View Full Version : Hazırlık Maçı | Türkiye - Uruguay
deniz.91
24.Mayıs.2007, 04:39
http://img411.imageshack.us/img411/3342/adsznp7.jpg (http://imageshack.us)
----------
Maçın yorumalrına başlayalım:)
Aykan19o3
24.Mayıs.2007, 04:45
Zor bir maç olucak beraberlik yüksek ihtimal, ayrıca nasıl bir oyun ortaya koyacağımızı merak ediyorum
BaFraLı
24.Mayıs.2007, 04:48
büyük ihtimalle maç ortada geçecektir beraberlik olur gibi..
uAmurat91
24.Mayıs.2007, 04:52
Slovakya maçındaki gibi koşan ve mücadele eden, aynı zamanda teknik gücü yüksek bir oyun oynarsak kazanırız.
gerrrard
24.Mayıs.2007, 05:08
Kazanmamız zor. Uruguay çok sağlam bir ekip. Forlan,Lugano filan.
KaF KeF
24.Mayıs.2007, 05:17
Skor önemli değil...Güzel ve Mücadeleci futbol olsun yeter..
RoNNiE91
24.Mayıs.2007, 05:20
Uruguay dişli bir ekip.Bizi zorlayacaktır.Umarım kazanırız.
Onurap
24.Mayıs.2007, 06:03
İdeal kadroyla çıkalım artık..Sahi luganoda vardı oynar inşallah :D
Trabzonspor
24.Mayıs.2007, 06:23
gecenkı macın iknci yarısında olan 11le cıkarsak alırız macı
GeNç KaRTaL
24.Mayıs.2007, 15:06
İnşallah güzel bir oyun ortaya koyar milli takımımız ve umutlarımıza umut katar..
Lugano oynayamayacakmış herhalde.
Varonil
24.Mayıs.2007, 16:17
Skordan çok oynayacağımız oyun önemli. Bu takım Slovakya maçında özellikle 2.yarıda çok iyiydi. Güzel,seyir zevki yüksek bir maç olması dileğiyle.
BlackEagle19o3
24.Mayıs.2007, 16:24
Turnuva yaklaşıyor.Artık Fatih Hoca ideal 11'imizi oturtmalı.Güzel bir performans gösterin ki,umutlandırın bizi:)
Aşk-ı Şehir
24.Mayıs.2007, 16:29
Kendi ekolümüzü oluşturmaya başlıyoruz yavaş yavaş. Bunu dün akşam U20 maçındada gördük. 4-6-0 gibi bir sistemle çıkıyoruz maçlara. Forvetsiz ve hemen hemen bütün orta saha ile hücum. Bu sistem tutarsa (ki ilk maçta tutmuş gibi gözükütü.) EURO 2008'de en az yarı final diyorum.:p Maç içinse Lugano umarım oynamaz yoksa bir kaç sakat verebiliriz.:p Maçı alırız diye düşünüyorum.
Her026
24.Mayıs.2007, 16:40
Lugano oynasın yav.Kırmızı kart yer bizde rahat kazanırız :)
Cyzio
24.Mayıs.2007, 16:55
Gollü bir maç geçer kanaatindeyim.Kazanan taraf biz oluruz..
deniz.91
24.Mayıs.2007, 23:40
bU maçtra sakatlar dışında artık ilk11imizin bellei olması gerek
uAmurat91
24.Mayıs.2007, 23:48
Ya bence Uruguay'ı fazla büyütmemek lazım. Kadroları bizimkinden daha kaliteli değil bana göre. Sistemli ve akıllı oynarsak maçı kazanırız. Ay yıldızlılara güvenim tam..
gerrrard
24.Mayıs.2007, 23:50
Ukrayna değilki Uruguay. :D
uAmurat91
24.Mayıs.2007, 23:51
Tamam, düzelttim. Zaten yazdıklarımı Uruguay için yazmıştım.. :) :D
puskas
24.Mayıs.2007, 23:52
bence zor bir karşılaşma olacak gibi.inşallah kazanırız
Lionel Andres Messi
25.Mayıs.2007, 00:51
uruguay as kadroyla çıkarsa işimiz zor,
arda 90 dk oynarsa kazanırız.
Varonil
25.Mayıs.2007, 17:52
http://img58.imageshack.us/img58/1244/4659bsevinc001bna8.jpg (http://imageshack.us)
Portekiz niyetine Uruguay
25.05.2008 09:11
(A) Milli Futbol Takımımız EURO 2008 öncesinde ikinci ciddi hazırlık maçında Urugay ile Almanya'da karşı karşıya geliyor.
Almanya'nın Bochum şehrindeki Ruhrstadion Stadı'nda TSİ 21.30'da başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Florian Meyer yönetecek. Meyer'in yardımcılıklarını Thomas Frank ve Dirk Magenberg yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Guido Kleve.
A Milli Futbol Takımımız'da Uruguay karşısında merakla beklenen isim Hamit Altıntop. Sakatlığı düzelen ama maç eksiği bulunan Hamit Altıntop'un Uruguay maçında deneneceği ifade ediliyor. Milliler ilk hazırlık maçında Slovakya'yı 1-0 geçerken, Urugay ile yapılacak mücadeleden sonra 29 Mayıs'ta Finlandiya ile 90 dakikalık bir maça çıkarak EURO 2008 öncesi hazırlık maçları serüvenini tamamlayacak.
TÜRKİYE
Volkan
Hamit
Gökhan Zan
Emre Aşık
Hakan Balta
Kazım
Emre Belözoğlu
Aurelio
Arda
Nihat
Tuncay
URUGUAY
Carini
Godin
Caceres
Silva
Arismendi
Gargona
Pereira
Rodriguez
Suarez
Forlan
Cavani
SAAT: 21.30
YAYIN: TRT 1
HAKEMLER: Florian Meyer
446. SINAV
(A) Milli Futbol Takımı, Uruguay ile bugün Almanya'da yapacağı özel maçta 446. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde, 232'si resmi, 213'ü özel olmak üzere geride kalan toplam 445 maçta, 154 galibiyet, 107 beraberlik alırken, 184 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 568 gol atarken, kalesinde 686 gol gördü.
Öte yandan Türkiye, bugünki rakibi Uruguay ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek.
TERİM REKORLARI DEVİRİYOR
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın bugün Almanya'da Uruguay ile yapacağı özel maçta 70. milli sınavına çıkacak. (A) Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.
Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 69 maçta, 32 galibiyet, 21 beraberlik, 16 yenilgi alırken, 100 gol atıp, kalesinde 75 gol gördü. Türk Milli Takımı, Terim'in son döneminde oynadığı 17'si resmi, 18'i özel toplam 35 maçtan 15'ini kazandı, 13'ünde berabere kaldı, 7'sini ise yitirdi
El Barto
25.Mayıs.2007, 17:54
Savunmamız gerçekten ne yapacağı belli olmayan bölgemiz. Savunma sorunlarını çözersek 1-2 golle maçları kazanabiliriz. Terim Lucescu gibi düşünmeli. :)
deniz.91
25.Mayıs.2007, 17:56
Türkiyenin muhtemel kadrosunda 10 kişi yazıyo:)
Varonil
25.Mayıs.2007, 17:58
Alıntı yaptığım siteye baktım orada da 10 kişi var :) Eksik olan 1 kişi defansın ortasındaki galiba :icon_biggrin:
El Barto
25.Mayıs.2007, 17:59
Bir savunmacı eksik Emre Güngör olabilir :)
BlackEagle19o3
25.Mayıs.2007, 18:08
Kazım neden hala 11 anlamıyorum!Fatih Hoca'nın bu adamı Euro 2008'e götürme ihitmali doğuyor:S.Emre Aşık yerine de Emre Güngör oynar umarım.Çünkü benim kafamda kadrodan çıkarılması gereken 3 kişiden 2si Kazım ve Emre.3. adam ya bir forvet oyuncusu olan Mevlüt(semih) olur.Ya da Ayhan olur...Sağbekte Hamit'in performansını da merak ediyorum;)
a.arıcı-11
25.Mayıs.2007, 18:18
İyi ve uyumlu futbol olsun skor o kadarda önemli değil.
YusufT
26.Mayıs.2007, 03:52
Arda ve Nihat mutlaka oynamali.
anilton
26.Mayıs.2007, 04:19
İşte 11'imiz...
Volkan Demirel, Hakan Balta, Gökhan Zan, Emre Aşık, Hamit Altıntop, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kazım Kazım, Arda Turan, Yıldıray Baştürk Nihat Kahveci
Büyük ihtimalle 4-3-3'ü deneyecek Terim...
--------------------Volkan-------------------
Hamit----------G.Zan----E.Aşık--------H.Balta
-------------------M.Topal-------------------
-------------Yıldıray-------Emre--------------
C.Kazım----------------------------------Arda
---------------------Nihat--------------------
YusufT
26.Mayıs.2007, 04:27
kadro cok güzel. ASlinda Kazimin yerine Hamit, Hamitin yerine Sabri olsaydi :)
Emurafu
26.Mayıs.2007, 04:30
Muhtemel kadroya yakın olmuş..:).Hamitin son durumunu görmek istemiş sanırım..Servet'i riske etmemiş.Hamit'e suanda ofansif yönde güvenmek iyi olmaz..Daha yeni sakatlıktan cıktı..
gerrrard
26.Mayıs.2007, 04:35
TRT Gafı
"Evet Diego Forlan var çok yakından tanıdığımız Villarreal'de oynuyor. Sonra Diego Lugano'da kad (Laan Forlan At.Madrid'de oynuyo) Forlan var At.Madrid'de oynuyo. :n: :zuhaha
Universal
26.Mayıs.2007, 05:01
Arda ile 1-0 önde geçtik.
Ses, görüntünden birkaç saniye önce geliyor. Arda golü atman önce, daha orta açılırken spiker gol diye bağırdı.
El Comandante
26.Mayıs.2007, 05:02
Arda Turan be :) Helal olsun,bu turnuvada bize büyük katkisi olacak.
CreaterS
26.Mayıs.2007, 05:08
lugano yokmu ?
Burak Duran
26.Mayıs.2007, 05:17
ne kadar sacma bir penalti verdi hakem 1-1 oldu
Aykan19o3
26.Mayıs.2007, 05:27
Luis Suarez rakip takımın en iyisi..
Fena gitmiyoruz kazanabiliriz.
anilton
26.Mayıs.2007, 05:31
Hiç bir şey oynamıyoruz.Orta sahada üstünlüğü elimize alıp pas yapamıyoruz.Tuncay,Sabri girmeli Kazım,Yıldıray çıkmalı bence...
Burak Duran
26.Mayıs.2007, 05:33
anilton kesinlikle katiliyorum orta saha cok durarak oynuyor arda yildiray emre hep durarak oynayan oyuncular sabri ve tuncay orta sahaya hiz kandirir
TR.CaPTaiN
26.Mayıs.2007, 05:38
Penaltı penaltı değil fakat kabul etmeliyiz ki Suarez çok iyi attı kendini, hakemin süzmesi zor bir pozisyondu.Zorla penaltı yaptırdı denilen olay bu olsa gerek, hafiften ayağını Volkan'ın altına sokarak kaliteli bir numarayla penaltıyı aldı.
Araya atılan bu toplar başımızı çok ağrıtır. Milli Takım şu an kesinlikle hazır değil. Fatih Terim takım olarak atak yapacağız,takım olarak pres yapacağız demişti fakat bakıyoruz hücuma çıkarken ortasahada kaptırdığımız toplarda bırakın takım olarak presi doğru düzgün pres yok.
Milli Takımımız'ın artık bir futbol kimliği olması lazım.Bakıyoruz sahada ne yapacağını bilmeyen bir Milli Takım var. 2002 Dünya Kupası'nda en az üçüncülük kadar önemli olan futbol kimliğimiz vardı, tüm dünya Türk Milli Takımına hayrandı güzel futbolundan ötürü. Brezilya bile elimizden ayak oyunlarıyla kurtulmuştu.
Yaklaşık 1 sezon oynamamasına rağmen Emre'nin bu takıma vereceği çok şey var. Şimdiye kadar çok iyi oynuyor. Turnuvaya kısa bir süre kaldı yılların tecrübesi Fatih Hoca umarım eksiklerimizi görür ve turnuvadan iyi bir netice ile döneriz.
anilton
26.Mayıs.2007, 05:43
Biz 4-3-3 oynayacak futbolcu profiline sahip değiliz.Bunu oynayacaksakta en uçtaki elemanımızın pivot özellikleri olmalı kesinlikle(F.Tekke,H.Şükür,Ersen vb)
Eğer pivotsuz oynayacaksatka sağ amc ve sol amclerimizin çok süratli,gole yakın ve bitiricilikleri iyi olmalı.Ve o.sahamızdaki oyuncularımızın oyunun iki yanını oynayabilmesi gerekir...
İnşallah ikinnci yarı işler istediğimiz gibi gider Slovakya maçında olduğu gibi...
eXcitinG
26.Mayıs.2007, 05:56
AsLan Nihat süper bir füze.
Varonil
26.Mayıs.2007, 05:58
Nihat'ın golüyle durum 2-1 oldu. Güzel goldü gerçekten darısı Euro 08 maçlarına demek isterim :)
PesimiSTyLa
26.Mayıs.2007, 06:02
Gercekten bu Türkiye beni umutlandırıyor. İnşallah Euro 2008 de cok daha iyi olacagız.
Fernando Gago
26.Mayıs.2007, 06:17
Bu sistemle bu oyun anlayışı ile işimiz çok zor futbol oynayamıyoruz ...
PesimiSTyLa
26.Mayıs.2007, 06:23
Böyle sacma gol yenmez. Gökhan yapmamalı bunu.
shamur1
26.Mayıs.2007, 06:24
2-3 seneden fazla olmuştur heralde Milli Maçlarımızdan hiçbir zevk alamıyorum. Her zaman Nihat çıkıp frikikden gol atamaz heralde. Sistemimiz ne , sahada ne yapmaya çalışıyoruz hiç belli değil.
Fernando Gago
26.Mayıs.2007, 06:25
Volkan da rezalet oynuyor geçen sene yaptığı bariz hatalarla Fenerbahçe'yi yakmıştı Rüştü'yü kullanmalı F.Terim ...
GodfatheR
26.Mayıs.2007, 06:26
Afferin Gökhan.Vala iyi oynamıyoruz özellikle orta saha direnci çok düşük inşallah biraz daha iyileşiriz kupaya kadar.
remake
26.Mayıs.2007, 06:31
2-3 oldu. Emre Asik cok dengesiz girdi adama. Uruguay'a karsi bu kadar zorlaniyorsak Portekiz kimbilir ne yapacak bizi.
Burak Duran
26.Mayıs.2007, 06:32
tumer ve gokhan ust uste hata yaptilar ve olay basladi. 2 gol penaltidan geldi zaten gol pozisyonu yaratamiyoruz
anilton
26.Mayıs.2007, 06:39
Yapılan hataları geçtim,hiç bir şey oynamıyoruz.Ne oynadığımız bile belli değil...
shamur1
26.Mayıs.2007, 06:40
Emre Aşık bu takımın olmazsa olmazı.. Değil Ankaraspor 2.lige bile kiralansa yada satılsa da illa ki kadroda yer bulacaktır. Bir de Şampiyon olacaz final oynayacaz gibi demeçler verip Türk halkınıda gaza getirmeye hiç gerek yok . Bu takım bu haliyle değil final falan gruptan bile çıkamaz.
uAmurat91
26.Mayıs.2007, 06:41
Bugün gördük ki Gökhan Zan'ın bu turnuvada milli takımda işi yok. Hataları çok basitti, saçlarımı yoldum sinirden..
Bu arada Suarez - Rodriguez ikilisi iyi bunalttı bizi, helal olsun valla..
TR.CaPTaiN
26.Mayıs.2007, 06:41
Luis Suarez'in tek başına dağıttığı defansımız Ronaldo, Nani, Quaresma karşısında ne yapacak bakalım.
anilton
26.Mayıs.2007, 06:45
O malum pozisyon olmasa G.Zan savunmada en iyi adamdı.O pozisyonda Gökhan'dan çok Tümer'in hatası var.Alt yapılarda futbolculara öğretilen ilk şeylerden birisidir rakip takım basarken savunmanın göbeğine pas atılmaz,taca atılır oraya yine atılmaz.Gökhan'a top geldi,düşünmesine bile vakit olmadan adam bastı,sonrasında mücadeleyi bırakmadı ama rakip şansıyla önünde buldu topu...
Bence E.Aşık'ın yeri yok bu takımda,her pozisyonda mğdahelelerde geç kaldı ve faul yaptı.Penaltı pozisyonunda çok dengesiz bir giriş yaptı...
Sabri direk 11 oynamalı,Hamit o.sahaya kaydırılmalı...
Ama takım olarak çok kötüyüz zaten...
Lionel Andres Messi
26.Mayıs.2007, 06:46
tek sevindirici nokta ardanın milli takımda gol atması şahsen.
nihat her zaman öyle frikik golü atamıcağına göre bugün hiç iyi değildik.uruguay yedek kadrosuyla bizi oynatmadı açıkçası ben fazla zevk de alamadım takımımızdan.
bu arada uruguayla portekiz arasında 1-2 futbolcudan başka pek fark yok bugün umarım iyi dersler çıkartmışızdır.
shamur1
26.Mayıs.2007, 06:47
Beğenilmeyen , karizması yok denilen Şenol Güneş döneminde daha da yaşlı bir takım olmamıza rağmen çatır çatır top oynuyorduk. E bir kadroyu bu kada şişirirsen olacağı da budur. Sabah da söyledim Servet falan deyip kendimizi avutmayalım . Karşımızda Ronaldo, Nani gibi adamlar olacak.
uAmurat91
26.Mayıs.2007, 06:50
O malum pozisyon olmasa G.Zan savunmada en iyi adamdı.O pozisyonda Gökhan'dan çok Tümer'in hatası var.Alt yapılarda futbolculara öğretilen ilk şeylerden birisidir rakip takım basarken savunmanın göbeğine pas atılmaz,taca atılır oraya yine atılmaz.Gökhan'a top geldi,düşünmesine bile vakit olmadan adam bastı,sonrasında mücadeleyi bırakmadı ama rakip şansıyla önünde buldu topu...
Bence E.Aşık'ın yeri yok bu takımda,her pozisyonda mğdahelelerde geç kaldı ve faul yaptı.Penaltı pozisyonunda çok dengesiz bir giriş yaptı...
Ama takım olarak çok kötüyüz zaten...
Emre Aşık bugün yapabileceğinin en iyisini yaptı. Onda suç bulmak yanlıştır, maçı izleyen herkes neyin ne olduğunu gördü. 2. penaltı pozisyonunda Gökhan'ın beceriksizliğinden boşa düşen topu almak için müdahale etti, yapacı tek şeyi yaptı yani..
Gökhan Zan bariz hatalıdır, topu savunmadan çıkarmayı beceremedi. Üstüne üstlük hava toplarında da zamanlama hatası yaptı, geç kaldı. Euro 2008'de kadroda olması büyük fiyasko olur.
gerrrard
26.Mayıs.2007, 06:52
Gökhan Zan tam bir hayal kırıklığı. Bir Emre Aşık kadar oynayamadı. Yazık.
shamur1
26.Mayıs.2007, 06:53
Gökhan Zan'ı çıkar Servet'i koy. Düzelecek mi bu takım ? Formanız kırmızı-beyaz olsun artık.
uAmurat91
26.Mayıs.2007, 06:55
Gökhan Zan'ı çıkar Servet'i koy. Düzelecek mi bu takım ? Formanız kırmızı-beyaz olsun artık.
Savunmamız daha derli toplu olacak sanırım. Bunda hemfikiriz gibi görünüyor. Bir oyuncuyu savunarak milli takımcı olmamış mı oluyoruz ? Lütfen saçmalamayın, burada takımı eleştiriyoruz değil mi ? En iyiye ulaşabilmek için..
Lionel Andres Messi
26.Mayıs.2007, 06:56
niye bu kadar umutsuzsun mahalle takımı yaptın iyice bizi be abi.
anilton
26.Mayıs.2007, 06:57
Emre Aşık bugün yapabileceğinin en iyisini yaptı. Onda suç bulmak yanlıştır, maçı izleyen herkes neyin ne olduğunu gördü. 2. penaltı pozisyonunda Gökhan'ın beceriksizliğinden boşa düşen topu almak için müdahale etti, yapacı tek şeyi yaptı yani..
Gökhan Zan bariz hatalıdır, topu savunmadan çıkarmayı beceremedi. Üstüne üstlük hava toplarında da zamanlama hatası yaptı, geç kaldı. Euro 2008'de kadroda olması büyük fiyasko olur.
Gökhan Zan Milli takımın banko stoperidir.Bunu boşuna tartışmaya gerek yok.Euro 2008'i bekleyelim ve oradaki performansına göre konuşalım...
Senin bu maçta gördüğün tek şey G.Zan işe bir şey demiyorum.Sırf G.Zan'ı yorumlamak için mi izledin,ne yaptın?Takımı konuş,Gökhan olmasa çok mu iyi oynayacaktık...
uAmurat91
26.Mayıs.2007, 07:00
Gökhan Zan'ın oynayacağı turnuva dünyanın en büyük 2. turnuvasıdır. Böyle saçma sapan hataları yaparsa tabi ki dikkatimi çeker, bende onu konuşurum..
Ha takım olarak iyi değildik aslında ama göze batanlar oldu. Bunlardan birisi de açıkça ortada ki ; ;Gökhan Zan..
gerrrard
26.Mayıs.2007, 07:01
Şüphen mi var ?
anilton
26.Mayıs.2007, 07:05
Gökhan Zan'ın oynayacağı turnuva dünyanın en büyük 2. turnuvasıdır. Böyle saçma sapan hataları yaparsa tabi ki dikkatimi çeker, bende onu konuşurum..
Ha takım olarak iyi değildik aslında ama göze batanlar oldu. Bunlardan birisi de açıkça ortada ki ; ;Gökhan Zan..
Ya bende diyorum ki futbolcular hata yapabilir,sonuçta hazırlık maçı,ciddiyetsizlikde olabiliyor,turnuvada bunları yapmaz tabi ki.Örneğin M.Topal'da son dakikalarda bir top katırdı,orada gol yeseydik M.Topal kötü mü olacaktı-ki Topal bugün takımın en iyisidi-Tabi ki hayır Topal yine iyi oynamış olacaktı.Gökhan'da bugün iyiydi baya,müdahaleleri,markajı çok iyiydi...
Şuna emin ol,F.Terim o pozisyon için Gökhan'a değil Tümer'e kızmıştır.O pozisyonda Tümer'in %70 Zan'ın %30 hatası var...
GeNç KaRTaL
26.Mayıs.2007, 07:07
Slovakya maçını seyredememiştim.Bu maçı seyretme imkanım oldu.Açıkcası milli takımımız tat vermedi.Sinyor'un kafasındakiler sahaya yansımadı maalesef.Bireysel hatalarda eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.Açıkcası bu akşamki milli takım beni ilerisi için heyecanlandırmadı ama yinede bu kadar umutsuzluğa gerek yok.Her ne kadar turnuvaya az kalsada yinede bişiler ortaya çıkarabiliriz..
Değinmek istediğim 2 nokta var.Birincisi Volkan.Acayip lakayik oynadı.Eğer bu Fatih hocanın 1.kaleci Volkan'dır sözünden kaynaklanıyorsa hiç şımarmasın arkasında Rüştü gibi bir kaleci var.2.değinmek istediğim nokta ise yediğimiz 2.gol.O golde bence en büyük hata Tümer'indir.Pres varken defansın göbeğine öyle top atılmaz.Sonrasında Gökhan'da topu kontrol edip uzaklaştıramayınca golü yedik.
Aslında Sinyor hatayı en başta yaptı.Eğer gruplardan çıkılması halinde turnuvada nasıl bir sistemle oynayacağına grup maçları başlamadan karar verecekti ve bu sistemi grup maçlarında oturtacaktı.Şimdi 1 ayda sistem oturacak mı göreceğiz hep beraber.Her şeye rağmen çok umutsuz değilim ben..
Ya bende diyorum ki futbolcular hata yapabilir,sonuçta hazırlık maçı,ciddiyetsizlikde olabiliyor,turnuvada bunları yapmaz tabi ki.Örneğin M.Topal'da son dakikalarda bir top katırdı,orada gol yeseydik M.Topal kötü mü olacaktı-ki Topal bugün takımın en iyisidi-Tabi ki hayır Topal yine iyi oynamış olacaktı.Gökhan'da bugün iyiydi baya,müdahaleleri,markajı çok iyiydi...
Şuna emin ol,F.Terim o pozisyon için Gökhan'a değil Tümer'e kızmıştır.O pozisyonda Tümer'in %70 Zan'ın %30 hatası var...
Peki tümer'e geç pas atan ayhanın suçu ne pozisyonda oda tartışılır? futbol takım oyunudur tek tek hatalara bakmak sonucu netleştirir o kadar.
Tek tek bakmak değilde;
Arda, Yıldıray, Nihat, Volkan, Hamit, Emre B, oynamalı
bunların yanında Semih veya halil oynamalı ve kesinlikle mehmet aurelio'ya ihtiyaç var,
sabri kendini sağ açık zannettikçe oynamamalı, mehmet topal kesici özelliğiyle orda oynayabilir...
defansa servet ilaç gibi gelecektir, uğur boral'da bu takımda yer bulabilir bence.
ama ayhan ve emre a. gereksiz gözüküyor. özellikle ayhan fren görevi yaptı bugün.
shamur1
26.Mayıs.2007, 07:23
Ya bırakın allahaşkına. Şu maçta diyelim Gökhan Zan'ın yerine Servet oynasaydı ne değişecekti. Hangi oyuncu takımı atağa kaldıracaktı ? Giremediğimiz gol pozisyonlarına Gökhan Zan mı engel oldu ? 34 lük Emre Aşık'ın oynadığı bir takımda Gökhan Zan niye bu kadar rahatsız ediyor sizi ? Ayrıca bu maçta mahalle takımı gibi oynadık zaten. Siz çok gaza gelmişsiniz vallahi yoksa ben mi göremedim o muhteşem paslaşmaları , kaleye çekilen şutları , oyunu kanatlara açmamızı ...
Ya bırakın allahaşkına. Şu maçta diyelim Gökhan Zan'ın yerine Servet oynasaydı ne değişecekti. Hangi oyuncu takımı atağa kaldıracaktı ? Giremediğimiz gol pozisyonlarına Gökhan Zan mı engel oldu ? 34 lük Emre Aşık'ın oynadığı bir takımda Gökhan Zan niye bu kadar rahatsız ediyor sizi ? Ayrıca bu maçta mahalle takımı gibi oynadık zaten. Siz çok gaza gelmişsiniz vallahi yoksa ben mi göremedim o muhteşem paslaşmaları , kaleye çekilen şutları , oyunu kanatlara açmamızı ...
Emre aşık tam bir fazlalık, onun yaptığı kademe hatalarının ceremesini 2ye 1 kalan gökhan çekti her pozisyonda
shamur1
26.Mayıs.2007, 07:29
Evet Eren bende onu anlatmaya çalışıyorum zaten. Ama burda Millet kendi takımının oyuncusunu kurtarma çabasında.Sahada 11 kişi var ve hepsinin mücadele etmesi gerekiyor . Nolcak yani o golleri yemeseydik de maçı 2-1 kazansaydık çok mu memnun olacakdınız ? Nihat yada başkası her maç duran toptan gol atamaz heralde . Top mu oynuyoruz sanki eleştircekseniz bunu eleştirin bırakın x bunu yapmasaydı , x o pası vermeseydi vs.. Takım olarak ne yaptık ki 1-2 futbolcunun hataları bu kadar rahatsız edebilsin.
YusufT
26.Mayıs.2007, 08:38
Emre Asik bazi posizyonlarda iyidi.
Macin yildizi bizim adimiza Emre'di. Ilk yarida süper oynadi.
Prowler84
26.Mayıs.2007, 09:32
Emre Asık kötü oynamadı skora göre yorum yapmayın.Ama bu takımın defansı Servet-G.Zan'dır.Bunun tartısıılcak bi tarafı yok.70 milyon ülkeden kalbür üstü üç beş defans bile çıkaramıyoruz bunu tartışmalı..
Wesley Sneijder
26.Mayıs.2007, 14:28
Hakem çok kolay penaltı gösteriyor. Gerçekte böyle olmaz bu.
DisCo
26.Mayıs.2007, 15:02
Oyun sistemimize göre çağrılan oyuncular yanlıştır. Bizim teknik oyuncularımız olsada tak tak pas yapabilen bir takım olmadığımız için Semih Şentürk, Mehmet Yıldız veya Hakan Şükür gibi bir oyuncu mutlaka ilk 11'de maça başlamalıdır. Yoksa dün akşam ki maç gibi ortasahadan ileri gidemez duruma geliriz. Oyuncu kritiklerine gelirsek Emre Belözoğlu ayağında çok top tutuyor. Buna bir çözüm getirilmezse hızlı hücum yapan bir takıma karşı kaptırılan toplar bizim için hiçte iyi olmayacaktır. Defans arasına atılan bütün toplar tehlike yarattı. Teknik oyuncular karşısında savunmamızın döküldüğünü gördük. Savunma hattı komple hatalı oynadı diyebiliriz. Hani hatalarını saymazsak bu oyuncu iyi oynadı felan diyoruz ya hataları, yanlışları görmezsek zaten herşey doğrudur. :) Nihat'ın golü güzeldi. İşte bize umulmadık anda gol kazandıran oyuncu lazım ve Nihat'ta bu işi rahatlıkla yapabilecek kalitededir. Takımımız bu maçta galip gelseydi farklı şeyler söylenecekti ama hatalarımız fazlasıyla var.
bjk_melo_151
26.Mayıs.2007, 15:24
Semih,Kazım bence olmaması gereken adamlar.
eXcitinG
26.Mayıs.2007, 16:04
Gökhan Zan a yükLeneceğinize o kadar adam varken gidip dandirikten pas atan Tümer e yükLenin bence iLLa birisine yükLenecekseniz. Gökhanın yapacağı birşey yoktu, Tümer hem hızLı attı pası hemde Gökhan bekLemiyordu o pozisyonda ona oynayacağını. Onun dışında bu futboL iLe işimiz çok zor.
deniz.91
26.Mayıs.2007, 20:41
Tatsız tuzsuz bir maç oldu.Çoğunluğu yedek olan Uruguayı yenemedik.Kimse bana hazırlık maçıdır olur böyle demesin çünkü rakipte hazırlık maçına çıkıyor üstelik turnuvaya katılacak olan biziz.Defansta Gökhan Zanı hiç beğenmedim madem bjkden adam alaksın barı ibrahim toramanı al adam gibi keza kazımda öyle oyunu yavşlatmaktan başka işe yaramıyor.
eXcitinG
26.Mayıs.2007, 21:58
Ne Toraman ne Emre Terim in sisteminde oynamaz. Terim kısa savunma oyuncuLarını sevmiyor. Sevmezsen böyLe pire gibi Suarez tarzı adamLar karşısında da zor durumda kaLmak kaçınıLmaz oLur.
GeNç KaRTaL
27.Mayıs.2007, 03:28
Bu maçtan sonra en sevindiğim nokta ise Fatih Terim ve talebelerinin kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğinin farkına varmaları olacak.Eğer 2-1 kazansaydık belki bizim için daha kötü olabilirdi.Herşeyde bir hayır vardır..
BlackEagle19o3
28.Mayıs.2007, 00:19
Vurun Gökhan'a vurun!Anıl herşeyi anlatmış benim bir daha söylememe gerek yok.Gökhan Zan Euro 2008'de banko stoperimizdir.Siz merak etmeyin;)
Onurap
28.Mayıs.2007, 00:22
Ondan merakımız yokta neler olacağını merak ediyoruz..Gökhan aylardır hatta 2 yıldır top oynamıyr unutmuş futbolu alexe kafa vurduran adamdan herşey beklerim..
anilton
28.Mayıs.2007, 00:24
Vurun Gökhan'a vurun!Anıl herşeyi anlatmış benim bir daha söylememe gerek yok.Gökhan Zan Euro 2008'de banko stoperimizdir.Siz merak etmeyin;)
Bırak Kerem boşver,Türkiye'de mükemmel stoperler varya G.Zan alınmasın milli takıma.E.Aşık oynasın...
BlackEagle19o3
28.Mayıs.2007, 00:36
Ondan merakımız yokta neler olacağını merak ediyoruz..Gökhan aylardır hatta 2 yıldır top oynamıyr unutmuş futbolu alexe kafa vurduran adamdan herşey beklerim..
Aylardır,hatta yıllardır top mu oynamıyor.Bırak Allah aşkına:icon_redface:Sakatlığı geçti merak etme.Burdaki herkes futbol profesörü kesildiğine göre Gökhan da biliyordur futbolu.Alex'e kafa vurdurduğu pozisyonda top bel izasından bile altına düştü.Herkes hata yapar.Fatih Terim Gökhan'a güveniyor ki kadroda.Gökhan hepinizi utandıracaktır şampiyonada.Bu konuda artık daha fazla tartışmak istemiyorum.Karar Fatih Hocanın.Ayrıca takımcılık oynamaya aynen devam!;)Defansın ortasında Emre Güngör-Servet,sağ bek Sabri,sol bek Hakan Balta,sol açık Arda ortada Mehmet Topal Ayhan başka kim kaldı :icon_razz:.Ümit Karan'la Hakan Şükür de çağırılsalardı da onlarda forvet oynardı artık...
uAmurat91
28.Mayıs.2007, 00:40
Merakımız onun oynayıp oynamamasına değil zaten. Oynarsa vereceği zararlaradır..
gerrrard
28.Mayıs.2007, 00:41
Aylardır,hatta yıllardır top mu oynamıyor.Bırak Allah aşkına:icon_redface:Sakatlığı geçti merak etme.Burdaki herkes futbol profesörü kesildiğine göre Gökhan da biliyordur futbolu.Alex'e kafa vurdurduğu pozisyonda top bel izasından bile altına düştü.Herkes hata yapar.Fatih Terim Gökhan'a güveniyor ki kadroda.Gökhan hepinizi utandıracaktır şampiyonada.Bu konuda artık daha fazla tartışmak istemiyorum.Karar Fatih Hocanın.Ayrıca takımcılık oynamaya aynen devam!;)Defansın ortasında Emre Güngör-Servet,sağ bek Sabri,sol bek Hakan Balta,sol açık Arda ortada Mehmet Topal Ayhan başka kim kaldı :icon_razz:.Ümit Karan'la Hakan Şükür de çağırılsalardı da onlarda forvet oynardı artık...
Defansın ortasında Servet ve Emre'den daha iyi bir adam söyle o zaman. Tabi Gökhan diceksin ama onun yaptığı hataları bir Milli takım oyuncusu yapmaz. Sağ bekte sabriden başka kim oynar ? Solda Hakan Balta'dan başka kim oynar peki ? Bunuda düşün.
uAmurat91
28.Mayıs.2007, 00:48
Volkan
Hakan
Servet
Emre
Hamit
Tuncay
Marco A.
Yıldıray
Emre
Arda
Nihat
Benim gönlümden geçen kadro bu şekilde olurdu açıkçası..
BlackEagle19o3
28.Mayıs.2007, 00:48
Defansın ortasında Servet ve Emre'den daha iyi bir adam söyle o zaman. Tabi Gökhan diceksin ama onun yaptığı hataları bir Milli takım oyuncusu yapmaz. Sağ bekte sabriden başka kim oynar ? Solda Hakan Balta'dan başka kim oynar peki ? Bunuda düşün.
Defansda Emre Güngör oynayamaz.Dünki çocuk daha böyle bi turnuvayı kaldıramaz.Üst düzey kaç maç yapmış bu adam.Hangi forvetlere karşı oynamış.Avrupa Şampiyonası bu Turkcell Süper Lig değil.Tabiki de Gökhan oynasın diyeceğim.Servet sezon başında hata yaptığında da yerden yere vuruyordunuz.İşte siz böyle adamı bir maçta kral yaparsınız,diğer maçta yerine dibine koyarsınız.Bence Fatih Hoca Gökhan'a güvenecektir ki son hatada büyük pay Tümer'in, Gökhan da turnuvada başarıyla giyecektir Milli takım formasını...He bir de konumuzla alakası yok ama sağ bekte Sabri yerine Hamit oynar :icon_biggrin:
El Comandante
28.Mayıs.2007, 00:54
Nihat tek forvet oynayamiyor iste,onun kac kere defansa gelip top cikardigini,ileride cok yanliz kaldigini gördük.Ileride saglam defanslara karsi yipratici bir özelligi yok,Nihat ST oynayacak,hele hele tek forvet oynayacak birisi degil.Anca cikar duran toptan atar,baska birsey ihtimal disi ne yazikki.
Nihattan yararlanabilmek icin cift forvet oynamaliyiz ya da söyle bir kadro olabilir:
-------------Rüstü--------------
Sabri---Servet--Emre(Gökhan)-Hakan
-----------Topal(Aurelio)-----------
--------Hamit--------Emre(Yildiray)---------
Nihat-------------------------------Arda Turan
--------------Semih(Halil Altintop)-------------
böyle bir kadroda Nihat hem iceriye girer Stnin actigi alanlarda pozisyonlar bulur.Zaten Nihat serbest oynamayi seven birisi.Böyle daha basarili olacaktir.
Ama yine tekrarliyorum Mehmet Yildiz ya da Ümiti almayarak büyük hata yapti hoca.
Hamit cift yönlü oynayabiliyor,Bayernde genelde orada oynuyor ve gerek uzaktan sutlari,gerek oyunu kurabilmesi,defansif yönünün de iyi olmasi sebebiyle orada rahatlikla oynayabilecegini söyleyebilirim.
anilton
28.Mayıs.2007, 00:59
Baran Tuncay Fatih Hoca'nın gözü kapalı yazacağı oyunculardan birisidir bana göre,Topal'ıda oynatmaz Aurelio varken.Aynen G.Zan konusuda öyle siz ne kadar beğenmesenizde Fatih Hoca gözü kapalı yazar onu,her seferinde bunu vurgulamaktan kaçınmıyor...
Emre Güngör çok iyi stoperdir ona lafım yoktur,ama bu şampiyona çok erken onun için.Yani hiç bir oyuncunun ilk Milli olduğu maç Euro 2008 gibi çok önemli bir turnuva değildir heralde.E.Güngör'ün kadrodan çıkarılma ihtimalide yükse Fatih Hoca'nın Aşık'a olan aşkından...:)
uAmurat91
28.Mayıs.2007, 00:59
Nihat'ın tek forvet oynayamadığına bende inanıyorum ancak aklıma başka alternatif gelmiyor. Hızlı oynayan Tuncay'ı da kadrodan çıkarmazdım açıkçası. Ancak Tuncay sonradan girip tıkanmış oyunu açabilir sahip olduğu teknik özellikleriyle, o nedenle sağ kanatta kesin bir isim konuşmamız zor aslında..
Stoperde Gökhan Zan'a kesinlikle güvenmiyorum, ancak onun dışında doğru düzgün alternatifimizde yok gibi..
Sağbek olarak Sabri yeterli olur mu bilmem ? Son haftalardaki yükselişini devam ettirirse ona güvenebiliriz ancak Hamit'in o bölgede verimli olabileceğine inanıyorum..
Orta sahanın göbeğinde, sol açıkta ve solbekte sorun yok diye düşünüyorum. Buralardaki oyuncularımızın performansı yeterli düzeyde şu anda..
UlquioRRa
28.Mayıs.2007, 01:02
Defansda Emre Güngör oynayamaz.Dünki çocuk daha böyle bi turnuvayı kaldıramaz.Üst düzey kaç maç yapmış bu adam.Hangi forvetlere karşı oynamış.Avrupa Şampiyonası bu Turkcell Süper Lig değil.Tabiki de Gökhan oynasın diyeceğim.Servet sezon başında hata yaptığında da yerden yere vuruyordunuz.İşte siz böyle adamı bir maçta kral yaparsınız,diğer maçta yerine dibine koyarsınız.Bence Fatih Hoca Gökhan'a güvenecektir ki son hatada büyük pay Tümer'in, Gökhan da turnuvada başarıyla giyecektir Milli takım formasını...He bir de konumuzla alakası yok ama sağ bekte Sabri yerine Hamit oynar :icon_biggrin:
Milli takımdaki oyuncular arasında bile ayrım yapıyorsun. Hem diyorsun "Sakatlığı geçti merak etme.Burdaki herkes futbol profesörü kesildiğine göre Gökhan da biliyordur futbolu." Hem de diyorsun Defansda Emre Güngör oynayamaz.Dünki çocuk daha böyle bi turnuvayı kaldıramaz.Üst düzey kaç maç yapmış bu adam.
Kendinle çelişiyorsun. Sakatlıktan yeni çıkmış bir adamı bizim şampiyonluğumuzda en önemli pay sahibi olan birine savunma!
El Comandante
28.Mayıs.2007, 01:07
Baran Tuncay Fatih Hoca'nın gözü kapalı yazacağı oyunculardan birisidir bana göre,Topal'ıda oynatmaz Aurelio varken.Aynen G.Zan konusuda öyle siz ne kadar beğenmesenizde Fatih Hoca gözü kapalı yazar onu,her seferinde bunu vurgulamaktan kaçınmıyor...
Emre Güngör çok iyi stoperdir ona lafım yoktur,ama bu şampiyona çok erken onun için.Yani hiç bir oyuncunun ilk Milli olduğu maç Euro 2008 gibi çok önemli bir turnuva değildir heralde.E.Güngör'ün kadrodan çıkarılma ihtimalide yükse Fatih Hoca'nın Aşık'a olan aşkından...:)
Bilmiyorum ben kendi düsüncelerimi yazdim Anil.Tabi Fatih Hoca ne görür bizi,ne duyar,kendi düsündügünü yazar,yani Fatih Hoca iste,bildigimiz kisi.
Gökhan Zan-Emre konusunda karar hocanindir,hangisi oynatilirsa saygi duyarim.
Tuncay konusuna gelirsek bence atesliyici yapisiyla sonradan oyuna girip kilit adamimiz olabilir,ama bence ilk 11 de baslayamaz.
Topal-Aurelio konusunda ise yine Emre-Gökhan konusunda dediklerim gecerlidir,zaten parantez icinde belirttigim kisilerde hangisi oynarsa olur anlamina geliyor.
gerrrard
28.Mayıs.2007, 01:15
1. Gökhan Zan çok maç oynadı ama demekki hala tecrübe kazanamamış. Kendini geliştirememiş. ;)
Bu arada Hamit sağ kanat oynar. ;;)
uAmurat91
28.Mayıs.2007, 01:16
Servet'i bir maçla kral yapmadık ki karakartal kardeşim. Yaklaşık olarak 25 hafta boyunca Servet üst düzey futbol oynadı.. :)
BlackEagle19o3
28.Mayıs.2007, 01:19
Milli takımdaki oyuncular arasında bile ayrım yapıyorsun.
Kendinle çelişiyorsun. Sakatlıktan yeni çıkmış bir adamı bizim şampiyonluğumuzda en önemli pay sahibi olan birine savunma!
Kendimle çeliştiğimi de nereden çıkardın:SMilli takımı Gs çiftliğine dönüştürmeye çalışanlar,kulüpcülük oynayanlar da sizsiniz aslında.Gökhan sakatlıktan kurtulalı baya zaman geçti.Formuna kavuştu.O oynacaktır!;)Emre Güngör önemli bir futbolcu,doğrudur ama büyük maç tecrübesi yok.Turkcell Süper lig değil orası,Avrupa şampiyonasındaki oyuncularda bizim ligimizdeki kadar kalitesiz değil.Ordaki takımlar 90'dk savunma yapmıyor.Defans oyuncularına daha fazla iş düşecektir.Emre Güngör daha buna hazır mı bilemiyorum.Kadroda olmasına sevindim fakat ilk 11 çıkmamalı.Ayrıca sakatlıktan yeni çıktı diye Servet'i biz oynatmayacak mıyız.Senin mantığına göre Servet de oynamamalı.Sakatlıktan yeni kurtuldu ya:icon_sad::icon_biggrin:
Emre Güngör'ün daha 1 maçlık milli tecrübesi var max. 2 olacak Euro 2008'e kadar.Gökhan Zan gibi hiç fena olmayan bir stoperimiz varken Emre Güngör'ün oynaması pek akıl karı değil.
uAmurat91
28.Mayıs.2007, 01:23
Kendimle çeliştiğimi de nereden çıkardın:SMilli takımı Gs çiftliğine dönüştürmeye çalışanlar,kulüpcülük oynayanlar da sizsiniz aslında.Gökhan sakatlıktan kurtulalı baya zaman geçti.Formuna kavuştu.O oynacaktır!;)Emre Güngör önemli bir futbolcu,doğrudur ama büyük maç tecrübesi yok.Turkcell Süper lig değil orası,Avrupa şampiyonasındaki oyuncularda bizim ligimizdeki kadar kalitesiz değil.Ordaki takımlar 90'dk savunma yapmıyor.Defans oyuncularına daha fazla iş düşecektir.Emre Güngör daha buna hazır mı bilemiyorum.Kadroda olmasına sevindim fakat ilk 11 çıkmamalı.Ayrıca sakatlıktan yeni çıktı diye Servet'i biz oynatmayacak mıyız.Senin mantığına göre Servet de oynamamalı.Sakatlıktan yeni kurtuldu ya:icon_sad::icon_biggrin:
Sanki buna sen karar veriyorsun gibi yazmışsın.. :) :D
BlackEagle19o3
28.Mayıs.2007, 01:30
Sanki buna sen karar veriyorsun gibi yazmışsın.. :) :D
Ne yapıyım hep siz mi karar verceksiniz.Biraz da ben veriyim:D:icon_twisted:Hem daha önceki yazılarımda boşuna tartışıyoruz Fatih Hoca bilir işini diye yazmıştım:icon_wink: