Log in

View Full Version : Miniklerde skandal!

Ralph
25.Nisan.2008, 12:49
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/4/7_209027_minik2504bb.jpgVolkswagen Juniors Masters Turnuvası finalinde Beşiktaş'ı deviren Fenerbahçe'de dört oyuncunun yaşlarının küçültüldüğü ortaya çıktı.

Büyük kriz yaşandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Volkswagen Juniors Masters Turnuvası çerçevesinde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor Minik takımları karşı karşıya gelmişti. Önceki gün oynanan turnuvada Galatasaray’ı 1-0, Beşiktaş’ı da finalde penaltılarla deviren Fenerbahçe şampiyonluğa ulaşmış ve ülkemizi Avustralya’da temsil etme hakkını kazanmıştı. Ancak karşılaşmalardan önce büyük bir kriz yaşandığı bildirildi.
Raporlarla kanıtlandı
Sezon başında yapılan kemik testinde yaşlarının, nüfus cüzdanlarında yazandan büyük olduğu tespit edilen Fenerbahçeli futbolcuların sahaya çıkması, Volkswagen Juniors Masters Turnuvası’nda ortalığı karıştırdı. Fenerbahçeli Furkan Taşdemir, Gökhan Göz, Hüseyin Rüzgar ve Murat Rüzgar’ın sezon başında İstanbul Üniversitesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı’ndan alınan raporlarında, 14 yaşından büyük oldukları kanıtlandı.
Ligde hiç oynamadılar
Furkan, Gökhan, Hüseyin ve Murat’ın, 15. haftası geride kalan İstanbul Minikler Ligi’nde bu nedenle görev yapamamışlardı. 95-96 doğumlu sporcuların oynadığı özel turnuvanın statüsünde, nüfus cüzdanındaki yaş kabul edildiğinden, herhangi bir sorun teşkil etmediği ve oyuncuların forma giyebileceği belirtildi. Ancak Beşiktaş ile Galatasaray sahaya çıkmayı reddetti. Sponsor firmanın ısrarlarıyla iki takım da sahaya çıktı ama Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı.
‘Kötü örnek olunuyor’
Gelecek sezondan itibaren turnuvaya katılan tüm oyuncuları kemik testine tabi tutulacağı öğrenildi. Beşiktaş Özkaynak Düzeni Koordinatörü Mehmet Ekşi, “Spor etiğiyle ve bu işin başında olan çocuklara böyle örnek olmak kötü” dedi. İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu ise, “İsmi geçen sporcular minikler liginde oynamadıkları için bizim açımızdan sorun yok. Bu durum Fenerbahçe’yi ve özel turnuvada karşılaştığı rakiplerini ilgilendirir” diye konuştu.

bursa_mc
25.Nisan.2008, 13:16
yuh burda da mı?:uzgun:

Fıratcan Alçınkaya
25.Nisan.2008, 13:36
amaçları ne anlamadım valla çocukları bile kullanıyorlar haber doğruysa...

batuhanry
25.Nisan.2008, 13:49
yazık ya .

Melekovic
25.Nisan.2008, 13:55
Saçma yani.Aziz Yıldırım'ın olaya el koyup ligde çıkan takımla çıkmasını sağlaması lazımdı Fenerbahçe'nin.Yani 23 Nisan gibi bir günde bunlar yapılıyorsa hemde çocuklar üzerinden,artık hiç bir şey bilemiyorum.Olmadı A takımla çıksalardı maça.

Özellikle Beşiktaş'tan Muhammed'i çok beğendim ama o çocukla özel olarak ilgilenilmesi gerikiyor.Eğer iyi bir fizik gücüde kazandırılırsa ileriki yıllarda sahalarda resital yapacak bir milli takım oyuncumuz olur.Futbol zekası çok iyi.

Bu arada artı bir açıklama yapma gereği hissettim çünkü dediklerim yanlış algılanabilir.Aziz amcam ne bilsin neler döndüğünü artık 6 yaşındaki oyunculara kadar o mu bakacak?Ara yönetimlerde kendilerini göstermek için oluyo bu tür olaylar.Bugün burda FB'de olan yarın GS BJK da olur.Yeni biri atanır ara kademeye başkanım bak özel kupayı miniklerle biz aldık diye kendini göstermek için ortaya çıkar.Tam şu yaptı denilmez bu konularda.Şahsen söylüyorum Aziz Yıldırım'ı hiç sevmem.Ama Demirören'i de sevmem Adnan Polat'ı da.Bence 3 temel insiyatif ele alınınca 3'ü de sınıfta kalıyor ve bence 3 büyük kulubunde başında kendisine yakışan bir başkan yok.
Ama biraz tanıdıysam gaza gelmediği sürece dışarıya karşı direnç gösterip içeride operasyonu en sessiz dönemde yapan bir kişiliğe sahiptir.O konula bir iki ay içinde sorumluları kimse ilgilenir.

Nedvedmania
25.Nisan.2008, 13:56
Altı üstü dandik bi kupa o .kupayı alsan ne almasan ne ?Acaba kazanan takım gerçekten seviniyomudur.

a.arıcı-11
25.Nisan.2008, 14:43
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-04-25_kupur288.jpg

Bugün tarihli Fanatik Gazetesi'nde ve bazı diğer gazetelerde "Skandal" başlığıyla yer alan ve şartnamesinde 12-13 yaş grubundaki oyuncuların oynayabileceğinin yazılı olduğu halde "Minikler Turnuvası" olarak duyurulan "Volkswagen Junior European Masters Turnuvası" Türkiye elemelerinde Şampiyon olan takımımızda yaşı büyük oyuncu oynatıldığı iddialarını içeren haber, baştan aşağı yanlı yanlış bilgilerle kaleme alınmıştır. Çünkü yayınlanan bu haber bir gazetecinin araştırma haberinden çok turnuvada yenilgi yaşayan bir takımın feryadından öteye gidememektedir. Oyuncularımız, turnuvanın şartnamesine uygun şekilde ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne yakınlığıyla bilinen adı geçen takımın kongre üyesi TFF İstanbul İl temsilcisi Yemen Ekşioğlu'nun da onayladığı lisansların turnuva yetkililerine ibraz edilmesiyle bu turnuvada oynamış ve hem Galatasaray, hem Beşiktaş yıldız takımlarını yenerek bileklerinin hakkıyla şampiyonluğa ve bu kategoride Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme hakkı kazanmışlardır.
Gazetedeki iddialara gelince; bunlar yenilgiyi kabullenememekten kaynaklandığını düşündüğümüz, tabiri caizse 'öküz altında buzağı' aramaya yönelik asılsız görüşlerdir.
Volkswagen'in düzenlediği bu organizasyonda bize gelen turnuva şartnamesinde kulübümüzde lisanslı 1995-1996 doğumlu oyuncuların oynayabileceği bildirilmiş ve TFF'nin bize verdiği lisanslarda 1995 doğumlu olarak gözüken oyuncularımız bu turnuvada oynamıştır (Bu lisanslarda, haberde adı geçen Yemen Ekşioğlu'nun da imzası mevcuttur). Sezon başı İstanbul Üniversitesi Spor Hekimliği Ana bilim dalından alındığı iddia edilen raporlarda oyuncularımızın büyük olduğu iddia edilmekte, ancak gazetede yayınlanan rapor kupürlerinde de görüleceği üzere 24.04.2008 tarihi açıkça okunmaktadır.
Sonuç itibariyle turnuva şartlarını kabul etmek suretiyle sahaya çıkan takımlardan Fenerbahçe şampiyon olmuş, kupayı kaldırmıştır. Bu kategoride sol el ve sol dirsek grafileri esas alındığından bu çocuklarımızın Betamar görüntüleme ve tanı merkezinden alınan 28.03.2008 tarihli raporları 13 yaş ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir.
Spor kamuoyuna duyurulur.

Şenol Çorlu
Fenerbahçe Spor Kulübü
Gençlik Geliştirme Programı Koordinatörü

anilton
25.Nisan.2008, 16:46
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-04-25_kupur288.jpg

Bugün tarihli Fanatik Gazetesi'nde ve bazı diğer gazetelerde "Skandal" başlığıyla yer alan ve şartnamesinde 12-13 yaş grubundaki oyuncuların oynayabileceğinin yazılı olduğu halde "Minikler Turnuvası" olarak duyurulan "Volkswagen Junior European Masters Turnuvası" Türkiye elemelerinde Şampiyon olan takımımızda yaşı büyük oyuncu oynatıldığı iddialarını içeren haber, baştan aşağı yanlı yanlış bilgilerle kaleme alınmıştır. Çünkü yayınlanan bu haber bir gazetecinin araştırma haberinden çok turnuvada yenilgi yaşayan bir takımın feryadından öteye gidememektedir. Oyuncularımız, turnuvanın şartnamesine uygun şekilde ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne yakınlığıyla bilinen adı geçen takımın kongre üyesi TFF İstanbul İl temsilcisi Yemen Ekşioğlu'nun da onayladığı lisansların turnuva yetkililerine ibraz edilmesiyle bu turnuvada oynamış ve hem Galatasaray, hem Beşiktaş yıldız takımlarını yenerek bileklerinin hakkıyla şampiyonluğa ve bu kategoride Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme hakkı kazanmışlardır.
Gazetedeki iddialara gelince; bunlar yenilgiyi kabullenememekten kaynaklandığını düşündüğümüz, tabiri caizse 'öküz altında buzağı' aramaya yönelik asılsız görüşlerdir.
Volkswagen'in düzenlediği bu organizasyonda bize gelen turnuva şartnamesinde kulübümüzde lisanslı 1995-1996 doğumlu oyuncuların oynayabileceği bildirilmiş ve TFF'nin bize verdiği lisanslarda 1995 doğumlu olarak gözüken oyuncularımız bu turnuvada oynamıştır (Bu lisanslarda, haberde adı geçen Yemen Ekşioğlu'nun da imzası mevcuttur). Sezon başı İstanbul Üniversitesi Spor Hekimliği Ana bilim dalından alındığı iddia edilen raporlarda oyuncularımızın büyük olduğu iddia edilmekte, ancak gazetede yayınlanan rapor kupürlerinde de görüleceği üzere 24.04.2008 tarihi açıkça okunmaktadır.
Sonuç itibariyle turnuva şartlarını kabul etmek suretiyle sahaya çıkan takımlardan Fenerbahçe şampiyon olmuş, kupayı kaldırmıştır. Bu kategoride sol el ve sol dirsek grafileri esas alındığından bu çocuklarımızın Betamar görüntüleme ve tanı merkezinden alınan 28.03.2008 tarihli raporları 13 yaş ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir.

Şenol Çorlu
Fenerbahçe Spor Kulübü
Gençlik Geliştirme Programı Koordinatörü

Burada yapılan açıklama neyi anlatmaya çalışıyor çok merak ediyorum.Bu oyuncular ligdeki maçlarda neden oynayamıyor,gerekli izinleri alamadıkları yaşları büyük oldukları için.Buda 23 Nisan kapsamında bir turnuva olduğu için Yemen Ekşioğlu fazla üzerine gitmemiş.Ama ne gerek var oynatmaya,kazansan ne olur,kazanmasan ne olur...

DeNiZ_1903
25.Nisan.2008, 16:48
Sonuçta oynatmışlar mı oynatmamışlar mı ?

Sheriff
25.Nisan.2008, 16:54
Oynatmamışlar...

anilton
25.Nisan.2008, 16:58
Oynatmamışlar...

Oynadılar...

Sheriff
25.Nisan.2008, 17:02
Betamar görüntüleme ve tanı merkezinden alınan 28.03.2008 tarihli raporları 13 yaş ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir.

Resmi açıklama bu..
İzin verilmiş raporlar gösterilmiş ve oynamışlar..

anilton
25.Nisan.2008, 17:05
Resmi açıklama bu..
İzin verilmiş raporlar gösterilmiş ve oynamışlar..

Ligde neden oynamıyorlar o zaman...

Ya doktorlarda bir problem var,ya da bu çocukların kemikleri gelişeceğine küçülüyor...

Sheriff
25.Nisan.2008, 17:16
Ligde neden oynamıyorlar o zaman...

Ya doktorlarda bir problem var,ya da bu çocukların kemikleri gelişeceğine küçülüyor...
Gazetenin haberinde herhangi bir resmiyet yok.. Orda yazan baştan aşağıya yalan olabilir..

anilton
25.Nisan.2008, 17:19
Gazetenin haberinde herhangi bir resmiyet yok.. Orda yazan baştan aşağıya yalan olabilir..

Hayır ben şahsen kendim biliyorum,Beşiktal alt yapısında oynayan bir kaç tanesini tanıyorum,bunlar lig maçlarında gerekli izinleri alamadıkları(kemik yaşları büyük) için ligdeki hiç bir maçta oynatılamamışlar...

BlackEagle19o3
25.Nisan.2008, 17:21
Yazıktır ya buraya da mı hile karıştırıyorsunuz ? Kimse bana resmi açıklamayı falan göstermesin sonuçta onlar yaşça daha büyük ve doktor kontrolünde kanıtlanmış.O yaş grubunda 1 yaş farkı bile çok önemlidir.Ben yakıştıramadım...

Sheriff
25.Nisan.2008, 17:25
Hayır ben şahsen kendim biliyorum,Beşiktal alt yapısında oynayan bir kaç tanesini tanıyorum,bunlar lig maçlarında gerekli izinleri alamadıkları(kemik yaşları büyük) için ligdeki hiç bir maçta oynatılamamışlar...
Eğerki böylebirşey söz konusu ise bizde yine bir sorun yok izin verilmiş ve oynatmışız.. Sorun izin verenlerde.. Düşünsene sadece bir maç için veya bir turnuva için vs. ilk 11'de 7 yabancı oynatma hakkı veriliyor ve elinde okadar yabancı var ve hepside oynayacak kadar kaliteli, oynatmazmısın? Buda onun gibi birşey izin verilmiş oynatma şansımız olduğu için oynatmışız.. Hani çokta önemli birşey değil sonuçta özel turnuvaymış..

El Comandante
25.Nisan.2008, 17:25
Söylenecek söz yok,hersey ortada ...

Alicanfmfan
25.Nisan.2008, 17:29
Resmen bıyıklı çocuklar vardı :zuhaha

ForsakeN
25.Nisan.2008, 17:45
Her zamanki olay. Kulübe gideriz,seçmelerde bi bakarız 1.80 boyunda sakallı çocuk(?)lar çıkar karşımıza.Sadece Fenerbahçe'de değil çoğu kulüpte var bu uygulama.

Universal
25.Nisan.2008, 17:50
Fanatikten gene bir yalan haber, bir çocukları bu tip işlere karıştırmamışlardı onlarıda başardılar. İşte Fanatiğin istediği oldu bu forumda olduğu gibi Türkiye'de de rakip takım taraftarları tartışma yaptırmaya çalışıp prim elde ederek haber yapmak istiyorlar. Bunla beraber Volkan - Lincoln kavgasını yazarak maçtan önce haber yapacaklardı, Volkan Demirel'in oratalığı germeye gerek yok açıklaması yapması onların haberlerini çürttü. Bu tarz yalan haberler sayesinde gazete satar, sadece doğruları yazsalar bişey elde edemezler.

Fanatik Gazetesi, yarın deprem olacak dese inanacak mısınız? Tabii ki de hayır bu buna benzeyen bir haberdir ve ne yazıkki bu tarz yalan haberlere inanıyoruz. Fenerbahçe yönetimi gerekli açıklamayı yapmıştır.

anilton
25.Nisan.2008, 17:56
Arkadaşlar ben her ne kadar kötü bir şey söylemesemde kendi adıma özür diliyorum.Diğer söz söyleyen arkadaşlarda özür dilerse iyi olur.Hatta F.Bahçe çok iyi bir şey yapmış.Bu oyuncuların gerekli izinleri aldıkları halde diğer futbolculara göre fiziken çok üstün oldukları için ligde oynatmıyorlarmış,hemde ellerinde onaylanmış oynayabilir belgesi olduğu halde...

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Bugünkü gazetelerde yer alan, Fenerbahçe Spor Kulubü minik oyuncuları ile ilgili haberden dolayı çok üzgünüz. Ancak Fenerbahçe Spor Kulubü, bu oyuncuları nüfus yaşları tutsa bile bizim organize ettiğimiz 15. haftası oynanan Minikler Ligi'mizde oynatmamışlardır.
Hatta bu oyuncuların oynayacakları kategorilerin belirlenmesi açısından kendileri bizzat İl Temsilciliği'mize müracaat ederek, kemik testlerinin yapılmasını istemişlerdir.Yapılan testler kendilerine 1 hafta önce bildirilmiştir. Buna rağmen liglerimizde bu oyuncular oynatılmamış olup adı geçen Wolkswagen Turnuvası resmi bir organizasyon olmayıp İl Temsilciliğini ilgilendirmemektedir. Bu turnuva özel olup, yaş kategorileri ne olursa olsun istedikleri oyuncuyu oynatabilirler. Bu konu tamamen ilgili kurum ve kuruluşu bağlamaktadır. Kamuoyunun dikkatine sunulur.
Yemen EKŞİOĞLU
T.F.F. İl Temsilcisi

25.04.2008 14:28:32

a.arıcı-11
25.Nisan.2008, 17:56
Resmi siteden koyduğum haberde de görüldüğü gibi doktor raporu var gerisi hikaye.Bu gazetelr bir ara Song içinde siz onu 31 yaşındamı zannediyorsunuz diye yazmadılarmı?

EreN
25.Nisan.2008, 18:11
Fenere mok atmak için elinizden geleni yapın. Resmi TFF imzalı izin var mı? var.
gerisi boş laf..
Örneğin bjkde bir forvet vardı kürşat. kemik yaşı kesinlikle 93-94.. ama sahadaydı. Yada ne bileyim birsürü örnek verilebilir. Nüfus yaşları tutuyorsa daha ne yaygara yapıyorsunuz anlamlandıramıyorum. Sonucunda esas alınan belge nüfustur. Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiği resmi belgedir. Gazeteci saçmalıklarından bıktık.

Sheriff
25.Nisan.2008, 18:15
Arkadaşlar ben her ne kadar kötü bir şey söylemesemde kendi adıma özür diliyorum.Diğer söz söyleyen arkadaşlarda özür dilerse iyi olur.Hatta F.Bahçe çok iyi bir şey yapmış.Bu oyuncuların gerekli izinleri aldıkları halde diğer futbolculara göre fiziken çok üstün oldukları için ligde oynatmıyorlarmış,hemde ellerinde onaylanmış oynayabilir belgesi olduğu halde...

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Bugünkü gazetelerde yer alan, Fenerbahçe Spor Kulubü minik oyuncuları ile ilgili haberden dolayı çok üzgünüz. Ancak Fenerbahçe Spor Kulubü, bu oyuncuları nüfus yaşları tutsa bile bizim organize ettiğimiz 15. haftası oynanan Minikler Ligi'mizde oynatmamışlardır.
Hatta bu oyuncuların oynayacakları kategorilerin belirlenmesi açısından kendileri bizzat İl Temsilciliği'mize müracaat ederek, kemik testlerinin yapılmasını istemişlerdir.Yapılan testler kendilerine 1 hafta önce bildirilmiştir. Buna rağmen liglerimizde bu oyuncular oynatılmamış olup adı geçen Wolkswagen Turnuvası resmi bir organizasyon olmayıp İl Temsilciliğini ilgilendirmemektedir. Bu turnuva özel olup, yaş kategorileri ne olursa olsun istedikleri oyuncuyu oynatabilirler. Bu konu tamamen ilgili kurum ve kuruluşu bağlamaktadır. Kamuoyunun dikkatine sunulur.
Yemen EKŞİOĞLU
T.F.F. İl Temsilcisi

25.04.2008 14:28:32

Gerçekten objektiflik diye buna derim.. Seni tebrik ediyorum, bu haberi bulup buraya koyduğun için.. Bir hata olduğunu tahmin etmiştim, böyle birşeye ihtiyaç duyacağımızı sanmıyorumdum, zaten resmi değil özel bir müsabaka olduğundan tartışılması bile bence gereksizdi, özür dilediğin içinde ayrıca tebrik ediyorum..

uAsamet91
25.Nisan.2008, 18:24
Çok yazık çok...diğer küçük cocukların hakkını nasıl vercekler acaba...

EreN
25.Nisan.2008, 18:28

25.04.2008 14:28:32 [/B]

(::)............

NisRoc
25.Nisan.2008, 18:29
Haftaya medyanın bu çabaları bitecek inşallah :)

EreN
25.Nisan.2008, 18:29
şöle bi baştan sona okuyuver topiği.

a.arıcı-11
25.Nisan.2008, 20:16
Bu takım üzerinden yalan haberlerle prim yaparak gazete satanlar yedikleri haram paranın hesabını nasıl vercekler?
Asıl soru bu olmalı.

PesimiSTyLa
25.Nisan.2008, 20:28
(::)............

Eren sadece smilee yasak . Gerci ... lar var :zuhaha

World Hollow o1
25.Nisan.2008, 20:42
Oyuncularımız, turnuvanın şartnamesine uygun şekilde ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne yakınlığıyla bilinen adı geçen takımın kongre üyesi TFF İstanbul İl temsilcisi Yemen Ekşioğlu'nun da onayladığı lisansların turnuva yetkililerine ibraz edilmesiyle bu turnuvada oynamış ve hem Galatasaray, hem Beşiktaş yıldız takımlarını yenerek bileklerinin hakkıyla şampiyonluğa ve bu kategoride Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme hakkı kazanmışlardır.

Başka söze gerek yok..

anil luque
25.Nisan.2008, 20:55
güya geleceğimiz çok parlak!! daha bu yastakı cocuklar bu sekılde oynatılıyor sonrada ılerde bı olaya karıstıklarında yerden yere vuruluyorlar cok yazık gercekten..

Fıratcan Alçınkaya
25.Nisan.2008, 21:04
Raporlarla kanıtlandı
Sezon başında yapılan kemik testinde yaşlarının, nüfus cüzdanlarında yazandan büyük olduğu tespit edilen Fenerbahçeli futbolcuların sahaya çıkması, Volkswagen Juniors Masters Turnuvası’nda ortalığı karıştırdı. Fenerbahçeli Furkan Taşdemir, Gökhan Göz, Hüseyin Rüzgar ve Murat Rüzgar’ın sezon başında İstanbul Üniversitesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı’ndan alınan raporlarında, 14 yaşından büyük oldukları kanıtlandı.

GeNç KaRTaL
25.Nisan.2008, 21:23
Fenerbahçe takımında özellikle Galatasaray ile yapılan maçlarda belli oluyordu ismi geçen gençlerin diğerlerine göre daha büyük olduğu ama resmi izin var ve olayda herhangi bir illegal olay olmadığı için önemli bir durum söz konusu değil.Gerekli izinler alınmış,oynatılmış.He ne kadar etik orası tartışılır ama sanki bizim takımdada büyükler vardı gibi geldi bana..

aysem
25.Nisan.2008, 21:43
basın gene bu galatasarayda veya bjk de olsa bu olay daha cok büyüyecekti eminim

LaKe
25.Nisan.2008, 21:52
Arkadaşlar, uzun uzadıya tartışmaya gerek yok burada... Sonuçta şu an belgeler ve ispatlar bulunuyor. Ortada bir yanlış varsa, umut ediyoruz ki açığa çıkar ve suçlulara gerekli cezalar verilir. Fakat ortada bir durum yokken de ve sadece iddia olduğu zaman, söylenen sözler hakarete ve iftiraya kaçabilir. Bu nedenle konuyu kilitlememiz mantıklıdır...