PDA

View Full Version : ''Şampiyonluğun En Büyük Mimari Faldkamp''

scolari12111
17.Mayıs.2007, 13:14
Adnan Polat, bu sezon kazandıkları şampiyonluğun, kesinlikle bir kişiye mal edilmemesi gerektiğini belirterek, ''Bana göre, 6 hafta kala bırakmasına karşın şampiyonluğun en büyük mimarı yine Feldkamp'tır. Sezon başında yaptığımız yeniden yapılandırmada büyük katkıları oldu. Galatasaray'a ilk geldiği sezon oluşturduğu temel kadro, daha sonra UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı aldı. Dünya Kupası'nda da 3'üncülük elde etti. Bu gelişinde 7-8 genç oyuncuyu kadromuza dahil etti. Bunların meyvelerini ileride alacağız'' dedi.

Galatasaray'da uzun süre yöneticilik yaptığını anlatan Polat, bu sezon Galatasaray yönetiminde 4. kez şampiyonluk sevincini yaşadığını dile getirirken, ulaştıkları hiçbir şampiyonluğun normal şartlarda olmadığını kaydetti.

''Ben Galatasaray'da birçok şampiyonluk gördüm. Yaşadığım 4 şampiyonluk da normal olmadı'' diyen Adnan Polat, ''1992-1993 sezonunda Beşiktaş'a karşı averajla şampiyonluğu elde etmiştik. İki sezon öncesi 20.45'i ve 16 dakikalık uzatmayı hiçbirimiz unutmadık. Bu seneki yine aynı şekilde heyecanlı oldu'' diye konuştu.

Polat, bir taraftarın, yeni sezonda takımın turuncu renkli forma giyip giymeyeceğini sorması üzerine, ''Normal koleksiyonumuz içinde turuncu renkli bir forma da var. Zaten yeni trendler içinde bu tür uygulamalar dünyanın birçok takımında var. Önemli olan formanın sol göğsündeki arma ve altında bulunan kalbinizdeki Galatasaray sevgisidir'' yanıtını verdi.

Bir soru üzerine, UEFA Kupası'nda Bayer Leverkusen karşısında alınan 5-1'lik yenilgiyi kesinlikle ölçü olarak görmediğini bildiren Polat, yeni başarılar yolunda çalışmaya devam ettikleri kaydetti.

Takımda istenilen performansı bir türlü sergileyemeyen Carrusca için, ''Carrusca'nın tarzını değiştirmemesi halinde Türkiye'de futbol oynaması zor'' değerlendirmesinde bulunan Polat, takımdaki birçok futbolcunun Avrupa'daki kulüplerin gündeminde olduğunun hatırlatılması üzerine, ''Galatasaray'dan her futbolcu gidebilir. Birinci şart, futbolcunun kendisi isteyecek. İkinci şart ise isteyen kulüp bizimle masaya oturacak ve isteklerimizi karşılayacak. Servet'i isteyenler vardır mutlaka. Gelsinler otursunlar, alabilecekler mi bakalım'' şeklinde konuştu.