Log in

View Full Version : Zico ile devam

El Comandante
29.Nisan.2008, 14:09
Zico ile devam

Bitime üç hafta kala puan puana gittiği Ali Sami Yen deplasmanında Galatasaray’a 1-0 kaybederek şampiyonluk yolunda büyük yara alan Fenerbahçe’de büyük şok yaşanıyor. Sarı lacivertli camia 3 puan geriye düşmesine rağmen önümüzdeki iki haftada ligin seyrinin değişeceğine inanıyor. Sivasspor’un Galatasaray karşısında alacağı bir galibiyetin Fenerbahçe’ye yeni bir umut getireceği beklentisi var.

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Arthur Zico’nun kalıp kalmayacağı da cevabı merakla beklenen başka bir soru. Haftalar öncesinde Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico ile yola devam etme kararı alan yönetim, fikrini değiştirmedi. Derbi sonrasında Zico’nun durumunu değerlendiren başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşları, istikrardan yana olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

G.Birliği ve Trabzonspor maçlarını oynadıktan sonra sezonu kapayacak olan Fenerbahçe’nin bu sezon Avrupa’da elde ettiği başarılı sonuçlar ve takımdaki disiplini ile dikkatleri üzerine çekmesinde önemli katkısı olan Zico’nun kişiliği ve bilgisiyle sarı lacivertli kulüpte kalması gerektiğini savunan yönetimin önümüzdeki günlerde sözleşme yenilemesi bekleniyor.

Kaldırın kafanızı

Yılın derbisini kaybettikten sonra soyunma odasına üzgün bir şekilde giren Zico, futbolcularına ilk kez maç sonrası konuşma yaptı. Sezonun belki de en kötü performansını gösteren oyuncularına hoşgörü ile yaklaşan Zico, tercümanı Samet Güzel aracılığı ile herkese aynı mesajı verdi.

"Kaldırın kafanızı. Her şey bitmedi. Önümüzde iki hafta daha var. Bugün biz kaybettik. Yarın rakibimiz kaybedebilir. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Bunun üzerine tek kelime dahi konuşmayan Zico, en yakınındaki Alex’in sırtını sıvazlayarak birkaç cümle daha konuştu.

Sanki ayaklarımız durdu

Kaptan ile maçın analizini yapan Brezilyalı teknik adam, "Çok kötü oynadık. Sanki ayaklarımız durdu. Takım olarak inancımızı sahaya yansıtamadık. Büyük maçlara alışık bir kadroya sahibiz. Rakibimiz daha çok istedi" yorumunu yaptı.

Alex de hocasının bu düşüncelerine katılarak, "Oyunun hiçbir bölümünde yoktuk. Son 10 dakikalık bölümde çok umutluydum. Atacağımız bir golün çok şeyi değiştireceğini düşünüyordum. Ama o golü getirecek hamleyi yapamadık. Taraftarımızı hayal kırıklığına uğrattık. Artık işimiz mucizelere kaldı" diye konuştu.

Kaynak : Hürriyet

GeNç KaRTaL
29.Nisan.2008, 14:33
Zico ile mutlaka devam edilmeli.Zaten geçen seneden sonra Zico ile devam edildiyse bu sezon hayli hayli devam edilmeli.Seneye yapılacak bir kaç takviye ile daha güçlü ve hedeflerine daha sağlam adımlarla koşan bir takım oluşturulabilirler..

El Comandante
29.Nisan.2008, 14:39
Zico´nun ben basarili bir teknik direktör oldugunu düsünmüyorum dogrusu,taktik secimi,kadro secimi falan basarisiz.Ama oyunculari motive etmesi,oyuncularla iliskisi falan 10 numara,insanligiyla 10 numara adam.Ama iste sirf motiveyle,oyuncu iliskileriyle takim yürütülmüyor,taktik bilgisi olsaydi Ziconun Fenerbahce simdi daha iyi yerlerde olabilirdi.

aykut_gencfb
29.Nisan.2008, 15:39
kesinlikle kalmalı zaten...1-2 maçlık hataları ile yargılayamayız zico'yu..bize awrupada yaşattığı heycanlar sewinçler nerde kaldı ???? günübirlik düşünülmemesi gerek.hatalarından ders çıkaran bir teknik adam bu kadar güzelliklerin yanında ufakta olsa olumsuz şeylerde olacaktır elbette...gs maçında yanlış kadro sürmüş olabilir ama oyuncular yürekli oynamamışsa suç ziconun mu sadece???? herneyse... yönetimimizin de aksi bir dawranışta bulunmayacağından adım kadar eminim...

KaPaLı
29.Nisan.2008, 16:00
Zico kesinlikle gitmemeli..turkcell super ligde şampiyonluğu kaybedebiliriz ama ne olursa olsun Zico bize çok mutluluk yaşatmıştır.

Varonil
29.Nisan.2008, 16:20
Kesinlikle çok doğru bir karar.Zico çok başarılı bir teknik direktör,ayrıca Fenerbahçe için birçok iyi özellikleri var.

Bu kadro,bu ekip birkaç takviye ile önümüzdeki sezonlarda çok büyük başarılara imza atacaklar.

Fernando Gago
29.Nisan.2008, 17:22
Zico ile devam edilmesi iyi oldu Bu seneden gerekli dersleri çıkarırsa seneye büyük iş yapar ...

Fıratcan Alçınkaya
29.Nisan.2008, 17:45
İstikrar önemli bakalım neler yapak Zico gerekli tecrübeyide 2senedir topladığına inanıyorum..

TürkuAz
29.Nisan.2008, 17:47
Zico 2 yılda kendini geliştirdi bence, üstüne daha çok şeyler katacaktır. Kalması Fener için daha iyi oldu..

KaF KeF
29.Nisan.2008, 17:49
Şu Adamdan bir türlü kurtulamadık..

anilton
29.Nisan.2008, 17:56
Doğru olanda buydu zaten...

KaPaLı
29.Nisan.2008, 18:04
Şu Adamdan bir türlü kurtulamadık..

Şu teknik direktörleri 1 maçla eleştirme hastalığımız geçmedi 1 türlü. Zico bize ilk senede şampiyonluğu bu sezonda Şampiyonlar Liginde Çeyrek final göstermiş teknik direktördür bu sene şampiyonluğu derbi maçla kaybedebiliriz ama ilk senesinde oynadığı 6 derbi maçta 1 beraberlik bu sezon oynadığı 5 maçta 1 mağlubiyet aldı o zaman helal zico demedikmi 1 maç kaybetti diye teknik direktör kötü olmaz. haa olmadık puanları kaybetmedimi kaybetti ama kimse kusura bakmasında Forvetlerin atamadığı golleri omu çıkıp atsın ? Bursa maçında İlhan net 2 tane golu atsa 2-0 olacak belki fark olacaktı Ankaraspor maçında moralsiz kezman penaltıyı atıp moral bulsun diye bıraktı KeZman atamadı maç berabere bitti bunlar hep Zico'nun suçumu?

KaF KeF
29.Nisan.2008, 18:07
ben 1 maçla hiç bir teknik direktör eleştirmem..Genel olarak konuşuyorum..Hala kendini geliştiremediğini düşünüyorum..;;)

EreN
29.Nisan.2008, 18:08
Doğru olanda buydu :)

eXcitinG
29.Nisan.2008, 18:13
Zico nun en büyük ve en önemLi özeLLiği kendisini sürekLi geLiştiren bir yapıya sahip. İLk geLdiğinde kocaman bir sıfır dı. Sadece adı vardı. Oyuncu iLişkiLeri, taktik feLan çok eksikti. Ama zaman içerisinde bu açıkLArını kapadı ve bundan Fenerbahçe ve kendisi kazandı. Eğer kaLırsa daha uzun vade de daha başarıLı oLacaktır.

DisCo
29.Nisan.2008, 18:28
Şampiyonluğu kaybetmeye tahammülümüzün olmadığı şartlarda yaşıyoruz. Zico kimine göre iyidir kimine göre değildir. Herkesin beğenme zorunluluğu yoktur ancak Zico yönetimindeki Fenerbahçe, kendi tarihine oranla ve Türk futbolunun Avrupa karnesi gözönüne alındığında Avrupa'da başarılı olmuştur. Şimdi ne oldu birden kalsın mı gitsin mi durumları ortaya çıktı. Tabi bu ikilemin gerçekleşmesinde şunun payıda büyüktür. Fenerbahçe camiasında öncelikle biz nasıl olsa rahat geçeriz anlayışının daha sonra kadro kalitesi farkının son olarakta Avrupa'da kazanılan başarının üzerine oluşan güvenin bu kadar etkili bir galibiyetle yok olması şok etkisi yaratmıştır. Bu nedenlede bugüne kadar yaşatılan sevinçler vs. unutulmuştur. Son olarak şunu söylüyorum. Avantaj Galatasaray'da ama matematik şans devam ettiği sürece Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı vardır. Buradan yola çıktığımızda bu sene şampiyonluk kaybedilirse ve seneye Avrupa'da gerçekleşecek erken veda Zico'nun ipinin çeker diye düşünüyorum.

ForsakeN
29.Nisan.2008, 19:15
Taktik bilgisini de geliştirirse kalmasını tabii ki isterim.

nerazzuri
29.Nisan.2008, 19:18
Bu takım Daum'un eseridir diye her zaman derim.

Zico'nun bu takıma verdiği hiç birşey yok. 4-4-1-1 sistemi bile daum'un.

Zico'ya kalan oyuncuları yerleştirmek onu bile beceremiyor. İstikrar istiyorsak Luis van Gaal , Guus Hiddink , Fabio Capello gibi isimlerle olmalı.

TR.CaPTaiN
29.Nisan.2008, 19:19
Taktik açıdan bazen anlam veremediğimiz yanlışları olsa da, kalmasından yanayım. Yaptığı yanlışlardan ders alması bilen, kaprissiz,futbolcularla diyaloğu çok iyi olan mükemmel bir insan. Nokta transferlerle önümüzdeki sene çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Sekopej
29.Nisan.2008, 19:29
Kalmalı, şampiyon olsak belki kendisi gitmeyi isteyebilirdi ama şampiyon olamazsak kalacaktır. Aziz Yıldırım da artık eskisi gibi değil, Zico takımdan ayrıldığında birçok denge bozulacaktır, bu nedenle Zico ile devam edilmeli. Ama transferi O'nun yapması engellensin.:p

TR.CaPTaiN
29.Nisan.2008, 19:37
Ama transferi O'nun yapması engellensin.:p

Transferleri Zico yapmıyor ki Alex yapıyor. :p

Sekopej
29.Nisan.2008, 19:42
O kadar detaya inmeyeyim dedim.:p Aslında Aziz Yıldırım bana sorsa Rıdvan Dilmen gibi futbolun içinden gelmiş birisini Zico'nun başına Futbol Direktörü diye getirirdim, Zico ile o knuşur, tartışır, anlaşır ve öyle kararlar alınırdı. Şimdi Zico ile tartışan, konuşan Alex. Böyle olunca da Maldonodo gibi adamlar oynuyor takımda.:D

Jesus_FB
29.Nisan.2008, 20:05
Kendisini geliştiren ve özeleştiri yaomaktan hiç kaçınmayan böyle bir adamı arasanız bulamazsanız Zico hiç bir yere gidemez herkes onun arkasında sonuna kadar güveniyoruz kendisine.
Yaptığı hatalar vardır doğru ama inatçı biri asla değil. Kendi inandıklarına göre hereket eden biri çok doğru bir adam böyle insanlar asla kaybetmezler.

extensor
29.Nisan.2008, 20:10
O kadar detaya inmeyeyim dedim.:p Aslında Aziz Yıldırım bana sorsa Rıdvan Dilmen gibi futbolun içinden gelmiş birisini Zico'nun başına Futbol Direktörü diye getirirdim, Zico ile o knuşur, tartışır, anlaşır ve öyle kararlar alınırdı. Şimdi Zico ile tartışan, konuşan Alex. Böyle olunca da Maldonodo gibi adamlar oynuyor takımda.:D

deivid içindew böyle diyordunuz sonra pişman olmayasınız

bekleyin sabredin iyice görün sonra yorumlayın

Jesus_FB
29.Nisan.2008, 20:15
deivid içindew böyle diyordunuz sonra pişman olmayasınız

bekleyin sabredin iyice görün sonra yorumlayın

Deivid forvetten orta alana alında ve tamamen serbest bırakıldı. Bu sayede yeteneklerini kullanacak alan buldu şut atma şansı yakaladı.
Maldonado için başka bir mevki yada farklı bir görev verileceğini düşünemiyorum. Defans desen adamsa fizik yok. Kanat desem sürat yok top sürme yeteneği yok.

Sekopej
29.Nisan.2008, 20:18
Deivid'in oyununu beğenen çok sayıda kişi olduğunu düşünmüyorum. Hatta inşallah attığı golleri izleyenler O'nu transfer ederde, gerçek bir sağ açık alırız. Attığı gollere, kazadırdığı puanlara br lafımız yok.:D

Çoğu maçta kötü oynuyor, hatta maç izlerken artık, o kadar laf ettim, şimdi çıkar yine vurur bir tane gol olur, affettirir kendini diyorum. Oynadığı oyunu beğenmiyorum, istekli, takımı için oynuyor ama bence yetersiz.

Maldonado için de düşüncelerim değişmez, tıpkı Deivid'de değişmediği gibi. Deniz sakatlanmadan önce ondan çok daha iyiydi, Selçuk dahi ondan daha iyi. Yana kısa pas vermekten başka yaptığı olumlu hareket göremedim. Sadece oynadığı ilk maçta beğenmiştim, o da tesadüfmüş herhalde çünkü bir daha oynadığı hiçbir maçta beğenmedim. Seneye takıma faydalı olur mu, evet olabilir ama Selçuk'tan bir farkı yoksa boşuna yabancı kontenjanını doldurmamalı.

ardafb
29.Nisan.2008, 20:18
Ölümüne ZİCO artık ZİCO ya güvenimiz sonsuz ...

Universal
29.Nisan.2008, 21:07
Kesinlikle kalmalı. Fenerbahçe'nin tarihine geçmiş bir teknik adam, Şampiyonlar Liginde daha yakalayacağımız başarılar var. Zico sayesinde çoğu oyuncu Fenerbahçe'de oynamak istiyor, Fenerbahçe'ye itibar kazandırdı.

Zico bu yıl kısıtlı kadro ile mücadele etti, maçda geriye düştükten sonra yedekden alabileceği oyuncu yoktu buda Zico'yu zorladı seneye daha geniş bir kadro ile mücadele ederse daha başarılı olur.