PDA

View Full Version : Galatasaray Sezon Değerlendirmesi



Sekopej
19.Mayıs.2007, 23:08
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=59495

Özellikle 2. mesajı okumanızı öneriyorum.

Fanatiklik yapanlara uyarı verilecektir. Faydalı bilgiler paylaşalım.

Ilhan
19.Mayıs.2007, 23:31
GS, bu sene ne kadar iyi bir genç akademsine ve scout ekibine sahip olduğunu kanıtladı bence. Çok ucuz ücretlere alınan Barış ve Serkan bu sene iyi işler çıkarttılar. Ümit Karan her zamanki gibi komple bir forvet olduğunu kanıtladı.

Galatasaray, Fenerbahçe'nin rehavetinden iyi faydalandı bu sene. Önümüzdeki yıl takıma iyi bir sağbek kazandırdıkları vakit yine iyi işler çıkartacaklarından eminim.

a.arıcı-11
19.Mayıs.2007, 23:33
Galatasaray Kalli'ye rağmen iyi performans gösterdi ve şampiyon oldu.Carrusca-Bouzid ikilisinin yerine kaliteli yabancılar ve iyi bir hoca gelirse gelecek yıl Avrupada iyi noktalara gelecektirler.

El Comandante
19.Mayıs.2007, 23:42
Galatasaray bu sene büyük bir degisim gecirdi.Ilk basta yeni teknik direktör,yeni futbolcular alarak takimdaki eski havayi ortadan kaldirmayi düsündü yönetim.Bu yaptiklarinin dogru oldugunu ilerleyen günlerde anladik,lige süper bir giris yapan takim,mükemmel futbol oynayan takimdik.Sonradan Kalli hastaliginin,yasinin da verdigi etkiyle sacma kararlar almaya basladi,tuhaf kararlar almaya basladi.Takimin en iyi futbolcusu Lincoln´ü oynatmamaya,onu bitirmeye calisti.Nitekim de burada basarili oldu.Takima kendi aldigi futbolculari monte etti,hatalarini görmezden geldi.Ligin ortalarinda baya sIkINtilar yasadik sakatliklar yüzünden,bekledigimiz isimler sakatlandi,oynayamadilar ve bu yüzden gerek Avrupa da gerek ligde bocalamaya baslamistik.
Kalli son olarak son maclarda takimin basindan ayrilip yerini Ahmet Akcana birakinca takim hepten kötülesmisti,ilk yarinin sonunun gelmesi bizim icin bir sansti.Futbolcular düzelebilirler,yeni transfer ve belki de yeni teknik direktör gelecek diye beklemistik.Kalli ile devam ettiler ve yine lige süper bir giris yaptik,ama bu sefer yabancilarla degil yerlilerle oynadik,11 Türk futbolcuyla sahada mücadele ediyoduk ama Kalli bu takimin el freni oldugunu yine belli etti ve yine sacmasapan tercihler yapti ve Uefa da kötü bir sonucla elendik.Ligde kötü gidisatimiz vardi,sonradan Kalli takimdan ayrilinca daha da kötü olmasini bekledigimiz takim toplarlanmisti,burada anlamistik gercek meseleyi,Kallinin basarisizligini.O gittikten sonra takim daha bir rahat oynuyordu.Kalli ama yine de bu 11 Türk futbolcuyla oynamamizi ögretti bize,yigidin hakkini vermek lazim.
Bu dönemde Fenerbahceyi kupadan eledik ve ligde iyi gidiyorduk.Son 6 hafta kala yönetim Kalli ile yollarini ayirinca cogu kesim bu olayi Galatasarayin bitisi olarak yorumlasa da ben sahsen takimin daha iyi oynayacina inaniyordum ve dedigim cikti.Takim birbirine kenetlenmis,tecrübeli futbolcular genclere agabeylik yaptilar.Cevat hoca da takimda mecara aramadan,düzgün kadroyla maclara cikartinca takimi galibiyetler geliyordu ardi ardina.

Yeni yönetimin tabi ki bunda katkisi büyüktü.Canaydinin gitmesi 1 olay,Kallinin birakmasi 2 olaydi.Yani bu 2 olay bizim rahatlamamizi sagladi.Tabi futbolcularin icindeki ruh geri gelmis,Adnan Polatta eski baskanlari,teknik direktörleri maclara cagirarak kenetlenme ortamini gösteriyordu.Dayanisma,birlik beraberlik cok net bir sekilde görülüyordu.Ve sonunda gelen sampiyonluk...

6 hafta seyircisiz...
6 hafta teknik direktörsüz...
6 hafta yabancisiz ...
6 puan farkla
6 gol averajı ile ligi sampiyon tamamladik.

Bu basarida Baskanimiz Adnan Polatin dedigi gibi ahcisindan futbolcusuna,yönetiminden Florya bekcilerine kadar herkesin payi vardi.


Bu sezonki en cok göze batan futbolcular Mehmet Topal,Servet Cetin ve Arda Turandi.Gercekten astilar kendilerini oynadiklari futbollari.Tabi diger futbolcular da iyiydi ama en iyileri bu 3lüydü.

Seneye birkac nokta transfer ve en önemlisi iyi bir teknik direktörle daha iyi bir sezon gecirecegimizi düsünüyorum.

RIDVAN TLM
19.Mayıs.2007, 23:48
gs zoru başardı...butun takım harıka oynadı ama arda ,servet,mehmet topalve emre gungorun yerı baskadır....seneye alınıcak 1-2 kalıtelı oyuncuyla avrupada ıs yaparızz eger on elemede arsenal,lıverpool fln gelmezse....

ThersoN
20.Mayıs.2007, 05:27
en baştan başlayalım...

sene başında ilk kez kulübümüzün ahanda 10 numarayı bulduk tadındaki transferi ile kendimizi Uefa Kupasında üst turlara rahat rahat çıkacagımızı düşündük.. fakat tek eksik 10 numaraymış gibi senelerden beri kanayan yara kapatılınca, diğer takviye ve eksikler unutuldu.. bouzid,serkan,barış Almanya ikinci liginden alınarak, Lincoln'ü alan takım klasını yurt içinde parçaladı ve kim bu adamlardan dedirtti yerli basına..
daha sonra takımın başına getirilen kurt diye tabir ettiğimiz çalıştırıcı ile bu güzide transferi nötrlemiş olduk. Kalli eksik olan diğer noktaları da gençlerle kapatma yoluna gitti. Ligde öyle böyle bir çok maç kazandık fakat daha sonra Kalli nin sık rahatsızlanması, ya da alışkanlığımı desek bilmiyorum, Lincoln'ün hoca ile anlaşaması falan takımın kimyası iyice bozuldu, Beşiktaş maçından önce disiplin gereğiyle Hakan ve Lincoln kadro dışı kalınca ipin ucu kaçtı, artık yönetim de taraftar da iyice Kalli'ye yüklendi, Kalli'yi takımın başına getiren Adnan Polat başkanlık seçimlerinin ardından böyle gitmeyeceğini anlayarak Kalli'ye bir destur verdi, fakat Kalli su koyverdi, işte bundan sonra sankii milli mücadelede taaruza geçilmiş gibi takım içi destek, yönetimin ve taraftarın inancı ile 6 haftada takım çöker diyenlere, dilini yutturdu.. Öz olarak, aykut,serkan,barış,emre,arda,sabri,ümit gibi isimlerin müthiş performansıyla neredeyse yabancısız ligi aldı takım..

şimdi zaferler kutlandı.., yine yapılması gerekenler var, kesinlikle hoca belirlenmeden transfer yapılmamalı, kimse gönderilmemeli, hoca seçimi ve anlaşması çabuk yapılmalı çünkü sürekli transfer dönemine geç giriyoruz, istediğimiz gibi sonuçlandıramıyoruz, 5-1lik Leverkusen bozgunu, ne kadar Kalli'den kaynaklandı desek de, takımın daha eksikleri olduğunu işarettir,
Avrupa da tur atlamak, başarılı olmak isteniyorsa, iyi bir hoca seçimi, ve onun istedigi adamlar kulubun bütçesi elverdiğince alınmalıdır, yoksa ligde Gerets'in ki gibi kötü bir takımla, ya da Kalli'nin gibi yarım yamalak, ya da Cevad Durak'ın ki gibi yabancısız bir şekilde rakiplerinin de kötü performansını yakalayarak şampiyon olmak zor değil

Defuser
20.Mayıs.2007, 07:12
Bu sezon için en çok sevindiğim şey Mehmet Topal'ın ve Servet'in Galatasaray'a ve Türk Futbolu'na kazandırılmasıdır.

YusufT
20.Mayıs.2007, 08:26
Kalli'nin kurdugu yeni takimla gelen basari.

Bordo61Mavi
20.Mayıs.2007, 10:33
Ah bide yabanci transferler tutsaydi suan UEFA da sampiyon olmus bi Galatasaray gorebilirdik

sitte
20.Mayıs.2007, 23:04
Açıkçası her şey normal bitti.Çünkü sezon başında zaten herkes Lincoln ve Linderoth olması nedeniyle Galatasaray'ı bir adım önde görüyordu o yüzden neden şu an sürpriz gerçekleşti deniliyor anlayamıyorum.Ben bir taraftar olarak Lincoln'e kızmıyorum.Çünkü Hagi'de geldiği ilk sezon tekmelerden kurtulamamıştı.Eğer Lincoln yerlere yatmaz ve o tekmelerden kurtulabilirse gelecek sezon Galatasaray sitedeki Total Dominasyon taktiğini uygularsa herşey için Galatasaraya'ın yolu a.ık olur bence..Saygılarımla..

anil luque
20.Mayıs.2007, 23:06
Bu sezon için en çok sevindiğim şey Mehmet Topal'ın ve Servet'in Galatasaray'a ve Türk Futbolu'na kazandırılmasıdır.
al benden de o kadar..

Redrum
20.Mayıs.2007, 23:14
Genç bir takım oturttu Galatasaray. Ayrıca Defuser çok güzel söyledi. Mehmet topal, servet, arda, sakatlıktan dolayı uzun süre göremesek de uğur uçar, barış, serkan, ne kadar eleştirilse de sabri, emre güngör, volkan-hakan gibi türk oyuncularla yabancı transfere 5 misli para vereceğine bu oyuncuları kazanarak ve oyuncuların da her geçen gün üstüne koyarak oynamasıyla gelişmekte olan bir takım görünümü sergileyerek Galatasaray, şu anda kontenjanındaki hiçbir yabancıyı kullanmaya muhtaç olmaması sevindirici benim adıma. Seneye avrupa'da başarılı olmak için, lincoln bir kenara koyulmalı, kalan kontenjandaki oyuncuları da ismine değil formuna bakarak alınmalı diye düşünüyorum.. İkinci bir real madrid olmasın galatasaray..

sitte
20.Mayıs.2007, 23:28
Dediğin gibi zaten pahalı transferler yok..

Universal
21.Mayıs.2007, 01:40
Sezona fırtına gibi başladılar, sonra Kalli'nin aldığı kararlar ile duraklama dönemine sonrada yıkılma dönemine geçeceklerdi ki, yönetim akıllı davrandı Kalli ile yollar ayrıldı. Hırslanan futbolcular, şampiyonluğu aldılar. Bu şampiyonlukta hatırlanacak en büyük kişi Servet Çetin olacaktır.

puskas
21.Mayıs.2007, 20:03
galatasaray yureği ile şampiyon oldu.en buyuk bence faktor takım içerisindeki birlik yardımlaşmadır.hele en cok memnun olduğum kısımda yabancısız oynadık coğu maclarımızı bizim turk oyuncularımızla bi şampiyonluk aldık sayılır.

Onurap
23.Mayıs.2007, 06:45
Tkım bu sezon oturdu ve birçok genç oyucu kazandık şampiyon olmamız tüm zorluklara rağmen oyunculardaki kararlılık harikaydı..Gençlerin yanına 3-4 tecrübeli yabancı ve iyi kazanmaya aç vizyonu geniş bir td geldiğinde avrupada başarı hayal değil..

kral_67
23.Temmuz.2007, 07:56
müthiş bir doğum sancısı geçirdiğimiz bir dönemde şampiyonluk kazandık çok önemli isimler kazandık emre güngör-servet-m.topal-barış-arda gibi oyuncuları yıldız yapdık Galatasaray adına değişim süreci olan bu sezonda şanssızlık ve tecrübesizlik sonucu uefada çok başarılı olamadık ama sağlık olsun...

tebrikler bütün futbolcularımıza...

nujman
25.Temmuz.2007, 05:58
galatasaray bunca zorluğa rağmen başarılı oldu, fakat nereye kadar böyle devam edecek.
finansal anlamda ve kurumsallaşmada çok ağır kalındı, başırının devamı için bu konularda büyük yatırımlar gerekli.

aliCHaN_FM
31.Temmuz.2007, 00:26
Bence bu sene daha iyi iler yapcakları kesin kewell meira gibi yıldızlarıda alarak kadrosunu genişletti. Bu sene şampiyonlar liginde en az çeyrek final oynamaları gerekir.