PDA

View Full Version : rahmetli bir zamanlar gol makinasıydı...

cemir05
02.Mayıs.2007, 15:07
ben şu anda arsenal'im ve geçenseneki david villa ile bu seneki arasında dağlar kadar fark var. adam bir türlü gol atamıyor. ayrıca takımın tümünde bir form düşüklülüğü var. galatasaray'a bile elendim ya şampiyonlar ligi çeyrek finalinde. adam geçen sene 60 civarında gol attı. bu sene 20 tane bile atamadı. nasıl iştir anlayamadım. geçen sene orta sahada top bırakmayan hepsini toplayan gilberto silva, bu sene, topa selam veriyor, işine devam editor. sinir ediyolar beni.

ya şöyle hepsine birden para cezası veremiyorum ki. adamlar akıllansın. uyaramıyorum da. bence bu fm'nin büyük bir eksiği. oyuncularmın hepsini birden uyaramıyorum.

acaba antreman'damı bir sorun var.

Sekopej
02.Mayıs.2007, 17:57
Taktiğin rakip takımlar tarafından çözülmüş ve ona göre önlem alıyorlar. Eğer aynı taktiği kullanmakta ısrarcıysan komutlarda değişiklikler yapabilirsin, her sene taktiği geliştirmen değiştirmen gerekir ki rakiplerin taktiğini kolay çözemesinler.

Addolorato
02.Mayıs.2007, 18:03
Sende de dertler bitmiyo yahu:D bencede taktiğini değiştirmen lazım....

futbolog37
02.Mayıs.2007, 18:30
Takım kaptanına oyuncu etkileşimi bölümünden takımla toplantı yapmak istediğini belirtiyorsun.Takımla form düşüklüğü üzerinde görüşme yapılmış oluyor böylece.Ben bunu birkaç defa denedim.Takımda düzelme oldu.

OMANA
02.Mayıs.2007, 19:28
cemir gerçekten bu oyunu layıkıyla oynayanlardan çıkıpta bir iki çocuk gibi 4-5 seneye ikinci lig takımlarıyla şampiyonlar ligini aldım demiyor arkadaşlar gerçekten layıkıyla bu oyunu oynuyor..o yüzden de tıpkı bizim gibi başı dertten kurtulmuyor ...normalidr....

şimdi takımında formsuzluk olduğu açık... ya sezon başı antramanlarında bir hata yaptın takımı iyi hazırlayamadın..ya transfer ayında çok oyuncuyu satışa çıkarıp takımın moralini bozdun...ya serkanın dediği gibi taktiğini çözdüler...belki antrenörlerinden bir kısmı ayrılıp yerlerini iyi adamlarla dolduramadın...ama hepsinden başka...belkide bu sana oyunun bir cilvesi ...hani tıpkı kaderin bize oynadıkları gibi...bence fazla dert etme..şöyle bir düşün her şeyin iyi gitmesi sürekli kazanmak forvetinin senede 50 gol atması bunlar çokmu eğlenceli..böyle bir takımla en fazla 3-4 sene sonra sıkılırsın bırak bi sezonda kötü geçsin bir iki oyuncuyu sat takımda revizyon yap...

bak bişey söyleyim...kendince geliştirdiğim bir kaç özel taktiğim var kimi uzun vade için kimi bir maçı kurtarabilmek için hazırlanmış durumda bunlar bir sır değil herkesle paylaşabilirim ama bu taktik paylaşma link atma ss yollama tarzı atraksiyonları bilmediğimden gönderemiyorum...aslında bunu şunun için söylüyorum cemir...bu geliştirdiğim özel taktiklerin hiç birisini işlerin iyi gittiği sezonlarda geliştirmedim ..çünkü gerek yoktu..bana sonradan FM de güzle sonuçlar aldıran bu taktiklerin hepsi takımımın bocaladığı günlerde geliştirdim..her işte bir hayır vardır misali belkide kötü giden bu sezonunda yapacağın taktiksel çalışmalarla keşfedeceğin yeni taktikler ve oyun varyasyonları ile ileride güzel başarılar yakalayacaksın..olaya biraz da böyle bak ...

LaigLeNoiR
02.Mayıs.2007, 19:32
Ben de bu sorunla çok karşılaşıyorum özellikle ortak kariyerlerde.Taktiğimi hiç değiştirmiyorum ilk haftalarda rakibime posizyon bile vermezken 9-10 hafta sonra oyun dengeleniyor rakiplerimde benim kadar oynamaya başlıyor.Bu durumda devreye girip gerekli değişiklikleri yapmak gerekiyor ki yine verim alabileyim ama bunu başaramayınca da takım tepetaklak gidiyor.

KaPaLı
02.Mayıs.2007, 19:59
Bak sana şöyle bir şey söyleyeyim. Ben Fenerbahçe'nin başındayken Sekopej'in 3-5-2 taktiği vardı onu kullanıyodum. 25 maç falan yaptım Galatasaray'la oynadım ve onları görseydin taktiğimi çözmüşler onlarda 3-5-2'ye döndü ardından Antep - Bursa maçlarındada Aynısı oldu. Halbuki ben sezon başında hangi taktikle oynayacaksam ona göre oyuncu alıyorum Sonradan taktik değiştirdim ve aynen kazanmaya devam ettim. Taktiğini sürekli aynı tutma

cemir05
03.Mayıs.2007, 00:02
Sende de dertler bitmiyo yahu:D bencede taktiğini değiştirmen lazım....
ya birader ne derdimi gördünki ya. o kadar namlımıyım:D

Takım kaptanına oyuncu etkileşimi bölümünden takımla toplantı yapmak istediğini belirtiyorsun.Takımla form düşüklüğü üzerinde görüşme yapılmış oluyor böylece.Ben bunu birkaç defa denedim.Takımda düzelme oldu.
teşekkürler bunu biliyordum ama hiç aklıma gelmemişti. sağol

cemir gerçekten bu oyunu layıkıyla oynayanlardan çıkıpta bir iki çocuk gibi 4-5 seneye ikinci lig takımlarıyla şampiyonlar ligini aldım demiyor arkadaşlar gerçekten layıkıyla bu oyunu oynuyor..o yüzden de tıpkı bizim gibi başı dertten kurtulmuyor ...normalidr....

sen başkalarının palavralarını boşver. bende gördüm onu yazanı. dert etme. bana diyodun hep kazanınca zevk olmaz diye. bide buradan bak:D

onu biliyom ben (çaktırma da nerden yapıyoz onu ben bilmiyom:D )

Her026
03.Mayıs.2007, 00:21
Beyler bu 8.0.1 dede taktik çözme olayı var mı öncelikle bunu sormak istiyorum.Arkadaşım sana önerebileceğim tek şey milli takım aralarında falan antrenman bölümünden takıma tatil ver.

cemir05
03.Mayıs.2007, 00:32
Beyler bu 8.0.1 dede taktik çözme olayı var mı öncelikle bunu sormak istiyorum.Arkadaşım sana önerebileceğim tek şey milli takım aralarında falan antrenman bölümünden takıma tatil ver.
tatil verme nasıl oluyor. antreman bölümünden dinlenme vermek mi

Her026
03.Mayıs.2007, 00:35
tatil verme nasıl oluyor. antreman bölümünden dinlenme vermek mi
Evet takıma duruma göre rest ver.

wolfson
03.Mayıs.2007, 01:29
Cemir arkadaşlarımız yardımcı olmuş bende bir şey söylemek istiyorum.Bir arkadaşım forvetlerin yaratıcılık serbestliğini azaltın demişti adını hatırlamıyorum o nu yapabilirsin.Ama bu bazen geri tepebiliyor adam hiç top sürmüyor.Bir de bana göre kısa pas yapmalı oyunu elinde tutmalı.Site yöneticilerine sesleniyoum taktikler hakkında soru sorabileceğimiz bir bölüm var siteye bakmadım ama nereye sorabiliriz.Eğer yoksa böyle bir yer açılmalı anlık istikbarat şeklinde böyle düşünüyorum...

Sekopej
03.Mayıs.2007, 01:38
Cemir arkadaşlarımız yardımcı olmuş bende bir şey söylemek istiyorum.Bir arkadaşım forvetlerin yaratıcılık serbestliğini azaltın demişti adını hatırlamıyorum o nu yapabilirsin.Ama bu bazen geri tepebiliyor adam hiç top sürmüyor.Bir de bana göre kısa pas yapmalı oyunu elinde tutmalı.Site yöneticilerine sesleniyoum taktikler hakkında soru sorabileceğimiz bir bölüm var siteye bakmadım ama nereye sorabiliriz.Eğer yoksa böyle bir yer açılmalı anlık istikbarat şeklinde böyle düşünüyorum...

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=52590

Bu konuyu kullanabilirsiniz.

wolfson
03.Mayıs.2007, 01:50
Serkan abi çook saol...

Universal
03.Mayıs.2007, 01:54
Takımın ile kurduğun taktik çözülmüştür. Buda benim başıma geliyor, takımımda herşey yerine oturuyor art arda zaferler geliyor sonra birden takım duruyor ve kötü oynayarak puanlar kaybediyorum. Sonra taktikte ufak değişikliklere giderek tekrar kazanmaya başlıyorum. Seninde sorunun budur. Taktiğinde ufak değişiklikler yap. David Villa'yı bir iki haftalığına dinlendir. Sonra tekrar forvete koy ve öyle oyna mutlaka etkisi olacaktır.

Bu arada Villa eğer sakatlık geçirdiyse formunda düşüklük yaşayabilir.

cemir05
03.Mayıs.2007, 01:57

zaten kısa pasda oynuyorum ve yaratıcılık da en alt seviyede

SAİT71
03.Mayıs.2008, 04:28
Forveti besleyen adamlarının taktik komutlarını kontrol et . AMC oynatıyorsan uzaktan şut vs. gibi şeylerini düşür. Olmadı mı yeni bir taktik dene...

Coupet
03.Mayıs.2008, 11:16
taktik çözülmesi berbat ya. bir de öyle kritik haftalarda çözüyorlar ki. 36 hafta iyi gittim sonra 3 mağlubiyet ligde aldım liderlikten 3.lüğe düştüm e.on cup çeyrek finalde elendim. şimdi düzeltmeye uğraşıyorum. taktik değiştirdim takım düzeldi ama o kaybettiklerimi telafi edebilecek miyim bakalım.

cemir05
03.Mayıs.2008, 12:23
Bu arada Villa eğer sakatlık geçirdiyse formunda düşüklük yaşayabilir.
sakatlık felan olamdı. ama bir kaç hafta dinlendirmeyi denedim. yinede bir fark etmiyor.

Defuser
03.Mayıs.2008, 12:56
Taktiklerinizde arasıra ufak -gerçekten ufak- değişiklikler yaparsanız başarınız düşmüyor. Mesela taktiğinizde alan daraltma "whole pitch" ise siz bunu "own half" e getirin. Temponuz düşük paslarınız kısaysa, ikisini de artırın. Bunlar gerçekten çok yararlı, önemli değişiklikler. Bu sayede takımınız elinizde patlamıyor.

SAİT71
03.Mayıs.2008, 17:56
taktik çözülmesi berbat ya. bir de öyle kritik haftalarda çözüyorlar ki. 36 hafta iyi gittim sonra 3 mağlubiyet ligde aldım liderlikten 3.lüğe düştüm e.on cup çeyrek finalde elendim. şimdi düzeltmeye uğraşıyorum. taktik değiştirdim takım düzeldi ama o kaybettiklerimi telafi edebilecek miyim bakalım.

Ben de ligi 4. bitirmiştim şimdi ise 11. sıradayım. Rakipler Biliyorlar artık herşeyimi galiba haftalardır galip gelemiyoz. Hayırlısı. Şampiyonlar ligine katıldım Oradada bi galibiyet aldım. Bir mağlubiyet. Zor çıkarım gruptan....

Benim genç takımım bile kendi liginde daha iyi. A takıma bi haller oldu...Nazar felan var mı oyunda eğer varsa bilelim kurşun felan döktürürüz :D