PDA

View Full Version : FIFA'nın yeni kararı: Forma çıkarmak yasak

Koray Düşova
01.Mart.2004, 19:07
FIFA'nın yeni kararı: Forma çıkarmak yasak
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği(FIFA), İspanyol Hakem Jose Maria Garcia Aranda'nın, futbolcuların gol attıktan sonra forma çıkarmalarının yasaklanması isteğini kabul etti.

ALTIN VE GÜMÜŞ GOLE SON

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği(FIFA), Portekiz'de yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan sonra tüm resmi karşılaşmalarda altın ve gümüş gol kuralının kaldırılarak klasik uzatmalar ve daha sonra da penaltılara dönülmesine karar verdi.

Ayrıca önümüzdeki sezondan itibaren özel karşılaşmalarda oyuncu değişikliklerine de kısıtlama getirilerek, oyuncu değiştirme sayısı 6 futbolcuyla sınırlandırıldı.

İspanyol Hakem Jose Maria Garcia Aranda'nın, FİFA'ya başvurarak, oyuncuların gol attıktan sonra forma çıkarmalarının yasaklanması isteği de FİFA tarafından kabul edildi. Bu duruma gerekçe olarak ise oyuncuların gol attıktan sonra sevinirken formalarını çıkartarak taraftarların yanına gitmesinin stat içinde güvenliğin bozulmasına neden olduğu gösterildi. Yapılan açıklamada bu davranışın sportmenlik dışı davranış olarak nitelendirileceği belirtildi.

Öte yandan, Belçika Birinci Ligi takımlarından Racing Genk ekibinin kalecisi Jan Moons'un kulağında taşıdığı alıcı telsizin de FIFA tarafından yasaklandığı öğrenildi. Moons, bu hafta oynanan maça kulaklık takmadan çıktı.

recepural
01.Mart.2004, 20:21
harikasın totti ben altın gol olayını duydumda bu kalecinin kulagına telsiz takma olayı bayagı güzel bir haber kultuyorum seni yazılarının devamını diliyorum
merakla bekliyorum garip haberlerini...

Koray Düşova
02.Mart.2004, 13:05
Bunlar garip haberler değil bunlar Fifa nın yeni kuralları...

Evet Fifa dan çok garip bir karargeldi.Forma çıkarmak yasaklandı,Fifa önce yasakladı sonra tekrar uygululadı ve şimdi tekrar yasaklıyor.Futbolcuların gol attıktan sonra formalarını çıkarmaları bile maça keyif veren bir olaydır.

Fifa oynuncuların sevinçlerini mi kısıtlamaya çalışıyor bilinmez ama taraftarlar ve futbolcuların beğenmiyeceği bir kara olduğu kesin.

Cfksanal
02.Mart.2004, 19:36
Forma çıkarmanın yasaklanmasına üzüldüm.