View Full Version : Samsun Kalecisi: Kerem
m_o_11
19.Şubat.2006, 15:55
(s)Türkiye liglerinde bi ilk görüldü ve samsun macında benim takımımın sevmedigim oyuncularından olan nobre nin hakemi aldatıp kırmızı kart görmesine sebep oldugu Kerem in cezası kaldırıldı. bu karar bi ilk oldu. kerem için cok sevindirici bi durum bu.(//ö)
Ya ben emin degilim ama daha önceden de Yılmaz'ın kırmızı kart cezası kaldırılmıştı yani ilk degil galiba bu 2-3 sene önce oldu bu
m_o_11
19.Şubat.2006, 16:07
ben heberlerde boyle gordüm okudum. onun için oyle yazdım. ilk olması zaten pek önemli deil. önemli olan kerem gibi genc bi futbolcunun haksız yere ceza almaktan kurtulması.
emirduman
19.Şubat.2006, 17:21
Evet, bu karar çok yerinde ve güzel bir karar....
Kerem'e çok yazık olacaktı aksi takdirde...
Cengo
19.Şubat.2006, 18:02
Burada başka bir haksızlık doğuyor.
Daha önce tvdeki görüntüler sayılmadığı için bir çok ceza kaldırılamadı.O futbolcuların suçu nedir, bunun hesabı kim verecek?
Kurallar herkes içindir, ya kuralı tamamen değiştirirsiniz yada hiç uygulamazsınız!
Bir oyuncu için değişik bir karar verilmemelidir...
perpetua
19.Şubat.2006, 19:07
Burada başka bir haksızlık doğuyor.
Daha önce tvdeki görüntüler sayılmadığı için bir çok ceza kaldırılamadı.O futbolcuların suçu nedir, bunun hesabı kim verecek?
Kurallar herkes içindir, ya kuralı tamamen değiştirirsiniz yada hiç uygulamazsınız!
Bir oyuncu için değişik bir karar verilmemelidir...
Bundan boyle bu uygulama devam ederse o zaman sorun olmaz bence. Ancak bir kereligine Kerem'e mahsus bir uygulama ise cok yanlis olur. Ayni sekilde Orhan Ak'in kapi tekmeleme cezasi gibi. Tabii bu uygulamalarin yapilacagi sezon basinda teblig edilse bu tip karmasalar ortaya cikmaz her oyuncu ayni uygulamalar ile ceza ceker veya cekmezler butun sezon.
m_o_11
19.Şubat.2006, 21:18
bunlar gusel gelişmeler. inş. bundan sonraki kararlar(yanlıs olanlar) için de uyg****ırsa cok gusel olur.
Laz_Asker_61
19.Şubat.2006, 22:24
bence nobreye de ceza verilmeli ama nerdeee kim verecek
Nedvedmania
19.Şubat.2006, 22:42
ohbe sonunda doğru karar verildi ama bence şimdi nobreyede ceza verilmeli
comandante
19.Şubat.2006, 23:24
nobreye ceza verilsin bak ne oluyo.aziz yıldırımı durduramazlar ki.bence de ceza verilmeli aslında.kendini yere atana ceza verilmeli abi.
ayrıca kerem adına sevindim adamlar maç başına para alıyor sonuçta kimse kimsenin ekmeğiyle oynamamalı.umarım bu ilk olur.
mutlee
20.Şubat.2006, 00:48
Oyuncu kendini yere attigi diye ceza verilemez, bu dunyada hic bir yerde gorulmemistir.
Neron_FB
20.Şubat.2006, 00:57
Yahu nobreye nie verilsin, aldatmadan dolayı maç bitnce ceza mı verilmiş daha dünyada örneği yok cidden .. :)
Cengo
20.Şubat.2006, 01:20
bence nobreye de ceza verilmeli ama nerdeee kim verecek
Zamanında Arif Erdem'e de ceza verildi mi?
perpetua
20.Şubat.2006, 04:23
Oyuncu kendini yere attigi diye ceza verilemez, bu dunyada hic bir yerde gorulmemistir.
Son bir kac senedir ozellikle Ingiltere'de bu tip oyunculara mac cezasi verilmesi konusuluyor. Bir kac sene icinde boyle bir ceza cikarsa hic sasmamak lazim. Kim yaparsa yapsin, benim takimim veya baska takim oyuncusu, kendi kendini yere atip baska futbolcularin hakkini yemek sportmenlige aykiri harekettir ve bence cezalandirilmalidir.
Nobre cezalandirilir veya cezalandirilmaz bu onemli degil, ancak futbol kurallarina boyle bir agir ceza getirilerek bu tip hareketlerin yapilmamasi saglanabilir.
cgdsshn
20.Şubat.2006, 09:23
Bence Kerem'in cezasının kalkmasıda hata, Nobre'ye ceza verilirse o da hata olur.
Diğer maçlarda kendini yere atan oyuncu sarı kart görüyor eğer Serdar Tatlı pozisyonu görseydi Nobre'nin cezası da normal olarak sarı kart olacaktı. Normal şartlarda sadece sarı kart görmesi gereken Nobre S.Tatlı olayı iyi süzemedi diye niçin maç oynamama cezası alsın kısaca Nobre'ye verilecek ceza hakemin suçunu oyuncuya yüklemek olur.
Samsun maçında Kerem'in mağdur olduğu kameralarca açıkça belli oluyor ama her maçta her pozisyon bu kadar açık olmayabilir, yoruma açık pozisyonlarda ise zaten gereksiz tartışmalardan geçilmeyen futbolumuza yeni tartışmalar eklenecektir.
İngiltere'de Arsenal-Newcastle maçında Jenas'ın gördüğü kırmızı kartın yanlış olduğu gerekçesiyle Jenas'ın cezasını İngiltere federasyonu kaldırmıştı ancak FIFA, İngiltere fedarasyonunun bu kararını sağlıklı bulmadığını açıklayıp cezanın kaldırılmasına izin vermemişti.
meddah
20.Şubat.2006, 15:34
Yurtdışı ayrı bir olay da, bizim ülkemizde TV görüntüleriyle ceza verilmesi ya da iptal edilmesine ben şu aşamada karşıyım..
Her ne kadar eleştirilseler de bizim hakemlerimizin verdiği yanlış kararları (En azından bir kısmını) makul düşünebilenler sadece "hata" olarak algılar..
Ama en makul insanın bile, bu ülkedeki ceza ve ceza düzeltme merciileri için aynı toleransı göstereceğini sanmam.
Cengo
20.Şubat.2006, 23:14
Bence Kerem'in cezasının kalkmasıda hata, Nobre'ye ceza verilirse o da hata olur.
Diğer maçlarda kendini yere atan oyuncu sarı kart görüyor eğer Serdar Tatlı pozisyonu görseydi Nobre'nin cezası da normal olarak sarı kart olacaktı. Normal şartlarda sadece sarı kart görmesi gereken Nobre S.Tatlı olayı iyi süzemedi diye niçin maç oynamama cezası alsın kısaca Nobre'ye verilecek ceza hakemin suçunu oyuncuya yüklemek olur.
Samsun maçında Kerem'in mağdur olduğu kameralarca açıkça belli oluyor ama her maçta her pozisyon bu kadar açık olmayabilir, yoruma açık pozisyonlarda ise zaten gereksiz tartışmalardan geçilmeyen futbolumuza yeni tartışmalar eklenecektir.
İngiltere'de Arsenal-Newcastle maçında Jenas'ın gördüğü kırmızı kartın yanlış olduğu gerekçesiyle Jenas'ın cezasını İngiltere federasyonu kaldırmıştı ancak FIFA, İngiltere fedarasyonunun bu kararını sağlıklı bulmadığını açıklayıp cezanın kaldırılmasına izin vermemişti.
Çok güzel anlatmışsın durumu.
Türk Futbolu FIFA'nın umrunda değil, en ufak bir olayda bile en ağır cezayı verdiler ...