PDA

View Full Version : "Keşke Mehmet Topal bizde olsaydı"

PesimiSTyLa
14.Mayıs.2007, 20:13
Turkcell Süper Lig'de sezonun başarılı isimlerinden Gökhan Gönül, milli takım kampında ilginç açıklamalar yaptı. Mehmet Topal'ı çok beğendiğini belirten Gökhan, "Keşke bizim takımda olsaydı" dedi.

EURO 2008 hazırlıkları için milli takım kampında bulunan genç yetenekler Gökhan Gönül ve Mehmet Topal, Lig TV muhabiri Tunç Elibol'un sorulanı cevapladı. Fenerbahçe'nin yükselen değeri Gökhan Gönül, kendisiyle birlikte Mehmet Topal'ın bu sezon çok iyi bir çıkış yakaladığını söyledi ve "Keşke bizim takımda oynasaydı" dedi. Gökhan sakatlığıyla ilgili de konuştu. Son maçlarda sakat sakat oynadığını belirten genç futbolcu, "Şampiyonluğa oynuyorduk, oynamam gerekiyordu. Zico da bunu biliyordu ama bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum" dedi.
Galatasaray'ın yıldız ismi Mehmet Topal ise, "Kadrodan çıkacak ismi bilmiyorum ama ben elimden geleni yapacağım" dedi.

Video: http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=38503 (http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=38503)

TürkuAz
14.Mayıs.2007, 20:29
Keşke.. ;;)

bursa_mc
14.Mayıs.2007, 20:52
o zaman milli takımda da olurdu :)

YusufT
14.Mayıs.2007, 21:41
Olabilirdi...

fmhastasi
14.Mayıs.2007, 21:52
Konuyla alakalı degil ama fenerbahcenin sanki ön liberoda sıkıntısı varmış gibi gösteriliyor.Mehmet aurelio türkiyenin en iyi ön liberosu değilmi?milli takımda ön libero oynuyor fenerbahcede de eskiden ön libero oynuyordu ama ne olduysa orta sahaya kaydı zico döneminde ve fenerbahcede bariz bir ön libero sıkıntısı yaşanmaya başladı.mehmet aurelio eski yerine dönse ve orta sahayada teknik bir oyuncu koyulsa daha iyi olucagını düsünüyorum.mesela devre arasında maldonado alınacagına aurelio koyulurdu ön liberoya orta sahayada teknik bir yabancı alınırdı.

gerrrard
14.Mayıs.2007, 22:04
Konuyla alakalı degil ama fenerbahcenin sanki ön liberoda sıkıntısı varmış gibi gösteriliyor.Mehmet aurelio türkiyenin en iyi ön liberosu değilmi?

Yoo değil. Kim demiş Aurelio en iyi diye? Sen mi?

Şuan Türkiye'de en iyi ön libero Mehmet Topal'dır.

MeMo
14.Mayıs.2007, 22:18

Gökay abi iyi güldürdün beni.Tartışmasız bir geçek gibi söylüyorsun.En iyi ön libero Mehmet Topal'mış.Mehmet Topal'ın oynadığı en büyük maç daha Fenerbahçe maçı.Aurelio ise 1 sezonda kaç maç oynamış.ŞL'de en büyük silahlarımızdan biri olmuş.Sen gelmiş onu daha son 1 sezonda parlayan Mehmet Topal'la kıyaslıyorsun.Ve nesnel bir yargı gibi; Şuan Türkiye'de en iyi ön libero Mehmet Topal'dır. diyorsun.

fmhastasi
14.Mayıs.2007, 22:25

hayır ben demiyorum tüm kamuoyuna göre bu böyle:)mehmet aurelio kendini ispat etmiş bir futbolcu.tüm takımların ilgisini çeken valenciadan ispanya la ligadan talipleri olan bir futbolcu.sen gelipte daha ilk kez aday kadroya cagrılan,kadrodan çıkarılıp çıkarılmayacagı belli olmayan futbolcuyla kıyaslayamazsın aureliyou ve mehmet topal en iyi ön libero diyemezsin:)dersen bu hakaret sayılır ve de senin futbol bilginden şüphe ederim :)

El Comandante
14.Mayıs.2007, 22:26
ister gül ister gülme,Gökay´in dedigi cok dogru.Mehmet Topal Aurelio´dan iyi bir ön liberodur.Mehmet gerek fiziksel bakimdan,top calma bakimindan,uzaktan sutlariyla Aurelio´dan daha üstündür.Bugün ligin en iyisi denilen Alex son 3 macimizda topu ayagina alamadi,adim atamadi.Hem adam markaji,hem alan markaji yapabiliyor,enerjisi bitmek tükenmek bilmiyor.Dayanakliligi,fizigi üst seviyede.Ayrica Aurelio gibi yandakine oynamaz,dikine oynar genelde.Uzaktan cektigi isabetli sutlarda onun artisidir.
Aurelio tam bir ön libero degil,ofansi daha iyi yapabiliyor.Defansif özellikleri Mehmetin yanindan gecemez.

fmhastasi
14.Mayıs.2007, 22:32
Mehmet gerek fiziksel bakimdan,top calma bakimindan,uzaktan sutlariyla Aurelio´dan daha üstündür

fiziksel bakımdanmı?:icon_smile:ya arkadasım aurelio fizik kurallarına aykırı bir adam fizigi falan yemiş bitirmiş adamda 9 tane ciger var,birini versin mehmet topala:icon_wink:aureliodaki fiziksel dayanıklılık kimsede yok.adam gidiyor rakibe bir omuz topu kapıyor tereyagından kıl ceker gibi:)bir kere görmedim mehmet topalde böyle bir hareket:)

Sekopej
14.Mayıs.2007, 22:38
Tam bir ön libero nasıl oluyor acaba? Defansif özellikleri en iyi olan biri mi?

Gökay yapma gerçekten, herkesin kendi fikri vardır, karışamayız amabunu genel kanı gibi göstermek çok yanlış. Mehmet Topal bu sezon gerçekten iyi mücadele etti, kariyeri açısından büyük bir çıkış yaptı, takımın buralara gelmesinde büyük payı var, ileride milli takımın en önemli oyuncelarından birisi olacaktır mutlaka ama lütfen şu taraftarlığı bırakalım. Kimse Topal'a kötü demiyor ama Aurelio'dan daha iyi demek de bence Aurelio'ya yapılmış bir ayıptır.

Dönüp Şl maçlarına, milli maçlara bakmak yeterlidir, siz Topal'ın son 3 Fenerbahçe maçında oynadıklarını örnek gösteriyorsanız daha fazla örneği Fenerbahçe'nin son 3-4 senesine dönerek Aurelio hakkında bulabilirsiniz.

Topal da çok iyi bir oyuncu, milli takımda da Aurelio ve ikisi çok faydalı olacaktır, Maldonado yerine takımda Topal'ı görmek isterdim ben en azından. Muhtemelen ikisi yan yanaydı ve o nedenle böyle bir açıklama yapıldı, burada seninki iyi, o çok kötü gibi içi boş şekilde tartışma olacaksa konuyu açık tutmaya hiç gerek yok.

İki oyuncu da takımları için değerlidir, aynı özellikleri sahip değildir, ikisinin de üstün oldukları yanlar vardır. Kıyaslama yapacaksak takıma verdikleri ile yapalım. İkisi de takımlarına çok şey vermektedir ama Topal daha kariyerinin başında, bekleyip görelim neler yapabilecek?

El Comandante
14.Mayıs.2007, 22:40
Sen abartiyorsun bence.Mehmet Topal gercek anlamda bir ön liberodur,defansif yönü cok kuvvetlidir.
Mehmet Aurelio ise Ayhan Akman gibi 2 mevkide oynayabilen ama ofansi defansif özelliginden daha güclüdür.Zamaninda Trabzonspordayken forvet oynamisligi bile var adamin.

Ayrica ben Aurelio´yu kücümsemiyorum yanlis anlasilmasin.Sadece defansif yönü fazla iyi degil Mehmet Topal kadar,onu belirttim.

Sekopej
14.Mayıs.2007, 22:41
Ayrıca Aurelio defansif görev üstlenmediği için belki sana öyle gelmiştir Baran. Hatırlayalım geçmişi, Aurelio'nun rakibe yaklaşıp çok temiz top çaldığı birçok pozisyonu hatırlıyorum. Defansif görev verildiğinde rakibi geçirmediğini, geçmiş yıllardaki istatistiklere bakarsak top çalmada açık ara lider olduğunu hatırlıyorum. Bu sezon Deniz, Selçuk Maldonado hep bu isimlerin önünde oynadı, ön libero değil, orta saha gibi oynadı. Oyunu 2 yönlü oynayabilmesi bile bence daha iyi olduğunun göstergesidir.

gerrrard
14.Mayıs.2007, 22:48
Gökay abi iyi güldürdün beni.Tartışmasız bir geçek gibi söylüyorsun.En iyi ön libero Mehmet Topal'mış.Mehmet Topal'ın oynadığı en büyük maç daha Fenerbahçe maçı.Aurelio ise 1 sezonda kaç maç oynamış.ŞL'de en büyük silahlarımızdan biri olmuş.Sen gelmiş onu daha son 1 sezonda parlayan Mehmet Topal'la kıyaslıyorsun.Ve nesnel bir yargı gibi; Şuan Türkiye'de en iyi ön libero Mehmet Topal'dır. diyorsun.

Son bir sezon mu :zuhaha Birincisi M.Topal geçen sezonki 3-2 yenildiğimiz Liverpool maçında parlamıştır ve herkesin beğenisini toplamıştır ama Gerets'in İnamoto aşkı sayesinde oynayamadı. İkinciside M.Topal bu sezonun ikinci yarısında oynamaya başlamasına rağmen Servet'ten sonra en çok top kapan 2. oyuncudur.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Ayrıca Aurelio defansif görev üstlenmediği için belki sana öyle gelmiştir Baran. Hatırlayalım geçmişi, Aurelio'nun rakibe yaklaşıp çok temiz top çaldığı birçok pozisyonu hatırlıyorum. Defansif görev verildiğinde rakibi geçirmediğini, geçmiş yıllardaki istatistiklere bakarsak top çalmada açık ara lider olduğunu hatırlıyorum. Bu sezon Deniz, Selçuk Maldonado hep bu isimlerin önünde oynadı, ön libero değil, orta saha gibi oynadı. Oyunu 2 yönlü oynayabilmesi bile bence daha iyi olduğunun göstergesidir.

Haa yani Mehmet Topal çift yönlü değil. Bunu mu demeye getiriyorsun Serkan ?

El Comandante
14.Mayıs.2007, 22:52
Abi gecen senelerde öyle oynuyordu da,bence artik eski formunda degil Aurelio,zaman zaman ön libero mevkisinde oynuyor,yine de eski aktifligi yok oyunda.Bu sene senin dedigin gibi MC oynadi ve Alexi oynattirdi,ona alan acti.Alexin bazi maclarda cok iyi oynamasinin sebebi Aureliodur.
Ama Mehmet Topal gibi önümüzde adam gecirmeyecek,inanilmaz top calan,enerjisiyle sahada 90 dakika savasan birisi.Ben ondan iyi ön libero göremiyorum,tabi eksikleri var,mesela cok iyi pas veremiyor,ama bunlari kapatabilir.Aureliodan cok genc olmasi da onun icin arti bir olay.

Fıratcan Alçınkaya
14.Mayıs.2007, 22:54
Son bir sezon mu :zuhaha Birincisi M.Topal geçen sezonki 3-2 yenildiğimiz Liverpool maçında parlamıştır

Benim hatırladığım kadar ile niye 1m$ verdik dediler GS liler o maçta:) Ayrıca o maçta parlasa idi gecen sezon oynardı bu sezon oynamazdı ;;)

gerrrard
14.Mayıs.2007, 22:54
Ayrıca hatırlatmakta yarar var Fener bizi 3 maçtada yenemiyor, bu üç maçtada ön liberoda M.Topal oynuyordu. TSL'nin en iyi oyuncusu denilen Alex'i oynatmayan kim peki ? M.Topal
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Benim hatırladığım kadar ile niye 1m$ verdik dediler GS liler o maçta:) Ayrıca o maçta parlasa idi gecen sezon oynardı bu sezon oynamazdı ;;)

1. Sanırım başka bir oyuncuyla karıştırıyorsun Fıratcan. M.Topal o maç hayatının maçını oynamıştır. ;;)
2. Öncedende belirttiğim gibi Gerets'in İnamoto sevdası olmasaydı zaten oynardı.

scolari12111
14.Mayıs.2007, 22:56
çok önemli bir oyuncu.bence kimseyle kıyaslanmasın,o nun benzeri stil de bir oyuncu tr de çok az..daha çok genç,göstereceği gelişme ile çok daha iyi yerlere gelecektir.şu an aurelio dan iyi veya kötü demiyorum ama genç olması sebebiyle çok daha iyi bir kariyere sahip olacağını düşünüyorum...

Sekopej
14.Mayıs.2007, 23:02
Ben de aynı şeyi diyorum Baran, genç bekleyelim görelim. Ve çok da iyi bir oyuncu alacağına da eminim. Aurelio 30'unu geçti, artık kafasıyla da oynamaya başladı. Tek orta sahaya döndüğümüz maçlarda Aurelio'Nun yine defansif yönden istenileni yaptığını ben bu sezon gördüm. Sezon başından beri de en çok mücadele eden oyunculardan biriydi Fenerbahçe'de ve yorgunluk olması da muhtemel. Topal kadar genç ve dinamik değil ama tecrübesi bile yeter Aurelio'ya.

Gökay kusura bakma ama senin ilk attığın mesaja da bakınca sana cevap vermeyeceğim. Bu şekilde yazarsan seninle tartışmam pek mümkün değil. Formayı üzerinden çıkar, öyle yorum yapalım. Ben de çıkarım burada en iyi bizim oyuncularımız, bizim oyuncularımızın hepsi 1 numara derim, elime ne geçer peki? Benim takımımdan olanlar aferin abi derler, olmayanlar da sallamaya başlar, sonuç?

Topal'ı savunuyorsun, niye savunuyorsun diyemem, haddim değil. Ama bunu yaparken kendi oyuncunu göklere çıkarmak yerine somut gerçekleri görsek, rakibi kötülemek yerine ikisinin deolumlu-olumsuz yanlarını beraber yazabilsek daha iyi bir tartışma ortamı olmaz mı?

Bir de her takım için sezon değerlendirmesi konuları açmayı düşünüyorduk ama bazı çekincelerim vardı açıp açmama konusunda. Şimdi bakıyorum da açmamak en iyisi, çünkü yine çoğu kişi kendi takımı hakkında girecek ve en iyisi bizim, süpersin, bu sezonun yıldızı gibi mesajlar atacak, elimizde somut değerlendirmeler olmayacak, o nedenle açmaya da pek gerek yok sanırım.

BlackEagle19o3
14.Mayıs.2007, 23:03
Gereksiz bir tartışma Aureli orta sahadan top geçirmez,top dağıtır,gerektiğinde de asistini yapar,golünü atar.Böyle bir ön libero Türkiye'de yok şu an!;)

Fıratcan Alçınkaya
14.Mayıs.2007, 23:03
evet hayatınıın maçını oynadığı için yerini 46.dkde H.Şaş'a bırakmış :zuhaha

ya atıp tutmayın karşınızda çocuk yok ...

PesimiSTyLa
14.Mayıs.2007, 23:08
Valla komik duruma düşüyorsunuz siz Mehmet hakkında böyle konuşmaya devam edin o da sizin yanlış konuştugunuzu Futboluyla göstermeye. Sezon ortasında da 1-2 macla adamı kral yaptınız diyordunuz, şimdiki MEHMET ortada ;;) :0:

Sekopej
14.Mayıs.2007, 23:10
Şu konuda en doğru şeyleri scolari12111 yazmış, tebrik ediyorum kendisini. Bu şekilde yazmak çok mu zor, neden bu kıyaslama işi çıktı ki zaten ben onu da anlayamadım? Ayrıca Emre bu en iyi oyuncu kavramı kişiden kişiye değişir, başkası çıkıp bence en iyisi şu kişidir derse onun fikrine saygı duymak gerekir, bu nedenle genelleme yapmayalım konuşmalarımızda lütfen.:)

shamur1
14.Mayıs.2007, 23:10
Beyler şurda bir konu açmışız Ligin bütün istatistiklerini , sezonun panoramasını paylaşmışız , güzel tablolarla görsellik katmışız ama tek bir cevap yazılmamış. Bir eline sağlık falan gibisinden.. Ama iş Aurelio - M.Topal tartışmasına gelince maşallah acayip prim yapıyor .. Bu forumda tartışılmayacak şeyler prim yapmaz mı ? :)

bjk_melo_151
14.Mayıs.2007, 23:12
ben yerli oyuncuların milli takımda olmasından yanayım.Dolayısıyla Mehmet Topal,Fahri Tatan,Uğur İnceman,Güven Varol,Mustafa Sarp vs... bu oyuncular arasında kim formdaysa ben olsam onları alırım.

Sekopej
14.Mayıs.2007, 23:13
Valla komik duruma düşüyorsunuz siz Mehmet hakkında böyle konuşmaya devam edin o da sizin yanlış konuştugunuzu Futboluyla göstermeye. Sezon ortasında da 1-2 macla adamı kral yaptınız diyordunuz, şimdiki MEHMET ortada ;;) :0:

Emre sizin anlamadığınız nokta Mehmet daha genç, şu anda da yükselen bir formu ver ve çok iyi bir kariyer onu bekliyor. Bunu kabul ediyoruz. Bu sezon da çok iyiydi ama en iyi diyecekseniz bunu genellemeden, bence diyerek belirtin çünkü genellemeye girmeyecek çok kişi vardır.;;)

gerrrard
14.Mayıs.2007, 23:13
Seko niye gerçekleri görünce hemen susuyorsun? Cevap vermeyeceğim diyorsun. Üstündeki formayı çıkart diyorsun. Ama sanırım farkında değilsin. Benim üstümdeki forma kırmızı-beyaz. Ayrıca benim kendi takımımı göklere çıkardığım falan yok. Ama sizinde bu çekememezliğiniz niye peki? Türkiye'nin en iyi ön liberosunu çekememezlik niye?

shamur1
14.Mayıs.2007, 23:17
Beyler Nice 50 Yıllara başlığı adı altındaki konuda Kezman mı Semih mi ? tartışması var buyrun bekleriz oraya da.. :D

Sekopej
14.Mayıs.2007, 23:17
Beyler şurda bir konu açmışız Ligin bütün istatistiklerini , sezonun panoramasını paylaşmışız , güzel tablolarla görsellik katmışız ama tek bir cevap yazılmamış. Bir eline sağlık falan gibisinden.. Ama iş Aurelio - M.Topal tartışmasına gelince maşallah acayip prim yapıyor .. Bu forumda tartışılmayacak şeyler prim yapmaz mı ? :)

Olmaz, olur mu hiç Fenerli biri Galatasaray'a laf sokmadan, sonra Galatasaraylı ona cevap vermeden? Burada çoğu kişi bir konu olsa da rakip takıma laf soksam derdinde. Ve bu artık gerçekten sıktı. Alttan alttan bir geçirsem, bir olay olsa da laf soksam diye konu açılmasını bekleyenler var. Faydalı olabilecek konularda tartışma çıkmaz ki, oraya neden mesaj atalım?

ben yerli oyuncuların milli takımda olmasından yanayım.Dolayısıyla Mehmet Topal,Fahri Tatan,Uğur İnceman,Güven Varol,Mustafa Sarp vs... bu oyuncular arasında kim formdaysa ben olsam onları alırım.

Şimdi bu konuyla bu mesajın ne alakası var? Aurelio Türk değil diye diyorsan, tekrar soruyorum bu konuyla ne alakası var? Daha önce bu çok tartışıldı ama yine konu açsak, birbirini yemek için bekleyen üyeler Aurelio'nun milli takımda oynaması konusunda da ortaya çıkacaklardır ve konu bir de populer olacaktır.

gerrrard
14.Mayıs.2007, 23:21
Bu arada röportajın tamamını izledim. Gökhan Gönül konuşurken muhabir M.Topal'da burada filan diyor. Sonra muhabir soruyor işte M.Topal ile ilgili görüşlerini. Gökhan Gönül gülerek keşke bizim takımda olsa diyor. Yani burada pek birşey yok. Buradaki amacım tartışmanın bitmesini istemem. Bir daha buraya cevap atmayacağım zaten yukarıdaki mesajlarım görüşlerimi yansıtıyor.
Ayrıca benim Fenerbahçe'de keşke dediğim bir Gökhan, iki Mehmet Aurelio'dur. Bunuda burada belirtmek isterim.

Sekopej
14.Mayıs.2007, 23:21
Seko niye gerçekleri görünce hemen susuyorsun? Cevap vermeyeceğim diyorsun. Üstündeki formayı çıkart diyorsun. Ama sanırım farkında değilsin. Benim üstümdeki forma kırmızı-beyaz. Ayrıca benim kendi takımımı göklere çıkardığım falan yok. Ama sizinde bu çekememezliğiniz niye peki? Türkiye'nin en iyi ön liberosunu çekememezlik niye?

Çekememezlik? İşte bu nedenle cevap vermiyorum.

Bak bakalım ben Topal hakkında kötü birşey yazmış mıyım? Dön tekrar oku yazdıklarımı sonra gel çekemiyor de.

Türkiye'nin en iyi önliberosu bizde, neden çekememzlik yapayım ki, diye bir mesaj daha çok yakışırdı senin bu mesajına cevap olarak aslında ama neyse...

(Arkadaşlar, bakın ben de tahrik edici mesajlar atmaya başlarsam burası iyice karışır, hem benim hem sizlerin zararınıza olur bu, ben görevimi kaybetmek istemiyorum, sizi bilemem)

gerrrard
14.Mayıs.2007, 23:24
Bu arada röportajın tamamını izledim. Gökhan Gönül konuşurken muhabir M.Topal'da burada filan diyor. Sonra muhabir soruyor işte M.Topal ile ilgili görüşlerini. Gökhan Gönül gülerek keşke bizim takımda olsa diyor. Yani burada pek birşey yok. Buradaki amacım tartışmanın bitmesini istemem. Bir daha buraya cevap atmayacağım zaten yukarıdaki mesajlarım görüşlerimi yansıtıyor.
Ayrıca benim Fenerbahçe'de keşke dediğim bir Gökhan, iki Mehmet Aurelio'dur. Bunuda burada belirtmek isterim.

Yukarıdaki cevabım herşeyi açıklıyor. Ama onun yerine senin mesajına Serkan "Mehmet'in yaş avantajı varken bunu dezavantaja çevirmek çok kolay oluyor." diye bir mesaj yazmam doğrudur ama yazmıyorum. Maksat ortam gerilmesin. Sende bilmelisinki şu yazı yakışırdı vs vs. diyerek beni tahrik etmiş oluyorsun. Yönetici olmana rağmen. Neyse bir daha da mesaj yazmayı düşünümüyorum bu topice.

MeMo
14.Mayıs.2007, 23:26
Galatasaray'lı arkadaşlar kusura bakmasın ama.Başka insanların görüşleri umrunuzda değil.Bir tartışma başladımı en az 2-3 sayfa o görüşü kabul ettirmek için ısrar ediyorsunuz.Artık ben sıkıldım bunları görmekten.

shamur1
14.Mayıs.2007, 23:28
Serkan haklısın Türk toplumu olarak tek bildiğimiz şey sürekli tartışmak,eleştirmek başka birşey yok zaten. O dediğinde de haklısın çoğu kişi forumu bu yüzden kullanıyor '' ahh birisi takımım için kötü birşey desede hemen cevap versem , ya da sevmediğim takımın haberlerinde araya girip ortalığı karıştırsam '' gibisinden..

Örneğin dün bir tanesine tanık oldum Sivas'ın 3. 4.lüğü tartışılırken Bursa taraftarı gelip Beşiktaş'ın Uefa gruplarından çıkamadığını söyleyip bunu ima ederek Beşiktaş'a olan nefretini döküyor buraya. Ne gerek var ki buna sanki bir artı kazandıracak kendisine. Neyse bazen bende tartışma içine giriyorum ama burda tartışma çıkarmayı becerebilecek kapasitede çok kişi var. İnsan engel olamıyor kendine ..

Sekopej
14.Mayıs.2007, 23:30
Yukarıdaki cevabım herşeyi açıklıyor. Ama onun yerine senin mesajına Serkan "Mehmet'in yaş avantajı varken bunu dezavantaja çevirmek çok kolay oluyor." diye bir mesaj yazmam doğrudur ama yazmıyorum. Maksat ortam gerilmesin. Sende bilmelisinki şu yazı yakışırdı vs vs. diyerek beni tahrik etmiş oluyorsun. Yönetici olmana rağmen. Neyse bir daha da mesaj yazmayı düşünümüyorum bu topice.

O zaman sana verilecek cevabım olmasına rağmen tekrar cevap hakkı doğmasın diye vermiyorum.;;)

Bu arada ben de dahil çok çocukça davranıyoruz, gereksiz yere büyüdü konu ama daha teşrif etmeyen üyelerimiz var, onlar da gelsin, onlar da birkaç laf soksun, oratlık iyice karışsın öyle konuyu kapatırız, şimdi onlar da gelmeden kapatırsak üzülürler tartışma çıkmış da biz mesaj atamamışız diye...

gerrrard
14.Mayıs.2007, 23:35
O zaman sana verilecek cevabım olmasına rağmen tekrar cevap hakkı doğmasın diye vermiyorum.;;)

Bu arada ben de dahil çok çocukça davranıyoruz, gereksiz yere büyüdü konu ama daha teşrif etmeyen üyelerimiz var, onlar da gelsin, onlar da birkaç laf soksun, oratlık iyice karışsın öyle konuyu kapatırız, şimdi onlar da gelmeden kapatırsak üzülürler tartışma çıkmış da biz mesaj atamamışız diye...

Bak şimdide bana cevap hakkı doğdu. :) Halbuki sen "şu yakışırdı,bu yakışırdı" laflarını yazmasaydın hiç ben cevap vermicektim. Bir mesaj yazıyorsan bunuda düşüneceksin. ;;)

Fernando Gago
14.Mayıs.2007, 23:36
Gökhan'ın kişisel görüşüdür Yoruma gerek yok ...

Sekopej
14.Mayıs.2007, 23:36
Serkan haklısın Türk toplumu olarak tek bildiğimiz şey sürekli tartışmak,eleştirmek başka birşey yok zaten. O dediğinde de haklısın çoğu kişi forumu bu yüzden kullanıyor '' ahh birisi takımım için kötü birşey desede hemen cevap versem , ya da sevmediğim takımın haberlerinde araya girip ortalığı karıştırsam '' gibisinden..

Örneğin dün bir tanesine tanık oldum Sivas'ın 3. 4.lüğü tartışılırken Bursa taraftarı gelip Beşiktaş'ın Uefa gruplarından çıkamadığını söyleyip bunu ima ederek Beşiktaş'a olan nefretini döküyor buraya. Ne gerek var ki buna sanki bir artı kazandıracak kendisine. Neyse bazen bende tartışma içine giriyorum ama burda tartışma çıkarmayı becerebilecek kapasitede çok kişi var. İnsan engel olamıyor kendine ..

Maalesef ki ben de tartışıyorum ve beni frenleyen yönetici olmam oluyor bazı durumlarda. Çok fanatik biri değilimdir ama bazen bu tartışmaların bir tarafında olabiliyorum, sonra aynı mesajları okudumda çok saçma şeyler yazdığımı görebiliyorum bazen ve bu nedenle de hep nasıl daha iyi olabilirim diye düşünüyorum. Bazen bunu becerebiliyorum ama bazen de olmuyor işte ve bu durumda benim yazdıklarımdan da karşı taraf rahatsız oluyor. Olay böyle olunca insan kendini frenleyemiyor ve büyüdükçe büyüyor. Ve sonuça elimize sinirden başka birşey geçmiyor. Olay bu boyutlara geldikten sonra 2 taraf da artık karşı görüşe karşı kendini kapatıyor, yazılanlar içersinden kendisine gelen saldırıyı görüyor sadece ve karşı atağa geçiyor. Henüz hiç görmedim böyle tartışmaların uzlaşmayla sona erdiğini.:)

scolari12111
14.Mayıs.2007, 23:39
Galatasaray'lı arkadaşlar kusura bakmasın ama.Başka insanların görüşleri umrunuzda değil.Bir tartışma başladımı en az 2-3 sayfa o görüşü kabul ettirmek için ısrar ediyorsunuz.Artık ben sıkıldım bunları görmekten.

ben burada taraf değilim ama gs li arakadaşlar diyerek genelleme yapman yalnış bence...yani sen neyi savunuyorsun burada???çok kapalaı konuşmuş ve genelleme yapmışsın biraz aç istersen.burada ki tartışmalar tek taraflı değil,kimseye mal etme..ben tartışmanın içinde olmamama rağmen bu şekil genelleme yapman beni rahatsız etti...tartışan arkadaşlar eminim sana sert cevap yazacaktır,biraz kışkırtıcı olmuş mesajın...

nekop
14.Mayıs.2007, 23:43
Mehmet Topal iyi oyuncu bu sezon kendini oldukça geliştirdi.Aurelio'da yıllardır bu ligde ve kalitesi ortada ama bu ikisi birbirlerinden çok daha farklı bir oyuncu belki bir lema armut farkı yok ortada ama biri ekşi erik biri tatlı erik meyve olarak aynılar fakat stilleri çok farklı biri biraz daha ofansa dönük teknigi yüksek daha iyi oyun kuruyor biri ise gerek havadan gerek yerden top geçirmiyor digerine göre daha güçlü.Ama ikiside takımlarında güzel bence...Neyse fazla felsefe yaptım giderek saçmalicam. :D

scolari12111
14.Mayıs.2007, 23:43
Maalesef ki ben de tartışıyorum ve beni frenleyen yönetici olmam oluyor bazı durumlarda. Çok fanatik biri değilimdir ama bazen bu tartışmaların bir tarafında olabiliyorum, sonra aynı mesajları okudumda çok saçma şeyler yazdığımı görebiliyorum bazen ve bu nedenle de hep nasıl daha iyi olabilirim diye düşünüyorum. Bazen bunu becerebiliyorum ama bazen de olmuyor işte ve bu durumda benim yazdıklarımdan da karşı taraf rahatsız oluyor. Olay böyle olunca insan kendini frenleyemiyor ve büyüdükçe büyüyor. Ve sonuça elimize sinirden başka birşey geçmiyor. Olay bu boyutlara geldikten sonra 2 taraf da artık karşı görüşe karşı kendini kapatıyor, yazılanlar içersinden kendisine gelen saldırıyı görüyor sadece ve karşı atağa geçiyor. Henüz hiç görmedim böyle tartışmaların uzlaşmayla sona erdiğini.:)

bu arkadaşımla ilgili bir dipnot düşeceğim.o nunla en büyük tartışmayı ben yaşadım,siyasi bir konuda.sonunda siteden atıldım haklı veya haksız bu sorun değil..ama geri dönüp adminlere msj yazdığımda sadece ilgilenen o oldu...bu ne kadar güzel bir insan olduğunu gösteriyor...art niyetli olmadığına eminim:)bu konuyu da baştan sona okudum,görüşler de kim haklı bu beni ilgilendirmez ama,tahriğe maruz kalan biri varsa o da sensin...sinir demişsin herhalde en çok bana sinir olmuşsundur zamanında:)

Sekopej
14.Mayıs.2007, 23:44
Bak şimdide bana cevap hakkı doğdu. :) Halbuki sen "şu yakışırdı,bu yakışırdı" laflarını yazmasaydın hiç ben cevap vermicektim. Bir mesaj yazıyorsan bunuda düşüneceksin. ;;)

Burada neden cevap hakkı doğdu yahu? Sen cevap verme diye ben de sana cevap vermeyeceğimi söyledim. Senin için.;;)

Böyle cevap vermem yakışırdı lafını yazdım, çünkü içimden öyle cevap vermek geliyordu. Yazmamam gerekiyorsa yazmayacaktım ama yazdım. Neden? Laf sokmak istedim, gerektiğinde istediğiniz gibi cevaplar da verebilirim demek istedim. Oratm gerilmesin diye alttan almaya her seferinde çalışırken bu sefer bu şekilde gerginliği önlemek istedim. En sert vekırıcı şekilde de(burada çoğu üyenin yaptığı gibi) cevap vereceğimin görülmesi için yaptım. O cümlemden birçok anlam çıkarabilirsin.

Tıpkı burada atıulan diğer mesajlar gibi mesaj attım. Ben nasıl sinir olduysam, sizin de öyle sinir olmanız için o mesajı attım.;;)

Ve konu da iyice saptı ve ben bu konuyu kapatırsam taraflı olduğumu düşünebilirsiniz, o nedenle başka yönetici görüp ilgilenen kadar ben de yazmaya devam edeceğim, konu açık kalacak.

Sekopej
14.Mayıs.2007, 23:49
bu arkadaşımla ilgili bir dipnot düşeceğim.o nunla en büyük tartışmayı ben yaşadım,siyasi bir konuda.sonunda siteden atıldım haklı veya haksız bu sorun değil..ama geri dönüp adminlere msj yazdığımda sadece ilgilenen o oldu...bu ne kadar güzel bir insan olduğunu gösteriyor...art niyetli olmadığına eminim:)bu konuyu da baştan sona okudum,görüşler de kim haklı bu beni ilgilendirmez ama,tahriğe maruz kalan biri varsa o da sensin...sinir demişsin herhalde en çok bana sinir olmuşsundur zamanında:)

Konu menim üzerime yoğunlaşmasın şimdi.:p Kinci biri değilimdir, zamanında tartışızmışdır ve o orada bitmiştir. Tam olarak eden atıldığını bilmiyorum, hatırlamıyorum yani.:p Geçmiş geçmişte kalmıştır biz geleceğe bakalım.

Yahu burası nasıl forumdur, hiç yönetici yok mu, biri girsin de baksın şuraya, konu iyice saptı yahu.:D

El Comandante
14.Mayıs.2007, 23:50
Mehmet Topal iyi oyuncu bu sezon kendini oldukça geliştirdi.Aurelio'da yıllardır bu ligde ve kalitesi ortada ama bu ikisi birbirlerinden çok daha farklı bir oyuncu belki bir lema armut farkı yok ortada ama biri ekşi erik biri tatlı erik meyve olarak aynılar fakat stilleri çok farklı biri biraz daha ofansa dönük teknigi yüksek daha iyi oyun kuruyor biri ise gerek havadan gerek yerden top geçirmiyor digerine göre daha güçlü.Ama ikiside takımlarında güzel bence...Neyse fazla felsefe yaptım giderek saçmalicam. :D

iste demek istedigim buydu,Serkan abi de anlamistir benim demek istedigimi zaten.Sadece burada takimcilik yapmadigimi belirtmek istedigim icin alinti yaptim bu mesajdan.

TürkuAz
14.Mayıs.2007, 23:51
Kesinlikle.. ;)

scolari12111
14.Mayıs.2007, 23:52
Konu menim üzerime yoğunlaşmasın şimdi.:p Kinci biri değilimdir, zamanında tartışızmışdır ve o orada bitmiştir. Tam olarak eden atıldığını bilmiyorum, hatırlamıyorum yani.:p Geçmiş geçmişte kalmıştır biz geleceğe bakalım.

Yahu burası nasıl forumdur, hiç yönetici yok mu, biri girsin de baksın şuraya, konu iyice saptı yahu.:D

vallahi mehmet topal dan sana geldik:)işin sonu nereye gidecek bakalım..:)

Sekopej
14.Mayıs.2007, 23:54
iste demek istedigim buydu,Serkan abi de anlamistir benim demek istedigimi zaten.Sadece burada takimcilik yapmadigimi belirtmek istedigim icin alinti yaptim bu mesajdan.

Anladım Baran ben seni mesajlarında merak etme.;;) Aurelio daha önde ofansa daha çok katkı sağlıyor dediğimde aldığım cevap da geçmiş sayfalarda duruyor. Açıkçası senin de tartışma girerek, 1-2 mesaj atmanı beklerdim ama ilk sayfada kaldın sen.:p

Ve Memo'nun yaptığı gibi, genelleme yaparsanız olaya karşıan, karşı çıkan adam o kadar çok oluyor. Bazı Galatasaraylı arkadaşlar demen doğru olurdu. Aynı şekilde bazı Fenerbahçeli, Beşiktaşlı arkadaşlar da var ha, sadece Galatasaralılar sorun çıkarıyor sanmayın.

RaSenGan
14.Mayıs.2007, 23:56
Aurelio Mehmet Topal'dan daha tecrübeli olduğundan bir adım önde bence.Mehmet Topal daha çok genç.Aurelio bazı konularda daha üstün Mehmet'e karşı.Fakat Mehmet Topal Aurelio'nun yaşına geldiğinde şuanki Aurelio'dan daha iyi oyuncu olabilme imkanı çok yüksek.2-3 yıl içinde çok çok daha iyi birisi olacaktır Mehmet.

El Comandante
14.Mayıs.2007, 23:59
Anladım Baran ben seni mesajlarında merak etme.;;) Aurelio daha önde ofansa daha çok katkı sağlıyor dediğimde aldığım cevap da geçmiş sayfalarda duruyor. Açıkçası senin de tartışma girerek, 1-2 mesaj atmanı beklerdim ama ilk sayfada kaldın sen.:p

Ve Memo'nun yaptığı gibi, genelleme yaparsanız olaya karşıan, karşı çıkan adam o kadar çok oluyor. Bazı Galatasaraylı arkadaşlar demen doğru olurdu. Aynı şekilde bazı Fenerbahçeli, Beşiktaşlı arkadaşlar da var ha, sadece Galatasaralılar sorun çıkarıyor sanmayın.

Hehehe,tartismaya girerdikte ikimizde konuda ayni düsününce,gerek kalmadi :D
Ayrica sunu söyleyebilirim ki Topal-Aurelio ikilisi Euro 2008de bize cok katki saglayacaklar,yan yana oynadiklarinda süper ikili olabilirler.:0:

MeMo
15.Mayıs.2007, 00:03
O Galatasaray'lı arkadaşları bazı Galatasaray'lı arkadaşlar olarak değiştiriyorum :)

Ayrıca evet Baran.Topal-Aurelio süper ikili olucaklar.

Melekovic
15.Mayıs.2007, 00:04
Bence en iyi ön libero Serhat Gürpınar :p :p :p

Yettiniz yahu bi susun başım ağrıdı :D:D:D

EreN
15.Mayıs.2007, 00:11
Mesajlar tatlı sert olduğu için silmiyorum ama özellikle uyarıyorum herkez birbirinin fikirlerine saygılı olmak zorunda. yok efendim o öyle değil bu böyle dersiniz öteki taraf size örneklerle güzelce anlatırsa sorun yok ama oda size yok efendim niye öyle olsun diye cevap verirse yakışık kaçmaz.
benim fikrime gelince bende futbolda ön libero-orta saha oynadığım için açıkça söyleyebilirim ki orta saha desteği olmadan aurelio ve topal'ı koyun dm'ye kesinlikle aurelio çok rahat oynayacaktır fakat mehmet topal daha çok BEK oyuncularına özgü kesici yapısıyla aurelio'dan ayrılıyor. Aurelio mükemmel ötesi top kapma yeteneği ve alan kapatmasıyla, mehmet topal arkadaşlarının oyununu rahatlatmasıyla bir adım önde.
Ama tekrar bana sorarsanız ve 100 üzerinden puan verdirirseniz
Aurelio> 100/85
M.Topal> 100/72
birde bazı arkadaşlar arada TÜRK gibisinden lafları baskın kullanmış hiç yakışmıyor bilginize. Mesajları ellemiyorum.

Revolution
15.Mayıs.2007, 00:22

Türkiye'de bir sürü ön libero varken Aurelio'yu Türk yapıp milli takımın bankosu yaparsan Mehmet Topal'ı küçük görürsünüz..Mehmet Topal kendini 2 senede çok geliştirdi Aurelio ise onun bunun bileğine basıp top dağıtıyor.. Mehmet Topal kesinlikle Aurelio'dan çok daha iyidir gerçekleri görün artık!

a.arıcı-11
15.Mayıs.2007, 00:26
Ayrıca hatırlatmakta yarar var Fener bizi 3 maçtada yenemiyor, bu üç maçtada ön liberoda M.Topal oynuyordu. TSL'nin en iyi oyuncusu denilen Alex'i oynatmayan kim peki ? M.Topal[quote]
İyide sen olaya böyle bakıyorsan o zaman bende sana oynanılan son maç hariç ondan önceki son 6 lig maçını hep Fenerbahçe kazandı.O zamanki maçların hepsinde Aurelio vardı Türkiye'nin en iyisi Aurelio diye cevap veririm sana.

Üstteki mesajının birisinde tartışma bitsin istiyorum demişsin ama tartışmayı çıkaran mesajda sana ait.Bu başlığa ilk girdiğimde sadece 2 msaj vardı haberi okudum Gökhan sadece milli takımdan arkadaşına o an için bir övgü sözü söylemiş dedim ve yorum yapmadan geçtim.Sende bunu yapabilir veya normal konuyla alakalı bir mesaj atabilirdin ama onun yerine O zaten en iyisi demen tartışma için yeterde artar bile;)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
[quote=kaanali;1111260]Türkiye'de bir sürü ön libero varken Aurelio'yu Türk yapıp milli takımın bankosu yaparsan Mehmet Topal'ı küçük görürsünüz..Mehmet Topal kendini 2 senede çok geliştirdi Aurelio ise onun bunun bileğine basıp top dağıtıyor.. Mehmet Topal kesinlikle Aurelio'dan çok daha iyidir gerçekleri görün artık!
burda millet tartışmayı bitirmeye çalışıyor tansiyonda biraz düşmüş sen hala böyle mesajlar atıyosun.Tama kardeşim hatta en iyi kaleci Orkun,En iyi sağ bek Sabri,En iyi Forvette Hakan tamam.Siz haklısınız.Hatta milli takımada direk Galatasarayı alalım gerisini almayalım ne dersin???

TürkuAz
15.Mayıs.2007, 00:32
Bırakın 100 üzerinden puan falan vermeyi şimdi..

İki oyuncunun stilleri farklı aynı bölgede oynasalar bile, yanyana olmaları birbirlerinin açıklarını kapatmaları için büyük şanstır. Euro 2008'de ikisine de güvenimiz tam..

fmhastasi
15.Mayıs.2007, 00:38
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Konuyla alakalı degil ama fenerbahcenin sanki ön liberoda sıkıntısı varmış gibi gösteriliyor.Mehmet aurelio türkiyenin en iyi ön liberosu değilmi?milli takımda ön libero oynuyor fenerbahcede de eskiden ön libero oynuyordu ama ne olduysa orta sahaya kaydı zico döneminde ve fenerbahcede bariz bir ön libero sıkıntısı yaşanmaya başladı.mehmet aurelio eski yerine dönse ve orta sahayada teknik bir oyuncu koyulsa daha iyi olucagını düsünüyorum.mesela devre arasında maldonado alınacagına aurelio koyulurdu ön liberoya orta sahayada teknik bir yabancı alınırdı.

bakın arkadaşlar yukardaki mesaj benim yazdıgım mesaj.ben fenerbahceliyim ve kendi takımımla ilgili görüşlerimi dile getirmişim.hic kimseye sataşma yok tahrik etme yok gördügünüz gibi:)

ama arkadaşımız ne cevap vermiş işte aşağıda:)

arkadasımız benim yazdıgım konudan tamamen uzak olarak bir cevap yazmıs ve tartısma dogmasına sebep olmustur.sordugu soruda komik üstelik kim demiş aurelio en iyi diye senmi?:)

hepimiz biliyoruzki aurelio en iyi diyen tüm spor basını spor kamuoyudur.türkiyede aurelio gibi ön libero olmamasından dolayı aurelio türk vatandaslıgına geçmesi sağlanmış ve türk milli takımına alınmıştır.bunun üzerine hala ne diye tartışma yapıyorsunuz?:)aureliodan iyi türk ön libero olsa brezilya uyruklu oyuncu emin olun mili takıma alınmazdı:)

DisCo
15.Mayıs.2007, 01:08
Röportajı canlı canlı izledim. Sakatlığının sorulmasından sonra , Şampiyon takımın, 2. olan takımın, 3. olan takımın oyuncuları bu kampta bir arada dendi. Gökhan'a bu durum soruldu. Normalde bilirsininiz hepsinin kanlı bıçaklı olmasını bekleriz. Oda futbolun bir spor eğlence olduğunu belirtti. Galatasaray'lı Arda ile çok yakın arkadaş olduklarını normalde de görüştüklerinden bahsetti. Sonra Mehmet Topal'da katıldı. Gökhan onla ilgili düşüncelerini belirtti ve takımımızda olsaydı diye hoş bir jest yaptı.

Demeyedebilirdi.

Burada öncelikle bu tavrından dolayı kendisini kutlamak istiyorum. Yazılan onca mesajı okudum ama bu güzel davranışın dışında başka bir olay olduğunu sandım.

Sırf birinin rengi sarı kırmızı, diğerinin ki sarı lacivert diye birbirinizin fikrine saygı duymayı unutuyorsunuz. Ben Cristiano Ronaldo'yu beğeniyorum abim Messi'yi. Kim karışabilir. Kime zorla kabul ettiririm Ronaldo'yu, kim bana kendinkini ettirir. Herkesin oyuncu anlayışı farklıdır.

Daha düzgün mesajlara davet ediyorum. Eğer herkes aynı düşüncede olmak zorundaysa yazayım Mehmet Topal en kraldır diye kilitleyeyim konuyu yada Aurelio en kraldır diyeyim kilitleyeyim nede olsa herkes aynı düşünmek zorunda ne diye parmaklarınızı yoruyorsunuz.

gerrrard
15.Mayıs.2007, 01:09
[quote=gerrrard;1111084]Ayrıca hatırlatmakta yarar var Fener bizi 3 maçtada yenemiyor, bu üç maçtada ön liberoda M.Topal oynuyordu. TSL'nin en iyi oyuncusu denilen Alex'i oynatmayan kim peki ? M.Topal[quote]
İyide sen olaya böyle bakıyorsan o zaman bende sana oynanılan son maç hariç ondan önceki son 6 lig maçını hep Fenerbahçe kazandı.O zamanki maçların hepsinde Aurelio vardı Türkiye'nin en iyisi Aurelio diye cevap veririm sana.

Bende sana son 6 lig maçında Galatasaray'da Alex var mıydı diye sorarım.

[QUOTE=fmhastasi;1111284].
.
.
Birleştirilen Mesaj:

bakın arkadaşlar yukardaki mesaj benim yazdıgım mesaj.ben fenerbahceliyim ve kendi takımımla ilgili görüşlerimi dile getirmişim.hic kimseye sataşma yok tahrik etme yok gördügünüz gibi:)

ama arkadaşımız ne cevap vermiş işte aşağıda:)

arkadasımız benim yazdıgım konudan tamamen uzak olarak bir cevap yazmıs ve tartısma dogmasına sebep olmustur.sordugu soruda komik üstelik kim demiş aurelio en iyi diye senmi?:)

[/B]

Arkadaş kendisini haklı çıkartmak için bazı belgeler sunmuş. Bide haksız mesajını haklı gibi gördürmeye çalışmış. Ne diyor mesajında ? En iyi Aurelio'dur diyor. Ama haberle alakası yokki Aurelio'nun. Gökhan Topal hakkında birşey demiş sadece.

Bu arkadaşımız kendisi haksız olduğu halde kendisini haklı konuma getirmeye çalışmıştır. Kısacası arkadaşımız beni tahrik etmiştir ve bende ona göre cevap vermişimdir. Ayrıca Aurelio'ya laf atan yok. Ama M.Topal gerek leylek gibi bacaklarıyla,gerek uzun boyuyla,gerekse fiziğiyle ön plana çıkar.

Jesus_FB
15.Mayıs.2007, 01:12
Demek sadece defansiz görevleri iyi yapan bir oyuncu en iyi ön libero olabiliyor. O zaman Saidou ve Johnson'a yazık etmişiz biz.
Bu arada Türkiye'de Alex'i marke etmeyen kalmadı bunda başarılı olanların sayısı bir hayli fazla

gerrrard
15.Mayıs.2007, 01:17
Malesef yazık oldu onlara. Harcadılar.

fmhastasi
15.Mayıs.2007, 01:28
[quote=a.arıcı-11;1111265][quote=gerrrard;1111084]Ayrıca hatırlatmakta yarar var Fener bizi 3 maçtada yenemiyor, bu üç maçtada ön liberoda M.Topal oynuyordu. TSL'nin en iyi oyuncusu denilen Alex'i oynatmayan kim peki ? M.Topal[quote]

Bende sana son 6 lig maçında Galatasaray'da Alex var mıydı diye sorarım.

Arkadaş kendisini haklı çıkartmak için bazı belgeler sunmuş. Bide haksız mesajını haklı gibi gördürmeye çalışmış. Ne diyor mesajında ? En iyi Aurelio'dur diyor. Ama haberle alakası yokki Aurelio'nun. Gökhan Topal hakkında birşey demiş sadece.

Bu arkadaşımız kendisi haksız olduğu halde kendisini haklı konuma getirmeye çalışmıştır. Kısacası arkadaşımız beni tahrik etmiştir ve bende ona göre cevap vermişimdir. Ayrıca Aurelio'ya laf atan yok. Ama M.Topal gerek leylek gibi bacaklarıyla,gerek uzun boyuyla,gerekse fiziğiyle ön plana çıkar.

diyelimki en iyi aurelio diyorum:) sende değil diyorsun o zaman bana şunun cevabını ver.

aurelio neden türk vatandaşlığına geçirildi?neden türk milli takımına alındı?başka oyuncu varsa ondan iyi bana bunun cevabını ver?:0:

shamur1
15.Mayıs.2007, 01:34
Tarafsız bakıyorum olaya ne Galatasaray'a karşı sempatim var ne de Fenerbahçe'ye karşı. Mehmet Topal ve Aurelio arasında bir seçim yapılacaksa tabiki de Aurelio şuan M.Topal'dan daha iyi seviyede . Üstelik Aurelio'yu da sevmem 2 sene bizde oynamıştı ama 50-100 bin Avro için gitmişti. Ha bu demek değildir ki Mehmet Topal iyi bir oyuncu değil. Elbette çok sağlam geliyor ama henüz genç ve ilerde Aurelio gibi yada ondan daha iyi seviyede olabilir. Ama şunu tartışmamak gerekir Aurelio şuan Avrupa'da aranılan ön liberolardan basıyor, top çalıyor , pas atıyor atağa çıkıyor yani oyunu 2 yönlüde oynuyabilir. Bunun için Aurelio diyorum.

Hatta size şunu da söyliyeyim Aurelio Trabzonspor'da ki 2 sezonunda Ligde toplam 16 gol atmıştı. Daha nesini tartışacaksınız ki .

DisCo
15.Mayıs.2007, 01:41
Şu dakikaya kadar herkes fikrini söyledi sanırım. Aynı baskıyı binlerce kez tekrarlamak isteyenler matbaalar ile irtibata geçebilir. Fikirlerinizi bağımsız belirtiniz ve bu fikirler içinde yakışıklıydı, gözleri elaydı, Araptı, Arnavuttu, Milli takıma alındı alınmadı gibi kriterler göz önünde bulundurulursa başlıkta yer almasına izin vermeyeceğim.

Bence en iyi defansif ortasaha

benim fikrime gelince bende futbolda ön libero-orta saha oynadığım için.

:n:

EreN
15.Mayıs.2007, 02:02
Şu dakikaya kadar herkes fikrini söyledi sanırım. Aynı baskıyı binlerce kez tekrarlamak isteyenler matbaalar ile irtibata geçebilir. Fikirlerinizi bağımsız belirtiniz ve bu fikirler içinde yakışıklıydı, gözleri elaydı, Araptı, Arnavuttu, Milli takıma alındı alınmadı gibi kriterler göz önünde bulundurulursa başlıkta yer almasına izin vermeyeceğim.

Bence en iyi defansif ortasaha

:n:

(::) biliyorum kank.

GeNç KaRTaL
15.Mayıs.2007, 05:12
2.yarıda Maldonado yerine M.Topal Fenerbahçe'de olsaydı Fenerbahçe şampiyon olurdu bence.Hatta Fenerbahçe CL'de daha ileride gidebilirdi.(Gerçi tek eksik orada değildi) Fatih Terim Avrupa Şampiyonasında 2 sini birden düşünürse ilk 11 de (Ki bence düşünse iyi olur) görürürüz Fenerbahçe'de olsaydmış nasıl olacağını.İyi bir 2 li olurlar diye düşünüyorum..

Ilhan
15.Mayıs.2007, 06:09
Gökaycığım ve Serkancığım, ikinizi de çok severim, fanatik olmanıza rağmen seviyenizi az da olsa korumuşsunuz. Ancak ikinizin de böyle sanal ortamlarda takımlarınızın oyuncularını korumanıza lüzum yok. Yani ben burda Aurelio çok iyi deyip içimden Aurelio'ya küfür de edebilirim. Bu şekilde tartışmak, alıntılar yaparak yanıtlar vermek ve konuyu saptırmak inanın kimseye fayda etmiyor.

Barancığım ayrıca sen de havadan nem kapıyorsun, tamam, takımın hakkını korumak isteyebilirsin ama biraz daha seviyeli lütfen. Diğer konularda da mesajlarını görüyorum, biri seni tahrik ettiğinde direkt olarak rapor et, fayda etmezse msnim var sende, ordan bana söyle. Yani anlamıyorum, buradan birbirinizle bu şekilde tartışmanız size ne kazandırıyor?

Mehmet Topal bir sezon iyi oynadı diye Aurelio'dan iyi falan olamaz. Aurelio hem defansif hem de ofansif açıdan ondan daha iyidir. Mehmet Topal Alex'i veya diğer türk AMC'leri durdurabilir ama daha Avrupa maçlarında daha izleyemedik.

Onurap
15.Mayıs.2007, 06:39
M.topalla aurelio arsında farklılık var oyun stili olarak..M.topal tam anlamıyla bir ön libero p.viera tarzında fakat aurelio mc tarzında..Alex olayını kıstasa almıyorum çünkü alexe adam markajı uygulamadı sadece kendi bölgesini savunduğu için alex devre dışı kaldı...M.topal defansif açıdan çok daha iyidir aureliodan..Daha az maç oynamasıa rağmen istatistikler..

Aurelio

Top Çalma: 87

Top kaybı: 75

M.topal:

Top Çalma: 102

Top kaybı: 32

Şidi avrupa maçları diyorsunuz ama takımında iyi olması lazım m.topalın iyi olması için..Yoksa bu zamana kadar nerdeydi aureilo şl maçlarında..

scolari12111
15.Mayıs.2007, 07:00
ya başlık yalnış ya yazılanlar.tartışma tamamen kıyaslamaya dönmüş.o şöyle bu böyle bu uzayıp gider.bence boşa yoruyorsunuz kendinizi...

Ilhan
15.Mayıs.2007, 07:04
M.topalla aurelio arsında farklılık var oyun stili olarak..M.topal tam anlamıyla bir ön libero p.viera tarzında fakat aurelio mc tarzında..Alex olayını kıstasa almıyorum çünkü alexe adam markajı uygulamadı sadece kendi bölgesini savunduğu için alex devre dışı kaldı...M.topal defansif açıdan çok daha iyidir aureliodan..Daha az maç oynamasıa rağmen istatistikler..

Aurelio

Top Çalma: 87

Top kaybı: 75

M.topal:

Top Çalma: 102

Top kaybı: 32

Şidi avrupa maçları diyorsunuz ama takımında iyi olması lazım m.topalın iyi olması için..Yoksa bu zamana kadar nerdeydi aureilo şl maçlarında..

Bunu uzatmayın dedikçe uzatıyorsunuz. Kilitlettireceksiniz konuyu bana. Tamam Topal daha iyi tamam.