Log in

View Full Version : Zico: "Kalmak istiyorum"

Fıratcan Alçınkaya
05.Mayıs.2008, 00:42
Zico: "Kalmak istiyorum"

33. hafta maçında Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek şampiyonluk umudunu sürdüren Fenerbahçe'de, teknik direktör Zico gelecek sezon da takımda kalmak istediğini söyledi.

http://www.goal.com/images/29399_news.jpg

Zico, Gençlerbirliği maçından sonra düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe'deki geleceğiyle ilgili soruları yanıtladı. Brezilyalı çalıştırıcı, ''Kalmak istiyor musunuz?'' şeklindeki soruya, ''Elbette istiyorum. Bunu hiçbir zaman da saklamadım'' dedi.

Geçen hafta avukatının İstanbul'a gelerek kendi teklifini Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na sunduğunu bildiren Zico, ''Avukatım benim açımdan teklifi yönetime sundu ve gitti. Tekrar görüşme olacaktır'' dedi.

"Devam etmek istiyorum"

Zico, Lazio'nun kendisine teklif yapıp yapmadığı yönündeki soruya ise, ''Eğerler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Kalırsam düşünür konuşuruz. Lazio hakkında çıkan haberler doğru değildir. Böyle bir haberi ve görüşmeyi kabul etmem. Çünkü kontratım burada sürüyor. Burada devam etmeyi istediğimi ve burada mutlu olduğumu hep söylüyorum. Umuyorum ki çözeceğiz, çözemezsek herkes yoluna bakmak durumundadır. Bu futbolun içinde herkesin yaptığı bir şey'' diye konuştu.

"İyi işler yaptık"

Fenerbahçe'de kaldığı iki yıl boyunca olumlu işler yaptıklarını söyleyen Zico, "Ben başarının özellikle alınan bir maçla yada kaybedilen bir maçla herhangi bir şekilde değerlendirilmesi taraftarı değilim. İki tarafın da isteği varsa bir şekilde oturulur, konuşulur ve karar verilir. İstek olduğu sürece her şey çözülür. Güzel olmayan nokta, birkaç sonuca bakılıp ta olumsuz yargılara varılmasıdır. Bu beni mutlu etmez açıkçası. Fakat genel tabloya bakılıp sonuca varılması beni mutlu eder," dedi.

"Nefes aldığınız sürece yaşıyorsunuz"

Zico ayrıca şampiyonluk umutlarını sürdürdüklerini belirterek, "Nefes aldığınız sürece yaşıyorsunuz. Biz de nefes almaya devam ediyor ve yaşıyoruz. Futbolun içinde her şey olur. Biz Trabzon'a kazanmak için gideceğiz. Öteki taraftan herhangi bir sonuç gelebilir. Bu bizi yönlendirecektir. Yaşantım içinde bir sürü son haftalara giden ligler gördüm, şampiyonluklar gördüm. Futbolun içinde her şey gördüm. Trabzonda da 11'e 11, öteki maçta da 11'e 11 mücadele olacak," dedi.

Aykan19o3
05.Mayıs.2008, 00:46
Zico bence şu 2 sene içerisinde çok şey öğrendi Teknik Direktörlük hakkında 1 sezon daha kalırsa Avrupa'da bu seneki başarılar tekrar edecektir..

BlackEagle19o3
05.Mayıs.2008, 11:00
Zico iyi bir teknik direktör değil bence,dün Stadyumu izlerken Ömer Üründül bişey söyledi,Avram Grant Chelsea'nin şampiyonlar liginde finale yükselmesini sağladı ama bu onu Mourinho'dan daha iyi teknik direktör yapmaz;)Bence de sırf çeyrek final oynandı diye Zico takımda tutulmamalı.Bu sene çoğu maçta taktik hatası yaptı,oyuncu seçimlerinde yanlışlar yaptı,Vederson-Uğur uyumunu bozdu,Deivid'i sola mahkum etti,gol kralı olacak Semih'î yedek bıraktı.Kezman'a nasıl sabretti bilemiyorum;)Gs maçında takımı iyi motive edemedi.Yedek takımla çıkma maceraları ve 3-0lık Bursa mağlubiyeti derken vs vs.Fb bu kadroya şampiyon olabilirdi bence...

asatilla
05.Mayıs.2008, 14:23
Zico iyi bir teknik direktör değil bence,dün Stadyumu izlerken Ömer Üründül bişey söyledi,Avram Grant Chelsea'nin şampiyonlar liginde finale yükselmesini sağladı ama bu onu Mourinho'dan daha iyi teknik direktör yapmaz;)Bence de sırf çeyrek final oynandı diye Zico takımda tutulmamalı.Bu sene çoğu maçta taktik hatası yaptı,oyuncu seçimlerinde yanlışlar yaptı,Vederson-Uğur uyumunu bozdu,Deivid'i sola mahkum etti,gol kralı olacak Semih'î yedek bıraktı.Kezman'a nasıl sabretti bilemiyorum;)Gs maçında takımı iyi motive edemedi.Yedek takımla çıkma maceraları ve 3-0lık Bursa mağlubiyeti derken vs vs.Fb bu kadroya şampiyon olabilirdi bence...

Dediklerine %100 katılıyorum.Farklı renklere gönül vermemize rağmen seninle aynı düşünüyorum.Son derece doğru tespitlerde bulunmuşsun.

Fernando Gago
05.Mayıs.2008, 16:00
Zico en az 1 sene daha kalmalı takımda Bu seneden gerekli dersleri çıkaracağını ümit ediyorum ...

NisRoc
05.Mayıs.2008, 16:02
Zico ile en az 3 sene daha devam etmeliyiz.. ki öyle de olacak ztn :)

Onurap
05.Mayıs.2008, 16:08
Bence gitsin fb nin zaten çok kaliteli bi kadrosu var..Hangi td gelirse gelsin başarılı olur..Lucescu gibi bi adam olsa fbyi uçururdu..

nerazzuri
05.Mayıs.2008, 16:13
%100 katılıyorum Keremcim.

Tekrar tekrar söylüyorum. Bu takım Daum'un eseridir. Zico'nun yaptığı tek şey ! buraya dikkat tek şey oyuncuları yerlerine yerleştirmektir. Ki bazen bunuda becerememiştir.

İstikrar diyorsanız Zico ile olmaz olmaz olmaz.

BeeTLeJuiCe
05.Mayıs.2008, 16:16
Zico bence takımda kalmalı, ama yanına Bi Rıdvan Dilmen, Metin Diyadin gibi isimler getirilebilir yada Sportif Direktörmü deniyor Genel Menajer mi o şekilde biride Zico'nun üstüne getirilebilir.

MeMo
05.Mayıs.2008, 17:45
Sonuna kadar Zico.Ayrıca Daum'un eseri ise neden doğru dürüst başarı gelmedi Ş.L'de?

TürkuAz
05.Mayıs.2008, 17:55
Zico bence takımda kalmalı, ama yanına Bi Rıdvan Dilmen, Metin Diyadin gibi isimler getirilebilir yada Sportif Direktörmü deniyor Genel Menajer mi o şekilde biride Zico'nun üstüne getirilebilir.
Katılıyorum. Zico eskisi değil, teknik adam gibi davranıyor. Yanına getirilecek iyi yardımcılarla istikrarı yakalayabilir..

TR.CaPTaiN
05.Mayıs.2008, 19:22
Tekrar tekrar söylüyorum. Bu takım Daum'un eseridir. Zico'nun yaptığı tek şey ! buraya dikkat tek şey oyuncuları yerlerine yerleştirmektir. Ki bazen bunuda becerememiştir.

İstikrar diyorsanız Zico ile olmaz olmaz olmaz.

Serkan Daum Alex'e göre sistem ayarladı,oyuncuları yerleştirdi tamam fakat takımın motivasyonu var oyuncuların birbirleriyle ilişkileri var futbol sistemden ibaret değildir öyle olsaydı hepimiz 18-19 yaşlarımızda teknik direktör olabilirdik, hepimiz Fenerbahçe'nin kadrosunu çok rahat çıkarabiliriz.

Zico kendini geliştiren ayrıca kapristen uzak bir insan, hatası söylendiğinde '' ben bu takımın teknik direktörüyüm senden iyi bilirim '' havasına girmeden, yanlışını düzelten futbolcularıyla ilişkileri çok iyi olan bir teknik direktör. Fenerbahçe'li futbolcular röportajlarında hep Zico'ya olan güvenlerinden, formayı hakedene kesinlikle vereceğinden bahsediyorlar. Bence bir takımdaki en büyük güç teknik direktöre olan güvendir.

Bu sene ligdeki başarısızlığın sebebi şampiyonlar ligindeki başarıdır eğer daha erken elenmiş olsaydık şampiyonluğu kaybetmezdik. Bence Zico bu sene başarılıydı.

Universal
05.Mayıs.2008, 19:30
Zico istikrar için devam etmeli. Zico devam ederse Fenerbahçe'de ligde şampiyon olamadığı halde bir sezon sonra devam eden ikinci teknik adam olacaktır.

Zico iki yıldır tecrübe kazanıyor. İlk geldiği sezonda oyunu iyi okuyamıyor, sabitleşmiş oyuncu değişiklikleri yapıyordu ve çoğu maçı geriden çeviremiyordu. Bu sezon bunu atlattı, maça doğru müdahale etmeyi doğru değişiklikler yapmayı öğrendi. Seneye bu yıl yaptığı hataları doğrulayacaktır.

Zico'nun bu yılki şansızlığı kısıtlı kadroyudu. Fenerbahçe'nin yedekleri kaliteli olmadığı için zor durumlar yaşadı ve puan kayıplarına sebebiyet verdi. Seneye daha geniş ve hırslı bir kadro ile iyi bir futbol oynatacaktır.

Bu arada kupa almak veya tur geçmek başarı değildir. Sadece bir ödüldür. Başarı elinde ki hamur ile iyi bir ekmek yapabilmektir. Zico iyi futbol oynatmaya çalıştıkça daha da başarılı olacaktır.

King_91
05.Mayıs.2008, 19:40
Şimdi Allah için Zico iyi işler yaptı 3 puan farkla geride bitiriyor diye gönderilmemeli bence..Herkesn hataları oluyor sonuçta..Arkadaşların da dediği gibi yanına veya daha üstüne biri getirilirse daha iyi olur..

a.arıcı-11
06.Mayıs.2008, 14:21
Bencede kalmalı.Yaptığı en iyi şey oyuncularla arkadaşcasına konuşabiliyor ve herkeste ona güveniyor.Bu güne kadar Zİco hiç bir oyuncuyu futboldan soğutmadı ama Daum bunu çok yaptı.Buna en büyük örnek Anelka'dır.