Log in

View Full Version : Tuna Üzümcü Beşiktaş'ta

PesimiSTyLa
16.Mayıs.2007, 18:10
Beşiktaş, yeni sezon öncesi futbolda ilk transferini Gençlerbirliği'nden Ayhan Tuna Üzümcü'yü renklerine katarak gerçekleştirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderdiği yazıda, Gençlerbirliği futbolcusu Ayhan Tuna Üzümcü ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Şirketimiz, Gençlerbirliği futbolcularından Ayhan Tuna Üzümcü ile 2+1 yıllık, opsiyonu kulüpte olmak üzere sözleşme imzalamıştır. Sözleşme bedeli olarak futbolcuya 2008-2009 sezonu için 300.000 YTL garanti ücret ve her resmi maç için 15.000 YTL maç başı ücreti, ayrıca 1 defaya mahsus olmak üzere bu sezon içinde ilk 11'de oynadığı toplam 15 resmi maç için 100.000 YTL ödeme yapılacaktır.

2009-2010 sezonunda ise futbolcuya ödenecek garanti ücret TEFE TÜFE ortalaması oranında artırılarak, oynadığı her resmi maç için 15.000 YTL maç başı ücreti, ayrıca 1 defaya mahsus olmak üzere ilk 11'de oynadığı toplam 15 resmi maç için 200.000 YTL ödeme yapılacaktır. Bir önceki sezonda ilk 11'de toplam 20 resmi maç oynamış ise 2009-2010 sezonunda 100.000 YTL ek ödeme yapılacaktır.

Gençlerbirliği Spor Kulübü'ne herhangi bir sözleşme fesih bedeli ödenmeyecektir.''

1982 doğumlu Ayhan Tuna Üzümcü, savunmada görev yapıyor. Ayhan Tuna Üzümcü, geride kalan sezonda Gençlerbirliği formasıyla Turkcell Süper Lig'de 3, Fortis Türkiye Kupası'nda 2 kez fileleri havalandırdı.

Emurafu
16.Mayıs.2007, 19:28
Dogrusunu söylemek gerekirse Tunanın stili hosuma gitmiyor....Beşiktasın bana göre türk stoper almasına gerek yoktu...Tuna yedek olacagı belli..Toraman falan varken biraz gereksiz oldu gibi..Sanırım yabancı stoperde gelecek..Gordonda var.Baki kesin gidiyorsa ozaman çok iyi alternatif olur..Bence baki çok iyi bir görev adamı..Nezaman görev verilse elinden en iyi geleni yapıyor...Hayırlı olsun beşiktasa...

Fıratcan Alçınkaya
16.Mayıs.2007, 19:34
İ.Kaş,G.Zan,Baki gidiyor...

Alternatif ;;)

BaFraLı
16.Mayıs.2007, 19:37
o kadar güzel oynayan bi stoper değil bence.Gereksiz bi transfer bana göre..

King_Theoden
16.Mayıs.2007, 19:41
Beşiktaş hala uslanmamış demekki:D Gene gereksiz adamlarla kadroyu şişiriyorlar:D

El Comandante
16.Mayıs.2007, 20:14
Besiktas her sene yaptigi transferleri bu sene de yapacak galiba.Bu adam resmen kalas,degil Besiktas seviyesinde Kayserisporda bile oynayamaz.

fenerbahce_1907
16.Mayıs.2007, 20:21
Son yıllarda alıştıgımız klasik Beşiktaş transferlerinden biri daha.Anlaşılan Beşiktaş yönetimi hala akıllanmamış.

PesimiSTyLa
16.Mayıs.2007, 20:22
Ne diyelim hayırlı olsun...

deniz.91
16.Mayıs.2007, 20:42
Bence iyi bir yedek olur

Onurap
16.Mayıs.2007, 21:38
Çok gereksiz bir transfer 1 sezon sonra gönderilecektir..Bize röveşeta golü attı diye alındı sanırım :)

goosfraba
16.Mayıs.2007, 22:30
Resmi siteden bir açıklama var mı bu transfer için?

PesimiSTyLa
16.Mayıs.2007, 22:41
Resmi siteye bakmadım da borsaya bildirdiklerine göre alınmış..

Jesus_FB
16.Mayıs.2007, 22:44
Hayırlı olsun.
Şimdiden yararlı olup olamayacağını kimse bilemez heleki önümüzde kocaman bir Servet örneği varken çalışan kazanıyor bence boş bir transfer olarak değerlendirmek için çok erken

anilton
16.Mayıs.2007, 22:47
Şaşırmamak elde değil,biz yıllarca bu transferlerden dert yandık ama yönetim aynı tas,aynı hamam.Umarım iyi bir performans gösterirde bizleri yanıltır,söyleyecek başka söz yok...

Ilhan
16.Mayıs.2007, 22:48
Tuna'yı 3-4 kez canlı izlemişliğim var. Klasik Türk defansına göre daha iyi pozisyon alıyor, ortalama bir markajcı. Fiziğini daha da geliştirirse faydalı olur.

shamur1
16.Mayıs.2007, 22:54
Az önce bir Bjk'li arkadaş msnde Tuna için Baki'nin saçlısı dedi :) Umarım başarılı olur şuan için yargılamak doğru değildir.

Cangele
16.Mayıs.2007, 23:14
Öncelikle hayırlı olsun bakiden iyidir o kesinde boyu kısa ama

BlackEagle19o3
16.Mayıs.2007, 23:17
Bravo yönetim aynen devam!Tuna'yı alacağına Gökhan Zan'ı takımda tut.2 tane de kaliteli yabancı stoper getir olsun bitsin;)Aynı tas aynı hamam olcak bu sene de anlaşılan...

GodfatheR
16.Mayıs.2007, 23:19
Baki gidecekse tamam ama Baki takımda kalacaksa gereksiz olmuş çünkü Baki'den iyi olduğunu düşünmüyorum.(Ama Galatasaray'a attığı gol güzeldi.:))

BlackEagle19o3
16.Mayıs.2007, 23:38
Baki gönderilecek evet;)

eXcitinG
16.Mayıs.2007, 23:49
Tuna kim.Nerden geLdi nereye gidiyor.

Fernando Gago
17.Mayıs.2007, 00:00
Saçma bir transfer daha Grdon'dan Baki'den farkı ne ?

Wesley Sneijder
17.Mayıs.2007, 00:54
Hayırlı olsun.
Şimdiden yararlı olup olamayacağını kimse bilemez heleki önümüzde kocaman bir Servet örneği varken çalışan kazanıyor bence boş bir transfer olarak değerlendirmek için çok erken

Servet'e kazma derken şimdi gitti GS'yi şampiyon yaptı...

El Comandante
17.Mayıs.2007, 00:59
Servet'e kazma derken şimdi gitti GS'yi şampiyon yaptı...

Alakasi yok,Servet zaten Denizli´de oynadigi futbolla potansiyeli oldugunu göstermisti herkese.Fenerbahcede forvet Luciano ile beraber oynadigi ve onun aciklarini da kapatmaya calistigi icin herkese kötü gözüktü.Simdi anliyoruz Fenerin onu göndermekle ne büyük hata yaptigini.(::)
Ayrica gecen sene Sivassporda mükemmel oynamisti,2.yarida sahlandirmisti takimi resmen.Galatasaray da göz önünde olunan bir takim oldugu icin Servet böyle büyük bir patlama yapti.Tabi ki kendisini daha da gelistirdi,oynadigi futbolun üzerine koydu ama öyle kazma falan degildi.

Fernando Gago
17.Mayıs.2007, 01:01
Servet'in Sivasspor geçmişi var ama Fenerbahçe'den direk Galatasaray gitse böyle oynayamazdı ama Servet Sivas'ta kendini çok iyi topladı ve büyük takımın değerini anladı sonuç ortada ...

El Comandante
17.Mayıs.2007, 01:05
Fenerbahce´de Luciano ile oynamasi onun sansizligiydi,Luciano forvete cikarken geride cok bos alan birakiyordu.Milan macini hatirliyorum Servet 4e 1 kaliyordu hep.Tek basina savasiyordu.Ama nedense cok bilmis futbol yazarlarimiz,basinimiz o macta Serveti alay konusu ilan ettiler.Simdi ise hepsi Servet hayrani :)

Ama tabi Sivassporda Servet kendisine gelmistir,hem zihinsel hem de fiziksel olarak.

Demek istedigim forumda bazi mesajlar varki insan cileden cikiyor.Baki tartisiliyor bir konuda hemen Servet örnegi veriliyor,ibrahim kas konusuluyor hemen Servet örnegi veriliyor,simdi bu konuda bana göre kazma bir futbolcu olan Tuna konusuluyor hemen Servet örnegi ortaya atiliyor.Yani bu cok yanlis,bu Serveti kücümsemektir.Kendisi zaten cok iyi bir defansti,ama yine yaziyorum arkadaslarinin da acigini kapatmak isterken bazen zor durumlara düstü.Teknigi de fazla iyi olmayabilir,ama Servet tartismasiz Türkiyenin en iyi defansidir.Böyle kisilerle kiyaslanmasi,böyle kisilerin konusunda Servetin olmasi ayiptir.

Jesus_FB
17.Mayıs.2007, 01:28
Konunun Servet'e dönmesini istemem ama geçenlerde NTV Spor'da bir programa telefon ile katıldı. Seyirci soruları vardı bir tane Fenerli "Fenerbahçe'de bu kadar iyi performans gösteremediniz daha sonra Sivas ve Galatasaray'da yüksek performans gösterdiniz bunun nedeni nedir" diye bir soru sordu.
Servet "Fenerbahçe'de kötü oynadığımı düşünmüyorum ama bu kadar üst performansım olmadığını kabul ediyorum dedi. Şu anki performansımın nedeni de gittiğim klüplerde bana duyulan güvenden kaynaklanıyor dedi taraftarından yönetcisine teknik drektörüne herkes güveniyor bende o güveni boşa çıkarmamak için çalışıyorum" dedi.

Varonil
17.Mayıs.2007, 01:33
Hayırlı olsun Beşiktaş'a,bakalım neler yapacak Tuna önümüzdeki sezon.
Beşiktaş defansında çok ciddi bir revizyon yakın gibi ..

El Comandante
17.Mayıs.2007, 01:36
Servet yüregiyle de oynayan bir futbolcu,ayrica cok caliskan,hirsli bir futbolcudur.
Bir röportajinda " Sahada ne zaman yorulacak olsam tribünlere bakiyorum,onlarin Servet Servet tezahüratlarini duydugumda anda eski gücüme yeniden kavusuyorum ve savasmaya devam ediyorum " demisti.
Ayni seyleri teker teker söylemek istemiyorum ama Servet Fenerbahcede de kötü degildi,ama biz de hayatinin futbolunu oynadigi dogrudur.Ama yine de bunu Denizlide,Sivasspor da göstermisti bu potansiyelini.Fenerbahce onu kullanmayi bilmedi.Bu yüzden Türkiyede ne zaman kazma bir futbolcu ciksa,büyüklere transferi gündeme gelse Servet örnegi verilmesine karsiyim,bu yüzden yazdim bunlari.

Konuyu böldügüm icin özür dilerim,Besiktas icin hayirli bir transfer olmasini dilerim.

eXcitinG
17.Mayıs.2007, 01:36
Konumuz Tuna Üzümcü adLı arkadaşımızın Beşiktaş a Transferi, Servet nasıL bu noktaLara geLdi değiL.

Universal
17.Mayıs.2007, 01:38
Hayırlı olsun, yönetim defans için çalışmaya başladı.

Tuna Üzücüm bu sezon TSL'de üç gol, kupada ise iki gol kayıt etti. Bu sezon sadece altı sarı kart görürken bu kartların beşini TSL'de gördü.

http://img161.imageshack.us/img161/1006/tunazmcstatistikvx7.th.png (http://img161.imageshack.us/my.php?image=tunazmcstatistikvx7.png)

Bularda diğer bilgiler.

Tuna iyi bir oyuncu ama; Beşiktaş'ın defansı için aradığı kan olacağını düşünmüyorum. İbrahim Toraman yanına iyi bir yabancı alınması gerektiğinin kanaatındayım. Gökhan Zan ilede yolların ayrılacağını düşünüyorum.

SiR ToMaSRoSiCkY1
17.Mayıs.2007, 01:45
Hayırlı olsun.

Knightmare
17.Mayıs.2007, 02:15
yönetim yine para saçıyor gibi gözükmüş haberde :) ama ilk sezonda ve ikinci sezonda koydukları maç sınırını aşmazsalar, misal ilk sezon 14 ikinci sezon 14 maçtan fazla oynamazsa ilk 11'de 400.000 ytl cepte kalacak yanlış hesaplamadıysam. zaten çoğu kişide yedek olarak alındığını düşünüyor :)

GeNç KaRTaL
17.Mayıs.2007, 02:33
Sanırım alınacak 2 yabancı (çek) stoperin yedeği olarak düşünülüyor.Giray,İlhan adı geçiyordu sanırım onlar pahalı geldi.Tuna daha hesaplı olduğunu için tercih edilmiş olabilir.Zaten 2 tane yabancı oyuncu alınacak bence bu açıdan bakarsak yararlı bir transfer gibi duruyor.Ama Tuna hakkında pek bi fikrim yok.Umarım takımımıza hayırlı olur..

Bu transfere bakarak Baki ile yolların ayrılacağı kesinleşmiş oldu gibi bir şey.Euro 2008 den sonrada Zan'ın durum netleştirilecek.O da gidici kanımca.Zaten Avrupa şampiyonasında iyi performans sergilese başka takıma gider neden bizde kalsın..

Hadi bakalım yine bir revizyon var takımda.Umarım bu sefer tutar..

ibo
17.Mayıs.2007, 02:36
Eğer kaliteyi yükseltmek istiyorsan, Tuna'yı yedek olarak alacağına, Kaliteli As olarak oynayabilecek birini alırsın, mevcut stoperlerinden birini de yedeğe çekersin. Ben Beşiktaş'ın hala geçmişten ders aldığını sanmıyorum. Kulübe için adam alınmaz bence.

Aykan19o3
17.Mayıs.2007, 02:48
Tuna insAllah yararlı olur. Hayırlısı Olsun demekten başka çaremiz yok sonuçta.. :D

Emurafu
17.Mayıs.2007, 05:05
Tuna sag bek'te oynuyor sanırım...Malum kaş'da gitti..Sag bek için alternatif olabilir...Şemsinin'de dedigi gibi bence 2 tane yabancı stoper alacaklar.Bana göre iyide olur

RoNNiE91
17.Mayıs.2007, 05:30
Hayırlı olsun Tuna.Umarım bu sefer başarılı transferler yaparız.Tuna'da bunların ilki olur.

eXcitinG
17.Mayıs.2007, 07:17
Zapatocny ve Sivok u da aLıcaz büyük ihtimaLLe, MaLum Avrupa Şampiyonasından sonra prim yapmasınLar diye bitirmek üzereyiz. OnLar geLince Tuna arada kaynar tartışıLmaz biLe :)

Alicanfmfan
17.Mayıs.2007, 07:19
Beşiktaş'a ve Tuna'ya Hayırlı olsun .Ama Tuna'yı ben çok beğenmiyorum.İ.Kaş'ın yerine alındıgını düşünüyorum.Beşiktaş'ta yedek kulübesi'nde oturacak...

anil luque
17.Mayıs.2007, 07:30
ömr-ü hayatımda bu kadar boş bu kadar basiretsiz bir yönetim daha görmedim gerekk beşiktaşta gerek başka kulüplerde.. daha 1 ay öncesine kadar beşiktaşımızı hedeflerine taşıyabilecek oyuncular alacagız dıyenler sımdı tunaya ımza attırıyor taraftarın bu kadar sabrettıklerıne sukretsınler bence sıze yakısmıyor o koltuk defolun!!

GeNç KaRTaL
17.Mayıs.2007, 20:53
ömr-ü hayatımda bu kadar boş bu kadar basiretsiz bir yönetim daha görmedim gerekk beşiktaşta gerek başka kulüplerde.. daha 1 ay öncesine kadar beşiktaşımızı hedeflerine taşıyabilecek oyuncular alacagız dıyenler sımdı tunaya ımza attırıyor taraftarın bu kadar sabrettıklerıne sukretsınler bence sıze yakısmıyor o koltuk defolun!!

Tamam yönetime bende kıl olanlardanım.Bu sene yine bir sürü transfer yapacaz takımı güçlendirmek adına.Eğer tutmazsa çok zora girecez biliyorum ama Tuna alındı diyede bu kadar tepki göstermeye gerek yok diye düşünüyorum.Sonuçta bu adamla hedeflere koşmayacağız.Hedeflere koşacağımız oyuncular daha gelecek.(He belki onlarlada koşamayız o ayrı konu)

uAmurat91
17.Mayıs.2007, 23:51
Bence çokta kötü bir oyuncu değil, hayırlı olsun..