View Full Version : Ve Rize de Gitti!...
DisCo
27.Nisan.2008, 03:34
Turkcell Süper Lig'de Kasımpaşa'nın ardından Çaykur Rizespor da küme düştü !.. Karadeniz ekibi Kayseri deplasmanında aldığı yenilgiyle matematiksel olarak lige veda etti.
Rizespor'un Gençlerbirliği ve Konyaspor ile puan farkı 6 olmasına karşın her iki takıma da ikili averajda üstünlük sağlayamadığı için küme düştü. Çaykur Rizespor son olarak 2001-2002 sezonunda küme düşmüş, ertesi yıl yeniden çıkmıştı. Rizespor 2003-04 sezonunu 14., 2004-2005 sezonunu 10., 2005-2006 sezonunu 9., 2006-2007 sezonunu ise 15. sırada tamamlamıştı.
3. TAKIM KİM OLACAK?
Ligden düşen 3. takım bir mucize olmazsa Vestel Manisaspor olacak. Ancak matematiksel olarak Gençlerbirliği ve Konyaspor'un da küme düşme ihtimali bulunuyor. Vestel Manisaspor'un kümede kalabilmesi için kalan 2 maçında Kasımpaşa ve Beşiktaş'ı mutlaka yenmesi gerekiyor.
İKİLİ PUAN EŞİTLİKLERİ MANİSA'YI KURTARIR
Ama bu da Manisaspor'u kurtarmıyor. Gençlerbirliği veya Konyaspor'dan birinin her iki maçını da kaybetmesi gerekiyor. Bu durumda Manisaspor kümede kalıyor çünkü Ege ekibinin Gençlerbirliği'ne ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. İkili averajları eşit olan Manisaspor ve Konyaspor arasında ise avantaj yine Manisa'da bulunuyor, çünkü Ege ekibinin gol averajı daha iyi.
Son haftaya Vestel Manisaspor, Gençlerbirliği ve Konyaspor'un eşit puanla girmeleri durumunda statü gereği 3 takımın kendi aralarında oynadıkları maçlarda topladıkları puanlara göre en az puan toplayan takım Turkcell Süper lig'den düşen takım olacak. 3 Takımın kendi arasında yaptığı maçlar dikkate alındığında en az puana sahip Konyaspor küme düşecek.
ÜÇ TAKIMIN KENDİ ARASINDA OYNADIĞI MAÇLAR
16.09.2007 Gençlerbirliği - V.Manisaspor: 0-2
22.09.2007 Konyaspor - Gençlerbirliği: 1-1
09.12.2007 Konyaspor - V.Manisaspor: 4-2
17.02.2008 V.Manisaspor - Gençlerbirliği: 1-2
23.02.2008 Gençlerbirliği - Konyaspor: 6-1
26.04.2008 V.Manisaspor - Konyaspor: 2-0
GENÇLERBİRLİĞİ: 7 PUAN
VESTEL MANİSASPOR: 6 PUAN
KONYASPOR 4 PUAN
İşte 3 takımın kalan maçları:
33. HAFTA
Fenerbahçe - Gençlerbirliği
Konyaspor - Gaziantepspor
V.Manisaspor - Kasımpaşa
34. HAFTA
Beşiktaş - V.Manisaspor
Gençlerbirliği - Sivasspor
Kasımpaşa - Konyaspor
RaSenGan
27.Nisan.2008, 03:35
Üzüldüm açıkçası.FM Liginde takımım olduğundan ısınmıştım onlara.Küme düştüklere üzüldüm.Seneye çok çalışıp TSL'ye geri dönerler inş.
Oghuse
27.Nisan.2008, 03:51
Sevdiğim takımlardan biriydi inşallah Süper lige geri döner..
Bordo61Mavi
27.Nisan.2008, 06:19
Rizeye uzuldum gercekten. Bana gore Genclerde yolcu
a.arıcı-11
27.Nisan.2008, 10:48
Valla yıllardır hep düşme hattında oynuyorlar her yıl son anda paçayı kurtarıyolardı bu yıl çekirge zıplayamadı.
Cangele
27.Nisan.2008, 11:08
İyi oldu...
Fernando Gago
27.Nisan.2008, 11:14
Çekirge 1 sıçrar 2 sıçrar muhabbetine dönmüştü Rize'nin işi sonunda sıçrayamadı
nerazzuri
27.Nisan.2008, 12:04
Beşiktaş'lılar çok sevindi sanırım. Bu sezondan olsa gerek
LaigLeNoiR
27.Nisan.2008, 12:36
Rizespor Hoşgeldin 1.Lige :)
Giresun'a bir Karadeniz'li rakip daha geldi :)
anil luque
27.Nisan.2008, 12:38
memleketim düştü ligden üzüldüm açıkçası ama bu sezon basımıza cok ıs actılar oh olsun :P güle güle rize :(
nekop
27.Nisan.2008, 12:39
Süperlig'deki Karadeniz takımları gitgide azalıyor her yıl bari Bank Asya'dan Ordu gelsede bu sayı bu yıl dengede kalsa...
LaigLeNoiR
27.Nisan.2008, 12:40
Hiç sorma Serhat Bank Asya'da da Karadeniz takımları iyice arttı bir de Karabük çıkarsa tamamdır yani :D
Giresun,Ordu,Samsun,Rize,Karabük...
KaPaLı
27.Nisan.2008, 12:50
Rizeye uzuldum gercekten. Bana gore Genclerde yolcu
Manisa - Rize - Kasımpaşa düşen takımlar Gençlerbirliği 1 puan dahi alsa ligde kalıyo..Bank Asya Liginde 3 takımada başarılar.
Fıratcan Alçınkaya
27.Nisan.2008, 13:14
Üzülmedim zaten belliydi her sene son anlarda yırtıyorlar bizede şanslıları ondan dolayı üzülmedim TFF 1.ligde ßaşarılar...
M.Scofield
27.Nisan.2008, 13:17
Ankaradan 4 takım hala devam ediyor seneye inş. 3 ankara takımı küme düşer.
World Hollow o1
27.Nisan.2008, 13:19
Hadi bakalım hayırlı olsun.. :)
Oghuse
27.Nisan.2008, 13:20
İnşallah Gençlerbirliği küme düşmez..
GeNç KaRTaL
27.Nisan.2008, 13:27
Rize için üzüldüm desem yalan olur.Geçmiş ola..
El Barto
27.Nisan.2008, 13:28
Başımızın belasından kurtulduk oh be. :)
Köklü değişiklikler lazım Rize için bir takım her sene kümeye mi oynar yahu. Sonunda da düştüler. Kısacası hakettiler düşmeyi.
Redrum
27.Nisan.2008, 13:31
Rize çok kaliteli kadrosuna rağmen lig düşmesi değil de itibarının düşmesine üzülüyorum.. 2 yıllık takımlar şampiyonluğa oynarken sen dşüyosun yakışmadı..
NisRoc
27.Nisan.2008, 13:33
Belliydi zaten.. iyi oldu :D
tosunpasa
27.Nisan.2008, 13:45
Gençlerbirliği önündeki 2 haftadanda puan alamaz ve düşer.. Rizespor için ise üzülmedim açıkçası. Belliydi düşecekleri.
anilton
27.Nisan.2008, 13:53
Geçmiş olsun Rize,güle güle...
shamur1
27.Nisan.2008, 14:36
Rize kendi etti kendi buldu. Çok iyi bir kadrosu olmasına rağmen 2-3 nokta transferi yerine işi bitmiş ne kadar oyuncu varsa takıma topladı ve bu noktalara kadar geldi. Zaten 1-2 senedir de son maçlarda kurtulmuşlardı. Belediye takımlarının yer aldığı şu Lİgde Rize'nin küme düşmesi düşündürücü..
fmsmyrna
27.Nisan.2008, 14:51
İyi oldu seneyede Belediye ve Ankaraspor düşsünde belediye takımlarındanda arınalım
RoNNiE91
27.Nisan.2008, 14:52
Pek de üzülmedim.Geçmiş olsun.Güle güle.
deniz.91
27.Nisan.2008, 15:44
Rizenin düşmesine sevindim bir takım her yılmı düşmeye oynar ya
BlackEagle19o3
27.Nisan.2008, 15:44
Hakettiler zaten.Her sene son haftada kurtarıyorlardı;)
bursa_mc
27.Nisan.2008, 17:42
Rize'nin düşmesine sevinenlerden biri de benim.Zaten hak ettiler düşmeyi..
shamur1
28.Nisan.2008, 01:20
Tamam iyi güzel Rize düştü sevindiniz ama Rize-Beşiktaş maçı öncesi Bursasporun bu maçla ilgili şike olabilir diye demeçler vermeleri ve bu hafta oynanan Kayseri - Rize maçı içinde Gençlerbirliği basın sözcüsünün Kayseri yedek takımla maça çıkacak , maça asılmayacak diye açıklama yapması ne kadar iğrenç bir şeydir ya. Sormak lazım artık şu durumda vicdanları rahatmıdır acaba. Her ne kadar Rize'yi sevmesemde bu oynayan oyunların elbet bir geri dönüşü olacaktır. Gün gelir Bursaporda , Gençlerbirliğide bu seneki gibi son haftalarda kümede kalmayı garantilemezler ve düşerler inşallah !
El Barto
28.Nisan.2008, 01:21
Bursaporda , Gençlerbirliğide bu seneki gibi son haftalarda kümede kalmayı garantilemezler ve düşerler inşallah !
Bu söze denecek tek şey var Emrah
AMİN! :roll:
shamur1
28.Nisan.2008, 01:37
Yanlış anlaşılmasın bu arada benim 2 takıma da kin duyduğum falan yok 2 takımda umrumda değil ama şu dönemde bu 2 takımın yöneticilerin çıkıp böle çirkin demeç vermelerine çok sinirlendim.
Bordo61Mavi
28.Nisan.2008, 03:55
Cok guzel yazmisin, ben Rize'yi sevmem ama bu yapilanlara karsi bende uzuldum.
shamur1
28.Nisan.2008, 11:47
http://www.takagazete.com/haber_images/sevinmeyin_28042008.080428.jpg
Kayserispor yenilgisi sonrası küme düşmesi kesinleşen Çaykur Rizespor’da Futbol Şube Sorumlusu Yusuf Turanlı “Kayserispor’a Türkiye Kupası hayırlı olsun. Düşmanlarımız fazla sevinmesin, bugünün yarını da var” dedi.
Üzerimize Oynadılar
Turkcell Süper Lig`de Kayserispor`a deplasmanda 3-0 yenilerek ligin bitimine 2 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Çaykur Rizespor`da, kulüp futbol şube sorumlusu Yusuf Turanlı, maçlarda yaşanan hakem hataları ve üzerlerine oynanan oyunların sonlarını hazırladığını öne sürdü. Turanlı, Kayseri`de hiç hoş karşılanmadıklarını ve ağza alınmayacak küfürlere maruz kaldıklarını iddia ederek, “Maç boyunca hem tribünlerden hem de yedek kulübesinden küfür edildi. Hiç kimsenin Çaykur Rizespor camiasına ve futbolcusuna küfür etmeye hakkı yok” dedi.
Bugünün Yarını Var
Ligde şerefleri ile mücadele etmeye çalıştıklarını ifade eden Turanlı, “Biz futbolu sahada oynamaya çalışan bir camiayız. Fakat, futbolu sahada oynamayan takımlar var. Maçlarımızda yaşanan hakem hataları ve üzerimize oynanan oyunlar sonumuzu hazırladı. Türkiye Kupası Kayserispor`a hayırlı olsun. Rizeli diktir, dik durmasını iyi bilir. Düşmanlarımız fazla sevinmesin. Bugünün yarını var. Bunu bir yere not ettik” diye konuştu. Camia olarak büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirten Turanlı, şunları söyledi:
Olağan Üstü Toplantı
“Herkesten özür diliyoruz. Bize güvenenleri mahcup ettik. Fakat en kısa sürede toplanıp gelecek yılın planlarını yapmaya başlayacağız. Amacımız gelecek yıl yeniden Turkcell Süper Lig`e yükselmek. Başarısızlıkta kolay yolu seçip, bırakıp gitmek gibi bir düşünceye sahip değiliz. Çaykur Rizespor’u layık olduğu yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” Turanlı, kulüp yönetim kurulunun pazartesi günü İstanbul`da olağanüstü toplanacağını ve gelecek yılın planlarını yapacaklarını sözlerine ekledi.
ByRizeLy
28.Nisan.2008, 12:39
Yönetim sağolsun sanki rizeyi düşürmek için geldiler vede başardılar nediim ki yazıklar olsun...
Birde Bizi kimse sevmesin alayınız düşman olun fark etmez..(Rizeyi sevmeyen düşman gören herkese her takıma)
bursa_mc
28.Nisan.2008, 13:25
1-Lemi Keskin artık yönetimde değildir ve resmi sitede zaten bununla ilgili bir açıklaması oldu kulübün.Zaten Beşiktaş'da bileğinin hakkıyla kazandı..
2-Nerdeyse Kayserispor maçı satsın Rizespor düşmesin diyeceklerdi..
3-Düşen her kulüpte aynı laf geri döneceğiz..Bekleriz hoş gelirsiniz hoş gidersiniz..
Ayrıca bazı arkadaşlara bir cevabım var Bursaspor'un düşmesini çok beklersiniz..
shamur1
28.Nisan.2008, 13:49
3-Düşen her kulüpte aynı laf geri döneceğiz..Bekleriz hoş gelirsiniz hoş gidersiniz..
Ayrıca bazı arkadaşlara bir cevabım var Bursaspor'un düşmesini çok beklersiniz..
2002-03
15.Bursa 36
16.Altay 35
2003-04
16.Bursa 40
Söylediklerini inandırıcı buluyormusun ? Bak Bursa'da 2003 de 1 Puan ile kümede kalmış ama 2004 de ise küme düşmüş.Bence bu lafları edecek kadar büyüklüğe erişmediniz. Tablo ortada işte .Sanki siz düşüp çıkmadınız
deniz.91
28.Nisan.2008, 14:42
Rizesporu kınıyorum.Artık görüyorumkihedefsiz kalsakta aslanlar gibi sahaya çıkıp takım ayırt etmeden yenmemizde suç oldu.Rizespor kümede kalmak için kayseriyi yenmesi gerekse ne yapıp edip yenmeliydi.Kayseride hiç hoş karşılanmadık küfür yedik falan demiş daha ay önce bu küfürleri kendi tarftarları ederken büyük rize yoktuda başkasından küfür yeyincemi(ki sanmıyorum böyle bişe olduğunu) büyük rize oluyor.İyiki düştüler süperlig yavş yavaş temizlenmeye başladı
M.Scofield
28.Nisan.2008, 15:12
Rizesporu kınıyorum.Artık görüyorumkihedefsiz kalsakta aslanlar gibi sahaya çıkıp takım ayırt etmeden yenmemizde suç oldu.Rizespor kümede kalmak için kayseriyi yenmesi gerekse ne yapıp edip yenmeliydi.Kayseride hiç hoş karşılanmadık küfür yedik falan demiş daha ay önce bu küfürleri kendi tarftarları ederken büyük rize yoktuda başkasından küfür yeyincemi(ki sanmıyorum böyle bişe olduğunu) büyük rize oluyor.İyiki düştüler süperlig yavş yavaş temizlenmeye başladı
bu ligin temizlenmesi için ilk önce belediye takımları sonrada anakra takımları ligden düşmeli
bursa_mc
28.Nisan.2008, 15:27
Seni saygıyla selamlıyorum kardeşim.
shamur1
28.Nisan.2008, 16:05
Tabi tabi benim gösterdiğim tablo işine gelmiyor dimi :)
YusufT
28.Nisan.2008, 16:12
Ben G.Birliginin düsmesini istiyorum :D
El Comandante
28.Nisan.2008, 16:26
Zerre kadar üzülmedim,hak etmislerdi düsmeyi ...
bursa_mc
28.Nisan.2008, 19:37
Tabi tabi benim gösterdiğim tablo işine gelmiyor dimi :)
Sanırsam sen takıntılısın arkadaşım..
Sekopej
28.Nisan.2008, 19:41
Bursaspor da hep son haftalarda garantiliyor kümede kalmayı. Altay'ın düştüğü sezon son maçta Gençlerbirliği ile oynanan maçı hatırlatırım, neyse...
Rize'ye 1.ligde başarılar, belki bu bazı şyleri değiştirir ve tekrar çıktıklarında daha yukarıları hedeflerler.
bursa_mc
28.Nisan.2008, 19:44
Yeter ama herkes Bursaspor'a cephe almış.Siz kendi takımınıza bakın bi..
Sekopej
28.Nisan.2008, 19:46
Bana diyorsan ben o sezon cephe aldım Bursaspor'a. Yeni bir olay değil ve bunu heryerde de belirtiyorum. Herkes cephe almışsa bir de siz düşünün neden böyle acaba diye?
bursa_mc
28.Nisan.2008, 19:48
Serkan abi sen Fenerbahçeliydin demi..Geçtiğimiz sezonlardan Fenerbahçe nin bağladığı maçları sölermısın?
Sekopej
28.Nisan.2008, 19:51
Konumuzla ne alaksı var? Ben o sezon Altay'a yapılanlardan dolayı sevmiyorum Bursaspor'u. Göz göre göre Altay düşürüldü, Şike Tahkik Komisyonu kuruldu, bazı şeyler ispatlandı ama sonra üzeri kapatıldı. Yine aynı sezon dönen dolaplar nedeniyle İstanbulspor'u da sevmiyorum mesela.
Sen direk saldırıya geçtiğine göre Bursaspor'un da maç bağladığını kabul ediyorsun sanırım.
bursa_mc
28.Nisan.2008, 19:54
Sen direk saldırıya geçtiğine göre Bursaspor'un da maç bağladığını kabul ediyorsun sanırım.
Evet o sezonda Bursaspor maçı bağladı.Kabul ediyorum..Ama biz Altay'ı düşürmek için değil kümede kalmak için öle bişi oldu..
shamur1
28.Nisan.2008, 19:55
Sanırsam sen takıntılısın arkadaşım..
Yahu ben neden takıntılı olayım ki. Öle şeyler yazmışsınki sanki Bursaspor'u hiç küme düşmemiş yada küme düşme tehlikesi yaşamamış gibi küme düşen takımları küçük düşürücü şeyler diyorsun. Bir şeyleri söylerken önce kendi takımına bak .. bak bakalım ne yapmış , ondan sonra düşen takımlar hakkında yorumda bulunursun. Ben sana oraya ard arda 2 sezon koydum . 2003 de 1 puan ile kümede kalmışın 2004 de ise küme düşmüssün. Demek ki böyle şeyler olabiliyor. Elbette herkes kendi takımına bakacak başka takımların başarılarıyla yada taraftar gruplarıyla bir yarış içine girmeyecek.
bursa_mc
28.Nisan.2008, 19:57
Elbette herkes kendi takımına bakacak başka takımların başarılarıyla yada taraftar gruplarıyla bir yarış içine girmeyecek.
İşte sorun burda..Niye kımse anlamıyor biz kımseyle yarış içinde değiliz..
Sekopej
28.Nisan.2008, 19:59
E sen bunu kabul ediyorsan daha da yazacak birşey yok. Ben takımımın maç bağladığını kabul etmem.
Ayrıca bunlar ispatlanamayacak şeyler, kimseyi de zan altında bırakmayalım. Benim sevmeme nedenim dediğim gibi eskilerden kalma.
Rize'ye yeni ligde başarılar dileyip konuyu kapatıyorum, karşılıklı tartışmaya dönüp birbirimizi kırmayalım.:)