View Full Version : Ç.Rize FIFA'ya gidiyor
anilton
05.Mayıs.2008, 15:25
Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Abdülkadir Çakır, Türkcell Süper Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün aynı olduğunu, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün ligden ihraç edilmesi gerektiğini iddia etti.
Çakır, yaptığı açıklamada, 1989 yılında Bursaspor Kulübü'nün ikinci takımının lige çıkmayı hak ettiğini, fakat aynı ligde iki takım bulundurulmayacağı için dönemin Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmediğini anımsattı.
OFTAŞ'ın sadece Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nde sponsor firma olduğunu belirten Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu firmanın sahibinin de Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Muammer Akyüz olduğunu öğrendik. Akyüz, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü ile ilgili bir çok beyanat vermiştir. Futbolcular sezon içerisinde iki ekip arasında bedelsiz kulüp değiştirmiştir. OFTAŞ Kulübü yöneticileri aynı zamanda Gençlerbirliği Kulübü'nde delege veya yönetim kurulunda görev yapmaktadır. Forma renkleri dahi aynı. Gençlerbirliği Spor Kulübü ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü aynıdır, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün ligden ihraç edilmesi gerekir.''
Kulüp avukatları aracılığı ile çalışmalara başladıklarını kaydeden Çakır, şöyle devam etti:
''Altay ve Malatyaspor kulüpleri, Futbol Federasyonu yönetmeliklerinde belirtilen 'Müsabakalara katılacak kulüplerin federasyonca tescil edilmiş olması zorunludur. Her kulübün yerel amatör kümelerde yalnız bir takımı bulunur' ifadesi nedeni ile federasyona, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor yerine kendilerinin lige alınması yönünde müracaat etmişti. Fakat bir sonuç çıkmamıştı. Biz de gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Haklı gerekçelerimizi bir rapor halinde hazırlayarak FIFA'ya şikayetimizi ulaştıracağız. FIFA'nın vereceği karar Futbol Federasyonu tarafından bağlayıcı özellik taşıyor. En doğru kararın verileceğine inanıyoruz.''
05.05.2008
Kaynak : İHA
Fıratcan Alçınkaya
05.Mayıs.2008, 15:28
:zuhaha çatır çatır oynayıp lige çıkmış adamlar sizin gibi 34hafta yatmayıp çok güzel oynayıp ligde kalmışlar hala neyin peşindeler adamlar...
deniz.91
05.Mayıs.2008, 15:29
Rizespor ne yapacağını şaşırdı
DisCo
05.Mayıs.2008, 15:31
Olayı değerlendirirsek doğru şeylerden bahsediyorlar. Ancak bu durumdan kendilerine paye çıkarmaları ise işin komik ve yanlış tarafıdır.
bursa_mc
05.Mayıs.2008, 15:35
Durup dururken niye herkese laf atmaya başladı bu Rizespor..:D
Aşk-ı Şehir
05.Mayıs.2008, 15:37
Ligin başında nasıl olsa düşmeyiz diye ses çıkarmıyodu Rizespor. Birde diyorlar şerefsizce kalcağımıza adam gibi düşeriz. Bu mu adam gibi düşme? Oynamadınız düştünüz kabul edin işte. Kasımpaşa bile daha iyiydi ikinci yarıda Rizeden.
Oghuse
05.Mayıs.2008, 15:37
Adamlar futbol oynuyorlar Ç.Rize'nin kendini düşünerek şikayette bulunması ayıp..
KaPaLı
05.Mayıs.2008, 15:55
ne oluyo başın oynuyo rize... Adamlar çatır çatır top oynadı sende oynasaydında düşmeseydin.
Fernando Gago
05.Mayıs.2008, 15:58
Ligin sonuna gelmişiz çok sama bir itiraz bence... Sezon başı gereken yapılmalıydı ...
bursa_mc
05.Mayıs.2008, 16:00
Oftaş'la ne alaka..Ayrıca yeri geldiğinde Bursaspor'u kötülerler.Burda gelmişler bizi örnek göstererek birşeyleri ön plana çıkarmak istiyorlar..Boş işler bunlar.
Selman Ozturk
05.Mayıs.2008, 16:09
Rize'yi düşürdüğünüz durumdan utanmıyor, üstüne üstlük sağa saola saldırmaya başlıyorsunuz. Sizin gibi yöneticiler olduğu sürece Türk futbolu bir adım öne gidemez.
BeeTLeJuiCe
05.Mayıs.2008, 16:14
Bu ne saçmalık arkadaş, kazansaydında düşmeseydin.
Fıstık gibi top oynayan takım Oftaş. Bu ligdeki çoğu takımdan daha iyi oyun sergiliyorlar.
O zaman Kayserispor ile Kayseri Erciyes'te aynı takım.
O zaman A.Sebatspor ile Trabzonda aynı takım. Bu Takımlarda aralarında bedelsiz oyuncu alışverisi yapıyor. Kayseri Süper ligden düştüğünde isimlerini bile değiştirdiler. O zaman niye ses çıkarmadınız? Ligdeki herşey normal bi bu saçma demekki.
Addolorato
05.Mayıs.2008, 17:47
Sezon başına bu tepkiyi gösterselerdi doğru şeyler söylemiş olurlardı ama.. artık çok geç gündem değiştirmekten başka bişey değil bu ben bu yönetimin yerinde olsam fifaya gitceğime istifa ederdim
TürkuAz
05.Mayıs.2008, 17:51
Olayı değerlendirirsek doğru şeylerden bahsediyorlar. Ancak bu durumdan kendilerine paye çıkarmaları ise işin komik ve yanlış tarafıdır.
Kesinlikle katılıyorum..
asatilla
05.Mayıs.2008, 18:06
Madem öyleydi o zaman bu şahışlar ligin başındada neden FIFA'ya başvurmadı.Bunlar zaman kaybı işler,bence yönetim bu işleri bırakıp gelecek sezonu düşünmeli.
barahir
05.Mayıs.2008, 18:07
Kaçan Balık Büyük Olur..
PesimiSTyLa
05.Mayıs.2008, 18:12
Sene basında itirazlarını dile getirmeleri daha iyi olurdu. Her düşen kulüp düşerken sacmalıyor... Bi ara da kim oldugunu hatırlamıyorum, düşersem konuşurum çok sey degişir demişti eger yanılmıyorsam. Her düşen yapio bunu moda :D
Bordo61Mavi
05.Mayıs.2008, 18:38
Oftas bi kere Genclerden daha iyi. Rizespor bosuna gidiyo
Universal
05.Mayıs.2008, 18:42
Bunu yasaklayan bir kural yok, pilot kulüplerdir, mücadele etmişler çıkmışlar ve asıl kulüp olan Gençlerbirliğinden daha iyi mücadele etmişler. Hatta federasyon sorun olmasın diye bu iki takımın karşılaşmasınıda ilk haftaya koydu.
Ç.Rizespor hala düştüğüne inanamıyor. Artık Bank Asya takımısın Ç.Rizespor...
yunusgs
05.Mayıs.2008, 18:54
Küme düştükten sonra mı aklına geldi bu Rize???
Aykan19o3
05.Mayıs.2008, 19:14
Geç kalınmış bir itiraz haklı olsalarda zamanlamaları yanlış..
King_91
05.Mayıs.2008, 19:21
İki üç takım daha bulun da kasımpaşa da kurtulsun..
Oftaş düşürülse bile Rize ligde kalacağına, Bank Asya 1. Liginden 3 takım değil 4 takım süperlige çıksın daha mantıklı...
BlackEagle19o3
05.Mayıs.2008, 23:46
Aslında adam haklı ama geç kalınmış bir itiraz.Adamlar ligde kalmayı haketti,Rize ise aksine düşmeyi haketti;)
GeNç KaRTaL
05.Mayıs.2008, 23:56
Bu konu sezon başındada gündeme gelmişti.Bir hal çaresi bulunup gerekli izinler alınmış.Hani derler ya nikah töreninde:"Ya şimdi itiraz edilsin ya da sonsuza dek susulsun." diye.Rize'nin durumuda ona benziyor biraz..Ayrıca hak ederek çıktıktan sonra kim olursa olsun ben hiç bir takımın ligden düşürülmesine karşıyım..
a.arıcı-11
06.Mayıs.2008, 14:13
Her sene aynı terane.Eskiden de ligden düşen ligden düşme kaldırılsın diye bas bas bağırırdı şimdi bu biraz daha usturuplu olmuş ama sezon başı nerdeydin diye sorarlar adama.
Tutmuş bide Oftaş'ın yöneticileri Gençlerbirliği'nin delegesi demiş.Sivasspor başkanıda Fenerbahçe üyesi veya Bursaspor'un geçen seneki başkanı Levent Kızıl'da Fenerbahçe üyesi onlarıdamı düşüreli?
Ligden düşersem konuşurum diyen Denizlispor'un başkanıydı:)
Melekovic
06.Mayıs.2008, 14:34
Ah ah ne günlere kaldık.Kendi sahada Ankaraspor'a yenilmişsin son hafta yenip yenemeyeceğin bile belli değil Manisa'nın da altındasın.Hadi diyelim ki doğru bir şeyi savunuyorsunuz Fifa'ya gidip hakkınızı arasanız Fifa size haklısın dese bile düşen yine sizin takım oluyor.Sen 33 hafta sus sonra konuş.Gerçekten çok komik oluyor. Oyna 1 sene Bank Asya'da gücünde yetiyorsa aslanlar gibi geri gel süper lige.Anlamadım bu insanları gitti:D:D:D