PDA

View Full Version : Steven Gerrard:"Hakan Şükür beni çimdikledi"

DisCo
17.Nisan.2007, 18:51
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/68/Gerrard_myautobiography.jpeg

İngilizler'in efsane isimlerinden Steven Gerrard kitabında G.Saray'a geniş yer ayırdı.

Liverpool’un ve İngiliz futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük yetenek olan, hatta adı şimdiden efsane oyuncularla birlikte anılmaya başlanan Steven Gerrard, geçen yıl çıkardığı ve hayatını anlattığı, ‘Gerrard, My Autobiography’ kitabında Galatasaray’a da özel bir yer ayırmış.

Yıldız futbolcunun unutamadığı anısı, 3 Ağustos 2003’te Cim Bom’un Amsterdam’da 2-1’lik skorla kazandığı hazırlık maçı. İşte Gerrard’ın kaleminden, kendi deyimiyle ‘vahşi batı’ filmi!:

‘Gerçek bir savaştı’

Ve tarih 3 Ağustos 2003... Kendimizi Hollanda’nın Amsterdam Arena Stadı’nda Galatasaray’la oynarken buluyoruz. Bu kesinlikle sezon öncesinde centilmence oynanan bir hazırlık maçı değildi. Bildiğiniz gibi, o ana kadar Türkiye ve İngiltere arasında hem milli hem de kulüp takımları seviyesinde tansiyon hep yükseliyordu. Birkaç ay öncesine kadar İngiltere, Sunderland’in Stadium of Lights Stadı’nda 2004 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye’yi yenmişti. Bu, gerçek bir savaştı. En ufak bir kıvılcım bile tansiyonu artırıyordu. Galatasaraylı oyuncuların hedefi de İngiliz oyunculardı...

‘Kulübede dayanamıyordum’

Maça yedek kulübesinde başlamıştım. Türkler Michael (Owen) ve Emile’e (Heskey) sert giriyordu. Dayanamıyordum, hocamız Gerard Houlier’e sürekli beni oyuna almasını söylüyordum. Bundan yarım saat sonra (Dk.64) sahadaydım. Harry Kewell’a çok sert bir müdahale yapıldı. Bu tıpkı bir vahşi batı filmi gibiydi. İki taraf arasında savaş devam ediyordu. Benim oyunda olmadığım süreyi telafi etmem gerekiyordu. Galatasaraylı futbolcular hafif tekmeler, formalardan çekmeler ve tükürmelerle bize karşı oynuyorlardı.

‘Hareket eden her şeye tekme’

Hakan Şükür olayların ortasındaki adamdı. Hakan Ünsal da boş durmuyordu. Birden yüzüme bir dirsek yedim. Gözlerim sulanmış, dudağım şişmiş ve sinirlerim iyice gerilmişti. Hemen sahada Hakan Şükür ile Ünsal’ı aramaya başladım ve Ünsal’a bir tekme attım. Hollandalı hakem Rene Temmink bana bir kart gösterdi. Artık Türkler peşimdeydi... Ve bir başka dirsek daha! Kendimi kanlı bir boksör gibi hissediyordum. Bizim genç forvetimiz Neil Mellor, Gabriel Tamas’a bir tekme attı. Ve Temmink ona kırmızı kart gösterdi. İyice sinirlenmiş ve hareket eden her şeye tekme atmaya başlamıştım.

‘Klasik Türk provokasyonu!’

Hakem, Hakan Ünsal’a yaptığım hareket için aptalca bir frikik kararı verdi. Türkler hemen etrafımı sardı ve yüzüme tükürdüler. Yüzümü sildim. Hakan Şükür beni çimdikledi. Bu, klasik bir Türk provokasyonuydu. Hakemin bu kararlarıyla çılgına dönmüştüm. Ona, “Sen şişko bir ...sın’ diye bağırdım. Temmink, “Ne dedin sen, gel buraya” dedi ve ikinci sarı karttan beni oyundan attı. Böylece Türkler’in istediği oldu. Hakem yabancıydı ve İngilizce biliyordu. Bu karar beni UEFA Kupası maçlarında etkileyebilirdi. Hocamız Gerard, hakemle görüşmeye gitti. Ve yüzünde bir gülümsemeyle dönerek, “Hakemle konuştum, bunu raporuna yazmayacak. Sadece, ‘Gerrard agresifti, ama küfür etmedi’ ifadesini kullanacak. Yani bir sorun yok” dedi. Sonuç; Temmink için Fair-Play! Ve şimdi rahatım...

Habertürk

PesimiSTyLa
17.Nisan.2007, 18:59
Gerrard kitabında atraksyonlara yer vermek için abartmış biraz.

Provakatormüş ? Burası "Dinime küfreden...." gibi olmuş. Bi ingiliz bunu söylüyorsa işimiz var. provakatorun feriştahı ingiilizlerdir.

cerarddan masallar...

Trabzonspor
17.Nisan.2007, 19:06
ben galatasaraylı deılım ama maçıda ızlemedım ama anlattıgının %80i yalandır.sertlik her yerde var olmassa olmaz dır futbolda.Örnek materatziyi gösterebılırız adam tam bir kasap ama kımse cıkıp anlatmıo bunu atmıs ya

Fernando Gago
17.Nisan.2007, 23:09
2.Dünya savaşı gibi anlatıyor olayı Oha yani

El Comandante
17.Nisan.2007, 23:26
Iyice paranoyak olmus bu adam,olaylari anlatisi yok mu ...

uAmurat91
17.Nisan.2007, 23:41
Kuyruk acısı kalmış içinde.. :D

ShevAnil
17.Nisan.2007, 23:44
öyle Bir Alatmışki Sanki 90 Dakika Suratlarına Tükürmüşüz..
Biz Futbolu Sert Severiz Steven Efendi :P

King_91
18.Nisan.2007, 00:08
Ben niye boyle bir maç hatırlamıyorum?

EreN
18.Nisan.2007, 00:16
İnanın ki haber yalandır.
Gerarrd aktif futbol hayatı devam ederken bu tarz bilgiler verecek bir kitap yazsa bile bu kadar iğrelti şeyleri yazamaz. yalandır yaln

extensor
18.Nisan.2007, 00:49
maç frank de boer in geldiği yıl ağustos aylarında oynanmıştı gerçekten sert geçmişti
ilker yasin maçı anlatıyordu bir sürü saçma sapan şey söylemişti hatta
galatasaray 2-1 kazanmıştı
prates müthiş bir frikik golü atmıştı
bide kral birsine çok güzel bir ara pası atmıştıda golü kim attı onu hatırlamıyorum o kadar
hakan ünsal la heskey fena kapışmıştı

anil luque
18.Nisan.2007, 01:50
ben niye hatırlamıyorum bunları yahu?? ama bıraz abartı gıbı tekmeler havada ucustu falan..

ForsakeN
18.Nisan.2007, 01:53
Şu Prates'in Liverpool'u dağıttığı maç değil mi :D

İçinde kalmış garibin bırakın :)

Alicanfmfan
18.Nisan.2007, 02:10
O maçta esas ingilizler yapmıstı yapacagını...

deniz.91
18.Nisan.2007, 02:56
Öyle bir anlatmışki adam sanki tükürük banyosu yaptırmış hakan şükür

DisCo
18.Nisan.2007, 03:16
2003 yılında bahsedilen maç Amsterdam Cup maçıydı ve Galatasaray ile Liverpool oynamıştı. Bahsedilen Prates'in golüde bu;

oPccSlrAl08

uAmurat91
18.Nisan.2007, 03:19
Prates'te süper gol atmış ama harbiden. Böyle frikikçi bulamıyoruz 5 yıldır..

King_91
18.Nisan.2007, 03:20
bu prates şimdi sabri'nin yerinde ne oynardı be ahh ah

RaSenGan
18.Nisan.2007, 03:22
Hayal gücü çok gelişmiş bu adamın.

ShevAnil
18.Nisan.2007, 03:32
Prates'mi Atmış Kalecimi Yemiş Tartışılır :p

ThersoN
18.Nisan.2007, 03:44
Gerrard'ın da hakkımızda nasıl düşündüğünü öğrenmiş olduk

GeNç KaRTaL
18.Nisan.2007, 04:34
Hakan Şükür'ün cimciklemesi fena acıtmış herhalde canını.Hiç unutamamış.:icon_biggrin:

Bu konuda Gökay abinin yorumunu çok merak ediyorum açıkcası.:icon_biggrin:

Bordo61Mavi
18.Nisan.2007, 10:35
Gerrard da yani, basketbolmu oynaniyo sanki

bursa_mc
19.Nisan.2007, 00:44
Gerard'ın kötü bir anısı olmuş :)

erdemzorer10
19.Nisan.2007, 04:18
sahada olanları herkes gördü..ingilizlerin yaptıklarını da!!

dimo
19.Nisan.2008, 00:35
kuyruk acısı :)

YusufT
19.Nisan.2008, 15:53
Komedi yahu Komedi :D