View Full Version : EURO 08 | 1.Maç | Hollanda - İtalya
Emurafu
05.Haziran.2007, 05:01
http://img220.imageshack.us/img220/4015/euro2008logown6.jpg
Hollanda-İtalya
Tarih:09.06.2008
Saat:21:45
Stadyum:Berne,Stade de Suisse
anilton
05.Haziran.2007, 05:39
İlk maçların en zevkli karşılaşmalarından birisi olacak kuşkusuz.İtalya savunmasıyla,Hollanda hucüm gücüyle nam salmış ekipler.Ama İtalya'nın hucüm hattıda çok iyi,Hollanda'nın savunması için aynı şeyi söyleyemeyiz.Ama ben Hollanda'nın bu maçtan puan ve ya puanlar alacağını,yani yenilmeyeceğini düşünüyorum...
Engelaar diyorum,oynarsa diyorum,izleyin diyorum,başka bir şey demiyorum...:)
anil luque
05.Haziran.2007, 05:42
bi bizim macı heyecanla beklıyorum bı de bu macı.. süper olacak gercekten. favorım hollanda uzun zamandır basarıya aclar ve formlarının zırvesındeler.. ama ıtalya aksam buz gıbı bı portakal suyu ıcmek ısteyebılır :D
yunusgs
05.Haziran.2007, 18:18
En güzel maçlarından biri olacak turnuvanın.İtalya'da defans hattı zayıfladı sorun yaşayabilirler.Bence Hollanda bu maçı alır.
Cyzio
05.Haziran.2007, 21:49
İtalya'yı oturmuş sistemi ve taktiğiyle bu turnavanın en büyük favorilerinden görüyorum.Bu maçtan galip ayrılamasalar bile bir şekilde gruptan çıkacaklardır.Hollanda'yı eleme maçları ve birkaç hazırlık maçında izledim.Bana pek tat vermediler açıkçası oynadıkları futbolla.Bu maçta Hollanda'nın alacağı en iyi sonuç beraberliktir..
Ghonedre
05.Haziran.2007, 23:02
hollanda 1-0 çifte şans diorum ama sürpriz kuponlara 1 yazılabilir
Fernando Gago
05.Haziran.2007, 23:34
İtalya'nın yenileneceğini sanmıyorum Hollanda'nın defansı büyük sorun olacak
gerrrard
06.Haziran.2007, 01:07
Hollanda bu maçta yenilmez.
ThersoN
06.Haziran.2007, 03:31
final gibi maçların olacagı grup muthiş bir maçla açılacak turnuvaya :), izlemesi keyifli olur umarım, şimdi turnuvalarda tabi ki, az maç var, en yüksek puan hedefleniyor fakat bugrup biraz problemli 3 büyük takım, sanırım lig statüsüne daha yakın taktiksel, bir puana razı bir oyun ortaya koyacaklarmış gibi hissediyorum, Romanya - Fransa maçı için, sölediğimi burda da belirticem, gruptan italya ve hollanda'nın çıkmasını istiyorum, umarım böyle olur
BaFraLı
06.Haziran.2007, 03:37
Bu maç çok zevkli geçicek..İtalya en azından kaybetmez diye düşünüyorum..
King_91
06.Haziran.2007, 19:58
Turnuvanın en müthiş maçı olacak belki de.ilk başta olması daha da iyi olmasını sağlayacak.italya daha ağır basıyor ama hollanda da artık turnuvalarda patlama yapmak isteyeceğinden berabere bitmesi muhtemel bir maç olarak görüyorum
Aykan19o3
09.Haziran.2007, 04:09
Hollanda kazanacak. İtalya'nın defansı her ne kadar güçlü olsada Hollanda'nın kazanacağı düşüncesindeyim
Lionel Andres Messi
09.Haziran.2007, 04:31
3 ihtimalede açık.
hollandada robben,babel yok.van persie şüpheli.
italya bir adım önde.
burak_unal
09.Haziran.2007, 04:50
hollandA'nın pek bi varlık göstereceğine inanmıyorum.italya rahat kazanır diye düşünüyorum..
GeNç KaRTaL
09.Haziran.2007, 19:02
Hollanda hücumunda önemli isimler yok.(Babel,V.Persie,Robben) Savunmalarıda İtalya kadar iyi değil.Bana İtalya kazanacak gibi geliyor.Umarım çok zevkli bir mücadele olur..
RoNNiE91
09.Haziran.2007, 19:11
Hollanda'nın kazanacağını düşünüyorum nedense ama İtalyanlar asla kolay lokma olmazlar.
Universal
09.Haziran.2007, 19:20
Hollanda elemelerde iyi bir oyun oynamadı ve burayada grubu Romanya arkasında ikinci sırada bitirerek geldi. Son Dünya Şampiyonu İtalya bu maçı kazanarak gruba iyi bir başlangıç yapacaktır.
Varonil
09.Haziran.2007, 19:21
Zevkli bir maç olacak gibi. Açıkcası sonucu kestirmek güç. Hollanda'nın kazanmasını istiyorum ama İtalya'da kolay kolay yenilmez ..
Sheriff
09.Haziran.2007, 19:51
İtalya bir gol atar yatar maça ;)
Cyzio
09.Haziran.2007, 20:23
Portakallar mı? Gök Mavililer mi?
http://img185.imageshack.us/img185/1631/4357bitalyahollanda001bio5.jpg
Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği 2008 Avrupu Futbol Şampiyonası'nda C Grubu'nun iki dev ekibi Hollanda ile İtalya karşı karşıya geliyor. İsviçre'nin Bern şehrinde, 30.000 kişi kapasiteli Stade de Suisse'de oynanacak olan karşılaşma, saat 21:45'te başlayacak ve İsveç Futbol Federasyonu'nundan hakem Peter Frojdfeldt tarafından yönetilecek.
Gözler Avrupa'nın ülkeler bazında gözbebeği olmuş bu iki ülkenin karşılaşmasında olacak. Bir yanda Portakallar, bir yada Gök Mavililer... 'Ölüm Grubu' olarak nitelendirilen C Grubu'nda hiçbir takımın puan kaybına tahammülü yok... Kozlar paylaşılacak ve bu maçtan sadece bir kazanan çıkacak...Hollanda'nın İtalya'ya karşı önemli kozu golcü Ruud van Nistelrooy olacak. Hollanda Milli Takımı formasını 61 kez giyen ve 31 gol kaydeden kurt golcü, orta sahadan van der Vaart ve Sneijder'den gelecek destekle gollerini İtalya'ya karşı da devam ettirmek istiyor.
İtalya'da ise Hollanda'ya karşı yükselen formuyla Luca Toni en önemli silah olarak kullanılacak. Gök Mavililer'in formasını 31 kez giyen ve 15 gol kaydeden Luca Toni, takımı Bayern Münih'teki formunu 2008 Avrupa Şampiyonası'nda da sürdürüp, golleriyle takımını kupara taşımak istiyor. Orta sahadaki istikrarı ile de ünlü olan İtalya'da, Andrea Pirlo-Gennaro Gattuso ikilisi rakip ataklara karşı 'siper' olarak kullanılacakken, İtalyanlar özellikle Pirlo'nun duran toplardaki başarılı şutlarına güveniyor.
Karşılaşma öncesi iki takımda da cezalı oyuncu bulunmazken, Marco van Basten'in çalıştırdığı Hollanda'da bazı sakat isimler dikkat çekiyor. Portakallar'da hızlı kanat oyuncusu Arjen Robben ve sağ bek Mario Melchiot, İtalya'ya karşı sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecek. Takımın genç yıldızı Ryan Babel ise EURO 2008 kadrosundan çıkarılmıştı. Hollanda'da bir başka yıldız isim Arsenal forması giyen Robin van Persie ise kondisyon olarak maça hazır değil ve görev alamayuacak. İtalya'da ise savunmadan Christian Panucci'nin sakatlığı teknik direktör Roberto Donadoni'yi düşündürüyor. Gök Mavililer'de savunmanın bir diğer ismi ve kaptan Fabio Cannavaro ise sakatlandığı için birkaç gün önce turnuva kadrosundan çıkarılmıştı.
MUHTEMEL 11'LER
HOLLANDA (4-2-3-1)
1- Edwin van der Sar
2- Andre Ooijer
3- John Heitinga
4- Joris Mathijsen
5- Giovanni van Bronckhorst
10- Wesley Sneijder
6- Demy de Zeeuw
23- Rafael van der Vaart
8- Orlando Engelaar
18- Dirk Kuyt
9- Ruud van Nistelrooy
İTALYA (4-4-2)
1- Gianluigi Buffon
2- Christian Panucci
6- Andrea Barzagli
23- Marco Materazzi
19- Gianluca Zambrotta
8- Gennaro Gattuso
10- Daniele De Rossi
21- Andrea Pirlo
16- Mauro Camoranesi
9- Luca Toni
11- Antonio Di Natale
STAD: Stade de Suisse
HAKEM: Peter Frojdfeldt (İsveç Futbol Fedrasyonu)
SAAT: 21.45
El Comandante
09.Haziran.2007, 22:00
Italyanin kadrosu bastan asagiya kalite.Hollandanin defansinda sorunlar var ve ileride cok önemli 3 futbolcusundan eksik cikacak maca.Mutlaka onlar icin bir dezavantaj olur bu.Favorim Italya.
2-1 biter mac.
RaSenGan
10.Haziran.2007, 00:57
30 yıldır Hollanda yenemiyormuş İtalya'yı.:) Çok çekişmeli bir maç olacaktır fakat İtalya bir adım önde.Portakallarında ne yapacağı belli olmaz.
GodfatheR
10.Haziran.2007, 01:02
Portakallar her zaman bana sempatik gelmiştir bu yüzden mantığımı değil kalbimi dinleyerek Hollanda kazanır diyorum.
Aykan19o3
10.Haziran.2007, 03:33
Hollanda'nın defansı pek iyi değil gibi, ama genede hücum güçleriyle bu açığı kapatıyorlar :)
deniz.91
10.Haziran.2007, 04:24
Bu maçta az gollü giderse izlemeyecem bidaha maç:P ama bu kez gollü geçecek kanımca
GeNç KaRTaL
10.Haziran.2007, 04:27
Umarım bu maç zevkli,heyacanlı geçer.Yoksa bay gelecek artık..
KaF KeF
10.Haziran.2007, 05:13
Hele Şükür Bol pozisyonlu,Tempolu,Heycanlı bir Maç İzliyorum...
KaPaLı
10.Haziran.2007, 05:15
Hollanda daha atak İtalya yine klasik şekilde 3'lü ortasaha dizilişiyle sahada Di Natale-Camoranesi-Toni ileride oynayan oyuncular olarak gözüküyo, Hollanda tek forvet ama VanderVaart-Sneijder gibi oyuncular Nilsterrooy'u destekliyolar
PesimiSTyLa
10.Haziran.2007, 05:24
Hollanda attı. İyi oynayan, saldıran Hollanda golü buldu .
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yalnız pozisyon acık ofsayt :D
KaF KeF
10.Haziran.2007, 05:26
Ofsayt ama gol goldür..:D
KaPaLı
10.Haziran.2007, 05:29
GOL yaaa GOLLL SNEİJDERRR :D
İtalya 2-0 geriye düştü yaa diyecek bişey yok
Sekopej
10.Haziran.2007, 05:30
Arkada yatan Buffon'un yıktığı İtalyan var yahu, ofsaytı o bozuyor, golde sorun yok.
Bu arada 2-0 oldu, bu maçta daha çok gol olur.
PesimiSTyLa
Sneijder 2-0 yaptı. Portakallar göze hoş gelen futbol oynuyor. Gol de muhtesem gercekten. Sonunda düzgün bir mac izliyoruz :D
Universal
Ofsayt değil, Erman Toroğlu bir biçimde onu açıkladı ama; hiçbirşey anlamadım. Hollanda 30 yıllık intikamını alıyor. Bizde bir gün İngiltere'den alırız umarım... İtalya'nın yılalrdır yaptığını bugün Hollanda İtalyanlara yapıyor.
KaPaLı
10.Haziran.2007, 05:32
Ovvvv VanderSar çok iyi yer tuttu güzel gol olacaktı
KaF KeF
10.Haziran.2007, 05:33
Vayy bee..Maç harika..
PesimiSTyLa
10.Haziran.2007, 05:41
Oha Nistelrooy o harika pasa ihanet etti :D
Maksic
10.Haziran.2007, 05:46
Erman hocaya göre ilk gol ofsayt değil diyor İtalya'da atarsa 2.yarı goller tadından yenmez bu maç Erman hocayı da ilk defa duyuyorum yorumculuk yakışmış maç esnasında:)
Fernando Gago
10.Haziran.2007, 05:47
Süper bir maç izliyoruz nihayet Hollanda farkı dahada açabilir
Nocna Mora
10.Haziran.2007, 05:48
Maç çok heyecanlı, Erman Hocada yakışmış yorumcu olarak...
celikhalit8
İlk golde ofsayt yok bence, kameradan tam göremedik ama mutlaka bozan birisi vardır, yoksa bizim hakemler bile atlamazdı böyle ofsaydı :)
İtalya kendi kendisini mağlup ediyor, topun hakimiyetini verdiler portakallara şimdi verdiğin o topu al bakalım alabilirsen :)
gerrrard
Süper bir maç oluyor tahminimde maç 2-0 yada 3-1 Hollanda alır demiştim şuan tutucak gibi. :D
Universal
10.Haziran.2007, 05:49
Erman Hoca sayesinde böyle bir kural öğrendim. İtalyan defans o bölge içinde top atılmadan yer değiştirse bile orada duruyormuş şekilde kabul edilir ve karar ona göre verilirmiş. Bizim ligimizde bu karar verilse cinayet çıkar.
Sekopej
10.Haziran.2007, 05:50
Arkadaşlar ofat değil, tekrarı gösterdiklerinde Buffon'un çarptığı İtalyana bakın kim olduğunu göremedim ama o bozuyor ofsaytı, yerde yatıyor.
İlk yarı bitmeden İtalya 1 gol atsa daha da zevkli olurdu. Şu ana kadar oynanan en güzel maç oluyor.
Sekopej
10.Haziran.2007, 05:53
Sahanın dışında bulunan oyuncu ofsaytı bozmuyorsa bilemem eğer bozmuyorsa Erman Hoca'nın dediği kural nedeniyle ofsayt değilmiş. Bunu da öğrenmiş olduk.
Emurafu
İtalyanın taktigi artık dünya üzerinde kullanılmamaya baslandı..İtalya gibi takım 2 gol yedi..2.yarı daha zevkli maç oalcak..
KaF KeF
Ama saha dışında değil mi?
RaSenGan
10.Haziran.2007, 05:55
Harikasın Hollanda.Kontralarla yine gelip gol ve goller bulacaklardır.Buffon'un gol yediğini görünce neşeleniyorum.:)
Sheriff
10.Haziran.2007, 05:56
Bu nasıl İtalya bu nasıl savunma;)
a.arıcı-11
10.Haziran.2007, 05:57
Serkan olay senin dediğin gibiyse Buffon'un çarptığı adam sahanın dışında kalıyor bende ona dikkat ettim.Eğer sahanın dışındaysa ofsaytı bozamıyor sahada olmadığından.Hatırlarsan Anderlecth deplasmanında bizim ilk golde pozisyon ofsayt olsun diye adamın biri dışarı kaçmaya çalışmıştı ama becerememişti.
Maça gelirsek,Hele şükür be kardeşim sonunda adam gibi bir maç izliyoruz.Umarım bundan sonraki bütün maçlar böyle olur.
Sekopej
10.Haziran.2007, 05:59
Serkan olay senin dediğin gibiyse Buffon'un çarptığı adam sahanın dışında kalıyor bende ona dikkat ettim.Eğer sahanın dışındaysa ofsaytı bozamıyor sahada olmadığından.Hatırlarsan Anderlecth deplasmanında bizim ilk golde pozisyon ofsayt olsun diye adamın biri dışarı kaçmaya çalışmıştı ama becerememişti.
Maça gelirsek,Hele şükür be kardeşim sonunda adam gibi bir maç izliyoruz.Umarım bundan sonraki bütün maçlar böyle olur.
Evet ben de ona takıldım, Kezman'ın pozisyonu da aklıma geldi sonradan. Olmuyormuş demek ki. Ama Erman Hoca açıklamış, maçtan sonra Ahmet Çakar da mutlaka bir açıklama yapar, iyice öğreniriz.:p
Varonil
10.Haziran.2007, 06:06
Zevkli bir maç oluyor gerçekten.Hollanda çok güzel futbol oynuyor.Turnuvanın başından beri seyrettiğim en keyifli maç diyebilirim.
İtalya içinse birşey söylemeyeceğim :) Böyle savunma yapacağım diye oyunun hakimiyetini verirsen rakibine, rakibe mahkum maçı oynamak zorunda kalırsın. Hollanda'nın bu maçı kazanacağını düşünüyorum,daha goller olabilir maçta.
Universal
10.Haziran.2007, 06:08
Ama saha dışında değil mi?
Evet saha dışında ama; sakat olduğu için saha dışında değil. Kaleci ile çarpıştı ve saha dışına çıktı. Pas atıldığında da sahaya girmemesine rağmen oyunda aktif bir oyuncu sayıldığı için ofsayt verilmeme kararı doğrudur.
KaPaLı
10.Haziran.2007, 06:18
Alessandro Del Piero oyuna girecek. Di Natale çıkacak kanımca
Edit: Del Piero girdi DiNatale çıktı oyundan girdikten sonra 1 şut çekti kaleci Vandersar'da kaldı top
EreN
10.Haziran.2007, 06:22
turnuvada bugüne kadar izlediğim en güzel maç
KaF KeF
10.Haziran.2007, 06:23
Sadece Senin değil,Herkesin..:D
KaPaLı
10.Haziran.2007, 06:25
Ohh bee adamım girdi Oyuna. Robin vanPersie
fenerbahce_1907
10.Haziran.2007, 06:34
3-0 oldu Bronchorst.Turnuvanın en güzel macı su ana kadar her dakikası keyif veriyor.
Maksic
10.Haziran.2007, 06:35
işte bu 3 oldu harikasın Hollanda
KaPaLı
10.Haziran.2007, 06:35
Budur yaaa futbol budur ne o öyle 1 gol at yat sürekli defans yap futbol budur yok ötesi müthiş maç oluyo
KaF KeF
10.Haziran.2007, 06:36
Vander Saar bugün harika..Nasıl çıkardı o frikiği öyle..
Varonil
10.Haziran.2007, 06:38
Hollanda çok iyi bir maç çıkardı gerçekten.Bronckhorst'un golündeki atak organizasyonu çok güzel gelişti diyebilirim..
Şu ana kadar turnuvanın en keyifli,en güzel maçı bu maç oldu .. :)
REsist JuvE11
10.Haziran.2007, 06:38
bu frikikleri niye del piero atmıyo anlamış değilim.
celikhalit8
10.Haziran.2007, 06:46
Hollandayı tebrik ediyorum.. İnsan İtalya gibi defans ağırlıklı oynayan takımların yenildiğini görünce seviniyor. Gerçi bugün özellikle ilk yarı İtalya pek bir şey oynamadı ama olsun.. :)
Bir de birisi Ömer Üründül'e öğretmeli.
Ca - mo - ra - ne - si
Bir sonraki İtalya maçına kadar sabah, öğlen, akşam 3'er defa tekrarlıyoruz Ömer abi :D
Maksic
10.Haziran.2007, 06:49
Turnuvanın en güzel maçı çok güzel bitti o İtalya'nın sıkıcı futbolunu sevmezdim zaten bravo Hollanda muhteşemdi bugün ayrıca Erman hoca hep maçları yorumlasın...
Varonil
10.Haziran.2007, 06:50
Hollanda kazandı,tebrikler Portakallara. :)
Çok iyi bir futbol oynadılar,galibiyeti hakettiler.Bu futbollarını diğer maçlarda da sürdürsünler,gruptan lider olarak çıkarlar bence.
Universal
10.Haziran.2007, 06:51
Hollanda İtalya'yı resmen sahada sildi. İtalya'yı hayatımda ilk kez bu kadar mahçup ve isteksiz futbolunu izliyorum. İtalya bundan sonra toparlanacağını düşünmüyorum. Oyuncularda moraller bozuldu ve Romanya ile Fransa bu İtalya'yı çok rahat yeneerler.
Hollanda mükemmel oynadı. Takımın oyunun ne demek olduğunu sahaya yansıttılar. Otuz yılın acısını çıkarttılar.
Maç olarak çok güzeldi. Turnuva'nın en çekişmeli maçı olarak geçecek. Final maçının bile bu kadar zevkli olacağını düşünmüyorum.
celikhalit8
10.Haziran.2007, 06:51
Grupta İtalya - Fransa maçı kilit maç olur.. Gönlüm ikisinin de elenmesinden yana ama bu biraz da Rumenlere bağlı :)
KaF KeF
10.Haziran.2007, 06:52
Tebrikler Hollanda..Eze Eze Kazandı...
Lionel Andres Messi
10.Haziran.2007, 06:56
uefa kupasına giden takımın orta sahasını direkt sahaya sürersen artı o defansla kendini bişey sanarsan fark kaçınılamz olur inşallah italya elenir.bundan sonra çeyrek finale çıkarlarsa çok üzülürüm.
hollandayı tebrik ediyorum sneijder sahanın heryerindeydi kapasitesini zorladı.nistelrooy kaçırdı yine her zamanki gibi bir kaçtane:icon_biggrin:
ThersoN
10.Haziran.2007, 06:57
tebrikler hollanda..
beklendiği maç üst düzey keyif dolu bir seyir sundu fakat çoğumuzun beklediğinin tam tersi oldu, hollanda maçı izlerken babamın vurguladığı gibi dakika 80 kusur, 3-0 öndesin, biz olsak kesinlikle kalemizin önünden ayrılmayız, fakat hollanda halen daha bastırıyordu, beklendiği gibi turnuvanın en güzel maçı olduğu şimdiye kadar olanların içinde..
Hollanda'nın gruptan çıkmasını istiyordum, eğer böyle devam ederlerse lider olarak çıkarlar, bugünkü vasat fransa'yı da dağıtacaklarını düşünüyorum.. bu grupta kilit nokta italya fransa maçı olur, bugunkü performanslara göre italya ikinci olarak grubu tamamlar kanımca
Raten
10.Haziran.2007, 06:59
Helal olsun Hollanda İtalya'yı sahadan sildi
BeeTLeJuiCe
10.Haziran.2007, 07:01
Atv'de spiker ve Ömer Üründül felaket, LigTV'de Erman Toroğlu.
Adam akıllı spiker ve yorumcusu olan kanal versin şu macları yaa :D
Süper maç oldu. Böyle zevkli maça hasrettik desem yeridir :)
burak_unal
10.Haziran.2007, 07:01
hollandA'nın pek bi varlık göstereceğine inanmıyorum.italya rahat kazanır diye düşünüyorum..
helal olsun hollanda'ya utandırdılar beni wala :)
Del Piero_10
10.Haziran.2007, 07:02
Gattuso-Pirlo-Ambrosini üçlüsü ile maça başlayıp öyle tamamlayarak her zaman onun için söylediğim Berlusconi'nin kuklası yakıştırmasını yine haketti Donadoni.
Bu üçlünün ne kadar matah birşey olduğunu zaten bütün sezon gördük ve Uefa kupasında görmeye devam edeceğiz.
Milli marşlar okunurken farkettim, Panucci'nin artık yüzü kırışmış, koşmayı unutmuş.İkinci golü yedirdikten sonra maçı hayatında hiç oynamadığı defansın ortasında tamamladı.
Orta sahadaki MFÖ'den sonra Panucci-Barzagli-Materazzi komedi dans üçlüsü gibiydi.Ligin en çok gol yiyen takımının defansı(Barzagli) nasıl oluyor da milli takımın bankosu oluyor anlaşılamadı.
Bir oyuncu düşününki 31 yaşına gelmiş ve gökten zembille İtalya milli takımının ilk onbirine iniş yapmış.Di Natale gerçekten iyi olsa futbol hayatının tamamına yakın bölümünü ismini hiç duymadığımız takımlarda geçirmezdi.
burak_unal
10.Haziran.2007, 07:04
donadoni nin bu kadroyu nasıl kurduğunu gerçekten çok merak ediyorum.fatih terimin kopyası gibi bu adam..
scar face
10.Haziran.2007, 07:05
Veee beklediğim göze hos gelen futbol geldi he yau sonunda:D
Hollanda süperdi süper favorim olmaya adaylar Robben,v.Persie yedek,Babel sakat ama yine de İtalya ya futbol nasıl oynanır öğrettiler...Gio,Kuyt,Sneijder ve tabi ki van Der Sar süperdi:D
anil luque
10.Haziran.2007, 07:06
hollanda dagıttı adeta ıtalyayı. ben bu kadar kotu bır ıtayla beklemıyordum ama bunda kuskusuz cannavaro'nun yoklugunun buyuk payı var. turnuvanın en guzel macıydı valla umarım bundan sonrakı maclar da boyle zevklı olur
Onurap
10.Haziran.2007, 07:08
çok zevkli bir maçtı.hollanda çok iyi oynadı ve bir takım nasıl konra atak yapar onun dersini verdi...
Varonil
10.Haziran.2007, 07:11
Son Dünya Şampiyonunu turnuvanın geri kalanında zor günler bekliyor.Kalan maçlarda bu futbolla oynarlarsa bırakın şampiyonluğu gruptan bile çıkamazlar..
Aykan19o3
10.Haziran.2007, 07:21
Hollanda harika oynadı, İtalya defans yaparak maç kazanılmayacağını anladı.
KaPaLı
10.Haziran.2007, 07:37
Suç tamamıyla Donadoni'nin Defansında Grosso - Chiellini gibi adamlar varken Panucci - barzagli - materazzi oynatıyosan aklından sorunun vardır. Ambrossini-Gattuso-Pirlo yerine daha yaratıcı Perrotta - De Rossi oynatmıyosun. Sezonun gol kralı olmuş Alessandro Del Piero oynatmıyosn diNatale'yi oynatıyosun. Maç 2-0 oyundan Camoranesi çıkıyo Cassano giriyo gole ihtiyacın varken benim bildiğim defansif adam çıkar ofansif girer nasıl bir akıl varsa Camoranesi gibi top taşıyan isabetli ortalar kesen adam çıkıyo Cassano giriyo.
Hollanda'nın hakkını yememek lazım onlarda çok iyi oynadı. İyi oyunlarının yanında Donadoni'de ekmeklerine yağ sürdü adeta
fmsmyrna
10.Haziran.2007, 07:54
Bencede hatalı bir kadro ile çıktı defansif oynamayı abarttı bekte Panucci orta sahada Ambrossini olmamalıydı.De Rossi nası olmaz anlamak zor.Tabi Di Natale yerine Alex Del Piero olmalıydı.Bence Hollanda kalan 2 maçı bu kadar rahat alamaz hatta 1 puanla yetinebilir.İtalya 2 maçıda kazanır ve çıkar
eGowiCh
10.Haziran.2007, 08:00
Gattuso-Pirlo-Ambrosini üçlüsü ile maça başlayıp öyle tamamlayarak her zaman onun için söylediğim Berlusconi'nin kuklası yakıştırmasını yine haketti Donadoni.
Bu üçlünün ne kadar matah birşey olduğunu zaten bütün sezon gördük ve Uefa kupasında görmeye devam edeceğiz.
Milli marşlar okunurken farkettim, Panucci'nin artık yüzü kırışmış, koşmayı unutmuş.İkinci golü yedirdikten sonra maçı hayatında hiç oynamadığı defansın ortasında tamamladı.
Orta sahadaki MFÖ'den sonra Panucci-Barzagli-Materazzi komedi dans üçlüsü gibiydi.Ligin en çok gol yiyen takımının defansı(Barzagli) nasıl oluyor da milli takımın bankosu oluyor anlaşılamadı.
Bir oyuncu düşününki 31 yaşına gelmiş ve gökten zembille İtalya milli takımının ilk onbirine iniş yapmış.Di Natale gerçekten iyi olsa futbol hayatının tamamına yakın bölümünü ismini hiç duymadığımız takımlarda geçirmezdi.
Sana katılmamak elde değil. Ambrosini kimdir yahu? De Rossi gibi çok üst düzey bir futbolcu varken Ambrosini'nin oynaması şaka gibi. Perrotta, **uilani gibi alternatifler de mevcutken orta sahada, en son oynaması gereken, hatta kadroda olmaması gereken Ambrosini ilk onbir başlıyor, inanılır gibi değil.
Chiellini ve Grosso'nun oynamamasına çok şaşırdım, hele ki Chiellini müthiş bir sezon geçirmişken hiç oynayamadı. Bugün gördük ki İtalya savunması rezil oldu, inanılmaz açıklar verdi. Sağda Zambrotta, solda Grosso, göbekte Chiellini ve Cannavaro sakat olduğundan mecbur Materazzi oynamalıydı.
Forvet hattında Di Natale'nin oynamasına gerçekten şaşırdım. 2006 Dünya Kupası kadrosuna bile giremedi yanlış hatırlamıyorsam ama bu turnuvada ilk maça ve belki de en önemli maça ilk onbir başladı. Del Piero gibi İtalya Seri A'da süper bir sezon geçirmiş ve gol kralı olmuş bir oyuncu yedek oturdu, onu kesen oyuncu da Di Natale, akıl alır gibi değil. Hadi Del Piero'yu oynatmadın, Borriello neden oynamaz? Genoa ile iyi bir form yakalamış Borriello oynamalıydı en kötü, o da yoktu.
Ben böyle saçma kadro ve diziliş görmedim, böylesine de saçma bir oyun sistemi görmedim. İtalya Donadoni yüzünden gruptan çıkamayabilir, çıksa bile ben şansını çok az görüyorum. Lippi'nin takımıyla Donadoni'nin takımı arasında dağlar kadar fark var. 2006'daki şampiyondan Cannavaro, Nesta ve Totti'yi mecburi sebeplerden elersek diğer oyuncuların tamamı bugün gayet iyi oynayabilirdi bana göre.
Hollanda bugün galibiyeti hakeden taraftı, çok iyi oynadı, onların da hakkını yemeyelim, tamam İtalya kötüydü ama Hollanda da çok iyiydi. Çok iyi bir kadrosu olduğu gerçek, özellikle hücum hattı. Yedek kulübesinde Robben (sakat), van Persie, Huntelaar gibi çok da kaliteli ofans oyuncuları var. Ben çok beğendim Hollanda'yı. Van der Vaart, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt orta sahada çok iyi yardımlaştılar, tabii arkalarındaki Nigel de Jong ve Engelaar'ı da yabana atmayalım. Bu arada merak ettiğim bir şey var, belki bileniniz vardır, van der Vaart kaptan değil miydi Hollanda'da? Bugün baktım da van der Saar kaptan çıktı, ben Hollanda kaptanını van der Vaart biliyordum, pazubandını onda görmeyince şaşırdım.
eXcitinG
10.Haziran.2007, 08:03
Vaart İkinci kaptan, birinci Kaptan Van Der Sar.
KaPaLı
10.Haziran.2007, 08:05
Vandersar daha yaşlı olduğu için ve muhtemelen son turnuvası olduğu için Vandervaart yerine Vandersar olmuştur kaptan. Zaten normaldede Vandersar diye biliyorum
eXcitinG
10.Haziran.2007, 08:10
İtaLya asLında Grosso ve DeL Piero girdikten sonra toparLandı, Toni aLtı pastan auta atınca, ardından da PirLo nun harika frikiğini Van der Sar çıkarında İtaLya nın gardı düştü ve tam bitirici MortaL Kombat tarzı Finishim i Macın adamı vurdu.
Ukranya maçını izLedikten sonra HoLLanda nın bu turnuvanın favorisi oLacağını düşünüyordum ve şu ana kadar oynanan maçLarı gördükten sonra hiç bir takımın sistem ve oyun içerisinde ki pasLaşma trafiği açısından HoLLanda nın 5 metre biLe yanından geçmediğini gördükten sonra artık fikrim tamamen oturdu. HoLLanda bir aksiLik yaşamaz ise güLe oynaya aLır kupayı. FutboLun Şiir kitabını yazmış adamLar resmen.
eGowiCh
10.Haziran.2007, 08:24
Şu ana kadar oynanan tüm maçları seyrettim ve bana göre şampiyonluk için üç aday var, Hollanda, Portekiz ve Almanya. Tabii bir de yarınki maçları seyretmeliyiz, İspanya var, bakalım bu turnuvada bir şeyler yapabilecekler mi, bir de son şampiyon Yunanistan var. Rusya'yı da çok merak ediyorum.
İtalya aslında o gol pozisyonlarını değerlendirse belki maçı çevirebilirdi, futbol bu ama van der Saar kalesinde devleşti, bir kez daha kalitesini tüm dünyaya gösterdi. Erman Toroğlu maç içinde çok güzel ve komik yorumlar yaptı, gülmekten kırıp geçirdi :D "Donadoni artık gitsin traş olsun, gerçi Hollanda Donadoni'yi traş etti ama ben böyle traş görmedim." gibi laflar söyledi :D İnşallah her maç o yorum yapar :)
ewrim_FB
10.Haziran.2007, 08:48
Mükemmel bi maçtı, Hollanda ders verdi resmen. Hollanda veya İspanya alır kupayı...
Bordo61Mavi
10.Haziran.2007, 08:55
Portekizi biz oynatmadik :D
Portekiz alcaktir kupayi. Fransa ve Italya bu gruptan cikamaz
REsist JuvE11
10.Haziran.2007, 08:57
defansta barzagli tam bir facia..ayaga pas veren,isabetli orta sayısı yüzdesi yüksek ,hırçın camoranesi yi çıkarmak..ilk 11de takımın neredeyse tek teknik futbolcusu ve 2.baharını yaşayan del piero yla başlamamak(ki del piero oyuna girmeseydi italyanın kaleyi bulan şutu olacakmıydı acaba?)de rossi gibi muhteşem bir performans gösteren futbolcu yerine ambrossi ye 90dk katlanmak...tüm bunlar hangi akla hizmet bilemiyorum..donadoni italya yı menejerlik oyunu sanıyor heralde..
hollanda ise çok güzel oynadı..ayağa paslar yapıp eline geçirdiği fırsatları değerlendirdi..
GeNç KaRTaL
10.Haziran.2007, 09:06
İtalya maça önemli bir atakla başladı aslında ama Toni değerlendiremedi.Ceza sahasında bomboş pozisyonda auta attığı kafa vuruşunu kendisini çok iyi pozisyona sokan Di Natale'ye bıraksa maçın başında golle başlamaları işten bile değildi..Belki o pozisyon maçın kaderini bile değiştirebilirdi..
Hollanda sonrasında oyunun kontrolünü resmen ele geçirdi.Van Nistelrooy'un defansın arkasına sarkıp Buffon'u geçtiği pozisyon bu maçın diğer maçlara nazaran daha tempolu,daha heyecanlı,daha göze hoş gelen bir maç olacağını habercisiydi.Bu arada o pozisyonda Buffon mükkemmel bir şekilde pozisyonu bozdu Ruud'un.Böyle bir şeyi o pozisyonda her kaleci yapamaz.Heleki Ruud gibi bir adamsa o pozisyonun içindeki genelde penaltı olur ama Buffon öyle bir hamle yaptıki Ruud kendisini yere bile atamadı.:D
Sonrasında ise ilk başta herkese çok net ofsayt gibi gelen ama işin içinde başka şeylerin olduğu sonradan anlaşıldığı bir gol attı Hollanda.Sneijder çok iyi vurdu ve Ruud çok iyi dokundu.Böyle bir turnuvada böyle net bir ofsayt pozisyonu nasıl atlanır,yazık oldu İtalya'ya demiştim ama işin içerisinde başka şeyler varmış.5 dakika sonrasında Hollanda'nın ders niteliğindeki kontra golü ise beni mest etti doğrusu bir çok kişiyi mest ettiği gibi.O ne güzel soldaki koşan adamı görmedir,o ne güzel sağ çapraza topu aktararak defansın dengesini iyice bozmadır,o ne güzel ceza sahasındaki arkadaşını görmedir,o ne güzel zamanlamalı bir bitiriştir..10 üzerinden 10 luk bir goldü gerçekten..Daha sonra İtalya'nın bir kaç pozisyonu oldu ama fazla etkili değildi.Hollanda ilk yarıyı 3-0 bitirebileceği pozisyonda Ruud ile Buffon'a takıldı.Bence orada Ruud karşısındaki kaleciye göre yapabileceği en iyi vuruşu yaptı ama topu ağlarla buluşturamadı..
2.yarıya başlarken İtalya'da değişiklik olmaması ilginçti.2.yarının başlarında yine hafiften Hollanda şov vardı ama fazla kasmadılar yinede.Hakemin Materazzi'nin Ruud'a ceza yayı üzerinde salladığı tekmeyi es geçmesi (pozisyona yakın olmasına rağmen) yakışmadı ona..İtalya'da değişiklikler başladğında hemen etki gösterdi ve Del Piero girer girmez Van der Saar'ı bi yokladı ama olmadı.Sonrasında Luca Toni'nin ceza sahasında bomboş kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşun farklı auta gitmesi İtalya adına şansızlıktı.O golsa maça ayrı bir renk gelebilirdi.Sonrasında Pirlo'nun müthiş frikiği ve Saar'ın aynı güzellikte çıkarması.Grosso'nun ceza sahası içinden sert vuruşunu yine yaşlı kurtun çıkarması İtalya adına şansız diğer pozisyonlardı.Ve maçı bitiren 3.gol geldi ardından.Yine bir kontra ama bu sefer kaleciden dönen topu Kuyt'un 2.golde kendisine pası gönderen Bronchorst'a yollaması ve skorun 3-0 olması ile artık İtalya'nın ümitleri tamamen tükendi ve Turuncular Mavileri uzun süre sonra yendiler..
Maçtan önce oynanan ve bu maçın aksine bir o kadar zevksiz geçen Fransa-Romanya maçını seyrettiken bu maç ilaç gibi geldi doğrusu.Turnuva'nın en zevkli maçı olduğu,belkide olacağı bir maç seyrettik.Hollanda mükemmel top oynadı.Takım oyunu nasıl oynanır bize gösterdiler.Kuyt'un ve Sneijder'in savunmalarına yaptıkları katkılar,üst üste paslaşmalar(3 dakikaya kadar sürdüğü oldu) bir önceki cümlemi kanıtlar nitelikte..Evet Hollanda'nın bugünkü galibiyetinde rakibin katkısı inkar edilemez ama Hollanda'nın oynadığı oyunuda kesinlikle küçümsememiz gerektiği kanısındayım..Bu gruptan lider çıkarlar,finale kadar yolları var diyorum..
Son Dünya Şampiyonu İtalya ise unvanlarından çok uzak bir görüntü çizdi.Bunda Lippi'nin takımdan ayrılması ve yerine gelen Donadoni'nin katkıları büyük.Bunu sahaya çıkan kadrodan rahatça anlayabiliyoruz ama Cannavaro'nun sakatlanması ve Totti ile Nesta'nın milli takımı bırakmasıda takımı etkilemiş.Açıkcası İTalya böyle devam ederse işleri zor.Yinede bu grubun 2.sini Fransa-İtalya maçı belirleyecektir diye düşünmekteyim.
Valla yorumum çok uzun oldu farkındayım.:D Belki bir çok kişide okumaya üşenecektir ama bu maça böyle bir yorum yakışırdı diye düşündüm.Turnuvanın diğer maçlarındada böyle zevkli ve çekişmeli maçlar seyretmek dileğiyle..
Mr.CordiaL
10.Haziran.2007, 09:47
Hollanda bu futbolla devam ederse kupayı götürür ...
a.arıcı-11
10.Haziran.2007, 15:54
Hollanda herkese futbolun nasıl oynanacağını gösterdi.Turnva önceside İtalya'nın gruptan çıkamayacağını söylüyordum şimdi eminim artık.
yunusgs
10.Haziran.2007, 16:51
Bir sürü 30 yaşın üzerinde oyuncu ile oynadı İtalya.Hollanda ise tam anlamıyla futbol dersi verdi.Van Bronchorst mükemmel bir futbol oynadı.Tebrikler Hollanda.
deniz.91
10.Haziran.2007, 16:58
Dün süper bir mücadele vardı sahada gerçekten Hollanda mükemmel oynadı hakederk aldı maçı
BlackEagle19o3
10.Haziran.2007, 17:23
Çok zevkli maç oldu.Sneijder ve Gio'yu çok beğendim ben.Hollanda harika bir futbol oynuyor,Kuyt,Vaart gibi ismi olan futbolcular gerçekten takım oyununu da iyi oynuyorlar.Defanslarından korkuyordum portakalların,Ooijer-Mathijsen ikilisi de hatasız oynadılar.Helal olsun valla.Bu gidişle şampiyonluk yolları açık...
KaF KeF
10.Haziran.2007, 18:47
Ofsayt var mı yok mu?
10.06.2008 10:39
EURO 2008'de Grubu ikinci maçında pazartesi akşamı oynanan ve Portakallar'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sona eren Hollanda - İtalya mücadelesinde Hollanda'nın Ruud Van Nistelrooy ile bulduğu gol tartışılmaya devam ediyor.
Maçın 26. dakikasında Real Madrid'li golcünün perdeyi açan golünün ofsayt olduğunu iddia eden İtalyanlar hakeme ateş püskürüyor.
Ancak Avusturya Hakem Komitesi Başkanı Gerhard Kapl, pozisyon esnasında takım arkadaşı Buffon'la çarpışarak saha dışında yerde kalan İtalyan savunmacı Christian Panucci'nin ofsaytı bozduğu ve bu yüzden golün nizami olduğunu savundu.
"Pozisyon esnasında sakatlanarak kale arkasında bulunan savunma oyuncusu saha içinde aktif savunmacı olarak sayılır" diyen Kapl, hakemin doğru karar verdiğini söyledi.
OMANA
10.Haziran.2007, 20:05
İtalya maça önemli bir atakla başladı aslında ama Toni değerlendiremedi.Ceza sahasında bomboş pozisyonda auta attığı kafa vuruşunu kendisini çok iyi pozisyona sokan Di Natale'ye bıraksa maçın başında golle başlamaları işten bile değildi..Belki o pozisyon maçın kaderini bile değiştirebilirdi..
Hollanda sonrasında oyunun kontrolünü resmen ele geçirdi.Van Nistelrooy'un defansın arkasına sarkıp Buffon'u geçtiği pozisyon bu maçın diğer maçlara nazaran daha tempolu,daha heyecanlı,daha göze hoş gelen bir maç olacağını habercisiydi.Bu arada o pozisyonda Buffon mükkemmel bir şekilde pozisyonu bozdu Ruud'un.Böyle bir şeyi o pozisyonda her kaleci yapamaz.Heleki Ruud gibi bir adamsa o pozisyonun içindeki genelde penaltı olur ama Buffon öyle bir hamle yaptıki Ruud kendisini yere bile atamadı.:D
Sonrasında ise ilk başta herkese çok net ofsayt gibi gelen ama işin içinde başka şeylerin olduğu sonradan anlaşıldığı bir gol attı Hollanda.Sneijder çok iyi vurdu ve Ruud çok iyi dokundu.Böyle bir turnuvada böyle net bir ofsayt pozisyonu nasıl atlanır,yazık oldu İtalya'ya demiştim ama işin içerisinde başka şeyler varmış.5 dakika sonrasında Hollanda'nın ders niteliğindeki kontra golü ise beni mest etti doğrusu bir çok kişiyi mest ettiği gibi.O ne güzel soldaki koşan adamı görmedir,o ne güzel sağ çapraza topu aktararak defansın dengesini iyice bozmadır,o ne güzel ceza sahasındaki arkadaşını görmedir,o ne güzel zamanlamalı bir bitiriştir..10 üzerinden 10 luk bir goldü gerçekten..Daha sonra İtalya'nın bir kaç pozisyonu oldu ama fazla etkili değildi.Hollanda ilk yarıyı 3-0 bitirebileceği pozisyonda Ruud ile Buffon'a takıldı.Bence orada Ruud karşısındaki kaleciye göre yapabileceği en iyi vuruşu yaptı ama topu ağlarla buluşturamadı..
2.yarıya başlarken İtalya'da değişiklik olmaması ilginçti.2.yarının başlarında yine hafiften Hollanda şov vardı ama fazla kasmadılar yinede.Hakemin Materazzi'nin Ruud'a ceza yayı üzerinde salladığı tekmeyi es geçmesi (pozisyona yakın olmasına rağmen) yakışmadı ona..İtalya'da değişiklikler başladğında hemen etki gösterdi ve Del Piero girer girmez Van der Saar'ı bi yokladı ama olmadı.Sonrasında Luca Toni'nin ceza sahasında bomboş kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşun farklı auta gitmesi İtalya adına şansızlıktı.O golsa maça ayrı bir renk gelebilirdi.Sonrasında Pirlo'nun müthiş frikiği ve Saar'ın aynı güzellikte çıkarması.Grosso'nun ceza sahası içinden sert vuruşunu yine yaşlı kurtun çıkarması İtalya adına şansız diğer pozisyonlardı.Ve maçı bitiren 3.gol geldi ardından.Yine bir kontra ama bu sefer kaleciden dönen topu Kuyt'un 2.golde kendisine pası gönderen Bronchorst'a yollaması ve skorun 3-0 olması ile artık İtalya'nın ümitleri tamamen tükendi ve Turuncular Mavileri uzun süre sonra yendiler..
Maçtan önce oynanan ve bu maçın aksine bir o kadar zevksiz geçen Fransa-Romanya maçını seyrettiken bu maç ilaç gibi geldi doğrusu.Turnuva'nın en zevkli maçı olduğu,belkide olacağı bir maç seyrettik.Hollanda mükemmel top oynadı.Takım oyunu nasıl oynanır bize gösterdiler.Kuyt'un ve Sneijder'in savunmalarına yaptıkları katkılar,üst üste paslaşmalar(3 dakikaya kadar sürdüğü oldu) bir önceki cümlemi kanıtlar nitelikte..Evet Hollanda'nın bugünkü galibiyetinde rakibin katkısı inkar edilemez ama Hollanda'nın oynadığı oyunuda kesinlikle küçümsememiz gerektiği kanısındayım..Bu gruptan lider çıkarlar,finale kadar yolları var diyorum..
Son Dünya Şampiyonu İtalya ise unvanlarından çok uzak bir görüntü çizdi.Bunda Lippi'nin takımdan ayrılması ve yerine gelen Donadoni'nin katkıları büyük.Bunu sahaya çıkan kadrodan rahatça anlayabiliyoruz ama Cannavaro'nun sakatlanması ve Totti ile Nesta'nın milli takımı bırakmasıda takımı etkilemiş.Açıkcası İTalya böyle devam ederse işleri zor.Yinede bu grubun 2.sini Fransa-İtalya maçı belirleyecektir diye düşünmekteyim.
Valla yorumum çok uzun oldu farkındayım.:D Belki bir çok kişide okumaya üşenecektir ama bu maça böyle bir yorum yakışırdı diye düşündüm.Turnuvanın diğer maçlarındada böyle zevkli ve çekişmeli maçlar seyretmek dileğiyle..
genç kartal yorumlar güzel sonuna kadar okudum..bişey söyleyim yanlış anlamazsan..biz biraz ihtiyarladık size göre... :) geçmiş turnuvalardan örnek vereyim..
1988 de ilk maç hollanda- rıusya arasındaydı herkes hollandaya hayran kalmış tı fianlide onlar aldı takımın golcüsüde şuanki van basten..
hollandanın en byük özelliği bu zaten her turnvanın en göze hoş gelen futbolunu oynuyorlar..hatırlayın geçen turnuvayı yunanistan ile uykuya geçerken yine bir holanda maçı (sanırım çeklerle olabilir) uykumuzdan uyandırmıştı ..hani robbenin patlama yaptığı dönem..
velhasıl bu hollanda hep böyledir keza arjantinde böyledir kazanırlar kaybederler ama güzel futbol oynarlar...
italyaya gelince sanıldığı kadar kötü değildi..skor sizi aldatmasın italya yinede çok güçlü bir takım ve bence guruptan çıkacaklar..
1988 de van basten oyuncu iken ilk maçı oynadıkları rusya ile finali oynadılar..
sene 2008 acaba van bastenin teknik direktörlüğünde ilk maçı oynadıkları italya ile finali oynarlarmı yine..
bekleyip göreceğiz...
bana içimden bir ses diyorki..
KaPaLı
10.Haziran.2007, 20:12
hollandanın en byük özelliği bu zaten her turnvanın en göze hoş gelen futbolunu oynuyorlar..hatırlayın geçen turnuvayı yunanistan ile uykuya geçerken yine bir holanda maçı (sanırım çeklerle olabilir) uykumuzdan uyandırmıştı ..hani robbenin patlama yaptığı dönem..
Aynen hocam bende aynı şeyleri yazacaktm gece yazamamıştım
2004 Avrupa Şampiyonasında en iyi futbolu Portekiz-Hollanda oynuyodu ama şampiyon rezil futbol anlayışıyla yunanistan oldu.
2006 dünya kupası en iyi futbol oynayanlar İspanya -Arjantin - Almanya'ydı ama hiçte futbolundan haz etmediğim Fransa finale çıkmıştı.
Yani her an herşey olabilir Hollanda tamam çok süper top oynadı ama böyle turnuvalar çok gol atanların değil 1-0 kazananların turnuvası olmuş artık
El Comandante
10.Haziran.2007, 20:16
Hollanda´nin 3 futbolcusundan yoksun oldugu macta galip gelemeyecegini düsünüyordum,aslinda okulda herkese Hollanda´nin maci kazanacagini söylemistim,ama iste kadroyu görünce fikrim degismisti.Neyse :D
Italyanin bu kadar kötü oynayacagini düsünmüyordum,Hollandaya sempatim var cünkü hücum futbolunu,futbolun güzelliklerini bize yansitiyorlar.(=
Dünkü macta da Italyayi dagittilar,turnuvada iddiali olduklarini kanitladilar.
GeNç KaRTaL
10.Haziran.2007, 21:52
@xxestargonxx
Seni yanlış anlamak mümkün mü abi böyle diyorsun.Çok iyi açıklamışsın.Siz tabii ki bizden daha büyük olduğunuz için,daha tecrübelisiniz,daha görmüş yaşamışsınız.Dediklerine katılıyorum.Maalesef futbolda her zaman iyi oyun kazanmıyor.Bunun örneklerini zamanındada gördük.Dün geceki futbol adeta bizi büyüledi,onun etkisiyle finale kadar yolları var demem normal bence.Herkes böyle turnuvalarda takımlarından sonra iyi futbol oynayan,seyrederken heyecan veren takımların başarılı olmasını ister genelde..
Del Piero_10
11.Haziran.2007, 04:08
Art niyet bu kadar da belli edilmezki:D
http://img234.imageshack.us/img234/7623/11111dk9.jpg (http://imageshack.us)
http://img234.imageshack.us/img234/7623/11111dk9.a5713d5860.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=234&i=11111dk9.jpg)
Aykan19o3
11.Haziran.2007, 06:08
Ofsayt var mı yok mu?
10.06.2008 10:39
EURO 2008'de Grubu ikinci maçında pazartesi akşamı oynanan ve Portakallar'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sona eren Hollanda - İtalya mücadelesinde Hollanda'nın Ruud Van Nistelrooy ile bulduğu gol tartışılmaya devam ediyor.
Maçın 26. dakikasında Real Madrid'li golcünün perdeyi açan golünün ofsayt olduğunu iddia eden İtalyanlar hakeme ateş püskürüyor.
Ancak Avusturya Hakem Komitesi Başkanı Gerhard Kapl, pozisyon esnasında takım arkadaşı Buffon'la çarpışarak saha dışında yerde kalan İtalyan savunmacı Christian Panucci'nin ofsaytı bozduğu ve bu yüzden golün nizami olduğunu savundu.
"Pozisyon esnasında sakatlanarak kale arkasında bulunan savunma oyuncusu saha içinde aktif savunmacı olarak sayılır" diyen Kapl, hakemin doğru karar verdiğini söyledi.
İtalyanlar hakemi değil oynadıkları kötü futbolu tartışmalılar.
Cyzio
11.Haziran.2007, 16:06
Hollanda beklediğimden iyi bir başlangıç yaptı.İtalya ise Donadoni faciası yaşadı.Maçın başın başında Toni'nin bir pozisyonu var, orda Di Natale'yi görebilse %100'lük gol pozisyonu olacaktı.Daha sonra Hollanda'dan tartışmalı bir gol geldi.Dışarda 2.80 yatan oyuncu nasıl ofsaytı bozuyor ilk defa duydum.Ama İtalyanlar bunun arkasına sığınmamalılar.Oynadıkları futbol berbattı.Toni'nin girişimleri ve Pirlo'nun frikiği vardı ikinci yarıda.Del Piero ve De Rossi'nin oynamamasını söylemiyorum bile.İtalya biran önce toparlanmalı.Ben Romanya ve Fransa maçlarını kazanacaklarını düşünüyorum.Gruptan 2.olarak çıkarlar..
anilton
11.Haziran.2007, 17:53
Engelaar diyorum,oynarsa diyorum,izleyin diyorum,başka bir şey demiyorum...:)
Nasıl arkadaşlar beğendinizmi adamı mı?:)
Feyenoord alt yapısında yetişen böyle bir adamın 29 yaşında milli takıma çağrılması ilginç...
OMANA
11.Haziran.2007, 20:39
Feyenoord alt yapısında yetişen böyle bir adamın 29 yaşında milli takıma çağrılması ilginç...
bende sana anllton diyorum güzel tespit diyorum bravo diyorum başka bi şey demiyorum :)
anilton
11.Haziran.2007, 20:44
bende sana anllton diyorum güzel tespit diyorum bravo diyorum başka bi şey demiyorum :)
Eyvallah...:)
7 milyon € ya Schalke'ye transfer olduğu söylentileri var...
scar face
11.Haziran.2007, 22:19
Bu turnuvanın göze en hos gelen futbolunu oynuyorlar Portakallar van Bastenin efsanevi golünden beri hiç kupa kaldıramadılar ama bu sefer olacak gibi...Ruud da ülkesi için oynuyor eskiden sanki biraz daha kendisini göstermek için oynadığını düşünürdüm ama simdi takım olmuslar ben Gionun performansına sasırdım...Önünde de kimse oynamıyordu yani hem hücuma destek veriyor hem de savunma görevini yapıyordu...
Aykan19o3
11.Haziran.2007, 22:28
Oyuncularda hem yetenek olunca hemde yürekten oynayınca böyle bir takım ortaya çıkıyor :)
fmsmyrna
11.Haziran.2007, 23:18
İtalya 11 de bu kadar yanlış tercihler kullanarak yenildi yani bazı değişikliklerle gruptan çıkabilirler.Ancak Fransa'da bir Henry adapte olabilir takıma ki bu oyun düzeniyle o da pek birşey yapamaz.Hollanda ve İtalya gruptan çıkar.Yarı finalide oynarlar ve bu sefer gök mavililer kazanır biraz senaryo oldu ama bakalım göreceğiz.
GeNç KaRTaL
11.Haziran.2007, 23:43
İtalya 11 de bu kadar yanlış tercihler kullanarak yenildi yani bazı değişikliklerle gruptan çıkabilirler.Ancak Fransa'da bir Henry adapte olabilir takıma ki bu oyun düzeniyle o da pek birşey yapamaz.Hollanda ve İtalya gruptan çıkar.Yarı finalide oynarlar ve bu sefer gök mavililer kazanır biraz senaryo oldu ama bakalım göreceğiz.
Her ne kadar İspanya büyük turnuvalarda başarılı olamıyorsada bence onlarıda yabana atmamak lazım.Yarı finalde Hollanda-İspanya seyredebiliriz ama top yuvarlar göreceğiz ne olacağını.
ogcj_me
12.Haziran.2007, 09:47
defansta barzagli tam bir facia..ayaga pas veren,isabetli orta sayısı yüzdesi yüksek ,hırçın camoranesi yi çıkarmak..ilk 11de takımın neredeyse tek teknik futbolcusu ve 2.baharını yaşayan del piero yla başlamamak(ki del piero oyuna girmeseydi italyanın kaleyi bulan şutu olacakmıydı acaba?)de rossi gibi muhteşem bir performans gösteren futbolcu yerine ambrossi ye 90dk katlanmak...tüm bunlar hangi akla hizmet bilemiyorum..donadoni italya yı menejerlik oyunu sanıyor heralde..
hollanda ise çok güzel oynadı..ayağa paslar yapıp eline geçirdiği fırsatları değerlendirdi..
çok yerinde tespitler ...
Ayrıca Del Piero'yu izleymemek haksızlık niteliğinde oldu !
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
azıcık kazma be :D
anilton
12.Haziran.2007, 17:14
çok yerinde tespitler ...
Ayrıca Del Piero'yu izleymemek haksızlık niteliğinde oldu !
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
azıcık kazma be :D
Kazm mı?Sen başka maçı izledin heralde,attığı pasları görmedinmi?
Cyzio
12.Haziran.2007, 17:51
Her ne kadar İspanya büyük turnuvalarda başarılı olamıyorsada bence onlarıda yabana atmamak lazım.Yarı finalde Hollanda-İspanya seyredebiliriz ama top yuvarlar göreceğiz ne olacağını.
Ben yine İspanya'dan emin değilim.Diğer grubun 2.siyle oynayacaklar.Muhtemelen Fransa veya İtalya olacak.Çeyrek finalde baya yıpranacaklarını düşünüyorum.Eğer Hollanda ile yarfı finalde karşılaşırlarsa favorim Hollanda olur..
Fıratcan Alçınkaya
12.Haziran.2007, 20:16
Dandini yi İtalya takımına menejer yaparsan 3de yersin 5de yersin...