten onun için Türk yapmaya çaLışıyorLar.

3 büyükLer hemen yapışır Yattara'ya. Ki iyi bi para ya gider de bence.

shamur1
22.Mart.2007, 22:34
Saçmalamayın ya ne demek onun için Türk yapmaya çalışıyorlar. Adam 5 senedir Türkiye'de ve bunu haketti. En azından Müslüman bir oyuncu .

Hala tutturmuşunuz 3 büyüklerin ilgisini çeksin diye saçma saçma şeyler sayıyorsunuz. Yattara'nın nasıl bir futbolcu olduğu belli 5 senedir de göz önünde bu oyuncu. Kontenjan saçmalıklarına da girmeyin ne yani 5 senedir hiç mi bu 3 büyüklerinizin kontenjanı açık olmadı . Almasalardı Carrusca'ları , Higuain'leri , Edmar'ları da kontenjanları açık olsaydı .

Valla öyle yabancıların peşinden koşuyorsunuz ki Yattara sizde olsa sabah akşam ondan bahsedersiniz. Bırakın bu saçmalıkları . Ayrıca Yattara Fener'e neden koşa koşa gitsin , gitmek istede giderdi zaten ayrıca gidenlerin hallerinide görüyoruz.

Aydin
22.Mart.2007, 22:44
adama 2. pasaportunu çıkartıyorlar. bundan daha normal birşey olamaz.

Universal
22.Mart.2007, 22:55
Saçmalamayın ya ne demek onun için Türk yapmaya çalışıyorlar. Adam 5 senedir Türkiye'de ve bunu haketti. En azından Müslüman bir oyuncu .

Müslümanlık ile ne alakası var. İllaha her Türk Müslüman mı olacak? Bir Musevi ve Hristiyan ile Müslüman Türkler arasında fark var mıdır?

Aydin
22.Mart.2007, 22:57
orada "en azından" sözünü yanlış anlama Batuhan. "hiçbir şeye razı değilsiniz en azından Müslüman bu adam" tarzı yazılmış bir mesaj. ülkemizde bunlara maalesef daha çok dikkat ediliyor biliyorsun. onun için konu sapmasın şimdi. shamur sen de cevap vererek yorulma. bir de burda tartışma çıkmasın.

El Comandante
22.Mart.2007, 23:04
Yattara zaten Gine Milli takiminda oynuyor.Türkiyede de 5 senedir bulunuyor,Türkcesi iyi.2.vatandasligi almasi gayet normal bence de.

Bordo61Mavi
22.Mart.2007, 23:06
Yattara zaten Gine Milli takiminda oynuyor.Türkiyede de 5 senedir bulunuyor,Türkcesi iyi.2.vatandasligi almasi gayet normal bence de.

Bukadar iste, 5 sene oynayan almiyomu bu 2ci vatandasligi, daha soze gerek yok

extensor
23.Mart.2007, 00:12
yahu shamur müslümanlıkla türklüğün ne alakası var arkadaş
türkler islamiyetten önce bir sürü dine inanıyordu müslan olduktan sonramı türk oldular şu islamiyeti müslümalığı neden her şeye alet ediyorsunuz insan dinden soğuyor yahu

ayrıca her müslüman çok iyi adam olsaydı 1. dünya savaşında araplar ingilizler birleşip türklere karşı savaşmazdı

yattara müslüman olsa ne olacak adam değil
anelka müslüman olsa ne olacak adam değil(evlenmek üzereyken eşini aldatmış müslümanlıkta varmı)
ribery müslüman olsa ne olacak adam değil(adam satmak müslümanlıkta varmı)

şimdi bunlar türk olabilirmi

aurelio ricardinhonun arkasından gelip karısının önünde ona saldırıyor üstelik tek te değil adam topluyor türk yaptıkta ne oldu (türklükte varmı)

GebzeLi1907
23.Mart.2007, 00:15
Türk vatandaşı oLmak başka TÜRK oLmak başka extensor..Yabancı kontejanını acmak için gerekLi şartLarı yerine getiren Yattara'ya bu hakkın veriLmesi çok doğaL..

GeNç KaRTaL
23.Mart.2007, 00:22
Dolandırmak,yalan söylemek,iftira atmak,dedi-kodu yapmak,sapıklık yapmak,insanların başarılarını kıskanmak vs. Bunlar türklükte var mı? Veya müslümanlıkta? Türkler şu an dünyanın en iyi ırkı mı? Yoksa anadan doğma türk olunca bunlar etkilemiyor mu türk olmayı? Böyle saçma sapan şeylerle insanları yargılayamazsın.O zaman türk profiline uyan çok az kişi var.Ülkenin yarısı türk değil.

Ki zaten Gebzelinin dediği gibi adam 2.pasaport olarak türklüğü elde edecek.Dünyada bunun milyonlarca örneği var..

shamur1
23.Mart.2007, 00:36
extensor sen hep başka şeylerden örnek veriyorsun. Burda konu Yattara'nın 2.uyruğunun Türk olmasını konuşuyoruz. Müslümanlığı tartışmıyoruz biz burda. Ayrıca benim için her insan eşittir. Uyruğu ve dini ne olursa olsun. Önemli olan insanın içi ve kalbinin güzelliğidir. Yoksa şu dindenmiş falan bunlar hikaye. Bütün kötülükleri yaptıktan sonra ben Müslümanım demek çok yanlış. O kötülükleride Şemsi saymış yukarda. Konu nereye geldi futbol forumunda tartıştığımız şeye bak yahu.

Evet dünyanın her yerinde 2.vatandaşlık var. Örneğin benim 10 yıllık kankam Hollanda doğumlu ve 2.uyruğu Hollanda. Bunun neresinde bir tuhaflık var . Futbol için konulmuş birşey bu ayrıca 5 sene Türkiye'de oynadıktan sonra 2.vatandaşlığını alabiliyorsun.

Türk Vergi sisteminde bile yabancı uyruklular Türkiye'de 6 aydan fazla kalırlarsa tam mükellef sayılırlar. Yani bizlerle aynı şekilde vergilendirilirler. Umarım bu konuyu daha kurcalamazsın.

Ayrıca en azından bu adam Müslüman demem yanlış anlaşılmasın. Bu kadar Brezilya'lıyı , KamerunLu'yu Türk yapıp hatta Milli takımda oynattığımız bir ortamda Yattara gibi Müslüman birinin 2.uyruğunun Türkiye olması gayet çok doğal. Anlatmak istediğim bu .

extensor
23.Mart.2007, 06:29
benimde anlayamadığım şu neden 5 seneyi dlduran yabancı statürüsünden çıkarılmıyorda illa türk vatandaşlığına sokuluyor çok ihtiyacımız var diyemi

zaten bakınız başkan diyorki yattarı türk yapacağım bunlar yanlış şeyler bütün dünyada yapılıyorsa bütün dünyada yanlış ben bugün istiklal marşınıı bilmiyen okumayan bir insanın popomuzu kuratarıyor diye milli takımda oynatılmasını kabullenemiyorum yine 5 yıl doldurana sorulmadan 2. vatandaşlığı türk olanlarıda anlamıyorum hatta onlara türkçe isim falan koyuyorlar bu ninemi süsleyip dedeme satmak gibi oluyor neyse uzamasın konu benim demek istediğim kimse kimsenin vatandaşlığına geçmesin ya şu 5 sene yi tamamen kaldırsınlar ya yabancı kuralı serbest kalsın yada 5 seneyi dolduran yabancılar türk statüsündesayılsın

Cengo
23.Mart.2007, 08:07
5 senesini doldurmuş olması bir şey ifade etmez.

Ulusoy giderayak kuralı değiştirdi, yeni kuralda Milli olmayanlar için kural çok büyük boşluklara sahip ama Milli olanlara çıkış kapısı yok.

Bununla beraber yeni kural ile (geriye de dönük) başvuru yapmayan hiç kimse asla 5 yılı doldurmuş da olsa Türk Vatandaşlığı lisans hakkı alamayacak!

Alex bugün başvurursa 5 yıl daha oynaması lazım, mantığa bak?!
Alex'in önünü kesersen Vederson ile koyarlar önüne kapağı ...

Yattara'nın Türk olacağına, yapabileceklerine inanmıyorum eğer daha önce başvurmadı ise, muhtemelen araştırılmadan söylenmiş bir söz.