Log in

View Full Version : UEFA Sivas'ı seçti

nerazzuri
13.Mayıs.2007, 02:43
Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, ''UEFA'ya göre UEFA Kupası'na çağrılacak takım Sivasspor'dur. Yani Sivasspor UEFA'ya, Beşiktaş da Intertoto'ya gidecektir'' dedi.
Ünsal, kulüp tesislerinde bazı yöneticilerle birlikte yaptığı basın toplantısında, cumartesi günü oynanan son hafta müsabakalarından sonra Sivasspor'un averajla üçüncü sırada olması gerekirken, birden bire bu üçüncülüğün, dördüncülüğe dönüştüğünü öne sürdü.

Birçok televizyon kanalında önce Sivasspor'un üçüncü olduğunun ilan edildiğini öne süren Fikret Ünsal, şöyle konuştu:

''Ama daha sonra televizyonlara açılan telefonlarla birden bire bu üçüncülük dördüncülüğe dönüştü. (Üçlü averaj sistemi devreye girdi) denildi. Biz de bunun üzerine hemen araştırmalarımızı yaparak televizyon kanallarına ulaştık. Bunun yanlış olduğunu, Sivasspor'un kesinlikle üçüncü olarak tescil edilmesi gerektiğini söyledik.''

'YANLIŞI DÜZELTMEK İSTİYORUZ'

Sivasspor olarak herhangi bir haksız istekte bulunmak veya birilerini karalamak gibi niyetlerinin olmadığını ifade eden Ünsal, ''Biz bir yanlışlığı düzeltmek için bu açıklamaları yaptık'' dedi.

Bu konudaki statü ve talimatnameye göre Sivasspor'un üçüncü olması gerektiğini savunan Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Zaten hukuki mantık da bunu gerektirir. Biz bunu iddia ettik ve bugüne geldik. Muhtemelen yarın, federasyon yönetim kurulu toplanacak. Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda herhangi bir görüş açıklamadı. Daha doğrusu karar vermedi. Ama karar vermemesine rağmen ne yazık ki, basında estirilen rüzgarla Beşiktaş tüm gazetelerde üçüncü sırada yer aldı. Oysa Beşiktaş İntertoto'ya, Sivasspor UEFA'ya gidecek. Gerçek buydu.''

'UEFA BİZİ ÇAĞIRIYOR'

Kendilerinin bu yanlışlığı düzeltmek istediklerini ifade eden Ünsal, ''UEFA nezdinde bizim federasyonumuzun da bir hataya düşmemesi için konunun üzerine gittik. Hem kendi hakkımızı aramak açısından, hem de ileride olabilecek böylesi yanlışların bir daha basınımız tarafından da yapılmaması açısından hakkımızı arama yoluna girdik'' diye konuştu.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan lig puan durumunu basın mensuplarına gösteren ve bu puan durumunda Sivasspor'un üçüncü sırada gösterildiğini belirten Ünsal, şöyle devam etti:

''Bugün aldığımız UEFA'nın yayınladığı listede Sivasspor'un UEFA'ya katılacağı da resmen UEFA tarafından açıklanmıştır. Yani UEFA'nın Türkiye'den çağıracağı takımın biri kupa galibi Kayserispor, biri de Sivasspor'dur. Bu resmen de UEFA tarafından açıklanmıştır. Hal böyle olunca bu yanlışlığı düzeltmek de elbette ki bizlere düştü.''

'FEDERASYON HATA YAPMAMALI'

Sivasspor'un amacının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu dile getiren Ünsal, ''Biz hakkımızı aradık. Bu da bizim en doğal hakkımızdı. Biz aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA nezdinde bir hataya düşmemesi derdindeyiz'' dedi.
Bu konuda avukatlarının çalışmalarını halen sürdürdüğünü ifade eden Ünsal, şöyle konuştu:

''Bizim Futbol Federasyonu olarak UEFA'ya başımız bağlıysa burada UEFA zaten sonucu açıklamış. Sivasspor'u üçüncü olarak ilan etmiş. Adı üstünde zaten UEFA Kupası. UEFA'ya göre UEFA Kupası'na çağrılacak takım Sivasspor'dur. Yani Sivasspor UEFA'ya, Beşiktaş da İntertoto'ya gidecektir. Bunu tüm futbol ve Türk kamuoyunun takdirlerine ve bilgilerine sunuyoruz.''

Ünsal, İntertoto'ya katılıp katılmayacaklarının sorulması üzerine, ''Gitmek zorundayız. Ama bizim UEFA'ya gitmeme gibi bir durumumuz yoktur. Bu artık UEFA tarafından resmen tescillenmiştir. Futbol Federasyonu da tescilleyecek, olay bitecektir'' diye konuştu.

'HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARARIZ'

Futbol Federasyonu'nun bu konudaki kararını bekleyeceklerini ifade eden Ünsal, şunları kaydetti:

''Yarın federasyon tescil eder, ondan sonraki aşamasına da bakarız. UEFA kriterleri neyi emrediyorsa biz ona hareket ederiz. Bize bir haksızlık yapıldıysa hukuki yoldan nereye kadar gidilebiliyorsa, gerekirse Danıştay'a kadar gideriz. Biz hakkımızı sonuna kadar ararız. Çünkü dünyanın hiçbir ülkesinde averajla üstün olup da böyle altta kalan takım görülmemiştir. Bunu hiçbir hukuki mantığa oturtmak mümkün değil.''

Ünsal, Sivassporlu Mehmet Yıldız'ın milli takıma alınmamasıyla ilgili bir soru üzerine de bunun milli takımın sorumlusu Fatih Terim'in takdiri ve değerlendirmesi olduğunu, üzüldüklerini, ancak buna kendilerinin bir müdahalesi olamayacağını söyledi.

Başka kulüplerden teknik direktörleri Bülent Uygun'a yapılan tekliflerle ilgili soru üzerine de Ünsal ''Evet, benim bildiğim 10'un üzerinde takımdan Bülent Uygun'a teklif var. Bu doğrudur. Ama bizim bildiğimiz Bülent Uygun, Sivasspor'da kalacaktır'' dedi

Kaynak: gençtürkhaber.com

Link: http://gencturkhaber.com/haber.html,0340a

LaigLeNoiR
13.Mayıs.2007, 02:47
Yahu anlamıyorum ne kadar hevesli Sivas'lılar UEFA için gitsinler gerçekten çok istiyorum ne olacak acaba UEFA'ya gitseler.

İnanın ki gitmesini istiyorum Sivas'ın UEFA'ya.Biz intertotoya gidelim önemli değilde...

BeeTLeJuiCe
13.Mayıs.2007, 02:49
http://www.uefa.com/footballeurope/countries/association=135/standings.html

Gayet Sivas 4. gösteriliyor Puan Durumunda.

Bugra19o3
13.Mayıs.2007, 02:54
Federasyon Kural Koymuş Puanlar Aynı Olursa aralarındaki maçlara baklır falan diye...bunu sonucunda Beşiktaş uefa ya gidiyor.ama hala bi kabullenemezlik var...Çok İstiyorlarsa Gitsinler..Nediyelim

onurphaned
13.Mayıs.2007, 02:56
Arkadaşlar yok böyle bir şey. UEFA bu açıklama üzerine olsa gerek puan durumunu düzeltti. Fikret Ünsal da ortalara düştü "Heyo heyo, UEFA'nın sitesine bakın, bizi kabul etti." diye.

Fernando Gago
13.Mayıs.2007, 02:57
UEFA önce 3.olarak göstermişti Sivas'ı şimdi düzeltmişler ortada sorun yok :)

deniz.91
13.Mayıs.2007, 02:59
Ben sivasın gitmesini siterim açıkçası

BlackEagle19o3
13.Mayıs.2007, 03:05

Kimsenin istemesiyle olmuyor bu işler.Biz 3. olduk ve biz gideceğiz Uefa'ya olay bu kadar basit ama bu adam hala konuşuyor:icon_smile:

nerazzuri
13.Mayıs.2007, 03:08
Arkadaşlar ben sadece haberi gördüm paylaşmak istedim ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem.

Fıratcan Alçınkaya
13.Mayıs.2007, 03:13
başka bahara artık...

deniz.91
13.Mayıs.2007, 03:29
Kimsenin istemesiyle olmuyor bu işler.Biz 3. olduk ve biz gideceğiz Uefa'ya olay bu kadar basit ama bu adam hala konuşuyor:icon_smile:
Ben zaten öyle bir durum varsa sivasın gimesini isterim derim yoksa kim 3.sıradaysa o gider haketmiştir

GeNç KaRTaL
13.Mayıs.2007, 03:35
İntertoto'yu neden bu kadar küçümsüyorlarki.Bir kaç sene öncesine kadar Villarreal oradan gelip başarılı olmuştu diye hatırlıyorum..

DisCo
13.Mayıs.2007, 03:47
İsminden dolayı olabilir. İşte Türk anlayışı bu. Tabi ki direk gitmek varken İntertoto'ya katılmayı kimse istemez ancak Avrupa yolu açılıyorsa her türlü organizasyonada katılmak zorunluluğu vardır.

Aykan19o3
13.Mayıs.2007, 03:59
Sivasspor çok istiyor Uefa'yı fakat giderlerse ne yapabilecekleri kadro derinliğiyle, kalitesiyle, yapısıyla apaçık ortada. Kimse kendini kandırmasın..

Emurafu
13.Mayıs.2007, 04:07
Aslında sivas direk uefa kupasına gitse daha iyi olur..Çünkü beşiktas intertotodan kesin uefaya gelir..Böylelikle uefada 3 takım hemen hemen garanti olur..

Sivaslılar bosuna ümitlenmesin..Çünkü bu 3'lü averej sistemi daha önce yasandı.

98 Şampiyonlar ligi maçını hatırlayın...

Galatasaray,Juventus ve rosenborg grubu 8 puanda tamamladı..Galatasaray sırf 3'lü averaj nedeniyle liderligi kaybetti..Juventus ise 3'lü averej sayesinde 1 üst tura cıkmısdı..Ey gidim ey o maçta burak'ın kacırdıgı golü hiç unutmam:D:D

Bordo61Mavi
13.Mayıs.2007, 04:09
Yok daha neler yane, simdi Uefa bjk yi 2'ci sivasi 3'cu Feneri 4'cu yazdimi oyle mi cagirdilar anlamina gelir :D

Sivas bunlar bos cirpinislar

Mr.CordiaL
13.Mayıs.2007, 05:12
Açııkçası Sivas'ın itirazları boşuna, yersiz. BJK UEFA'ya gidecek. Ve ben de öyle olmasını isterim. Daha büyük hedefleri olan bir takımın ülkemizi Avrupa'da temsil etmesi çok daha iyidir ...

UlquioRRa
13.Mayıs.2007, 05:29
Gitseler UEFA'ya hem ilk turda elenirler hem de Beşiktaş'ın hakkını yerler. 4. olmuşlar daha ne uğraşıyorlar ki.

GodfatheR
13.Mayıs.2007, 05:37
Kimsenin İnter-Toto'yu küçümsediği YOK.İnter totoya kalmak demek sezona diğer takımlardan 1 ay önce başlamak erken form tutmak ama sezon sonu erken yorulmak demek.Ayriyetten 3. ile 4.arasında 1 trilyon kadar bir para farkı var yani sezon sonu alıcakları para bakımından.

TR.CaPTaiN
13.Mayıs.2007, 06:31
Sivasspor'un artık bunlarla uğraşmaması gerekir. Tüm Türkiye'nin takdirini kazanmış,gönüllerin şampiyonu olmuş bir takımın bu imajının bozulmaması gerekir.Beşiktaş'ın üstüne çıkıp Uefa'ya gitme planları yerine Intertoto'dan Uefa'ya yükselme hesapları yapmaları daha mantıklı.

Bugra19o3
13.Mayıs.2007, 06:43

çok isteyen değil bedelini ödeyen alır...:icon_twisted:

LaigLeNoiR
13.Mayıs.2007, 06:45
Bu konunun kapanma vakti gelmedi mi acaba ?

UEFA'da düzelttiğine göre bir sorun yok gibi...

Emurafu
13.Mayıs.2007, 16:53
Murat ben örnek'i de yukarda verdim..98-99 yılında uefa bu kuralı uyguluyordu..Bakalım herseyi zaman gösterecek..

Sunuda eklim;Federasyon böyle bir kural oldugunu sezon basında hazırladıgı bildiride belirtmiş..Yani biranlık olan birsey degil..Bu kural daha önce konulmuş.

GeNç KaRTaL
13.Mayıs.2007, 17:20
Sivas'tan UEFA'ya:Beni seç beni seç..:icon_biggrin:

eXcitinG
13.Mayıs.2007, 17:39
Biz burda turnuvaLarda biLe bu kuraLı uyguLadık. Demek ki biz yaLnış yapmışız aLın madaLyaLarını o turnuvada ki arkadaşLarın hemen, Koskoca Sivas demek daha iyi biLiyor :D

bursa_mc
14.Mayıs.2007, 00:43
Sivasspor Uefa'da ne yapacak diyorsunuz da,Uefa'da grup sistemine geçildıkten sonra Beşiktaş bi üst tura çıkabilmiş mi acaba?

shamur1
14.Mayıs.2007, 00:47
Sivasspor Uefa'da ne yapacak diyorsunuz da,Uefa'da grup sistemine geçildıkten sonra Beşiktaş bi üst tura çıkabilmiş mi acaba?

TurKuaz rumuzlu ark.. nerdesin bak adam ortalığı geriyor .. Sivas'ın 3. veya 4.lüğü tartışılırken adam Beşiktaş'ın gruplardan bir üst tura çıkamadığını ima ediyor ..

bursa_mc
14.Mayıs.2007, 00:55
ya shamur sen şakamısın abi??Benım her söylediğime muhalefet oluyorsun??

shamur1
14.Mayıs.2007, 01:02
Yazdığını güzelce oku bir daha . Burda herkes Sivas'ın 3. mü 4.mü sayılacağını tartışırken sen çıkıp Beşiktaş'ın Uefa grublarında başarılı olamadığını ima ediyorsun. Bir de konu açıyorsun Cumhurbaşkanı Beşiktaş-Bursa taraftarını barıştırmak istiyor diye. Yahu ilk önce siz bu kin ve nefret duygularınızdan arının bi. Yani burda bile Beşiktaş'a birşey demeye ne gerek var. Uefa'da finalde oynar yada gruplardan bile çıkamaz. Sana kattığı nedir ki ? Laf sokuyorsun.

Fıratcan Alçınkaya
14.Mayıs.2007, 01:06
UEFA Çeyrek Finali oynamış takımız tabiki daha başarılı olacağımız aşikar...

Melekovic
14.Mayıs.2007, 01:10
Konu bitti tükendi tamam.Beşiktaş kural gereği hakkıyla Uefa'ya gitti.Sivas'da Intertoto'ya katılıyor.Sivas eğer güçlü hissediyorsa kendini yakınmayacak çünkü zaten intertoto ayağı kolay bir ayak.Ordan tur atlayıp kalamazsa boşuna Uefa'ya kalamadım diye dövünmesin.Finalde Portekiz'in intertoto temsilcisiyle oynayacak ki Portekiz takımlarından artık Uefa dışına kalan takımın bizim takımlardan güçlü olma ihtimali çok zor.

LaKe
14.Mayıs.2007, 01:14
Üçlü averaj kuralı, FM Turnuvasında bile tartışma konusu olmuştu. :) Uzun uzadıya konuşmuş ve bu kuralı koymuştuk. Katılan arkadaşlar bilirler. Bu kural çok açık ve net değil. Bazen şaşırtıcı olabiliyor. Ama sonuç olarak böyle bir kural var ve uygulandı...

Eğer ortada bir hata varsa göz göre göre kimsenin hakkı yenmez. Yok ise de Sivas yöneticileri aydınlatılır. Burada böyle tartışmaya birbirimize laf sokmaya gerek yok. ;;) Konu kilitli...