PDA

View Full Version : Alex'in Doğrusu

DisCo
16.Nisan.2007, 18:50
Ankaraspor maçında, penaltı atışını Kezman’a bıraktığı için eleştirilen Fenerbahçe Kaptanı’na meslektaşları sahip çıktı. 15 takımın kaptanı, Alex’in yaptığını doğru bulurken, Sivasspor’dan Mehmet Yıldız ile Ankaraspor’dan Hürriyet Gücer ise izin vermeyeceklerini açıkladı.

Ankaraspor-Fenerbahçe maçının 88. dakikası... Rakip ceza alan içinde topla oynayan sarı-lacivertlilerin golcüsü Kezman, Risp’ten sıyrılmak isterken, meşin yuvarlak rakibin eliyle temas etti ve bu pozisyon penaltı oldu.

Ancak tartışılan, hakem Halis Özkahya’nın kararı değil, atışı kullanan Kezman’ın vuruşu, ona izin veren Fenerbahçe Kaptanı Alex ile Teknik Direktör Zico oldu. İki Brezilyalı, sarı-lacivertlilerde hedef adam duruma geldi. Biz de bu düşünceden hareket ederek, Süper Lig’de yer alan 17 takımın kaptanlarına sorduk: “Alex’in yerinde siz olsaydınız ne yapardınız?”

Hakan Şükür (G.Saray)
Bunlar maç içinde doğaçlama gelişen olaylar... Tabii ki ben de atış için izin verirdim. Daha önce de başıma geldi. Örneğin Arda, Manisa maçında penaltıyı kendisi atmak istedi. Attı ve gol oldu. Penaltı atılır, kaçırılır önemli değil. Önemli olan, orada kendini iyi hissedenin topun başına geçip, penaltı vuruşunu yapmasıdır. Burada Alex’in yerinde ben de olsam aynı şeyi yapardım.

Mehmet Yıldız (Sivasspor)
Sonuçta her takımın penaltıcısı vardır ve sahaya çıkarken atışı kullanacak iki isim bellidir. Ben olsam izin vermezdim. Daha iyi penaltı atan biri varsa, ona attırırdım. Tabii böyle derken, o anki psikoloji de çok önemli.

İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)
Eğer hocamız takımın birinci penaltıcısı olarak beni belirlemiş olmasına rağmen, herhangi bir takım arkadaşım rica ederse, penaltıyı atmasına izin veririm. Çünkü o an benden “Lütfen, kendime güveniyorum” gibi kelimeleri kullanarak ricada bulunsa benim yapabileceğim bir şey kalmaz. O benim takım arkadaşım. Demek ki böyle bir şeye ihtiyacı var.

Mehmet Topuz (Kayserispor)
İzin verip vermemek, o anki duruma bağlı... Eğer kendine güveni varsa kullanabilir. Riskli durum varsa o zaman düşünülür ama kaptanın yaptığı bana göre doğru.

Hüseyin Cimşir (Trabzonspor)
Ben penaltı atacak oyuncu olsam, kendine güvenen bir oyuncu gelip ısrarla kendisi kullanmak istese ben de buna izin verir, topu arkadaşıma bırakırım. Yani, Alex’in yaptığı doğru.

İlhan Eker (G.Oftaşspor)
Teknik direktörler takımın penaltıcısını önceden belirler. Eğer hocamız atışı belirlenen futbolcunun kullanması yönünde uyarırsa penaltıyı atmak isteyen arkadaşımızı kırmadan ikna etmeye çalışırım. Diğer hallerde atışı kullanmak isteyen arkadaşın moralinin bozulmasını, psikolojisinin bozulmasını istemem. Onu da kaybetmemek için topun başına geçmesine izin veririm.

Ceyhun Eriş (Konyaspor)
Alex’in yerinde ben de olsam, ben de bırakırdım. Ancak kritik bir durumda olduğunda o sorumluluğu başkasının üzerine yüklemez, kendim atardım. Kısacası o anki şartlar, atış için çok önemli...

Abdelzher El Saka (G.Birliği)
Ben böyle bir şeyle karşılaşsam, topu arkadaşıma verirdim. Alex’in yaptığı doğru. Moralsiz olan Kezman’a kendini bulması için bir şans verdi. Yanlış olan, bir hafta önce yedek oturmaktan sıkıldığını, mutsuz olduğunu söyleyen Kezman’ın penaltıyı atmak istemesi... Bir futbol takımında penaltıyı en iyi atan kullanır. Alex de şu anda en iyi penaltıcı. Burada Zico’nun takım disiplini adına olaya müdahale etmesi ve Alex’in atmasını sağlaması gerekirdi.

Emrah Eren (Çaykur Rizespor)
O an kendini iyi hissediyorsa attırırdım. Eğer vermezsen problem saha içinde daha da büyür. Bu nedenle arkadaşının isteğine saygı göstermek gerekiyor.

Uğur İnceman (Vestel Manisaspor)
Takımın penaltı atışı kullanacak isimleri belli olsa da, futbolcu kendini iyi hissediyorsa ona bırakırdım.

Fatih Akyel (Kasımpaşa)
Ben de izin verirdim. Alex takımın kaptanı... Takımın golcüsü de böyle bir istekte bulununca centilmenlik yapmış. Bence kaptan olarak doğrusunu yapmış. Kezman ricada bulunmuş. Golcüdür, gol atmak ister. Nereden bilsin penaltıyı kaçıracağını... Kaçıracağını bilse Kezman da istemezdi.

Yusuf Şimşek (Denizlispor)
Alex’in yerinde olsam ben de aynısını yapardım. Bu tür olaylar, sahanın içinde olan şeyler. Çünkü o arkadaşımızın da bu takıma emeği geçiyor. O da ekibinin başarısı için çalışıyor.

Stelian Krita (Ankaragücü)
Bu çok normal bir durum futbolda. Arkadaşım böyle bir durumda topu istese, ben de veririm. Başıma daha önce benzer bir durum geldi. Penaltıyı arkadaşımın kullanmasına izin verdim. Penaltı kaçar. Dünyanın en büyük oyuncuları da dünya kupalarında, finallerde kaçırıyor. Diyelim ki Kezman istedi, Alex de vermedi topu ve atışı kullandı. O da kaçırdı. O zaman ne olacak?

Mert Korkmaz (İBB)
Eğer bir oyuncu penaltı atışını kullanmak isterse atmasında bence sakınca yok. Kezman’ın atışı gol olsaydı bu kadar konuşulacak mıydı? Futbolda penaltı kaçar, kaçırılır. Bunlar doğal şeyler...

Bekir İrtegün (Gaziantepspor)
Bizim takımda bir arkadaşım penaltıyı kullanmak istese ben de izin verirdim. Çünkü kendine güvendiği ve atmaya hazır olduğu belli. Zaten o dakikada da Fenerbahçe öndeydi ve çok az süre kalmıştı. Sadece şanssızlık. Belki Alex de atsa kaçıracaktı.

Hürriyet Gücer (Ankaraspor)
Alex’in yerinde olsaydım penaltıyı ben atardım. Saha dışında sorumluluk teknik direktör, sahada ise takım kaptanındadır. Herkes buna saygı göstermek zorunda. Eğer hoca kenardan uyarırsa takımın penaltıcısının atışı kullanmasını sağlarım. Kezman o an kendini iyi hissetti ve atışı kullandı. Bence yanlış yaptı.

Egemen Korkmaz (Bursaspor)
Arkadaşımın motive olması için ben de izin verebilirdim. Penaltı atacak kişi bellidir ama yine de herkes kenara bakar. İnisiyatif bana ait olsa izin verirdim. Sonuçta Kezman da Fenerbahçe gibi bir takımda oynayan bir futbolcu... Hem o gol yapabilecek, hem de takımın skoru koruyabilecek kapasitesi var.

Lig Tv - Milliyet Gazetesi'nden Mustafa Anıklı'nın haberi-

NisRoc
16.Nisan.2007, 20:41
Bende olsam Kezman'a attırırdım :D

TR.CaPTaiN
16.Nisan.2007, 21:04
Fenerbahçemiz, önceki gün Ankaraspor deplasmanında uzatma dakikalarında yediği golle 2 puan kaybederken, maçın sonlarında sarı-lacivertli takımımızın atamadığı penaltı gündeme oturdu.

Sarı-lacivertli takımımız 2-1 öndeyken, Ankarasporlu Risp'in topa elle müdahalesi üzerine F.Bahçemiz penaltı kazandı. Bu sırada topu alan Kezman, takımın penaltıcısı Alex'e, "Por favor (Lütfen)" diyerek atışı kullanmak istediğini dile getirdi. Brezilyalı yıldızımız önce kararsız kaldı ama ikinci "Por favor" üzerine izin verdi. Ama Kezman penaltıyı kaçırdı. Uzatmalarda yenen golle de 2 puan uçtu.

'ZATEN KONUŞUYORLAR'

Edinilen bilgiye göre maçtan sonra bazı takım arkadaşları Alex'e, "Neden penaltıyı Kezman'a kullandırdın? Sen atsan iş biterdi" dedi. Sambacı da, "Zaten önüne gelen bir 'Brezilyalı çetesi'nden bahsediyor. Orada Kezman'a topu vermesem yine 'Brezilyalı çetesi' diyeceklerdi. Sırf buna fırsat tanımamak için atışı Kezman'a bıraktım. Sonuçta bu takımda benden sonra birileri penaltı atacaksa, Kezman'ın ikinci adam olmadığını ben de biliyorum. Ama oldu bir kere!" diyerek aslında Kezman'ın talebinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

fenerbahce.com

Bence de Kaptan doğrusunu yaptı.

ShevAnil
16.Nisan.2007, 21:15
Ben Olsam Attırırdım ama Alex'in yerinde Olsam Attırmam Gol Krallığına Gidiyorum Çünkü

Sheriff
16.Nisan.2007, 22:26
Alex, kaçırılan penaltı ile ilgili olarak şunları söyledi: "Kaçırılan penaltı ile ilgili olarak söyleyebileceğim pek bir şey yok. Mateja'nın penaltı kullanma isteği Kayseri maçı öncesine denk geliyor. Kayserispor maçı öncesinde bir penaltı olduğu takdirde kullanıp kullanamayacağını sormuştu. Ben de o anda olabileceğini söylemiştim. Ancak Kayserispor maçında penaltı kazandığımızda o oyunun dışında bulunuyordu ve ben kullandım. Ankaraspor maçında penaltı kazandığımızda kendini iyi hissettiğini ve penaltıyı atıp atamayacağını sordu. Ben de bu konuda bencil değilimdir. Bir oyuncu gelip kendini hazır hissettiğini söylediğinde hayır demem. Normalde penaltıları ben atıyorum. Ben izin verdim. Maalesef başarılı olamadı. Olay böyle gelişti. Ben de kullanıp kaçırabilirdim. Bu her futbolcunun başına gelebilecek bir durum. İnsanların bu durumu tartışmasının sebebi normalde penaltıları ben kullandığım için bu kez Kezman'ın kullanıp kaçırması ile ilgili tartışma konusu yapıyorlar. Saha içinde belki itiraz etmeli ve ben kullanacağım demeliydim. Ama sonuçta ben farklı bir şekilde düşündüm. Bir oyuncu kendini hazır hissettiğini ve onu gole çevirebileceğine inanıyorsa ben penaltıcı olarak onun adına düşünüp buna izin verdim. Ama söylediğim gibi bu penaltıyı ben de kullanabilirdim ve ben de kaçırabilirdim. Mateja ile bu konuyu konuşmadık. Maç sonrasında herkes üzgündü. Asıl konu bu değil aslında. Asıl konu bizim yakaladığımız fırsatları değerlendiremememizdi. Bu konu konuşulmadı ama artık konuşabiliriz."

Fenerbahçe Resmi Sitesi..

LaigLeNoiR
16.Nisan.2007, 22:32
Alex'in yerinde bence kim olsa aynı davranışı sergilerdi.

Ben de olsam Kezman bana böyle bir sebeple gelse seve seve atabileceğini söylerdim.

El Comandante
16.Nisan.2007, 22:42
Alex´in yerinde kim olsa ayni seyi yapardi,yaptigi dogru bir davranisti.

LaigLeNoiR
16.Nisan.2007, 22:44
Bir tek Mehmet Yıldız galiba tersini iddaa etmiş.Bence bu da onun gol kralı olmayı ne kadar çok istediğini gösteriyor :)

DisCo
16.Nisan.2007, 22:56
Bencede doğru olanı yaptı. Yani ben atıcam deseydi ve Alex kaçırsaydı ne olacaktı. Tamam bu adam iyi penaltı atıyor ama kaçırmayacak diye birşey de yoktur.

Gelelim Kezman'ın vuruşuna, eğer bu gol olsaydı kaptan böyle olmalı arkadaşının atmasına izin verdi diye yere göğe sığdıramayacaklardı.

Fernando Gago
16.Nisan.2007, 23:35
Kezman'ın o durumunda penaltı kullanılmasına izin verilmese klüpte çok büyük sıkıntılar olabilirdi.Kaptan çok iyi yaptı Hem bu şekilde Kezman da başka kişileri suçlamaktan bıkarda biraz özeleştiri yapar

GeNç KaRTaL
17.Nisan.2007, 04:12
Deniz'in dediği gibi Alex orada Kezman'ı terslese Kezman'ı hepimiz biliyoruz kesin büyük sorun çıkartırdı.Burak abininde dediği gibi gol olsaydı Alex büyük kaptan olacaktı.Ya da gol olsaydı bunlar hiç konuşulmayacaktı.Daha öncede dediğim gibi.Futbolun içinde olan şeyler bunlar.

2 gün önce okul turnuvasında maçımız penaltılara kaldı.Kaleci olmama rağmen gittim kaptana 1 tanede ben kullanmak istiyorum dedim.Güveniyormusun kendine dedi.Bende evet dedim ve nihayetinde penaltıyı gole çevirdim.Öyle konuyla biraz ilgisi var diye anlatayım dedim.:icon_biggrin: