Log in

View Full Version : Kulüplerin gelir gider dengeleri

Coupet
25.Nisan.2008, 15:29
8.0.2 veritabanı ile açtığım oyunda yaşıyorum bu sorunu. özellikle son kulübüm Wigan'ı örnek göstermek istiyorum. takımda benden istenen yıllık 53 milyon dolarlık maaş ödemesi ama ben yılda 50 milyon dolar ödüyorum maaş toplamda. yaklaşık 30 milyon dolarlık da oyuncu sattım. takımın finansı haliyle baya yükseldi fakat daha sonra nedenini bilmediğim bir şekilde düşüş başladı. her ay yaklaşık 1.5-2 milyon dolar kayıp yaşıyorum. benim finansta tek müdahale edebildiğim oyuncu maaşları ve ben de bunları iyi seviyede tuttum. ozaman nedir bu finanstaki düşüş. takımı aldığımda championship lig'e yeni düşmüştü ve şu anda championshipte 5 puan farkla liderim. taraftar gelmiyor olabilir ama diğer liglerde başka takımlarla oynarken seyirci sayısı yüksek olsa da yine de aynı şeyi yaşıyordum. nedir acaba bunun nedeni. sonuçta habire oyuncu satamam ki kulübün finansı hep iyi olsun diye.

anil luque
25.Nisan.2008, 21:06
yonetımden stadyum buyutulmesı ıcın herhangı bır talepte bulundun mu bende kabul edıldı ve dedıgın gıbı para gıdıyordu..

muzoadux
25.Nisan.2008, 21:10
Bir çok etkeni olabilir ..

Ama en çok bankaya olan borçlardan kaynaklanıyor bu düşüş.Her ay belli miktarda para kesiliyor

Coupet
25.Nisan.2008, 21:13
hayır normal oyun harici hiçbir şey yapmadım. ne stadyum büyütmesi ne de benzer bir şey. aylık transfer gideri de yok yani öyle bir transfer de yapmadım. gözümden kaçtı mı diye kulüp bilgilerine baktım bankaya da borcu yok. düzeltmek için oyuncu satmaktan başka bir şey yapabilir miyim. finansal kontrolüm 4'e düştü artık.

anil luque
25.Nisan.2008, 21:16
valla çok ilginç yahu.. acaba bir oyuncu alıp sonrakı satıstan % maddesı koymus olabılırmısın ve o oyuncuyu satmıs olabılırmısın belkı ondan gıdıyordur valla her yolu sayıyoruz :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
gercı onda transferden dolayı bır kere gıder daha sonrada gıtmez ama =S

Coupet
25.Nisan.2008, 21:36
bu sezon 68 milyon dolar gelir 53 milyon dolar gider gözüküyor. gelirin 35 milyon dolarını oyuncu satışından karşılamışım. yani oyuncu satmasaydım 20 milyon dolar zararda olacaktım ve henüz ocak ayındayım. geçen ayki zararım 3 milyon dolar bu ayki zararım 1 milyon dolar. ama şöyle bir şey de var geçen yılın toplam maaş ödemeleri 80 milyon dolar olarak gözüküyor. wage budget 53 milyon dolar current wage 49 milyon dolar diyor ama ocak ayına kadar 40 milyon ödenmiş. nasıl oluyor bu iş?

muzoadux
26.Nisan.2008, 00:40
ocak ayı daha bitmemişki :D bittiğinde tam wage budget değerine gelir.O ana kadar rakam yazılıyor

Coupet
27.Nisan.2008, 22:28
ocak ayı daha bitmemişki :D bittiğinde tam wage budget değerine gelir.O ana kadar rakam yazılıyor

ama yıllık dediği ocakta bitmiyor ki. yıllık dediği sezon başından sezon sonuna kadar olan ödemeler değil mi. ocaktan ocak a kadar mı yıllık denilenler?

muzoadux
27.Nisan.2008, 23:07
Arkadaşım sen orda yıllık toplam değerleri görüyorsun ancak oyuncular paralarını haftalık almaya devam ediyor.

Bu arade bende ingilterede 2012/2013 sezonundayken wiganda büyük sorunlar çıkıyor takım çalkalanıyor hatta 9 puanları bile silinmişti.Sende aynı sezondaysan yada yakınsan wigan a özgü bişey olabilir

Coupet
27.Nisan.2008, 23:10
2015 yılındayım. belki wigan ile ilgili olabilir. başka bir takıma geçersem yazarım tekrar sorun oluyor mu yoksa wigan'a mı özgü.

muzoadux
27.Nisan.2008, 23:12
Finans sayfasının ss ini koyabilirmisin?

Coupet
27.Nisan.2008, 23:33
http://img524.imageshack.us/img524/2443/wiganfinanszg5.th.jpg (http://img524.imageshack.us/my.php?image=wiganfinanszg5.jpg)

takıma 6. ayda geldim ve geldiğim aydan sonra -10 milyon dolardan +20 milyon dolara getirdim. transfer harcamaları kırmızı yazıyor ama gider yok çünkü hiç transfer yapmadım sadece oyuncu sattım. zaten onu artı olarak ekleyince hesap tam çıkıyor. ama resimde de görüldüğü gibi transfer gelirleriyle +20 milyona çıkmış finans ondan sonraki aylarda düzenli düşüş halinde ve 0 a kadar düşmüş neredeyse.

muzoadux
27.Nisan.2008, 23:57
takımda benden istenen yıllık 53 milyon dolarlık maaş ödemesi ama ben yılda 50 milyon dolar ödüyorum maaş toplamda.

Senin onların verdiği limitin altında maaş vermen kulubun kara geçmesini gerektirmez.53 milyon dolar senin üst sınırın bunu aşamazsın ama ne kadar fazla maaş verirsen o kadar kulüp zarara girer.Bende de sürekli böyle olur her ay kulüp kaybeder sezon sonu gelir tv gelirleri vs ile kurtarırım durumu.Bende üşenmedim hesapladım senin dengede tutman için yaklaşık olarak maaş bütçesini 38 milyon dolara indirmen lazım.Dahada alta inersen kulüp bu sefer her ay kar etmeye başlar.

Coupet
28.Nisan.2008, 00:00
sağol. kara geçmem imkansız demek ki. premier lige çıkınca gelirlerle kurtarırız ozaman.

muzoadux
28.Nisan.2008, 00:32
evet zaten şampiyonlukla beraber oyuncularının değeride artar.Ayrıca sponsorluk antlaşmasını yenilnecği zaman premier ligde oynaman göz önüne alınarak bu gelirdede artış olacakdır.En önemlisi ise daha fazla taraftarı tribünlere çekeceksin.Zaten oyun senin oynadığın tarzda oynayınca güzelleşiyor.Önemli olan zoru başarmak.Kariyerinde başarılar dilerim.