PDA

View Full Version : Kulüpler Birliği Kupası geliyor!

Fernando Gago
15.Nisan.2007, 00:16
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığı dönemindeki ilk Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sona erdi. Radisson SAS Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın yanı sıra kulüp temsilcilerinin tümü katıldı. 3 saat süren toplantının ardından açıklamayı Vakfın başkan yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ yaptı. Alınan kararlar şöyle:

-Kulüpler Birliği'nin İstanbul'da da büro açması ve profesyonel bir örgütlenmeye gidilmesi hususunda mutabakata varılmıştır.

-Hakemlik müessesesinin geleceği ile ilgili karşılıklı görüş-alış verişinde bulunulmuş, futbol ailesinin bireyleri olarak futbolun yönetimine güvenin tam olduğu tekrarlanmıştır.

-TFF başkanı Sayın Hasan Doğan Federasyon tarafından yapılan çalışma ve projeleri kulüplerimize aktarmış, futbolun marka değerinin yükseltilmesi konusunda Antalya'da yapılacak bir ortak toplantıya ilişkin davette bulunmuş ve bilgi vermiştir.

-Kulüplerin yeni gelir kaynaklarının neler olabileceği konusunda görüşülmüş, Kulüp başkanlarımız federdasyondan beklentilerini aktarmıştır

-Hasan Doğan, yayın gelirleri ve dağıtım kriterleri ile ilgili yıllara göre rakamsal bilgiler vermiş, dağıtım kriterleri ile ilgili olarak karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunulmuştur.

-Yayın gelirleri dağıtımı kriterleri ile ilgili olarak çalışma yapmak üzere bir komisyon oluşturulmuştur.

-Bütün gelİrleri kulüpler birliğine aktarılmak üzere sezon başında belirlenecek bir takvime uygun olarak detayları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak Kulüpler Birliği Kupası adı altında bir turnuvanın yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir...

Gümüşdağ, bu açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, bu haftadan itibaren düşme hattındaki maçların aynı saatte oynanmasını Federasyondan talep ettiklerini, Kulüpler Birliği Kupası'na her yıl en az bir büyük takımın katılacağını söyledi.

Öte yandan toplantı sona erince Birliğin başkanı Aziz Yıldırım ile TFF Başkanı Hasan Doğan, Federasyonun aracına binerek otelden birlikte ayrıldılar.14.04.2008

Kaynak : DHA

GodfatheR
15.Nisan.2007, 00:23
Bu yapılacaK Kupa güzel olabilir şöyle Tim cup gibi :)

fmsmyrna
15.Nisan.2007, 00:23
Aziz Yıldırım'ın başkan olduğu belli oluyor hemen bir proje başlıyor :D

Fernando Gago
15.Nisan.2007, 00:25
Aziz Yıldırım bu göreve boşuna gelmedi tüm klüplere yarar sağlayacaktır dedik ama bazı arkadaşlar bildiklerini okudular zaman herşeyi gösterdi Teşekkürler Büyük Başkan çok güzel proje ...

Sekopej
15.Nisan.2007, 00:27
Hiçbir işlevi olmayan bu birliğe Aziz Yıldırım el attı ve artık birşeyler değişmeye başladı. Asıl önemli konu kulüplerin gelirlerinin artması ve yayın gelirleri. Bu konuda da kulüpler birlik içinde hareket ederlerse yayın haklarını öok daha iyi fiyata satabilirler.

Bunun daha başlangıç olduğunu düşünürsek bakalım daha neler göreceğiz?

GodfatheR
15.Nisan.2007, 00:30
Aziz başkan farkını hemen ortaya koyuyor,yani ilk yıkamada müthiş sonuç:D

Mr.CordiaL
15.Nisan.2007, 00:33
İngiltere modeli göz önüne alınmış sanırım. kulüpler için çok yararlı bir proje ancak Türk kulüplerinin bir senede bundan daha fasla maç yapmayı kaldıracağını düşünmüyorum....

anilton
15.Nisan.2007, 00:40
Bakıyorum projeden çok Aziz Yıldırım konuşuluyor.Sanki fikir Aziz Yıldırım'dan çıkmış gibi.Fikri kim ortaya atmış onu alkışlamak gerek.Diğer Başkanların döneminde de böyle bir fikir çıksa onlarda hayır demeyeceklerdi heralde...

Ayrıcı Fb'li arkadaşlar;kimse Aziz Yıldırım başarısız olur,yapamaz bu görevi falan demedi.Daha önce kabul etmediği,tanımadığı ve içinde yer almadığı bir kurula başkan oldu,onu anlayamadık sadece...

Sekopej
15.Nisan.2007, 00:48
Aziz Yıldırım "bu" kulüpler birliğini tanımıyorum dedi ve o dönemde hiçbir toplantıya katılmadı. "Bu" şekilde hiçbir işlevi olmayan bir birliği tanımıyordu. Yoksa kulüplerin birlik içersinde hareket etmesi gerektiğini O da söylüyordu.

Ayrıca fikir kimden çıktıysa onu da tebrik ederiz ama bu güne kadar hiçbir işlevi olmayan birlik, ilk toplantısında birşeyler yapacaklarını gösterdi. Bu birliğin başkanı da Aziz Yıldırım olduğuna göre. Bu döneme kadar yapılanlar da ortada, o nedenle Aziz Yıldırım'ın hakkını yemeyelim...

King_Theoden
15.Nisan.2007, 00:52
Kulüpler birliğinin asıl kurulma amacı anadolu kulüplerinin, İstanbul kulüplerinin hegomanyasındaki Türkiye liginde bir araya gelip kendilerine göre bir güç birliği kurma çabasıydı. Şu an ise görüyoruz ki; İstanbul kulüplerine karşı kurulan bir organizasyonda Canaydın ya da Aziz Yıldırım başkanlık yapıyor yani kulüpler birliğinin kuruluş felsefesinin dışına çıkılmış bu bana garip geldi biraz:D

anilton
15.Nisan.2007, 00:54
Aziz Yıldırım "bu" kulüpler birliğini tanımıyorum dedi ve o dönemde hiçbir toplantıya katılmadı. "Bu" şekilde hiçbir işlevi olmayan bir birliği tanımıyordu. Yoksa kulüplerin birlik içersinde hareket etmesi gerektiğini O da söylüyordu.

Ayrıca fikir kimden çıktıysa onu da tebrik ederiz ama bu güne kadar hiçbir işlevi olmayan birlik, ilk toplantısında birşeyler yapacaklarını gösterdi. Bu birliğin başkanı da Aziz Yıldırım olduğuna göre. Bu döneme kadar yapılanlar da ortada, o nedenle Aziz Yıldırım'ın hakkını yemeyelim...

Tamam tabi ki onun Başkanlığı altında güzel bir icraatın başlangıcı olmuş ama bu kadar abartmayı anlamıyorum.Topic açılmış kimse proje ile ilgili bir şey yazmıyor.Varsa yoksa Aziz Yıldırım.Ben onlara yazdım mesajı.Yoksa Aziz Yıldırım'ın yöneticiliği ortada zaten...

Sekopej
15.Nisan.2007, 00:57
İşte bu mesajların atılma sebebi de "ne işi var onun orada" diye seçildiği zaman eleştirilmesi.:)

Evet projeleri konuşalım, Aziz Yıldırım'ı sonra da tebrik ederiz.:p

anilton
15.Nisan.2007, 01:03
İşte bu mesajların atılma sebebi de "ne işi var onun orada" diye seçildiği zaman eleştirilmesi.:)

Evet projeleri konuşalım, Aziz Yıldırım'ı sonra da tebrik ederiz.:p

Daha az önce yukarıda yazdım abi,"ne işi var onun orada" denilmesinin sebebi oarada başarısız olacağının düşünülmesi,bu görevi yapamayacağının düşünülmesi değildi ki.Bunu anlamamışsınız işte...

Neyse Tebrikler Aziz Yıldırım

El Comandante
15.Nisan.2007, 01:06
Sorun degil,bu kupayi da aliriz :D

Sekopej
15.Nisan.2007, 01:08
Daha az önce yukarıda yazdım abi,"ne işi var onun orada" denilmesinin sebebi oarada başarısız olacağının düşünülmesi,bu görevi yapamayacağının düşünülmesi değildi ki.Bunu anlamamışsınız işte...

Neyse Tebrikler Aziz Yıldırım

İyi de senin yazdığına göre yanlış düşündüğünü de ben yazdım. O dönemde, hiçbir işlevi olmayan birliği tanımıyorum dedi. Ve katılmadı da toplantılara. Sonra birşeyler değişecek denildi geldi ve aday oldu.

O dönemde de Aziz Yıldırım'ı eleştirmek için tanımadığı birliğe nasıl başkan olur diye habeler çıkarıldı tamamen maksatlı. Adamın ne demek istediğini kimse anlamaya çalışmadı, diğer dedikleri gibi.

Neyse bunu tartışmayalım sonuçta elimize birşey geçmez. Biz icraatlara bakalım.:)

NisRoc
15.Nisan.2007, 01:35
$imdi Aziz Yıldırım'ın neden "Hiçbir işlevi olmayan 'bu' klupler birliğini tanımıyorum. " demesini umarım anlamışlardır :)

Şimdi böyle daha iyi oldu, bi dünya maç izliyecez :D

DisCo
15.Nisan.2007, 01:43
Olaya espirili yaklaşalım. Galatasaray bu kupayıda toplayarak projeyi sunanları pişman edecektir. :D

Şaka bir yana başlangıç için iyi bir toplantı olduğunu söyleyebiliriz. Gerçekten samimi tavırlarla bir araya gelindiğinde inanın çoğu şey değişecektir. Burada herşey kulüp başkanlarına düşüyor. Yeter ki amaçları futbolu kalkındırmak olsun. Bu şekilde herkes kalkınacaktır.

Daha iyi, daha sonuca götüren projeler, Aziz Yıldırım başkanlığını yaptığı kulüpler birliğinden çıkacaktır. Bekleyip göreceğiz.

PesimiSTyLa
15.Nisan.2007, 01:52
Kupaya karsı degilim bence gayet güzel uygulama , mac yayınları da şifresiz acık kanallardan verilirse ne güzel biraz mac izleriz.

Ama bence TR kupasını bile gereksiz görüp , fazladan mac oynayıp oyuncular yoruluyor diyen arkadaslar bunu begenmeyebilirler...

Sekopej
15.Nisan.2007, 01:59
Arkadaşlar kupa sezon başında oynanacak, bir nevi hazırlık maçları niyetine. Ve sanırım sınırlı sayıda takım katılacak ve 3 büyüklerden de en az 1 tanesi her sene hatılacak.

Hele bir nasıl olacağı duyurulsun, daha net yorumlar yaparız.

a.arıcı-11
15.Nisan.2007, 02:26
aslında TSYD kupası gibi olsa güzel olur tabi FB-GS-BJK+herhangi bir kulübün katılmasıyla güzel bir organizasyon olur sezon öncesinde.

Fıratcan Alçınkaya
15.Nisan.2007, 02:32
İnş. 15-20 sene sonra bu güzel organizasyona önemsiz demezler...

Aziz ßaşkan güzel düşünmüş...

Fernando Gago
15.Nisan.2007, 03:43
İtalyada sezon öncesi Inter Juve Milan 45er dk oynuyorlar filan bizde BK FB GS için olsa süper bir gece olur ama Anadolu takımlarına haksızlık olur :)

YusufT
15.Nisan.2007, 03:50
Kulüpler birliğinin asıl kurulma amacı anadolu kulüplerinin, İstanbul kulüplerinin hegomanyasındaki Türkiye liginde bir araya gelip kendilerine göre bir güç birliği kurma çabasıydı. Şu an ise görüyoruz ki; İstanbul kulüplerine karşı kurulan bir organizasyonda Canaydın ya da Aziz Yıldırım başkanlık yapıyor yani kulüpler birliğinin kuruluş felsefesinin dışına çıkılmış bu bana garip geldi biraz:D

Süpersin bee :D:D

Yabanci takimlarida getirelim, Istanbul Cup yapalim 1 istanbul, 1 anadolu ve 2 tanede yabanci takim..

Her sene Istanbul ve anadolu takimlari degizsin.. Mesela Besiktas-Rize-Stuttgart-Everton gibi :D

Emurafu
15.Nisan.2007, 04:02
Sıra bu kupaya geldi:D.Onuda alırız..Takımlarımız için iyi olabilir..Artık zorlu maç grafigine alışmamız lazım..Keske Royal lig gibi bir lig kurulsa..Ne bilim Bulgar,Türk,Yunan takımları aralarında turnuva düzenleyebilir..Ama bunu olması çok zor:;)

Aykan19o3
15.Nisan.2007, 04:06
Güzel düşünülmüş.

Umarım güzel bir turnuva olur..

El Barto
15.Nisan.2007, 04:21
yayla kupasıda isteriz ozaman.

Yahu bu ülkede Cumhurbaşkanlığı Atatürk TSYD vb. isimli kupalar gereksizlikleri nedeniyle artık verilmiyor değilmiydi? Bu kupa nereden çıktı?

GeNç KaRTaL
15.Nisan.2007, 05:49
Sezon başında TSYD tadında böyle hazırlık maçlarının olması güzel olacaktır bence..

extensor
15.Nisan.2007, 07:09
biz türkiye liginin albenisinin düştüğünü vurgularken böyle gereksiz bir kupanın çıkarılmasının kime ne yararı var bana şakşak yapan arkadaşlarımızdan birisi anlatsın allah aşkına

sezon öncesi süper kupayı bile izleyen yok bu kupayı kim izler ne albenisi olur veya hazılrık maçları neden zorunluluk haline getirilir ya kimse kupaya katılmak istemezse aziz yıldırımlar kendi arasındamı maç yapacak

GeNç KaRTaL
15.Nisan.2007, 07:33
biz türkiye liginin albenisinin düştüğünü vurgularken böyle gereksiz bir kupanın çıkarılmasının kime ne yararı var bana şakşak yapan arkadaşlarımızdan birisi anlatsın allah aşkına

sezon öncesi süper kupayı bile izleyen yok bu kupayı kim izler ne albenisi olur veya hazılrık maçları neden zorunluluk haline getirilir ya kimse kupaya katılmak istemezse aziz yıldırımlar kendi arasındamı maç yapacak

Nereye izleyeni yok süper kupanın.Sen seyretmiyor olabilirsin ama forumun %90 ı seyretmiştir iddia ediyorum.

Bordo61Mavi
15.Nisan.2007, 07:47
Bu kupa sayesinde genclere daha cok sans taninir, guzel bir proje

Trabzonspor
15.Nisan.2007, 15:21
İngiltere modeli göz önüne alınmış sanırım. kulüpler için çok yararlı bir proje ancak Türk kulüplerinin bir senede bundan daha fasla maç yapmayı kaldıracağını düşünmüyorum....

maç yapmayı kaldrımalılar avrupa ıle bas etmek için onlarla aynı şartlarda olunmalı ingilterde adamlar 3gunde 1 maç yapıyo ama kımse şikayet etmiyo.alışsınlarki ş.l ye gidince işte hafta sonu maç vardı orda yorulduk bu maçda o nedenle oynayamadım olmasın

Han12
16.Nisan.2007, 19:39
Valla süper kupa bile bence gereksiz bir stres oluşturuyor bünyede, bu kupa gereksiz bence yeni bir kupa oluşturacaklarına Türkiye Kupasına kaybolan ilgiyi nasıl canlandırabiliriz onu düşünsünler...

NisRoc
16.Nisan.2007, 20:46

:D Madem maç izlemiyorsun yorum niye getiriyorsun :D:D:D