View Full Version : Chelsea maçında oynasaydım ..
Varonil
25.Mayıs.2007, 18:17
http://img398.imageshack.us/img398/9476/1663bcarlos081mj6.jpg (http://imageshack.us)
"Chelsea maçında oynasaydım..."
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, ''Chelsea maçında oynayabilseydim, bunu Avrupa deneyimlerime dayanarak söylüyorum, finale dek gider, oyun orada çözülürdü'' dedi. FBTV'de canlı yayına telefonla katılan Roberto Carlos, ''İyi bir Carlos, Şampiyonlar Ligi'nde finalde oynardı'' derken, geride kalan sezon ile gelecek sezonu değerlendirdi.
Sakatlığı nedeniyle sezonun son haftalarında forma giyemeyen Roberto Carlos, sakatlığıyla ilgili olarak evinde yeni bir aletle tedavisini sürdürdüğünü, gelecek hafta çekilecek MR'dan sonra fizik ve topla çalışmalara başlayacağını söyledi. Carlos, ''Kamp dönemi için kendimi yüzde yüz hazır duruma getireceğim'' dedi.
Manchester United ile FC Chelsea arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi finalini de değerlendiren Brezilyalı futbolcu, ''Eğer Türkiye'de kalıp sakatlanmasaydım, iyi bir Carlos Şampiyonlar Ligi'nde finalde oynardı'' diye konuştu. Carlos, şunları kaydetti:
''Hepimiz Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki performansını biliyor. Bu performans bizim olduğu kadar herkes için dikkat çekiciydi. Çünkü Fenerbahçe, tüm Avrupa maçları boyunca göze hoş gelen bir futbol oynadı. Chelsea maçında oynayabilseydim, bunu Avrupa deneyimlerime dayanarak söylüyorum, finale dek gider, oyun orada çözülürdü. Maçı dikkatle izledim. Futbol adına güzel bir karşılaşma olmadı. Gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'yi en iyi biçimde temsil edeceğimizi, en azından final oynayacağımızı düşünüyorum.''
Lig şampiyonluğunun yitirilmesiyle ilgili olarak da Carlos, ''Ezeli rakibimize yenilince şampiyonluğu yitirdik, ama Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yine oynayacağız. Kimse merak etmesin, gelecek sezon 3 kupayı birden almak için mücadele edeceğiz, yeter ki doğru şeyleri yapalım. Çünkü Fenerbahçe'nin nasıl kadrolara sahip olduğunu herkes gördü'' dedi. İstanbul'u ve evini özlediğini ifade eden Carlos, ''Şu an Sao Paulo'dayım. İstanbul'a ailemle birlikte tam anlamıyla alıştım diyebilirim. Evimi ve İstanbul'u özledim. Bir an önce tedavilerimi bitirip İstanbul'a dönmek ve taraftarlarımızın istediği Fenerbahçe'yi göstermek istiyorum'' diye konuştu.
Brezilya'da bulunduğu süre içinde birçok kişinin Fenerbahçe ile yakından ilgilendiğini de ifade eden Roberto Carlos, ''Burada artık Fenerbahçe çok tanınıyor. Geçen gün girdiğim bir dükkandaki 4 kişi benden Fenerbahçe forması istedi. Fenerbahçe'den daha çok haber almak istiyorlar. Forma bulabilecekleri adresi soruyorlar. Çok net bir biçimde söyleyebilirim ki, katıldığım tüm organizasyonlarda Fenerbahçe'nin ne denli önder bir kulüp olduğunu anlatıyorum. Sakin bir biçimde dinliyorlar. Ben de bundan çok mutlu oluyorum'' dedi.
24.05.2008
Kaynak : AA
Ilhan
25.Mayıs.2007, 18:33
Roberto Carlos AMC olsa tamam diyeceğim ama, bir sol bekin bir takımın kaderini bu kadar değiştirebileceğini sanmıyorum açıkçası:)
World Hollow o1
25.Mayıs.2007, 18:38
Oynıcaktın oynasaydım yok..
GeNç KaRTaL
25.Mayıs.2007, 18:40
Tecrübesiyle bir şeyler katabilirdi evet ama İlhan abinin dediği gibi oyunun kaderini değiştirecek bir mevkide oynamıyor.
yunusgs
25.Mayıs.2007, 18:41
1 oyuncunun bir takım kurtarması çok zor.C.Ronaldo bile finalde takımını kurtaran isim olamadı.
nerazzuri
25.Mayıs.2007, 18:41
Roberto Carlos AMC olsa tamam diyeceğim ama, bir sol bekin bir takımın kaderini bu kadar değiştirebileceğini sanmıyorum açıkçası:)
İlhan abi, 2.maçta 2 golde sol kanatımızdan geldi. Takımı toparlayabilirdi tecrübesiyle. Hiç belli olmazdı ama Serhat'ın da dediği gibi ;
Oynıcaktın oynasaydım yok..
El Comandante
25.Mayıs.2007, 18:44
Kendi hatasindan dolayi takimini uzun süre yanliz birakti.
Ayrica Roberto Carlos tecrübelerimle futbolcularla katki saglardim gibisinden laflar etmis,yoksa sol bekte ne yapacak adam.
Ayrica bence Roberto Carlos bu sene CL haricinde yararli olamadi Fenere.Ligde onun yüzünden goller yediler(cok ofsayt bozuyor,defansa geri gelmiyor diye).Son maclarda zaten oynamadi.Yani maddi bakimdan belki Fenere katkilari olmustur,reklam acisindan falan ama oynadigi futbol bakimindan bence vasatti.
Ilhan
25.Mayıs.2007, 19:01
İlhan abi, 2.maçta 2 golde sol kanatımızdan geldi. Takımı toparlayabilirdi tecrübesiyle. Hiç belli olmazdı ama Serhat'ın da dediği gibi ;
Serkancığım rakip Chelsea, sadece sağ kanadından kurulu bir takım değil. Bunu da unutmayalım. Ha belki oynasaydı, Boral'ın lig maçlarında yaptığı hataları yapmazdı, orası ayrı mesele.
Ayrica Roberto Carlos tecrübelerimle futbolcularla katki saglardim gibisinden laflar etmis,yoksa sol bekte ne yapacak adam.
Ayrica bence Roberto Carlos bu sene CL haricinde yararli olamadi Fenere.Ligde onun yüzünden goller yediler(cok ofsayt bozuyor,defansa geri gelmiyor diye).Son maclarda zaten oynamadi.Yani maddi bakimdan belki Fenere katkilari olmustur,reklam acisindan falan ama oynadigi futbol bakimindan bence vasatti.
Barancığım kendi hatasından diyorsun ama, Carlos'u Carlos yapan cesareti. O pozisyon 100 kez olsa Carlos 100'ünde de aynı müdaheleyi, aynı hareketi yapardı.
anil luque
25.Mayıs.2007, 19:08
oynasaydın da finale cıkarsaydın takımını carlos efendi.. onumuzdekı sene 3 kupada bizim demiş kendisi büyük hedefleri var..
RIDVAN TLM
25.Mayıs.2007, 19:13
hiç bişey farketmezdi
BlackEagle19o3
25.Mayıs.2007, 19:16
Bırak bu ayakları Carlos.Bence de bişey değişmezdi;)
Fernando Gago
25.Mayıs.2007, 19:29
Roberto Carlos'un sahada olması Chelsea maçlarını etkilerdi ancak yinede eleneblirdik Carlos'un bu kadar büyük etki yapabileceğini sanmıyorum ...
Ben herkesin aksine,
Chelsea maçında Carlos oynasaydı, Final'de değil de Yarı Final'de olabilirdik.
KaPaLı
25.Mayıs.2007, 20:24
R.Carlos'un yaptığı müdahelede ne hata vardı söylermisin ? O hiçbirşey yapmıyo denilen Carlos sahada herkesi Teknik direktör gibi yönlendiriyo. Ayrıca R.C.3 Şampiyonlar Liginde en çok forma giyen oyunculardan. yani orda nasıl top oynanması gerektiğini gayet iyi biliyo ve arkadaşlarına sürekli yardımcı oluyo. Gazel okumak kolay birşeyleri bilmeden
El Comandante
25.Mayıs.2007, 20:32
R.Carlos'un yaptığı müdahelede ne hata vardı söylermisin ? O hiçbirşey yapmıyo denilen Carlos sahada herkesi Teknik direktör gibi yönlendiriyo. Ayrıca R.C.3 Şampiyonlar Liginde en çok forma giyen oyunculardan. yani orda nasıl top oynanması gerektiğini gayet iyi biliyo ve arkadaşlarına sürekli yardımcı oluyo. Gazel okumak kolay birşeyleri bilmeden
Zaten ben Roberto Carlos CL de basariliydi sadece dedim.CL de Fenere büyük katki yaptigi tartisilmaz.Ama ligde vasat oynadi bana göre,yilda aldigi 4.2 m € nun hakkini veremedi,defansif yönü zayif bir futbolcu oldugu icin,cok ofsayt bozdugu icin,ileri gidip geri gelmekte zorlandigi icin Fener onun yüzünden ligde cok zor anlar yasadi.Bu tartisilmaz bir gercektir.Ha dersin tecrübesiyle takima biseyler katti,orada hak veririm sana.
Ayrica senin izledigin maclari ben de izledim,öyle bisey bilip bilmeme durumu yok yani ortada.Bos yere tartisma ortami cikarma,biraz görüslere saygi duymayi ögren.
Aykan19o3
25.Mayıs.2007, 20:38
Bir sol bek bu kadar büyük maçın kaderini değiştiremez
ForsakeN
25.Mayıs.2007, 20:45
Oynasaydın o zaman beyfendi. Millet kırık kaburgayla oynarken sen bir kanamayla sezonu kapatıyorsun.
shamur1
25.Mayıs.2007, 20:47
Ortalığı yine FB-GS tartışmasına döndürmüşünüz. Ama şu gerçeği gözardı etmeyin R.Carlos bu sene Fenerbahçe'ye maddi olarak büyük katkıları olmuştur ama futbol olarak hiçbir şey katmamıştır. Sadece Sivas maçında attığı kafa golü var , ne bir frikik ne de başka birşey. Bence bunu tartışacağınıza Carlos'un yerine sol beke daha genç ve katkı sağlayacak bir oyuncu alınsaydı daha faydalı olurdu takımına.
a.arıcı-11
26.Mayıs.2007, 00:57
Beyler Carlos'un sahada katkısı yok diyorsunuz ama futbol sadece golden ve asistten ibaret değildir.Hatırlarsanız İstanbul'daki CSKA maçında rakip takım oyuncusu Carlos'a çalım atmaya çalışırken heyecanından topa basıp düşüyor.Adam hiç birşey yapmıyorsa sahada adı var ve raki oyuncular ondan çekiniyor.
Bazı yorumlarda öyle yazılmış ki sanki dünyanın en kazma forvetinden bahsediyoruz.
Onurap
26.Mayıs.2007, 01:00
Wederson çok aksadı chelsea maçında carlosun olması daha iyi olurdu..Ama turu tamamen carlos olmadı diye geçemedi demek doğru olmaz..
uAmurat91
26.Mayıs.2007, 01:06
Carlos olsaydı da birşey değişmezdi. Bu kadar kendini ön plana çıkarması çok saçma olmuş. Sezon boyunca takımına adam gibi hiçbirşey verememiş bir oyuncu. Tek maçı tek başına mı oynayacaktı ?
Geç bu işleri Carlos, oynasaydın ne yapalım ? Ciddi sorunun olmadığı halde ülkene gittin, yattın. Takımını en zor anlarında tecrübenden yalnız bıraktın. Şimdi de baş tacı olmak mı istiyorsun ?
..
Sekopej
26.Mayıs.2007, 17:18
Arkadaşlar yapmayın adamın sakatlığı gayet ciddiydi. O tekmeyi güçsüz birisi yese ayağı kırılırdı. Carlos'un Chelsea'ye karşı ne kadar çok oynamak istediğini biliyoruz, oynayacak durumu olsa mutlaka oynardı zaten.
Geçen sezon Anderlecht maçı öncesi, "Biz bu sezon avrupa maçlarında evimizde hiç kaybetmeyeceğiz." dedi. Açıkçası hadileyn sen Fenerbahçe'yi Madrid mi sandın dedim. Çünkü daha gruplardan çıkma başarısı bile gösterememiş bir takıma geliyorsun ve böyle diyorsun. Sonrasında gördük ki gerçekten yenilmedik. 6 maçı da kazandık evimizde.
İşte Carlos'un kattığı buydu. Takıma özgüven kattı, bazı şeyleri başarabileceklerini gösterdi onlara. Oynadı mevki itibariyle oyuna direk katkısı olan bir yerde değil belki ama psikolojik olarak çok katkısı var.
Zamanında bbunu Galatasaray'da Hagi, Popescu ve Taffarel yapıyordu. Rakip takımların da oyuncularının onlar gibi olduğunu, isterlerse yapamacakları şey olmadığını her fırsatta Türk oyunculara söylüyorlardı. Çünkü onlar büyük oyunular, küçük düşünmek onlara yakışmaz.
Şimdi de Carlos. Bu açıklamları yapmak bir nevi onun görevi. Arkadaşlarını havaya sokmak, onları hazırlamak. Geçen sene Carlos olmasaydı grupta 3. olur UEFA'da da 2 tur geçer elenirdik. Bu nedenle oyun içersinde Carlos hatalar yapmış olsa da bu seviyeye gelmemzde ki önemli etmenlerden birisi.
RaSenGan
26.Mayıs.2007, 20:42
Carlos'un sahada olması yetiyordu Fenerbahçe'ye.Oyuncular bir bakıyorlar yanlarında Carlos gibi adam var.Hem oyuncuların özgüveni artıyor hem de Carlos olduğunda onları sahada yöneticek birisi oluyor.Hepsine abilik ediyordu Carlos.Chelsea maçında oyunculara gaz verip,yönlendirebilirdi.Daha iyi oynar az hata yapardı Fenerbahçe ama Chelsea'yi eleyemezdi bence.Elesede final imkansızdı.
PesimiSTyLa
26.Mayıs.2007, 20:49
Pek birsey degişecegini sanmam. Carlos bu söylemlerle kendini avutur.
badimadi
27.Mayıs.2007, 04:45
Serkancığım rakip Chelsea, sadece sağ kanadından kurulu bir takım değil. Bunu da unutmayalım. Ha belki oynasaydı, Boral'ın lig maçlarında yaptığı hataları yapmazdı, orası ayrı mesele.
Barancığım kendi hatasından diyorsun ama, Carlos'u Carlos yapan cesareti. O pozisyon 100 kez olsa Carlos 100'ünde de aynı müdaheleyi, aynı hareketi yapardı.
Abi sağ tarafta kapı gökhan gönül var adamm çalım yesede mücadeleye devam ediyr
Mr.CordiaL
27.Mayıs.2007, 17:43
Ciddi sorunun olmadığı halde ülkene gittin, yattın.
..
Pozisyonu tam olarak göremedin sanırım. ? :confused: