Log in

View Full Version : Milli Takım Kadrosu Açıklandı

GReeN BeReT
11.Mayıs.2007, 07:52
Milli Takım kadrosu açıklandı. Kadroda Kayserisporlu Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal, Galatasaray'dan Hakan Şükür gibi önemli isimler yok. Sochaux'dan tanıdığımız Mevlüt, Beşiktaşlı İbrahim Kaş, Fenerbahçeli Kazım Kazım ise kadroda. İşte Milli Takım'ın aday kadrosu:

Volkan Demirel(Fenerbahçe)
Rüştü Reçber(Beşiktaş)
Tolga Zengin(Trabzonspor)
Gökhan Gönül(Fenerbahçe)
Sabri Sarıoğlu(Galatasaray)
Gökhan Zan(Beşiktaş)
İbrahim Kaş(Beşiktaş)
Servet Çetin(Galatasaray)
Emre Aşık(Ankaraspor)
Hakan Balta(Galatasaray)
Uğur Boral(Fenerbahçe)
Mehmet Aurelio(Fenerbahçe)
Mehmet Topal(Galatasaray)
Emre Belözoğlu(Newcastle United)
Tümer Metin(Larissa)
Yıldıray Baştürk(Stutgart)
Hamit Altıntop(Bayern Munchen)
Ayhan Akman(Galatasaray)
Arda Turan(Galatasaray)
Tuncay Şanlı(Middlesbrough)
Kazım Kazım(Fenerbahçe)
Gökdeniz Karadeniz(Rubin Kazan)
Nihat Kahveci(Villarreal)
Halil Altıntop(Schalke 04)
Semih Şentürk(Fenerbahçe)
Mevlüt Erdinç(Sochaux)

Ligtv.com.tr

TürkuAz
11.Mayıs.2007, 07:55
Kazım ve Tümer bu kadroda yer alıyor ve Hakan Şükür yer almıyorsa, sorun vardır. Bunu turnuvada göreceğiz hep beraber..

Yazık, imparator.. (!)

anilton
11.Mayıs.2007, 07:55
F.Terim yaptı yine yapacağını...

M.Topuz,E.Güngör,S.Özkan,Aykut Erçetin kesinlikle olması gerekenler...

E.Aşık,Tümer Metin,Kazım,Tolga olmaması gerekenler...

KaF KeF
11.Mayıs.2007, 07:56
Nuri Şahin,Ümit K.,Serdar K.,Giray,M.Topuz gibi isimlerin de olması lazımdı bana göre...

BeeTLeJuiCe
11.Mayıs.2007, 08:00
Bitmedi Sinyor Terim'in Emre Aşık sevdası, Al Emre Güngörü, al Toraman'ı hiç bilemiyosan Giray'ı İlhan'ı.

Ayrıca birçok önemli isimden önce M.Topuz'un bu kadroda kesinlikle olması lazımdı.

fmhastasi
11.Mayıs.2007, 08:02
fatih terimin neye göre kadro yaptığını kimse bilmiyor:)
bi açıklasada öğrensek:)

UlquioRRa
11.Mayıs.2007, 08:02
Terim'den bir rezalet daha.;)

LaigLeNoiR
11.Mayıs.2007, 08:05
Toraman yok Emre Aşık var.

Ayrıca Mehmet Topuz,Mehmet Yıldız falan da yok.

Tümer Metin'i illa oynatacak zorla.Ayrıca aylardır oynamayan Emre B.'de ne yapmaya çağrıldı o da meçhul...

scolari12111
11.Mayıs.2007, 08:07
kazım ı da almış ilginç..hakan şükür ü almamış o daha ilginç...

Nedvedmania
11.Mayıs.2007, 08:08
terim inişe geçti

KaPaLı
11.Mayıs.2007, 08:09
yazıklar olsun.
Tolga değilmi Trabzonspor'da ilginç ilginç goller yiyen gelecek sene büyük ihtimalle yerini Onur'a kaptıran.
Emre Aşık kaç tane maçta doğru düzgün oynadıki?
Kendi takımında bile istenmeyen Sabri değilmi?
Kazm Kazım tamam çok hızlı olabilir ama Euro 2008'desin Grup elemelerinde değil.
Mehmet Topuz gibi oyuncuyu almıyosan sende sorun vardır. Bursaspor'da müthiş oynayan Kaptan EGEMEN KORKMAZ nerde ? Turkcell Super Lig'inin 2. yarıdaki iyi performanslarından birini sergileyen EMRE GÜNGÖR nerde? Mevlütü alıyosun onun yerine daha çok gol atabilecek ÜMİT KARAN nerde ? Volkan olmadığında her zaman müthiş performans sergileyen SERDAR ? Galatasaray'ın 1-0 kazandığı maç serilerinde müthiş oynayan Aykut ?

Bu yazı böyle uzar gider almadığı oyuncuları saymakla bitiremeyiz. inş. yüzümüz kara çıkarda Euro2008'de gruptan ÇIKARIZ.

PesimiSTyLa
Rüştü Reçber(Beşiktaş)
Gökhan Gönül(Fenerbahçe)
Gökhan Zan(Beşiktaş)
İbrahim Kaş(Beşiktaş)
Emre Aşık(Ankaraspor)
Hakan Balta(Galatasaray)
Uğur Boral(Fenerbahçe)
Tümer Metin(Larissa)
Ayhan Akman(Galatasaray)
Arda Turan(Galatasaray)
Kazım Kazım(Fenerbahçe)
Mevlüt Erdinç(Sochaux)

Bold yaptıklarımın kadroda olmasına anlam veremedim. Kendi takımında bile eleştirilen, bol bol hatalı goller yiyen Tolga Z kadroda Aykut yok (!) Topuz, E.Güngör gibi isimler yok :confused: Ayrıca Hakan ın olması gerektiğini hala savunuyorum...

Alicanfmfan
Kazım var emre var yahu F.Terim napıyorsun :zuhaha.Emre güngor olmalı i.toroman olmalı,Aykut kesinlikle olmalı neyse sağlık olsun

Lionel Andres Messi
skandal.ümit karan,m.topuz,emre güngör,yıldıray

ve özelliklede nuri şahini çağırmayarak çok büyük bir hata yaptı.hollanda ligin hiç izlemiyor mu bu adam ya.

kazım kazım dan beklentilerinide merak ediyorum.tümer,emre aşık,tolga resmen döküleceğiz.

Jesus_FB
yıldıray, tolga var ve Mehmet Topuz, Aykut Erçetin yok

Aykan19o3
11.Mayıs.2007, 08:11
F.Terim yaptı yine yapacağını...

M.Topuz,E.Güngör,S.Özkan,Aykut Erçetin kesinlikle olması gerekenler...

E.Aşık,Tümer Metin,Kazım,Tolga olmaması gerekenler...

Aynen bencede..

Aylardır doğru düzgün oynamayan E.Aşık bile var kadroda :S

DisCo
11.Mayıs.2007, 08:12
Listede kim var kim yok ben rahatlıkla görebiliyorum. Şu şu varmış aa şu yokmuş gibi hayretlerimizi kendi içimizde yaşayalım. Fatih Terim doğru kadro çıkarmıştır yanlış kadro çıkarmıştır. Bunu içi dolu fikirlerle belirtelim.

Jesus_FB
11.Mayıs.2007, 08:12
bu arada kadrodan daha sonra 3 kişi çıkacak bunuda unutmayalım

anilton
11.Mayıs.2007, 08:14
bu arada kadrodan daha sonra 3 kişi çıkacak bunuda unutmayalım

Bunlarda Kazım,Mevlüt,Ayhan olur büyük ihtimalle...

Del Piero_10
11.Mayıs.2007, 08:15
Mevlüt yerine Ümit Karan olmalıydı.Gözüme en çok çarpan yanlış bu.Nuri Şahin'i de pişman etmesek iyi olur.Almanya milli takımı ile euro 2008'e gidebilirdi.

UlquioRRa
11.Mayıs.2007, 08:18
skandal.ümit karan,m.topuz,emre güngör,yıldıray

ve özelliklede nuri şahini çağırmayarak çok büyük bir hata yaptı.hollanda ligin hiç izlemiyor mu bu adam ya.

kazım kazım dan beklentilerinide merak ediyorum.tümer,emre aşık,tolga resmen döküleceğiz.

Türkiye Ligi'ni izliyor mu ki Hollanda Ligini izlesin?

Deza
11.Mayıs.2007, 08:19
Mevlut cok iyi bir performans gösterdi bu sezon. Onun kadroda olmasi sevindirici. Bence Mehmet Topuz ve Nuri Sahin de kadroda olmalilardi.

GReeN BeReT
11.Mayıs.2007, 08:20
Bunlarda Kazım,Mevlüt,Ayhan olur büyük ihtimalle...

Hamit Altıntop şu anda sakat.Turnuvaya yetişme ihtimali zor ama Fatih hoca bir umut almış.Yetişemez gibime geliyor.Bence 3 oyuncudan birisi Hamit Altıntop olur.

anilton
11.Mayıs.2007, 08:21
Hamit Altıntop şu anda sakat.Turnuvaya yetişme ihtimali zor ama Fatih hoca bir umut almış.Yetişemez gibime geliyor.Bence 3 oyuncudan birisi Hamit Altıntop olur.

Hamit yetişemezse Ayhan kalır...

King_91
11.Mayıs.2007, 08:21
böyle kadro mu olur naaptın fatih hoca ümit karan gibi yıldıray gibi adamlar niye yok..aykut e.güngör..off of kazım kazım'ı hele hiç anlayamadım..

anilton
11.Mayıs.2007, 08:23
böyle kadro mu olur naaptın fatih hoca ümit karan gibi yıldıray gibi adamlar niye yok..aykut e.güngör..off of kazım kazım'ı hele hiç anlayamadım..

Yıldıray var...

Fıratcan Alçınkaya
11.Mayıs.2007, 08:26
skandal !!!

Tümer ısrarından vazgeçtide öyle girdik EURO08 e hala tümeri alıyor ya.

T.Zengin TS den adam olsun diye alınmış sonuçta 4..büyük eleştirmemek lazım 3.kaleci olcak.

Kazım & E.Aşık kesinlikle olmaması lazım...

İ.Kaş,M.Topal felan oynadıkları oyunlar haketmişti zaten...

uAsamet91
11.Mayıs.2007, 08:27
Hakan Şükür'ü almaması büyük hata ..Cezasını çekecegiz

Jesus_FB
11.Mayıs.2007, 08:32
Arkadaşlar bence Kazım Kazım'ı ilk 11'de başlayacakmış gibi düşünmeyin ikinci yarılarda girip tekniği ve fiziğiyle katkı yapabilir.

Tolga Zengin izlediğim kadarıyla bu sene kötü bir performans sergiledi o da 3. kaleci olarak kadroda ama Aykut bence ondan daha formda ve bu yüzden o formayı daha çok haketti.

Emre Aşık için diyecek pek bir şey bulamıyorum. Çok izleme imkanım olmadı ama tahminim ön elemelerde gösterdiği performans ve birazda teşekkür etmek için çağrılmıştır. F.Terim'de hep bu vardı zaten güvendiği bir kaç adam olurdu ve onlardan asla vazgeçmezdi bu özelliğini göstereye devam ediyor

LaigLeNoiR
11.Mayıs.2007, 08:48
Bu kadroyla varya o turnuvada averaj takımı oluruz.

meddah
11.Mayıs.2007, 09:49
Aaa! Hakan yok.
Gariptir, Alpay da yok..

Kadro hikaye, sistem önemli..
Eli ayağı düzgün bir formasyonla kalede Tolga, defansta Emre, sağ kulvarda Sabri-Kazım, forvet arkasında Tümer de oynasa gruptan rahat çıkarız.
Elemelerdeki sistem/formasyon denemeleriyle çok güzel elenir, döneriz.

Aşk-ı Şehir
11.Mayıs.2007, 10:00
Tolga Zengin ne yapmış ki bu sene? Gördük neler yaptığını elinden kaçırdığı toplarla kaç gol yedi ben sayamadım. Bugün Onur ondan daha iyiydi. Hadi onu geçtim Aykut'u nasıl almazsın Fatih Hoca kadroya. Ve İbrahim Toraman nasıl olmaz bu kadroda. Emre Güngör nasıl olmaz da Emre Aşık olur? Bu turnuava da milli takımımızdan hiç bir şey beklemiyorum.

El Comandante
11.Mayıs.2007, 12:32
Yaziklar olsun Fatih Terim,imparatorlugunu bütün taraftarlarin gözünde bitirme calismalarin hizla devam ediyor.

Xipe Totec
11.Mayıs.2007, 12:48
kadroya dönüp dönüp bakıyorum.. defansta sıkıntılar yaşanmasına karşın son zamanların en iyi defans oyuncusu emre güngör yerine Emre AŞIK(!) nasıl alınır.. hadi gökhan ünalda form düşüklüğü gördün mehmet topuz nerde hoca onun ne ayıbını gördünde almıyosun.. yav bizim bi nuri şahinimiz vardı onu nerde kaybettin.. valla ne iştir akıl sır erdiremedim ya.. yaptıkların bi yere kadar bundan sonra yapacaklarınla anılırsın Terim hoca.. nasıl başarılarında bu millet seni omuzlarda taşıdı yaptığın hatalarda da o çıktığın omuzdan yere gömmesinide bilir ki böyle giderse kendin çakılacaksın yere..

El Comandante
11.Mayıs.2007, 12:54
Kazim Kazim ne yapti Allah askina bu sene ? Teknik bir oyuncu olabilir,ama Fenerbahce kalitesinde bile oynayamiyorken Milli takim abarti olmuyor mu ? Sirf calim atmayla futbolcu olunmuyor.Serdar Özkan´i alsana kadroya Kazim´in yerine.
Daha cok hakettigi ortada.
Mehmet Topuz da yok,anlamsiz bir sekilde.

Ayrica Emre Asik inadi bitmek,tükenmek bilmiyor ki bizi verem edecek cinsten bu inat.Emre Güngör yahu,bu adami almamak günaha girmektir vallahi.Servet-Emre ikilisini alacaksin,hazirlik maclarinda turnuvaya hazirlayacaksin iste ! isin ne !

Tolga Zengin cagiriliyor,Aykut Ercetin yok. :zuhaha

Ümit Karan Altin topu da alsa,bu inatci adam almaz bunu.Belli iste,insAllah Euro 2008den sonra birakir da kurtuluruz kendisinden.

Ayrica Hakan Sükür´ün varligi takimda yeter,görüyoruz Galatasarayin sampiyonlugundaki büyük payini,onu kadroya almamanin büyük zararlarini görecektir Fatih Terim.

Bordo61Mavi
11.Mayıs.2007, 13:25
Imparatorluk donemi bitmis Fatih hocanin.

Takintilarindan vazgecemiyo. Forumdan arkadaslar zaten hep yazmis ben daha yazmim

scolari12111
11.Mayıs.2007, 13:28
eğer yeni bir revizyon yaratmak istiyorsa,bunu önemli bir turnuva da yapmamalıydı.çok yalnış bir zamanlana zaten böyle bir gruptan çıkma şansımız azdı,o nu da bu şekilde harcamış olduk bence...

El Comandante
11.Mayıs.2007, 13:31
Bi umut hazirlik maclarinda akillanir,düzgün kadroyu aciklar 24 haziran da diyecem,ama bu Fatih Terim takintili,inatci biridir,ayni kadroyla gider Avrupa Sampiyonasina.

Since-1907
11.Mayıs.2007, 14:48
Tolga ve Ayhan'ın yerine M.Yıldız ve S.Özkan olmalıydı bence..

deniz.91
11.Mayıs.2007, 15:33
Yazıklar olsun diyorum başka birşey demiyorum.Kadro resmen rezalet bu adam da resmen anti anadolucu Kadroda Kazım deden adam var ama Mehmet Topuz yok başka hiçbirşey demiyor..Malesef hiç hakedene forma verilmiyor takımına göre forma veriliyor.Yazıklar olsun bu turnuvada başarılı olursak ki bana göre öyle olacak hiçde üzülmeyeceğim:mad::mad::mad:

a.arıcı-11
11.Mayıs.2007, 15:44
Kazım alma sebebi bence eğer maçlarda son 15-20 dk ya tek farkla üstün girersek rakibin baskısından bunalmamak için ayağında top tutabilsin diye almıştır.Eğer düşünce buysa doğru karar.

Emre Aşığın yerine Emre Güngör daha iyi olurdu.Tabi Tolganın yerinede Serdar veya Aykut.

Bu kadrodan 3 kişi eksilecek bakalım kimler kadro dışı kalacak.Mevlüt,Kazım,Ayhan üçlüsünü kadroya almaz diye düşünüyorum

Fernando Gago
11.Mayıs.2007, 16:51
Sabri uğruna Mehmet Topuz'u yaktı F.Terim ... Kadroyu genel anlamda iyi buldum

anilton
11.Mayıs.2007, 17:12
Kazım alma sebebi bence eğer maçlarda son 15-20 dk ya tek farkla üstün girersek rakibin baskısından bunalmamak için ayağında top tutabilsin diye almıştır.Eğer düşünce buysa doğru karar.

Emre Aşığın yerine Emre Güngör daha iyi olurdu.Tabi Tolganın yerinede Serdar veya Aykut.

Bu kadrodan 3 kişi eksilecek bakalım kimler kadro dışı kalacak.Mevlüt,Kazım,Ayhan üçlüsünü kadroya almaz diye düşünüyorum

Kazım ayağında top mu tutuyo?Ya bırakın şu kendini C.Ronaldo zanneden adamı savunmayı.Chelsea'ya gol atmasa esamesi okunmayacaktı,Mehmet Topuz ve S.Özkan Kazım'dan çok çok kaliteli futbolcular ve hatta bu seneki performanslarına bakıp aldıysa bu ikiside onu 5'e katlar...

Aslnda tartışmanın anlamı yok,kadro 23'e ineceğine göre bu kadrodan ilk gidecek isim Kazım olur zaten...

YusufT
11.Mayıs.2007, 17:18
Nuri Sahin vallaa gidip UEFA'ya basvuracak, ben kandirildim, almanya icin oynamak istiyorum suan!

TR.CaPTaiN
11.Mayıs.2007, 18:24
Takımdaki en formda oyunculardan biri Tümer, Yunanistan'ı salladı yarım sezonda.Eğer problem Tümer'in yaşı ise Euro 2004'ün en iyi oyuncusu seçilen Yunan Zagorakis 34 yaşındaydı. Sabri'nin yerine Mehmet Topuz, Kazım'ın yerine Serdar Özkan iyi olurdu. Diğer ülkeler 18-19 yaşındaki futbolculara şans verirken biz daha genç,daha genç diyerek bekletiyoruz, Nuri Şahin'in kesinlikle kadroda olması gerekirdi.

Universal
11.Mayıs.2007, 18:35
Kazım ve Gökhan Zan kesinlikle bu kadroda olmamalıydı. Kazım bu sezon bir kaç maç dışında kötü oynadı. Gökhan Zan ise durmadan sakatlanan bir oyuncu bu oyuncu yerine başka isimlerde alınabilinirdi. Bu takımda mutlaka Mehmet Topuz olması gerekiyordu. Nuri Şahin genç bir oyuncu bu turnuvada olmasa bile Dünya Kupasında olacaktır herşeyin bir vakti var.

Kayserispor ve Sivasspor'dan hiç oyuncu alınmaması dikkatimi çekti. Onun yerine bu sezon düşmekten son hafta kurtulan takımın defans oyuncusu milli takıma alınıyor.

Hakan Şükür'ün olmaması doğaldır. Bu sezon etkili bir performans gösteremedi. Gol Krallığında ismi bile geçmeyenlerdendi. Ama tecrübesi ile mutlaka EURO 2008'e forvet oyuncuları için antrenör olarak götürülmelidir.

Tümer Metin'e karşı çıkanlar lütfen sevdikleri renkleri düşünmesinler. Tümer bu takımda ki en tecrübeli ve en ateşli oyuncudur. Onun hırsı yetecektir. Yunanistan'ı sallayıp geldi. Türkiye'de de çok iyi oyun oynuyor.

Yazıklar olsun diyorum başka birşey demiyorum.Kadro resmen rezalet bu adam da resmen anti anadolucu Kadroda Kazım deden adam var ama Mehmet Topuz yok başka hiçbirşey demiyor..Malesef hiç hakedene forma verilmiyor takımına göre forma veriliyor.Yazıklar olsun bu turnuvada başarılı olursak ki bana göre öyle olacak hiçde üzülmeyeceğim:mad::mad::mad:

Başarılı olursak üzülmeyecek misin?

PesimiSTyLa
12.Mayıs.2007, 09:56
Ligtv.com.tr ye göre Servet sakatlıgından ötürü cıkarılmış, yerine Emre Güngör alınmış . En formda defansın gitmesi kötü oldu :(

remake
12.Mayıs.2007, 10:24
Soyle bir adam gibi milli takim izleyemiyecegiz Fatih Terim sayesinde, onu birakin Avrupa'ya rezil olup donecegiz. Tek varlik gosterebilen defans oyuncumuz Servet'te sakatlanmis. Biz Emre'leri izleriz onlar da Ronaldo'yu, Queresma'yi izlerler artik. Hem de saha icinden.

Sabri'nin, Kazim'in ne isi var bu takimda? Anadolu kluplerinden hic adam gibi oyuncu cagirma... yurticinde oynayan en iyi yerli oyunculardan M.Topuz'u cagirma, M. Yildiz'i cagirma, U. Karan'i cagirma... Oh ne guzel.

Fatih Terim'in 2. milli takim donemi bir fiyasko, hatta ondan da ote bir rezalet. Isvicre macindaki olaylar, dunya kupasina gidemeyis, Avrupa kupasina zar zor gidis, hatali kadro secimleri ve abuk sabuk bir futbol...

Senol Gunes'i arar olduk. Simdiden hepimize gecmis olsun.

mgokalparslan
12.Mayıs.2007, 11:21
ben bu oyuncu seçimlerinde birkaç noktaya değineceğim:

birincisi milli takımımız bir sistem takımı değil.genelde nihat vuracak,emre çalımlayıp gol atacak diye bireysel performansa endeksli bir milli takımımız var. onun için fatih terim bütün sezon oynamasa da emre yi,tümer i alıyor. tümer bu sezon larissa da çok iyi bir sezon geçirdi,tecrübeli ve oyuna her zaman etki edebilecek bir oyuncu.emre belözoğlu ise bütün sezon milli takımda newcastle dan daha çok maç yapmış,ne zaman sakatlanacağı belli olmayan ve bence gökdeniz le birlikte kişiliğiyle milli takımda olmaması gereken bir futbolcu.ama maalesef dediğimiz gibi fatih terim bunlardan dolayı sürekli emre ve tümer i kadroya çağırıyor.

ikincisi takıntı.maalesef şahsi kanaatimce fatih hoca nın bazı konularda ve oyuncularda takıntılı olduğunu düşünüyorum.bence kesinlikle gitmesi gereken ve yukarıda yazdığım gibi oyuncuların bireysel performansına bağlı bir takımda kesinlikle olması gereken ümit karan ı çağırmaması yanlış.tabi burada ümit karan ın önceki açıklamaları veya bizim bildiğimiz başka olaylar var mı bilemem. aynı şekilde sabri sarıoğlu ve emre aşık gibi çoğu kişinin eleştirdiği noktalar var. sabri sarıoğlu bu kadar iyi oyuncularımızın olduğu bölgede milli takıma seçiliyor ve oynuyorsa diyecek bir şey bulamıyorum.emre aşık ise ankaraspor da çok iyi bir sezon geçirmedi.artık tecrübe mi başka bir şey mi ne amaçla çağırdığını bilemiyorum ama zaten uzun boylu ve yavaş stoperlerimiz varken çağrılması gereksiz gibi duruyor.tolga zengin ise bence sırf trabzospor dan oyuncu çağırmış olmak için çağırdığı bir oyuncudur.belki onun yerine hüseyin veya başka birini çağıracaktı tercihini bu yönden kullandı.üçüncü kaleci olduğu için belki pek sorun yaratmaz ama olası bir sakatlıkta yedek kaleci olarak tolga ya aykut tan fazla güvenemem.

üçüncüsü performans.açıkçası performans konusunda çok daha adaletli davranmadığını söyleyebilirim.burada yukarıda yazdığım takıntıların da etkisi olduğunu söyleyebilirim.ne olursa olsun bazı oyuncuları çağırması,medyanın biraz etkisinde kalması ne yazık ki bazı futbolcuların çağrılmamasına sebep oluyor.bir kere olsun bursaspor da harika performans gösteren egemen i çağırmadı.hollanda liginde gayet iyi bir sezon geçiren nuri yi umursadığını sanmıyorum.bilmiyorum acaba kendisi ve scoutları iyi izlemiyoru mu yoksa bilerek mi yapıyor anlamış değilim.kayserispor değil mi kupayı kaldıran,sivasspor değil mi ligi 4. bitiren?bunlardan hiçbir oyuncu haketmedi mi? mehmet topuz değil mi ligimizin belki de en iyi 3 türk futbocusundan biri,türkiye kupasını kaldıran kayserispor un kaptanı,hem ortasahanın ortası ve sağı hem de sağ bekte oynayabilen ve bu sezon takımına gol ve asistleriyle büyük katkı sağlıyan?aynı şekilde sivasspor u tek başına sırtlayan mehmet yıldız nerede?ayrıca semih gol kralı olmasa 3. veya 4. olsaydı eminim ki semih i de çağırmayacaktı.

yukarıda yazdığım etkenler ve medyanın etkisi maalesef böyle bir kadro çıkmasını sağılıyor.ama diğer yönden bakarsak sonuçta yetkili kişi fatih terim ve onun seçtiklerine saygı duymak zorundayız.kendisi bir karar aldı,oyuncular seçti ve turnuva da bunun sonuçlarını göreceğiz.elbette kendimizce adaletsizliklerin olduğunu hepimiz düşünüyoruz ama beklemek ve sonuca göre konuşmak en iyisi.

GeNç KaRTaL
12.Mayıs.2007, 13:47
Şimdi şöyle bir durum söz konusu.Bu turnuvaya katılacağımız aylar öncesinden belli oldu.Ve sanıyorumki bu kadro oluşturma olayı çok uzun süredir kafasında Fatih Terim'in.Aylarca izledi,takip etti,ölçtü,biçti..

Ve en sonunda böyle bir kadro çıkardı.Mutlaka kafasındaki sisteme göre çağırdı.(Şimdiye kadar ortada bir sistem görmesekte) Şimdi o var bu yok,şu var o yok falan demeyeceğim.Diğer arkadaşların yaptığı yorumlardaki olması gereken,olmaması gereken isimlerin %95 ine katılıyorum ama biz burada ne kadar dil döksek hiç bir şey değişmeyecek.Fatih Terim'in kafasından geçenleride bilmiyoruz.(Keşke bir programa katılıp kadro seçimiyle ilgili sorulara cevap verse) Bekleyip göreceğiz.Başarılı olamazsada ilk gidecek olan odur..

Ayrıca bu sezon göstermiş olduğu olağan üstü performanstan sonra Servet'ten yararlanamayacak olmamız gerçekten çok üzücü..

El Comandante
12.Mayıs.2007, 15:29
Servet´in cok güclü bir yapisi var,7 hazirana kadar iyilesir bence.Ona coook ihtiyacimiz var.
Ayrica bu sene bizlere karsi oynayan takimlar ayri bir nefret hirsiyla oynadilar,yahu kacinci bu ? Son hafta iddiasizsin,gelmis futbolculari sakatlamak icin oynuyorsun,yazik vallahi ...

Emurafu
12.Mayıs.2007, 15:47
Listededen çıkacak 3 kişi olacak..Birisi kazım olur gibime geliyor..

Kazım,Ayhan,Bir forvet listeden bunları cıkarır gibime geliyor..

Emre güngörü hiçbir zaman düsünmediki terim..Adam A2 de bile yedek oynadı..

Bu takımın forveti yok..Umarım euro 2008 gol sorunu çekmeyiz..Defansımız hep sakat..Zan(amerikada),Servet(sakat 3 hafta izin verildi),

Servet Sakatlandı. Emre Güngör Kadroda

A Milli Takım'ın 26 kişilik aday kadrosunda yer alan futbolcumuz Servet Çetin'e yapılan tıbbi kontrollerde, kasığındaki sakatlığın ciddi olduğu ve oyuncumuzun 3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirlendi. Bu gelişme üzerine, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, Servet Çetin'in yerine Galatasaray'dan Emre Güngör'ü Euro 2008 aday kadrosuna davet etti.

Servet'e özel izin verilmiş...Daha sonra kadroya davet edilecekmiş..Umarım servet bir anönce kendini toplar..

İnsallah Emre güngör kendini Terime begendirir..

eXcitinG
12.Mayıs.2007, 16:31
GeneL oLarak aLınmayan isimLerin kadro da oLmaması haksızLık gibi ama yine geneL oLarak bakarsak başarıLı oLabiLecek bir kadro. Emre aşık, Kazım gibi oLmaması gereken oyuncuLarında ben oynayacağını sanmıyorum. Gerçi Emre güngör, Serdar özkan ve Mehmet topuz oLsaydı da kadro da zaten yer buLamayacakLardı.

Fatih Terim şu düşüncede de oLabiLir. Ben nasıLsa Avrupa Şampiyonasından sonra yokum. Benim göreve geLdiğimden beri oynadığım oyuncuLar beLLi. Ben bunLarLa oynarım, bunLarLa başarırsam başarırım, benden sonra geLecek oLan yeni jenerasyonu uyguLar.BöyLe bakıLdığında da mantıkLı bir düşünce.

Yinede başarıLı oLacağız, özeLLikLe yabancı üLkede oynayan oyuncuLarımız formu bunu düşünmemizi sağLıyor.

El Comandante
12.Mayıs.2007, 16:54
Emre Güngör konusunda sana katilmiyorum Hayrettin abi.Bence Emre birak turnuva kadrosunda olmayi ilk 11de oynamayi hakediyor.Servet ile olan uyumlari ortada,gösterdigi performans ortada.Hirsli,savasci,topu oyuna iyi sokabilen,kademede basarili bir futbolcu Emre Güngör.Bu turnuvada kesinlikle yararlanilmali kendisinden.

Ayrica Mehmet Topuz´u almamasi büyük hayal kirikligi.Turnuvada patlama yapabilecek futbolculardan birisiydi Mehmet Topuz.Yazik etti Fatih Hoca kendisine.

Ümit Karan zaten 3-4 ay önce demisti,Fatih Hoca orada oldugu sürece ben Milli takimda oynayamam diye,Ümitle ne alip veremedigi var bilemiyorum,yaptigi egoistlik büyük tepki topluyor,ama farketmiyor bunu ne yazikki ...

MeMo
12.Mayıs.2007, 16:58
Hagi'nin de Ümit'e yaklaşımı kötüydü.Sorun Ümit'den kaynaklanıyor olabilir. :) Ayrıca Kazım'ın alınmasında bencesakınca yok.Sonradan girip takımı ateşleyen ayağında top tutan bir oyuncu.

eXcitinG
12.Mayıs.2007, 17:07
Şimdi Barancım Fatih hocanın düşündüğü şekiLde bakarsan adam hakLı. Yani bu işin başına geLdiğinde Emre vs yoktu ortada. Ki turnuva atmosferLeri her zaman daha başka oLur. Ha oLmaması hata değiLmi hata tabiki, direk 11 de oynamaLı gözün kapaLı koyarsın, Ama Fatih hoca sanırım o şekiLde düşünmüyor. Bu adamı yıLLardır tanıyoruz, Yani aLsaydı da zaten oynamayacakLarı, adamın sistemi, düşünceLeri bambaşka. Herşeye rağmen takımımıza destekten başka yapacağımız bişi yok.

Han12
12.Mayıs.2007, 17:36
Bütün kadrodaki isimler tartışılık ama Tolga'nın bu kadroda olması hayatımda duyduğum gördüğüm en komik şey tam bir REZALET; Tolga'dan önce bu takımda olabilecek kalecilere göz atalım isterseniz;
1-Aykut Erçetin
2-Serdar Kulbilge
3-Serkan Kırıntılı

Hatta ve hatta ikinci yarı Antep'i küme düşme potasından alıp 9. olmasında büyük katkıları olan Murat Şahin, Sivas'ta formda bir görüntü veren Akın Vardar, OFTAŞ'ta başarılı bir sezon geçiren Recep Biler bile belki tercih edilebilirdi.
Bence 3 tane kesin, 3 tane de tartışmalı olarak daha iyi kaleci alınabilirken gidip Tolga'yı seçmesi terim'in tam bir rezalet, diğerlerine iyi diyen çıkar kötü diyen çıkar ama Tolga seçimi tartışmasız bir rezalettir...

Universal
12.Mayıs.2007, 19:26
Yabancı sınırlaması milli takıma zarar verir diyordunuz. Bu gün en fazla yabancı olan Fenerbahçe 7 oyuncu gönderdi.

Bütün kadrodaki isimler tartışılık ama Tolga'nın bu kadroda olması hayatımda duyduğum gördüğüm en komik şey tam bir REZALET; Tolga'dan önce bu takımda olabilecek kalecilere göz atalım isterseniz;
1-Aykut Erçetin
2-Serdar Kulbilge
3-Serkan Kırıntılı

Hatta ve hatta ikinci yarı Antep'i küme düşme potasından alıp 9. olmasında büyük katkıları olan Murat Şahin, Sivas'ta formda bir görüntü veren Akın Vardar, OFTAŞ'ta başarılı bir sezon geçiren Recep Biler bile belki tercih edilebilirdi.
Bence 3 tane kesin, 3 tane de tartışmalı olarak daha iyi kaleci alınabilirken gidip Tolga'yı seçmesi terim'in tam bir rezalet, diğerlerine iyi diyen çıkar kötü diyen çıkar ama Tolga seçimi tartışmasız bir rezalettir...

Katılıyorum, Tolga'yı alacağına Trabzonspor'da ki Onur'u alsa daha iyi olurdu. En azından Onur genç bir kaleci. O kadar kaleci varken Tolga'yı almak tam bir fiyasko.

Kazım
Tolga
Gökhan Zan
Sabri

bu takımda kesinlikle olmaması gereken isimlerdi.

King_Theoden
12.Mayıs.2007, 19:39
Oyuncu tartışmalarında bende genel görüşe katılıyorum bence bu turnuvanın en çok gol yiyen takımı oluruz ama ne kadar atarız onu bilemem:D

bursa_mc
12.Mayıs.2007, 19:57
Türkiye=GS-FB-BJK

jarosik_61
12.Mayıs.2007, 19:59
bu emre aşık sevdasından bıktık be emre güngöre yazık oldu.colin kazım olayına girmeyeceğim kadro 23 kişiye indiği zaman colin kadroda olmayacak.nuri şahin de yok.o yok bu yok işte biz ne kadar şikayet etsekde bunları seyredeceğiz sahada.
son olarak bu kadroyu gördükten sonra fatih terimi zaten beğenmiyordum teknik direktörlüğünü(ki t.direktörlüğü bence abartılıyo) haklı olduğum ubir kez daha anladım.ferguson,morinho,benitez,ancelotti gibi adamlar teknik direktörse f.terim antrenördür benim gözümde hele bu kadroyu gördükten sonra

El Comandante
12.Mayıs.2007, 20:01
Nuri Sahin´e yazik oluyor harbiden,böylesine yetenekli birisini Almanyadan kapiyoruz ama oynatmiyoruz.Bu zihniyete dayanamiyorum,yaziklar olsun.
Emre,Yildiray ne yaptilar da bu sene,Nurinin yerine cagirildilar ?

ThersoN
12.Mayıs.2007, 20:15
Rüştü Reçber(Beşiktaş)
Gökhan Gönül(Fenerbahçe)
Gökhan Zan(Beşiktaş)
İbrahim Kaş(Beşiktaş)
Emre Aşık(Ankaraspor)
Hakan Balta(Galatasaray)
Uğur Boral(Fenerbahçe)
Tümer Metin(Larissa)
Ayhan Akman(Galatasaray)
Arda Turan(Galatasaray)
Kazım Kazım(Fenerbahçe)
Mevlüt Erdinç(Sochaux)

Mavi ile yazdıklarım bana kalırsa yanlış seçim, özellikle kaleci seçimlerinden çok korkuyorum.. Kadroda bulunan üç kalecinin de müthiş eksikleri var, çok hataya meğilli isimler.. yerine kim alınmalı derseniz cidden bilmiyorum ama yedek olarak Aykut olabilirdi mesela. Hakan Arıkan Liverpool maçından sonra adeta silindi.. Kaleci yetiştirmeye önem vermemiz gerek..

a.arıcı-11
12.Mayıs.2007, 21:11
Rüştü Reçber(Beşiktaş)
Gökhan Gönül(Fenerbahçe)
Gökhan Zan(Beşiktaş)
İbrahim Kaş(Beşiktaş)
Emre Aşık(Ankaraspor)
Hakan Balta(Galatasaray)
Uğur Boral(Fenerbahçe)
Tümer Metin(Larissa)
Ayhan Akman(Galatasaray)
Arda Turan(Galatasaray)
Kazım Kazım(Fenerbahçe)
Mevlüt Erdinç(Sochaux)

Mavi ile yazdıklarım bana kalırsa yanlış seçim, özellikle kaleci seçimlerinden çok korkuyorum.. Kadroda bulunan üç kalecinin de müthiş eksikleri var, çok hataya meğilli isimler.. yerine kim alınmalı derseniz cidden bilmiyorum ama yedek olarak Aykut olabilirdi mesela. Hakan Arıkan Liverpool maçından sonra adeta silindi.. Kaleci yetiştirmeye önem vermemiz gerek..

Olaya bu kadar taraflı bakma yani şu kadroda herkesi eleştirde Volkan ve Rüştü'yü eleştirme.Yani bu adamlar FB ve BJK forması giydikleri için gitsinde sırf G.Saraylı olduğu için Aykut mu gelsin?Türkiye'nin en iyi iki kalecisinin milli takım dışına atmayı taraflı olmak dışında hangi matığa sığdırdın anlayamadım...

Ayrıca bu kadroda Gökdeniz'inde olmaması gerek.Tamam çok yetenkli, formda bir futbolcu olabilir ama kendi oynadığı maça bahis oynayarak şike yapan bir oyunucunun milli formayı giymesi hiç içime sinmiyor...

deniz.91
12.Mayıs.2007, 21:18
Ben Mhemet Topuzun yerinde olsam milli takımı bırakırım valla böyle haksızlıkları hiç hazmedemem yazıklar olsun bu adama milli takımdna soğuttu beni.Benim milli takımımda hakeden forma giymeli.Anadolu düşmanı Terim.

Mhemet Topuz FBde oynasa banko ilk 11 adamı olur ama Ksde olduğu için olmaz anadlou çocuğu nede olsa

Melekovic
12.Mayıs.2007, 21:30
Emre Aşık konusu hala kafamı kurcalıyor.Bulabildiğim en mantıklı sebep şu: Dediğini yapacak transfer derdi olmayan bir yapışkan savunma istemiş olabilir,bazı milli takım hocaları o tür oyunculardan faydalanır.

Başkada bir fikir aklıma gelmiyor.

Universal
12.Mayıs.2007, 21:46
Rüştü Reçber(Beşiktaş)
Gökhan Gönül(Fenerbahçe)
Gökhan Zan(Beşiktaş)
İbrahim Kaş(Beşiktaş)
Emre Aşık(Ankaraspor)
Hakan Balta(Galatasaray)
Uğur Boral(Fenerbahçe)
Tümer Metin(Larissa)
Ayhan Akman(Galatasaray)
Arda Turan(Galatasaray)
Kazım Kazım(Fenerbahçe)
Mevlüt Erdinç(Sochaux)

Bütün mavileri hak veririm; ama Volkan'a asla. Bu gün Türkiye'nin en iyi kalecilerinden birisi. Avrupa neler yaptığı ortada. Sevilla maçında çıkardığı üç penaltı ile maçların penaltıya kaldığında milli takıma güven verebilecek bir isim ve bütün ön eleme maçlarında birinci kaleci olan birisinin bu organizasyonda kesinlikle yer alması gerekir. Şimdi diyeceksin Sevilla'dan hatalı goller yedi. Tek Volkan mı yedi? Dünyada ki bütün kaleciler bile hatalı goller yiyor. Bu ise bizim yaptığımız nankörlüktür. Genele bakmak lazım.

King_Theoden
12.Mayıs.2007, 21:59
Arkadaşlar doğru diyorsunuz Volkan şu anda türkiyenin en iyilerinden biri olabilir ama Sevilla ve GS maçlarında yediği gibi goller yeme ihtimali yüksek. Güven vermiyor nerde ne yapacağı belli değil, bence milli takım kalesine Serdar çok daha iyi olurdu en azından daha iyi yer tutabilen ve zeki bir kaleci.

deniz.91
12.Mayıs.2007, 22:14
Bizim kadro baştan başa saatli bomba

DjShenol
12.Mayıs.2007, 23:02
Ümit Karan, İbrahim Toraman alınmaması bence yanlış. Ama Hakan şükür için aynısını diyemiyeceğim.

Universal
12.Mayıs.2007, 23:10
Arkadaşlar doğru diyorsunuz Volkan şu anda türkiyenin en iyilerinden biri olabilir ama Sevilla ve GS maçlarında yediği gibi goller yeme ihtimali yüksek. Güven vermiyor nerde ne yapacağı belli değil, bence milli takım kalesine Serdar çok daha iyi olurdu en azından daha iyi yer tutabilen ve zeki bir kaleci.

Her kaleci öyle goller yemiştir. Ama Volkan bu sezon yediği çoğu hatalı golde Edu ile anlaşamadı. Yani burada ki tek sorun Volkan değil Edu'da vardır. Bu arada Kahn, Chec gibi kalecilerde hatalı goller yemiştir.

Rüştü'de neler yedi; ama Dünya Kupasında kahraman oldu.

IcedEarth
12.Mayıs.2007, 23:18
Şimdiden geçmiş olsun hepimize. Bu kadroyla en büyük fiyaskoyu yaşamazsak iyidir bence.

Crocodile1963
12.Mayıs.2007, 23:37
Türkiye=GS-FB-BJK

Kesinlikle katılıyorum İstanbul takımlarından birine git 2 sene içinde milli takımdasın hele hele Avrupa'ya git oynamasanda (Emre B.) milli takımda yerin garanti. Bir de arkadaşların dikkat etmesi gereken bir nokta var Anadolu'dan Milli Takıma tek bir oyuncu bile alınmamış.

Sheriff
12.Mayıs.2007, 23:50
Neden Tümer ve Kazım'a bukadar tepki var anlamıyorum doğrusu.. İkiside çok yetenekli ve şu anda formda oyuncular.. Nuri Şahin, Emre Güngör ve Mehmet Topuz neden kadroda yok..? Asıl sorgulanması gereken bence bu..

El Comandante
12.Mayıs.2007, 23:54
Mehmet o kadroda olsaydi kazim olmazdi zaten.100 tane ayni mevkinin oyuncusunu toplamak olmaz herhalde.Kaldi ki Kazim Fenerde bile tartisilirken,ilk 11 futbolcusu olamazken,Milli takima cagirilmasi cok sacma.
Mehmet oynadigi futbolla Kazimdan kat ve kat daha iyidir,etkilidir.Ama Fatih Hocanin huyunu bilirsiniz,kendi cikardigi oyunculari ne olursa olsun oynatir,öbürlerini gözden bile gecirmez...

mgokalparslan
13.Mayıs.2007, 00:02
bence de mehmet topuz u almayışı çok anlamsız.ayrıca anadolu da çok iyi oynayan oyuncuları almadı.belarus hazırlık maçında mustapa sarp ve hayrettin i alınca şaşırmıştım.acaba medya etkisi mi yoksa gerçekten objektif bakıyor mu diye ama bu kadroyu görünce bazı takıntılarının olduğu kesin gibi.mesela emre belözoğlu yu niye kesemiyor?onun mevkisinde oynayacak hiç mi oyuncu yok?niye emre belözoğlu nun haketmediği halde(performans ve bence kişilik olarak) seçilmesine çok az kişi ses çıkarıyor?aynı şekilde milli takımın en kötü bölgesi olan stoper mevkiine neden bir egemen korkmaz ı düşünmez?stoperden sonra en kötü mevki olan sol bek e hakan balta ve defansif yönü çok az olan sol açıktan devşirme uğur boral yetebilecek mi?

Bordo61Mavi
13.Mayıs.2007, 00:11
Rüştü Reçber(Beşiktaş)
Tolga Zengin(Trabzonspor) Hazir bi kaleci degil
Gökhan Gönül(Fenerbahçe)
Gökhan Zan(Beşiktaş)
İbrahim Kaş(Beşiktaş)
Emre Aşık(Ankaraspor) Bu zaten en komik secim
Hakan Balta(Galatasaray)
Uğur Boral(Fenerbahçe)
Emre Belözoğlu(Newcastle United) Kac mac oynamis Emre bu sezon
Tümer Metin(Larissa)
Yıldıray Baştürk(Stutgart) Milli takima son senelerde hic bi katki yok
Ayhan Akman(Galatasaray)
Arda Turan(Galatasaray)
Kazım Kazım(Fenerbahçe)
Semih Şentürk(Fenerbahçe) Cok forvet var cokk
Mevlüt Erdinç(Sochaux)

BlackEagle19o3
13.Mayıs.2007, 00:12
Beğenmedim kadroyu!Bana kalırsa Tolga yerine Aykut,Emre Aşık yerine İ.Toraman veya Emre Güngör,Kazım Kazım yerine S.Özkan.Serdar Özkan Kazım'dan daha formda ve daha iyi bence;)Tümer yerine de M.Topuz olmalıydı.Tümer Larissa'da ne yapmış beni ilgilendirmez;)Bu kadrodan üç oyuncu çıkarılcak bu 3 oyuncu bence Kazım,Tümer(Ayhan) ve Semih(Halil) olmalı.Mevlüt mutlaka takımda kalmalı.Ayhan yerine Tümer çıkmalı aslında ama Fatih hoca Tümer sevdasından vazgeçmez.Ayhan da götürülmez şampiyonaya...

DisCo
13.Mayıs.2007, 00:13
Ben yapılan yorumların tarafsız olmadığını düşünüyorum. Herkes kendi renginden birilerinin olmasını istiyor. Bu bu olmalı bu bu olsun deniyorda neye göre kime göre.

Her oyuncu milli takım oyuncusu olamaz. Çok çok yetenekli olupta farklı farklı hocaların milli takıma almadığı bir sürü oyuncu sayarım. Hem dünyadan hem Türkiye'den. Bazı şeyleri Fm gibi sanıyorsunuz. Özellikleri mavi ise al koy oynasın. Gerçek futbol böyle değildir. Sonuç olarak bana sorsanız bambaşka bir kadro çıkarırım. Fatih Terim'de bambaşka bir kadro çıkarmış. Unutmayalım ki Milli takım oyuncuları ödüllendirme notu değildir. Hadi bakalım çok iyi performans gösterdin al sana 5. Performansın iyi olur ama benim sistemimde yerin yoksa o kadroda yer alamazsın. Son olarak bu kadro turnuva öncesi değişecektir. Daha öncede defalarca söyledim. Bu bir yanlış olsada hep farklı kadro çağrılır, turnuvada farklı kadro yer alır.

fmsmyrna
13.Mayıs.2007, 00:20
Yahu Serkan Kırıntılı,Aykut varken ne Tolga'sı bir ara Fatih Hoca çok ilginç bir şekilde Murat Ocak belediyede oynarken kadroya aldı sonra Murat Ocak Trabzonspor'a gitti ve orada birşey yapamadan geri belediyeye döndü Fatih hoca bu süreçte onu bir daha hiç dahil etmedi kadroya.M.Topuz eğer yoksa ben birşey demiyorum.Hakan Şükür'ün olmamaması çok iyi olmuş Tümer çok doğru bir karar.Muhtemel çıkacak oyuncular Kazım,Ayhan,Mevlüt.Ayrıca Alman milli takımını gitmesin diye herşeyi yaptığımız Nuri nerede.Madem bütün sezon oynamayan Emre Belozoğlu alınıyor Fatih Tekke nerede oyun sıkıştı diyelim uzun boylu forvet yok.Ayrıca Emre Aşık nasıl oynamadı ben çoğu maçta hatırlıyorum Ankaraspor'da onu.

BeeTLeJuiCe
13.Mayıs.2007, 00:34
Rüştü Reçber(Beşiktaş)
Tolga Zengin(Trabzonspor)_________Aykut Erçetin
Gökhan Gönül(Fenerbahçe)
Gökhan Zan(Beşiktaş)
İbrahim Kaş(Beşiktaş)___________İbrahim Toraman
Emre Aşık(Ankaraspor)__________Emre Güngör
Hakan Balta(Galatasaray)
Uğur Boral(Fenerbahçe)
Tümer Metin(Larissa)___________Nuri Şahin
Ayhan Akman(Galatasaray)______________Mehmet Topuz
Arda Turan(Galatasaray)
Kazım Kazım(Fenerbahçe)__________Mehmet Yıldız
Mevlüt Erdinç(Sochaux)

Muhtemelen Uğur Boral bek olarak oynayacaktır. Bek oynayacaksa hiç oynamasın daha iyi. Çok eleştirilen Baki sol bekte Uğur'dan daha iyi oynar.
Hamit Zaten sakat kadrodan çıkacak isimlerden birio olur.
Diğer iki isimse Semih ve Ayhan olacak bence.
Koyu ile yazdığım isimlerden bence bu kadroda olmaması gerek oyuncular. Yanlarına yazdıklarım ise bence aday kadroda olmayı hak eden isimler.

Ayhan Euro 2008'e gitse aslında. Formayada da A. Akman yazdırsın :D

Fernando Gago
13.Mayıs.2007, 00:36
Ayhan bu kadrodan çıkartılmamalı son kez ondan faydalanmalıyız çok formda

King_91
13.Mayıs.2007, 01:27
Bu kadrodan adamlar çıkacak ya atıyorum 6 kişi çıkarıp 3 kişi sokabilir mi yoksa sadece 3 futbolcu çıkacak mı

BeeTLeJuiCe
13.Mayıs.2007, 01:35
28 Mayıs'a kadar Tamamı bile değişebilir bu listenin.

deniz.91
13.Mayıs.2007, 01:41
Bu saatten sonra değişmez kadro kanımca adamlar kampa girdi çünkü

a.arıcı-11
13.Mayıs.2007, 01:59
Semih kadrodan çıkmaz.Şimdi düşünelim Ersun Yanal Hakan Şükür'ü kadroya almadı ve işler kötü gitti o almamakta direndi ve en sonunda postalandı gitti.

Semih bu sezon az dakika almasına rağmen çok gol attı ve ligin hem gol kralı oldu hemde asist krallığında yanılmıyosam 3. oldu, eğer şimdi Fatih Hoca Semih'i almaz ve işler kötü giderse herkse Fatih Hoca niye gol kralını almadın diyecez.Onun için Semih kadroda kalır.

Ayrıca Nuri Şahin Ümit Milli Takım kadrosuna davet edilmiş.

fmsmyrna
13.Mayıs.2007, 02:04
Semih kadrodan çıkmaz.Şimdi düşünelim Ersun Yanal Hakan Şükür'ü kadroya almadı ve işler kötü gitti o almamakta direndi ve en sonunda postalandı gitti.

Semih bu sezon az dakika almasına rağmen çok gol attı ve ligin hem gol kralı oldu hemde asist krallığında yanılmıyosam 3. oldu, eğer şimdi Fatih Hoca Semih'i almaz ve işler kötü giderse herkse Fatih Hoca niye gol kralını almadın diyecez.Onun için Semih kadroda kalır.

Ayrıca Nuri Şahin Ümit Milli Takım kadrosuna davet edilmiş.

Ersun Yanal Hakan Şükür'ü almadığı zaman işler kötü gitmediki Ersun Yanal görevi bırakırken 2. sıradaydık Fatih Hoca geldi yine 2.bitirdik ve playoff larda elendik

anilton
13.Mayıs.2007, 02:35
M.Topuz'un bir milli maçta omzundan sakatlığını bahane ederek izin istediği ve Kayseri maçında oynadığı için çağırılmadığı dedikoduları var...

F.Terim bugün 22:30'da Trt 3'de Futbol Futbol programında açıklamalar yapacak.O zaman az çok öğreniriz bu kadronun sebeplerini...

Ayrıca bizim forvetlerimiz hep aynı tip.Sprinter,koşu yapıp,adam geçen hızlı forvetler-Semih dışında-.Yanı öncelikle gol yememeyi düşünüyor takımımız.Kontra ataklarla vurmayı planlıyor rakiplerimizi anlaşılan.Yada yerden hızlı paslarla rakibi yormayı ve savunmanın arkasına atılan derinleme toplarla pozisyon bulmayı amaçlıyoruz.Geriye düştüğümüzde,rakip kapandığında nasıl açacağız o kilidi?Pivot santrafor eksikliğini kesinlikle hissedeceğiz.O yüzden H.Şükür,F.Tekke ve Ersen Martin üçlüsünden en az birisinin kadroda bulunması gerekiyordu bence...

El Comandante
13.Mayıs.2007, 02:40
Anil katiliyorum sana,Ümit Karan da bu görevi yapabilecek kapasitede birisi.Hakan Sükür bu sene 11 gol atti,5 asist yapti.Ama yasli ya,Milli takimi olumsuz etkiler ya ne cagirilacak. :)
Fatih Hoca gercekten cok degisik secimler yapti kadro secimlerinde.

Universal
13.Mayıs.2007, 02:48
Bu arada milli takım 23 kişi olacak bu nedenle bu kadrodan dört kişi çıkartılacak. Bakalım onlar kim olacak.

PesimiSTyLa
13.Mayıs.2007, 03:02
Hazırlık kampı için Antalya'da bulunan ve moral depolayan A Milli Futbol Takımımızdan kötü haber geldi. Fenerbahçe'de bu sezon sergilediği futbolla beğeni kazanan ve milli takıma çağrılan Gökhan Gönül'ün 3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

Fenerbahçe ile oynadığı son maçlarda da sakatlığı bulunan Gökhan Gönül'ün sağ ayak tarak kemiğinde ödem tespit edildiği ve 3 haftalık dinlenme süresinin sonunda sakatlığın seyrinin belli olacağı belirtildi.

Gökhan'la ilgili kararın Fenerbahçe Kulübü doktoru Piyer Arzuman'la görüşen milli takım sağlık ekibi tarafından verildiği de belirtildi.

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=38462

----------------

Umarım Servet de Gökhan da yetişir . Defns bölgemiz için cok kötü olur yoksa..

El Comandante
13.Mayıs.2007, 03:06
Bu ne yahu ? Ardarda gelen sakatliklar,hem de cok önemli futbolcularimiz sakatlaniyor.Gökhana cok ihtiyacimiz var,iyilesmeli.

Fernando Gago
13.Mayıs.2007, 03:08
İş Fenerbahçeli doktorlara kalmışsa yandık kesin kadrodan çıkarılır

deniz.91
13.Mayıs.2007, 03:18
M.Topuz'un bir milli maçta omzundan sakatlığını bahane ederek izin istediği ve Kayseri maçında oynadığı için çağırılmadığı dedikoduları var...

Mehmet Topzu o davranışı yapacak bir kişi kesinlikle değil

El Comandante
13.Mayıs.2007, 03:27
Hamitin ve Gökhanin sakatligklari gecmezse Sabri´ye kaldik demektir.iste ozaman isimiz yas ...

deniz.91
13.Mayıs.2007, 03:31
Hamitin ve Gökhanin sakatligklari gecmezse Sabri´ye kaldik demektir.iste ozaman isimiz yas ...

Adam hala inat ediyor topuz konusunda

El Comandante
13.Mayıs.2007, 03:33
Yok Topuz cagirilir,sag kanatta oynatilir hem.Sabriden ben süpheliyim,gerci son haftalarda kipirdanma var kendisinde ama yine de bu turnuvanin agirligini kaldiracagini sanmiyorum.

fenerbahce_1907
13.Mayıs.2007, 03:33
Servet ve Gökhan olmassa kadroda turnuvaya erken verda ederiz.Umarım ikiside çabuk iyileşir.

deniz.91
13.Mayıs.2007, 03:34
Yok Topuz cagirilir,sag kanatta oynatilir hem.Sabriden ben süpheliyim,gerci son haftalarda kipirdanma var kendisinde ama yine de bu turnuvanin agirligini kaldiracagini sanmiyorum.
Ben hiç sanmıyorum o çıktıysa fbden birini alır kadroya mesela gürhan:S

nerazzuri
13.Mayıs.2007, 03:35
Millilere Emre Güngör takviyesi

Servet Çetin’in kasığındaki sakatlığının ciddi olması ve 3 hafta sahalardan uzak kalacak olması nedeniyle Galatasaraylı Emre Güngör, A Milli Takım kadrosuna dahil edildi.

İSTANBUL - A Milli Futbol Takımı’na Servet Çetin’den kötü haber geldi. Galatasaray’ın Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile oynadığı maçta sakatlanan Servet’in durumunun ciddi olduğu ve 3 hafta kadar sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Servet’e alternatif olarak Galatasaray’dan takım arkadaşı Emre Güngör aday kadroya çağırdı.

kaynak : http://www.ntvmsnbc.com/news/445940.asp

Universal
13.Mayıs.2007, 03:41
Hayda Tanrı bize kötü oyun oynuyor. Umarım kısa sürede iyileşip bu iki oyuncuda milli takımda Portekiz maçına çıkabilir. Daha resmi kadro gönderilmedi.

Sheriff
13.Mayıs.2007, 05:29
Kazım'ın kalitesi tartışılmaz avrupa tecrübesi var Kazım'ın kadroda olmasıda bana göre tartışılmamalı.. Bana göre kadroda olmaması gereken isimlerden en başta Mevlüt arkasından Ayhan gelir.. Ayhan'ın yerine Topuz, Müvlüt'ün yerine de Emre Güngör olmalıydı, takımda yeterince forvet var birde sıradan bir forvet olan Mevlüt'e hiç gerek yok.. Zaten aklımdan geçenleri söylesem herkes holigan damgası vurur.. Doğru 11 ve taktik seçimi olmazsa bu takımın başarı yakalaması mümkün değil..

BlackEagle19o3
13.Mayıs.2007, 05:50
Kazım'ın kalitesi tartışılmaz avrupa tecrübesi var Kazım'ın kadroda olmasıda bana göre tartışılmamalı.. Bana göre kadroda olmaması gereken isimlerden en başta Mevlüt arkasından Ayhan gelir.. Ayhan'ın yerine Topuz, Müvlüt'ün yerine de Emre Güngör olmalıydı, takımda yeterince forvet var birde sıradan bir forvet olan Mevlüt'e hiç gerek yok.. Zaten aklımdan geçenleri söylesem herkes holigan damgası vurur.. Doğru 11 ve taktik seçimi olmazsa bu takımın başarı yakalaması mümkün değil..

Mevlüt'ün Fransa Liginde attığı 11 gol Semih'in Tsl'de atacağı 30 golle eşdeğerde olur.Hem bu adam öyle boş kaleye falan da atmıyor.Parçalıyor
rakip defansı resmen.Semih gibi boş beleş golcü kadroya alınıyorsa Mevlüt 50 kere alınır.Takımda zaten 4 stoper var Emre Güngör çağırılsaydı ancak Emre Aşık'ın yerine çağırılırdı.Kazım'ın kalitesi tartışılır.Mesela ben tartışırım.Şu an Milli Takım kalitesinde değil.Dışarda kalan Serdar Özkan ve Mehmet Topuz ondan 2 gömlek futbolcular.Chelsea'ye gol attı diye hemen kazanmadı Avrupa tecrübesi falan.Aklından geçenleri tahmin edebiliyorum.Daha önce yazdığın fanatikçe cevaplar aklıma gelince.Daha 1-2 ay öncesine kadar Servet'i yerden yere vuran da sendin galiba:icon_biggrin:Ayhan kişilik olarak nefret etsem de bence Milli takımda olmalı.Ama oraya 23 kişi gönderilceği için kadrodan çıkarılcak 3 kişiden biri olabilir.Diğer ikisi de Kazım ve Semih olmalı zaten:icon_razz:

Sekopej
13.Mayıs.2007, 06:00
Terim'i artık eleştirmiyorum bile, alıştk.

En başta koca sezon yatan Emre, sonrasında Emre Aşık, Tolga, Kazım, Sabri bu oyuncular yerşne daha iyileri olabilirdi ama sonuçta oynayacak 11'i düşününce Terim'in bu oyuncuları şans vermeyeceği de ortada(2 Emre kesin oynar ama doğru)

Topuz'u sakatlığını belirtip oynamadığı ama 2 gün sonra Kayseri'de hiç sakatlığı yokuş gibi oynadığı için çağırmadığını ben de duydum. Böyle bir durumdan dolayı seçmediyse Terim'in bu kararına saygı duymaktan başka birşey yapamayız.

Semih gol kralı olduğu için çağrıldı, çağrılmasa yine birçok eleştiri alacaktı. Ama faydalı olacaktır sonradan oyuna girip. Servet sakatlığı olmasına rağmen hiç gerek yokken son maçta oynadı. Biraz da profesyonel düşünmek gerekiyor, Servetsiz de kazanırdı o gün Galatasaray. Büyük kayıp, umarım kısa zamanda düzelir.

Gökhan için birşey demiyorum, kafa yorgunluğunden vucüt da etkilenmeye başladığını Fenerbahçeli oyuncular için söylemiştim ve bu nedenle de sakatlanıyorlar, umarım o da iyileşir.

Hazırlık maçlarında 11'i bir görelim, Terim'in düşüncesini bir görelim, tercihlerinden ben de memnun değilim ama daha 1 maç bile görmeden bu kadar eeştirmeyelim derim.

Fernando Gago
13.Mayıs.2007, 06:35
Kazım'ın kadroda olmasını doğru buluyorum . Türk futbolcularda olmayan ilginç bir stili var . Oyuna sonradan girip takımı hareketlendirebilir ve rakip takımın planlarını bozabilir . Ha Kadroda olmayıpta Kazım'dan daha iyi olan oyuncularımızda var Ancak Colin de sıradan bir oyuncu değil en azından Klasik bir oyuncu değil yinede 23 kişilik kadroda olacağını sanmıyorum ...

ThersoN
13.Mayıs.2007, 07:14
Olaya bu kadar taraflı bakma yani şu kadroda herkesi eleştirde Volkan ve Rüştü'yü eleştirme.Yani bu adamlar FB ve BJK forması giydikleri için gitsinde sırf G.Saraylı olduğu için Aykut mu gelsin?Türkiye'nin en iyi iki kalecisinin milli takım dışına atmayı taraflı olmak dışında hangi matığa sığdırdın anlayamadım...

Ayrıca bu kadroda Gökdeniz'inde olmaması gerek.Tamam çok yetenkli, formda bir futbolcu olabilir ama kendi oynadığı maça bahis oynayarak şike yapan bir oyunucunun milli formayı giymesi hiç içime sinmiyor...

Bütün mavileri hak veririm; ama Volkan'a asla. Bu gün Türkiye'nin en iyi kalecilerinden birisi. Avrupa neler yaptığı ortada. Sevilla maçında çıkardığı üç penaltı ile maçların penaltıya kaldığında milli takıma güven verebilecek bir isim ve bütün ön eleme maçlarında birinci kaleci olan birisinin bu organizasyonda kesinlikle yer alması gerekir. Şimdi diyeceksin Sevilla'dan hatalı goller yedi. Tek Volkan mı yedi? Dünyada ki bütün kaleciler bile hatalı goller yiyor. Bu ise bizim yaptığımız nankörlüktür. Genele bakmak lazım.

Tamam katılıyorum ama tek bir noktaya şu an elimizdeki en iyi kaleci,
ben de kalecilik yaptım, kalecilik anlık çıkış ve inişlerin çok oldugu bir mevki buna katılıyorum..

Fakat işin geneline bakmak lazım.. tabiyki Volkan oynayacak ben alınmasına laf söylemedim ki sadece korkuyorum, çekiniyorum dedim.. bizim kalecilerimizin ne sorunu varsa çok rahat hata yapıyorlar.. yazdıgım mesajda da kaleci yetiştirmeye ve cesaret edip şans vermeye ihtiyacımız oldugunu söyledim..

Sadece Galatasaray'lı oldugum için değil.. Tolga'dan hatta belki de Rüştü'den daha çok hakettiği için söyledim Aykut'u.. bu adamı oynatmayacak olsan bile şimdi kadroya almazsan ne zaman alacaksın.. kaleci kazanmak lazım.. tabiri caizse Rüştü'nün geçtiğimiz sezon boyunca bir ayağı her zaman çukurdaydı.. Volkan kalede, Rüştü de yedek olacaksa tamam ama neden, Rüştü alınıyor tecrübesi için, o zaman neden Hakan alınmıyor.. Hakan'ın tecrübesine ihtiyaç yok mu?
Dünyadan futbol bölümünde Hollanda'nın kadrosuna da aynı şekilde yorumladım. Defans bloğunun zayıf oldugunu çoğu arkadaşımız söylemiş ama biz milli takımımızın kalecisine bir Van der Sar gibi güvenebiliyor muyuz? ben güvenemiyorum. Mümkünse kaleci yetiştirilmeli, şans verilmeli ama doğru isme şans verilmeli.. Bir zamanlar Rüştü vardı artık yok, bana kalırsa bir kaleci için Rüştü erken bitti talihsizlik olabilir fakat, Volkan'a Rüştü'nün o yaşlardaki hali gibi güvenmiyorum, çoğu kişi de güvenmiyor..
Ondan iyi isim olmadıgı için Volkan oynayacak, fakat finali, turları hayal ediyorsak, Kalemizde Volkan ile olamayacağını sanıyorum.. umarım yanılırım.. umarım Volkan ya da kalede başka kim oynarsa bana bu sözlerimi yutturur

Bordo61Mavi
13.Mayıs.2007, 10:18
22 maçta 18 gol yiyen Tolga Zengin bu sezon "en http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA%3D %3D (http://ads.sabah.com.tr/adserver/click.ads?n=af578454) az gol yiyen" ikinci kaleci oldu. İlk sırayı ise Orkun aldı.

Tolga okadarda fena degilmis, kaleci vuruslarini duzeltse

Han12
13.Mayıs.2007, 18:39
Tolga çok kötü bir kaleci Allah aşkına nasıl fena değil filan dersiniz, bana bir önemli maçta mesela Tolga ne kadar iyi oynadı diyebilir misiniz? Tolga şu zamana kadar kaç maç kurtardı mesela?

Bu arada Hakan Şükür'ün takımda abilik yapabileceği doğru ama o "abilik" iyi mi etkiler takımı kötümü tartışmalı çünkü futbola çoooooooook uzak nedenlerle bağlanabiliyor Hakan'ın "abilik" anlayışı...

Bu arada Volkan ve Rüştü'yü istemeyen arkadaşı kınıyorum e zaten Mavi ile yazdığı isimlerin tamamı ya Fenerbahçe'nin futbolcusu ya da eski futbolcusu (Tolga hariç)

Sabri'nin yerine Topuz olsa daha iyidi sanki... Bir de umarım Servet iyileşir...

shamur1
13.Mayıs.2007, 18:53
Tolga Zengin ligin en az gol yiyen kalecisi. 22 maçta 18 gol yemiş.. Şimdiiii....

Volkan Demirel - 25 Maç 26 gol yemiş - Defans hattı ( Edu,Lugano,Gökhan,Carlos(Vederson)

Rüştü Reçber - 22 Maç 22 gol yemiş - Defans hattı ( İbrahim T. Gökhan Zan, Ali Tandoğan , İ.Üzülmez )

Tolga Zengin - 22 Maç 18 gol yemiş - Defans hattı ( Tayfun,Çağdaş,Ferhat,M.Keçeli)

Ee niye eleştiriyorsun Tolga Zengin'i ? Neye dayanarak çok kötü kaleci diyorsun ? Bir Rüştü ve Volkan'ın önündeki defans hattına bak birde Tolga'nın önündeki 2.sınıf defans hattına bak . Az gol yemesi suç heralde bi 30-40 gol yemesi lazımdı.Yani 1 tane oyuncumuz milli takıma çağrılmış hemde genç bir kalecimiz buna bile birşey diyorsunuz. Eleştirecekseniz bilmem kaç yaşındaki Emre Aşık, Tümer bunları eleştirin .Semih 17 gol attı diye Milli takıma çağrılıyor da Tolga niye ligin en az gol yiyen kalecisi olarak Milli takıma çağrılması rahatsız ediyor seni ? Hem sanki bu adam as oynayacak , 3.kaleci olarak çağrıldı takıma ne var bunda.

Alicanfmfan
13.Mayıs.2007, 18:56
Tolga kötü bir kaleci deil .Zaten milli maçlarda bir sakatlık olmassa görev yapmayacak neyi eleştiriyorsunuz ki.Aykut olsa o dayedek bekleyecek...

shamur1
13.Mayıs.2007, 19:00
E yani adam 3.kaleci olarak çağrıldı ve büyük ihtimallede 18 kişilik kadroya alınmayacaktır. Yani yerine kimin çağrılması lazımdı 3.kaleci olarak .. Ya Rüştü ve Volkan'dan daha iyisini bulacan 1.kaleci yapacaksın (ki öyle bir kalecimiz yok zaten) yada Tolga'yı 3.kaleci olarak Milli takıma çağıracaksın. Bunun başka alternatifi yok.

El Comandante
13.Mayıs.2007, 19:24
---------Volkan--------

Gökhan-Emre G.-Servet-Hakan Balta

-----Mehmet Topal--Aurelio--------

Hamit(Topuz)---------------Arda Turan--

----------Nihat Kahveci--------

----------Mevlüt(Halil)--------

Böyle bir kadro mantikli olabilir.Hamit iyilesmezse veya Gökhan iyilesmezse cagirsin Topuzu mutlaka.Hamit sag beke gecer,Topuz da sag kanatta oynar.
Savunma kurgusu aynen böyle olmali,stoplerlerde Servet gelecek geri,Emre Asik gönderilmeli,Güngör orada kalmali,as oynamali.Servetle müthis uyumlari var,bunu görmeli Fatih hoca.

Mutlaka cift ön libero ile cikmaliyiz maclara,hele Topal bu kadar formdayken farz oldu bu.Topali yedege cekmek ahmaklik olur,bunu yapmaz Fatih hoca.Topal-Aurelio iyi oynarlar,Aurelio hem gerektiginde ofansa da katki yapan birisi,iki yönlü oynayan birisi,iyi katki saglar bize.

Nihat Kahveci tek forvet adami degil,genelde sprinter birisi,serbest oynamayi seven birisi,gerektiginde top getiriyor forvete,gerektiginde STnin indirdigi topu aliyor,atiyor.Yani tek forvetin arkasinda Nihat serbest oynamali.Böylelikle ondan daha cok verim alabiliriz.
Emredir,Yildiraydir öyle formsuz oyunculara hic gerek yok,bu turnuva cok ciddi bir turnuva,formda isimlerle basari saglariz.Onlar yedekte bekler,duruma göre girerler oyuna ancak.

Ilhan
13.Mayıs.2007, 20:14
Terim sanki kendi İsviçre maçında yaptıklarını unutmuş gibi, Topuz'u milli takıma çağırmayarak onu cezalandırdığını düşünüyor. Topuz gibi bir oyuncu değil 18'de, bana kalırsa 11'de oynamalı ki Gönül de sakatlandıktan sonra mutlaka Hamit'in önünde sağ kanatta oynamalıydı.

Toraman kadroda yok, artık ne desem bilemiyorum. Kaş da bulunmalıydı ancak Toraman'ın bu maçlar için tecrübesi mevcut.

shamur1
13.Mayıs.2007, 20:46
Nihat'ın önünde ya da yanında mutlak güçlü,kuvvetli bir oyuncunun olması lazım. Ama şuan Türkiye Liginde o kadar da çok formda oyuncu yok. Türk forvetlerden Semih 17 , M.Yıldız 14 , Umut 14 gol atmış. Yine de M.Yıldız ve Umut'tan yararlanılabilirdi biraz.

eXcitinG
13.Mayıs.2007, 20:47
Dün TRT de ki programda Terim en iyi kadroyu seçtiğini söyLedi ve sonuna kadar bu kadronun arkasında oLduğunu vurguLadı. Onun dışında bunca yıLLık MiLLi takım kariyerinde bir tek İsviçre de ki maçta hataLı oLduğunu kabuL etti, ama onda da hayatında iLk defa hakemLeri suçLadı. Bu turnuva bizim açımızdan çok karışık oLacak. Turnuvada başarıyı bize Fatih Terim değiL, OyuncuLarın kendiLerini gösterme hırsı getirecektir.

deniz.91
13.Mayıs.2007, 20:53
Fatih Terim sadee bu isviçre maçında hata yaptım diyosa ben bu adamdna şüphe duyarım malta maçları falan vs...

King_Theoden
13.Mayıs.2007, 21:09
M. Yıldızı 90 dk sadece sivas-GS maçında seyrettim bence bizim dafansı tek başına fena hırpaladı her zaman bu tarz oynuyorsa güçlü bir yapısı var topa hakim ve oldukça zeki bir oyuncu bence Milli takımda düşünülebilirdi. O tarz bir oyuncu her zaman takıma faydalı olabilir ayrıca M.Yıldızın arkasında sezon boyunca ne delgado ne alex ne de arda gibi bir oyuncu yoktu buna rağmen çok iyi bir sezon geçirdi.

Fıratcan Alçınkaya
13.Mayıs.2007, 21:12
Kazım-M.Topuz
E.Aşık-İ.Toroman ya da E.Güngör.
Tümer yerine başka bir isim...

Böyle olabilirdi...

a.arıcı-11
13.Mayıs.2007, 21:23
Alıntı-BlackEagle1903
Mevlüt'ün Fransa Liginde attığı 11 gol Semih'in Tsl'de atacağı 30 golle eşdeğerde olur.Hem bu adam öyle boş kaleye falan da atmıyor.Parçalıyor
rakip defansı resmen.Semih gibi boş beleş golcü kadroya alınıyorsa Mevlüt 50 kere alınır.Takımda zaten 4 stoper var Emre Güngör çağırılsaydı ancak Emre Aşık'ın yerine çağırılırdı.Kazım'ın kalitesi tartışılır.Mesela ben tartışırım.Şu an Milli Takım kalitesinde değil.Dışarda kalan Serdar Özkan ve Mehmet Topuz ondan 2 gömlek futbolcular.Chelsea'ye gol attı diye hemen kazanmadı Avrupa tecrübesi falan.Aklından geçenleri tahmin edebiliyorum.Daha önce yazdığın fanatikçe cevaplar aklıma gelince.Daha 1-2 ay öncesine kadar Servet'i yerden yere vuran da sendin galiba:icon_biggrin:Ayhan kişilik olarak nefret etsem de bence Milli takımda olmalı.Ama oraya 23 kişi gönderilceği için kadrodan çıkarılcak 3 kişiden biri olabilir.Diğer ikisi de Kazım ve Semih olmalı zaten:icon_razz:

Demek Fransa liginde atılan 11 gol Türkiyede 30 gol ediyor öylemi?
Adama sormazlarmı madem bu kadar kalitelide bu lig niye 6-7 senedir hep aynı takım şampiyon oluyo?
Ayrıca diyosun ki Kazım'ın yerine Serdar Özkan olmalıydı sağ açıkta Serdar'ın yaptıklarını bütün sağ açıkların yarısı yapar ama Kazım'ın yaptığını Türk pasaportlu hiç bir profesyonel futbolcu yapamaz.Adam bir kere morel bozukluğuna uğramıyor, dış etkilere aldırmıyor,çok iyi top saklıyor,bir pozisyon için kimseye bağırıp çağırmıyor yani tam bir profesyonel ve bu tür turnuvalarda stres yükü çok olur.Kazım'da bizce profesyonel sizce de umursamaz olduğundan bu turnuvada Serdar Özkan'dan daha çok işe yarar;;)

Zaten sana kalsa Semih'i kadrodan çıkartıp Nobre'yi almalı artık o yorumlara diyecek başka bişey bırakmıyorsun(defansı yoran,yıkıcı,ilerde pres yapan deyince akla Nobre geliyor çünkü)

remake
13.Mayıs.2007, 21:33
Semih'in kadroda olmasi iyi birsey. Cakili, sirti kaleye donuk oynayabilecek, son vurulasri yapabilecek bir o var su anda takimda. Fakat bu Kazim'i ya ben hic izlerken dikkat etmemisim yada siz baska bir futbolcu hakkinda tartisiyorsunuz. Sezon boyunca topu topu 2-3 mac iyi oynadi diye hemen super oyuncu oldu, topu iyi saklar oldu, su oldu, bu oldu. Serdar Ozkan'a ve hele hele Mehmet Topuz'a ayip. Serdar Kazim ile yasit herhalde ve neredeyse lig boyunca catir cutur oynadi. Hem de ilk 11'de. Mehmet Topuz'u anlatmaya gerek yok. Adam Kayseri'nin yarisi masallah. Kazim tercihini savunmaniz sacma geliyor bana.

deniz.91
13.Mayıs.2007, 21:42
Bi kere Kazım güya türk ama hala türkçeyi bilmiyor adamki geriye düştüğümüz bir maçta hangi ruhla oynayacak o merak ediyorum.Aurelo bile marşımzı okuyor ama kazım bilmiyor

Fernando Gago
13.Mayıs.2007, 21:46
Bi kere Kazım güya türk ama hala türkçeyi bilmiyor adamki geriye düştüğümüz bir maçta hangi ruhla oynayacak o merak ediyorum.Aurelo bile marşımzı okuyor ama kazım bilmiyor

Aynı şeyler Mehmet Aurelio içinde söyleniyordu gösterdiği performansı gördük ve sustuk susturulduk Kazım olayındada aynı şeyler olacak (::) .

a.arıcı-11
13.Mayıs.2007, 22:58
Semih'in kadroda olmasi iyi birsey. Cakili, sirti kaleye donuk oynayabilecek, son vurulasri yapabilecek bir o var su anda takimda. Fakat bu Kazim'i ya ben hic izlerken dikkat etmemisim yada siz baska bir futbolcu hakkinda tartisiyorsunuz. Sezon boyunca topu topu 2-3 mac iyi oynadi diye hemen super oyuncu oldu, topu iyi saklar oldu, su oldu, bu oldu. Serdar Ozkan'a ve hele hele Mehmet Topuz'a ayip. Serdar Kazim ile yasit herhalde ve neredeyse lig boyunca catir cutur oynadi. Hem de ilk 11'de. Mehmet Topuz'u anlatmaya gerek yok. Adam Kayseri'nin yarisi masallah. Kazim tercihini savunmaniz sacma geliyor bana.

Arkadaşım yanlış anlıyorsun ben sana kazım formda,iyi performans gösteriyor,her maç ilk 11'de falan demiyorum.Bu adamın büyük maçlarda skorun akışına göre kullanılabilecek nitelikleri var.Kazım'ın top sakladığı , topu ayağında iyi tuttuğunu ve topla zaman öldürebildiği su götürmez bir olay.Bence diyorum ki tek farklı öne geçtiğimiz maçlarda bu adam son 15-20 dk oyuna girer ve bizi baskıdan kuratarır.Türkiye'de bunu yapabilecek başka bir futbolcu yok malesef.Umarım dediklerim anlaşılmıştır.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Aşırı milliyetçiliğe gerek yok.Bu ülkeye hizmet etmek için illa ki İstiklal Marşımı okunmalı.Eğer cevabın evetse o zaman İstiklal Marşı okuyupta bu ülkeyi yerin dibine sokanlara ne demeli?

fmhastasi
13.Mayıs.2007, 23:12
oraya çıkan her futbolcu kendini gösterebilmek için öyle bir oynarki sen merak etme:icon_smile:

Cyzio
13.Mayıs.2007, 23:17
Portekiz'in kanatlarını ancak Gökhan Gönül durdurabilirdi.Gökhan'da bu turnuvada olmazsa zor olan gruptan çıkma şansımız imkansıza dönüşür..

Han12
14.Mayıs.2007, 00:57
E yani adam 3.kaleci olarak çağrıldı ve büyük ihtimallede 18 kişilik kadroya alınmayacaktır. Yani yerine kimin çağrılması lazımdı 3.kaleci olarak .. Ya Rüştü ve Volkan'dan daha iyisini bulacan 1.kaleci yapacaksın (ki öyle bir kalecimiz yok zaten) yada Tolga'yı 3.kaleci olarak Milli takıma çağıracaksın. Bunun başka alternatifi yok.
Gene fanatiklik yapıosun...iki üç sayfa öne dön kimi çağırabilirmiş onu yazdım uzun uzun ama gene bi daha yazayım daha rahat anlarsın belki
Aykut-Serdar'dan biri... artık bana Tolga bunlardan daha iyi dersen diyecek birşey bulamayacağım sana...
Ayrıca senin bu hesabına göre (maç başına yenen gol) o zaman Orkun'u çağırmalı değil mi milli takıma? (hani o birinci tolga ikinci çünkü)

Aydin
14.Mayıs.2007, 01:05
Kazım konusunda karşı çıkanlara katılıyorum. adam gs-fb maçında, takımı yenik durumdayken oyundan alınırken bile sahadan tank gibi çıktı. ağır ağır. adamda ruh yok. inşallah milli takımda da böyle birşey yapmaz.

shamur1
14.Mayıs.2007, 01:26
Gene fanatiklik yapıosun...iki üç sayfa öne dön kimi çağırabilirmiş onu yazdım uzun uzun ama gene bi daha yazayım daha rahat anlarsın belki
Aykut-Serdar'dan biri... artık bana Tolga bunlardan daha iyi dersen diyecek birşey bulamayacağım sana...
Ayrıca senin bu hesabına göre (maç başına yenen gol) o zaman Orkun'u çağırmalı değil mi milli takıma? (hani o birinci tolga ikinci çünkü)

Bak bir daha bana fanatiklik yapıyorsun deme . Hadi Aykut'u anladık da Serdar niye çağrılacakmış ? Bu sezon doğru dürüst oynamadı. Bırakın da Trabzon'un 1.kalecisi olan ve ligin en az gol yiyen kalecisi çağrılsın .. Bu adam formda demek ki az gol yemiş . Ayrıca Orkun neden o listede yok çünkü fazla maç oynamadı .Az maç oynayan kaleci elbette daha az gol yer bunu kestiremiyormusun ? Nedir bu Tolga'nın çağrılmasını hazmedemenin sebebi ? Adam sanki as kaleci çıkacak, 3.kaleci olarak çağrılmış zaten Milli Takıma.

Han12
14.Mayıs.2007, 02:08
Bak bir daha bana fanatiklik yapıyorsun deme . Hadi Aykut'u anladık da Serdar niye çağrılacakmış ? Bu sezon doğru dürüst oynamadı. Bırakın da Trabzon'un 1.kalecisi olan ve ligin en az gol yiyen kalecisi çağrılsın .. Bu adam formda demek ki az gol yemiş . Ayrıca Orkun neden o listede yok çünkü fazla maç oynamadı .Az maç oynayan kaleci elbette daha az gol yer bunu kestiremiyormusun ? Nedir bu Tolga'nın çağrılmasını hazmedemenin sebebi ? Adam sanki as kaleci çıkacak, 3.kaleci olarak çağrılmış zaten Milli Takıma.
:icon_biggrin:
Bak gene yanlış konuşuosun Orkun ligde Tolga'dan sadece bir maç az oynadı ve diğer oynadığı resmi maçlara bakıcak olursan sayısı Orkun'un çok büyük ihtimalle daha fazladır... Yanlış anlaşılma olmasın Orkun gitmeli demiyorum ama senin kurduğun bu garip mantığa göre öyle olması lazım, hiç bişeyi hazmedemediğim yok... Sadece rezil bir karar bu kadar kaleci varken bu kadar kötü bir kalecinin milli takıma çağrılması ama heralde ayıp olmasın Trabzon'dan da bir futbolcu çağıralım mantığıyla çağırıldı... Tolga'nın çağırılmasını savunma şeklin yanlış... Çünkü bu istatistike göre çağırılıosa ondan evvel Orkun'un çağırılması lazım ha ama diosan yetenek ve forma göre çağırıldı o zamanda aykut'un (ya da Serdar'ın) çağırılması lazımdı derim ben sana ki gördüğüm kadarıyla sen de bişey diyememişsin Aykut'a... Eğer dersenki Trabzona ayıp olmasın o zaman eyvallah hiç bişey demem...
Benim niyetim tartışmak kavga etmek değil sen bana söle bir neden kabul edilebilir ben de okey dicem bu kadar (Fatih'in keyfi öyle istedi hariç) :)

YusufT
14.Mayıs.2007, 03:28
Defans saglam degil, Servet yokken. Gökhan Zanin yaptigi hatalari Servet düzeltiyordu.

afedersiniz ama Kazim'i savunanlar, diyorsunuzki iyi top sakliyor ve zaman geciriyor, afedersiniz ama zaman öldürmek icin yetenek filan lazim degil. Ilerde top saklayip ve zaman öldüreceksen alirsin M.Yildiz'i.

Kazim'in milli takimda olmasi fiyaskonun önde gideni, Bu adam hic bir zaman milli takim icin ilk 11 oyuncusu olamaz.

Ayrica ben bunlari en az 41254151518392183 kere söyledim, ama yine söyleyim. Semih bence milli takim forveti degil, cünkü hic bir cok fazla öne cikan özelligi yok. Milli takimin forvetleri: Nihat Kahveci (Villarreal CF), Halil Altıntop (FC Schalke 04), Semih Şentürk (Fenerbahçe SK), Mevlüt Erding (FC Sochaux-Montbéliard). Bunlara baktignizda Semihin ne kadar gereksiz oldugu belli oluyor. Ya Semih? 30 macta 17 gol, fena istatik degil ama golleri nasil attigina baktignizda, gercekleri anlarsiniz.

Semih hizli degil, güclü degil, deneyimli degil, bitirici degil sadece hava toplarinda birazcik etkili, o kadar. Semihin o kadar gol atmasinin sebebi ise Alexdir, gördük Semih beyfendinin Alex olmadigi maclarda oynadigi oyunu, hep sahanin en kötüsülerinden birisiydi. Maalesef bizim milli takimda bir Alex olmadigindan semih etkili olamaz. Semih kücük bir takimda asla birsey yapamaz.

Nihat bu yil ne yapmis? büyük bir sükse yakalamis ve takimini LA LIGA'DA 2. lige tasiyan en önemli 3 kisiden biri olmus. Halil Altintop belki o kadar golcü degil ama takimi icin yaptigi katkilar büyük. Mevlüt Erdinc, Fransa liginde 11 gol atmak kolay degil, hele kümeye oynayan bir takim icin. Attigi gollerle Sochaux'u ligte tutan isim! Bu ücünen hepsinde ne var söyleyimmi? Dribbling yetenegi ve hizlilar.

Mevlüt büyük ihtimalle ya Fransanin büyük takimlarani(Marseille ve Lyon.) gidecek yada Bremen'e.

Alicanfmfan
14.Mayıs.2007, 04:25
Yahu tartısmayın bu kadar ben gideyim :zuhaha...Birde F.Terim demiş ki Kazım'ın fizigi var sağ kulvarı otoban yapabilecek kapasitede de .Bu demek oluyor ki Kazım oynuyacak.İşimiz var :zuhaha

semih5
14.Mayıs.2007, 04:35
bnce serdar özkan*ibrahim toraman ve kafa toplarinda etkili olan hakan sükür almasi gerekiyordu.ama burdan sonra bis ne dersek bos arkadaslar...

Lionel Andres Messi
14.Mayıs.2007, 04:38
serdar özkan dururken kazımı çağırması yanlış.serdar özkan ardanın çok yakın arkadaşı mükemmel bir ikli olabilirlerdi.serdar özkan ın yeteneğini hepimiz biliyoruz.

ümit karan varken semihi çağırmak ayıp olmuş.i.toroman da alınmalıydı.

Alicanfmfan
14.Mayıs.2007, 07:42
36'lık Larsson İsveç Milli Takımına çagrıldı.Ümit Karan yer almalı bu kadroda sabri'nin ne işi var yahu...

Sheriff
14.Mayıs.2007, 08:10
Mevlüt sıradan bir oyuncudur.. Ne Semih'ten ne Mehmet Yıldız'dan nede Gökhan Ünal'dan daha kaliteli bir oyuncu değildir.. Fransa liginin kalitesizliği ortadadır, bizim ligimizle kıyaslanamaz bile.. Mevlüt bence oldukça gereksiz olmuş.. Büyük ihtimalle kadrodan çıkarılacaktır.. Kazım'ın Türk pasaportu vardır ve anneside Kıbrıs Türk'ü dür.. Kazım İngiltere'de doğduysa onun suçu ne? Kazım'ın yeteneklerini tartışanın ya futbol bilgisi tartışılır yada üzerinde formayla yazıyor demektir.. Hele ki Kazım yerine Serdar Özkan diyen birinin üzerinde siyah beyaz çubuklu klasik Beşiktaş forması vardır..

GeNç KaRTaL
14.Mayıs.2007, 17:53
Kazım'ın sezon boyunca yaptıkları ortada.Hep yedek bekledi.Bir 2 maçta bir şeyler yaptı.Sırf bu yaptıklarından dolayı sezon boyunca sergilediği performansla Serdar Özkan'dan daha iyi oluyorsa,milli takımı daha çok hak ediyorsa o zaman bence böyle düşünenlerin üzerinde sar-lacivert çubuklu Fenerbahçe forması vardır.Ama ne Serdar Özkan ne de Kazım bence onlardan önce bu kadroda M.Topuz olmalıydı.Terim'in kadro tercihlerine saygı gösteriyorum.Turnuvada görecez kadro tercihlerinin doğru mu yanlış mı olduğunu..

YusufT
14.Mayıs.2007, 22:19
Mevlüt siradan oyuncuyca, o zaman Benzema ve Gomis'de o zaman siradan bir oyuncu. Su ikiliden sonra bu yil belkide en iyi oynayan forvet Mevlüttür(Takima katki acisindan).

eXcitinG
14.Mayıs.2007, 22:27
Mevlüt sıradan bir oyuncudur.. Ne Semih'ten ne Mehmet Yıldız'dan nede Gökhan Ünal'dan daha kaliteli bir oyuncu değildir.. Fransa liginin kalitesizliği ortadadır, bizim ligimizle kıyaslanamaz bile.. Mevlüt bence oldukça gereksiz olmuş.. Büyük ihtimalle kadrodan çıkarılacaktır.. Kazım'ın Türk pasaportu vardır ve anneside Kıbrıs Türk'ü dür.. Kazım İngiltere'de doğduysa onun suçu ne? Kazım'ın yeteneklerini tartışanın ya futbol bilgisi tartışılır yada üzerinde formayla yazıyor demektir.. Hele ki Kazım yerine Serdar Özkan diyen birinin üzerinde siyah beyaz çubuklu klasik Beşiktaş forması vardır..

Burakcım seni takdir etmişimdir sürekLi, her zaman yazdıkLarının çoğuna katıLmışımdır da bu son yazdıkLarın için asLında seninLe saatLerçe tartışırım, asıL sen tam Sarı Lacivert forma iLe yazmışsın bunLarı. Yani Serdar özkan ı CoLin kazıma göre aLt görüyorsan kusura bakmada bir yaLnışLık vardır bu işin içinde, Ayrıca Fransa Ligi gibi çok kaLiteLi bir Ligi biLe bizim aLtımızda görüyorsanda da büyük yaLnıştır. CoLin kazım bütün sezon ne yaptı ? Bir CheLsea maçı oynadı vs iki hareket yaptı oLdu kLas oyuncu, geLecek vaad eden isim mi ? Serdar özkan bunLarı sezon başından beri üstüne koyarak yapıyor. Yapma Burak sen bari yapma yani.

El Comandante
14.Mayıs.2007, 22:47

Gene klasik yorumlarindan birisini yapmissin.
Mevlüt hakkinda bilip bilmeden atman hos olmamis,bence maclarini izle,oynadigi futbolu gör ondan sonra yanlis yaptiginin farkina varirisin.Adam takimini tek basina ligde tuttu.Fransa liginde gol atmak cok zordur,o 11 gol atti.Bu yasinda yetenek fiskiriyor adamdan,takimda olmasi gayet dogal.

Kazim Kazim demissin Chelsea ve Psv maclarindan baska iyi oynadigi mac yok bence,cok ruhuz oynuyor maclarda.Sadece calim atarak futbolcu olunmaz ! Euro 2008 de adamin ayagini koparirlar,böyle oynarsa.Bize 90 dakika sahada mücadele edecek ve iyi oynayabilecek futbolcular lazim.Mehmet Topuz kesinlikle alinmaliydi,tam istedigimiz futbolcu.

Mehmet Yildiz bu takimda mutlaka olmaliydi orasi ayri nokta,14 gol atip 13 asist yapmis birisinin Milli takimda olmamasi kesinlikle hayal kirikligi.Ümit Karani anladik sorunu var,ama Mehmet Yildizi mutlaka cagirmaliydi.

shamur1
14.Mayıs.2007, 22:55
Anlamıyorum bu Fransa Ligi neden kalitesiz oluyor ? Avrupanın önde gelen takımları buradan oyuncu alıyor hep , futbolcu fabrikası gibi bir ülkeden bahsediyoruz. Lyon,Marsilya,Lille,Monaco,Lens,PSG,Auxerre,Rennes ,Bordeoux vs gibi güçlü takımları var. Neye göre bu lig kalitesiz oluyor ki . Son 5 sene şampiyon Lyon mu diye ? Çok saçma .. Ayrıca Mevlüt ve Serdar konusunda da katılmıyorum.Serdar Özkan , Colin Kazım'dan gerek performans gerek de yetenek olarak üstün.

İşte Colin Kazım..

Türkiye Süper Kupası 1 Maç Gol yok
Türkiye Kupası 4 Maç 1 Gol
Turkcell Süper Lig 28 Maç Gol yok
Özel Maçlar 5 Maç 1 Gol
Avrupa Şampiyonası 2 Maç Gol yok

Tartışılan Mevlüt ise Sochoux'da oynamasına rağmen Fransa Liginde bu kadar gol atması onun boş, sıradan bir oyuncu olduğunumu gösteriyor ? Yani şu gencecik adamı eleştirmeye gerek var mı.İddaadan bile takip etsen bilmen lazım ki Fransa ligi maçları genelde alt biter. 3 gol zor olur yani. Daha ne yapsın Mevlüt ?

Melekovic
14.Mayıs.2007, 23:10
Kazımla ilgili çok tartışmaya gerek yok bence.Denenmek üzere alınmış bir oyuncu.Acaba uyar mı diye.Gönderileceklerin içinde olacaktır tahminimce.Kazım iyi kumaşı olan bir oyuncu ama kafa yapısı ters orantıda.O yüzden bir gelişme göstereceğini sanmıyorum.İşte aralarda bir maçta çıkar güzel bir hareket yapar gol olur diğer maçlarda ortadan kaybolur.Onun başına aşırı disiplinli gerekirse canını çıkaracak kadar yoracak bir teknik direktör lazım.Bu kadar kısa sürede milli takım teknik direktörü adam edemez.Zico'nunda oyuncularına serbestlik tanıyan bir yapısı var.Diğerlerine pozitif yansıyan onun tipindeki bir oyuncuya negatif yansıyor.

Serdar Özkan'a gelince; bence Dünya Kupası elemelerinin ilerleyen maçlarından itibaren ilk 11'in değişmezi olacaktır,şampiyona sonrasına düşünülüyor.Aynı durum sakat olmasaydı uğur içinde geçerli olacaktı.

Şampiyona sonrasına düşünülmesinde Fatih Terim'in inandığı oyuncularla yola çıkmasınında bir rolü var tabiki.Çünkü iyi bir derece yapıp transferini düşünüyor şu anda.O yüzden kendine göre garanti gördüğü oyuncularla bu yola çıktı.

Ne diyelim,umarım başarılı oluruz.

Mehmet Aurelio konusu ise ayrı ve uzun bir konu.Artık Fifa'da ve Uefa'da bile bu durumlar kaygıyla karşılanıyor.Gerçekten bu durum böyle giderse 10 sene sonra dedikleri gibi bir ülkeyi Arjantin B takımı başka ülkeyi Brezilya C takımı gibi seyredebileceğiz.:D:D:D

anilton
14.Mayıs.2007, 23:11
Serdar Özkan Colin Kazım'dan yetenek,performans ve form bakımından çok çok üstündür.Hele ki yetenek konusunda tartışmaya gerek bile yok.Futbol sahasında futbol konuşur Hip-Hop dansı değil.Evet Colin Kazım yeteneklidir ama Hip-Hop konusunda...

Neyse fazla konuşmaya gerek yok,zaten her şey belli ve ortada.Olaya objektif bakan bunu rahatlıkla anlar...

Colin Kazım Euro 2008'e gidemeyeceği için bunu tartışmanın bir anlamı yok...

BlackEagle19o3
14.Mayıs.2007, 23:18
Demek Fransa liginde atılan 11 gol Türkiyede 30 gol ediyor öylemi?
Adama sormazlarmı madem bu kadar kalitelide bu lig niye 6-7 senedir hep aynı takım şampiyon oluyo?
Ayrıca diyosun ki Kazım'ın yerine Serdar Özkan olmalıydı sağ açıkta Serdar'ın yaptıklarını bütün sağ açıkların yarısı yapar ama Kazım'ın yaptığını Türk pasaportlu hiç bir profesyonel futbolcu yapamaz.Adam bir kere morel bozukluğuna uğramıyor, dış etkilere aldırmıyor,çok iyi top saklıyor,bir pozisyon için kimseye bağırıp çağırmıyor yani tam bir profesyonel ve bu tür turnuvalarda stres yükü çok olur.Kazım'da bizce profesyonel sizce de umursamaz olduğundan bu turnuvada Serdar Özkan'dan daha çok işe yarar;;)

Zaten sana kalsa Semih'i kadrodan çıkartıp Nobre'yi almalı artık o yorumlara diyecek başka bişey bırakmıyorsun(defansı yoran,yıkıcı,ilerde pres yapan deyince akla Nobre geliyor çünkü)

Nobre Türk olsa evet Milli Takıma alınmasını savunabilirdim.Ama ben Aurelio'nun istisna olarak kalmasını istiyorum.

Allah aşkına kaç kere izledin Mevlüt'ü:icon_neutral:
Ayrıca Kazım bana göre Türk değildir.Babası İngiliz,Kıbrıs Türk'ü olan annesi.İngiltere Milli Takım kapasitesinde olsa Türkiye'yi tercih edecekti sanki.Neyse konu o değildi.Asıl Kazım'ın Serdar'dan daha iyi olduğunu iddaa eden birisinin üzerinde Fenerbahçe forması vardır!Gerçekler,istatistikler,herşey ortada ;)

scolari12111
14.Mayıs.2007, 23:21
serdar özkan ın yaptıkarını her sağ kanat oyuncusu yapar diyn bir arakadaş var.şunu soracağım o fb de oynasaydı ne derdi???dünya nın sayılı sağ açıklarından biri olurdu.bjektif yorumlar yapın,serdar özkan ın yetenekleri ortada tartışmaya gerek yok..kazım ın ing tecrübesi falan da hikaye,alt ligde oynamış,bir sezonda 5 6 gol atmış...hızı ve yapısından başka bir özelliği yok.objektif düşünüyorum,buna emin olun...fatih terim bunu her zaman yapmıştır...büyük takımlardan oyuncu alma zorunluluğu hissetmiştir,bunu da fb den yana kullandı...yapacak birşey de yok..

Universal
14.Mayıs.2007, 23:25
Anlamıyorum bu Fransa Ligi neden kalitesiz oluyor ? Avrupanın önde gelen takımları buradan oyuncu alıyor hep , futbolcu fabrikası gibi bir ülkeden bahsediyoruz. Lyon,Marsilya,Lille,Monaco,Lens,PSG,Auxerre,Rennes ,Bordeoux vs gibi güçlü takımları var. Neye göre bu lig kalitesiz oluyor ki . Son 5 sene şampiyon Lyon mu diye ? Çok saçma .. Ayrıca Mevlüt ve Serdar konusunda da katılmıyorum.Serdar Özkan , Colin Kazım'dan gerek performans gerek de yetenek olarak üstün.

İşte Colin Kazım..

Özel Maçlar 5 Maç 1 Gol

Tartışılan Mevlüt ise Sochoux'da oynamasına rağmen Fransa Liginde bu kadar gol atması onun boş, sıradan bir oyuncu olduğunumu gösteriyor ? Yani şu gencecik adamı eleştirmeye gerek var mı.İddaadan bile takip etsen bilmen lazım ki Fransa ligi maçları genelde alt biter. 3 gol zor olur yani. Daha ne yapsın Mevlüt ?

Yazdıklarına katılyıroum. Fransa ligi Dünya'nın en iyi liglerinden birisidir. Sistem oyununu oynanıyor ve tamamen taktik üstüne kurulu bir lig. Mevlüt ise bu köken ile yetişmiş nadir oyuncularımızdan olduğu için bu milli takımda yer alması gereken isimlerden birisidir.

Kazım Kazım'a gelince İngiliz Futbol kültürü ile yetişti. Yetenekli bir oyuncu olduğu kesin; ama bu sezon istenileni veremedi. Chelsea maçı dışında golü yok ve bir kaç asist ile oynadı. Bu nedenle Kazım'ı kadroya almak riskli bir karardır. Serdar Özkan daha doğru bir tercih olurdu; ama tercihlere saygı duymak gerekir. Bu takım Avrupa Kupasını kazanırsa burada yazdığımız çoğu şeyden pişman olmamak için bence çok kötü yönde eleştirmemek gerekir.

Jesus_FB
15.Mayıs.2007, 00:04
maşşallah yine takım kavgaları başlamış :) Arkadaşlar milli takım konusunda objektif bakamıyorsanız yorum yapmayın kimse kimseyi kırmasın böylece

Onurap
15.Mayıs.2007, 00:10
Colin kazım da kontrasyon sorunu var önemli maçlarda çok iyi oynuyor mesela bir bjk maçı..Hızlı teknik güçlü bir oyuncu..2. yarı oyunda girerse faydalı olabilir..Çok üzerinde tartışılacak bir oyuncu değil..Ve bana göre colin serdardan daha kaliteli bir oyuncu..

TürkuAz
15.Mayıs.2007, 00:10
Colin Kazım ---> Mehmet Topuz [Serdar Özkan]

Semih Şentürk ---> Mehmet Yıldız

Bence bu şekilde olmalıydı seçimler..

Universal
15.Mayıs.2007, 01:18
Colin Kazım ---> Mehmet Topuz [Serdar Özkan]

Semih Şentürk ---> Mehmet Yıldız

Bence bu şekilde olmalıydı seçimler..

Semih Şentürk tercihine katılmıyorum. Mehmet Yıldız kadroda olabilirdi; ama Semih'in yerine değil. Semih TSL Gol Kralı ve Şampiyonlar Liginde çeyrek final yaşamış takımın forvetidir. Bu nedenle milli takıma katkısı Mehmet Yıldız'dan daha fazla olacaktır. Yıllardır Avrupa maçlarına çıkıyor.

DisCo
15.Mayıs.2007, 01:57
Fatih Terim kadro ile ilgili neler söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yaptığı kadro tercihi hakkında ilk kez konuştu. Antalya'da düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalar yapan Fatih Terim çok eleştirilen forvet seçimi hakkında da "Semih, Nihat, Halil ve Mevlüt şu an herkesten daha formdalar. O yüzden tercih ettim" dedi.

Fatih Terim Emre Aşık ve Tümer hakkında da konuşurken sakat oyuncular ve Antalya'da düzenlenen sosyal kamp hakkında da bilgi verdi.

İzlemek için Tıklayın. (http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=38546)

Lionel Andres Messi
15.Mayıs.2007, 02:32
serdar özkan dururken kazımı çağırması yanlış.serdar özkan ardanın çok yakın arkadaşı mükemmel bir ikli olabilirlerdi.serdar özkan ın yeteneğini hepimiz biliyoruz.

ümit karan varken semihi çağırmak ayıp olmuş.i.toroman da alınmalıydı.

ben yazdım yukarda beşiktaşlı olmuşumda haberim yok

mevlütü ciddi anlamda soruorum 3 tane 90 dk oynadığı maç izlediniz mi.cevap evet ya da hayır.
hayır dersen yorumsuz
evet dersen futboldan pek anlamıyoruz galiba.

fransa liginden bahsediyoruz hong-kong liginden değil.nasıl kalitesiz bir lig anlayamadım.oyuncuda 21 yaşında.kalite derken her alanda çok kaliteli bir lig.zidanelar henry ler bizim ligden çıkmadı heralde biraz açıklayıcı mesaj yazalım.ha o ligde serveti 5 kere arka arkaya çalımlayabilen oyuncu yoktur o ayrı konu.

deniz.91
15.Mayıs.2007, 23:35
Terim efendi formda olanları mı kadorya alıyormuş kadrodaki oyuncuların hepsi formdamı acaba:S

Sheriff
16.Mayıs.2007, 00:26
Kazım'ın sezon boyunca yaptıkları ortada.Hep yedek bekledi.Bir 2 maçta bir şeyler yaptı.Sırf bu yaptıklarından dolayı sezon boyunca sergilediği performansla Serdar Özkan'dan daha iyi oluyorsa,milli takımı daha çok hak ediyorsa o zaman bence böyle düşünenlerin üzerinde sar-lacivert çubuklu Fenerbahçe forması vardır.Ama ne Serdar Özkan ne de Kazım bence onlardan önce bu kadroda M.Topuz olmalıydı.Terim'in kadro tercihlerine saygı gösteriyorum.Turnuvada görecez kadro tercihlerinin doğru mu yanlış mı olduğunu.. Geniş kadro da bulduğu şansı iyi değerlendirdi ve herkes tarafından takdir edildi.. Mehmet Topuz konusuna katılıyorum kadroda olmalıydı ama Kazım'ın yerine değil..

Mevlüt siradan oyuncuyca, o zaman Benzema ve Gomis'de o zaman siradan bir oyuncu. Su ikiliden sonra bu yil belkide en iyi oynayan forvet Mevlüttür(Takima katki acisindan).

Hayır Benzema özellikleri olan bir oyuncu hızlı teknik iyi bir bitiriciliğe sahip olan bir oyuncu..

Burakcım seni takdir etmişimdir sürekLi, her zaman yazdıkLarının çoğuna katıLmışımdır da bu son yazdıkLarın için asLında seninLe saatLerçe tartışırım, asıL sen tam Sarı Lacivert forma iLe yazmışsın bunLarı. Yani Serdar özkan ı CoLin kazıma göre aLt görüyorsan kusura bakmada bir yaLnışLık vardır bu işin içinde, Ayrıca Fransa Ligi gibi çok kaLiteLi bir Ligi biLe bizim aLtımızda görüyorsanda da büyük yaLnıştır. CoLin kazım bütün sezon ne yaptı ? Bir CheLsea maçı oynadı vs iki hareket yaptı oLdu kLas oyuncu, geLecek vaad eden isim mi ? Serdar özkan bunLarı sezon başından beri üstüne koyarak yapıyor. Yapma Burak sen bari yapma yani.

Hayrettinciğim Serdar Özkan bana göre sıradan bir sağ kanat oyuncusu benim fikrim bu saygı duyarsın eminim ;;) Kazım'da sezonun son devresine kadar geniş kadrolu takımda şans bekledi ve bulduğu şansı bana göre iyi değerlendirdi ve şu anda bu mevkideki en formda isimlerden biri ve gelecekte bana göre büyük bir yıldız olacak.. Fransa liginde Lyon'u zorlayan bir takım yok yıllardır.. Kaliteli bir lig olsaydı biraz şampiyonluk mücadelesi olurdu..

Gene klasik yorumlarindan birisini yapmissin.
Mevlüt hakkinda bilip bilmeden atman hos olmamis,bence maclarini izle,oynadigi futbolu gör ondan sonra yanlis yaptiginin farkina varirisin.Adam takimini tek basina ligde tuttu.Fransa liginde gol atmak cok zordur,o 11 gol atti.Bu yasinda yetenek fiskiriyor adamdan,takimda olmasi gayet dogal.

Kazim Kazim demissin Chelsea ve Psv maclarindan baska iyi oynadigi mac yok bence,cok ruhuz oynuyor maclarda.Sadece calim atarak futbolcu olunmaz ! Euro 2008 de adamin ayagini koparirlar,böyle oynarsa.Bize 90 dakika sahada mücadele edecek ve iyi oynayabilecek futbolcular lazim.Mehmet Topuz kesinlikle alinmaliydi,tam istedigimiz futbolcu.

Mehmet Yildiz bu takimda mutlaka olmaliydi orasi ayri nokta,14 gol atip 13 asist yapmis birisinin Milli takimda olmamasi kesinlikle hayal kirikligi.Ümit Karani anladik sorunu var,ama Mehmet Yildizi mutlaka cagirmaliydi.

Senin aksine her konuda bilmişlik yapıp atıp tutmam bildiğim konularda yorum yaparım..

İşte Colin Kazım..

Özel Maçlar 5 Maç 1 Gol

Artık yapabileceği birşey yok elinden gelen bu.. Gidip biyerlerden ne boy satın alabilir nede hız..

Serdar Özkan Colin Kazım'dan yetenek,performans ve form bakımından çok çok üstündür.Hele ki yetenek konusunda tartışmaya gerek bile yok.Futbol sahasında futbol konuşur Hip-Hop dansı değil.Evet Colin Kazım yeteneklidir ama Hip-Hop konusunda...

Neyse fazla konuşmaya gerek yok,zaten her şey belli ve ortada.Olaya objektif bakan bunu rahatlıkla anlar...

Colin Kazım Euro 2008'e gidemeyeceği için bunu tartışmanın bir anlamı yok...
Sen Beşiktaşlı sın sana göre senin oyuncun öyle bana göre Kazım geleceğin yıldızı..

Nobre Türk olsa evet Milli Takıma alınmasını savunabilirdim.Ama ben Aurelio'nun istisna olarak kalmasını istiyorum.

Allah aşkına kaç kere izledin Mevlüt'ü:icon_neutral:
Ayrıca Kazım bana göre Türk değildir.Babası İngiliz,Kıbrıs Türk'ü olan annesi.İngiltere Milli Takım kapasitesinde olsa Türkiye'yi tercih edecekti sanki.Neyse konu o değildi.Asıl Kazım'ın Serdar'dan daha iyi olduğunu iddaa eden birisinin üzerinde Fenerbahçe forması vardır!Gerçekler,istatistikler,herşey ortada ;)
İzlemediğimi nerden biliyorsun? Bende aksini söylemedim annesi Kıbrıs Türk'ü dedim zaten..

serdar özkan ın yaptıkarını her sağ kanat oyuncusu yapar diyn bir arakadaş var.şunu soracağım o fb de oynasaydı ne derdi???dünya nın sayılı sağ açıklarından biri olurdu.bjektif yorumlar yapın,serdar özkan ın yetenekleri ortada tartışmaya gerek yok..kazım ın ing tecrübesi falan da hikaye,alt ligde oynamış,bir sezonda 5 6 gol atmış...hızı ve yapısından başka bir özelliği yok.objektif düşünüyorum,buna emin olun...fatih terim bunu her zaman yapmıştır...büyük takımlardan oyuncu alma zorunluluğu hissetmiştir,bunu da fb den yana kullandı...yapacak birşey de yok..

ben yazdım yukarda beşiktaşlı olmuşumda haberim yok

mevlütü ciddi anlamda soruorum 3 tane 90 dk oynadığı maç izlediniz mi.cevap evet ya da hayır.
hayır dersen yorumsuz
evet dersen futboldan pek anlamıyoruz galiba.

fransa liginden bahsediyoruz hong-kong liginden değil.nasıl kalitesiz bir lig anlayamadım.oyuncuda 21 yaşında.kalite derken her alanda çok kaliteli bir lig.zidanelar henry ler bizim ligden çıkmadı heralde biraz açıklayıcı mesaj yazalım.ha o ligde serveti 5 kere arka arkaya çalımlayabilen oyuncu yoktur o ayrı konu.
Sorayım ozaman sana bu kadar genç tecrübesiz bir oyuncu ki bence yetenek açısından Kazım' dan daha aşağıda olan bir oyuncu yıl boyunca sürekli oynadığı içinmi oynamalı yoksa sana göre Kazım'dan daha mı yetenekli..
Sorunun cevabı evet benimde evimde televizyon var..

Fransa liginde yıllardır şampiyon olan tek takım var.. Mademki lig okadar kaliteli neden kimse zorlayamıyor.. Mevlüt'ü herkes çok iyi biliyor ben bilmiyorum öylemi? Neyi var Mevlüt'ün Allah aşkına bana bir söyleyin.. Boyumu çok uzun, çokmu hızlı, çokmu iyi çalım atıyor, son vuruşları çokmu iyi, nesi çok iyi bana bi söyleyin.. Fransa liginde 11 gol atmış, büyük başarı sanki, Tuncay İngiltere'de 7 gol atmış ona ne diyeceğiz ozaman..Dikkat edin kötü değil sıradan bir oyuncu.. Herhangi bir forvetin yaptığı işi yapar önemli bir özelliği yok sıradan diyorum.. Özel diyince ne anlaşılır? Henry teknik uzun ve bunun yanında bir çok özelliği olan bir oyuncu, Nihat hızlı sert ve isabetli şutları olan teknik bir oyuncu, Hakan Şükür uzun boylu hava toplarında etkili isabetli pasları olan bir oyuncu.. Yani konu orda 11 gol atmış burda 17 gol atmış konusu değil.. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım..

Kazım yetenekli bir oyuncu hızlı şutları iyi kendine özgü özel hareketlerle oldukça rahat adam eksiltebilen, iyi orta yapan, ve avrupa tecrübesi olan bir oyuncu.. Ama izlediğim kadarıyla Serdar Özkan'ın yetenekleri bukadar açık değil ve oldukça genç ve tecrübesiz imkansız kadroda olması.. Serdar Özkan tam performansla oynadığında Kazım'ın tam performanslı oyunu kadar etkili olamaz.. Göreceksiniz ki Kazım gelecekte önemli bir yıldız olacak.. Ki Kazım'ın bu turnuvada yer bulduğu taktirde çok iyi bir performans gösterip yıldızının parlayacağını düşünüyorum.. Evet tüm sezon kenarda oturdu şans bekledi, bulduğu şansları değerlendiremedimi? Chelsea gibi savunmasıyla ön plana çıkan bir takımın savunmasını dağıtmadımı? Serdar ve Kazımla ilgili bu mesajlarınızı unutmayın bir iki yıl içerisinde forumun başına bir iş gelmezse çıkartacağım bu mesajlarınızı :p

Ayrıca yazdıklarımın sadece size dokunan kısımlarını değil tamamını dikkatle okursanız Mehmet Topuz'un kadroda olması gerektiğini belirttim..

Kimse kimsenin kafasındaki kadroyu beğenmek zorunda değil.. Benim bu söylediklerimide beğenmemeniz normaldir.. Bunlarda benim kişisel görüşlerim..

fmhastasi
16.Mayıs.2007, 00:31
Kazım ingiltere premier liginde oynamış,şampiyonlar liginde oynamış en üst seviyede bir oyuncu serdar özkanla kıyaslanamaz bence.colin kazım kalitesini inönü stadındaki maçta çokda güzel belli etti ayrıca:)

Redrum
16.Mayıs.2007, 01:58
beyler sizce bu takım gol atar mı? hiç sanmıyorum forvetimiz yok gibi gözüküyor. Bir Ümit Karan'ı niye almaz takıma ben hala anlamış değilim.

extensor
16.Mayıs.2007, 02:16
hakan şükürsüz ve pivot santraforsuz milli takımı gördükten sonra Türk milli takımına olan sempatim azaldı kendime kadrolar elime geçtikten sonra pivot sanhtraforu iyi olan bir takım seçeceğim turnuva için trezeguet oynarsa fransfayı tutabilirim hugo almeida oynarsa portekizi tutarım
hele türkiye maçlara nihat mevlüt nihat tuncay - gökdeniz ikilileriyle çıkarsa
16. takımım Türkiye olur

El Comandante
16.Mayıs.2007, 02:21
hakan şükürsüz ve pivot santraforsuz milli takımı gördükten sonra Türk milli takımına olan sempatim azaldı kendime kadrolar elime geçtikten sonra pivot sanhtraforu iyi olan bir takım seçeceğim turnuva için trezeguet oynarsa fransfayı tutabilirim hugo almeida oynarsa portekizi tutarım
hele türkiye maçlara nihat mevlüt nihat tuncay - gökdeniz ikilileriyle çıkarsa
16. takımım Türkiye olur

Ne yazikki Trezeguet´te yok abi :D

Ayrica ne olursa olsun,Türk Milli takimi orada bizi temsil ediyor,desteklemeliyiz.(::)

anil luque
16.Mayıs.2007, 02:34
barana katılıyorum her ne olursa olsun eger orada bır basarı kazanırsak hepımız sevınecegız kazanamazsakn hepımız uzulecegız yanlıs yapılmıs tercıhler bızım sadakatımızı baltalamamalı..

a.arıcı-11
16.Mayıs.2007, 02:44
Sheriff'e aynen katılıyorum.Arkadaşım benim üşenipte yazmadıklarımı sen üşenmemiş ve yazmışsın.Parmaklarına sağlık.Gerçi gene yazdıklarını kimse anlamak istemeyecek ama gende sağ ol!!

http://www.tff.org/Resources/TFF/Images/forma/Forma3.jpg

Ayrıca bu formaları kim giyipte sahaya çıkıyorsa onlara desteğimiz sonsuzdur.

deniz.91
16.Mayıs.2007, 03:02
Bende her nekadar tercihleri yanlış bulsam ve buna ne kadar sinirlensem bile mlli takımımıza desteğimiz tabiki sonsuzdur formayı kim giyerse giysin

GeNç KaRTaL
16.Mayıs.2007, 03:10
Bakalım Kazım eğer 23 kişilik kadroda kalmayı başarabilirse ve turnuvada şans bulursa ne yapacak? O zaman bu yazdıklarımızın bir anlamı olacak.İnşallah siz haklı çıkarsınızda Kazım milli takımımıza en iyi katkıyı yapar.

extensor
16.Mayıs.2007, 03:55
Türklüğümden kimsenin şüphesi olmasın benim için can feda edenlerin yurduna benimde canım feda ama kardeşlerim bu futbol devlet idaresi falan yapılmıyor burada spora dayalı güzel bir rekabet var ben tabiki ne kadar maç varsa izleyeceğim yine her büyük yaz turnuvası olduğu gibi odamı namı diğer mahzeni kullanıma açacağım 1 ay dışarı çıkmıycaz traş bile olmuycaz :D bira şişeleri yerden kalkmayacak sızacağız maç yoksa maç yorumları programlar izleyeceğiz hiç olmadı fm oyanayacağız arkadaşlarla ama benden size tavsiye bu işi ne kadar siyasallaştırırsak ne kadar büyültürsek cezasını o kadar kötü çekiyoruz 1998 te abdullah öcalan şerefsizi italyada barınırken italyaya savaş açtık galatasaray - juventus maçı almanyaya alındı maçı son dakika golüyle kurtardık 1998 de çeyrek finale çıkmayı kıl payı kaçırdık. yine isviçre maçları malümdür ben 2004 avrupa şampiyonasında angelos charisteas yüzünden yunanistanı destekledim. oradaki 11 tane futbolcu yunanistan başbakanını yunanistan askerini temsil etmiyor yunanistan halkını temsil ediyor. herkes kendi halkını temsil ediyor ben 2 sene önce trinindant tobago kalecisi hislop yüzünden trinindant a sempati duydum 2002 dünya kupasında senagale 2004 te çeklere sempati duydum bunlar hep insanları yakınlaştıran şeyler.

ama bir türkün alevi diye kadroda hiç düşünülmemesi (ümit karan) beni milli takımdan soğutuyor ben alevi değilim ama türk halkının bir kısmı alevidir böyle ayırım yapılamaz
ibrahim üzülmez ülkücü bir arkadaş diye devamlı milli takıma çağırılması beni rahatsız ediyor ondan daha çok hakedenler de oldu ama çağırılmadılar.
Mehmet aurelionun sırf kıçımızı kurtarsın diye milli takımda bulunması beni deli ediyor asla kabullenemiyorum asla inanmıyorum
hakan şükürün bunca emekten sonra böyle dışlanmasıda bardağı taşıran son damla oluyor tutmuyorum Türk milli takımını

ayrıca objektif yorum yapacak olursam da Türkiye kadro olarak gruptaki en kötü kadroya sahip ve bence türkiye sıfır çeker portekiz 7 isviçre 6 çekler 4 Türkiye 0 puan alır diyorum

anilton
16.Mayıs.2007, 04:06
@extensor

Yazının ilk paragrafına katılmakla beraber ikinci paragraftaki tutumunun ve düşüncelerinin son derece yanlış olduğunu belirteyim...

Han12
16.Mayıs.2007, 08:31
Arkadaşlar çok karışık konular bence de kadroda olmaması gereken 4-5-6 futbolcu var, ve onların yerine alınabilecek isimler var. Mehmetler vs. vs. ben hatta mavi-beyaz milli takım formasından da nefret ettim ama naapalım üstlerinde o bayrak var o yüzden destekleyecez çaresiz, hem de tüm gücümüzle...

scolari12111
16.Mayıs.2007, 09:37
o senin düşüncelerin tabi kazım daha iyi diyebilirsin,dediğin gibi senin görüşlerin.ne benim senin düşüncelerini ne de senin benim düşüncelerini kabullenmek gibi bir zorunluluğumuz yok.sen kazım oynasın dersin ben serdar,bir başkası çıkar veli der bu uzayıp gider.sonuçta fatih terim kadroyu seçer biri oynar:)

meddah
16.Mayıs.2007, 19:31
Fransa Ligi 15-20 senedir dışarıya peynir ihrac eder gibi üst kalite futbolcu dağıtan bir lig. Ve bu dağıttığı adamlar da çoğunlukla gittikleri yerde kalıcı olan adamlar (Platini, Papin, Cantona, Zidane, Deschamps, Desailly, Thuram, Henry; hatta ithal malı Ronaldo, Ronaldinho, Drogba, Uzar, Gider..); bizim henüz Tugay ve Nihat dışında uluslararası alanda kalıcı olabilmiş adamımız yok, ki onlar da üst kalite oyuncular değiller.

Bu ihracat furyası sebebiyledir ki, bahsi geçen süredir Fransa'da doğru düzgün istikrar yakalayan takıma rastlanmadı; bir sene şampiyonluğa oynayan takım, ertesi sene düşmemeye oynadı, veya tam tersi (ancak son 3-5 sezondur teknik ve ekonomik bir düzen tutturan Lyon aradan sıyrıldı, ama lig başaltından itibaren kaynamaya devam ediyor).

Bizde de mesela, 2002 Dünya Kupası'na giderken içeride Galatasaray ligin tozunu atıyordu. Yine tam aynı dönemde, ligimizin b sınıfı takımlarından Gençlerbirliği'nden çıkmış Geremi isimli bir adam Real-Chelsea şeklinde devam edecek üstdüzey kariyerine başlamıştı.

Ha, belki de Mevlüt balon çıkacak. Bilemem. İlerleyen dönemde hep beraber göreceğiz işte.

koldakoc
17.Mayıs.2007, 03:16
Hakan Şükür' ün olmaması güzel bir karar.yani zamanında gercekten iyiydi ama artık zamanı doldu sanırım.ama bunun yanında Tümer neden kadroda? Tamam o da zamanında iyi bir futbolcuydu ama artık o da bitik.. Nerede Mehmet Topuz?? 5 tane Tümer e bedel bence su anda... Kötü bir kadro ne yazıık ki :(

Onurap
17.Mayıs.2007, 03:41
Hakan Şükür' ün olmaması güzel bir karar.yani zamanında gercekten iyiydi ama artık zamanı doldu sanırım.ama bunun yanında Tümer neden kadroda? Tamam o da zamanında iyi bir futbolcuydu ama artık o da bitik.. Nerede Mehmet Topuz?? 5 tane Tümer e bedel bence su anda... Kötü bir kadro ne yazıık ki :(

Niye bitmiş tümer?Larrisda oynadığı maçları veya kaç gol attığını biliyormusun?Ayrıca bitik tümer olimpiyakosla prensipte anlaşmış..

Cengo
19.Mayıs.2007, 12:30
Tümer'in Milli Takım'a seçileceğini sorsaydınız 5 ay öncesinden söyleyebilirdim.
Tümer gibi bir oyuncumuz yok ve uzun zaman da göremeyeceğiz, Tümer'in yeteneğini tartışanın futbolundan şüphe ederim.

nerazzuri
19.Mayıs.2007, 15:26
Cengiz abiye katılıyorum. Ayrıca Tümer tüm Yunanistan'ı kendine hayran bırakarak şov yapmıştır.

Yanlış hatırlamıyorsam 9 gol attı. Bir o kadar da gol pası verdi. Tümer'in bittiğine inanmıyorum. Ki en yakın örneği Yunanistandır.

Hatta Yunanistan'ı 4-1 yendiğimiz maçta bu forumda kimin Tüme için ne dediğini de biliyorum. Şimdiki yorumlarınıda biliyorum.

Emurafu
19.Mayıs.2007, 15:47
Gökhan gönül ve Hamitin euro 2008 de oynaması zormuş..Sag bek sabrinin olacakmış.Zan hala sakatmış..Kronik bir sakatlıgı varmış.Dün gece euro goolde konustular..Almanyadan bir yazar telefonlar baglandı söyledi..Defans'da sorunlar çekebiliriz..

Varonil
19.Mayıs.2007, 15:52
Gökhan Gönül'ün sakatlığı çok kötü oldu gerçekten.

Tümer konusundaki yorumlara bende birkaç şey eklemek istiyorum.Tümer hala oynayabilecek düzeyde.Larissa'da çok iyi bir sezon geçirdi .. Hırsı,tecrübesi ve azmi ile sahadaki oyunculara ve takıma katkısı çok büyük olacaktır.

Onurap
19.Mayıs.2007, 18:16
M.topuzu almadığına pişmandır şimdi sabri sağbek için hiçde iyi değil..

Universal
23.Mayıs.2007, 21:54
Bugün özellike futbol yorumcuları ve gazeteciler genelde Kazım'ın performansından etkilendiklerini ve Hamit'in durumu belirsiz olduğu için Kazım'ın ilkonbirde oynaması gerektiğini belirtiyorlar. Kazım eğer bu kadar etkili ise bu turnuvada patlayacak bir oyuncu olacaktır.

GeNç KaRTaL
24.Mayıs.2007, 00:49
Hamit dün çift kale maçta forma giymiş ve sonuna kadar sahada kalmış.Bu iyi haber gerçekten.Gökhan Gönül ise büyük ihtimal forma giyemeyecekmiş Avrupa Şampiynasında.

anilton
25.Mayıs.2007, 03:25
Gökhan Gönül kadrodan çıkartıldı.Çok yazık oldu...:(

deniz.91
25.Mayıs.2007, 03:32
Millilerde şok gelişme !..

Avrupa Şampiyonası'na Almanya'da hazırlanan milli takımımızda şok bir gelişme yaşandı. Sakatlığından dolayı idmanlara çıkamayan ve 23 kişilik aday kadroda olup olamayacağı belirsiz olan Gökhan Gönül kadrodan çıkarıldı.

Alicanfmfan
25.Mayıs.2007, 03:40
Gökhan'a üzüldüm.Sabri de mükemmel bir futbolcu inşAllah herşey istedigimiz gibi gider

Emurafu
25.Mayıs.2007, 04:43
Hamit'inde oynaması zor..Sag bek sabri ve Kaş'a kaldı..Kaş sag bek oynarsa biraz bindirmeli oynamalı..Çok çakılı oynuyor.Gökhan'ın olmaması Türkiye hem fenerbahçe için büyük kayıp oldu..Gökhan'ın yıldızı parlayabilirdi..

Varonil
25.Mayıs.2007, 04:52
Çok kötü oldu Gökhan'ın sakatlığı, ülkemiz adına.Sağ beke Sabri ve İ.Kaş kalmış oldu böylece.Hamit de iyileşiyor. Umarım hayırlısı ne ise o olur ..

Onurap
25.Mayıs.2007, 04:55
İ.kaşın kadrodo olması mucize bide sağbek oynarsa işimiz var! M.topuzu arasın şimdi fatih hoca!!!!!

Emurafu
25.Mayıs.2007, 05:12
Kadro için hiçbirsey geç degil..Fatih hoca isterse yine kadroya cagrabilir..Topuz'u bence cagıracaktır:)

GeNç KaRTaL
25.Mayıs.2007, 05:24
Kadro için hiçbirsey geç degil..Fatih hoca isterse yine kadroya cagrabilir..Topuz'u bence cagıracaktır:)

Sanmıyorum.Bundan sonra kadroya kimse almaz.Zaten demiş kadroya kimseyi almayacağım diye.

fmsmyrna
28.Mayıs.2007, 21:12
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, kadroyu açıkladı. 26 kişilik mevcut kadroyu 23'e indirdi.

İşte gönderilen isimler.....
Halil Altıntop
Yıldıray Baştürk
İbrahim Kaş kadrodan çıkartıldı.

Milli Takım'ın 23 kişilik kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Uğur Boral, Mehmet Aurelio, Kazım Kazım, Semih Şentürk

Beşiktaş: Rüştü Reçber, Gökhan Zan

Galatasaray: Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Balta, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan, Emre Güngör

Trabzonspor: Tolga Zengin

Ankaraspor: Emre Aşık

Newcastle United: Emre Belözoğlu

Larissa: Tümer Metin

Bayern Münih: Hamit Altıntop

Middlesbrough: Tuncay Şanlı

Rubin Kazan: Gökdeniz Karadeniz

Villarreal: Nihat Kahveci

Sochaux: Mevlüt Erdinç

Ayıp yahu gerçekten ayıp Yıldıray çıkıyor Ayhan orada.İbrahim kaş çıkıyor Emre Aşık-Güngör orada

deniz.91
28.Mayıs.2007, 21:17
Yıldırayın yerine Ayhan İbrahimin yerine Gökhan Zan çıkmalıydı

Since-1907
28.Mayıs.2007, 21:20
yıldıray nasıl çıkarılır aklım almıyor ya :(

Jesus_FB
28.Mayıs.2007, 21:55
Ayhan ile Yıldıray'ı bir tutumamak lazım Ayhan oyunun iki yönünüde oynayabilen biri Yıldıray ise öyle değil. Yıldıray tarzında Tümer ve Emre gibi oyuncular olduğunuda düşünürsek bence ayrılması doğru bir karar oldu.

Halil Altıntop'un çıkarılmasını bekliyordum Terim'in ona şans vermeyeceği belliydi. Peki İbrahim Kaş neden çıktı zaten sağ bek tarafı Gökhan sakatlanınca Sabriye kaldı diyelimki Sabride sakatlandı yada ceza aldı o zaman ne olacak hamiti yine bek mi görecez

BeeTLeJuiCe
28.Mayıs.2007, 21:59
Terimin Sol Bek'te düşündüğü iki isim; Uğur ve Hakan. Hakan cezalı duruma düşse, sakatlansa, işimiz yaş.

Hatta Terim'den şöyle birşey bekliyorum ben. Portekiz karşısında hızlı diye Uğur'u oynatır bekte :)

deniz.91
28.Mayıs.2007, 22:27
Uğur boraldan bek olmaz kanımca saunma anlayışı düşük bir oyuncu

TR.CaPTaiN
28.Mayıs.2007, 23:18
Bana göre tam anlamıyla rezillik. Yıldıray ve Halil'e gelene kadar kadrodan çıkarılması gereken çok adam var.

Fernando Gago
28.Mayıs.2007, 23:30
Halil Altıntop milli takıma hiçbir katkı yapamadı doğru karar verilmiş Yıldıray isabetsiz olmuş harbiden ...

remake
29.Mayıs.2007, 00:07
Yildiray kadrodan nasil cikar? Takim oyunu oynayabilen ve terimin hizli pas taktigini belki de tek uygulayabilecek olan AMC oyuncumuz kadroda yok. Allah hepimize kolaylik versin. Turnuvadan once saclari kazitin derim cunku yapmazsaniz yola yola kel kalirsiniz...

gerrrard
29.Mayıs.2007, 00:40
Yıldıray çıkıyor,Halil çıkıyor. Hamit'inde performansı düşecektir Halil çıktığı için. Kazım-Kazım-Kazım mıdır nedir kaç tane Kazım'ı varsa o kalıyor kadroda. Tümer yerine Yıldıray çıkıyor. İbrahim Kaş neden çıkıyo ? Sağ kanatta Sabri'den başka adam yok napcaz biz ?

extensor
29.Mayıs.2007, 03:34
kadro bu olacak
----------------------volkan
----------------------rüştü
----------------------tolga
---sabri--------emre--------servet--------balta
---hamit-------emreAşık------zan----------uğur
------------------mehmet aurelio
------------------topal
---------gökdeniz-----------emre
---------ayhan-------------tümer
nihat-------------------------------arda
kazım-----------------------------tuncay
-----------------semih
-----------------mevlüt

bu sistem ve bu alternatifler olacak ama bu santraforlar çok yetersiz kalacak ben son derece umutsuzum

Professeur
29.Mayıs.2007, 04:31
Yıldıray çıkıyor,Halil çıkıyor. Hamit'inde performansı düşecektir Halil çıktığı için. Kazım-Kazım-Kazım mıdır nedir kaç tane Kazım'ı varsa o kalıyor kadroda. Tümer yerine Yıldıray çıkıyor. İbrahim Kaş neden çıkıyo ? Sağ kanatta Sabri'den başka adam yok napcaz biz ?
Hamit sağ kanat kanımca.Bir de Halil sağ kanatta fazla verimli değil.Bu arada bende Terim'den sürpriz bekliyorum Portekiz maçında Uğur'u sol bek oynatabilir.Tek forvet ile oyanayacağız dedi Terim dolayısıyla 4 forvetten 1'i çıkacaktı bu da Halil oldu.Yıldıray konusuna bende katılıyorum.

Sheriff
29.Mayıs.2007, 04:58
Volkan
Hamit,Servet,Zan,Balta
Kazım,Emre,Marco,Arda,Tuncay
Nihat

11 böyle olur sanırım..

Nocna Mora
29.Mayıs.2007, 05:59
Hamitin bek oynaması bence çok zor.

Sheriff
29.Mayıs.2007, 11:30
Hamitin bek oynaması bence çok zor.
Gökhan kalsaydı orda oynamazdı ama o mevkide Sabriyle kıyasladığımızda Hamit daha verimli olabilir..