PDA

View Full Version : Yeni kaptan Yattara !

shamur1
28.Mart.2007, 20:58
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/3/7_205119_yattara2803bb.jpg

FANATİK, yine bir adım öne geçiyor, gerçekleri açıklıyor. Yattara, kaptan oluyor, ücreti 1.5 milyon dolara çıkarılıyor ve en az 1 yıl daha kalıyor.
28.3.2008

‘Kalıyorum’ dedi

Transferi en önemli gündem maddesi yapan Trabzonspor’da Yattara bilmecesini FANATİK çözdü... Adı Beşiktaş ve Galatasaray ile anılan yıldız oyuncu, Bordo-Mavililer’de kalıyor, Gineli için yeni projeler üretiliyor. 1.5 yıllık sözleşmesi olan ve “En az 1 sezon daha Trabzonspor’da kalıyorum” açıklamasını yapan İbrahima Yattara, önce Türk yapılacak, ardından takım içinde de geniş yetkilerle donatılacak.

Hüseyin’e teklif çok

Sezon sonunda Hüseyin Çimşir için daha önce de olduğu gibi Rusya’dan gelecek tekliflere direnememe ihtimalini göz önüne alan yönetim, Yattara’ya kaptanlık pazu bandını da takacak. Tavan ve taban ücretler konusunda henüz somut bir karar vermeyen Bordo-Mavililer’in kurmayları, en üst yıllık ödemeyi ise yine İbrahima Yattara’ya ayıracak. Bu rakamın da 1.5 milyon dolardan az olmayacağı öğrenildi.

Siyah inci zaten kaç senedir bunu hakediyordu aldığı ücrette yıllardır yedek kulubesınden çıkamayan Hasan Üçüncü'den bile azdı . Yakışır Yattara'ya Kaptanlık , umarım gerçekleşir.

Bordo61Mavi
28.Mart.2007, 23:31
Yattara ya kaptanlik yakisir. Huseyine ne kadar da iyi performansta sergilemese bu takima en zor donemlerinde abilik yapmis biri, satilmasi beni biraz uzer.

Yattara ona verilen tum paralari hakkediyor, ben Trabzonda sadece onu izlemeye gidiyorum maclara.

Fernando Gago
29.Mart.2007, 01:43
Yattara hareketlerine tavırlarına dikkat eder bundan sonra Yönetim iyi yaptı bence

yunusgs
29.Mart.2007, 02:09
Yattara'ya artık daha da çok sorumluluk yüklendi Yattara daha da başarılı olabilir bu sorumluluğun bilincinde olursa.

GeNç KaRTaL
29.Mart.2007, 02:45
Bu Yattara'nın takımda kalacağına işaret.Uzun süredir bu camiada.Bence hak ediyor..

Cyzio
29.Mart.2007, 03:19
Huseyine ne kadar da iyi performansta sergilemese bu takima en zor donemlerinde abilik yapmis biri, satilmasi beni biraz uzer.

Evet uzun süre takıma kösteklik yapmış bir isim Hüseyin Çimşir!!

Yattara bu kaptanlığı hakediyordu.Zate şuan takımda başka birine kaptanlığı vermek mantıksız.Hepsi sene sonu yollanmalı..

NisRoc
29.Mart.2007, 03:51
Yahu Hüseyin nasıl hala TrabzonSpor'da anlıyamıyorum yani, bu kdr büyük düşünen bi takım! Üstelik kaptanı bi de :D Neyse Yattara bu vesile ile kendini toparlar umarım..

Sir FRD
29.Mart.2007, 04:09
yıllardır bu takım için oynuyor.Zaten şu an takımda sözünü en iyi geçirebilecek oyuncu bence.Hakediyor o yüzden

Aykan19o3
29.Mart.2007, 04:16
Yattara'nın kaptan olması kulübüne bağlılığını arttıracaktır

Mr.CordiaL
29.Mart.2007, 04:31
Kesinlikle haber doğruysa Yattara'nın kalması amacıyla yapılmış bir hareket. Bence de Yattara'da kaptanlık karakteri yok ...

DisCo
29.Mart.2007, 06:48
Yattara'nın kaptanlığına bende şaşırdım açıkçası. Sebebi yabancı olması değil tabi ki. Yeteneğine kimse birşey diyemez ama futbolcu olmak için sporcu olmak için yetenek yetmez. Ne Trabzonsporluyum ne Trabzonda yaşıyorum ne de Yattara'yı şahsi tanırım. Basına yansıyan Yattara'lı bir çok haberde bize şu yansıtıldı. Yattara problemli bir oyuncu. Böyle bir oyuncunun kaptan olmasıda ilginç geldi.

Kaptanlığı Trabzonspor'a ne yarar sağlar bilmiyorum ama bu tarz oyunculara aslansın sen seni kesseler acımaz, bizim herşeyimizsin tavrı davranacaksın ki verimin en kalitesini alasın. Sanırım Trabzon böyle bir yola başvurdu.

Shamur1, Ziya Doğan hakkında birşey söylemişsin. Seni forumda olaylara bakılmayan yönden bakan biri olarak bilirim. Tek suç Ziya Doğan gibi bahsetmeni anlayamadım. Ziya Doğan değilmiydi bu takımın başına 2 kere gelen. Farklı yönetimlerle olsun veya olmasın. Sanırım yapılan herşeyde tüm hata Trabzon şehrine ait.

shamur1
29.Mart.2007, 07:06
Evet ilk geldiği sene takımın belli bir iskeleti vardı. Gökdeniz,Yattara,Fatih Tekke,,Hüseyin gibi.. Ziya Doğan'la 2.olduk şampiyonluğu kaçırdık doğrudur ona bişey demiyorum ama o sene Fatih Tekke'nin 31 gol attığı seneydi. Yani nerdeyse takımın %50- %60 ı idi Fatih Tekke. O sezon Fatih öyle puanlar kazandırdı ki neredeyse tek başına aldığı maçlar oldu. O zaman bile futbol anlayışını sevmiyordum ve Trabzonspor'da olmasını istemiyordum. Zaten 2.kez gelmesi başlı başına bir hata idi. Bu hatayıda zaten futboldan anlamayan Nuri Albayrak ve yönetimi yaptı.

Hatırlarsan üst üste 13 maç kazandığımız sezon takım şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ile yarışırken basın Zİya Doğan Beşiktaş'a gitmek istiyor gibisinden polemikler yaratılmıştı. Sonrada kendi kendine kaçar gibi istifa etmişti. Ama düşündüğü şey gerçekleşmedi ve Gençlerbirliğine gitti. Zaten ordada hiçbirşey yapamayınca yine istifa etti.

Ama şurda haklısın. Hatayı tüm Trabzon şehrine mal edemeyiz ama ortada yapılan bir hata var doğrudur. Zamanında bu adama Adam gibi adam Ziya Doğan diye bağırıldı,pankartlar açıldı. Sonra istifa edincede Adam gibi adam değilmişsin Ziya dendi.

Yattara sorunlu bir oyuncu olabilir ama şuan Ersun Yanal ile birlikte kendine güveni sonsuz. Artık lider bir oyuncu olabilecek kapasiteye geldi. Zaten bir oyuncuya yeteneklerini sahada kullanabilmesini ve güvenini yerine getirmesini sağlayan en önemli faktör de o oyuncunun teknik direktörüdür. Artık Yattara'nın kafası rahat, eskiden iyi oynasa bile ya dışarı alınırdı yada kesik yerdi . Bence Yattara Hüseyin'in yaptığı kaptanlıktan çok daha iyisini yapar. Kaptanlık sadece faullerde hakemin yanına gitmek değildir. Kola takılan bir pazubanddan da ibaret değildir. Liderlik ister , diğer oyuncuların o lidere güven duymaları gerekir ki takım ruhu meydana gelsin.

GeNç KaRTaL
29.Mart.2007, 07:46
Yattara'nın kaptan olması takım içinde daha çok sorumluluk duygusu taşıma gereği yaşatabilir.Buda daha iyi performans göstermek demektir.Bu dediğime Alex örneği verebiliriz.Bu sezon kaptan olduktan sonra gözle görülür bir yükseliş,daha çok sorumluluk alma görebiliriz Alex'te..

10_Osmanozc
29.Mart.2007, 09:26
Bu haber henüz kesinlememiş birincisi.İkincisi bence Yattara'dan kaptan olmaz.Üçüncüsü yukarıda da belirtildiği gibi Yattara olay bir futbolcu ve ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Bundan dolayı Trabzonspor kaptanının sorumluluklarının bilincinde olması gerekmektedir.

DisCo
29.Mart.2007, 09:55
Bazı futbolcular vardır. Takım yıldız kaynasada o aralarından sıyrılıp pekiyili yıldız olur. Kimi oyuncularda aslında yıldızdırlar ama takım ona güvenirse, kral sensin derlerse yıldızlaşır. Yattara'da böyle bir oyuncu dediğim gibi yine yorumlarda dendiği gibi kaptan olursa ona inanıldığı, güvenildiği hissi daha istikrarlı bir oyun sergilemesine sebeb olacaktır.

Bordo61Mavi
29.Mart.2007, 12:50
Yattara kaptanligi bu takimdaki ve gelecek futbolcularin hepsinden daha iyi yapar. Takimda butun futbolcularla samimi olan tek futbolcu. O kaptanligi almasi ona cok sey katar, ve herkesin dedigi gibi istikrar saglar

shadowrefree
29.Mart.2007, 19:13
Alex gibi daha bir sorumlu oynar maçlarda...

ForsakeN
30.Mart.2007, 01:23
Bu durum Yattara'nın performansında artışa sebep olacaktır.TS için en iyisi oldu. Z.Doğan döneimde kendisi hep diken üstündeydi,çoğunlukla ya oyundan alınır ya da ilk11e sokulmazdı.Şimdi kaptanlığın verilmesi hem ona güvenildiğini hem de takımın as oyuncularından olduğunu düşündürecektir Yattaraya.