PDA

View Full Version : Nihat Kahveci'den ağlatan mektup

shadowrefree
04.Nisan.2007, 10:24
Antalya 7 Mehmet Restoran'da yemek sofrasına oturdum. Bir telefon... Arayan öz kaynağın patronu Davut Şahin hoca. Bana ısrarla "Maça gel. Sana harika bir yetenek seyrettireceğim" dedi. Israrlar üzerine oradaki iki efsane Beşiktaşlı Sanlı ile Vedat'a "Ben gidiyorum. 10 dakika sonra gelirim" dedim.
Maça gittim, tel örgülerden ilk 45 dakikayı seyrettim. Sonra sinirli bir tavır takınarak, Davut hocanın yanına gittim ve "Bu mu bana seyrettireceğiniz yıldız?" dedim. Davut hoca şaşkın. Yardımcısı Ömer Gülen ise öfkeli.
İkinci yarı başladı. Davut hoca bana, "Niye gitmiyorsun? Yemeğin de soğumuştur" dedi. Bu kez ben gülmeye başladım; "Dünyanın en büyük starının doğuşunu seyrediyorum" karşılığını verdim.
Yemeğe döndüm, güzel adam (Vedat Okyar) "Seyrettiğin nasıl bir çocuk? Bana birisini tarif ederek söyle" dedi. "Daha 14-15 yaşındayken, 'Hadi seni Küçük Can Bartu'yu seyretmeye (O genç Sergen Yalçın'dı) götürüyorum' diye kandırdığım Vedat Okyar'a; Cemil Turan gibi. Bir fazlası var kafayla da gol atıyor frikikten de" dedim.
O çocuk büyüdü Nihat Kahveci oldu. Beşiktaş da üç kuruş para uğruna Kahveci'yi sattı. O zaman da bu satırların yazarı; 'Nihat Kahveci'yi satan şampiyonluğu satar' diye yazdı, durdu.

BİR VEFA ÖRNEĞİ
Yazmamak için çok direndim. Ama Kahveci'nin insan yüzü tanınsın diye yazıyorum. Kahveci kendisini ilk keşfeden antrenörünün evine ziyaretine gider. Elini öper, hatırını sorar. Bir şeye ihtiyacın varsa söyle der. Hocası sadece seninle gurur duyuyorum der. Kahveci çıkarken bir mektup bırakır. Ağlatan mektupta şunlar yazılıdır; "Hocam kirada oturduğunu öğrendim. Bana yaptıklarının karşılığı asla bu değil. Lütfen kabul et..." Mektubun içinden hocasının adına alınmış bir evin tapusu vardı.

kaynak: Sabah Gazetesi Spor Yazarı Kazım KANAT

PesimiSTyLa
04.Nisan.2007, 19:07
Nihat gercekten kişilikli bir oyuncu. Şu an da cok iyi yerde ve orayı gercekten cok hakediyor...

DisCo
04.Nisan.2007, 19:18
Sizlerde biliyorsunuz arkadaşlar. Fırsat doğdu mu herşey gözardı edilip hiçbirşey düşünülmeden Avrupa'ya transfer olunur. Sonra şunlar bunlar derken oyuncunun gittiği kulüple ilişkisi kesilir ve yurda geri dönüş yapar.

Nihat Kahveci belki şanslıydı. Gittiği takım bir anda zirveye oynamaya başladı. Şartlar bu olunca Nihat kendini tanıtabilme imkanını buldu ama şu var. Real Sociedad'tan ayrıldığında döndüğü yer burası olmadı. Villarreal gibi bir takım onu transfer etti. Bu zaten onun yeteneğinin göstergesidir.

Yukardaki yazıda yaptığı hareket ise kişilik değerinin göstergesidir.

Zaten biz bir oyuncuda ne arıyoruz. Yetenek + kişilik değilmiydi.

LaigLeNoiR
04.Nisan.2007, 19:48
Nihat'ın yaptığı iyilikleri bende çok iyi bilirim.Kendisi Giresun'ludur Yağlıdere ilçesinden.

O ilçe neredeyse Nihat sayesinde geçinir.Yardım yaptığı insan sayısı saymakla bitmez.Büyük futbolcu haricinde büyük de bir insan.Bravo Nihat !

shadowrefree
04.Nisan.2007, 20:08
Nihat gibileri artsa keşke.

a.arıcı-11
04.Nisan.2007, 20:44
evet nihat gerçekten Türk gençlerine örnek olmalı yeteneğiylede efendilğiylede

bu arada denile 7 Mehmet restorant acayip lüx bir yerdir yani tam böle kulüp yöneticilerinin gideceği yer gerçekliği ordan yakaladım:)

anilton
04.Nisan.2007, 23:09
Nihat'a doyamadan gönderdik.Ama iyiki göndermişiz.Laik olduğu yerde şuanda ve dahada iyisini hakediyor.Adam gibide adam.Umarım onu 8 numaralı formasıyla tekrar yuvasında görmek nasip olur bir gün...

Fernando Gago
04.Nisan.2007, 23:44
Böyle yapması lazımdı zaten nortmal bir davranış ama bu zamanda pek rastlanmıyor bu tip şeylere

yunusgs
05.Nisan.2007, 00:24
Gerçekten çok kaliteli ve kişilikli bir oyuncu.İspanya'daki gururlarımızdan.

Fıratcan Alçınkaya
05.Nisan.2007, 00:34
Adam gibi adam Nihat... Allah'da yardım ediyor zaten kendisine...

TürkuAz
05.Nisan.2007, 00:35
Nihat'a sempatim vardı eskiden biri, şimdi yanılmadığımı görüyorum.. :)

shadowrefree
05.Nisan.2007, 00:45
NTVSporda da röportajı vardı. Fenerbahçe Sevilla yı elediği için bir Türk olarak gurur duyuyorum demişti. Benim gönlümde iyice yer edindi.

Acaba yaptığı davranışı kaç futbolcu yapmıştır?Örnek verebilecek msnz?

a.arıcı-11
05.Nisan.2007, 01:12
NTVSporda da röportajı vardı. Fenerbahçe Sevilla yı elediği için bir Türk olarak gurur duyuyorum demişti. Benim gönlümde iyice yer edindi.

Acaba yaptığı davranışı kaç futbolcu yapmıştır?Örnek verebilecek msnz?
2001-2002 senesinde Şampiyonlar Liginde 0 çekmeden önce ön elemde rakibimiz Rangers olunca o zamanlar o takımdan yeni ayrılan Tugay Kerimoğlu Fener Ragersi eler falan demişti yanılmıyosam

ThersoN
05.Nisan.2007, 01:17
bravo gurur duydum!

BlackEagle19o3
05.Nisan.2007, 01:41
''Demek ki Vefa sadece semt adı değilmiş'' dedirtecek cinsten bir olay.Helal olsun sana Nihat.Yuvana döneceğin günü sabırsızlıkla bekliyoruz...

GeNç KaRTaL
05.Nisan.2007, 04:32
Gittiğinde çok üzülmüştüm.Ama yüzümüzü kara çıkarmadı.Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil etti.Nihat'ın çok eski bir haberini hatırlarım.Dolmuşla idmana giden genç yıldız diye.Halkın içinden olan,şımarmayan futbolcudan beklenecek bir hareket bu..

barahir
05.Nisan.2007, 04:41
Nihat, Tugay ile beraber Avrupa'da başarı ile oynayan ve en karakterli oyuncularımızdan birisi bence.. Çok fazla yok ama, umarım çoğalır..

shadowrefree
05.Nisan.2007, 21:09
Hamit Altıntop uda unutmamak gerekir.