PDA

View Full Version : Sivas 'Mehter Marşı' ile hazırlanıyor!

DisCo
29.Nisan.2008, 16:20
Ligde zirve mücadelesi veren Sivasspor, hafta sonu sahasında yapacağı zorlu Galatasaray maçına "Onuncu Yıl" ve "Mehter Marşı" eşliğinde hazırlanıyor.

Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde kulüp tesislerinde yapılan idmana sakatlıkları nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Pini Felix Balili ve Sedat Bayrak katılmadı. İlk bölümü kondisyon salonunda gerçekleşen idmanda, teknik direktör Uygun futbolcuları ile bir süre konuştu.
Bu idmandan sonra maç gününe kadar antrenmanları basına kapatma kararı olan Uygun, futbolcularına kendisinden izinsiz basına demeç vermemeleri uyarısında bulundu.

Uygun, daha sonra futbolcularına salonda müzik eşliğinde fizik-kondisyona yönelik çalışmalar yaptırdı.

10. YIL MARŞI EŞLİĞİNDE ANTRENMAN
Futbolcularına güç depolatan Uygun, onlara "10. Yıl Marşı" ve "Mehter Marşı" dinlettirdi. Futbolcular bu marşlar eşliğinde neşeli bir şekilde idman yaptı. Karadeniz yöresine ait hareketli parçaların da çalındığı antrenmanda futbolcuların, birbirleriyle ve gazetecilerle şakalaştıkları gözlendi.

Yaklaşık 30 dakika süren salondaki çalışmanın ardından antrenman, tesislerdeki çim sahada devam etti. Zaman zaman sağanak ve dolunun etkili olduğu idmanda kaleciler Petkoviç, Akın, Volkan ve Mehmet takımdan ayrı olarak çalışırken, diğer futbolcular sahanın etrafında deparlı koşu yaptı. Bu koşu çalışmasına katılmayan golcü oyuncu Mehmet Yıldız, bir süre sahada dinlendikten sonra soyunma odasına gitti.
Basın sözcüsü Fikret Ünsal ve yönetici Ekrem Munar ile bir grup taraftarın izlediği idman, çift kale maçla sona erdi. İdmanı, İstanbul ve Sivas'tan çok sayıda basın mensubu takip etti.

Bu idmanın ardından kapılarını basına kapatma kararı alan Sivasspor, maç gününe kadar günde tek idman yaparak hazırlıklarını sürdürecek.

El Comandante
29.Nisan.2008, 16:29
Bu kadar da gaza gelmemek lazim,milliyetcilik ayaklarina yatipta,duygu sömürüsü yapmamalari lazim ...

PesimiSTyLa
29.Nisan.2008, 16:36
Aynen Baran. cok fazla gaza geldiler...

deniz.91
29.Nisan.2008, 16:38
Savaşamı gidiyoki takım?Sonuçta rakibide bir türk takımı gereksiz bi iş

DisCo
29.Nisan.2008, 16:55
Tabi oyuncularına milli duygular barındıran marşlar dinletebilir buna yorum getirmek biraz saçma olur. Ama daha önceki açıklamalarınıda göz önüne aldığımda Bülent Uygun'un bu işleri biraz abarttığını düşünüyorum. Bir insanın vatanını, bayrağını sevmesi bunu göstermesi gayet güzel bir olaydır. Bende vatanıma milletime bağlı biriyimdir ama bunun belirtileceği anlar vardır. Türkiye sınırları içinde olan bir takımla, spor amaçlı yapılan bir karşılaşma için bence gereksiz bir seçim olmuş.

Şunu tekrar belirtiyorum. Cumhuriyet'in kurulduğu bir şehirden şampiyon çıksa fena mı olur tarzı açıklamaları olmasa dinlemeleri gayet normal basında malzeme olsun diye haber yapmış diyeceğim ancak Bülent Uygun sporu, milli duyguları alakasız yerde birbirine karıştırıyor.

El Comandante
29.Nisan.2008, 16:59
Yahu yaptigi milliyetin duygularini sömürmektir ! Mehter Marsi ile 10.yil ne alaka yav :s Sanarsin ki takimi Avrupa finalinde Yunanistanin bir takimina karsi oynayacak.Bülent Uygun bu sene bizde olan Sivasspor sempatisini bitiren tek kisidir,nefret etmeye basladim Bülent Uygundan ve Sivassporda antipati olustu bende,eminim ki cogu kiside de böyledir durum.

KaPaLı
29.Nisan.2008, 17:04
Bülent Uygun 12 Şehit verdiğimiz dağlıca saldırınsan sonra çıktığı maçta futbolculuk döneminde yaptığı Asker selamıyla maça çıkmıştı Milliyetçilik duyguları en üst seviyede olan bir insan ve futbolcularını böyle motive etmeyi uygun görmüştür belkide. eleştirmek yanlış diye düşünüyorum.

DisCo senin son dediğine katılıyorum bazen karıştırıyo ama motive etmek için böyle birşey böyle birşey uygun görmüş onada diyecek birşey olamaz.

El Comandante
29.Nisan.2008, 17:15
Bülent Uygun 12 Şehit verdiğimiz dağlıca saldırınsan sonra çıktığı maçta futbolculuk döneminde yaptığı Asker selamıyla maça çıkmıştı Milliyetçilik duyguları en üst seviyede olan bir insan ve futbolcularını böyle motive etmeyi uygun görmüştür belkide. eleştirmek yanlış diye düşünüyorum.

DisCo senin son dediğine katılıyorum bazen karıştırıyo ama motive etmek için böyle birşey böyle birşey uygun görmüş onada diyecek birşey olamaz.

Kesinlikle katilmiyorum.Bülent Uygun milliyetcilik duygulari en üst seviyede olan birisi olabilir ama bunlari yapacagi zamani bilmesi gerekiyor,futbolda Mehter marsi calmanin ne alakasi var? Hem bize saygisizliktir bu,sanki rakibi Yunan takimi,Fransiz takimi.Yaptigi sömürüdür,cok antipati toplar...

Fernando Gago
29.Nisan.2008, 17:21
Böyle hazırlanırlarsa Galatasaray darma duman eder Sivas'ı

shamur1
29.Nisan.2008, 17:27
Sivas bunu çok iyi beceriyor.. Sezon başında Avni Aker'de ki maçta masumu oynayarak haksız 3 puanı ceplerine indirdiler. Bir anda bütün Türkiye Sivas'lı oldu nedense.. Sürekli maduru oynaya oynaya buraya kadar geldiler. O 3 Puanı indir Sivastan oluyor 67 Puan .. Ama Türk halkı onlara bu kadar prim vermeseydi bugün bu noktada olamazlardı. Bıraksınlar mehter marşını , 10.yıl marşını çıksınlar sahaya gerçekten de buralara hak edipde gelmişlerse eğer aslan gibi oynayıp Galatasaray'ı yenerler.

PesimiSTyLa
29.Nisan.2008, 17:29
İsterlerse Mezdeke yi getirip motive olsunlar. Çıkıp, oynayıp, Kazanıp şampiyonlugu büyük ölcüde bitirecek güç bizde cok daha fazla..

shamur1
29.Nisan.2008, 17:33
Ayrıca bu ülkedeki tek Milliyetçi duyguları olan ülkesini seven Bülent Uygun değil ! Bunu çıkıpta sağda solda göstermek tamamen toplum önünde sempati yaratabilmekten başka birşey değildir. En güzel duygu ve inanç insanın Kalbindedir. Bunu kanıtlamak yada insanların gözüne sokarcasına göstermek çok yanlış.

batuhanry
29.Nisan.2008, 17:34
İsterlerse Mezdeke yi getirip motive olsunlar. Çıkıp, oynayıp, Kazanıp şampiyonlugu büyük ölcüde bitirecek güç bizde cok daha fazla..

süpersin:zuhaha

Bencede biraz saçma olmuş ama farketmez onlardan çok daha kaliteliyiz + istersek neler başarabileceğimizi herkes biliyor .

EreN
29.Nisan.2008, 17:36
Yapabilir, isterse U Can't Touch This şarkısıyla bile motive edebilir. Şimdi adamlar çıkıp aslanlar gibi uefa için saldırıp gs'yi yense ben inanmıyorum ki kimse hakkıyla kazandığını söylesin. Gerçekten dış etkensiz mücadele etse bile. Medyanın dolduruşuna gelmeyin.

TürkuAz
29.Nisan.2008, 17:39
Hücuma çıkacağız, az kaldı..

Fıratcan Alçınkaya
29.Nisan.2008, 17:44
Umut ne kadar çok olursa hayal kırıklığıda o kadar çok olur...

anilton
29.Nisan.2008, 17:59
Sivas bunu hep yapıyor ve yanlış yapıyor.F.Bahçe ve Beşiktaş maçlarınada teknik heyet,futbolcular ve taraftarlar olarak inanılmaz motive çıktılar ve kaldıramayıp kolay mağlup oldular...

GeNç KaRTaL
29.Nisan.2008, 20:59
Rakip Galatasaray mehter marşı ne alaka?

Boşuna kasmasınlar daha önce Fener maçında olanları gördük böyle kastıklarında..

Universal
29.Nisan.2008, 21:02
Sivasspor bu sefer kazanacaktır, Fenerbahçe ile Beşiktaş'a kaybetti. Malum üçüncüsünde yener. İstediği müzikle hazırlanabilinirler, demekki bu müzik oyuncuları motive ediyor. Burada Ceza veya Hayko Cepkin ile hazırlansa ne fark edecek. Ayrıca Mehter Marşınıda anlamış değilim, bir ileri iki geri...

El Comandante
29.Nisan.2008, 21:05
Sivasspor bu sefer kazanacaktır, Fenerbahçe ile Beşiktaş'a kaybetti. Malum üçüncüsünde yener. İstediği müzikle hazırlanabilinirler, demekki bu müzik oyuncuları motive ediyor. Burada Ceza veya Hayko Cepkin ile hazırlansa ne fark edecek. Ayrıca Mehter Marşınıda anlamış değilim, bir ileri iki geri...

Bence bu kadar emin konusmamak gerek,gecen mactaki durum ortada iken.
Ayrica bu sacmaligin Sivasspora ters etki yaratacagini düsünüyorum.

Sekopej
29.Nisan.2008, 21:08
Haberi okudum, salonda bu marşlar ve hareketli karadeniz parçaları çalınmış. Bu melodilerle daha keyifli hazırlanırlar diye. Siz durumu vatan millet haline getirmişsiniz.

Her takımın, her hocanın ayrı bir yönetmi vardır takımını hazırlamak için. Oyuncuların bu melodiler hoşuna gidiyorsa bunları dinleyeceklerdir. Haberde 1 satır geçen yer başlık olunca bu kadar dikkat çekiyor demek ki.

Basının dolduruşuna gelmeyin lütfen diyeceğim ama artık çok geç, olan olmuş.:)

TR.CaPTaiN
29.Nisan.2008, 21:09
Mehter Marşının ilerisini gerisini Avrupalılar iyi bilir. Sivasspor'lu oyuncular bu şekilde daha iyi motive oluyor demek ki, olayları abartma da bizim basınımızın üstüne yok.

ardafb
29.Nisan.2008, 21:13
Haydi Sivasspor haydi ...

TürkuAz
29.Nisan.2008, 21:14
İ.B.B' den de bu şekilde medet umdunuz ama hevesiniz kursağınızda kaldı. Kendinizden de umdunuz, yine başaramadınız. Fazla şartlanmayın bence.. :icon_biggrin:

Ayrıca Mehter Marşı'nın ilerisini gerisini Avrupalılar iyi bilirler, kötü hatıraları vardır.. ;;)

Sekopej
29.Nisan.2008, 21:20
Bu konuyu kapatmayı unutmuşum yahu. Maç konusu açılınca orada maç hakkında konuşuruz. Gereksiz yere şimdi gerginliğe gerek yok.:)