PDA

View Full Version : EURO 08 | 1.Maç | Türkiye - Portekiz

Pages : 1 [2]

Onurap
08.Haziran.2007, 07:32
Çok kötü oynadık halil altıntop mevlütün yerine olsaydı çok iyi olurdu..Mevlüt çok heyecanlı bi şey yapamadı..Tuncay futbolu bıraksın :) Arda kesinlikle oynamalı..

Sheriff
08.Haziran.2007, 07:34
yorumlara saygılı olun. bu herkes için geçerli.

kendi görüşünüzü yazacaksanız tamam ama başkalarının beğenmediğiniz görüşünü eleştireceksiniz düzgün bir üslupla, kendi tezinizi söyleyerek eleştirin.

olayı kişiselleştirenlerinlerin de yazarlığı alıncaktır.
Saygılı yorum yapsınlar bizde yorumlarına saygı gösterelim.. Zaten yenilmişiz ortam gergin.. Daha hala fanatiklik yapmanın anlamı yok..

UA derken Kazım için söylenenler için dedim yanlış anlaşılmasın;)

Aydin
olayı kişiselleştirenler için son uyarım. milli takımı eleştirmeye devam edelim.

TR.CaPTaiN
Hazırlık maçlarında iyi oynamasakta turnuva havasına kapılıp birşeyler yaparız diyordum fakat gördüm ki hala sistemimiz yok doldur ileri 1.70 boyundaki Nihat kafa topuna çıksın alsın gol atsın. Resmen bunu bekliyoruz. Defans oyuncusu olan Pepe'nin verkaçlarla defansımızı yarıp gol atması ise rezillik. Rakibin 3 topu direkten döndü. 1 puanı dahi haketmedik.

Maçtan önce en çok tartışılan oyuncu olan Kazım en çok göze batan oyuncuydu. Aurelio'nun da hakkını vermek gerekir elinden gelenin en iyisini yapmadı belki ama yine de iyidi gerisi ise maçın bitmesini bekledi o kadar.

Artık önümüzde fazla seçenek yok. Ya 2 maçı da kazanıp devam diyeceğiz ya da İsviçre tatili yeter diyip evimize döneceğiz.

Universal
08.Haziran.2007, 07:35
http://www.resimland.net/data/media/120/326030D24B574435879CDA113BF9CFAD.jpg

Herkes bu bayrak için oynuyor. Galatasaraylısıda, Beşiktaşlısıda, Fenerliside, Trabzonlusuda. Takım yorumlarına bakalım 23 kişilik Türk Milli Takımını konuşalım herkes bu bayrak için oynuyor. Çanakkalede şavasırkende Fener, Galatasaray ve Beşiktaş vardı gene var. Bu yüzden takım renkerine bakmadan yorum yapalım. Haddim olmadan yazdım, kusur işlediysem af ola.

puskas
08.Haziran.2007, 07:35
turkiyede en formda olan arda mutlaka oynamalıydı bence.cunku neler yaptığını koca sezon görduk.biz ise tuncayı oynatıyoruz.mac içinde ne yaptı su adam.top kaptırmaktan başka.tam bi husranlık.hemen kendine gelmeli biran önce

anilton
08.Haziran.2007, 07:37
Arkadaşlar ne oluyoruz ya.Yorumlardan öyle anlıyorum ki maçı;bazıları istemediği futbolcuyu yermek için izlemiş,bazıları sevdiğim futbolcu iyi oynasında onu öveyim diye izlemiş,bazıları beğenmediği milli takımın yenilmesine kendisi haklı çıktığı için sevinir hale gelmiş.Bu nedir ya,bu bizim takımımız.O ve ya bu oynamış,sonuna kadar destekleyeceğiz,istediğmiz oyuncular oynasaydı yenecekmiydik?Napalım yani,yenildik Portekiz'e tutmayalım mı takımımızı,desteklemeyelim mi evlatlarımızı?Yenilmeyeceğiz diye bir kaide mi var?Böyle bir senet mi imzaladı Terim turnuvadan önce.Her zaman bu kadar kötü mü olacak Tuncay ve Emre.İsviçre maçını bunlar alırsa ne diyeceğiz ve ya İsviçre maçını hepimizin beğendiği Servet,Aurelio,Kazım yüzünden kaybedersek ne diyeceğiz.Yorumlar 180 derece değişecek bence.Skor taraftarlığı,skor yorumları yapmayalım arkadaşlar.Herkes sakin olsun bence,önümüzde iki tane önemli maç var.Ben bunlardan gerekli puanları alıp çıkacağımızı düşünüyorum ve umut ediyorum.Bazılarımız şimdiden havlu atmış.Şaşırıyorum gerçekten.Öyle yorumlar varki bu yorumları bizim takımımız için Ermeniler,Yunanlılar yapmaz.Bu kötü bir istisnaydı ve bir daha yaşanacağını ummuyorum ve herkesin sağduyulu olmasını,düzgün bir şekilde maçın kritğini yapıp,önümüzdeki maçlar hakkında düşündüklerimizi yazmamızı diliyorum...

Belki haddimi aşan bir yorum yaptım ama,gerçekten yorumları okudukça bizlere yakışmayan yorumlar olarak gördüm ve çok üzüldüm...

Haddi mi aştıysam özür dilerim...

El Barto
08.Haziran.2007, 07:37
o çıksın bu oynasın bu oynmasın o olsaydı şu gelseydi ile olacak işler değil artık bunlar. Fatih Terim takımı adam gibi bir sistemle oynatsın. Ha tamam deriz ozaman bizim takımımız böyle oynuyor ama gücü bukadar Portekiz'e yenildi olmaz mı olur. Ki zaten Portekiz turnuvada favori gösterilen bir takım. Ancak bu akşam ne yaptıgını bilmeyen 11 oyuncu vardı sahada. Kim neden orada ne yapması gerek bilmeden koşuşturup durdular.

Ouzy
08.Haziran.2007, 07:38
Tuncay sakattı, daha yeni iyileşmişti ondan kötü oynadı.

İsviçre veya Çek Cumhuriyeti'ni mutlaka yeneceğimizi düşünüyorum ama iş inşaallah averaja kalmaz.

puskas
08.Haziran.2007, 07:40
inşallah bi ders cıkarda.diğer macları kazanırız.turkiye olarak dileğimiz o.

shamur1
08.Haziran.2007, 07:42
Oyunculardan bazıları hariç eleştirilecekse Fatih Terim eleştirilmelidir..

Sabri'yi ortasaha da görünce ne oluyor dedim. Bu oyuncumuz orda kötü de oynasa suçlu değil çünkü Sabri ortasaha oyuncusu değil kanat oyuncusu.

Emre Aşık sakatlanan Gökhan Zan'ın yerine oyuna girdi. Kötü de oynasa suç onda değil o yaşta ki birini kadroya çağıran Fatih Terim'de dir. İbrahim Toraman'ın bu takımda olması gerekiyordu. Ayrıca Oftaş'da çok iyi bir sezon geçiren İlhan ve Giray ikilisinden bir tanesi en azından yedek de olsa çağrılmalıydı kadroya..

M.Topuz ve M.Yıldız neden yoktur bu kadroda eleştirilmelidir. Bu adamların daha ne yapması gerekiyor oynamak için .. Emre B. koca sezon oynamadan bu formayı sırf ismi için giyecekse form grafiği yüksek olan oyuncuların Milli Takıma alınmamaları eleştirilmelidir..

Orta saha da oyunu kuracak , forveti pozisyona sokacak oyuncumuz yokken Yıldıray'ın kadrodan çıkartılması eleştirilmelidir.

Bu kadar forvet içinden Nihat,Mevlüt ve Semih ile turnuvaya gidilmeside eleştirilmelidir.

EreN
08.Haziran.2007, 07:48
Bence Kazım en doğru tercihti.. Tebrikler Fatih Terim..

Kazım'ın çok doğru bir tercih olduğunu bir kez daha gördük maçta. Koskoca 11 kişilik takımda adam eksiltebilen adam geçebilen TEK kişiydi.Ve takımın bence en iyisi aurelio servet kazım üçlüsüydü.
Tuncay tam bir hiçti sahada... Arda'dan hızlı ve daha seri olduğu için oynadığı belli ama istenileni veremedi. Bir sonraki maç Arda Tuncayın yerinde sahada olmalı. Sabrinin ise artık eminim hiç bir şekilde futbol zekası yok. Servet çok iyiydi. Gökhan zan saatli bomba gibi.. Emre aşık bay penaltıcı olarak akıllarda kalırken bugünde görevini tam yapamadı. Genelde yerden alınan topları havadan adam kaçırmaya çalışarak harcadık haliyle takımın en kısa 2 ismi nihat ve emre sahadan silindi gitti. Mevlüt ise sarkık forbet, sen pepe gibi hızlı bir defansa adam kaçırabilirsen ne ala..

Onun dışında takıma fazla yüklenmemek gerekir, karşıdaki takım gerçekten güçlü bir takımdı ve defansta ufak bir hata kaybe neden oldu.

shamur1
08.Haziran.2007, 07:52
Fatih Terim Yıldıray'ı sistemimize uymadığı için çıkardık demişti. Şimdi çıksın ekran karşısına da o Yıldıray'ın uymadığı sistemi bizlere anlatsın. Nasıl bir sistemmiş bu ki maç içersinde 2-3 pas yapamadık. Futbolcularımız sahada adeta boş boş gezindi.Ne sistemmiş bu kardeşim ya çözen varmıdır acaba .

KaPaLı
08.Haziran.2007, 07:54
Portekiz karşısında 60 dakikayı adeta tek ayakla oynayan Servet Çetin, maçın sonunda milyonlarca taraftarı kahretti...

Milli Takım doktoru maçtan sonra yaptığı açıklamada, Servet'in iç yan diz bağlarında birinci derecede hasar olduğunu, bugun son bir muayene yapılacağını ve Servet'in büyük ihtimalle turnuvayı kapatabileceğini açıkladı..

YOk yaa olmaz olamaz. Servet gibi sağlam oyuncu turnuvayı kapatamaz. İşimiz artık çok daha zor. Gökhan - Emre aşık nereye kadar gidecek görcz.

Ouzy
08.Haziran.2007, 07:55
Sistemin adı Emre sistemi. Yaptı kaptan Emre'yi, her maç banko 11'de ama birşey yaptığı yok. Ortasahanın göbeğinde başka yaratıcı oyuncu da yok.

anilton
08.Haziran.2007, 07:56
Bu çok kötü oldu işte.Annesinin cuk diye oturan deyimiyle "tek başına takım" olan Servet'in olmaması çok çok büyük handikap.Allah savunmamıza yardım etsin...

PesimiSTyLa
08.Haziran.2007, 07:58
Portekiz karşısında 60 dakikayı adeta tek ayakla oynayan Servet Çetin, maçın sonunda milyonlarca taraftarı kahretti...

Milli Takım doktoru maçtan sonra yaptığı açıklamada, Servet'in iç yan diz bağlarında birinci derecede hasar olduğunu, bugun son bir muayene yapılacağını ve Servet'in büyük ihtimalle turnuvayı kapatabileceğini açıkladı..

YOk yaa olmaz olamaz. Servet gibi sağlam oyuncu turnuvayı kapatamaz. İşimiz artık çok daha zor. Gökhan - Emre aşık nereye kadar gidecek görcz.

Korktuğum basıma geldi. Zaten sakat sakat oynadığı, o özveriyi gösterdiği belliydi servetin. 5-6 dk sekmişti. Eger kaybedersek bizim için cooook büyük bir kayıp olur. :(

RoNNiE91
08.Haziran.2007, 07:59
Bu takım mı final oynayacak.Komik olmayalım lütfen.

Bende ülkemizin en iyi yere gitmesini istiyorum ama bugünkü oyuna bakarsak sadece hayal.Eğri oturup doğru konuşalım.

El Barto
08.Haziran.2007, 08:00
Servet'in sakatlığı ciddiymiş. :S Eğer cidden böyle ise durumu çok büyük şanssızlık.

IcedEarth
08.Haziran.2007, 08:00
Volkan Demirel: Yapabileceği fazla birşey yoktu. Ama topu daha olumlu başlatması gerekir. Bu işi Rüştü daha iyi yapıyor bence.
Hamit Altıntop: Karşısında Avrupa'nın en golcü oyuncusu, en süretli oyuncularından biri vardı. Yapabilecek tek şey onu sakatlamaktı. Ama bu da insanlık dışı olurdu.
Hakan Balta: Göze batan hata yapmadı pek. Vasat bir oyun ortaya koydu. Bazı müdahaleleri ve pasları güzeldi.
Servet Çetin: Mükemmel oynadı. Maç içinde geçirdiği sakatlıklar olsun, daha önceki sakatlıkları olsun onu durduramadı. Cristiano Ronaldo'yu savundu, üstelik de sakat sakat. Ve ilk yarıda onu kilitledi. Bunu gören Scolari kanat değişikliğine gidince olan oldu zaten.
Gökhan Zan: Vasatın biraz altında bir performans gösterdi. Müdahaleleri yerindeydi, fakat bence onun yerine Emre Güngör oynasa daha iyi olurdu.
Marco Aurelio: Alışılmış performansını sergiledi. Ama bence Mehmet Topal daha iyi olur. Çünkü Aurelio topu oyuna sokamıyor paslarla, ama M. Topal bu işi çok iyi yapıyor.
Colin Kazım Richards: Milli takımda işi olmadığını savunuyorum. Baran'a yükleniyorsunuz ama bence de Kazım sıradan, çok düz bir topçudur. Çalımı bizim mahallede de atıyor, hem de el kadar çocuklar bile atıyor. Sadece çalımla olmaz bu iş. Topu çok eziyor, hızlı düşünemiyor. Kontralarda top Kazım'a gidince harcanıyor. Fizik olarak da övüldüğü kadar güçlü değil bence.
Emre Belözoğlu: Bugün sahada yokları oynadı. Böyle oynayacaksa Milli Takım'da yeri yok. Kişiliksiz bir oyuncu olduğunu defalarca kanıtladı. Kişiliksizliği yeteneklerini de törpülemeye başladı. Kendine yazık ediyor.
Tuncay Şanlı: Sahanın en kötü ismiydi. Ona giden toplar kayboldu, savunmaya yardım etmeye çalışırken işleri yüzüne gözüne bulaştırdı.
Nihat Kahveci: Tek forvette etkisiz olacağı, pivot santraforsuz yapamayacağı gün gibi ortadaydı. Bu konuda extensor abime sonuna kadar katılıyorum, illa Hakan Şükür demiyorum ama. Hakan Şükür, Ümit Karan veya Fatih Tekke'yle birlikte oynamalıdır.
Mevlüt Erdinç: Hazırlık maçlarındaki kötü performansını devam ettirdi. Mevlüt için daha çok erken. Fatih Terim hata yaptı.
Emre Aşık: Kesinlikle Milli Takımda yeri yok. Ondan önce oynayabilecek en az 5 tane daha oyuncu sayabiliriz.
Semih Şentürk: Büyük maçlardaki etkisiz performansını aynen devam ettirdi. Küçük maçların adamı bana göre.
Sabri Sarıoğlu: Son 2 aydaki en kötü futbolunu oynadı. Ama ilk 11 oynarsa etkili olabileceğine inanıyorum.

Şimdi önümüzdeki maç bana göre sistem değişikliğine gidilmelidir. 4-2-2-2 bence en uygun sistem olacaktır mevcut durumda. Diziliş ise;
-----------------------Volkan----------------------
H. Altıntop------S. Çetin------E. Güngör-----H. Balta
-------------M. Aurelio----------M. Topal-----------
S. Sarıoğlu---------------------------------A. Turan
--------------N. Kahveci--------S. Şentürk---------

şeklinde olmalıdır.

scar face
08.Haziran.2007, 08:03
Mehmet Topuz,Mehmet Yıldız,İ.Toraman,Hakan Sukuru kadroya dahi almayan Terim onları aradı mı sizce???

KaPaLı
08.Haziran.2007, 08:06
Mehmet Topuz - Mehmet Yıldız - İbrahim toraman kesinlikle aradı ama Hakan şükür katılmıyorum. Çünkü artık güçlü değil bunu kabul edelim. Eski gücü kuvveti yok tek forvet oynadığında hiçbirşey yapamaz.

celikhalit8
08.Haziran.2007, 08:07
Maçtan yarım saat önce Rıdvan Dilmen, " Terim her maça farklı on bir farklı sistem çıkaracak gibi görünüyor. Bugün kanatlara karşı önlemlerimizi aldık. Hamit'i mecburen bekte oynatıyoruz. Ama benim korkum göbekten gol yiyebiliriz. Her sitemin artıları ve eksileri var. Kanatları sağlama aldık ama göbekte rakip hep bir adam fazla olacak, oraya önlem almalıyız." demişti. Ne kadar haklı olduğunu Pepe gösterdi hepimize. Ama bence bu noktada önemli olan sistemimiz ya da on birimiz değil.. Şu ya da bu neden oynamadıyı soracak olursak bu bizim haddimiz değil bence. Mesela Arda'yı Tuıncay kadar mücadele etmez kanatta diye oynatmamıştır. Sonradan alırım gerekirse diye düşünmüştür ama sakatlık olunca da bir hakkı boşa gitti hocanın.

Takımımıza karşı biraz daha anlayışlı olalım arkadaşlar. Evet kötüydük. Özellikle bazı futbolcularımız maç boyunca yürüdü. Benim en çok bu canımı sıktı. Herkes mücadele ederken onların yürüyerek sahada gezinmesi kanıma dokundu. Ama onlara verilecek en güzel ceza bir sonraki maçta kenarda oturtmaktadır. Milli takım hocamızdan tek beklentim bu..

İsviçre ve özellikle Çek savunmalarını aşmak kolay olmaycaktır. Özellikle yediğimiz 2. gol averaj açısından da iyi olmadı. Yine de hiçbir şey bitmiş değil...

YusufT
08.Haziran.2007, 08:07
Helal olsun Servetimize, Kazim'a, MEHMET Aurelio'ya ve Volkan'a :)

Maci fin kanalindan izlettim cünkü, türk spikerlere gicik oluyorum.

Spiker durmadan Servet'i ve Kazim'i övdü.. Servet kesin cok iyi takima transfer olurda dedi :)
Volkan'ida begendiler, amaaa....

Hem stutyoda hemde spikerler durmadan Arda'dan bahsettiler, Türk CR7 diye, ama neden oyuna alinmadi onu bile mactan sonra yaklasik 10 dakika tartistilar..

Ari Hjelm Tampere United'in T.D, Servet'i cok begendigini acikladi ayrica Tuncay'in bu kadar kötü oynamasina sasirdigini iletti..
Sonra H.Sükür olayini tartistilar, hepsi Hakanin milli takimda olmasini gerektigini söyledi.

Finlandiyadan görüsler bu kadar, Insallah gelecek 2 macida aliriz ama Arda mutlaka oynamali..

Xipe Totec
08.Haziran.2007, 08:09
Mehmet Topuz,Mehmet Yıldız,İ.Toraman,Hakan Sukuru kadroya dahi almayan Terim onları aradı mı sizce???

bu oyuncuları arıyormudur bilemem de gönderdiği yıldırayı mum ışığında arıyordur şimdi..

RoNNiE91
08.Haziran.2007, 08:10
Mehmet Topuz,İbrahim Toraman,Fatih Tekke ve Yıldıray Baştürk

Bu isimler arandı bence.

IcedEarth
08.Haziran.2007, 08:11
Mehmet Topuz - Mehmet Yıldız - İbrahim toraman kesinlikle aradı ama Hakan şükür katılmıyorum. Çünkü artık güçlü değil bunu kabul edelim. Eski gücü kuvveti yok tek forvet oynadığında hiçbirşey yapamaz.

Türk Milli Takımı'nın tek forvet oynayamayacağı konusunda artık hepimiz hemfikiriz sanıyorum. Bu nedenle Nihat'ın yanında Hakan Şükür, Nihat'ın yanında Semih veya Mevlüt'ten çok daha güzel görünüyor bence. Hakan Şükür hakkında aynı şeyi yazmaktan bıkmış olsam da, yine hiç utanmadan yazacağım. Hakan Şükür 37 yaşında olmasına rağmen hala yıpratıcı santrafordur. Yaptığı presle rakip savunmayı hataya zorladığı gibi, 2 adamla tutulmayınca etkili olmaya devam etmektedir. Bu yıl yerden yere vurduğunuz Hakan Şükür, Galatasaray'ın istatistik olarak en yararlı oyuncusu olmuştur (28 maç 11 gol 7 asist) . Kim ne derse desin, Hakan Şükür'süz Milli Takım bugüne kadar hep başarısız olmuştur.

shamur1
08.Haziran.2007, 08:15
Bu takım Dünya Kupasında 3.olup bizlere büyük bir mutluluk yaşatmasına rağmen olmadık eleştiriler aldı. Bu eleştirilerde Şenol Güneş'e yapıldı..

Neydi o eleştiriler..

Yok efendim şans eseri 3.olduk oynadığımız takımlar kötüydü.. Oysa ki Brezilya gibi bir takıma karşı bırakın ezilmeyi çatır çatır top oynamıştık..

Peki Avrupa Şampiyonasına gelmeden önce Malta,Norveç,Bosna,Macaristan,Moldova lı bir grupta zar zor son anda 2.olup çıkarken neden bu takımlar kötü takım olarak nitelendirilmedi ..

2.eleştiri ise yok efendim Şenol Güneş'in karizması yok Milli Takım'a yakışmıyor..

Hee oldu görüyoruz Fatih Terim'de ki karizmayı.. Sürekli ilginç ilginç mimikler , yapmacık yüz ifadeleri fln fln... Madem karizma buysa aynı hareketleri Ata Demirer'de yapıyor ki tıpkısının aynısı ..

Ha bu arada Şenol Güneş Trabzon'lu diye savunmuyorum kendisini . Ama yiğidi öldürüyorsan hakkınıda verecen. Şenol Güneş döneminde Milli Takım çok iyi top oynuyordu ve adam haksız yere görevden alındı medyanın büyük marifetiyle..

Ama şu an gel gör ki kaç senedir izliyoruz Milli Takım'ı bir tek Yunanistan maçı var izleyipte zevk aldığımız..

Medya bu işte bu ülkenin futbolda da olduğu gibi en güçlü tarafı..

Hatırlarsanız 2002'de Hakan Şükür'ü oynatan Şenol Güneş'i neden İlhan Mansız'ı oynatmıyorsun diye eleştiren Medyamız .. Ersun Yanal göreve geldiğinde ise bu sefer neden Hakan Şükür'ü oynatmıyorsun diyerek eleştiriyordu. Yani bu kafayla , bu anlayışla kimse başarı beklemesin.

PesimiSTyLa
08.Haziran.2007, 08:16
Madem Hakan Şükür ü cagıramıyorsun, birseylerden cekiniyorsun, bizim uefa kupasını kaldırmış, finalde 2 asist yapmiş ve uefa tarafından macın adaamı secilmiş fatih tekkemiz var onu al be. Fatih Tekke nihatın yanına tam aradığımız forvet ama kadroda yok. yazık vallahi. Defansımız kötü diyoruz da forvetimiz de hiç iyi degil.

celikhalit8
08.Haziran.2007, 08:18
Türk Milli Takımı'nın tek forvet oynayamayacağı konusunda artık hepimiz hemfikiriz sanıyorum. Bu nedenle Nihat'ın yanında Hakan Şükür, Nihat'ın yanında Semih veya Mevlüt'ten çok daha güzel görünüyor bence. Hakan Şükür hakkında aynı şeyi yazmaktan bıkmış olsam da, yine hiç utanmadan yazacağım. Hakan Şükür 37 yaşında olmasına rağmen hala yıpratıcı santrafordur. Yaptığı presle rakip savunmayı hataya zorladığı gibi, 2 adamla tutulmayınca etkili olmaya devam etmektedir. Bu yıl yerden yere vurduğunuz Hakan Şükür, Galatasaray'ın istatistik olarak en yararlı oyuncusu olmuştur (28 maç 11 gol 7 asist) . Kim ne derse desin, Hakan Şükür'süz Milli Takım bugüne kadar hep başarısız olmuştur.

Haklı olabilirsin arkadaşım ama bence milli takım bu turnuvada Hakan Şükür ile başarılı olacaksa hiç olmasın daha iyi. Çünkü bu sene oynasa bile son turnuvası olacaktı. Artık bizim Şükürsüz oynamayı öğrenmemiz gerekiyor. Sadece bugünü değil geleceği de düşünmemiz gerekiyor. O yüzden ben Özellikle Mevlüt kardeşimizin desteklenmesinden yanayım. Şahsi görüşümdür..

scar face
08.Haziran.2007, 08:22
Fatih Tekkeyi almaması cok kötü oldu pozisyonumuz yok yau Nihat nasıl tek forvet oynar bu takımda???

King_Theoden
08.Haziran.2007, 08:25
Saygılı yorum yapsınlar bizde yorumlarına saygı gösterelim.. Zaten yenilmişiz ortam gergin.. Daha hala fanatiklik yapmanın anlamı yok..

UA derken Kazım için söylenenler için dedim yanlış anlaşılmasın;)

Sen hangi fanatiklikten bahsediyorsun ki? Ne yani Fenerli oyuncu eleştirince hemen fanatik mi oluyoruz alakası bile yok. Bana Kazımın şu takımda adam gibi yaptığı bir şey söyle o zaman . Kazımda değil sadece soraki yazdığımı da okursan sahada gezen 11 acemi vardı dedim 1 tane adam gibi varını yoğunu koyan kim vardı söyle. Duygusal olmayalım gerçekçi olalım

IcedEarth
08.Haziran.2007, 08:25
Haklı olabilirsin arkadaşım ama bence milli takım bu turnuvada Hakan Şükür ile başarılı olacaksa hiç olmasın daha iyi. Çünkü bu sene oynasa bile son turnuvası olacaktı. Artık bizim Şükürsüz oynamayı öğrenmemiz gerekiyor. Sadece bugünü değil geleceği de düşünmemiz gerekiyor. O yüzden ben Özellikle Mevlüt kardeşimizin desteklenmesinden yanayım. Şahsi görüşümdür..
Ben de Mevlüt'ü sallayalım gitsin demiyorum. Ama sadece 3 hazırlık maçıyla EURO 2008 kadrosuna monte edilmesinin mantıklı bir açıklaması yok bence. Bir de, illa Hakan Şükür olsun demiyorum ben zaten. Fatih Tekke veya Ümit Karan da olabilirdi. Ama bu turnuvada Hakan Şükür olmalıydı, aktif futbol yaşamının muhtemelen son turnuvasının en azından kadrosunda bulunmalıydı.

guarin14
08.Haziran.2007, 08:33
Kötü oynadık yenilgiyi hak ettik.Kısa kısa oyuncuları değerlendirirsek.

Volkan:Söyleyecek bir şey yok adam ne yapsın kurtaracağını kurtardı.Önünde çok güvenilir oyuncular yoktu.
Servet:Bence iyi bir performans sergiledi.1.golde azda olsa hatası olabilir fakat takıma baktığımzda hatasız futbolcu yok.Tahlisiz bir sakatlık yaşadı ama görevini en iyi şekilde yerine getirdi.C.Ronaldo'ya ise fazla top yaptırmadı.
Hakan Balta:Vasat bir görüntü çizdi bence hatasıda oldu bazen yaptığı iyi şeylerde oldu fakat hataları iyi şeyleri götürdü.
Gökhan Zan:Ne denir ki bu adama.Hele yaptıgı o hata hem kendini sakatladı,hem adamı sakatlıyordu,hem de gol yiyorduk.Zaten bekliyorduk gökhan'dan sakatlık alıştık artık.
H.Altıntop:Sakatlıktan yeni kurtuşmuş bir oyuncu için iyi oynadı bence ama niye çıkarıldığı anlamış değilim başka biri çıkarılamazmıydı?
M.Aurelio: Diyecek söz yok görevini en iyi şekilde yerine getirdi.Anladık ki Ay-yıldızlı bayrağın manevi duygusunu hissediyor artık.Bana göre takımın yıldızıydı bu akşam.
Emre:Ben sahada fazla göremedim.Belki F.Bahçe transferinden sonra basında çıkan haberler onu etkilemiştir.Ben beklerdim ki liderlik vasfını en iyi şekilde yerine getirsin ama yapamadı.
Kazım:Belki kadro açıklandığında en çok eleştirilen kişi oydu fakat oynadığı oyunla hakkını werdi formanın.Şık hareketleriyle bzm için sıkıntılı geçen maçta bizi heyecanlandırdı sevindirdi.
Mevlüt:Fazla yorum yapamıyacağım çünkü fazla bilmiyorum oyun stilini falan ama iyi oyuncu oldugu kesin tecrübesizliğine werelim.
Tuncay:Takımdaki en büyük hayal kırıklığı...O hırçın yapısıyla takımı ateşlemesini beklerdim fakat kıpırdıcak hali yoktu belki sakatlıgın etkisi wardır üzerinde.Ama F.Terim nasıl tahammül etti.Anlayamadım onun yerinde ayağında top tutan Arda'yı alabilirdi.
Nihat:Nihat'a bir şey diyemeyiz bence onun hatası yoktu.Tek yanlış olan onun bu oyun stiline alışık olmamasıydı.Elinden geleni yaptı ama olmadı bu oyun stiliyle Nihat'da bu kadar bence.

Yedeklere girmicem ellerinden geleni yaptılar.ARtık hedf İsviçre maçı kazanmamız lzm ama bu oyunla zor isviçrede bugün baya iyi oynadı.Çarşambaya kadar teknik heyetin ve futbolcuların toparlanması gerekior bence..!

Burak Duran
08.Haziran.2007, 08:36
servet ve zan oynamazsa durum fena emre gungor-emre asik isi tehlikeli

celikhalit8
08.Haziran.2007, 08:40
Ben de Mevlüt'ü sallayalım gitsin demiyorum. Ama sadece 3 hazırlık maçıyla EURO 2008 kadrosuna monte edilmesinin mantıklı bir açıklaması yok bence. Bir de, illa Hakan Şükür olsun demiyorum ben zaten. Fatih Tekke veya Ümit Karan da olabilirdi. Ama bu turnuvada Hakan Şükür olmalıydı, aktif futbol yaşamının muhtemelen son turnuvasının en azından kadrosunda bulunmalıydı.

Fatih Tekke, Ümit Karan, Halil bunlar Mevlüt'e alternatif isimlerdir buna bir şey diyemem. Ben Mevlüt oynadığı için onu örnek verdim. Konumuz Hakan Şükürdü.. Sadece fikrimi söyledim, senin fikrine de saygım var..

İyi geceler...

The.Crow
08.Haziran.2007, 08:42
Ben hala yorumumun arkasındayım. Takımda sistem yoktu.Kim nerde oynuyor belli değildi. Herkes her topa koşun topla oynamak istiyordu,düzen ve tertip yoktu. Bence gelecek maçtaki ilk 11 imiz şöyle olmalı..

[CENTER]Volkan

Sabri-Servet(Emre Güngör)-Zan-Hakan Balta

Aurelio-Emre ( Topal )

Hamit----------------------------------Arda

Nihat

Semih

perpetua
08.Haziran.2007, 08:43
Defanstaki hatalar vs. hikaye. Takim, tipki yenildigimiz Bosna macindaki gibi yardimlasmadi. Topu alan, yakininda topu ondan almak isteyecek kimseyi bulamadi. Topsuz hareketlilik yoptu.

Varsa yoksa, sag kanada Kazim'a at, Kazim kafasi yerde topu saklasin ama o top ile bir sey yapmaya gelince ortaliktan yok olsun.

Tuncay ile Nihat birbiri ile carpissin, rakibi ile carpistigini sanan Tuncay kendini yere atsin.

Nihat ceza alaninda pek mudahale olmadan kendini yere atsin.

Gokhan Zan her zaman yaptigi aptalca hareketleri yapmaya devam etsin. Vur kardesim topa (adama degil.. topa) vuuuuuuuuuuuuuuuur... Sonra beklendigi gibi sakatlansin, yerine giren Emre Asik bombos pozisyonda kafa vuramasin, golu kacirsin.

Orta sahamiz dokulsun. Aurelio kosup duruyor, rakibi bozuyor ama o kadar. Emre topu aliyor, ekseni etrafinda bir donuyor, pas atiyor ama pasi atana kadar rakip geri geliyor. Aurelio takimin en iyisiymis. Bunu anlayamadik hala. Rakibi bozmakla gorevli oyuncumuz, takimin en iyisiyse eger, olsa olsa kotunun iyisidir.

Sabri'nin yetenegi yok vs. vs. ama cocugun onune top gelinece en azindan kaleyi deneyecek yuregi var. Deneyin sut cekmeyi yahu.. Belki kaleci iskalar. Belki top baska bir oyuncumuzun onune duser. Ama en kotu ihtimalle, aut'a veya hatta taca cikar ve rahat rahat defans geriye doner, ileride kaptirilan top yuzunden kontra atak korkusu yasamayiz.

Al gulum ver gulum. Adam gec, adam gec sonra geri don geri pas ver. Bunu yapacaksak eger, Tuncay'in, Mevlut'un, Kazim'in takimda isi ne? Oynat o zaman Tumer, Arda ve Ayhan'i, 4 bucur + Aurelio gobekte hem rakibi tikasinlar, hem de tek paslarla birseyler yaratsinlar.

Ama gobek bombos. Kanatlari saglama almisiz guya. Tuncay ile Kazim laf ola beklere yardim ediyor. Ee.. Gobek ne olacak. Gobek bombos. Ne Tuncay ne de Kazim iceri girip kanatlara gitmeye zorluyor mu rakibi? Yoo.. Kanatlari kapatip, buyurun ortadan gelin demisiz. Ortada da Emre ile Aurelio, topa gitmek yerine geri kacip duruyor. Gobek bos olunca da Nihat'a sisirilen toplarin hepsi rakipte. Onlardan birisini bile kapma sansimiz yok cunku Emre ile Aurelio taa orta saha cizgisinin oralarda. Basin kardesim, basin. Rakibin zaten orta sahanin gobeginde 3 kisi ile oynamasinin nedeni orada top kaybetmemek, adamlarin ekmegine yag surmusuz, ustune de en halis bali dokmusuz ki gule oynaya oynasinlar. Bosver kanatlari, sok kanatlari iceri, kapat orayi 5 kisiyle, madem 433 oynuyorsun, pas vermek icin o orta saha kafasini kaldiramasin. Bizim kaleye donemesin. Uzun top oynasinlar mecburen. Armut toplayici Servet, Gokhan ve Hakan Balta bosuna mi var takimda?

Acikcasi gozlerim sahada bitmek tukenmek bilmeyen enerjileri ile Baris Ozbek ve Mehmet Topuz'u aradi.

Neyse.. benden bu kadar.. baska yorum da yazmam herhalde bir sure milli takim ile ilgili...

:uzgun:

King_91
08.Haziran.2007, 09:08
O kadar çok kişi için ah şu takımda olsaydı keşke dedim ki bugun.şiddetle karşı çıktığım kazım ve servetten başka kimse oynamadı.biraz da hamit tabi o da 70te çıktı nedense.nihattan tek forvet olmayacağını umarım anlamıştır artık terim.ayrıca yanına koyabileceği adam da var.semih,gökdeniz vs. tabi bir de yolladığı halil ve yıldırayı aradı gözler.yokları oynayan emre'den daha kötü oynamazdı herhalde yıldıray.sabri'ye artık bir şey demeyeceğim inşallah biri satın alır da kurtuluruz.gökhan zan'ın camdan yapılmış olduğunu cümle alem biliyor terim hariç millet boşuna bas bas bağırmamıştı toraman diye.tabi bu takımda adam eksiltmeye ihtiyaç varken gökdeniz,tümer,arda niye kenarda anlamış değilim.top tutabilsek çok farklı olurdu.hakan balta da en ufak sorumluluk almayarak hayal kırıklığına uğrattı beni aldığı bütün pasları geri attı.terim inşallah kendine bir sistem kurar ve bunlardan ders çıkarıp daha akılcı bir oyun oynatır.yenilsek bile isviçre gibi oynayıp da yenilmeliyiz en azından.

Stancu
08.Haziran.2007, 09:12
ya tuncay bütün maç boyunca nasıl sahada kalır bütün takımın kimyasını bozdu gelen top adamlarda fatih hoca nasıl çıkarmaz bunu topa vurmayı unutmuş resmen ahhh ardaaa ahhhh

YusufT
08.Haziran.2007, 09:19
Baris ikiyönlü futbolcu oldugundan her zaman her takima lazim olan futbolcu, maalesef milli takimda suan öyle oyuncu yok :(

guarin14
08.Haziran.2007, 09:30
Baris ikiyönlü futbolcu oldugundan her zaman her takima lazim olan futbolcu, maalesef milli takimda suan öyle oyuncu yok :(

onuda kaybediyoruz malesef

EreN
08.Haziran.2007, 09:41
Ben barış'ın milli takımda oynayacak kalitede olduğuna açıkçası inanmıyorum, bir mehmet topuz olmalıydı tabi.

ibo
08.Haziran.2007, 09:51
Yenilmek sorun değildi bizim için, turnuvanın favorilerinden Portekiz'e elbette yenilebilirsin, ama bize koyan sahada ezilmemiz oldu...

EreN
08.Haziran.2007, 09:57
birşeyi merak ediyorum açıkçası, tüm takımın kötü oynadığı bir maçta aurelio daha ne yapmalı ki sizin gözünüze girsin?

celikhalit8
08.Haziran.2007, 10:23
birşeyi merak ediyorum açıkçası, tüm takımın kötü oynadığı bir maçta aurelio daha ne yapmalı ki sizin gözünüze girsin?

Aurelio hakkında olumsuz bir şey söyleyen var mı ki? Ben sadece bir arkadaşımızın Aurelio maçın en iyi adamıysa bu takım kötüdür, Aurelio'da kötünün iyisidir dediğini hatırlıyorum.. Ki burda şahısla ilgili değil mevkiyle ilgili bir ilişki var, tıpkı kaleci gibi ön libero oynayan adamınız en iyi oyuncunuzsa sahada futbol adına bir şey yapmamışsınız demektir.

Sorunuzun bir art niyet içermediğine inanmak istiyorum.. Zira "siz" "biz" "onlar" gibi ayrımlar bugünlerde "bize" zarar verir.. Kazım konusunda da benzer bir tartışma yaşanmış.. Bunlar hoş değil...

perpetua
08.Haziran.2007, 10:36

Eren..

Futbol bir takim oyunu. Bireyler uzerine yogunlastikca bugunu performansdan daha farkli bir sey beklememek lazim zaten takimdan.

Yani takim halinde kotu oynadiktan sonra, ben ne yapayim Aurelio'nun iyi performansini, ben de yapayim Servet'in iyi performansini, ben de yapayim Volkan'in iyi performansini?

Bireysel futbol oynayacaksak eger, zaten hic takip etmeyelim milli takimi cunku zaten bireysel olarak Portekiz takimina girecek ya bir adamimiz var, ya da hic yok. Bize basariyi getirebilecek olan takim halinde iyi oynamak. Takim halinde iyi oynayabilmemiz icin calismayi yapmak, takim halinde iyi olabilmemiz icin taktik uretmek.

Yunanistan 2004'de boyle kazandi. Yildiz/kaliteli oyunculari oldugu icin degil, oyunculara en uygun taktik ile, iyi hazirlanarak, yardimlasaray oynadiklari icin kazandilar.

Biz kapasitemizin tamamini oynariz, sahada yapmadigimiz, denemedigimiz kalmaz ve yeniliriz, hatta fark yeriz. O zaman ayaga kalkar alkislarim takimi. Ama birbirinden kopuk bir takimda, bir kac bireysel mucadeleyi on plana cikartacaksak zaten takim olmalarini da beklememize gerek yok, yani basarili olmalarini beklememize de gerek yok.

EreN
08.Haziran.2007, 10:44
Eren..

Futbol bir takim oyunu. Bireyler uzerine yogunlastikca bugunu performansdan daha farkli bir sey beklememek lazim zaten takimdan.

Yani takim halinde kotu oynadiktan sonra, ben ne yapayim Aurelio'nun iyi performansini, ben de yapayim Servet'in iyi performansini, ben de yapayim Volkan'in iyi performansini?

Bireysel futbol oynayacaksak eger, zaten hic takip etmeyelim milli takimi cunku zaten bireysel olarak Portekiz takimina girecek ya bir adamimiz var, ya da hic yok. Bize basariyi getirebilecek olan takim halinde iyi oynamak. Takim halinde iyi oynayabilmemiz icin calismayi yapmak, takim halinde iyi olabilmemiz icin taktik uretmek.

Yunanistan 2004'de boyle kazandi. Yildiz/kaliteli oyunculari oldugu icin degil, oyunculara en uygun taktik ile, iyi hazirlanarak, yardimlasaray oynadiklari icin kazandilar.

Biz kapasitemizin tamamini oynariz, sahada yapmadigimiz, denemedigimiz kalmaz ve yeniliriz, hatta fark yeriz. O zaman ayaga kalkar alkislarim takimi. Ama birbirinden kopuk bir takimda, bir kac bireysel mucadeleyi on plana cikartacaksak zaten takim olmalarini da beklememize gerek yok, yani basarili olmalarini beklememize de gerek yok.

Peki abi, haklısın.

burak_unal
08.Haziran.2007, 10:53
ben bugüne kadar bu kadar kötü bi milli takım izlemedim.pepe den yediğimiz golün affedilecek yanı yok.sabrinin orta sahada oynamasının da bi anlamı yok.zaten orta sahamızla ilerideki adamlarımız birbirinden çok kopuk oynadı.bu kopukluğu engelleyecek 2 adam vardı.biri tümer diğeri de fatih hocanın 'kişisel'sebeplerden dolayı kadrodan çıkardığı yıldıray dı.shamurun da dediği gibi fatih hoca yıldırayı yollarken sabriye güwenmiş ki bu maçta kurtarıcı olarak sabriyi oyuna sürdü..

gökhan zan:sakatlandığı pozisyonda yaptığı hatayı bu turnuva da oynayacak olan hiç bir defans oyuncusu yapmaz.turnuvanın en zayıfı diye nitelendirilen avusturyanın defans oyuncuları da dahil.Dahası geriden oyun kuramıyor ve maçın başlarında büyük bi şaşkınlık içerisinde sürekli yerini kaybedip durdu.

aurelio:oyunun savunma kısmında çok ii oynadı.çok kritik pozisyonlarda kademelere girdi ama hücuma bi katkısı olmadı.

emre belözoğlu:emre'nin milli takım bazında bu kadar silik futbol oynadığını hatırlamıyorum.hem hücuma destek veremedi hem de savunma yapamadı.maçı izllerken gözüme hiç takılmadı.oynayıp oynamadığı belli değildi.

tuncay:sürekli topu ezdi,oyunu duraklattı.hızlı hücum yapmamızı engelledi.zaten ayakta duracak hali de yoktu.90 dk oynamasının tek nedeni de zorunlu değişiklikten dolayı değişiklik hakkımızın kalmamasıydı.Ama bu maç bence tuncay için bi istisnaydı bidahaki maçta oynarsa takımımıza faydalı olacaktır..

nihat:fatih terimin kurbanı olmaya devam ediyor.nihatın bu sistemde en ucta oynayacak oyuncu olmadını hepimiz biliyoruz bi tek fatih terim anlayamıyo ya da bildinden vazgeçmemek için anlamak istemiyor.herkesin ortak kararı olarak semihin yanında oynamasının bizim için daha faydalı olacağını düşünüyorum.

kazım:takımımızın hucum hattında en etkili oyuncu görüntüsündeydi;ama onun taşıdığı toplarda destek gelmeyince ondan da verim alamadık..

EreN
08.Haziran.2007, 10:55
Aurelio hakkında olumsuz bir şey söyleyen var mı ki? Ben sadece bir arkadaşımızın Aurelio maçın en iyi adamıysa bu takım kötüdür, Aurelio'da kötünün iyisidir dediğini hatırlıyorum.. Ki burda şahısla ilgili değil mevkiyle ilgili bir ilişki var, tıpkı kaleci gibi ön libero oynayan adamınız en iyi oyuncunuzsa sahada futbol adına bir şey yapmamışsınız demektir.

Sorunuzun bir art niyet içermediğine inanmak istiyorum.. Zira "siz" "biz" "onlar" gibi ayrımlar bugünlerde "bize" zarar verir.. Kazım konusunda da benzer bir tartışma yaşanmış.. Bunlar hoş değil...
Siz derken mehmeti takımda istemeyenleri kastetmiştim, futbolundan dolayı değil, ırkından dolayı. Neyse tartışmaya dönmesinde iş..

Bordo61Mavi
08.Haziran.2007, 13:08
Ben tek suclu ismi vercem Fatih Terim, bu adam cikarmiyomu bu topculari sahaya, taktiklerini bu hoca vermiyomu.

Demeki hata onda, bu cagrilsaydi o cagrilsaydi gecti simdi, 23 kisi ordayiz degismicekte.

Ins bazi seyleri tekrar dusunup oyle bi duzen ile cikariz camsamba gunki maca

El Comandante
08.Haziran.2007, 13:41
Yukarida cesitli yorumlar gelmis Kazim hakkinda yaptigim yorumdan dolayi.
Ben yorumumun arkadasindayim,hic öyle fanatiklik yaptigim yok.Milli takimda ben Galatasaray formasiyla yorum yapmam hicbir zaman.
Kazim ne yapti Allah askina ? 1-2 futbolcu gecmekle,iceriye mac boyunca 1-2 tane top atmakla iyi futbolcu mu olunuyor ? Yoksa bütün takimin batirdigi günde bunlari yapmak onu sivreltiyor mu ?
Sabri 2.yari da girdi,Kazimin yaptiklarindan daha cok seyler yapti,uzaktan sutlar cekti,iceriye ortalar acti,cizgiye indi,arada Kazimla paslasti vs.
Yani cabasini gösterdi,Kazim ilk yari yoktu,yorumlar burada,tek tek alinti yaparim isterseniz,herkes ciksin diyordu,2.yarida 2 güzel calim atti diye KAZIM SÜPER ! Yok artik yaaa (=

Gökhan Gönül olsaydi tabi ki cok degisik olurdu,Hamit ile önlü arkali cok iyi oynuyorlardi.Ama madem Gökhanin yok,o bölgede oynayabilecek tek adam Sabri kaliyor,oynatsana onu.Grup maclarinda Hamit ile nasil oynadigi ortada !

Ömer abi de Kazim hakkinda biseyler yazmis,ona neden öyle yorumlar gelmedi ?
Belli hersey bu forumda,üyelere göre karsit yorum yapiliyor ...

Maca gelirsek eger ;
Kötü oynamadik,cünkü oynasak bile bisey oynamis oluyoruz.Ben onu göremedim,yani biz futbol oynamadik dün,ne organize atak gerceklestirdik,ne topumuz rakip kaleciye gitti.
Kaleci utanmasaydi cimlerin üzerine cadir kurup piknik yapacakti,inaniyorum ki o halde bile biz o kaleciye gol atamazdik,cünkü defanslarini gecemiyorduk,pas organizasyonumuz yoktu,kanatlara iniyoruz ama iceride Nihat var(!)
Eeee sen Nihati St oynatirsan millet senin teknik direktörlügünle böyle alay gecer iste ! Nerede Mehmet Yildiz ? Ümit Karan ? Fatih Tekke ?

Gün gectikce kendisiyle celismesi daha da belirginlesiyor,Allah sonumuzu hayir etsin,ne diyeyim ...

Varonil
08.Haziran.2007, 16:00
Kötü oynadık.Fark da yiyebilirdik Portekiz'den.

Herkes çok kötü oynadı ama ayakta kalan isimler Servet,Aurelio ve Kazım'dı bence.Takım olarak herkes birbirinden çok kopuktu.Topu alan rastgele oynadı kimse birbiri ile yardımlaşmadı.Bireysel olarak kazanmaktansa takım oyunu oynayarak kazanmalıyız.

Kazım'ı maçın başında gördüğü sarı kart performansını olumsuz etkiledi,ikili mücadelelere girmesini engelledi..

İleride hücum organizasyonlarını gerektiği gibi yapamayınca adeta teslim olduk Portekiz'e.Umarım bu futbolumuz diğer 2 maça yansımaz.

Bir önemli şey daha var bu maçta ayağımızda doğru dürüst top tutamadık,pas yapamadık.Burada söylemem gereksiz olur ama önümüzdeki maçlarda Gökdeniz,Arda,Tümer gibi ayağında iyi top tutan,iyi pas yapan oyuncularımızı ilk 11'de görmek dileğiyle..

BlackEagle19o3
08.Haziran.2007, 16:10
Rezil bir futbol,kötü bir başlangıç.Rakibin kaçan golleri,direkten dönen topları vs.
Maç boyuncu en çok Aurelio'yu beğendim.Geri kalan tüm takım etkisizdi.Özellikle Tuncay ofsayta yakalanmaktan başka bişey yapmadı.Kazım için de maç öncesi söylediklerimin arkasındayım,kimse merak etmesin.Ama beni utandıran durum Gökhan Zan oldu.Yaptığı hataya kadar çok iyi oynadı bence,bana güven veriyordu fakat bir anlık zamanlama hatası.Yapma Gökhan şu hataları yapma!Sabri'nin ne işi vardır ortasahanın göbeğinde Fatih hoca.Bence bu mağlubiyetin en büyük sorumlusu Fatih Terim'dir.Ders almayan ders veren(!) Fatih hoca da artık hatalarından ders almalı.Bu maçı kaybetmemiz çok normal ama böyle bir futbolla olması koydu biraz.Artık pek bi umutlu değilim bu takımdan...

Redrum
08.Haziran.2007, 16:15
Aslında ben şunu düşünüyorum, Hani Nİhat'la Mevlüt oynuyor ya, mevlüt sağ kanat gibi biraz da. Mevlüt'e göre iyi olabilir ama Nihat pivot oynayamaz ki. Oraya koyacağın adamlar belli adamlar: Hakan Şükür, Fatih Tekke, Ümit Karan, Gökhan Ünal. Sağ kanat gibi forvet oyuncusu ise mevlüt değil, nihat olmalı. Bu arada bir ingiliz ve bir brezilyali olan Kazım ve Aurelio gerçekten takımın en iyileriydi.

kareem1987
08.Haziran.2007, 16:20
O kadar çok kişi için ah şu takımda olsaydı keşke dedim ki bugun.şiddetle karşı çıktığım kazım ve servetten başka kimse oynamadı.biraz da hamit tabi o da 70te çıktı nedense.nihattan tek forvet olmayacağını umarım anlamıştır artık terim.ayrıca yanına koyabileceği adam da var.semih,gökdeniz vs. tabi bir de yolladığı halil ve yıldırayı aradı gözler.yokları oynayan emre'den daha kötü oynamazdı herhalde yıldıray.sabri'ye artık bir şey demeyeceğim inşallah biri satın alır da kurtuluruz.gökhan zan'ın camdan yapılmış olduğunu cümle alem biliyor terim hariç millet boşuna bas bas bağırmamıştı toraman diye.tabi bu takımda adam eksiltmeye ihtiyaç varken gökdeniz,tümer,arda niye kenarda anlamış değilim.top tutabilsek çok farklı olurdu.hakan balta da en ufak sorumluluk almayarak hayal kırıklığına uğrattı beni aldığı bütün pasları geri attı.terim inşallah kendine bir sistem kurar ve bunlardan ders çıkarıp daha akılcı bir oyun oynatır.yenilsek bile isviçre gibi oynayıp da yenilmeliyiz en azından.

kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum.iyi oynamadık.sadece yıldıray'ın olmaması iyi olduğunu düşünüyorum.mevlüt tecrübesiz fakat alışacaktır.halil mutlaka bu kadroda olmalıydı.ümit karan'ında mutlaka olması gerekirdi.
ayrıca ekliyorum takımımız yeni oluşum sürecinde.bence destek olmalıyız.hiç birşeyi şu saatten sora değiştiremeyiz ne de olsa.o zaman sadece destek olalım.

deniz.91
08.Haziran.2007, 16:47
Yazıklar olsun sana Fatih Terim ne hallere düşürdün milli takımı uzun zamandır milli takımımızı ilk defa bu kadar çaresiz izledim maçta doğru düzgün topa sahip olamadık ki gol pozisyonuna girelim daha adam utanmadanda iyi mücadele ettik diyor terim çiftliğindende anca böyle bir oyun beklenir zaten utandum takımımızı izlerken maçı izleyen bir yabancı kesinlikle bunlar nasıl gelmiş buaraya kadar der:@

IcedEarth
08.Haziran.2007, 16:47
Siz derken mehmeti takımda istemeyenleri kastetmiştim, futbolundan dolayı değil, ırkından dolayı. Neyse tartışmaya dönmesinde iş..
Aurelio'yu takımda görmek istemiyorum. Hem ırkından hem futbolundan dolayı. Irk meselesini direk atlıyorum, futboluna geliyorum. Aurelio oyuna top sokma becerisi bana göre çok yüksek olan bir oyuncu değil. Bu konuda elimizde daha iyisi var. Mehmet Topal. Savunma konusunda da Aurelio'dan daha iyi bence. 2 kişilik basabilen bir oyuncu M. Topal. Üstelik yorulmak bilmeyen bir oyuncu. Bu durumda Aurelio'yu takımda görmek istemiyorum.

ogcj_me
08.Haziran.2007, 17:16
Şu takımda nasıl Semih oynamaz Fatih Hocam
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Biz her turnuvaya farklı adamlarla geliyoruz
ama Portekiz'e bakın 2004 ten bu yana ne kadar az oyuncu değiştirmişler
Mesela Nuno Gomes her ne kadar iyi bir forvet olmasada onda ısrarlılar ;)

nerazzuri
08.Haziran.2007, 17:26
Uğur Meleke'nin bir yorumu gözüme takıldı çok da haklı bence ;

Bu maçı kaybettik, ama skordan ötesini de sorgulamamız gerek: 2003 kışında Volkan-Servet-Tuncay-Sabri-Hamit’li Ümit Milli Takımımız, C.Ronaldo-Bosingwa-Quaresma-Postiga’lı Portekiz’i içeride dışarıda yenerken, 5 sene sonra bugün aynı oyuncu listelerinin kat ettikleri ve kat edemedikleri mesafe dikkate değer...

Redrum
08.Haziran.2007, 17:27
Ya benim üzüldüğüm şey şu, bu mu Türkler? En iyi Türk oyuncular bunlar mı? peh peh, bunlar mı 3. olmuş canım Türkiye'den cacık olmaz! diyecekler. Halbuki şu kadro Türkiye C takımı olur ancak. Neyse Fatih hoca arık sınırlı(! kim koyuyosa sınırı kendisi mi acaba??) oyuncusu olan, sınırlı(!) imkanlı şu takımı gruptan çıkarabilmesi büyü kbaşarıdır..

deniz.91
08.Haziran.2007, 17:36
Şu takımda nasıl Semih oynamaz Fatih Hocam

Semih girdide ne oldu ayağına top değmeden çıktı bu adam milli takım oyuncusu değil

Professeur
08.Haziran.2007, 17:45
Semih girdide ne oldu ayağına top değmeden çıktı bu adam milli takım oyuncusu değil
Haklısın Tuncay'a kafayla bir top indirdi %100 lük bir gol pozisyonu oldu,1-2 tane kafa topu aldı dolayısıyla ayağına deymemiş oldu.

deniz.91
08.Haziran.2007, 17:52
Haklısın Tuncay'a kafayla bir top indirdi %100 lük bir gol pozisyonu oldu,1-2 tane kafa topu aldı dolayısıyla ayağına deymemiş oldu.
Pozisyona giremedikki %100ünü yakalayalım.

Fernando Gago
08.Haziran.2007, 17:59
Semih'in böyle bir milli takımda ne yapmasını bekliyorsunuz ? Nihat bir tane olumlu bir şey yapabildi mi O zaman Onuda atalım milli takaımdan ??!!? Semih girer girmez Tuncay'a net bir pozsiyon yarattı 10 dakikada bu Milli takımda daha iyisini yapamazdı

Professeur
08.Haziran.2007, 18:01
Pozisyona giremedikki %100ünü yakalayalım.
%100 değildi belki ama Semih'in Tuncay'a indirdiği pozisyon vardı,Nihat'ın 2'ye 2 kalmışken Sabri'ye atmaya çalıştığı ve defansın kaptığı pozisyon vardı.Bence 2 tane önemli sayılabilecek pozisyon geliştirdik sağolsun birisinde Tuncay vuramadı diğerinde Nihat pas atmaya çalıştı ama defans araya girdi.Zaten Semih son dakikalarda girdi oyuna.

TR.CaPTaiN
08.Haziran.2007, 18:02
Avrupa basını dünkü Portekiz yenilgisini değerlendirdi. Türkiye'yi etkisiz bulurken, Portekiz'in galibiyetini normal karşıladı.

A Milli Futbol Takımımız’ın, 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinde Portekiz karşısında aldığı 2-0 yenilgi, Avrupa medyasında “normal” bir sonuç olarak karşılandı.

Şampiyonanın resmi internet sitesi www.euro2008.uefa.com maçı, “Scolari’nin adamları Türkiye için çok güçlüydü” başlığıyla duyurdu.

İngiliz BBC, “Portekiz, Türkiye’ye karşı Cenevre’de etkileyici bir başlangıç yaptı” başlığını kullanırken, “Portekiz iki golü haklı bir galibiyet alırken, biri Ronaldo, ikisi de Nuno Gomes ile toplam üç kez direğe takıldı. Türkiye ise hücum hattında etkisiz bir oyun ortaya koydu” yorumunu yaptı.

İngiliz Guardian gazetesi ise “Son finalist Portekiz, zayıf Türkiye defansını Ronaldo ile hırpaladı, Pepe ve Meireles’in golleriyle yıktı” diye yazdı.

Fransız AFP ajansı ise haberi, “Hızlı adımlarla koşan Portekiz, Türkiye’yi devirdi” başlığını kullandı.

ŞÜKÜR'ÜN YOKLUĞU HİSSEDİLDİ

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk maçında Portekiz'e 2-0 mağlup olan Türkiye, Çinli spor yorumcularını da hayal kırıklığına uğrattı.

Çin'in devlet televizyonu CCTV'nin spor kanalında canlı verilen maçla ilgili olarak yorumcular, hücumda etkisiz olan Türkiye'nin Hakan Şükür'ün yokluğunu hissettiğini ve zihinlerdeki Türkiye'yi bu maçta tanıyamadıklarını dile getirdi.

fmsmyrna
08.Haziran.2007, 18:03
Korktuklarımız gerçekleşti dün aslında son güne kadar belli olmayan taktik ve 11'le bu kadar oyun oynayabildik.Fatih hoca artık oynayan bir takım oluşturacağını söylemişti.Mehmet Demirkol'un bir lafı var Türk takımları bugüne kadar ki zaferlerini 'oynatmayarak' kazandı diye.Ben turnuva için umudumu kaybettim açıkçası çeyrek finale çıksak bile Almanya Portekiz değil çok daha rahat geçerler bizi.Gerçi önümüzdeki 2 maçtada bu şekilde oynarsak gruptan da çıkamayız.Başlarken Mevlüt'ün forvet arkası oynaması saçmaydı.Mevkisi orası değil orda oynayacağını çift forvet oynayalım.Bir ara Kazım'ı sağ içe Mevlüt'ü sağ kanada aldı.Defans oyuncularına diyebilecek pek bir şeyim yok bir yere kadar dayanabilir bu oyuncular zaten Servet sakat sakat oynadı helal olsun.Gökhan yine beklediğim gibi sakatlandı onun yerine Toraman oynamalı Fatih hoca kişisel problemlerini yansıtmamamalı milli takıma hakkı yok.Hamit'i sağ bek oynatarak etkinliğini tamamen yok ediyor.Orda Hamit oynayacağına Abdurrahman oynasa daha iyi o mevkiyi daha çok biliyor.Tuncay kaç senedir top oynuyor top tekniği sıfıra yakın.Bir topuda tekte kontrol et yok Tuncay'ın forvette başarılı olacağını orta sahada pek başarılı olacağını düşünmüyorum.F.bahçe'deki zamanından bahsetmeyin orda oynarken daha güçlü bir takımla daha güçsüz bir takıma karşı oynuyordu işler daha basitti.Her şeye rağmen ilk yarıyı gol yemeden kapadık.Sabri'yi alması herkesin beklediği hamleydi.Böylece Hamit orta sahanın dinamizmini arttıracak Sabri'de kanttan bindirme yapacaktı.Ama hayır Sabri sağ iç oynamaya başladı.Sonra değişti tabi çok taktikte değiştirdik zaten.Emre'ye baskı uygulanıyordu top yapmaması için Hamit'i orta sahaya almak için bir neden daha ama yok sağ bek devam.Nihat'ı unutmadım yazacak bir şey yok tek forvet Nihat zor hele destekte gelmeyince yalnız kaldı oralarda.Arda artık nihayet 2. maçta oynar umarım Gökdeniz ve Kazım ile rakibin üstüne gidip çalım atabilen 3 oyuncudan biri.

deniz.91
08.Haziran.2007, 18:04
Semih'in böyle bir milli takımda ne yapmasını bekliyorsunuz ? Nihat bir tane olumlu bir şey yapabildi mi O zaman Onuda atalım milli takaımdan ??!!? Semih girer girmez Tuncay'a net bir pozsiyon yarattı 10 dakikada bu Milli takımda daha iyisini yapamazdı

Denizcim kısacık boyu olan Nihattan ileride tek başına birşey beklemk doğru olmaz sanıırm

Fernando Gago
08.Haziran.2007, 18:05
Denizcim kısacık boyu olan Nihattan ileride tek başına birşey beklemk doğru olmaz sanıırm

Bu performansı gösteren 11 oyuncu arasında son 10 dakikada oyuna giren bir oyuncudan üstün performansta beklemek de doğru olmaz sanırım

eXcitinG
08.Haziran.2007, 18:06
BöyLe futboL iLe bir yere varıLmaz. BöyLe manteLite artık yeryüzünde yok MiLLatan önce kaLma sistemLer iLe oynuyoruz. Tek forvet oynicaksan Emre orta sahanın arkasında değiL forvetin arkasında oynicak, yoksa nasıL hücum düşünüyorsun ey sinyor Terim. SöyLenecek birşey yok, adamLarın goLLerden sonra sevinçLerini gördükçe hep içime bir hançe sapLandı, dedim ki bizim kaderimiz bu sanırım, her zaman sevinenLeri izLemek, üzüLmek. Tek teseLLimiz aL birini vur ötekine oLan Çek ve İsviçre takımı. BeLki zar zor onLarı geçip üst tura geçeriz ama ondan sonra da yine güzeLce hırpaLarLar bizi.

Cyzio
08.Haziran.2007, 18:09
Dün ne yaptığımızı anlayabilen varsa bana açıklayabilir mi?Ne ilerde bişey yapabildik ne savunmada.Defansın göbeği zate evlere şenlik bitek Servet doğru dürüst mücadele etti.Şu oynadığımız oyunu görünce bu turnuvaya katılmamızın bile büyük başarı olduğunu gördüm..

Bu maçı zaten kaybedecektik.Gruptan çıkma ihtimalimizi düşüren bu yenilgi değil Çeklerin galibiyetiydi.Artık 2 maçıda kazanmak gerekiyor ancak o iş nasıl olacak içimde en ufak bir umut bile yok.Bu milli takımın defans sorununa 50 yıldır çözüm bulunamadı.Heralde sonsuza kadar böyle gidecek..

El Comandante
08.Haziran.2007, 18:15
BöyLe futboL iLe bir yere varıLmaz. BöyLe manteLite artık yeryüzünde yok MiLLatan önce kaLma sistemLer iLe oynuyoruz. Tek forvet oynicaksan Emre orta sahanın arkasında değiL forvetin arkasında oynicak, yoksa nasıL hücum düşünüyorsun ey sinyor Terim. SöyLenecek birşey yok, adamLarın goLLerden sonra sevinçLerini gördükçe hep içime bir hançe sapLandı, dedim ki bizim kaderimiz bu sanırım, her zaman sevinenLeri izLemek, üzüLmek. Tek teseLLimiz aL birini vur ötekine oLan Çek ve İsviçre takımı. BeLki zar zor onLarı geçip üst tura geçeriz ama ondan sonra da yine güzeLce hırpaLarLar bizi.

Abi ben onlari yenecegimizi de düsünmüyorum.Bu mantelite ile en fazla 1 puan aliriz.Isvicre ve Cekler bizden daha iyi oynuyorlar,bizden daha kaliteli savunmaya sahipler ve bizden daha kaliteli oyun yapilari var.Biz savunmayi acabilemk icin Nihati kullaniyoruz :icon_biggrin:
Ayrica Fatih Terim bence Nihati kadroya alarak ona en büyük darbeyi vurdu.Adam muhtesem bir sezon gecirdi ama Milli takimda onu iri savunmacilarin arasina atti Fatih Hoca.Transfer teklifi gelecegi varsa bile gelmeyecektir.Nihat St forvetin yaninda oynayabilen,araya kacabilen,bazen geriden gelip oyun kurabilen,serbest oynayan bir futbolcu,onu ST oynatmak intahardir.Fatih Hoca bunu göremedi,bir tane ST yok yahu kadroda.Böyle birsey mi görülmüs ?

Mehmet Yildiz,Ümit Karan,Fatih Tekke eksikligi cok belli oluyor.Kanatlara iniyoruz,ama iceride bekleyen pivot santraforumuz yok.Nihat ziplasa belime kadar gelir,ne kafaya cikmasi yahu ?

Gökhan Gönül sakatlanmis,Sabriyi oynatmiyor orada,Hamiti oynatiyor.Hamite yazik ediyor.Alman spiker bile cok sasirdi Hamiti sag bekte görünce.

Futbol falan oynamiyoruz,dengesiz oynuyoruz,artik piyangodan ne cikarsa hesabi.

deniz.91
08.Haziran.2007, 18:18
çekler çok sağlam oynuyor isviçre ise ev sahibi ve bizim maç ölüm kalım maçı onlar için 0 çekeriz bu gidişle.Bu oyundanda daha fazlası beklenez zaten maçtan önce konuşması kolaydı Terim Bey kadronun hep arkasındaydın hani sonuç????

DisCo
08.Haziran.2007, 18:41
Maça çıktığınız zaman ne yapacağınızı belirler ona göre bir taktikle çıkarsınız. Ben baktığımda hücumcu oyunculardan kurulu bir taktik ama defans yapmak isteyen bir anlayış gördüm. İşte buradan yola çıktığımızda kadroyu eleştirirken renge göre değil maça göre, taktiğe göre, anlayışa göre yazıyorum. Sabri berbat veya süper bir oyuncu olsun. Konu bu değil. Bu maçta Kazım'ın yerine daha faydalı olabileceğini görmek için kahin olmaya gerek yoktu. Biz herşeye anlık bakıyoruz. Kazım isterse Oktay'ın zamanında Belçika'ya attığı gibi 7 kişiyi geçip gol atsın. Sağ kanadımızın koridor olmasının en büyük sebebiydi. Simao'ya atılan tüm toplarda adam bomboş kaldı. 2. yarı top taşımış, adam geçmiş vs. bunlar bir oyuncunun iyi oynadığının garantisi değildir. Ronaldo bile sağ kanattaki madeni görünce hemen o kanada geçti. Oysa Sabri ve önünde Hamit oynasaydı bu kadar zorlanmayacaktık. Hatta keşke Gökhan Gönül olsaydıda Gökhan önünde Hamit oynasaydık. Tuncay'dan kimse böyle kötü oyun beklemiyordu. Hücum anlamında bir tane ama bir tane olumlu iş yapmadı. Suç onda değil onu oyunda tutan kenar yönetiminindir. Bu iki nokta maçın kilit anlarıydı. Tabi birde Hamit'in pasında hata yapan -daha önce hazırlık maçında da aynı hatayı yapan- Gökhan Zan'ın adamı biçmesine rağmen kendinin sakatlanması bizi zora soktu. Kanatları kullanıyoruz ancak içerde kafa vuracak adamımız yok. İlerde pas yapacağız ama ortasaha göbeği yerinden ayrılmıyor. Defanstan top çıkaralım desek bunu yapabilecek stoperlerimiz yok. Sonuç olarak bence en kötü 1 puan alabileceğimiz bir maçtan rezil olarak ayrıldık. Benim gibi herkesinde canını skor değil düştüğümüz durum yakmıştır. Çünkü gerçek biz bu değiliz.

Dün akşamki maçta 2. yarı Ümit Karan'ı çok aradım. 1. si Nihat'ın şut atmayıp içeri girdiği ve düştüğü pozisyon, 2. si ise Tuncay'ın dönmeye çalışırken kaybettiği toptu. O anda Ümit Karan olsa direk vurmuştu dedim. Girer veya girmez ama ihtiyacımız olan bir oyuncu olduğunu düşündüm. Yine Gökhan Gönül'ün olmayışına bin kez daha hayıflandım. Şunuda unutmamak gerekiyor. Bu takımın stoperleri Servet ve Emre Güngör'dür. Kim ne derse desin inkar edilmeyecek gerçek budur. Emre Güngör çok çok çok çok müthiş oyuncu değildir. Ama diğer adaylardan 3 gömlek üstün olduğu ortadadır. O oynarsa belki yine bu komik hataları yapacaktır ama ileri daha iyi top kullanabileceğiz en azından.

Olan oldu biten bitti. Ders çıkarmak daha önemli. Hataları konuşacağız, kızacağız ama düzeltmek içinde çabalayacağız. Bu maçı kaybettik ve bence yine gruptan çıkışımızı destanlaştıracağız. En azından buna inanmak istiyorum ve kalan 2. maçımızı kazanacağımızı düşünüyorum.

Ouzy
08.Haziran.2007, 18:59
Orta sahamızın ortasında yaratıcı oyuncumuz yok. Fatih Terim, Emre'yi yaptı kaptan ama Emre'de tık yok. Nesine güveniyor Emre'nin çok merak ediyorum. Emre'ye birşey olsa veya kötü oynuyor değiştirelim deseniz Ayhan oynayacak orada düşünebiliyormusunuz? Yıldıray gibi bir oyuncuyu hangi sistem kabul etmiyorsa artık.

shamur1
08.Haziran.2007, 19:10
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/6/7_215834_maalesef0806bb.jpg

A Milli Takım, dün akşam bizi 80'li yıllara götürdü...

80’li yıllarda böyle olurdu... Rakipten korkardık, sahaya savunma ağırlıklı kadrolarla çıkardık. Karşı kaleye atılan tek şut bile büyük heyecan yaratırdı. Maçlardan sonra da hocalarımız hep, “İyi mücadele ettik” derdi...
İşte dün akşam da aynen öyle oldu. Portekiz’in gücü tartışılmazdı. Ronaldo, Deco gibi dünya yıldızları vardı. Ancak biz hiçbir şey yapmadık, yapamadık.. Ve yine televizyondan o sesi duyduk; maalesef top ağlarımızda...

Evet arkadaşlar boşuna bazı oyuncuları kurtarma çabasına girmeyin. Takım olarak rezil oynadık. Fanatik gazetesinin bu resmi ve başlığı gayet yerinde. 80'li yılların Milli Takımı gibi korkak oynadık hiç bir şey yapmadık.. O kadar aciz bir hale geldik ki spiker bile frikik kazandığımız zaman sanki çok büyük bir olaymış gibi sevindi adamcağız..

Ey Fatih Terim .. o da diyor ki Emre o topa kafayı güzel vursa maç 1-1 biterdi.. Ben böyle karizma görmedim .. bu adama bu kadar destek verilmesine şaşıyorum. İyi de mücadele ettik diyor pes doğrusu.

deniz.91
08.Haziran.2007, 19:14
Yıldıray Fatih Tekke Mehmet Topuz Mhemet Yıldız gibi oyuncular kadroya seçilmediğine seviniyodur heralde avrupa karşından rezil bir takımda oynamayı istemem ben olsam diğer daamalr piyasa yapmaya gider bizde piyasa düşürüyoruz

PesimiSTyLa
08.Haziran.2007, 19:31
"Takımın en iyisi Servet'ti"

LİG TV yorumcusu Fenerbahçeli eski futbolcu Pierre Van Hooijdonk Portekiz maçında milli takımımızın en iyi isminin Servet Çetin olduğunu söyledi. Maçtan sonra Melih Şendil'in sorularını yanıtlayan Hooijdonk Servet'in çok iyi oynadığını ifade ederken Mehmet Aurelio'nun beklenilenden daha az takıma katkı yaptığını söyledi.

Kalemize ilk golü atan Real Madridli stoper Pepe'nin maçın adamı seçilmesine katılmayan Hooijdonk maçın adamı olarak ise Deco'yu gösterdi.

eXcitinG
08.Haziran.2007, 19:44
Kazımda çok iyi oynadı. Bence Servet ten de iyidi. Servet verkaç sırasında bir anLık daLgınLığı iLe topa hamLe edemedi ve top yanından geçti. GoLde hatası var Servetin. Tamam saha içerisinde süper oynadı, üstün mücadeLe gösterdi ama bunu atLamamak gerek. En iyisi ve en ayakta duranı ise tartışmasız Kazım dı. Artık maçın 75 dk sonra her topun Kazım a geLmesini istedik. Yoksa hücuma çıkamıyorduk başka türLü.

Prowler84
08.Haziran.2007, 19:45
maçtan cok Türkiyedeki genel defans anlayışını ve defans oyuncularının altyapılarda aldıgı yetersiz egitimi sorgulamak lazım.

Professeur
08.Haziran.2007, 19:58
"Takımın en iyisi Servet'ti"

LİG TV yorumcusu Fenerbahçeli eski futbolcu Pierre Van Hooijdonk Portekiz maçında milli takımımızın en iyi isminin Servet Çetin olduğunu söyledi. Maçtan sonra Melih Şendil'in sorularını yanıtlayan Hooijdonk Servet'in çok iyi oynadığını ifade ederken Mehmet Aurelio'nun beklenilenden daha az takıma katkı yaptığını söyledi.

Kalemize ilk golü atan Real Madridli stoper Pepe'nin maçın adamı seçilmesine katılmayan Hooijdonk maçın adamı olarak ise Deco'yu gösterdi.

Takımın iyisi Servet olabilir ama 2. yaptığı yoruma katılmıyorum Deco bir şey yapamadı Aurellio kitledi Deco'yu.Aurellio'nun kesici özellikleri daha önde hücum özelliklerini göre.Adam savunma yönünde üzerine düşeni yaptı, topu yönlendirmesi takımı hücuma çıkarması gereken Emre'ydi.O da bunu sahaya yansıtamadı.Böyle olunca her top Kazım'a geldi.Kazım zaten kanat oyuncusu orta açtı içeriye kat etmeye çalıştı, çabaladı hiç değilse.İçeride kafa vuracak adam olmayınca sonuç böyle oldu.Bu kadroda hava topları en iyi olan oyuncu Semih.Kanatlardan oynayacaksak kesinlikle Semih ilk 11 de oynamalı.Başka hava topu alabilen oyuncumuz yok forvet mevkiinde.Göbekten delmeye çalışırsak orada da tek oyuncumuz Emre gibi duruyor.Emre'nin başka alternatifi olmayacağı için Emre oynayacak.Emre gününde olmazsa yine işimiz zor İsviçre karşısında.

Alicanfmfan
08.Haziran.2007, 19:59
H.Şükür 'ü bazı kesimler istemese bile Bu maçta oynasaydı H.Şükür etkili olmasa bile Takım etkili olurdu.İlerde adam yok şişirme top atıyorlar.Anlamak imkansız ayrıca kaptan dedini her yere gidece basacak oyun kuracak.Arkadaşlarına destek vericek.Sahada durup akıl almaz pas hataları yapmıcak.Emre nasıl 11'e girdi hayret ediyorum dogrusu...

Professeur
08.Haziran.2007, 20:06
H.Şükür 'ü bazı kesimler istemese bile Bu maçta oynasaydı H.Şükür etkili olmasa bile Takım etkili olurdu.İlerde adam yok şişirme top atıyorlar.Anlamak imkansız ayrıca kaptan dedini her yere gidece basacak oyun kuracak.Arkadaşlarına destek vericek.Sahada durup akıl almaz pas hataları yapmıcak.Emre nasıl 11'e girdi hayret ediyorum dogrusu...
Emre'nin yerine o görevi kim alabilir ki Alican?Bir Yıldıray vardı onu da Terim çıkardı kadrodan.Oyun kurucumuz yok.Sadece Emre'nin üzerine kaldı işimiz.Her yerden bir açığımız çıkıyor.Kanatlardan oynarsak içeride kafa vuracak adam yok,göbekten oynasak sadece Emre var onunda karşısında iki kişiyle gelirlerse tamam başka oyun planımız yok.Hakan Şükür kesinlikle kadroda olmalıydı bence,ilk zamanlar karşı çıksamda şimdi anlıyorum onun eksikliğini.

Alicanfmfan
08.Haziran.2007, 20:09
Emre'nin yerine o görevi kim alabilir ki Alican?Bir Yıldıray vardı onu da Terim çıkardı kadrodan.Oyun kurucumuz yok.Sadece Emre'nin üzerine kaldı işimiz.Her yerden bir açığımız çıkıyor.Kanatlardan oynarsak içeride kafa vuracak adam yok,göbekten oynasak sadece Emre var onunda karşısında iki kişiyle gelirlerse tamam başka oyun planımız yok.Hakan Şükür kesinlikle kadroda olmalıydı bence,ilk zamanlar karşı çıksamda şimdi anlıyorum onun eksikliğini.

Yahu işte Yıldıray'ı gönderen Kim sinyor Terim o zaman 1 numaraları eleştirilmeyi hak eden adam kim.Emre'nin yedeği tümer'miş peh peh .Böyle birşey olur mu Yıldıray o takımı sonuna kadar hak ediyordu.Ayrıca arda ile başlasaydık daha farklı olurdu top tutabilir ceza sahasında çogalabilirdik.Tuncay'a nasıl dayandı hayret birşey

KaPaLı
08.Haziran.2007, 20:19
Servet ve Gökhan diz yan bağlarında esneme olmuş. İsviçre'ye karşı ikiside yok.

Turnuvadan önce o kadar dedik cam adam güvenme şuna diye, Gökhan Zan turnuvayı kapatmış kesin, şaşmadım doğrusu sakatlanmak için yer arıyo adam sanki.

Servet'in kontrolleri sürüyomş, İsviçre'ye karşı kesin oynamayacak.

İsviçre'de frei türkiye maçında yok oda turnuvayı kapatmış

King_91
08.Haziran.2007, 20:32
servet de isviçre'de yok allah sonumuzu hayır etsin.

eXcitinG
08.Haziran.2007, 20:33
Gökhan sakatLandı, Servet te sakatLandı. Ne suçu var şimdi Gökhanın. NapaLım. İyi oLdu zaten. En azından Emre güngör Lü bir savunma kurgusu hızLı adamLar karşısında daha sağLam oLur.

knsyr
08.Haziran.2007, 20:43
fatih terimin kullanmak istediği taktik başarıya ulaşabilecek bir taktik fakat taktiğe uygun oyuncular milli takımımızda yok! sorun kimsede değil taktikte sen nihattan faydalanmak istiyorsan çift forvet oynatmalısın hamitten faydalanmak istiyorsan orta sahada oynatmalısın milli takımlarda oyuncular taktiğe göre seçilmez taktik oyuncuya göre yapılırbunu birinin fatih hocaya öğretmesi gerek

El Barto
08.Haziran.2007, 20:46
Allah verede Hakan Balta sakatlanmasa. Şimdi Hakan Balta'nın da sakatlandığını düşünüp bir savunma hattı kurun bakayım neler çıkacak.

Yanlış oyuncu tercihlerinin kurbanı olacağız gibi bu turnuvada.

EreN
08.Haziran.2007, 20:48
Aurelio'yu takımda görmek istemiyorum. Hem ırkından hem futbolundan dolayı. Irk meselesini direk atlıyorum, futboluna geliyorum. Aurelio oyuna top sokma becerisi bana göre çok yüksek olan bir oyuncu değil. Bu konuda elimizde daha iyisi var. Mehmet Topal. Savunma konusunda da Aurelio'dan daha iyi bence. 2 kişilik basabilen bir oyuncu M. Topal. Üstelik yorulmak bilmeyen bir oyuncu. Bu durumda Aurelio'yu takımda görmek istemiyorum.

Mehmet Topal'ı gözünüzde çok büyütüyorsunuz. Gerçekten çok iyi bir futbolcu ama gs'de onun yanında oynayan adama bir bakalım. Ayhan deli gibi koşan ve pres yapan biri. Mehmet'i o kadar rahatlatıyor ki bu yadsınamaz. Ama ben gsde ayhansız mehmet topal'ın döküldüğünüde gördüm. Aurelio dün elinden gelenin en iyisini yaptı, kaldı ki ben tam ön libero oynatılan hiç bir adamın oyuna topu iyi soktuğunu görmedim. Makalele en basit örnek, lampard gelir ondan top alır. Ama dün emre forvet arkası yerine orta saha arkası oynayınca taktik gereği hiç birşey yapamadı orta sahamız. Kazım'a gelince, dün bizi atağa çıkaran tek isimdi ve bence şahane oynadı. Kazım gibi yapabilecek TEK bakın söylüyorum TEK isim Arda Turan'dır. Biri sağa, biri sola geçti mi kadro tam olur bence. Dün SABRİ'nin oyuna girmesi tam bir hataydı. Zaten oyun zekası olmayan birini oyuna sokmak intihar gibiyidi, Hele ki ARDA gibi takımını şampiyonluğa taşıyan genç ama lider ruhlu biri varken kenarda. Yapılması gereken şey basitti. Maça çift ön libero ile başlanacaktı. Aurelio ve Mehmet T. Aurelio biraz daha geride Mehmet biraz önünde onlarında önünde Emre, kanatlar kazım ve arda AML ve AMR şeklinde tek forvet olarakta nihat, fakat sarkık forvet yani emreye yakın oynayacaktı. İnsan diyor ki içinden keşke Hakan genç olsaydıda kafa gollerini tek tek çaksaydı.. Ama malesef hakan bu sene özellikle tüm özelliklerini yitirmiş durumda.
Dün kadrodan önce taktik olarak yanlıştık maçta. Bu da kaybetmemizi kolaylaştırdı...

nerazzuri
08.Haziran.2007, 20:49
Allah verede Hakan Balta sakatlanmasa. Şimdi Hakan Balta'nın da sakatlandığını düşünüp bir savunma hattı kurun bakayım neler çıkacak.

Yanlış oyuncu tercihlerinin kurbanı olacağız gibi bu turnuvada.
Sabri - Emre Aşık - Emre Güngör - Uğur Boral. :p

Emurafu
08.Haziran.2007, 20:51
Terim emre güngör'ü hiçbirzaman düsünmedi..Ama şimdi mecburiyetten düsünmek zorunda kaldı..Emre hızlı bir oyuncu çok iyi hamleleri var artık terim'in onu ilkonbire koyması lazım..

Servet'in zaten oynaması zor diyorlar..Gökhan'ında durumu belli degil..

Aydin
08.Haziran.2007, 20:53
Yukarida cesitli yorumlar gelmis Kazim hakkinda yaptigim yorumdan dolayi.
Ben yorumumun arkadasindayim,hic öyle fanatiklik yaptigim yok.Milli takimda ben Galatasaray formasiyla yorum yapmam hicbir zaman.
Kazim ne yapti Allah askina ? 1-2 futbolcu gecmekle,iceriye mac boyunca 1-2 tane top atmakla iyi futbolcu mu olunuyor ? Yoksa bütün takimin batirdigi günde bunlari yapmak onu sivreltiyor mu ?
Sabri 2.yari da girdi,Kazimin yaptiklarindan daha cok seyler yapti,uzaktan sutlar cekti,iceriye ortalar acti,cizgiye indi,arada Kazimla paslasti vs.
Yani cabasini gösterdi,Kazim ilk yari yoktu,yorumlar burada,tek tek alinti yaparim isterseniz,herkes ciksin diyordu,2.yarida 2 güzel calim atti diye KAZIM SÜPER ! Yok artik yaaa (=

Gökhan Gönül olsaydi tabi ki cok degisik olurdu,Hamit ile önlü arkali cok iyi oynuyorlardi.Ama madem Gökhanin yok,o bölgede oynayabilecek tek adam Sabri kaliyor,oynatsana onu.Grup maclarinda Hamit ile nasil oynadigi ortada !

Maca gelirsek eger ;
Kötü oynamadik,cünkü oynasak bile bisey oynamis oluyoruz.Ben onu göremedim,yani biz futbol oynamadik dün,ne organize atak gerceklestirdik,ne topumuz rakip kaleciye gitti.
Kaleci utanmasaydi cimlerin üzerine cadir kurup piknik yapacakti,inaniyorum ki o halde bile biz o kaleciye gol atamazdik,cünkü defanslarini gecemiyorduk,pas organizasyonumuz yoktu,kanatlara iniyoruz ama iceride Nihat var(!)
Eeee sen Nihati St oynatirsan millet senin teknik direktörlügünle böyle alay gecer iste ! Nerede Mehmet Yildiz ? Ümit Karan ? Fatih Tekke ?

Gün gectikce kendisiyle celismesi daha da belirginlesiyor,Allah sonumuzu hayir etsin,ne diyeyim ...

Yorumlarını yapacaksan bile düzgün yap. sana üslubunu düzeltemedin diye ceza verdik. sen adama sokak topçusu diyorsun. sonra gelmiş yorumunu Ömer abi ile karşılaştırıyorsun. demogoji yapmada senden iyisini görmedim bu forumda. ama sen bunları kullanarak zaten şu zamana kadar ceza almamıştın. artık yok öyle. forumu karıştıramayacaksın. buna izin vermeyeceğim. senin her mesajını da özel olarak okuyacağım bundan sonra.

tekrar söylüyorum. doğru düzgün yorumlarda eleştireceksen eyvallah. ama hala fanatik fanatik yorumlar yapacaksan yorma bizi, yorma kendini.

Onurap
08.Haziran.2007, 20:57
Aurelio ya karşı pres yapıldı..Buda topu oyuna düzgün sokmasını engelledi emre gelip topu oyuna sokması gerekirdi..

mgokalparslan
08.Haziran.2007, 21:01
yalnız şöyle bir durum var frei sakatlanınca forvet olarak iki tane uzun boylu adamları olacak(streller ve eren).ayrıca bunlara top indiren barnetta ve behrami gibi iki tane hızlı iyi orta açabilen adam olacak ve bizim iki tane uzun boylu stoperimiz sakat olacak.

El Comandante
08.Haziran.2007, 21:09
Yorumlarını yapacaksan bile düzgün yap. sana üslubunu düzeltemedin diye ceza verdik. sen adama sokak topçusu diyorsun. sonra gelmiş yorumunu Ömer abi ile karşılaştırıyorsun. demogoji yapmada senden iyisini görmedim bu forumda. ama sen bunları kullanarak zaten şu zamana kadar ceza almamıştın. artık yok öyle. forumu karıştıramayacaksın. buna izin vermeyeceğim. senin her mesajını da özel olarak okuyacağım bundan sonra.

tekrar söylüyorum. doğru düzgün yorumlarda eleştireceksen eyvallah. ama hala fanatik fanatik yorumlar yapacaksan yorma bizi, yorma kendini.

Hala fanatikce yorumlar yaptigimi söylüyorsun,yanlis düsünüyorsun ...
Milli takimda ben takim ayrimi yapmam,iyi oynayanin hakkinin verilmesi taraftariyim.Kazim hakkinda sokak topcusu dedim,bence agir bir üslup degildi,oynadigi oyun bakimindan cuk diye oturan bir kavram bu.

Neyse,konuyu uzatmaya gerek yok.Ben Milli takim hakkinda yorumlarimi yaptim,benden alintilar olmadigi sürece daha fazla yorum yapmam,ayni seyleri tekrar tekrar yazmak gerekmiyor cünkü ...

Sekopej
08.Haziran.2007, 21:11
Maçtan 1 gün önce Lig Tv muhabiri Terin'in Emre'ye kesinlikle orta sahadan ayrılma, hep geride kal dediğii bildirmişti. Emre'yi takımın beyni yapacağım deyip, sonra da orta sahayı geçme dersen Emre bu takımı nasıl yönetecek acaba?

1 tane korneri Emre atmadı, neden? Terim orta sahayı geçme, göbekten ayrılma dedi diye. Madem Emre'ye böyle bir görev vereceksin o zaman Topal'ı oynat, daha faydalı olurdu kesin. Sahada komutan Emre olacaksa O'na biraz özgürlük tanımalı, sadece savunma yönünü kullanacaksa gördük dün akşam Emre'nin nasıl performans sergilediğini.

Son yıllarda bu kadar kötü bir takım görmemiştim, aynı oyunu bir daha tekrarlayamayacaklarını düşünerek umutlanıyorum. Portekiz'i çok büyütmüşler kafalarında, sadece savunma üzerine çalışmışlar, Terim gol yemeyelim de ne olursa olsun havasında hazırlamış takımı. 11 oyuncu da kendi yarı alanında, rakipten sadece 3 oyuncu var ve golü yiyoruz. Demek ki savunmayı beceremiyor, ısrar etmek niye? Servet sakatlığından dolayı ayağını uzatamadığını söyledi golde, eğer o topa müdahale etse belki gol yemezdik belki 1 puan alır bu oyuna rağmen sevinirdik. İyi ki yedik o golü, şimdi bazı şeyleri görür umarım Terim.

Gökhan'ın sakatlığı da Tuncay-Arda değişikliğini engelledi. İleriye tek top taşıyacak Kazım vardı dün ve taşıdığı topları da atacak adam bulamadı maalesef. Diğer top taşıyacak özelliği olan Arda mutlaka oynayacaktır kalan maçlarda yoksa kaleye ulaşmamız imkansız.

Artık bu maç geçti, umarım gerekli dersi alırlari bir daha böyle bir oyun sergilemezler.

Ouzy
08.Haziran.2007, 21:14
Nihat kornerleri iyi kullandığı için Emre kullanmadı kornerleri. Zaten Villarreal'de de hep Nihat kullanıyor.

Benim duyduğum kadarıyla da Aurelio'ya orta sahayı geçme demiş Fatih Terim. NTV'de ki yorumculardan öyle duymuştum.

GeNç KaRTaL
08.Haziran.2007, 21:15
Maçın ilk yarısını adam gibi izleyemedim.İlk yarı boyunca daha iyi bir görüntü yakalamak için uğraştım tv arkasında.Uydudan yayını yasaklayanlara selam olsun...32 ekran tv,karıncalı bir görüntü ve arka planda cızırtı sesleri..Bundan daha çok üzen beni mağlubiyet değil sahada adeta ezilmemizdir.Üst üste adam gibi pas yapamamamızdır Portekiz stoperi Pepe gibi..

Bu takım gruptan zar zor çıktı,hazırlık maçlarında parlak bir performans göstermedi ama turnuva havasıyla bir başka oynarlar diye ümit ettim.Ama umduğumu bulamadım..

İnşallah Terim ve ekibi bu maçtan gerekli dersleri çıkararak diğer maçlara adam gibi çıkarlar.Umarım oyuncular bu sonuçtan sonra silkelenip kendilerine gelirler.Aksi takdirde grupta sonuncu olmamız kaçınılmaz..Allah yardımcımız olsun..

fmsmyrna
08.Haziran.2007, 21:18
Kazımda çok iyi oynadı. Bence Servet ten de iyidi. Servet verkaç sırasında bir anLık daLgınLığı iLe topa hamLe edemedi ve top yanından geçti. GoLde hatası var Servetin. Tamam saha içerisinde süper oynadı, üstün mücadeLe gösterdi ama bunu atLamamak gerek. En iyisi ve en ayakta duranı ise tartışmasız Kazım dı. Artık maçın 75 dk sonra her topun Kazım a geLmesini istedik. Yoksa hücuma çıkamıyorduk başka türLü.

Servet açıklama yapmış gol pozisyonunda sakatlığı nüksetmiş ve orda hamleyi yapamamış

maçtan cok Türkiyedeki genel defans anlayışını ve defans oyuncularının altyapılarda aldıgı yetersiz egitimi sorgulamak lazım.

Bizim ülkemizdende yıldız stoperler çıkar ama ne zaman daha iyi eğitildikleri ve savunmanın sadece 2 stopere bağlı değil tüm takıma bağlı bir iş olduğu anlaşılınca.

Terim dedi Yıldıray'ı yedek bırakamayacağım için çıkarttım.Yahu işte dün kulübede Yıldıray olsa girme şansı olabilirdi.Girince belki Emre'nin yükünü azaltır,adam eksiltir,top dağıtır bişeyler yapabilirdi.Semih'i beğendim yine bazı topları kısa boyuna rağmen alabildi.Artık kesin bir taktik belirlemeliyiz.Bence bu klasik 4-4-2 olmalı ama kanatlarda Mevlüt-Tuncay yerine Arda-Hamit oynamalı

Ouzy
08.Haziran.2007, 21:19
Uydudan yayını yasaklayan UEFA. Hollanda'da ki biri Türkiye'nin kanalını izlemesin, kendi ülkesinde ki kanalından şampiyonayı izlesin diye. Gazetelerde heryerde şifreler yazıyor zaten.

EURO 2008 boyunca teknik danışma hattı; 0216 316 10 02.

gerrrard
08.Haziran.2007, 21:25
Mehmet Topal'ı gözünüzde çok büyütüyorsunuz. Gerçekten çok iyi bir futbolcu ama gs'de onun yanında oynayan adama bir bakalım. Ayhan deli gibi koşan ve pres yapan biri. Mehmet'i o kadar rahatlatıyor ki bu yadsınamaz. Ama ben gsde ayhansız mehmet topal'ın döküldüğünüde gördüm.

Bence siz Mehmet Topal'ı gözünüzde çok küçültüyorsunuz. Gs'da onun yanında Ayhan var demişsin. Ayhan kaç ay sakat kaldı sen biliyor musun? Sonra demişsinki Mehmet Topal Ayhan'sız döküldü. Mehmet Topal tek başına Alex'i tamamen adam markajı yapmamasına rağmen oynatmadı. O zaman Ayhan var mıydı ? Hayır yoktu.

Sekopej
08.Haziran.2007, 21:27
Bu konuda yine aynı tartışmalara mı döneceğiz? Terim asla Aurelio'yu kesip Topal'ı oynatmaz. Şimdi bunu tartışmak da gereksiz oluyor. İkisini beraber oynatırsa çok daha faydalı olabilirler. Tartışılacaksa bu tartışılmalı yoksa seçim konusu olduğunda Aurelio Terim için bu turnuvada ilk tercih olacaktır. Daha da uzatıp da birbirimizi kırmayalım.:)

Ouzy
08.Haziran.2007, 21:30
Aurelio ile Mehmet Topal birlikte oynayacaksa Portekiz maçında oynayacaktı. bundan sonra ki maçlar ikisinin birlikte oynaması için uygun değil bence, hücum oynamamız açısından.

GeNç KaRTaL
08.Haziran.2007, 21:32
Servet'in olmayacak olması gerçekten çok kötü.Emre Aşık-Gökhan Zan düşünmesi bile kötü..:(

UlquioRRa
08.Haziran.2007, 21:35
Servet'in sakatlanması Emre'nin önünü açtı. Artık Terim mecbur Emre'yi oynatacak ve de Emre bu turnuvada kendini kanıtlamak için herşeyi yapacaktır. Bence Servet'in yokluğunu bir nebze de olsa azaltır.

EreN
08.Haziran.2007, 21:48
Bence siz Mehmet Topal'ı gözünüzde çok küçültüyorsunuz. Gs'da onun yanında Ayhan var demişsin. Ayhan kaç ay sakat kaldı sen biliyor musun? Sonra demişsinki Mehmet Topal Ayhan'sız döküldü. Mehmet Topal tek başına Alex'i tamamen adam markajı yapmamasına rağmen oynatmadı. O zaman Ayhan var mıydı ? Hayır yoktu.

Sezar'ın hakkı Sezar'a..
Bence mehmet gerçekten iyi bir futbolcu, fakat Aurelio ondan daha iyi bir futbolcu. Bunu bütün sene şampiyonlar liginde gösterdi zaten. Karşısında mehmet yıldız, yusuf şimşek falan yoktu yani. Direkt olarak lampard falan vardı..

Addolorato
08.Haziran.2007, 21:58
Bugünkü sınavdan dolayı maçın sadece ilk yarısını seyredebildim sabahta ligtvden son yarım saatini izledim ve gerçekten rezil bi maç olmuş elimizdeki en iyi futbolcular bunlar değil....

DisCo
08.Haziran.2007, 22:01
Sezar'ın hakkı Sezar'a..
Bence mehmet gerçekten iyi bir futbolcu, fakat Aurelio ondan daha iyi bir futbolcu. Bunu bütün sene şampiyonlar liginde gösterdi zaten. Karşısında mehmet yıldız, yusuf şimşek falan yoktu yani. Direkt olarak lampard falan vardı..

Erencim aynı Mehmet Yıldız ve aynı Yusuf Şimşek Aurelio'nun karşısında da vardı. Ligi Galatasaray önde bitirdi. O açıdan kurduğunuz denklemde bir anormallik bulunuyor.

Servet ne yapar eder sakatlığına rağmen maçlarda oynar. Gol pozisyonunda o kadar hatalı kişi vardı ki. Nihat topu kaptırdı. Pepe o kadar top sürerken Emre ve Aurelio neredeydi. Duvar pası yapılan oyuncuyu marke eden kişi o esnada ne yapıyordu. Servet topa dokunamadı. Emre niye daha hızlı gelip müdahele etmedi. Volkan olacakları sezip neden daha erken çıkarak topu almadı gibi anlatırsam roman çıkar. Takım halinde kötüydük. Arada iyi işler yapanlar vardı ama bize maç boyunca iyi işler yapan adamlar lazım. Dediğim gibi Servet çok iyi toplar kesti ama golde ayağını uzatamadı. Gökhan Zan kafa vuruşlarında denge bozuyordu, karşı karşıya bir pozisyonda kayarak rakibin düzgün şut atmasını engelledi ve bizi bir golden kurtardı. Ama yaptığı hata sakatlanmasına neden olurken takımımızın ilerleyen dakikalarda hamle yapmasını engelledi. Kazım 2. yarı iyi top taşıdı ama savunma anlamında hiç yoktu. Buda sağ kanadın koridor olmasına sebeb oldu çünkü Hamit'te orayı boş bırakıyordu.

Bize inanmış, hatasız oynayan bir takım lazım. Hele ki hatayı affetmeyen rakiplere karşı oynarken.

extensor
08.Haziran.2007, 22:13
Servet ve Gökhan diz yan bağlarında esneme olmuş. İsviçre'ye karşı ikiside yok.

Turnuvadan önce o kadar dedik cam adam güvenme şuna diye, Gökhan Zan turnuvayı kapatmış kesin, şaşmadım doğrusu sakatlanmak için yer arıyo adam sanki.

Servet'in kontrolleri sürüyomş, İsviçre'ye karşı kesin oynamayacak.

İsviçre'de frei türkiye maçında yok oda turnuvayı kapatmış

ohh ohh ohh 1.85 emre 1.83 emre 1.95 streller
1.90 senderos 1.90 djouruo 1.75 nihat :D

komik duruma düşeriz demedikmi
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Al işte böyle insanlarda var ne yazık ki .. Demek sen Milli Takımın yenilmesini beklemişsin hemen karşı atağa geçmek için.. Baksana maç biter bitmez buraya gelip benim görüşümü eleştirip hala kendi görüşünü savunmak için hırpalıyorsun kendini..

Ama doğru ya sen ki Hakan Şükür'süz Milli takımı izlemem demiştin .. Bunları söylemende çok normal..

Ha bu arada Portekiz pivot sistemiyle oynadı dimi ? Yazık olsun böyle zihniyetlere ya ..

Öyle bir hal almışız ki eminim çoğu insan ahh Kazım kötü oynasa , ah Volkan hatalı goller yese , ah şu Mevlüt 5-6 gol kaçırsa da hemen foruma girip bakın ben demiştimmmm !! e getirip hemen eleştirsem de rahatlasam diyenler var. Neyse adam yine bir yerden çıkıp hala Pivot sistemi savunmak için can atıyor. Ah bir yenseydik de eleştiri getiremeseydin ne güzel olacaktı.

pivot santraforda değil be arkadaşım ben sadece hakan yüzünden milli takımı tutmuyor değilimki bi sürü sebeb yüzünden tutmuyorum geçtim santraforu forvetle oynayalım 4-6-0 oynamayalım portekizde 1.82 lik nuno gomes yokmuydu bi kafa topu direkten dönmedimi ceza sahasında etkili olmadımı bir toptada kurnazca davranıp şut attı direkten dönmedimi

bak shamur ben mesajı saat 15:30 da yazıyorum ama sen bugün okuma yarın sabah erkenden oku olurmu anlamıyorsun çünkü

Aydin
08.Haziran.2007, 22:25
bak shamur ben mesajı saat 15:30 da yazıyorum ama sen bugün okuma yarın sabah erkenden oku olurmu anlamıyorsun çünkü

yazarlığı alındı. shamur, arkadaşım sen hiç cevap verme. haklıyken haksız duruma düşme.

jarosik_61
08.Haziran.2007, 22:30
mehmet topuz şu kadroda olsaydı fena mı olurdu.şut çeken çalım atan.onun yerine tümer,ayhan gibi 2.sınıf topçular var yazık valla hem yazık hem günahtır be.
kritik maça geldik isviçre maçı.bu maçta bir galibiyet çıkarabiliriz yeter ki nihatı biraz serbest kanatlara doğru açarak kullanalım orta saha hamit-emre-aurelio üçgeniyle olsun sonuç gelir ben en azından umutluyum

burak_unal
08.Haziran.2007, 22:54
bence gökhan zan ın oynamaması bizim için kayıptan çok kazanç olur.semih konusunda bence kesinlikle oynamalı isviçre maçında..

Han12
08.Haziran.2007, 22:55
Ya arkadaşlar bu formaların şortu ve çorabı değişmiş forma beyaz forma olmuş bence daha iyi de daha evvel böyle olacağı duyurulmuş muydu bi yerde?

Bordo61Mavi
08.Haziran.2007, 23:19
Futbolcular hakinda yorum yapmicaktim ama yapim bari :)

Defansimiz fena degildi onun icin onlar hakinda yorumda bulinmicam. Ofansa gelelim biz hemen

Nihat - Nihat bu macta ezildimi saniyo, Isvicre defansinda kaybolcak.

Mevlut - Nihatin arkasinda degilde onun onunde oynamasi lazim, creative bi ozeligi yok ondan orta sahada topla bulusa bile bisey olmaz. Ilerde topla bulusup defansin uzerine kosular yapmasi lazim

Tuncay - Gorevini yapamadi, ama takim olarak ileri bile cikamadik ondan pek sucu yok.

Emre - Topu ayaginda tutmasi iyidi ama Aurelio nun hizasinda kaldi hep, biraz daha ileri cikmasi gerekirdi.

Knightmare
08.Haziran.2007, 23:21
bu maçı unutun gitsin artık. portekiz oynadı, biz izledik. ilk başta şans bizden yanaydı oda bıraktı sonra bizi :D
portekiz 3te 3 yapsın. biz isviçre'yi yenelim, çek cumhuriyeti'nden de puan alalım çıkarız :D yani inşallah :D

Sheriff
08.Haziran.2007, 23:24
Sevet'i gerçekten tebrik ediyorum.. Kendini baya geliştirmiş.. Bazı konularda ufak tefek sıkıntıları var ama inanılmaz yol katetmiş.. Bir defa pozisyon almayı öğrenmiş herşeyden önce.. Dünkü maçta da takımın en iyi oyuncularından biriydi..
Aurelio rakip atakları sürekli karşıladı oldukça başarılı bir görüntü çizdi..
Kazım ikinci yarı sağ kanatta oldukça etkili oldu.. Çalımlarıyla, ortalarıyla, paslarıyla hücuma katkı sağladı..İkinci yarı hücuma en çok katkı sağlayan oyuncu oldu.. Geldiği yeri ne kadar hakettiğini gösterdi..
Volkan ikinci golde biraz afallamasına karşın yinede kötü değildi.. Bir çok golü çıkardı.. Bunlar dışında herkes kötüydü.. Takım olarak çok kötü oynadık ve yenildik.. Belki 2. maç Portekizle olsaydı daha iyi olacaktı..
Kaybettik üzüntülüyüz.. Yapacak birşeyimiz yok önümüzdeki maçlarda umarım daha iyi oluruz..

deniz.91
09.Haziran.2007, 00:58
Bu durmlara düşeceğimizi ben kadro seçimlerinden biliyordum.Anadoluda oynayan birçok süper oyuncunun hakkını yiyen Terimin yanına kalmadı bu yaptığı gaksızlık Terimin daha beter olamsını isterim ama milli takımımız olduğu için üzülüyor insan

Melekovic
09.Haziran.2007, 01:00
Maça gelince portekiz Milli Takımı istediği gibi oynadı.Bizde yanıt veremedik çünkü aşırı hücum ağırlıklı bir takımla çıkmıştık ve bu 11 in oynaması gereken maç bana göre bu maç değil kapanarak oynamayı seven İsviçre maçıydı.

Nocna Mora
09.Haziran.2007, 01:06
Maçta Fatih Terim çok hatalar yaptı. Hamit'i sağ bekte oynatmayıp onun yerine Sabri'yi koysaydı, Tuncay'ın yerine Arda ile başlasaydı ve Mevlüt'ün yerine de Semih'le başlasaydı bu maç bizim olurdu. Ama olmadı na'palım önümüzdeki maçlara bakacağız :D

KaPaLı
09.Haziran.2007, 01:38
Neyse konu başka yerlere çekilmesin..

Sunday Times'ın Türkiye-Portekiz maçı için yazdığı yorum ( Türkiye takımı için ) :

Player: Servet Cetin (Turkey and Galatasaray)
Verdict: Gives strikers nightmares
From some angles the 6ft 3in man mountain appeared to be towering over the Alps, and certainly made his presence known to Nuno Gomes, who felt the centre-back’s breath on his neck all evening. Looks like a roadie in a heavy metal band, and just as friendly, though would relish the physical nature of the Barclays Premier League if any of the clubs are brave enough to take him on.

El Comandante
09.Haziran.2007, 01:40
Kâzim-Richards Caught Spitting At Simão?

Turkey forward Colin Kazim-Richards was allegedly caught spitting at a Portuguese player during their opening Euro 2008 match...

TV footage from Swedish station TV4 showed Kâzim Kâzim in what seems to be him spitting at Simão Sabrosa during Turkey's 2-0 defeat to Portugal.

At Euro 2004, Italy's Francesco Totti was suspended for three games after spitting at Danish player Christian Poulsen during a group game.

UEFA charged Totti with "gross unsporting conduct" after the Danish federation filed a complaint against the Roma star.

The Portuguese Football Federation has not commented on this matter as of yet.

goal.com

Lafin kisasi isvec televizyonlari Kazimi Simao´ya tükürürken görüntülemis,eger haber dogruysa Kazim ceza alir.
2004 yilinda Totti de bu sebepten 3 mac ceza almisti ...

Sekopej
09.Haziran.2007, 01:43
İnşallah ceza alır da Kazım oynamasın diyenler rahatlar.:p

Şu Türklük meselesine hiç girmeyelim. Anayasa ne diyor;

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşlık başı ile bağlı herkes Türk'tür.

Melekovic
09.Haziran.2007, 01:47
Taktınız Kazım'a :p :p :p

Bence bu 11'i İsviçre maçına koy kazanırız.Ama İsviçre maçına bizde defansif ağırlıklı çıkarsak Portekiz maçında çıkmamız gereken gibi kalelerde zor pozisyon olan bir 0-0 maçı olur.

perpetua
09.Haziran.2007, 01:48

Guzelim benim derdim ne Kazim'la, ne Gokhan'la, ne Nihat'la ne de herhangi baska bir oyuncu ile. Oyuncular asker, komutan'in soylediklerini yapiyor. Komutan'in soylediklerini yapamiyorlarsa da, elestirilecek yine oyuncu secimini yapan komutandir.

Benim derdim, rakibe maci zorlastiracak bir dizilis ve rakibi zorlayacak oyuncularla oynamamamiz. Benim derdim, ileriye atilan toplarda (bazilari da uzun toptu) bosta kalan toplara bizim basamamamamiz. Rakip defansin onunde oturan 3 orta sahaya herhangi bir baski uygulayamamamiz. Biz defanstan cikamadik cunku rakip Emre'nin yuzunu rakip kaleye donmesine izin vermedi. Ama biz Deco'ya, Moutinho'ya ayni tarife'yi uygulayamadik.

Uygulayamadik cunku Tuncay bir kanatta, Kazim diger kanatta pasin atilacagi adami tutuyor gibi yapiyordu. Ama o pasin atilacagi adam da salak degil ki. Pas almasi gereken adam zamaninda bosa kacti ve topu yine aldi. Aldi cunku pasi veren adamin o pasi olcup bicmek icin bol bol zamani vardi.

Aurelio'ya dikkat ederseniz kaptigi toplarin hemen hemen hic biri, Aurelio rakip kaleye yuzu donukken kapilmadi. Aurelio'nun yuzu kendi kalesine donuktu. Yani rakip once Aurelio'nun korumasi gerektigi bolgeye girmis, arkasindan Aurelio yetismis ve topu almis. Kazim ve Tuncay icin de ayni sey gecerli. Emre icin de ayni sey gecerli. Esas o bolgeye sokmamamiz lazim adami.

Kendi kalene yuzun donukken top kaparsan, bunu ofansa cok zor cevirirsin. Ama rakip kaleye yuzun donuk topu kaparsan, en azindan 3 hatta 4 oyuncuyu oyundan dusurursun. Ileriye hizli ve isabetli paslarla da cikarsan rakibi zor durumda birakirsin.

Kanatlari kapatip gobegi bos birakirsan rakibin ayagindaki topa dokunsan, top kontrolunu kaybetmesini saglasan bile yuzu bizim kaleye donuk rakip oyuncular toparlar. Ama rakibi kanatlara zorlarsan, en kotu ihtimalle topa dokunursun, taca atarsin ve defansin/orta sahan tekrar organize olur.

Benim sinirlendigim, bozuldugum, elestirdigim tekil olarak oyuncular degil. Oyuncular, Fatih Terim'in kurbani. Terim bu futbolu Galatasaray'daki en son iki senesinde oynatmaya ugrasmisti. Bu macin 6-0 bitmemesinin tek nedeni Portekiz'in uzun soluklu dusunerek ilk macta en iyi performanslarini ortaya koymak istememesidir. Benim Terim'e en cok bozuldugum, Almanya'nin vasat alti bir teknik direktoru olan Werner Lorant'dan aldigi dersten bir sey cikartmamis olmasidir.

Son 1 ayda U17 ve U21 takimlarinin turnuvalarini izledik. O maclarda ust duzeyde olan yardimlasma, A takimda neden yok? Futbolcular birbirini tanimadigi icin ise, yine Terim'in hatasidir cunku goreve geldiginden beri 3-4 kadroyu dolduracak kadar farkli adam denemistir. Son kadroya alinan oyunculardan Mevlut, Emre Gungor, Semih, Mehmet Topal ve Kazim'in turnuva hazirlik maclarindan once toplamda 2 milli macta oynamisligi vardir (bir hazirlik macinda Kazim, ve yanilmiyorsam bir grup macinda Semih - bu ikincisini yanlis hatirliyorsam toplam 1 mac bu oyuncularin hayatlarinda oynadigi A milli mac sayisi).

Butun eleme maclarinin hepsinde oynamis (yanlis hatirlamiyorsam) Arda nerede? Arda'yi oynatmayip, Kazim'i oynatmak ile Aurelio'yu oynatmayip Mehmet Topal'i oynatma arasindaki fark nedir tutarlilik acisindan? Takimin, takim oyunu oynamasini saglamak acisindan?

Fatih Terim'in karar veremedigi Hakan Balta ve Ugur Boral'i sol bek icin secmesinden belli. Hakan Balta formsuz ise yerine hemen hemen ayni isleri yapabilen Volkan'i almak yerine, tamamen farkli bir tipteki Ugur Boral'i alirsan eger kadroya, Hakan Balta'nin formsuz oldugu ve defansini saglam tutman gereken macta formsuz Hakan Balta'yi mecburen oynatirsin. Bosuna mi Galatasaray Hakan Balta ve Volkan gibi birbirine benzeyen oyunculari, Fenerbahce ise Roberto Carlos ve Wederson/Ugur gibi kalite olarak birbirine benzemese de oyun mantalitesi olarak birbirine benzeyen oyunculari kadrosunda barindiriyor? Belli bir sablonlari var, ve buna gore birisi sol bek pozisyonundan defansif/fiziksel ustunluk bekliyor, digeri sol bek pozisyonundan ofansif katki bekliyor. Hakan Balta'dan ve Ugur Boral'dan zayif ozelliklerini kullanmasini bekliyor, eh tabii boylece ikisi de cok kotu oynamis gibi gorunuyor. Fatih Terim'in sablonunun ne oldugu belli degil. Ondan da bulunsun, bundan da bulunsun. Sonra maca gore karar veririz. Dersin ki, kardesim benim sol bek pozisyonum ofansif olmalidir. O zaman almazsin Hakan'i veya Volkan'i koyarsin yerlerine Ugur Boral'i, Wederson'u veya baska birini. Veya dersin "sol bekimizin defansi saglam olmali", Hakan Balta ve Volkan'i alirsin takima (veya Hayrettin'i), bunu gerekceli olarak anlatirsan da soranlara, kimse gikini cikartmaz. Boylece sol tarafta birbirleri ile benzer performans gosterecek iki oyuncun olur. Birisi cikar, digeri girer ve hemen hemen ayni performansi alirsin. Eger o pozisyonda oynayacak yildizin varsa, hem defansi hem de ofansi yapabilecek. O zaman ondan bekle hem ofans hem de defans. Ama elinde birbiri ile topladiginda ozellikleri bir yildiz edebilecek oyuncular varsa, o zaman bir secim yapmak gerekli, kararsiz kalmamamiz gerekli.

Defansimiz cok yavas. Gokhan ve Servet hizli oyuncular degiller ve birbirine benzer oyuncular. Bunlarin geri donusu yavas oldugu icin bunlari fazla ileriye cikartamazsin cunku defansin arkasina atilan kalitesiz toplar bile tehlike yaratir. Hizli stoper bizde zaten cok az. Biraz Emre Gungor var biraz da Ibrahim Toraman. Birisi tecrubesiz ve biraz kapali kutu, digeri de hata yapmaya musait bir oyuncu. Aydin dusunulebilir ama o da tecrubesiz. Ama en azindan ayni tip kavak agici defans degiller. Ayrica madem defansinda ozellikle uzun boylu, fizikli yerden zayif olan stoperleri tercih ediyorsun, yedekler neden Emre'ler? Bu defans oyuncularindan birisi sakatlanirsa veya formsuz olursa, defansin gobegindeki tertibi/taktigi degistirmek gerekmeyecek mi bu durumda?

Sag bekte Gokhan'in sakatligi nedeniyle mecburen defansi Gokhan ile hemen hemen ayni ama ofansi daha zayif olan Sabri. Ve bu iki oyuncudan bir gomlek ustun ancak esas pozisyonu olmadigi icin defansta hatalar yapan Hamit. Belli ki sag bekimizin ofansi, defansindan daha kuvvetli. O zaman sol bekin defansi olabildigince iyi olmasi gerekmezmi? O zaman o pozisyonda Hakan Balta'yi zorlayamayacak Ugur Boral'in kadroda isi ne? Veya iki bek de ileriye ciksin istiyorsan, orta sahadaki ikiliyi de defansi kuvvetli oyuncularla kurarsin, onlar beklerin oldugu yere kayarlar kontra yediginde.

Aurelio/Mehmet Topal asagi yukari benzer oyuncular. Emre ile Tumer'de oyle. Ortada atipik olan biraz Ayhan var. Ne Aurelio/Mehmet kadar defansif, ne de Emre/Tumer kadar ofansif. Ama iki oyunun iki yonunde de var, yani en kotu ihtimalle iki pozisyon icin de kabul edilebilir 3. yedek.

Sol kanatta Tuncay hizli ancak ayaginin ayari olmayan, Arda hizli degil ama teknigi ust duzey.

Sag kanatta fizikli ve teknik ama takimin geri kalani ile alakasi olmayan Kazim ve ... hmm.. 1 saniye... Kazim'i zorlayacak kim var takimda? Hadi Gokdeniz var diyelim. Kazim'dan cok farkli bir oyuncu. Arda'yi saga kaydiralim.. Yine cok farkli oyuncu. Tuncay'i kaydiralim... eh iste biraz benzerligi var. Eksisi Kazim kadar topa hakim olmamasi. Artisi oyun icinde ne yapmasi gerektigini Kazim'dan cok daha iyi bilmesi. Mevlut en azindan benim icin kapali kutu. Nihat sag kanatta oynamayi sevmiyor. Sag kanat corba gibi oldu yani. Sag kanattaki oyuncumuzdan ne bekledigimiz de belli degil bu nedenle. Bir bakima iyi boyle olmasi gerci cunku biz cozemiyorsak, rakibin cozmesi daha da zor. Sol kanat icin de benzer bir durum var. Ancak bu kanat oyunculari ortaya defansa yardima gelmezse, gobekten yariliriz. Arda/Tuncay biraz geriye gelir destege. Digerlerinin hicbirinin defans ile alakasi yok. Zaten o ozelliklere de sahip degiller.

Forvet arkasi. Nasil yani boyle bir pozisyon mu var takimda? Bu pozisyonda oynayan Yildiray, etkisiz kaldi. Bu pozisyonda oynayan Mevlut etkisiz kaldi. Bir Finlandiya macinda forvet arkasinda adam oynatmak yerine Hamit gobekte oynadi ve etkili oldu. Ama o da Finlandiya'ya karsi. U17'de Emre Colak, U21'de Nuri Sahin bu pozisyonda takimin beyini gorevini yaptilar. Kanat oyunculari ile tek pasa girdiler, onlari gol pozisyonuna soktular. Gobekte amacsizca dolanmak yerine, devamli kanatlara kaydilar ve kanatlarda kurulan ucgenlerin bir parcasi oldular. Bu oyuncular kanatlara kayarken de orta sahadaki ikili rakibin ceza sahasina yaklastilar ki rakip gobekten rahat cikamasin. Yildiray ile Mevlut'un ise hic bu islere girismeye niyetleri yoktu. Statik kaldilar. Emre ile Aurelio'da ileriye cikmadilar. Kanatta kaybedilen topu rakip kolaylikla gobege tasidi ve oyun kurdu.

Ve forvet. Ne Semih, ne Halil, ne Nihat, ne de Mevlut buranin adami degil. Gokhan Unal'da olmaz, Umit Karan'da olmaz. Mehmet Yildiz veya Fatih Tekke belki. Eh o zaman ya tek forvet oynamayacaksin. Ya da Mehmet Yildiz'i veya Fatih Tekke'yi sececeksin. Tabii Hakan Sukur her ne kadar yaslanmis ve kosacak hali olmasa da bu pozisyonda oynayabilir diyebilecegimiz tek oyuncumuz hala. Ersen Martin'i ise cok sallaparti buluyorum. Batuhan bence ileride oynar ama o da daha cok ham.

Sonucta her oyuncunun bazi kuvvetli yonleri, bazi zayif yonleri var. Sadece bizde degil, her takimda boyle. Aradaki fark, biz sistemimizi belirleyip ona gore uygun oyuncular secmedik. Biz bir sistem kurduk kafamizda, bu sisteme en kaliteli oyuncularimizi uydurmaya calisiyoruz. Bu nedenle, hem yavas savunma ile defansi onde kuruyoruz, hem de orta sahada ve ileride pres yapmiyoruz. Ne rakibi hataya zorlayabiliyoruz, ne de rakibi kendi ustumuze cekip hizli ataga kalkabiliyoruz. Taktigimiz, aman rakip kanattan orta yapmasin ve aman ileriye fazla hizli cikmayalim ayagimizda biraz top geveleyelim ki o teknigi cok ustun olan oyuncularimiz hasbelkader birseyler yaratsin.

Fatih Terim'i secimleri nedeniyle elestiriyorum. Secimlerini begenmiyorum (sadece oyuncu secimleri ile kalmamakla beraber). Ama ayni zamanda da biliyorum ki bu kurdugu takimin buyuk bir kismi bir sonraki turnuva'da iyi sonuclar alacaktir, ondan sonraki bir turnuva'da daha iyi sonuclar alacaktir. Yeter ki organize olalim. Kadroya uygun bir sistemimiz, kadroya uygun bir mantalitemiz olsun.
Rakibin hatalari ile gol atmaya mahkum kalmak yerine, rakibi hataya zorlayalim, ya defansif oynayip hizli ataga kalkarak, ya da ofansif oynayip bitmek bilmeyen bir hucum presi ile topu ileride kaparak. Bunun ikisini de yapabilecek oyuncularimiz var. Ama ilkini yapabilecek oyuncularin yarisi kadro disi, ikincisini yapabilecek oyuncularin yarisi da kadro disi (yarisi dedigim laf gelisi).

Eh o zaman oyunculari elestirmemizin veya goklere cikartmamizin da bir nedeni yok. Onlara gorev verilmis, o gorevi yapmaya calisiyorlar. Fatih Terim'e, yok hoca bu is boyle olmaz diyecek oyuncu da yok kadroda cunku bunu yapabilecek zaten az sayida olan oyuncularin hemen hemen hepsini Fatih Terim kadro disi birakti.

Yani balik bastan kokmus. Baligin yanindaki mezeler de balik yuzunden lezzetsiz geliyorsa, suc mezelerde degil. Bir iki guzel meze de baligin kotu olmasini kapatamiyor. Biz de mecburen yemek donusu lahmacuncuya gidip karnimizi doyuracagiz...

KaPaLı
09.Haziran.2007, 02:03
Abi yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Arda'yı belki defansa fazla katkısı olmadığı için oynatmamış olabilir. Çünkü portekiz takımı hep kanatlardan etkili olan ortadan sadece Deco'yla etkili olan bir takımdı. Ama Portekiz'in kanatlardan top götürmemeye başladığı zamanlarda Yıldıray gibi oyuncuyu çok aradık, Ortaya Hamit geçti oda 2 dk orda oynadı birara Sabri geçti. ve bu arada Emre - Aurelio çakılı oynayıp Arda - Tuncay - Kazım olarak dizilişe geçilemezmiydi diye düşünebiliriz. Çünkü Arda çok teknik iyi top yapabilen bir oyuncu. Oyunun ilerleyen zamanlarındada Semih oyuna Tuncay'ın yerine girip Nihat-Semih olacak şekilde oynayabilirdik. Klasik 4-4-2 biçiminde çünkü öyle oynayacak oyuncularımız var. Bakarsanız MC - Emre / Aurelio ML-Arda MR-Kazım veya Kanatlarla fazla oynamasaydıda Arda - kazım iyice ileride olsaydı çünkü artık portekiz 1-0 öne geçmişti ve sürekli defansı düşünüyodu.

Hakan / Uğur tercihinede birşey söylemek istiyorum ben Fenerbahçe'nin bütün maçlarını izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim açıkca Kanatlardan çok açık veriyoruz ama tek vurduğumz yerde kanatlar. Şöyleki Gökhan - R.C.3 ileri çıktıklarında Edu-Selçuk ( Maldonado )-Lugano şeklinde oluyo defans. Milli takımdada bu uygulanabilirdi çünkü Aurelio zaten ilk senelerde bu şekilde oynuyodu defansın arasına giriyodu sürekli. Kanatlarda ileri gitmeye çalışıyodu. Artık Milli takımda böyle oynamalı izlediğim kadarıyla Hakan Balta fazla ileri gitmedi haa bu belki Fatih Terim'in taktiğidir ama mutlaka çıkmamız gerekiyo Hem kanatlar Hem Emre-Aurelio ikilisi geride kalınca oyun düzenimiz tıkanıp kalıyo

yunusgs
09.Haziran.2007, 02:56
Gerçekten ezildik.Tek top yapamadık çok pas yapamadık kalemizden çıkamadık.Forvette etkisizdik Pepe ve Carvalho bizim forvet hattımızı ezdiler.En çok ağırıma giden Pepe'nin elini kolunu sallayarak gelmesi ve golü atması.Mücadele umut verdi ama hücum hattımız hiç umut vermedi.İnşallah İsviçreyi yeneriz.

IcedEarth
09.Haziran.2007, 03:13
Bu konuda yine aynı tartışmalara mı döneceğiz? Terim asla Aurelio'yu kesip Topal'ı oynatmaz. Şimdi bunu tartışmak da gereksiz oluyor. İkisini beraber oynatırsa çok daha faydalı olabilirler. Tartışılacaksa bu tartışılmalı yoksa seçim konusu olduğunda Aurelio Terim için bu turnuvada ilk tercih olacaktır. Daha da uzatıp da birbirimizi kırmayalım.:)
Görüşlerimizi söylemeyeceksek, yanlış gördüklerimizi nedenleriyle açıklamayacaksak bu konunun bire anlamı kalmıyor ki. O zaman Fatih Terim Sabri'yi oynatmaktan vazgeçmeyecek, boş yere tartışmayalım gibi saçma sapan kavramlar da ortaya atılabilir; ki futbolumuzun gelişmesindeki en büyük engeller bence bu tip dar görüşlülüklerdir.

Sezar'ın hakkı Sezar'a..
Topal karşısında da sizin yere göğe sığdıramadığınız Alex oynamadı mı? Bu Topal tek başına yarım sezon boyunca orta sahamızı toparlamadı mı? Yine yere göğe sığdıramadığınız Aurelio yanında ekstradan pres yapan adamlarla savunmadı mı ismi geçen Lampard'ı. Onu geçtim, Aurelio değil miydi Lampard'dan çok daha düşük seviyedeki Ballack'ı tutamayan? Ciddi anlamda dar düşünüyorsunuz. 3 sezon önce Aurelio gitsin kampanyaları düzenleniyordu Fenerbahçe'de.

Irk konusuna bile girmiş yazık be Irkı farklı olduğu için oynamasın diyenlere helal olsun...

Helal mi olur haram mı olur o Allah'ın bileceği iş. Ben Yabancı oyuncuların Milli Takımımızı kariyerindeki yükselmek için bir basamak gibi kullanmasına karşıyım. Bu isim ister C. Ronaldo olsun, ister Aurelio.

Sheriff
09.Haziran.2007, 03:16
Kâzim-Richards Caught Spitting At Simão?

Turkey forward Colin Kazim-Richards was allegedly caught spitting at a Portuguese player during their opening Euro 2008 match...

TV footage from Swedish station TV4 showed Kâzim Kâzim in what seems to be him spitting at Simão Sabrosa during Turkey's 2-0 defeat to Portugal.

At Euro 2004, Italy's Francesco Totti was suspended for three games after spitting at Danish player Christian Poulsen during a group game.

UEFA charged Totti with "gross unsporting conduct" after the Danish federation filed a complaint against the Roma star.

The Portuguese Football Federation has not commented on this matter as of yet.

goal.com

Lafin kisasi isvec televizyonlari Kazimi Simao´ya tükürürken görüntülemis,eger haber dogruysa Kazim ceza alir.
2004 yilinda Totti de bu sebepten 3 mac ceza almisti ...
Alsında rahatla..

Sekopej
09.Haziran.2007, 03:22
3 sezon önce Aurelio gitsin kampanyaları düzenleniyordu Fenerbahçe'de.

Diğer dediklerine cevap vermiyorum, boşuna uzamasın konu, beni gerçekten anlamamışsın. Daha önce de bu tartışıldı ne oldu, araya sadece kırgınlıklar girdi. Elbette fikirlerimizi yazacağız ama boş şeyler de yazmamak gerekiyor. Buna dar görüşlülük diyorsan o senin tercihindir. Aurelio gitsin diye bir kampanya yapıldığını da duymadım. Aurelio bu takımda Daum zamanından beri banko oynamış bir oyuncudur.

IcedEarth
09.Haziran.2007, 03:24
Diğer dediklerine cevap vermiyorum, boşuna uzamasın konu, beni gerçekten anlamamışsın. Daha önce de bu tartışıldı ne oldu, araya sadece kırgınlıklar girdi. Elbette fikirlerimizi yazacağız ama boş şeyler de yazmamak gerekiyor. Buna dar görüşlülük diyorsan o senin tercihindir. Aurelio gitsin diye bir kampanya yapıldığını da duymadım. Aurelio bu takımda Daum zamanından beri banko oynamış bir oyuncudur.
Kampanyadan kastım Aurelio'nuın gitmesi isteniyordu. Çok iyi hatırlıyorum. Neyse konu uzamasın. Bu konuda da büyük bir fikir farklılığımız var. Boş yere aynı şeyleri yazmayacağım.

TR.CaPTaiN
09.Haziran.2007, 03:25
Aurelio değil miydi Lampard'dan çok daha düşük seviyedeki Ballack'ı tutamayan? Ciddi anlamda dar düşünüyorsunuz. 3 sezon önce Aurelio gitsin kampanyaları düzenleniyordu Fenerbahçe'de.

Mehmet Topal olsaydı Makalele Lampard Ballack üçlüsüne adım attırmazdı. Tıpkı Liverpool maçında Alonso ve Gerrard'a adım attırmayıp 45. dakikada çıktığı gibi.. ( ! )

Mehmet Aurelio ağzıyla kuş tutsa bazılarına yine yaranamaz.

gerrrard
09.Haziran.2007, 03:39
Mehmet Topal olsaydı Makalele Lampard Ballack üçlüsüne adım attırmazdı. Tıpkı Liverpool maçında Alonso ve Gerrard'a adım attırmayıp 45. dakikada çıktığı gibi.. ( ! )

Mehmet Aurelio ağzıyla kuş tutsa bazılarına yine yaranamaz.

Topal o maç bi kere hayatının maçını oynamıştır. 46. dk da H.Şaş oyuna girmişti onun yerine ama Topal deneme sürecindeydi ve başarılıda çıktı. ;)

EreN
09.Haziran.2007, 03:50
Görüşlerimizi söylemeyeceksek, yanlış gördüklerimizi nedenleriyle açıklamayacaksak bu konunun bire anlamı kalmıyor ki. O zaman Fatih Terim Sabri'yi oynatmaktan vazgeçmeyecek, boş yere tartışmayalım gibi saçma sapan kavramlar da ortaya atılabilir; ki futbolumuzun gelişmesindeki en büyük engeller bence bu tip dar görüşlülüklerdir.

Topal karşısında da sizin yere göğe sığdıramadığınız Alex oynamadı mı? Bu Topal tek başına yarım sezon boyunca orta sahamızı toparlamadı mı? Yine yere göğe sığdıramadığınız Aurelio yanında ekstradan pres yapan adamlarla savunmadı mı ismi geçen Lampard'ı. Onu geçtim, Aurelio değil miydi Lampard'dan çok daha düşük seviyedeki Ballack'ı tutamayan? Ciddi anlamda dar düşünüyorsunuz. 3 sezon önce Aurelio gitsin kampanyaları düzenleniyordu Fenerbahçe'de.

Helal mi olur haram mı olur o Allah'ın bileceği iş. Ben Yabancı oyuncuların Milli Takımımızı kariyerindeki yükselmek için bir basamak gibi kullanmasına karşıyım. Bu isim ister C. Ronaldo olsun, ister Aurelio.
3 sene önce aurelio gönderme kampanyası? öhü.. nerden duydun/uydurdun anlayamadım?
Peki sormak istedim sana Mehmet Topal futbol hayatı boyunca BALLACK kalitesinde bir adamı tuttu mu? Alex'i hayrettinde tutuyor ligde.. Hatta hüseyin cimşir.. Yeteneksiz demiyoruz mehmete, yetenekli ve çok iyi bir futbolcu fakat TECRÜBESİ yeterli değil 1, aurelio'nun ona göre daha fazla artıları var 2. Bu kadar basit olay. Dar düşünüp düşünmediğim konusunda senin fikrindir, ben katılmıyorum. Aktif futbol oynayan biri olarak pekte geniş düşündüğümü sanıyorum..
not: Aurelio ballack'ı gayet iyi tuttu, attığı gol kafa topuydu.. duran top.. :)
Aurelio'nun yükselme basamağı olarak milli takımı kullanacağını düşünmek çok sığ bir düşünce bence. Yaşı başı belli adamın sonucunda..

TR.CaPTaiN
09.Haziran.2007, 03:53
Topal o maç bi kere hayatının maçını oynamıştır. 46. dk da H.Şaş oyuna girmişti onun yerine ama Topal deneme sürecindeydi ve başarılıda çıktı. ;)

Inamoto hastalandığı için ilk 11'de başlıyor ardından 45.dakikada oyundan alınıyor. Deneme süreci bu şekilde mi olur ?

Teknik Direktör Eric Gerets döneminde daha yeni takımıyla iki antrenmana bile çıkmayan Mehmet, Denizlispor karşısında kendini ilk 11'de buldu. Mehmet Topal için rüya gibi başlayan sezon adeta kâbus gibi sona ermişti. Şampiyonlar Ligi'nde, Liverpool karşısında ilk yarıyı 3-0 yenik kapatan Galatasaray'da Gerets, faturayı genç yıldıza kesmişti: "Aslında Liverpool karşısında kötü oynamıyordum. Ancak takımın en zayıf halkası olduğum için Gerets, beni oyundan çıkardı. Yani o yenilginin faturası bana kesildi. Ondan sonra uzun bir süre yedek beklemek zorunda kaldım."

Hayatının maçında 45. dakikada oyundan alınmış. Ah Gerets ah..

gerrrard
09.Haziran.2007, 04:07
Inamoto hastalandığı için ilk 11'de başlıyor ardından 45.dakikada oyundan alınıyor. Deneme süreci bu şekilde mi olur ?

Hayatının maçında 45. dakikada oyundan alınmış. Ah Gerets ah..

Demekki Gerets'e göre deneme süreci öyle.

TR.CaPTaiN
09.Haziran.2007, 04:12
Demekki Gerets'e göre deneme süreci öyle.

Yani o yenilginin faturası bana kesildi. Ondan sonra uzun bir süre yedek beklemek zorunda kaldım.

Kulübede deneme süreci.

Feldkamp'ın gelişiyle sezona yine kulübede başlayan Topal, İsveçli oyuncu Linderoth'un sakatlanmasıyla kendisini ilk 11'de buldu. Linderoth'un sakatlanmasına bir oyuncu olarak üzüldüğünü dile getiriyor Mehmet ve ekliyor: "Ama Linderoth sakatlanmasaydı kadroya girme sürecim biraz uzun olabilirdi.''

KaPaLı
09.Haziran.2007, 04:21
EURO 08 | 1.Maç | Türkiye - Portekiz Konusundasınız hatırlatılır.

Sekopej
09.Haziran.2007, 04:22
Konu iyice zıvanadan çıkmadan kilidi yer.