View Full Version : Terim: "Sistemimiz 4-3-3"
PesimiSTyLa
19.Mayıs.2007, 09:37
HaberTürk TV'deki "Basın Kulübü" programına konuk olan Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, çarpıcı açıklamalar yaptı.
EURO 2008'de 4-3-3 sistemiyle mücadele edeceğimizi açıklayan Terim, kalede ise 1. tercihin Volkan olacağını dile getirdi. Terim, maaşıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi.
Fatih Terim, Milli Takımımızın EURO 2008'de 4-3-3 sistemiyle oynayacağını açıkladı.. "Şimdi açık olarak; biz 4-3-3 oynayacağız. Ama oyun içerisinde de değişebiliriz." diyen Terim, elindeki kadronun buna uygun olduğunu ifade etti.
Terim sözlerini şöyle sürdürdü: "İspanya’da en çok gol atan kim? Nihat. Almasam herhalde baya sorulurdu. Halil devamlı oynuyor Schalke’de O’nu da almasan baya sorulurdu herhalde. Semih Türkiye’nin en fazla gol atan oyuncusu. Gökdeniz zaten her zaman bizim için olmuş ve gollerini de atıyor. Ben burada bir tek Mevlüt’ü değişik bir isim olarak görüyorum. O’nun da güzel oyununu izliyoruz ve gollerini de atıyor. Hem güçlü hem çabuk. Yaşı küçük olabilir; 21-22 yaşında ama istiyorum ki, bizimle olsun. Daha Tuncay’ı falan da saymadım. Yani bizim kendi içerimizde de maça başkasını almadan değiştirebileceğimiz adamlarımı da var."
Terim, EURO 2008'de kalede ilk tercihinin Volkan olacağını da açıkladı. "Üç kalecimiz de bugün milli takımlarda oynamış. Çok tecrübeli bir Rüştü var. Ayağının da en iyi durumda olduğunu düşünüyorum. En kritik zamanlarda görev almış olan Volkan’ın da çok iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Ve Tolga da fiziğiyle ve duruşuyla bizi çok iyi taşır." diyen Fatih Terim, tüm bunların ardından açık ve net bir şekilde konuştu: "Birinci kalecimiz Volkan."
Volkan için "Çalıştığı ve ayağını düzelttiği zaman ilk tercih Volkan." diyen Terim, maaşıyla ilgili TBMM'de konuşma yapan milletvekillerine şöyle cevap verdi:
"Bildiğiniz gibi Federasyon özerk ve kazandığı paradan maaş dağıtıyor. Ben devletten maaş almıyorum ama O alıyor. Benim Ankara’da milletvekili evim yok. Kendi evim var. Öyle bakınca herhalde gündemde bir şey vardı diyorum. Gerçi CHP’den gereken cevap verildi sağ olsunlar. Ama bir Milli Takım Teknik Direktörü’nün maaşının gündeme gelmesi abesle iştigaldir. Ben de bu aldığımın iki mislini kaybettiğimi her sene söyledim. İlk 6 senemde ve bu üçüncü senemde hiçbir yönetim kurulunda hiçbir para talep etmedim. Tazminat sıfırdır. Kendilerine bırakmışımdır."
Fatih Terim, 2006 Dünya Kupası finallerine gidemediğimiz için eleme maçlarında kendisen verilen tüm primleri federasyona iade ettiğini de açıkladı. "Gidemediğimiz Dünya Kupası’nın primlerini ben iade etmişimdir. Bu turnuvada primleri dağıtan ben olmama rağmen eğer gidemezsek de almayacağımı söylemişimdir." diyen Terim ardından eleştirilerini şöyle sürdürdü:
"Ben mecliste bazı insanları ciddi zannediyorum. Onlar da zannediyor ki biz konuşamayacağız, cevap veremeyeceğiz. Bir çoğu da öyle, yerini hak etmiş. Bu konuda açık yürekli olmak lazım. Cesaretli olmak lazım. Ben bir programda gereksizdi ama söyledim. Ben onlardan fazla almış olabilirim. Hadi hepimiz feragat edelim. Futboldan birçok insan nemalanacak, 40 senesini vermiş daha önce hiç böyle bir rakama imza atmamış olan Fatih Terim en azına imza atacak ve bu da meclisin gündemine gelecek. Ben bazılarını tenzih ediyorum ama onlardan 550 tane var benden bir tane. Ben isterim ki ülkenin başka meselelerim ile daha rahat uğraşsınlar. İnsanın dağarcığı az olunca böyle oluyor. Çoğuna da cevap vermiyorum. Siz sordunuz ben de söylüyorum. Paramı da ben belirlemedim. Ama benim fiyatımı belirleyeceğimi yakın zamanda göreceksiniz."
GeNç KaRTaL
19.Mayıs.2007, 10:16
Terim'demi total kullanacak yoksa.:icon_biggrin:
Şöyle kabataslak 4-3-3 yaptım.
-----------------Volkan----------------
Gökhan-------Servet------Emre------H.Balta
----------------M.Topal--------------------
--------Aurellio----------Emre--------------
Tuncay------------------------Arda----------
-----------------Nihat---------------------------
fmhastasi
19.Mayıs.2007, 10:33
mehmet topalın yerine aurelio oynar.orta sahada yıldıray emrenin yanında;)
Fıratcan Alçınkaya
19.Mayıs.2007, 10:33
eet total yapıcak anlaşılan :)
G.Gönül belki ilk maçta oynamayabilir Hamit oynar...
Cengo
19.Mayıs.2007, 12:23
------------------------- Volkan ------------------------
Gökhan ------ Servet ---------- Emre ------- H.Balta
-------------------------- Aurelio -----------------------
------------------ Yıldıray ------- Emre -----------------
Hamit --------------------------------------------- Uğur
--------------------------- Halil --------------------------
Emurafu
19.Mayıs.2007, 15:49
Gökhan ve Hamitin oynaması zormuş..Sag bek'te sabri oynayacakmış.İnsallah yetişirler..Şimdiden herseye hazır olun derim..
Nihat gibi adam oynatılmazmı..Nihat banko oynar..Bu arada halil bana forvette hiç güven vermiyor.Oynadıgı maçlarda stoperler arasında hep kayboldu..Acaba mevlüt tek forvet oynayabilirmi..Tekke bari milli takıma alınsaydı..Terimin Arda'yıda kesecegini sanmam..Sonucta formda oyuncular..Maç tecrübeleri daha fazla..
Nihat-------------------Arda
---------Tuncay-----------
Fernando Gago
19.Mayıs.2007, 18:34
Takımımız için en uygun sistem bu zaten ... Orta 3lü'nün çok mücadele etmesi gerekecek ama Emre in. kaldırabilir bu durumu
BeeTLeJuiCe
19.Mayıs.2007, 18:34
Sabri-------Emre------Emre------H.Balta
----------------Aurelio------------------
--------Ayhan----------Emre-----------
Tuncay----------------------------Arda
-----------------Nihat------------------
Bende Böyle düşünüyorum. En azından sakatlar iyileşmez ise ilk maçta böyle oynarız.
Alicanfmfan
19.Mayıs.2007, 18:37
Çakılı bir forvetimiz yok bu kadroda 4-6-0 gibi oynacagız....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Müthiş bir sezon geçiren arda solda oynar ugur deil bence.Uğur 'un ilk 11'e girecegini düşünmüyorum
anilton
19.Mayıs.2007, 18:39
Mevcut sakatlar iyileşirse,Terim'den böyle bir kadro bekliyorum.Aslında M.Topal Aurelio çift önlibero oynasa belki daha iyi olur ancak F.Terim'in Hamit'i keseceğini düşünmüyorum...
-----------------Volkan-----------------
G.Gönül-----Servet----G.Zan------H.Balta
---------------Aurelio-------------------
--------Hamit---------Emre-------------
Tuncay-----------------------------Arda
----------------Nihat---------------------
Şuan ki sakatlar oynayamayacak olursa;
------------------Volkan-------------------
Sabri---------İ.Kaş-----E.Güngör-----H.Balta
-------------M.Topal---Aurelio--------------
-------------------Emre--------------------
Tuncay--------------------------------Arda
------------------Nihat--------------------
GodfatheR
19.Mayıs.2007, 18:45
Total oynıycaz anlaşılan.Takım da buna çok uygun turnuva yaklaştıkça heyecanda,umutlar da artıyor inşallah hayırlısı olur.
eXcitinG
19.Mayıs.2007, 18:46
Nihat sağ da oynar forvette de Semih ya da HaLiL i kuLLanıcak sanırım Terim. SoLda da Arda göbekte, TopaL, Mehmet AureLio ve Emre.
Savunmanın performansı grupta ki kaderimizi beLirLer. Onun dışında orta saha ve forvet süper zaten.
RaSenGan
19.Mayıs.2007, 18:49
Total'i uygulaması için tek forvet Hakan Şükür olmalı (: Boyu,kafası ve zıplaması yüksek olduğu için.:) Ama takımımıza uyar bu taktik.
Melekovic
19.Mayıs.2007, 18:55
4-3-3 oynayacağız ama bütün taktikler 4-5-1 e benzemiş :D:D:D
BeeTLeJuiCe
19.Mayıs.2007, 18:58
Artık 4-3-3 diyince Mourinho'nun taktiği geliyo herkesin aklına Kaan abi. :)
bursa_mc
19.Mayıs.2007, 19:02
Ofansif oyun bence her zaman iyidir..Umarım bol gollü maçlar geçiririz..
Melekovic
19.Mayıs.2007, 19:25
Artık 4-3-3 diyince Mourinho'nun taktiği geliyo herkesin aklına Kaan abi. :)
Maurinho Terim.:D:D:D Adam ölür birisinin taktiğiyle sahaya çıkmaz.4-3-3 dediyse koyar 3 forveti ileriye.Arada maç içinde değişikliğe gideriz taktiği olarak çaktırmadan hafif benzerine döner ama :D:D:D
deniz.91
19.Mayıs.2007, 19:31
Ofansif oyun bence her zaman iyidir..Umarım bol gollü maçlar geçiririz..
Umarım o bol golleride bizim kalemizde görmeyiz:)
a.arıcı-11
19.Mayıs.2007, 19:44
Bu taktiğin en önemli özelliği eğer kanattaki oyuncular koşan oyuncularsa rakip ataktayken santrafor hariç herkes savunma yapıyor takım atak yaparkende eğer göbekten gidersek 4 lü defans bloğu hariç herkes atakta eğer kanatlardan gidiyorsak 2 stoper ve ön libero dışında herkesin atağa destek vermesi,yani kalabalık defans kalabalık hücum o yüzden kanatlarda çok koşan Tuncay ve biraz daha gayretle Arda oynamalı diyorum.
RIDVAN TLM
19.Mayıs.2007, 19:53
bence nıhatı sagda kullanıp tuncayı forvette kullanıcak mehmet topal ve aurelıo ortasahada oynar emre ve yıldırayda donusumlu oynarr....
GeNç KaRTaL
19.Mayıs.2007, 20:55
Nihat'ı forvet orta oynatacağını söylemiş Terim.Yani ortada Nihat kanatlarda 2 oyuncu destek verecek.Bence bu sistemi iyi oyuncularla donatırsa başarılı olabiliriz..
uAmurat91
19.Mayıs.2007, 20:58
Volkan
Hakan Balta
Servet
Emre Güngör
Gökhan Gönül
Aurelio
Mehmet Topal
Yıldıray
Arda
Tuncay
Nihat
Uygundur bence. İsabetli seçimleri yaparsa Sinyor Terim, başarılı olabileceğimizi bende düşünüyorum. Tek korkum defans hattında, eksikler ve şanssızlıklar üst düzeyde..
Onurap
19.Mayıs.2007, 21:20
-----------------Volkan-----------------
G.Gönül-----Servet----G.Zan------H.Balta
---------------Aurelio-------------------
--------Hamit---------Emre-------------
Tuncay-----------------------------Arda
----------------Nihat---------------------
Bu kadro güzel olur..
nerazzuri
19.Mayıs.2007, 22:46
----------------- Volkan ----------------
G.Gönül----Emre A.----- Servet----Balta
-----------------Aurelio-------------------
---------Yıldıray---------Emre---------------
-Nihat------------------------------Uğur--
---------------Semih--------------------------
Sanırım böyle.
fenerbahce_1907
19.Mayıs.2007, 22:49
----------------- Volkan ----------------
G.Gönül----Gökhan Zan----- Servet----Balta
-----------------Aurelio-------------------
---------Hamit---------Yıldıray---------------
-Nihat------------------------------Arda--
---------------Halil--------------------------
En iyi kadro bu olur bence.
Aykan19o3
19.Mayıs.2007, 23:11
------------------Volkan-----------------------
G.Gönül---------Servet-----E.Güngör-----H.Balta
----------------------Aurelio------------------
-----------------Emre---Yıldıray-------------
Tuncay--------------------------------Arda
----------------------Nihat--------------------
Böyle çıkarsak güzel olur. Taktik fena değil :)
El Comandante
20.Mayıs.2007, 00:10
Bu sistemde biz öyle bir rezil oluruz ki ülkeye almazlar takimi.
Yildiray-Emre ikilisinden en fazla 1i oynamali,2 dedin mi sacmalik olur.
Ugur ne yapmis sezon boyunca da gelip Ardayi veya Tuncayi kesecek ? Gecin.
Halil defansin arasinda kaybolan bir isim,nereye forvet oluyor ?
Hani nerede bunun Nihat´i ? Arda´si ? Mehmet Topal´i ?
Ayrica madem 4-3-3 oynayayim diyor Sinyor Terim MEHMET YILDIZ nerede yahu ? Bu sistemde herif ne goller atardi.Kendisiyle celisiyor her zaman ...
---------------Volkan Demirel----------
Gökhan----Servet--Emre Güngör----Hakan Balta---
---------------Mehmet Topal------------
----------Aurelio--------Emre(Tümer)---------
Nihat Kahveci---------------------------Arda Turan-----
----------------Semih(Halil,Mevlüt)--------------
Cengo
20.Mayıs.2007, 00:24
Arda içe kateden bir oyuncu, 4-3-3te kanata inebilen biri lazım, içer kateden ağır biri değil.
Nihat sağda oynayamaz, sırf o yüzden gitti zaten İspanya'ya, Türkiye PAF Ligi gol kralı kendisi.
Tuncay solda , Nihat sağda 1,5 sene önce bir maçta denendi, az daha yeniliyorduk.
Hamit pres yapabilen, aynı zamanda DMC gibi oynayabilen biri olduğu için Gökhan'ın açığını kapatır, .Balta da çıkmayacağı için ofansif oynayan Uğur'un açığını.
Taktik = Alan Paylaşımı+Alan Kullanımı
Emre Güngör değil, Emre Aşık.
Emre Güngör daha acemi.
Yıldıray ile Emre oynayamaz mı?!?
Bkz. 2002 Japonya-Kore Dünya Kupası
Halil daha fizikli bir oyuncu, tek santrafor uzun boylu fizikli olmak zorunda.Ayrıca Semih hariç elimizdeki tüm santraforlardan daha teknik.
Tuncay kanat oynayamaz, geçelim lütfen, Fenerbahçe'den gittiğinde bir gram üzülmedim.
Budur:
Gökhan ------ Servet -------- Emre A ------- H.Balta
Alicanfmfan
20.Mayıs.2007, 00:28
Kadroyu biz yapmıyacagız .Terim yapacak boşuna ugrasmayın :zuhaha
Cengo
20.Mayıs.2007, 00:35
Kıssada hisse Tuncay ve Arda overrated, çok iyi oyuncular ama bana göre 4-3-3'ün kanatlarına uymazlar.
Türkiye kazansın da kim oynarsa oynasın, ama kaybedeceksek bazı şeylerin de farkına varılsın.Hiç bir oyuncu ile sıkıntım yok, doğru yerde doğru oyuncu olmasını istiyorum sadece, kazanmak için bu şart.
El Comandante
20.Mayıs.2007, 00:39
Arda içe kateden bir oyuncu, 4-3-3te kanata inebilen biri lazım, içer kateden ağır biri değil.
Nihat sağda oynayamaz, sırf o yüzden gitti zaten İspanya'ya, Türkiye PAF Ligi gol kralı kendisi.
Tuncay solda , Nihat sağda 1,5 sene önce bir maçta denendi, az daha yeniliyorduk.
Hamit pres yapabilen, aynı zamanda DMC gibi oynayabilen biri olduğu için Gökhan'ın açığını kapatır, .Balta da çıkmayacağı için ofansif oynayan Uğur'un açığını.
Taktik = Alan Paylaşımı+Alan Kullanımı
Emre Güngör değil, Emre Aşık.
Emre Güngör daha acemi.
Yıldıray ile Emre oynayamaz mı?!?
Bkz. 2002 Japonya-Kore Dünya Kupası
Halil daha fizikli bir oyuncu, tek santrafor uzun boylu fizikli olmak zorunda.Ayrıca Semih hariç elimizdeki tüm santraforlardan daha teknik.
Tuncay kanat oynayamaz, geçeceksiniz.
Budur:
Gökhan ------ Servet -------- Emre A ------- H.Balta
Arda gerektiginde hem orta acar,hem ice kateder.Tuncay da öyle oynuyor.Bu 4-3-3 sisteminin de en önemli özelliklerinden birisidir AMR-AML oyuncularinin ice katetmesi.Yahu orta acacaksak Nihat niye Santrafor olarak orada duruyor ? Nihat 1 tane bile kafa topu alamaz,zor durumda kalir o hayvansi defanslarin arasinda.
Emre Güngör oynadigi hangi macta acemilik yapti Allah askina ? Bence süper bir defans futbolcusu kazaniyor Milli takimimiz,Emre asik markajda iyi bir futbolcu olabilir ama yine de Avrupada bize okadar yararli olamaz.
Ayrica Hamit´in defansif özellikleri öyle üst seviyede degil,bu yüzden ona güvenipte öyle bir kadro kurmak hayal kirikligi yaratir bence.
Mehmet Topal ön libero olarak cok basarili bir futbolcu,takimin defansini toplar,Aurelio ile cok iyi anlasirlar.Aurelio keza cift yönlü bir futbolcu.Yildiray-Emre ikilisi hem fizikman yeterli degiller hem de defansif yönleri 0.Onlarin 2sini oynattigimiz maclarda rakiplerimize bak bir istersen.Dünya kupasi basarisi kimseyi öyle sey yapmasin,1 tane Avrupa takimiyla karsilastik mi ? Gecelim Avrupayi,1 tane güclü takimla karsilastik mi ? Kore,Japonya,Senegal falan bunlar o dönemde cikista olsalar da bizim gücümüzde degillerdi.Ayrica Kosta Rika ile de berabere kalip,4 puanla cikmistik gruptan.Bazi seylere pembe gözlükle bakiyorsunuz,sonra basarisizlik gelince satasacak yer ariyorsunuz.
Onurap
20.Mayıs.2007, 00:39
İyide içeri katedmezse 4-5-1 olur..:icon_biggrin:
Alicanfmfan
20.Mayıs.2007, 00:43
Dünya kupasi basarisi kimseyi öyle sey yapmasin,1 tane Avrupa takimiyla karsilastik mi ? Gecelim Avrupayi,1 tane güclü takimla karsilastik mi ? Kore,Japonya,Senegal falan bunlar o dönemde cikista olsalar da bizim gücümüzde degillerdi.Ayrica Kosta Rika ile de berabere kalip,4 puanla cikmistik gruptan
Baran;
Bu yorumlarına katılmıyorum O Senegal Fransayı devirmişti ;)
El Comandante
20.Mayıs.2007, 00:44
Alican kardesim ister katil ister katilma.O dönemde Brezilya ile 2 mac yapmistik.2sinde de yenilmistik.Basari hepimizi cok onurlanmisti ama o basariya takilip kaldigimiz,o futbolu asamadigimiz icin 2 büyük turnuvaya katilamadik.
O dönemde Fransa gol atamadan elenmisti turnuvadan.Biz bir tane Avrupa takimi ile karsilasmadan gelmistik yari finale.
Alicanfmfan
20.Mayıs.2007, 00:46
Brezilya ya yenildik ilk maçta Hakem olmasa 1-0 önde girdik ve frikik olan penaltı verildi. 9 kişi kaldık 2-1 yenildik.2. maçta ise Brezilya'ya kök söktürdük ;;)
BlackEagle19o3
20.Mayıs.2007, 01:05
Emre yerine G.Zan,M.Topal yerine de Hamit oynar bence;)
PesimiSTyLa
20.Mayıs.2007, 01:18
Ugur Boral Arda yı kesemez. Mili takımda Arda, Nihat, Aurelio, Volkan, İyilesirlerse Gökhan, servet, Hakan Balta bunlar Banko oynar. Hakan ın alternatifi yok neredeyse. Unuttugum da olabilir aralarından..