Log in

View Full Version : Takıma dinlenme verme

tufan20
21.Nisan.2008, 13:16
Arkadaşlar siz takıma hafta içi hiç dinlenme veriyor musunuz? Ben maçtan sonra ilk 11 e 1 gün dinlenme veriyorum.Bunun bi faydası zararı hakkında bilgisi olan var mı? Oyun kendi içinde dinlenme olaylarını nasıl ayarlıyor yada ayarlıyor mu?

King_91
21.Nisan.2008, 13:23
Bir gün nasıl dinlenme veriyorsun ki?Valla ben sadece yanında [Rst] işareti çıkarsa 1-2 maç oynatmıyorum ya da sonradan sokuyorum.Zaten bunlar genelde sezon sonlarına doğru sürekli ilk onbir de yer alan oyuncularda çıkıyor.

Trabzonspor
21.Nisan.2008, 13:27
bu 'z'n verme sole oluyo oyuncu ma.ta oynuyor yoruluyor birde ustune hemen idamana cikarsa sakatlik olabiliyor ben boyle biliyorum ama belki daha iyi bilen birisi vardir o anlatir

noescape85
21.Nisan.2008, 13:37
Bir gün nasıl dinlenme veriyorsun ki?Valla ben sadece yanında [Rst] işareti çıkarsa 1-2 maç oynatmıyorum ya da sonradan sokuyorum.Zaten bunlar genelde sezon sonlarına doğru sürekli ilk onbir de yer alan oyuncularda çıkıyor.

Oyuncu üzerinde sağ tıkladığın zaman trainingden antremandan yani, 1 gün veya istediğin kadar dinlenme verebiliyorsun, illa dediğin olayı beklemeye gerek yok.

----------

Ayrıca oyuncu iletişiminde (Player Interaction) da oyuncuya 2-3 hafta oynatmayacağını veya istediğin kadar bir süre, bunuda iletip maçlara çıkarmayarakta dinletebilirsin. ( oyuncuda ilk 11'den kesildim zannetmez )

--------

Sürekli bir oyuncuya dinlenme vermek ( her maç sonrası, her hafta gibi ) gereksizdir, ve fayda etmekten çıkar, kondisyonunun dahada kötülemesine,oyunda ise daha düşük form göstermesine sebebiyet vermiş olursunuz.

Ben arada dinlenmeyi kullananlardanım (tüm as oyuncularıma toptan kullanırım) ve faydasını görüyorum.

En önemli zamanları: yoğun maç temposundan hafif boş zaman dilimine çıkarken ( haftada 3-4 maç oynamış, sonraki maça 4-5 gün varsa )

Devre arasına denk gelen zaman dilimleri, 1-2 haftalık aralarda.

Lig sonlarına doğru ise; sürekli oynayan aşırı yorulan oyunculara birebir dinlenmeler verilmelidir.

Zira bunları yapmadıkça, oyuncu oynayamayacak düzeye gelir, kondisyonu: 60-70'lere düşer, ve baş antrenöründe uyararak, oyuncu menüsünden bir özellik çıkar, oyuncuyu tatile gönder diye, yani 2-3 hafta evine gönderirsiniz, hiç faydalanamazsınız.

Son olarakta, düzenli sabit 11' e çakılmayın, as kadronuz tabiki olsun ama yedeklerede şans verin, fazla kondisyon,yorgunluk,sakatlık vs problem yaşamazsınız

.

King_91
21.Nisan.2008, 13:44
Bunları zaten biliyorum :D sadece bir gün dinlenme hiç vermediğim için fark etmemişim..Bende hiç fark olmuyor aslında dediğim gibi RST çıktığında bir iki maç daha az oynatıyorum

noescape85
21.Nisan.2008, 14:03
Bunları zaten biliyorum :D

Sadece birinci çizginin üstündeki cevap senin içindi zaten :)

yunusgs
21.Nisan.2008, 17:39
Bunun bir faydası olur tabiki.Gerçek hayatı ele alırsak takımlar bile oyunculara 1 gün izin veriyorlar.Sonra antrenmanlara başlıyorlar.Ama her maçtan sonra yapmak anlamlı olmaz örneğin çok basit bir maç yaptın 4-1 kazandın.Sonraki haftada derbi maçın var dinlendirme oyuncularını basit maçlardan sonra.

RoNNiE91
21.Nisan.2008, 17:42
Direk her oyuncuya tek tek vermek yerine antreman programından da direk bütün takıma verebilirsiniz.

tufan20
21.Nisan.2008, 20:39
Bunun bir faydası olur tabiki.Gerçek hayatı ele alırsak takımlar bile oyunculara 1 gün izin veriyorlar.Sonra antrenmanlara başlıyorlar.Ama her maçtan sonra yapmak anlamlı olmaz örneğin çok basit bir maç yaptın 4-1 kazandın.Sonraki haftada derbi maçın var dinlendirme oyuncularını basit maçlardan sonra.

teşekkürler artık her maçtan sonra dinlenme vermeyim avrupa liglerinde 3 günde 1 maç var zaten

Universal
21.Nisan.2008, 20:45
Oyuncularım performansına göre dinlenme veriyorum. Üst üste çok maç oynamış ve yorulduğunu belli ediyorsa ve o maçlarada iyi performans göstermiş ise oyuncu konuşmalarına giriyorum orada seni bir dahaki maçda dinlendireceğimi söylüyorum ve antremanlarda ise bir hafta tatil veriyorum.

ismail 26
23.Nisan.2008, 23:32
saolun bilgiler için

Coupet
24.Nisan.2008, 02:01
ben hiç dinlendirme vermiyorum. sezon sonundan sezon sonuna dinleniyorlar anca :) acaba ondan mı dönem dönem olan düşüşler, 3-4 maç arka arkaya kaybetmeler falan.