View Full Version : FIFA ‘Kota Uygulaması’nı kabul etti [6+5 Geliyor!!]
BeeTLeJuiCe
30.Mayıs.2007, 18:54
FIFA Başkanı Sepp Blatter’in hazırladığı ‘6+5’ kuralı dün Sydney’de yapılan oylamada ezici çoğunlukla kabul edildi.
Dün Sydney’de toplanan FIFA Dünya Kongresi’nde Blatter’in planı 5’e karşı 155 oyla kabul edildi. Yeni kurala göre kulüpler sahadaki kadrolarında en az 6 tane kendi yetiştirdiği oyuncu oynatmak zorunda kalaca. Bu durum küçük bütçeli takımları dünya futboluna entegre etmeyi amaçlıyor.
Kota uygulaması özellikle Avrupa takımlarından büyük tepki görüyor. Dev bütçeli takımlar için bu gelişme oldukça üzüntü verici.
Avrupa Birliği de bu karara karşı çıkıyor çünkü oyuncuların serbest dolaşım hakkının kısıtlanacağı düşünülüyor. Buna karşın Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini ise kanunlar dahilinde sportif değerlerin ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyorlar.
Del Piero_10
30.Mayıs.2007, 19:22
İtalya'da matbaacılara iş düştü.
Burak Duran
30.Mayıs.2007, 19:24
Valla degisik bir karar dev butceli kulupler baya zorlanacak ama bu Galatasarayimiz icin iyi oldu :)
El Comandante
30.Mayıs.2007, 22:36
Inter,Fenerbahce gibi kulüpler zor durumda ...
Ayrica Blatter istifa.:icon_biggrin:
Inter,Fenerbahce gibi kulüpler zor durumda ...
Baran biraz sözlerine dikkat et istersen.Bir tek dünyada bu kuraldan kötü etkilenen Fenerbahçe ile İnter kaldı değil mi?
ShevAnil
30.Mayıs.2007, 22:42
FIFA'dan yabancı sınırı!
http://www.sporx.com/images/1/40/6777_B_blatter007.jpg
FIFA, Sidney'de 155 delegesinin katılımıyla gerçekleştirdiği genel kurulunda yabancı sayısını karara bağladı. Buna göre 6+5 kuralı geçerli olacak. Yani ilk 11'de yerli oyuncu sayısı yabancı oyuncu sayısından fazla olmak zorunda. 155 delegeden 5'i ret, 44'ünün çekimser ve diğerlerinin kabul verdiği oylamanın sonuçları 2013'te yürürlüğe girecek. Tek sorun hala Avrupa Birliği'nin bu karara itiraz hakkını kullanacak olması. İtiraz bu uygulamanın Avrupa yasalarına aykırı olması yönünde.
Kaynak : DHA
Melekovic
30.Mayıs.2007, 22:46
En iyisi .İpin ucu kaçtı çünkü.Yapılan son araştırmalar dünyada futbol izleyicisinin azaldığını gösteriyor.Sebebi ise artık insanların takımlarını benimsememeye başlaması gösterilmiş.Zaten bir önceki oturumda eğer bir çözüm bulamazsak yakında Milli takımlar örnek olarak Brezilya-B Arjantin-B C takımlarına dönüşecekler söylemi vardı.
Parayı veren limitsiz herkesi oynatır mantığı rekabeti öldürdü ve sonunda bir hoşnutsuzluk başladı.
Ayrıca bu benim kendi görüşüm ama dünyada bazı oyuncuları çok abartmıyor muyuz?Bence oyuncu kalitesinde büyük bir düşüş var olayın içine reklam boyutu girdikten sonra.İsimleri öyle bir pazarlıyorlar ki herkes oynayan oyuncuyu süpermen sanıyor fakat karşındaki takım korkmadan oynarsa aaa o oyuncu bu muymuş diyor insan.
Ya da gerçek bir süperstarı iyice gazlayıp öldürüyolar futbol hayatları bitmeden bunalıma giriyorlar.Örnek:Shevchenko,Ronaldinho,Ronaldo,Sav iola,Riquelme vs vs.. bu liste uzar gider.
El Comandante
30.Mayıs.2007, 22:46
Baran biraz sözlerine dikkat et istersen.Bir tek dünyada bu kuraldan kötü etkilenen Fenerbahçe ile İnter kaldı değil mi?
Bence sen biraz rahatla,gevse.Herseyden nem kapma,bu kadar fanatik olma.
Bak mesajimi 100 kere oku anlayamiyorsan,ben orada dogru birseyi söyledim.Fenerbahce ve Inter aklima gelen ilk takimlar oldu,isteseydim 100 tane yazardim ama gerek yok böyle seye.Biraz sakin ...
uAmurat91
30.Mayıs.2007, 22:48
Bence Baran'ın yazdığı alınılacak bir durum değil. Bu kadar hassas olmayın..
Deli_Ruh
30.Mayıs.2007, 22:49
Bakalım avrupa takımları ne yapacak kural resmiyet kazanınca tel tel dökülecekler :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Bu kural bizde de geçerli mi ?
Bir de Ingiltere'de ?
Deli_Ruh
30.Mayıs.2007, 23:03
Bu kural bizde de geçerli mi ?
Bir de Ingiltere'de ?
bütün ülkelerde geçerli olacaktır büyük ihtimal...
Ben Baran'ın yazdığı mesajdan o kadarda alınmadım.Zaten durumuda Baran'a açıkadım daha da uzamasın ;;)
Fernando Gago
30.Mayıs.2007, 23:43
Seyir zevki azalacak ama neyse ...
Redrum
30.Mayıs.2007, 23:46
kendi yetiştirdiği futbolcu ne demek? neye göre oluyor bu? mesela belli bir yıl boyunca takımında mı olması lazım, yoksa paftan beri mi? eğer ikinci dediğim se saçma bişe olur da..
BeeTLeJuiCe
30.Mayıs.2007, 23:53
Kendi yetiştirdiği yanlış bir ifade olmuş galiba.
6 tane o ülkenin vatandaşı oyuncu, 5 tane yabancı.
Redrum
30.Mayıs.2007, 23:55
olay şu mu yani: 5 yabancı kadroya alınabilir şeklinde mi, yoksa takıma 5 yabancı alınabilir mi?
BeeTLeJuiCe
31.Mayıs.2007, 00:00
Kadroda istediği kadar olabilir. Önemli olan ilk 11'de 6 tane o ülkenin oyuncusu olması.
Misal Aurelio bizde Türk olarak oynayacak, Ronaldinho Barcelona'da İspanyol statüsünde oynayacak. Önemli olan oynadığı ülkenin pasaportuna sahip olmak.
Tabi bu kural 2013'te yürürlüğe girecek.
Tam emin olmamak ile birlikte böyle bir bilgi buldum :)
Fernando Gago
31.Mayıs.2007, 00:08
Avrupa Birliği izin vermedi diye birşeyde duydum Tv'de hala resmiyeti yok o zaman ...
a.arıcı-11
31.Mayıs.2007, 00:10
Bence çok kötü bir kural.Zorla takımda yer alan bir yerliden kime yarar gelir ki?
Önemli olan yabancılarla rekabet ederek kadroya girebilmek.Böylece Milli takıma kaliteli oyuncu gönderilir.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Avrupa Birliği izin vermedi diye birşeyde duydum Tv'de hala resmiyeti yok o zaman ...
Avrupa Birliği bu kuralı uygulayan ülkelere dava açacak.
NisRoc
31.Mayıs.2007, 01:20
Fener niye zor durumda onu anlamadım ya neyse :D
FIFA kabul etti ancak AB izin vermiyor..
Aykan19o3
31.Mayıs.2007, 03:53
En iyisi, umarım uygulanır..
Sekopej
31.Mayıs.2007, 18:05
Fenerbahçe'nin neden zor durumda olduğunu ben de anlayamadım? Birisi anlatabilir mi?
Şu anda kadroda 6 yabancı oynuyor, o zaman 5 yabancı oynayacak. O kadar da zor bir durum değil yani.
Bir de bu kurala Avrupa Birliği itiraz etse de bizi etkileyen bir durum yok. Ayrıca UEFA'nın da ne karar vereceği önemli. Serbest dolaşım hakkı nedeniyle Avrupa Birliği ülkelerinde vatandaşlar yabancı sayılmıyor, sadece futbolda değil, yaşamın her alanında aynı haklara sahipler. Bu kural büyük bir olasılıkla avrupa birliğine bağlı olmayan ülke futbolcularından 5 tanesini oynatma olarak düzenlenir.
Wesley Sneijder
31.Mayıs.2007, 23:32
Yeteneksiz topçuları büyük diye izleyeceğiz.
GeNç KaRTaL
01.Haziran.2007, 00:18
Haberde yanlış geçmiş olması lazım.6 tane alt yapıdan gelmiş oyuncuda ne demek? O 6 tane yerli oyuncudur.Bende tv de öyle duymuştum zaten.
Karara gelecek olursak bence güzel bir karar.Azcıkta olsa Eşit yarışma ortamı olacak.Destek veriyorum..