View Full Version : "Parola Dakika 63"
DisCo
03.Mayıs.2007, 01:08
Bursasporlu taraftarlar, 4 Mayıs Pazar akşamı yapılacak Kayserispor maçının 63. dakikasında toplu olarak stadı terk etmeyi planlıyor.
Bursaspor taraftarlarınca oluşturulan bursasporum.com adlı internet sitesinden yapılan açıklamada, yeşil-beyazlı taraftarların son yılların en fazla ses getirecek eylemine hazırlık yaptıkları belirtildi.
Taraftarların, kulübün sportif başarısızlığının ardından yönetim kurulunun ve tüm Bursa'nın dikkatini çekmek üzere yeşil-beyazlı kulübün kuruluş yılı olan 1963'den esinlenerek Kayserispor maçının 63. dakikasında toplu olarak stadı terk edecekleri bildirildi.
Bursasporlu taraftarların eylemin ismini de "Parola Dakika 63" olarak verdikleri kaydedildi.
RaSenGan
03.Mayıs.2007, 01:12
Bursa taraftarı her şeyi yapar.
Universal
03.Mayıs.2007, 01:15
Bursa taraftarı neden böyle bir eylem içerisindeler?
El Comandante
03.Mayıs.2007, 01:17
Bursa taraftarı neden böyle bir eylem içerisindeler?
Taraftarların, kulübün sportif başarısızlığının ardından yönetim kurulunun ve tüm Bursa'nın dikkatini çekmek üzere yeşil-beyazlı kulübün kuruluş yılı olan 1963'den esinlenerek Kayserispor maçının 63. dakikasında toplu olarak stadı terk edecekleri bildirildi.
Bursasporlu taraftarlar tepkilerinde haklilar sonuna kadar.
eXcitinG
03.Mayıs.2007, 01:21
Bursaspor taraftarının son zamanLarda yaptığı en anLamLı eyLem oLacak. Gerçekten güzeL düşünmüşLer.
GeNç KaRTaL
03.Mayıs.2007, 01:22
Akıllıca bir hareket,anlamlı bir eylem.
bursa_mc
03.Mayıs.2007, 01:41
Artık yeter..Herşey bir yere kadar..İlk haftalarda 2-3 galibiyet alınca hemen şiştiniz hedef Avrupa dediniz..Sonra başarı gelmeyince Bülent Hoca gönderildi.Gönderildi de noldu tek karı Vega ve Tum oldu..Mateus ve Fresineanu ise kazığı oldu.Sonra ne oldu Samet Aybaba diye bir adam geldi..O ne yaptı hiç bir şey..Ligin ilk yarısı oldu başarı 0..Artık takımın hedefi kümede kalmak olmuş..Ve en son Beşiktaş maçı..3-0 lık farklı bir sonuç alarak bizleri daha da kızdırdılar..Bu maceranın sonu geldi Bursaspor forması giyen kişiler..Eğer seneye de aynı masalı okursak bu protestomuz gerçekleşecektir..
Dakıka 63'te tellere çıkarak kombinemı sahaya atacağım..
En Büyük Taraftar Yönetim-Teknik Adam-Futbolcular Sahtekar
Fıratcan Alçınkaya
03.Mayıs.2007, 01:53
Bursaspor normal bir takım ligde kalması yeterli daha fazlası zor yönetimde en iyisini istiyordur sonuçta ama olmayınca olmuyor 63.dk de stadı terkedince ne değişecek ?
Hiç ßir Şey... Yinede mücadelelerinde ßaşarılar...
bursa_mc
03.Mayıs.2007, 01:58
Bursaspor normal bir takım ligde kalması yeterli daha fazlası zor yönetimde en iyisini istiyordur sonuçta ama olmayınca olmuyor 63.dk de stadı terkedince ne değişecek ?
Hiç ßir Şey... Yinede mücadelelerinde ßaşarılar...
En azından seneye de böyle olursanız tribünler boş olur olayını anlatmak ..
anil luque
03.Mayıs.2007, 02:31
Tabiki Bursaspor'a tamamen bağlıyız ki 2.lig te bile stadı full doldurduk ama bunlara bir protesto şart..
bir yere kadar diyorsunuz yani :)
deniz.91
02.Mayıs.2008, 19:50
Anlamlı bir düşünce bence
anil luque
02.Mayıs.2008, 19:52
her ne kadar haklı da olsalar bursa tarafarı takımına olan baglılıgıyla bugune kadar akıllarda kalmıstır bence boyle bır eylem gereksız olur ve bu zamana kadar yapılan sovlara golge dusurur bence
bursa_mc
02.Mayıs.2008, 19:56
Tabiki Bursaspor'a tamamen bağlıyız ki 2.lig te bile stadı full doldurduk ama bunlara bir protesto şart..
Universal
02.Mayıs.2008, 20:09
Bursasporlu taraftarlar tepkilerinde haklilar sonuna kadar.
İyide ben neden yapıyorlar diye sordum hakı veya haksız demedim. :) Verdiğin alıntıda yanıtı yazmıyor. Bu arada nedenini öğrendim. Bursaspor taraftarı haklı FB, GS ve BJK dışında hiç ligden düşmeyen tak takım ünvanına sahip iken pisi pisine düştüler. O günden sonra toparlanamadılar. TSL'de şampiyonluk yaşamasını istediğim ilk takım olarak gelir.
El Comandante
02.Mayıs.2008, 20:13
İyide ben neden yapıyorlar diye sordum hakı veya haksız demedim. :) Verdiğin alıntıda yanıtı yazmıyor. Bu arada nedenini öğrendim. Bursaspor taraftarı haklı FB, GS ve BJK dışında hiç ligden düşmeyen tak takım ünvanına sahip iken pisi pisine düştüler. O günden sonra toparlanamadılar. TSL'de şampiyonluk yaşamasını istediğim ilk takım olarak gelir.
Sen de diyorsun iste yönetimin basarisizligi karsisinda bir tepki göstermek amaciyla Bursasporlu taraftar bu eyleme hazirlaniyorlar.
Alintida belirttim ben,nasil anlamadin sasirdim ;)
bursa_mc
02.Mayıs.2008, 22:24
63 te Uyuma Kombineler Sahaya :)
Fernando Gago
02.Mayıs.2008, 22:28
Güzel bir protesto küfürlerden hakaretlerden sahaya yabancı madde atılmasından çok daha iyi ..
TürkuAz
03.Mayıs.2008, 00:07
Güzel bir protesto küfürlerden hakaretlerden sahaya yabancı madde atılmasından çok daha iyi ..
Katılıyorum. Anlamlı bir tepki olur en azından..
bursa_mc
03.Mayıs.2008, 00:33
Gerçi sosyete(VIP)nin dışarı çıkacağını sanmıyorum ama..
ThersoN
03.Mayıs.2008, 02:17
Bursa'dan beklenir :) anlamlı olur
bursa_mc
03.Mayıs.2008, 21:29
Bu Anlamlı Protesto için Hazırlanmış Bir Video
Tıklayınız.. (http://www.bursasporum.com/haber/default.asp?id=12982)
yunusgs
04.Mayıs.2008, 13:03
Güzel bir protesto olacak.
asatilla
04.Mayıs.2008, 14:29
Bursaspor taraftarı sonuna kadar haklı bir protesto gerçekleştirmek için.Son derece anlamlı olacak(tabi anlayana).
Burak Duran
04.Mayıs.2008, 15:09
bence cok sekil ve guzel bir mesaj insallah yapabilirler
Nocna Mora
04.Mayıs.2008, 22:29
Güzel bir protesto şekli bence
Burak Duran
04.Mayıs.2008, 22:30
yapildi mi acaba
DisCo
04.Mayıs.2008, 22:52
Bende merak ettim.
KaF KeF
04.Mayıs.2008, 22:56
Bursasporlu taraftarların 63. dakikadaki protostosuna fazla katılım olmadı ve tribünleri az sayıda taraftar terketti. Maç sırasında Bursasporlu taraftarlar ile Teknik Direktör Samet Aybaba arasında gerginlik yaşandı. Aybaba, kendisine "istifa" diye tezahürat yapan bir grup taraftarla tartıştı. Araya gilen yardımcı antrenör Adnan Örnek, tartışmayı büyümeden sonlandırdı.
Maçın 63. dakikasında bir grup Bursaspor taraftarı Samet Aybaba'yı ve takımın bu sezon gösterdiği kötü performansını protesto etmek amacıyla tezahüratlar eşliğinde stadı terk etti. Kale arkasında "teksas" olarak adlandırılan taraftar grubu da, maçın 75. dakikasında sırtlarını sahaya dönerek "böyle gelmiş böyle gidecek" ve "bu sene şampiyon yine taraftar" diye tezahürat yaptı.
Yeşil-beyazlı taraftarların büyük bir çoğunluğu maçın ikinci yarısında Samet Aybaba aleyhine tezahürat yaptı.
bursa_mc
04.Mayıs.2008, 23:07
Ben özetliyeyim biraz..
İlk yarı da yapılan büyük destekten sonra ikinci yarı biraz destek azaldı..Dakıka 63'te Maraton tribününden bazıları çıktı..Dk:75 'te herkes arkasını döndü ve böyle gelmiş böyle gidecek şarkısı söyledi..Dk:83'te bizim olduğumuz yer dışarı çıktı..Diğer tayfalar çıktı mı bilmıyorum..
Ayrıca Sabet Aybaba'ya yapılan onca küfürden sonra haysiyetsiz bir şekilde takımdan istifa etmıyorum diye açıklama yaptı..
Aybaba Samet Aybaba Samet (Küfür) bursayı terket..
GeNç KaRTaL
04.Mayıs.2008, 23:10
Tam anlamıyla gerçekleşmemiş protesto.Zaten gerçekleşse bile ne değişirdi ki..
bursa_mc
05.Mayıs.2008, 13:31
Defol Git Aybaba
yunusgs
05.Mayıs.2008, 14:12
Samet Aybaba'nın yerinde olsam bu kadar kötü olaylardan sonra takımımım başında 1 dakika bile durmam.
DisCo
05.Mayıs.2008, 14:20
Samet Aybaba gidince sorunlar düzelecek mi?
Kişileri protesto etmek yerine zihniyeti değiştirmeye çalışmak bana daha mantıklı geliyor. Anadolu kulüplerimizde "ligde kalayım yeterki" anlayışı varken başarı beklenmesi hayalciliğe kaçıyor. Buraya en iyi teknik adamı getirin, en iyi oyuncular gelsin, öncelik zihniyettedir.
yunusgs
05.Mayıs.2008, 14:24
Katılmıyorum Burak abi.
Sivasspor geçen seneyi 7.sırada 48 puanla tamamladı.Ama şu anda 70 puandalar bu da Bülent Uygun'un başarısını gösteriyor.Teknik adam çok önemli.
DisCo
05.Mayıs.2008, 14:35
Katılmayabilirsinde Yunuscum şimdi oyuncularda ve teknik adamlarda ligden düşmeyelim gerisi önemli değil anlayışı ciddi şekilde yerleşmiş durumda. Mesela Denizlispor'u ele alalım. Bu sene düşme potasından uzaktayız diyorlardı birkaç hafta önce. Oysa bir takım bunu mu demelidir amacı bu mu olmalıdır. Neden yukarılarda değiliz sorusu kimsenin aklına gelmiyor. Gönderdin Samet'i aldın başkasını. Kişileri değiştiriyorsun sadece zihniyeti değil bunu anlatmak istedim. Ülkemizde de onlarca seçenek olmadığına göre Samet'le başla dön dolaş yine Samet'e gel olacak ve değişen birşey olmayacaktır. Bülent Uygun diyorsun ama Bülent Uygun gibi kaç kişi sayabilirsin.
bursa_mc
05.Mayıs.2008, 15:12
Bizde mantelitenin değişmesini istiyoruz..Nöbetçi hocalarla,nöbetçi futbolcularla bir başarı gelmıceğinden herkes hem fikir.Edilen küfürler,yapılan protestolar boşa gitmıyor..
DisCo
05.Mayıs.2008, 15:18
Samet Aybaba göreve geldiğinde bu protesto yapılmalıydı. Birşeyleri bilerek yola çıktıntan sonra işin sonunda nasıl olur bu herkes istifa dersek olmaz. Bursa taraftarı gücünü kullanıp baştan çözüm bulmalıydı. En azından bundan sonraki teknik adamda bunu yapmalılar.
bursa_mc
05.Mayıs.2008, 15:24
Samet Aybaba göreve geldiğinde bu protesto yapılmalıydı. Birşeyleri bilerek yola çıktıntan sonra işin sonunda nasıl olur bu herkes istifa dersek olmaz. Bursa taraftarı gücünü kullanıp baştan çözüm bulmalıydı. En azından bundan sonraki teknik adamda bunu yapmalılar.
Emin ol yapıldı..
DisCo
05.Mayıs.2008, 15:27
O zaman taraftarın yaptırım gücü yok diyeceğim konu çok çok çok uzun yerlere açılacak :) Sonuç olarak iyisiyle kötüsüyle bir sezon geride kalıyor. Belki Bursa taraftarı bu sezonu çok mutlu geçiremedi ama seneye belki herşey yoluna girer.
bursa_mc
05.Mayıs.2008, 15:36
Umarım dediğin gibi olur :)
Aşk-ı Şehir
05.Mayıs.2008, 15:38
Mesaj böyle verilir. Bravo Bursaspor taraftarına.