PDA

View Full Version : Son takım kim olacak?

El Comandante
29.Nisan.2008, 11:27
Turkcell Süper Lig'de bitime iki hafta kala küme düşecek son takım bu hafta sonu yapılacak maçlardan sonra belli olacak. Kasımpaşa ve Çaykur Rizespor'un bitime iki kala küme düşmesinin ardından gözler lige veda edecek son takıma çevrildi.

Turkcell Süper Lig'de 35 puana sahip olan Gençlerbirliği ve Konyaspor kalan iki haftada en az bir puan alması durumunda matematiksel olarak ligde kalmayı garantileyecek. Ancak bu iki takım kalan iki maçını da kaybeder, Vestel Manisaspor'da kalan iki maçını da kazanırsa o zaman herkes kalemi, kağıdı eline alacak ve ince hesaplara başlayacak.

Ligde son haftaya Rizespor'da dahil olmak üzere 4 takımın 35 puanla girme ihtimali var. Bu durumda ikili, üçlü ve dörtlü averajla devreye girecek ve kümede kalmayı garantileyen takımlar belli olacak. Türkiye'nin en iyi spor sitesi Sporx.com'da her zaman olduğu gibi bütün ayrıntılarıyla kümede kalma hesaplarını sizlerle paylaşıyor.

İŞTE O HESAPLAR:
İHTİMAL 1: Konyaspor, Gençlerbirliği, Vestel Manisaspor ve Çaykur Rizespor ligin son haftasına 35 puanla girerse 4'lü puan durumu devreye girecek ve puan durumu şu şekilde oluşacak;

PUAN DURUMU:
Gençlerbirliği.........(35 Puan)
Konyaspor............(35 Puan)
V.Manisaspor........(35 Puan)
Ç.Rizespor...........(35 Puan)

DÖRTLÜ AVERAJ:
- Gençlerbirliği............(13 puan)
- Vestel Manisaspor....(12 puan)
- Konyaspor...............(8 puan) *
- Çaykur Rizespor.......(1 puan) *

Bu durumda Turkcell Süper Lig'e veda eden takımlar;
-Konyaspor
-Ç.Rizespor
-Kasımpaşa

İHTİMAL 2: Çaykur Rizespor son iki maçından 6 puan çıkaramaz, Konyaspor, Gençlerbirliği son iki maçını kaybeder ve Vestel Manisaspor son iki maçını kazanırsa; Konyaspor, Gençlerbirliği ve Vestel Manisaspor puanını 35'e yükseltecek ve 3'lü devreye girecek.

PUAN DURUMU:
Gençlerbirliği........... (35 Puan)
Konyaspor...............(35 Puan)
V.Manisaspor..........(35 Puan)
Ç.Rizespor...............(29 Puan)

ÜÇLÜ AVERAJ:
- Vestel Manisaspor....(6 Puan)
- Gençlerbirliği.............(6 Puan)
- Konyaspor................(4 Puan) *

İHTİMAL 3: Çaykur Rizespor son iki maçını kazanır, Konyaspor iki maçtan bir puan çıkarır, Gençlerbirliği iki maçtan mağlubiyetle ayrılır ve Vestel Manisaspor son iki maçını kazanırsa yine üçlü averaj uygulanacak.

PUAN DURUMU:
- Konyaspor..........(36 Puan)
- Gençlerbirliği.......(35 Puan)
- V.Manisaspor.....(35 Puan)
- Ç.Rizespor..........(35 Puan)

ÜÇLÜ AVERAJ:
- Vestel Manisaspor.....(35 Puan)
- Gençlerbirliği..............(35 Puan)
- Çaykur Rizespor........(35 Puan)

ÜÇLÜ AVERAJDA OLUŞACAK TABLO:
- V.Manisaspor...........(9 Puan)
- Gençlerbirliği.............(9 Puan)*
- Ç.Rizespor................(0 Puan)*

Bu durumda Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği küme düşer.
*Gençlerbirliği'nin küme düşmesine yol açan olay ise;
Vestel Manisaspor ile olan ikili averajıdır.

Aralarındaki maçlar:
Gençlerbirliği 0-2 V.Manisaspor
V.Manisaspor 1-2 Gençlerbirliği

İHTİMAL 4: Çaykur Rizespor ve Vestel Manisaspor son iki maçını kazandı. Gençlerbirliği son iki maçından bir puan alır, Konyaspor iki maçını da kaybederse yine üçlü averaj sistemi devreye girer.

PUAN DURUMU:
- Gençlerbirliği.............(36 Puan)
- V.Manisaspor...........(35 Puan)
- Konyaspor................(35 Puan)
- Ç.Rizespor................(35 Puan)

ÜÇLÜ AVERAJ:
- Vestel Manisaspor...... (9 Puan)
- Konyaspor..................(7 Puan) *
- Çaykur Rizespor..........(1 Puan) *

Bu durumda;
Konyaspor
Çaykur Rizespor
Kasımpaşa lige vedar eder.

İHTİMAL 5: Çaykur Rizespor son iki maçını kazanamaz, Konyaspor iki maçını kaybeder, Vestel Manisaspor son iki maçını kazanır ve Gençlerbirliği son iki maçtan bir puan çıkarırsa kümede kalan son takımı belirleyecek etken yine ikili averaj olur.

PUAN DURUMU:
- Gençlerbirliği..........(36 Puan)
- V.Manisaspor........(35 Puan)
- Konyaspor.............(35 Puan)
- Ç.Rizespor.............(29 Puan)

İKİLİ AVERAJ:
Aralarındaki maçlar:
Konyaspor 4-2 V.Manisaspor
V.Manisaspor 2-0 Konyaspor

- İki takımın attıkları gol sayıları birbirine eşit olduğu için ligdeki genel averaja bakılır.
- Ligde 32. hafta itibarıyla Vestel Manisaspor'un, Konyaspor'a genel averajda üstünlüğü bulunmaktadır.
- Bu durumda Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa küme düşer.

İHTİMAL 6: Çaykur Rizespor son iki maçını kazanır, Gençlerbirliği, Konyaspor son iki maçını kaybeder ve Vestel Manisaspor son iki maçından 6 paun çıkartamaz ise;

PUAN DURUMU:
- Konyaspor...............(35 Puan)
- Gençlerbirliği............(35 Puan)
- V.Manisaspor..........(29 Puan)
- Ç.Rizespor.............. (29 Puan)

Bu durumda; Çaykur Rizespor'un, Konyaspor ve Gençlerbirliği karşısındaki ikili averajı kötü olduğu için otamatik olarak Vestel Manisaspor ile birlikte küme düşecek.

TFF'NİN BU KONUDAKİ TALİMATNAMESİ İSE ŞU ŞEKİLDE;
A) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına, (Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.) FMT'nin 10.maddesinin son paragrafı hükmünce;
B) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, Genel puantajdaki gol averajına bakılır. Takımlar arasındaki gol averajı da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.
29.04.2008

Kaynak : Sporx.com

GeNç KaRTaL
29.Nisan.2008, 13:46
V.Manisa kesin düşer diye düşünüyordum ama bu yazıyı okuyunca bir umut belki ligde kalırlar diyorum.Çünkü G.Birliği'nin kalan 2 maçında puan alamaması muhtemel.Gelecek hafta Fenerbahçe ile son haftada Sivas ile oynayacaklar.Manisa'nın sıradaki maçını kimle oynayacağını bilmiyorum ama son hafta bizle oynayacaklar.

G.Birliği,şampiyonluk şansını devam ettirmesi adına mutlaka maçı kazanmak zorunda olan Fenerbahçe ile oynayacak.Bu maçta işleri çok zor.Muhtemelen 0 alırlar bu maçtan.Sonrasında ise Sivas ile oynayacaklar.Eğer Sivas Gs karşısında puan kaybederse bu maçtan mutlaka galip çıkmak zorunda kalacak.Çünkü takipteki Beşiktaş'a geçilebilirler.Bu maçtanda 0 çekebilir G.B.

Manisa ise sıradaki maçını mutlaka kazanmak isteyecektir.Kimle bilmiyorum.Son haftada ise bizle oynayacak.Eğer bizim son hafta hiç bir iddiamız kalmaz ise (bu mümkün) bizi yenebilirler.Çünkü o maçta taraftarımızın Sivas maçındaki gibi tepki koyması büyük ihtimal.

Lafın özü son dakikaya kadar belli olmayabilir bu yarış.Bir yandan Manisa düşsün istiyorum.İyi oyuncuları var kadromuza katabileceğimiz.:icon_biggrin: Bir yandanda istemiyorum.Çünkü iyi kadroları var seneye toparlanabilirler.G.Birliği ise düşsün zaten ligde bir tane G.Birliği daha var.Ayrıca sahaları iyi değil ve ligde 4 tane Ankara takım var ve seyirci potansiyelleri düşük..

El Comandante
29.Nisan.2008, 13:51
Ben de Genclerbirligi´nin veya Konyasporun düsmesini istiyorum,Manisaspor ligde kalmali.

BeeTLeJuiCe
29.Nisan.2008, 13:54
Gençlerbirliğinin düşeceğini sanmıyrum. Ya Konya düşer yada Manisa.

deniz.91
29.Nisan.2008, 14:12
Yav bu konu matematiktende zor :D Manisa son ik maçını lacak güçte bence gençlerde son iki maçını kazanamayacak güçte

Fernando Gago
29.Nisan.2008, 17:27
Manisa'nın ligde kalması mucize üstü birşey olur

KaPaLı
29.Nisan.2008, 17:56
Son 2 maçta Konya ve Gençler 1 puan dahi alamayacaklar V.Manisa 2 maçınıda kazanck zor bir ihtimal bu hafta beşiktaş kazanırsa sivas yenilirse son hafta beşiktaş UEFA için oynayacak manisaya maç vermez. bu hafta Konya-Antep maçı var büyük ihtimalle berabere biter Gençlerbirliği bu hafta saraçoğluna gelecek son haftada olsa düşmeyeceğini düşünüyorum.

Manisa - Ç.Rize - Kasımpaşa'ya Bank Asya 1. ligde başarılar şu andan itibaren

Addolorato
29.Nisan.2008, 18:00
Ben gençlerbirliğininde ve manisanında 2 maçını kaybedeceğini düşünüyorum kısaca manisa gider

anilton
29.Nisan.2008, 18:02
G.Birliği düşebilir bence.Düştüğü anda adı Oftaş olarak değişir.Ligde kalan takım olan Oftaş'ada G.Birliği adını verirler...

RoNNiE91
29.Nisan.2008, 18:12
Manisa'nın ligde kalmasını istiyorum ama büyük ihtimal düşerler.

Cyzio
29.Nisan.2008, 18:47
Büyük ihtimalle Manisa düşecek.Gerçi ben Gençler'in geriye kalan 2 maçını kaybedeceğini düşünüyorum ama Manisa'nın 2 maçı da kazanması bana yakın bir ihtimal gelmiyor..

ForsakeN
29.Nisan.2008, 19:13
Büyük ihtimal Manisa diğerleri büyük süpriz olur