View Full Version : EURO 08 | 1.Maç | Romanya - Fransa
Emurafu
05.Haziran.2007, 04:56
http://img220.imageshack.us/img220/4015/euro2008logown6.jpg
ROMANYA-FRANSA
Tarih:09.06.2008
Saat:19:00
Stadyum:Zürih,letzigrund
uAsamet91
05.Haziran.2007, 04:58
Fransa galibiyetle başlar bu gruptan romanyaya puan kaybeden takımın işi çok zor...
anilton
05.Haziran.2007, 05:47
Fransa'nın oynadığı son üç hazırlık maçını izledim.Gol yemedi bu maçlarda.Savunma kurgusu oturmuş durumda.Tecrübeli Thuram yine deneyimiyle savunmanın en önemli ismi olacak.Önliberolarıda çok iyi savunmaya yardım eden isimler Vireira,Makelele,Diarra.Hücum zaten tartışılmaz.İşte burada tüm gözler Zidane'ı arıyor.O hücum hattına top taşıyacak,oyunu yönetecek bir isim olduğunu düşünmüyorum Fransa'da.Nasri yetersiz şuanda.Ribery ise farklı özelliklere sahip...
Romanya'nın ise kadrosu belli,bir kaç kilit isim var takımda.Chivu,Dica,Mutu,Marica gibi.Bunlar gününde olursa sürprize gebe bir maç olarak görüyorum.Tabi ki favori Fransa ancak olası sürpriz sonuca şaşırmam...
yunusgs
05.Haziran.2007, 18:17
Fransa benim gözümde favori.Ama Romanya'nın ne zaman ne yapacağı belli olmaz.İlk tercihim Fransa kazanır.Sonra beraberlik olur.
Universal
05.Haziran.2007, 18:30
Romanya gruba süpriz yaparak başlayacaktır. Otariteler tarafından küçümsenen Romanya bu maçtan üç puan veya bir beraberlik alabilir diye düşünüyorum.
Cyzio
05.Haziran.2007, 21:47
Romanya çok şanssız bir gruba düştü.B veya D gruplarında bulunsalardı çıkma şansları daha yüksekti.Bu maçta favori Fransa tabiki ama Romanya'nın alacağı puan veya puanlar benim için sürpriz olmaz.Fransa gol yemiyor ancak dikkat ettiyseniz gol yollarında çok etkili silahları olmasına rağmen gol atmakta güçlük çekiyorlar.Herşeye rağmen Fransa kazanır bu maçı..
anil luque
06.Haziran.2007, 01:21
fransa'nın işi çok çok zor. romanya buraya cok ıyı top oynayarak geldı ve turnuvada da bunu devam ettıreceklerdır bence berabere bıtecek bır mac 0-0 veya 1-1 gibi bir skor olabılır
ThersoN
06.Haziran.2007, 03:27
ne kadar kağıt üzerinde oturmuş büyük bir takım gibi gözükse de, Fransa sürekli kötü , şanssız, süprizlere sahne oluyor, 2002de gruptan çıkamak, 2006da finalde Zidane mevzusu, Fransa sürekli güme gidiyor, Romanya pek iyi değil ama, maçın sonucunu bilemem ama Fransa iyi başlamak istiyorsa yenmelidir, yoksa işleri çok zor, açıkçası bu gruptan italya ve hollanda'nın çıkmasını isterim
BaFraLı
06.Haziran.2007, 03:40
Bu maç berabere bitebilir..Veya Frans 1-0 gibi skorla alabilir maçı..
GeNç KaRTaL
09.Haziran.2007, 19:04
Maçın başabaş geçeceğinden şüphem yok ama Fransa ağırlığını koyup 1 farklı kazanır diye düşünüyorum.
RoNNiE91
09.Haziran.2007, 19:12
Süpriz bekliyorum.Romanya kazanacak bence.
Varonil
09.Haziran.2007, 19:19
Zor bir maç.Fransa'nın kazanacağını düşünüyorum ama maç içinde Romanya Fransa'ya çok zor anlar yaşatacaktır.
Cyzio
09.Haziran.2007, 20:28
''Ölüm Gurubu'' Açılıyor!!
http://img166.imageshack.us/img166/1690/4181bromanyataraftar001hp3.jpg (http://imageshack.us)
EURO 2008'de 'Ölüm Grubu' olarak adlandırılan C Grubu'nun açılış maçında Romanya ile Fransa karşı karşıya geliyor. İsviçre'nin Zürih kentindeki Letzigrund Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Mejuto Gonzalez yönetecek.
Eleme gruplarında Hollanda ile aynı grupta yer alan ve o grubu Portakallar'ın önünde lider tamamlayarak buraya gelen Romanya'nın rakibi, 2006 Dünya Kupası'nda final oynayan güçlü Fransa. Fransızlar, EURO 2008'de de büyük başarı elde edip kupayı kaldırmak istiyor.
MUHTEMEL 11'LER
ROMANYA (4-4-2)
1-Bogdan Lobont
2-Cosmin Contra
15-Dorin Goian
4-Gabriel Tamas
22-Stefan Radu
5-Cristian Chivu
7-Florentin Petre
11-Razvan Cocis
20-Nicolae Dica
9-Ciprian Marica
10-Adrian Mutu
FRANSA (4-4-2)
23-Gregory Coupet
19-Willy Sagnol
15-Lilian Thuram
5-William Gallas
3-Eric Abidal
22-Franck Ribery
6-Claude Makelele
20-Jeremy Toulalan
7-Florent Malouda
9-Karim Benzema
12-Thierry Henry
ROMANYA'DAN NOTLAR
-Bu, Romanya'nın Avrupa Kupaları'ndaki 4. kez katılışı. Romanya henüz açılış karşılaşmalarında galibiyet alamadı.
-En iyi dereceleri EURO 2000'deki çeyrek finaldi. Daha sonra İtalya'ya elendiler.
-Şuan Romanya kadrosunda bulunan isimlerden sadece Cristian Chivu, Avrupa Şampiyonaları'nda gol atmayı başardı.
-Gabriel Tamas ve Niculae futbolculuk yaşantılarını Fransa'nın Auxerre takımında sürdürüyor.
-Romanya kadrosunda bulunan isimlerden 7'si Bükreş doğumlu.
FRANSA'DAN NOTLAR
-Fransa, kendi ülkesinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanan son takım.
-Fransa 1984 ve 2000 yıllarında Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazandı. Fransa'dan daha çok kazanan tek takım 3 kez ile Almanya
-Lilian Thuram, bir maçta bile forma giymesi halinde Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda en çok oynayan oyuncu unvanını eline geçirecek.
-Fransa, 1960'da Yugoslavya ile oynadığı açılış maçını 5-4 kaybetmişti. Bu karşılaşma, hala Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinin en gollü maçı olma özelliğini koruyor.
-Fransa bugüne kadar sadece bir kez Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda gruptan çıkamadı. 1992'de Danimarka ve İsveç'in gerisinde kalan Fransa gruptan çıkamamıştı.
RaSenGan
09.Haziran.2007, 20:34
Bu maç berabere bitecek bence.Fransa'nın kadrosu çok çok iyi olabilir ve favori olabilirler ama Romanya'nında az sayıda olsada çok iyi oyuncuları var.Mutu takımını bu maç sırtlayacaktır.Fakat Henry yine gününde olursa o zaman işleri çok zor olur ve turnuvada ilk kez 3 gol görmüş oluruz.
El Comandante
09.Haziran.2007, 22:04
Süper bir mac daha.
Romanyadan bir süpriz bekliyorum bu turnuvada,kadrolari da kaliteli,bu macta bir süpriz yapabilirler.
deniz.91
09.Haziran.2007, 22:13
Kuşkusuz çok iyi maç olacaktır
Sheriff
10.Haziran.2007, 00:21
Fransa ağır darbe vurur diye düşünüyorum ;)
barahir
10.Haziran.2007, 00:45
Fransa'ya çok sempatim var çok da normal zatn.. Ancak sırf Domenech denen insanın gönderilmesini istediğim için Bu turnuvada Fransanın rakiplerini desteklicem..
İnşallah Romanya darmaduman eder..
GodfatheR
10.Haziran.2007, 00:59
Romanya bu turnuvada ki sürpriz adayımdı ama çok zor bir gruba düştüler yine de bugün puan şansları olduğunu düşünüyorum.Bu turnuvada hiçbir maçı kaçırmak istemiyorum kesinlikle izlenmesi gereken bir maç zaten:)
a.arıcı-11
10.Haziran.2007, 02:45
Fransa bastırmaya başladı yavaştan.
El Comandante
10.Haziran.2007, 03:04
Ilk yari Fransanin üstünlügü vardi oyunda,bu skora yansimasa da.
Etkili ataklar gerceklestirdiler ama bunlardan yararlanamadilar.Gomis Anelka´nin yerine oyuna girmeli.Su Sagnol ne akla hizmetle o sag bekte oynar aklim almiyor,Sagna ondan daha iyi bir futbolcu.
Romanya ise genelde oyunu kendi sahasinda kabul ediyor,oyunu tam kurmakta zorlaniyorlar,ilerde cogalamiyorlar.Oyuna hakim degiller.
Böyle giderse mac Fransa 1 tane atip maci götürür.
KaF KeF
10.Haziran.2007, 03:04
İlk yarı 0-0 bitti..
Raten
10.Haziran.2007, 03:05
İlk yarısı zevksiz geçti maçın..
Umarım ikinci yarı seyir zevki artar..
deniz.91
10.Haziran.2007, 03:06
İlk yarı pek hareket yoktu maçta ikinci yarı romaya bir gol bulursa maç hızlanır
Cyzio
10.Haziran.2007, 03:09
İlk yarı bitti.Turnuvanın en sıkıcı maçı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.Romanya aleyhine 3 sarı kart var.İki takımda beraberliğe razıymış gibi oynuyorlar..
Varonil
10.Haziran.2007, 03:14
Ne oluyor bu takımlara yahu,bütün maçlar böyle kısır geçiyor.Fransa oyun anlayışına göre maçta üstün olan taraftı.2.yarı bulacakları gollerle maçı kazanacaklardır diye düşünüyorum .
fmsmyrna
10.Haziran.2007, 03:19
Romanya'da oyun kurması beklenen isim Chivu.Fransa bi tane atar ikinci yarı öle bitirirler
Aykan19o3
10.Haziran.2007, 03:29
Benzema son vuruşlarda beklediğim kadar etkili değil, Romanya iyi kontra - atak yaparsa golü bulur.
KaPaLı
10.Haziran.2007, 03:53
Bu yunanistanı şampiyon yapanın..... !!!! yaa bütün maçlar defansif iğrenç geçiyo bu ne böyle Romanya-Fransa oynuyo en çok pas yapan oyuncular Stoperler
Sheriff
10.Haziran.2007, 03:55
İnanamıyorum hala Henry kenarda oturuyo..
RoNNiE91
10.Haziran.2007, 04:04
Bütün maçlar hep 1-0,2-0 bitiyor.Nasıl turnuva bu böyle?
mert_fox
10.Haziran.2007, 04:04
Romanya da Dika oyuna girdi.
Fernando Gago
10.Haziran.2007, 04:05
Çok sıkıcı 90 dakika izledik Fransa'nın bu halde gruptan çıkaması bile zor
KaPaLı
10.Haziran.2007, 04:05
Henry sakatmş maçın başında söyledi o yüzden Anelka oynamış ama Henry'de yedeklerin giydiği yeleklerden vardı.
Ohh bee rezil maç sonunda bitti 0-0
NisRoc
10.Haziran.2007, 04:07
Çok sıkıcı bir maçtı, içim karardı valla :D
Bordo61Mavi
10.Haziran.2007, 04:10
Mutu cok guzel oynadi, Romanyada en iyi top tutandi
deniz.91
10.Haziran.2007, 04:14
Gerçekten çok sıkıcı bir maçtı ama şunu söylemeliyim tüm maçları izledim en kötü oyun oynayan takım malesef Türkiye:(
anil luque
10.Haziran.2007, 04:18
barı ıtalya-hollanda macı bunu unuttursun abı bu nasıl turnuvadır ılk maclar dıye mı boyle ust bıten mac yok!! fransa gol atamıyor bu acıkca goruldu zaten son 6 macta 4 gol atabılmısler.. romanya gruptan cıkarsa kımse sasırmasın
celikhalit8
10.Haziran.2007, 04:21
Sınavım olduğu için izleyemedim.. Okuldan ancak şimdi geldim ama yorumlara bakılırsa çok bir şey kaçırmamışım :)
GeNç KaRTaL
10.Haziran.2007, 04:22
Maçta 2 takımda savunmasına önem versede Fransa daha atak olan taraftı.Romanya savunması çok iyiydi bugün.Hatasız oynadılar.Haliylede Fransa etkili olamadı.Romanya'da ileride pek bir şey yapamayınca böyle tatsız tuzsuz bir maç oldu.Bir ara seyirciler korner olduğunda ayağa kalkmaya başladı.:icon_biggrin: Düşün yani o kadar aTraksiyonun az olduğu bir karşılaşmaydı..Maçın tek heyacan veren ismi Benzema'ydı ama oda son vuruşlarda pek etkili olamadı..
Eğer Fransa diğer 2 rakibinden 3 yada 4 puan alamazsa işi zor..
Henry sakatmş maçın başında söyledi o yüzden Anelka oynamış
Bende dedim acaba Domenech şimdide Henry'emi taktı.:D
RaSenGan
10.Haziran.2007, 04:27
Berabere biteceğini söylemiştim (: Fransa beklediğimizden çok daha kötü oynadı..Böyle oynarlarsa işleri çok zor.Gruptan çıksalarda direk elenirler.
KaF KeF
10.Haziran.2007, 05:12
Sıkıcı bir maçtı...
Universal
10.Haziran.2007, 05:17
Fransa otorite kurbanı oldu. Bütün Dünya Romanya'nın kolay lokma olduğunu belirttiği için, Fransa küçümsedi ve kupaya yara alarak başladı. Romanya istediği skoru aldı ve kolay teslim olmayacağını gösterdi. Kupa'da şansları devam etmesi için geri kalan iki maçından birisini kazanması gerekiyor ama; oda çok zor gözüküyor.
Bunlara rağmen çok sıkıcı bir maç oldu ve turnuvanın en zekvsiz maçıydı.
ThersoN
10.Haziran.2007, 06:59
bugunkü hollanda performansından sonra, domenech'e yol gözükür, bu fransa gruptan çıkamaz
scar face
10.Haziran.2007, 07:26
Rezil futbol ...Fransa gibi takım Domenech yaktı onları ee tabi futbolcuları burclarına göre oynatırsa öyle olur:D
Mr.CordiaL
10.Haziran.2007, 09:49
Fransa - İtalya maçı gruptan çıkcak 2.takımı belirler. Hollonda skor avantajıyla çıktı gibi birşey. Romanya'ya fazla şans tanımıorum ...
yunusgs
10.Haziran.2007, 16:52
Turnuvanın ilk beraberliği oldu bu :p.Fransa böyle futbol oynarsa asla çıkamaz gruptan ayrıca Domenech de kovulur.