View Full Version : Sınırsız Yabancı Kaydetme
krapinovic
03.Nisan.2007, 07:38
Arkadaşlar, çoktan beri kafama takılıyordu... Daha önce yazıldı mı, farkedildi mi tam bilemiyorum ama...
Oyuncu kaydetme tarihinde tatilde olduğum için, (Allah razı olsun) tüm yabancı oyuncularım kaydedilmiş...
http://www.loadtr.com/k-192145-ybnckyt.jpg (http://www.loadtr.com/192145-ybnckyt.htm)
Hepsini oynatabiliyorum, ama maç kadrosuna 8'den fazlasını alamıyorum... Elinde fazla yabancısı olan ve oynatmak isteyenler yapabilirler, tabi hala bilmiyorsanız...
goosfraba
03.Nisan.2007, 20:48
Güzel birşey ama küçük ve basit bir hileye girmez mi bu? :)
DisCo
03.Nisan.2007, 20:53
Hadi bu şekilde oyunu kandırdın. Vicdanının sesinden nasıl kurtulacaksın. :icon_biggrin:
Tabi şaka yapıyorum bilgilendirme için teşekkürler. Gerekirse uygularım.
boran19_6886
03.Nisan.2007, 20:53
kaydetme süresi bitmeden hepsini oynatabiliyosun ama sonra tekrardan 8 e düşürmek zorundasın.
wolfson
03.Nisan.2007, 21:22
kaydetme süresi bitmeden hepsini oynatabiliyosun ama sonra tekrardan 8 e düşürmek zorundasın.
Arkadaş haklı.Ben Kayserisporla oynarken 11 yabancım vardı:D ('ini oynatabiliyodum.Sonradan indirmek zorunda kaldım.Kariyeri bitirdim:icon_frown:
ShevAnil
03.Nisan.2007, 21:28
Yanlış Anlayorsunuz Siz. Arkadaşın Dediği Oyuncu Kaydetme Süresi Geldiğinde Tatile Çıkarsanız Onlar Yabancı Oyuncularada Forma Veriyor yani Kaydediyor.
MaTRaKaN
03.Nisan.2007, 22:32
Çook ilginç bişi bu
yunusgs
04.Nisan.2007, 00:51
Bencede ilginç ama zaten ülkemizde sürekli tartışılan bir konu bence 8 tane kaydetmek en iyisi.
futbolog37
04.Nisan.2007, 05:35
Ben oyunda hiç tatile çıkmam.Oyuncu Kaydetme zamanı ne zaman oluyor tam olarak.Söyleyinde o zaman bir kaç günlüğüne çıkayım tatile.
goosfraba
04.Nisan.2007, 05:47
Transfer sezonunun bitmesine son 5 gün kala bi 10 günlük tatile çık :) Ben öyle yaptım bütün yabancılarım kaydedildi.
karlkani23
04.Nisan.2007, 05:53
Peki bu yöntemi yapınca ligde 8 yabancı mı oynatıyoruz yoksa 12'sini de oynatabiliyor muyuz? Eğer hepsini oynatabiliyorsak süper bir şey o zaman.
goosfraba
04.Nisan.2007, 06:12
Hayır 6+2 yine geçerli normal olarak kayıt yaptığımızda 6+2 kayıt yapıyordu ve diğer yabancılarda seçilemez ibaresi vardı ve doğal olarak tsl maçlarında oynatamıyorduk. Şimdi ise 6+2 oynatabiliyosun ama diğer yabancılarda seçilemez ibaresi yok, onları da sakatlık, ceza gibi durumlarda devreye sokabiliyorsun.
krapinovic
04.Nisan.2007, 06:46
Hayır 6+2 yine geçerli normal olarak kayıt yaptığımızda 6+2 kayıt yapıyordu ve diğer yabancılarda seçilemez ibaresi vardı ve doğal olarak tsl maçlarında oynatamıyorduk. Şimdi ise 6+2 oynatabiliyosun ama diğer yabancılarda seçilemez ibaresi yok, onları da sakatlık, ceza gibi durumlarda devreye sokabiliyorsun.
Tam olarak aynen böyle... Açıklama için teşekkürler...
Arkadaşlar, ben bunu tesadüfen farkettim... Oyunun kendi içinde bir hata, eksiklik de diyebiliriz... Yapay zekanın yönettiği takımlar zaten 8'den fazla yabancı kaydedebiliyordu... Farkettiniz mi bilmem, hatta ben bundan çok şikayetçiydim... Ben PA'sı iyi diye aldığım 8'den fazla gençleri kaydedemezken, yurtdışında da "vatandaşlık süresi" dolmuyor diye kiraya göndermezken, karşıma çıkan takımlara baktığımda bazen 10-11 tane kayıtlı yabancı görüyordum... Tatildeyken benim takımı da "yapa zeka" yönettiği için, kadroda bulunan tüm yabancıları kayıt etmiş...
Ama, maç kadrosuna (lig için) yine sadece 6 tanesini alabiliyorsunuz, fakat diğerleri de herhangi bir lig maçında oynayabiliyor... 30-31 Ağustosta tailde olursanız, tüm yabancılarınızın kayıtlı olduğunu görebilirsiniz...
Universal
04.Nisan.2007, 06:54
Bunun için tatile çıkmana gerek yok. Oyunda ilk sezondan sonra aldığın bütün oyuncular kadroya dahil ediliyor zaten; ama kadro numarası veremediğin için Türkiye Süper Lig'i dışında bütün turnuvalarda oynatabiliyorsun.
krapinovic
04.Nisan.2007, 08:43
Bunun için tatile çıkmana gerek yok. Oyunda ilk sezondan sonra aldığın bütün oyuncular kadroya dahil ediliyor zaten; ama kadro numarası veremediğin için Türkiye Süper Lig'i dışında bütün turnuvalarda oynatabiliyorsun.
Kadroya dahil etme etmeme değil, tam da söylemek istediğim forma numarası zaten...
Mesela kadronda 15 tane yabancın var... 30-31 Ağustosu tatilde geçirirsen, 15 yabancın da "forma numarası" alıyor... İstediğin 8'ini herhangi bir lig maçında da oynatabiliyorsun... Yani, lig maçlarında "seçilemez" ibareli hiçbir yabancın bulunmuyor...
perpetua
04.Nisan.2007, 08:52
Bu bir suredir (Agustos ayindan beri) bilinen bir sorun..
Fm 2009'da umuyorum ki duzeltilmis olacak .. :)
werder91
05.Nisan.2007, 23:04
bu süpermiş, daha önce nasıl farkedemedim:)
abi, düzelmese de olur aslında:)...
GLoBaL_DeeJaY
08.Nisan.2007, 11:15
Bi Türlü yapamadım ben bu olayı yaw
Wesley Sneijder
08.Nisan.2007, 14:29
Süper bir açık yahu bu. Ben de elimdeki yabancıları ne yapacağımı düşünürken çok iyi oldu bu. :D
knsyr
13.Nisan.2007, 07:12
yok olmadı elimde patladı yabancılar oynayamıyoruz die isyan ediolr :D hazırlık maçı kesmio adamları :D