PDA

View Full Version : Türkiye'den Transfer Deyimleri Sözlüğü



shamur1
03.Nisan.2007, 11:37
http://kr.goal.com/images/15256_news.jpg

Harekete geçmek: En sık kullanılan transfer deyimlerinden biridir. X Futbolcusunun transferinin istendiğini ama alınamayacağı bilindiğinden sadece hareket çekileceğini ifade eder. Daha hakkında harekete geçilip de transfer edilen futbolcu görülmemiştir.


Düğmeye Basmak: Aslında hangisi daha sık kullanıyor tartışmalı ama bu deyimde çok sık kullanılır. Takımlarımızın transfer yapması için basması gereken bir düğmeyi ifade eder. Bu düğmeye her daim basılır ancak transfer bir türlü gerçekleşmez. Ya yanlış düğmeye basıyorlardır ya da düğme bozuktur. Maalesef düğmeye basılarak gerçekleştirilen bir transferde henüz yoktur.

Sürpriz Gelişme: Uydurulmuş bir transfer haberinden sıyrılmayı ifade eder. Ortada görüşme, anlaşma ve imza yoktur, dolayısıyla sürpriz bir gelişmenin olması kaçınılmazdır.


İstediğimiz Futbolcuyu Alırız: Artık iflas noktasına gelmiş ve dişe dokunur transfer yapamayacak kulüplerin sık sık başvurduğu bir söylemdir. Ayrıca bizde kara para çok akla akla bitmez anlamına da gelir.

Kadromuz yeterli: Para yok

Sokağa atacak paramız yok: Para yok.

Kimseyi bırakmak istemiyoruz: İyi bir teklif gelirse her futbolcuyu satabiliriz.

Transfer harekatı: Top yekün bin hareket izlenimi uyandırsada sadece transfer döneminin henüz gelmediğini ve haberi yapanın uydurduğu olmayacak transfer haberlerini ifade eder.

Futbolcunun gelmeye sıcak bakması: Sıcaklığı artıran unsur üzerinde rakamlar yazan kağıt parçalarıdır sadece. Ateşe ne kadar kağıt atarsanız sıcaklık o kadar artar dolayısıyla futbolcunun imza atması ve kulübünün iknası kolay olur. Bazen kulübünden habersiz futbolcu sıcak bakarki hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur.

“ B Planımız hazır “ söylemi : İstediklerimizi alamadık, kısaca ... yedik….


İşin imzaya kalması: Transferin Allaha havale edilmesini ifade eder.

Gerekli mevkilere transfer: Takımın durumu pek hayırlı değil, kadroda cacık olmakla beraber bizde de para olmadığından belki bir kişi alabiliriz anlamına gelir.

Kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz: Valla bende metelik yok, kulüpde birkaç kuruş varsa belki bir şeyler yaparız demektir.


Hocanın istekleri doğrultusunda hareket etmek: Transferde topu teknik direktöre atarak sıyırma çabasını ifade eder. Daha teknik direktörlerin istediği oyuncunun alındığı vaki değildir. Eğer transfer gerçekleşmezse, hocanın istediği oyuncuların pahalılığından dem vurulur, ucuz ve kimsenin peşinden koşmadığı bir transfer yapılırsa da hocanın onayını aldık denilir. (Ne desin garibim)

a.arıcı-11
03.Nisan.2007, 21:49
:D:D:D:D haklsın valla transfer sezonlarının en klişe lafları

yunusgs
04.Nisan.2007, 00:59
Hepsi %100 doğru aslında mizahlık konu hepsi söyleniyor ama boş sözler :zuhaha

shamur1
04.Nisan.2007, 01:15
“ B Planımız hazır “ söylemi : İstediklerimizi alamadık, kısaca ... yedik….

Trabzonspor'da Nuri Albayrak döneminin en çok kullanılan sözüdür. Her dönem B,C hatta D planlarına kadar indiğimiz oluyordu :)

GeNç KaRTaL
04.Nisan.2007, 04:21
%100 doğrudur..

10_Osmanozc
04.Nisan.2007, 06:47
Trabzonspor'un taraftar sitesinden alıntı olduğunu da söylemek lazım.:)

shamur1
04.Nisan.2007, 06:53
Evet Bmn'den aldım ama site adı reklama kaçar diye belirtmedim. :)