PDA

View Full Version : Kartal kaleyi rakiplere açtı

Fıratcan Alçınkaya
30.Mart.2007, 23:38
Kartal kaleyi rakiplere açtı

Ligin 28. haftasında derbi mücadelesinde Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen Beşiktaş, son 13 lig maçının 11'inde kalesinde gol gördü. Ligin ilk yarısında maç başına 0.82 gol yiyen siyah-beyazlılar, savunmaya yaptığı transfere rağmen ikinci yarıda bu oran 1.27'ye çıktı.

http://img149.imageshack.us/img149/1439/28115ii3.jpg (http://imageshack.us)

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynanan derbi maçı 2-1 kaybederek şampiyonluk yarışında büyük bir yara alan Beşiktaş, bu sezon özellikle savunmasında büyük sıkıntılar yaşarken, kalesini birçok maçta gole kapatamadı.

Ligde oynanan son 13 maçın sadece 2'sinde gol yemeyen diğer 11 karşılaşmada ise kalesinde gol gören siyah-beyazlılar, bu dönemde sadece 1-0 galip geldikleri Galatasaray ve 3-0 kazandıkları Trabzonspor maçında gol yemedi.

MAÇ BAŞINA 1 GOL YEDİ

Savunmada bir türlü istikrarı yakalayamayan, bu bölgeye yaptığı yabancı transferlerden de istediği verimi alamayan Beşiktaş, ligde 28 maçta kalesinde 28 gol görerek, maç başına 1 gol ortalamasıyla oynadı.

28 maçın 18'inde kalesini gollere kapayamayan siyah-beyazlılar, sadece 10 maçta rakip forvetlere geçit vermedi. Gol yediği 18 maçın 10'unda kalesinde 2'şer gol gören Beşiktaş, diğer 8 karşılaşmada ise kalesinde 1'er gol gördü.

SON 2 MAÇTA 4 GOL

Siyah-beyazlılar, son 2 lig maçında kalesinde toplam 4 gol görüp, üst üste 2 yenilgi alarak şampiyonluk yarışından da uzaklaştı.

Lider olarak başladığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 2-1 mağlup olup, zirveden inen Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinden de aynı sonuçla yenik ayrılarak zirvenin 5 puan gerisinde kaldı.

LİGİN İKİNCİ YARISINDA 14 GOL YEDİ

Devre arasında savunmadaki aksaklığı gidermek için öncelikle savunmaya transfer arayan ve ara transferin son günlerinde Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld'i transfer eden Beşiktaş, buna rağmen gol yeme sorununa çözüm bulamadı.

Ligin ilk yarısında 17 maçta 14 gol yiyen siyah-beyazlılar, ikinci yarıda ise henüz 11 maçta 14 gole ulaştı. Böylece ligin ilk yarısında maç başına 0.82 gol yeme oranıyla oynayan Beşiktaş, ikinci yarıda bu oranı 1.27'ye çıkardı.

BEŞİKTAŞ'IN MAÇLARI

Siyah-beyazlıların bu sezon oynadığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Beşiktaş-Konyaspor: 1-0, 2-1

Beşiktaş-Kasımpaşa: 2-1, 4-2

Beşiktaş-Gaziantepspor: 1-0, 3-1

Beşiktaş-Kayserispor: 0-0, 0-2

Beşiktaş-Ankaraspor: 0-0, 3-2

Beşiktaş-Denizlispor: 3-2, 2-1

Beşiktaş-Galatasaray: 1-2, 1-0

Beşiktaş-Gençlerbirliği: 1-0, 2-1

Beşiktaş-Trabzonspor: 3-2, 3-0

Beşiktaş-İst. B.Şehir.Bld: 0-0, 1-2

Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2, 1-2

Beşiktaş-Sivasspor: 1-2

G.Birliği OFTAŞ Spor-Beşiktaş: 0-1

Beşiktaş-Çaykur Rizespor: 1-1

Bursaspor-Beşiktaş: 0-1

Beşiktaş-Ankaragücü: 3-1

Vestel Manisaspor-Beşiktaş: 1-2

El Comandante
30.Mart.2007, 23:40
Bu anlayisla,bu defansla cok normal bu sonuc.

yunusgs
30.Mart.2007, 23:41
Defansta ve kalede yapılan hatalarla bu kadar gol yemek normal.

GeNç KaRTaL
30.Mart.2007, 23:43
Bu beklerle,bu sistemle normal bir durum..

anilton
30.Mart.2007, 23:46
Ben ne defansa ne de kalecilere suç buluyorum bu konuda.Bence rakiplere çok pozisyon vermemizin ve gol yememizin sebebi takımı tek önliberoyla oynatan Ertuğrul Hoca'dır.Ayrıca top rakipteyken hiç koşmayan Delgado ve Tello ve stoperlere yardımı sıfır olan bekler...

Fernando Gago
31.Mart.2007, 01:40
Kötü kaleci ve Kötü defansın bedeli ...

BlackEagle19o3
31.Mart.2007, 02:10
Kötü kaleci ve kötü defanstan kaynaklanmıyor.Kötü beklerden ve tek ön liberolu sistemden kaynaklanıyor bence.

GeNç KaRTaL
31.Mart.2007, 02:13
Kötü kaleci ve Kötü defansın bedeli ...

Deniz sence bütün suç tamamen savunmada mı?

Addolorato
31.Mart.2007, 02:21
bi kere beşiktaşın kalecisi iyi ama beklerde sorun var solda baki olunca sürekli mercimeği fırına veriyo rakipler. Ayrıca oyun anlaşıyışıda sakat biraz beşiktaşın çok koşmayan bi orta saha var.

anilton
31.Mart.2007, 02:44
Arkadaşlar İ.Toraman,G.Zan,İ.Kaş kötü stoper değiller.Yani savunmadan kaynaklanan sorun değil bu.Sadece kötü sistem ve beklerin kurbanları bu oyuncular.Yoksa bunlar Türkiye'nin en iyi stoperleri arasındalar...

El Comandante
31.Mart.2007, 02:48
Yav her hafta stoperler yüzünden goller yiyorsunuz(Belediye maci,fb maci),halen bütün sucu beklere atiyorsunuz.Bence ibrahim toraman disinda bjknin kaliteli stoperi yok,hepsi vasat isimler.

barahir
31.Mart.2007, 02:58
Maalesef Türk Stoperler 2000 jenerasyonundan sonrası çöküşte..

anilton
31.Mart.2007, 03:02
Yav her hafta stoperler yüzünden goller yiyorsunuz(Belediye maci,fb maci),halen bütün sucu beklere atiyorsunuz.Bence ibrahim toraman disinda bjknin kaliteli stoperi yok,hepsi vasat isimler.

İ.Belediye maçı 1.gol;önlibero oynamaya çalışan S.Özkan'ı kolaylıkla geçiyor rakibi ve pasını İ.Akına veriyor,A.Tandoğan seyredince gol oluyor...

İ.Belediye maçı 2.gol;İ.Üzülmez rakibine basıp orta açmasını engellemek yerine uzaktan "hooo" deyip korkutmaya çalışınca,zaten kontra dengesiz yakalanıyor defans Necati çok iyi yere vuruyor ve gol...

F.Bahçe maçı 1.gol;Delgado o.sahada pas hatası yapıyor topu kaptırıyor yine İ.Üzülmez karşısındaki adama basacağına uzakta durmayı seçiyor ve gol geliyor.Sadece burada G.Zan'ın hatası var,vurdurmamalıydı,ama pozisyonun gelişminde yine o.saha ve bek zaafları öne çıkıyor...

F.Bahçe maçı 2.gol;Bastırıyoruz ve kontra yiyoruz.Alex o.sahada düşüyor,kalkıyor geliyor,topa vuruyor ve gol oluyor.Cisse,Tandoğan,Tello izlemede...

G.Zan,Servet ile birlikte Türkiye'nin en iyi stoperidir.Milli takımda da nasıl oynadığı ortada....

Universal
31.Mart.2007, 03:06
Futbol, bir takım oyunudur, hücum kaleci dahil takım olarak, savunmada en ileride ki oyuncu dahil takım olarak yapılır. Savunmaya ve hücuma şuç bulmak yanlış olur. Birisine şuç bulacaksınız takıma şuç bulmak gerekir; çünkü Beşiktaş bu maçların hepsini kazansa yediği goller hiç konuşulmayacaktı.

El Comandante
31.Mart.2007, 03:07
Hehehe pozisyonlara tersten yorum yapmissin.

Belediye maci 2.gol;Gökhan necatiyi kaciriyor,Necati kafayla gol atiyor.Gökhan Zan ise arkada,kimseyi marke etmiyor.

Fenerbahce maci ilk gol;Gökhan Zan beline gelen Alexe kafa vurdurtuyor,gol oluyor.

Fenerbahce maci 2. gol;Gökhan Zan Semihten nefis calimlar yiyor,semih pasini Alexe veriyor,alex rahat pozisyonda golü atiyor.

Besiktasin beklerinden tutun,stoperlerine kadar bütün futbolculari vasat,kötü futbolcular.Büyük takim kalitesinde degiller.

Lionel Andres Messi
31.Mart.2007, 03:07
bjk az bile yemiş.daha fazla bekliyordum.

anilton
31.Mart.2007, 03:11
Hehehe pozisyonlara tersten yorum yapmissin.

Belediye maci 2.gol;Gökhan necatiyi kaciriyor,Necati kafayla gol atiyor.Gökhan Zan ise arkada,kimseyi marke etmiyor.

Fenerbahce maci ilk gol;Gökhan Zan beline gelen Alexe kafa vurdurtuyor,gol oluyor.

Fenerbahce maci 2. gol;Gökhan Zan Semihten nefis calimlar yiyor,semih pasini Alexe veriyor,alex rahat pozisyonda golü atiyor.

Besiktasin beklerinden tutun,stoperlerine kadar bütün futbolculari vasat,kötü futbolcular.Büyük takim kalitesinde degiller.

Beşiktaş'ın bütün futbolcuları vasat...:D:D:D

Bende sana bir şey anlatmaya çalışıyorum,hiç bir zaman objektif olamıyorsun.Her mesajında Beşiktaş'ı küçük düşürecek,karşısındakini iğneleyecek kelimeler yazıyorsun...

Fıratcan Alçınkaya
31.Mart.2007, 03:21
I Love You Baki... :zuhaha

El Comandante
31.Mart.2007, 03:22
Ben gercekleri söylüyorum,ama siz hicbirzaman bunu kabullenemiyorsunuz.Besiktas ligde 4.olursa kimse sasirmasin dedim,yine ozaman da bana karsi ciktiniz,yine tartistik ama dedigime geldiniz.Neyse zaman herseyi gösterecek.

anilton
31.Mart.2007, 03:24
Ben gercekleri söylüyorum,ama siz hicbirzaman bunu kabullenemiyorsunuz.Besiktas ligde 4.olursa kimse sasirmasin dedim,yine ozaman da bana karsi ciktiniz,yine tartistik ama dedigime geldiniz.Neyse zaman herseyi gösterecek.

Biz şampiyon olamasakta G.Saray'ın üstünde bitireceğiz meraklanma...;;)

Dediğin gibi zaman gösterecek...

El Comandante
31.Mart.2007, 03:33
Ben neden merak edeyimki,puan olarak sizden üstünüz,kadro kalitesi olarak sizden üstünüz,gerisi sizin probleminiz. :)

GeNç KaRTaL
31.Mart.2007, 05:27
İddia ediyorum G.Saray'ın stoperleri Song ile Servet'i koysak yine çok gol yeriz şu sistemde.Gs'nin stoperleri kötü mü? Hatta Servet şu an Baki'nin konumunda bile olabilirdi.

Arkadaşlar savunma takım olarak yapılır.Fenerbahçe bunun en iyi örneği.Önce savunma önlemini alıyorlar sonra hücum.Bizde ise tam tersi.Gs'de hücum oynuyor ama Ayhan,M.Topal,Barış gibi her zaman pres yapan defansif yönü iyi oyuncular var ortasahada.Hatta Arda bile koşuyor.Fenerbahçe ve G.Saray'ın bekleride iyi.Savunma yönleri bakımından.Öyle adam orta açsın diye bakmıyorlar.Onların bölgesinden takımlar atak üstüne atak yapmıyorlar.He bizim stoperlerimizde çok iyi değiller.Ama Tsl şartlarında iyi olduklarını düşünüyorum..

shadowrefree
31.Mart.2007, 07:28
bana kalırsa sistemim sonucu ve antremanlardan kaynaklanıyor...