View Full Version : Başarısızlık ama neden ?:(
eg15
03.Haziran.2007, 08:53
Merhaba arkadaşlar.Ben CM3 ten beri bu serinin oyunlarını oynuyorum genelde tüm serilerde başarılı olmuşumdur ancak şu anda oynadığım FM 2008 oyununda bir türlü başaralı olamadım.Milandan kovuldum Juveden kovuldum interde kupa alamadım sözleşmem yenilenmedi.Bu oyunun bir kaç püf noktası varda ben mi bilmiyorum yoksa benim yeteneksizliğimmidir? Varsa tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
ShevAnil
03.Haziran.2007, 08:54
Taktikler ve Taktiğin Takıma Uyması Gerçekten Çok Zor..
SAİT71
03.Haziran.2007, 09:01
Dediği gibi arkadaşın bu işin sırrı taktikte. Biraz da şans olacak tabi ki. Arkadaşım her oyuncunun farklı özellikleri var. Bu nedenle taktiği oluştururken oyuncuların özelliklerini göz önünde bulundur. Haa sakın ha 3'lü defans oynatma. Ben son haftalarda oynatayım dedim takım dağıldı. Uzaktan goller yeyip duruyorum hemen 4'lü defansa döndüm. Tabi kide kaliteli oyuncular olmalı. Aklıma başka bir şey gelmiyo..
Sheriff
03.Haziran.2007, 09:21
Evet kesinlikle taktik çok önemli.. Takımının ve oyuncu komutlarının çok iyi ayarlanmış olması gerekli.. Biraz daha gerçekci olman gerekiyor taktik konusunda.. İstersen kariyer bölümünde başarılı olan arkadaşların taktiklerini veya taktikler bölümünde başarılı takitikleri indirebilir onlarla oynayabilir veya onları inceleyebilirsin..
eg15
03.Haziran.2007, 11:27
Baktım bi çok taktiğe herkes çok başarılı oldunuğunu yazmış genelde yolladıkları taktiklerin doğrudurda ama başkasının taktiğiyle başarılı olmakta bence anlamsız oyunda bi amaç kalmıyo o zaman yani sanırım çok yüzeysel bakıyorum oyuna birkaç yazı okudumda matematiksel çözüm falan çok şaşırdım
yunusgs
03.Haziran.2007, 17:40
Haklısın başkasının taktiği ile oynamak zevk vermiyor.Ama kendi taktiğini yapmaya çalış deneme yanılma yöntemi ile mutlaka bir taktik bulursun.
Sekopej
03.Haziran.2007, 18:12
Matematiksel çözüm konusunda çok faydalı bilgiler var fakat çok uzun uğraşamam diyorsan diğer sabit konulara bakabilirsin. Veya başka taktik indirmek istemiyorsan da taktiğin anlatıldığı yazıları okuyup, neyi nasıl yaparsam faydalı olabilir sorusuna yanıt bulabilirsin.
eg15
03.Haziran.2007, 18:20
Matematiksel yöntem yazısını okudum hatta anlamadığım yerleri 2 kere okudum gerçekten çok güzel yazı olmuş ama hala daha çözemediğim bazı noktalar var taktiği tek tek oyuncuların özelliklerine göre mi yoksa takımın genel özelliğine göre mi kurucam ona karar veremedim
SaSaJaY
03.Haziran.2007, 18:32
Bence taktiğin yanında takım konuşmaları da çok önemli.. Doğru takım konuşmaları bu forumda ve sigames forumlarında belirtildi okumanı tavsiye ederim. Takım konuşmalarını doğru yaptığında takımın çok daha iyi oynadığını farkedeceksindir.
DisCo
03.Haziran.2007, 19:10
Fm'de diziliş, verilen komutlar, taktiğe uygun oyuncu seçimi, maç içi konuşmalar ve yine maç içinde oyunu okuma bunların hepsi önemlidir. Bu saydıklarımı düzene oturtuğunuz zaman başarılı olmanız kaçınılmazdır. Tabi en önemli noktayı taktik oluşturuyor. Bunu deneme yanılma yoluyla halledebilirsiniz. Bir taktik yaptınız ve kısa pas yapıyorsunuz vs. vs. Maçlara çıktıktan sonra bakıyorsunuz ki rakibi oynatmıyorsunuz ama hücumda etkisizsiniz demek ki hücum bölgesinin komutlarını değişeceksiniz. Onuda yaptın ancak takım kısa pas yaparken sürekli top kaptırıyor. O halde takımın pas düzenini değişeceksiniz. Tabi bunları örnek olması açısından söyledim. Bu tarz bir yaklaşımla doğru taktiği bulabilirsiniz.
SAİT71
03.Haziran.2007, 19:12
Antrenman programın ne Oyuncu performansına etki eden en önemli şey antrenmandır.. Onuda forumdan indirebilirsin.
eg15
03.Haziran.2007, 19:58
Bi arkadaşımın yolladığı antreman programını kullanıyorum gayette iyi görünüyo oyunculara her maç sonrası 1 gün tatil veriyorum ama yinede sonuç ısrarla başarısızlık
Coupet
03.Haziran.2007, 20:03
Oyunda ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor. 2017 yılına kadar gayet başarısız bir teknik direktördüm. En büyük başarım cadiz'i la liga'ya çıkartmaktı ki ertesi sene tekrar düşmüştüm. Sonra Borissia Mönchengladbach'ın başına geçtim. Birden taktiklerim vs herşey tam oturdu ve ilk senemde Bundesliga'ya çıktım. Ertesi sene uefa kupasına katıldım, ertesi sene biraz kötü geçti ama sonraki sene 3,4 oyuncu transferi ile kendim bile beklemiyorken şampiyon oldum, sonraki sene hiç adam satmadım da almadım da ve yine şampiyon oldum. Şu anda Chelsea'deyim ve açık ara lider olarak devam ediyorum. Yani 10 yıldan sonra birden açılıp çok başarılı da olabiliyorsun.
Sheriff
03.Haziran.2007, 20:15
Kendi taktiğini oluşturmak için başka taktikleri inceleyebilir ve konuyla ilgili makaleleri inceleyebilirsin, bunlar taktik hazırlaman açısından çok faydalı olacaktır..
Taktiğini önce genel takım komutlarıyla daha sonrada oyuncuların özelliklerine bakarak bireysel oyuncu komutlar olarak ayarlamalısın.. Şimdi mesela takımın oyn anlayışı hücum olur, fakat savunmadaki adamlarını defansif oynatırsın, veya orta sahanın ortasında oynayan oyuncunun örnek veriyorum uzun şut özelliği yüksekse onu açarsın veya dribling özelliği yüksekse onu açarsın.. Oyuncularını transfer ederkende kafanda belirlediğin taktiğe göre transfer edersin.. Mesela kanatlardan yükselmeyi düşünüyorsan kanat oyuncularının yaratıcılık, dribling, orta yapma, pas verme, hız, hızlanma gibi özellikleri iyi olmalı, buna bağlı olarak orta sahanın ortasında ofansif yönde oynatacağın oyuncunun çok hareketli olmasına gerek olmaz.. Ama ortadan yüklenmekse planın bu oyuncuların çok daha yaratıcı ve hızlı olması gerekir.. Aynı gerçek yaşamdaki gibi düşünmelisin.. Eğer yardıma ihtiyacın olursa benimle birebir irtibata da geçebilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım;)
eg15
03.Haziran.2007, 21:43
Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar çok yardımcı oldunuz gerçekten oyunu dahada iyi anlayabilmeme ve farklı bakmamı sağladı yorumlarınız yardımlarınız için tekrar teşekkürler
akrepveumut
04.Haziran.2007, 19:04
oyunun başında diğer fm serilerinde kullandıgım standart taktigimi kullandım bir eksiklik vardı bariz belliydi bu yüzden bir kaç ayar çektim değiştire değştire((dizilişimi hiç deiştirmedim komutları deiştirdim)) 1 sezon geçti ama sonunda ideal taktiğimi buldum şu an chelsea ve eskişehirde denedim gerçekten mükemmel 4-5 yıl daha deneyip sonuca göre siteye eklicem :)
OMANA
04.Haziran.2007, 19:58
başarısızlık çünkü: artık başarılı olmak eskisi kadar kolay değil
başarısızlık çünkü: artık oyun zekası gelişmiş durumda taktiğini çözebiliyorlar bu yüzden sabit bir taktik kullanma
başarısızlık çünkü: Fm de bazen olmayınca olmuyor aynı takımla zorlama bazen takım değiştirmek iyidir.
başarısızlık çünkü: eskiden fazla etkisi olmayan, antrenörler ..takım konuşmaları .oyuncu komutları gibi faktörlerin etkisi eskiye nazaran çok artmış durumda..her şeyi dört dörtlük yapmalı..
FM de başarılı olmak artık eskisine göre gerçekten zorlaştı ama tüm yukarıda senin için yapılmış yorumları ve önerileri yapsan bile yinede erken zamanda başarı bekleme..1 yıl iki yıl ..
ben ilk defa küme düşürdüm çalıştırdığım bir takımı bu sene..bunca yıldır hemen her serisini oynayıp gece gündüzüm yaptığım FM de ilk defa çalıştırdığım bir takım küme düştü...artık hiçbir şeye şaşırmam FM de...yani başarısızım diye hemen sıkılma..inat ve sabır diyorum..
SAİT71
04.Haziran.2007, 20:36
Oyuncuların morali nasıl, benim oyuncuların hepsi şuan poor yani kötü. Evimde 3-0 , 3-1 kaybediyorum...
eg15
05.Haziran.2007, 00:28
başarısızlık çünkü: artık başarılı olmak eskisi kadar kolay değil
başarısızlık çünkü: artık oyun zekası gelişmiş durumda taktiğini çözebiliyorlar bu yüzden sabit bir taktik kullanma
başarısızlık çünkü: Fm de bazen olmayınca olmuyor aynı takımla zorlama bazen takım değiştirmek iyidir.
başarısızlık çünkü: eskiden fazla etkisi olmayan, antrenörler ..takım konuşmaları .oyuncu komutları gibi faktörlerin etkisi eskiye nazaran çok artmış durumda..her şeyi dört dörtlük yapmalı..
FM de başarılı olmak artık eskisine göre gerçekten zorlaştı ama tüm yukarıda senin için yapılmış yorumları ve önerileri yapsan bile yinede erken zamanda başarı bekleme..1 yıl iki yıl ..
ben ilk defa küme düşürdüm çalıştırdığım bir takımı bu sene..bunca yıldır hemen her serisini oynayıp gece gündüzüm yaptığım FM de ilk defa çalıştırdığım bir takım küme düştü...artık hiçbir şeye şaşırmam FM de...yani başarısızım diye hemen sıkılma..inat ve sabır diyorum..
Haklısın sanırım ben eski oyunlardaki gibi taktiği konuşmaları vs. yüzeysel kullandığım için genelde başarısız olmuşum demekki çünkü gelen tavsiyelerde hep aynı şey söyleniyo oyunun gerçeğe dahada yakınlaştığı yapay zekanın arttığı gibi şimdi bu tavsiyelere uyarak yeni bi kariyer açtım bakalım nolucak.Villareall buarada yeni kariyerim
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Oyuncuların morali nasıl, benim oyuncuların hepsi şuan poor yani kötü. Evimde 3-0 , 3-1 kaybediyorum...
Oyuncuların morali genelde iyi ama kadroda kötü olanlarda vardı mesela juveyle oynarken takımın potansiyeli bu değil ligdeki pozisyondan üzgünüm falan diyolardı ama genelde iyiydi