Log in

View Full Version : Pele: "Maradona'nın madalyaları geri alınsın!"

Fernando Gago
21.Nisan.2008, 17:43
Bu açıklamalar futbol dünyasını kışkırtacak. Brezilyalı futbol efsanesi Pele, Maradona'yı doping yapmakla suçlayarak kendisine verilen ödüllerin geri alınması gerektiğini söyledi. Pele, kendisinin tarzına en yakın futbol oynayan isminse Zico olduğunu söyledi.

Pele mi daha büyük, Maradona mı? Bu soruya kimse kayıtsız kalamayadursun, Brezilyalı futbol efsanesi Pele, dev rakibine ağır girişti.

Brezilya'da yayınlanan O Estado de Sao Paolo gazetesine konuşan Pele, Diego Armado Maradona'nın "harika" bir futbolcu olduğunu doğrulamakla beraber, "Top sağ ayağındayken dribling yapamıyordu. Kafa toplarında da iyi değildi. Yanli komple bir oyuncu değildi" diye konuştu.

Birçok atletin, elde ettiği ödülleri dopingli çıkması nedeniyle kaybettiğine dikkat çeken Pele, "Neden onca atlet doping sayesinde kazandığı ödülleri kaybederken Maradona kaybetmiyor?" sorusunu sordu.

"Di Stefano, Maradona'dan iyi"

Real Madrid'in 1950 ve 1960'lardaki efsane golcüsü Alfredo di Stefano'ya büyük övgüde bulunan Pele, "Di Stefano, Maradona'dan iyiydi, çünkü daha komple, daha hızlı bir oyuncuydu. Ayrıca daha çok gol attı" dedi.

"Benim tarzıma en çok Zico yaklaştı"

Bugün Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapan ve futbol oynadığı yıllarda "Beyaz Pele" olarak da adlandırılan Arthur Zico'nun futboluna da değinen Pele, "Zico, oyun tarzı olarak bana en yakın futbolcuydu. Boşlukları doldurur, pas verir, gol atar, ceza sahasına ani driblingler yapardı" şeklinde konuştu.

King_91
21.Nisan.2008, 19:15
Pele gibi büyük bir oyuncuya yakışmamış.Reklam kokan hareketler bunlar..

El Comandante
21.Nisan.2008, 19:18
Pfff bu ne cekememezlik Pele ?

Hic sevmiyorum zaten Peleyi,hem politik görüsü olarak,hem de kisiligi olarak.Nefret ediyorum kendisinden.

Maradana gelmis gecmis en iyi futbolcudur,bu tür laflar Maradonayi degil,laflari edenleri kirletir.NOKTA!

TürkuAz
21.Nisan.2008, 19:21
Pfff bu ne cekememezlik Pele ?

Hic sevmiyorum zaten Peleyi,hem politik görüsü olarak,hem de kisiligi olarak.Nefret ediyorum kendisinden.

Maradana gelmis gecmis en iyi futbolcudur,bu tür laflar Maradonayi degil,laflari edenleri kirletir.NOKTA!
Politik görüşü ile söylediklerinin ne alakası var Baran. Yapma Allah aşkına..

Fıratcan Alçınkaya
21.Nisan.2008, 19:22
Pele gibi büyük bir oyuncuya yakışmamış.Reklam kokan hareketler bunlar..

Aßicim adam efsane ne reklamı :zuhaha

Futbol=PeLe

bence sölediklerinde haklı diğer sporculardan alınıyor Maradona'nın ne farkı varki?

El Comandante
21.Nisan.2008, 19:32
Politik görüşü ile söylediklerinin ne alakası var Baran. Yapma Allah aşkına..

Yav orada onu sevmedigimi dile getirmek icin söylemistim :icon_razz:

Söylediklerinde de cekememezlikler görüyorum,cogu insan Maradonayi Peleden daha iyi bulur.Cünkü Maradona futbolun güzelliklerini ortaya daha iyi koyan birisiydi.Yetenekleri de Peleyi 5e katlar,10 ile toplardi.

King_91
21.Nisan.2008, 19:34
Aßicim adam efsane ne reklamı :zuhaha

Futbol=PeLe

bence sölediklerinde haklı diğer sporculardan alınıyor Maradona'nın ne farkı varki?

adamın soylediklerine bi baksana :D yok sağ ayağı iyi değildi yok burnu büyüktü komik geldi bana.yani sonuçta laf attığı adam maradona ki pele de kariyeri boyunca öyle veya böyle brezilya dışına çıkmamış bir oyuncu

Fernando Gago
21.Nisan.2008, 19:36
Pele Brezilyada oynadığı futbolla dünyaya kendisini kabul ettirdi yani 11 yıldızla oynadı ve "Pele" oldu

Ancak Maradona Napoli gibi takımı şampiyon yaptı Diğer oynadığı klüplerde de birçok başarı kazandı.

Fıratcan Alçınkaya
21.Nisan.2008, 19:36
* Futbolu ile ilgili söledikleri değil yanlış olmasın sadece doping vs. hakkındaki sözleri doğru...

Sheriff
21.Nisan.2008, 19:47
Doğru diyor alınsın tabi.. Dopingle mopingle madalya kupa kazanan oyuncu haksız kazanmış demektir..

mgungor
21.Nisan.2008, 19:47
Pele'nin reklama ihtiyacı olmadığına tamamen eminim.

Arkadaşlar burada tek yanlı olmayın.Pele'nin söyledikleri de çok mantıklı...

Ama yinede dünyanın en iyi futbolcularından birisidir Maradona..

Lionel Andres Messi
21.Nisan.2008, 19:50
zico sana yaklaşabilir ama sen marad10a'ya asla yaklaşamazsın bay ukala ''Pele Dede''

Fernando Gago
21.Nisan.2008, 19:53
Pele'nin "Maradona'nın madalyaları" hakında söyledikleri doğru olabilir ama aynı röportaj içinde Maradonanın yaptıkları görmezden gelip onu bunu övüyorsa "bana en yaklaşan stil" gibi kendini beğenmiş cümleler kuruyorsa bu madalyalar hakkında söylediklerinde art niyet aranır ...

anilton
21.Nisan.2008, 20:10
Forza Maradona...:)

TR.CaPTaiN
21.Nisan.2008, 20:54
Fırat'ın dediği gibi futbol Pele'dir. Efsane bu konuda haklı, dopingin bulaştığı madalya hakedilmemiştir.

TürkuAz
21.Nisan.2008, 20:57
Pele kendince haklıdır ancak yakışmamış bu tür açıklamalar. Sonuçta FIFA onun istediği gibi hareket edecek değil ve bunu kendisi de biliyor..

Herşeye rağmen ben PELE'den başkasını tanımam..

ThersoN
21.Nisan.2008, 23:14
Pele kendince haklıdır ancak yakışmamış bu tür açıklamalar. Sonuçta FIFA onun istediği gibi hareket edecek değil ve bunu kendisi de biliyor..

Herşeye rağmen ben PELE'den başkasını tanımam..
%100 Katılıyorum... Pele iyidir, güzeldir, en iyidir ama konuşması yersiz..

Nedvedmania
21.Nisan.2008, 23:56
Katılıyorum peleye. Ama artık geçmiş bitmiş olay madalyası alınsa neee alınmasa nee.

extensor
22.Nisan.2008, 01:32
pele her kelimede doğru söylüyor nesi yanlış pele iki ayağınıda kullanıyordu maradona sağ ayağını kullanamıyordu. pele kafa toplarında da çok iyiydi maradona berbattı yetişemez eliyle vururdu. bana pelenin kişiliğini eleştireceğinize maradonanın kişiliğine bakın

pele tabiki maradonadan daha komple bir oyuncuydu

futbol= peledir

ne reklamı yaw

Wesley Sneijder
22.Nisan.2008, 19:03
Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.

ForsakeN
22.Nisan.2008, 20:08
Doğruları söylemiş. Ki bana göre Pele > Maradona.

YusufT
22.Nisan.2008, 23:55
Cok hakli, Kral Pele.

Bordo61Mavi
24.Nisan.2008, 03:31
Kendisi en buyuk zaten, nefesini bosuna harcamis burda

Cengo
24.Nisan.2008, 06:28
Yıllar sonra niye şimdi böyle bir şey söyleme gereğini hissetti ki?

Onurap
29.Nisan.2008, 22:21
Pele nin avrupaya gitmeye yüreği yetmedi hep brezilya liginde oynadı...Maradona çok daha iyi peleden..Habere gelincede doğruluğu ispatlanan kadar herhes masumdur..Üstelik futbol ve atletizimdeki doping çok farklı..Atletizmde doping alırsan 1ci olabilirsin ama futbolda ne kadar alırsan al napoliyi tek başına şampiyon yapamazsın..

Del Piero_10
29.Nisan.2008, 22:33
Pele'nin yüreği yetmediği için Avrupa'ya gitmediğini söyleyemeyiz.O dönem Brezilya'lı futbolcuların neredeyse tamamı kendi liginde oynuyordu.

Hatta Avrupa'ya giden Brezilyalılar, Brezilya'nın büyük takımlarında kendilerine yer bulamayanlardı.

BlackEagle19o3
29.Nisan.2008, 22:44
Bana göre de Pele = Futboldur.Gelmiş geçmiş en iyi futbolcudur!Maradona hakkında gereksiz söylemlerde bulunmuş olabilir ama bu gerçekleri değiştirmez;)

Cyzio
30.Nisan.2008, 14:27
Pele'nin dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olduğu bir gerçek.Ama Maradona hakkındaki bu açıklamalarını yadırgadım..

ardafb
30.Nisan.2008, 14:40
Doğru soylemiş