View Full Version : EURO 08 | 1.Maç |Yunanistan - İsveç
Emurafu
05.Haziran.2007, 05:08
http://img220.imageshack.us/img220/4015/euro2008logown6.jpg
YUNANİSTAN-İSVEÇ
Tarih:10.06.2008
Saat:21:45
Stadyum:SALZBURG,EM Stadion Wals-Siezenheim
anil luque
05.Haziran.2007, 05:24
son şampiyon unvanını korumak ısteyecek ama cok zor cunku bız varız bu sfer!! :) berabere bıter bence
anilton
05.Haziran.2007, 05:55
Yunanistan artık eski katı savunmalı sistemden vazgeçmiş gibi duruyor.Böylece göze daha hoş gelen maçlar oluyor Yunanistan'ın oynadığı maçlar.İsveç'te çok iyi isimlere sahip.Özellikle forvet hattı önemli isimlerden kurulu.Elmander,Allback,Rosenberg,Larsson,İbrahimo vic beşlisinden hangisi ve ya hangileri oynayacak merak ediyorum.Orta sahada Kallström,Linderoth,Ljungberg,Wilhelmsson gibi çok kaliteli isimler var.İsveç ya da beraberlik diyorum.Yunanistan galip gelemez bu maçta...
GodfatheR
05.Haziran.2007, 06:02
İsveç hiçbir zaman turnuva takımı olamadı bu gruptanda çıkamaz.Yunanistan alır diyorum.
yunusgs
05.Haziran.2007, 18:21
Yunanistan'da artık eski sistemden pek eser yok.İsveç'in hücum hattı gününde olursa İsveç alır maçı.
Cyzio
05.Haziran.2007, 21:45
Az gollü ve beraberliğe yatkın bir maç gibi gözüküyor.Kazanan çıkmaz bu karşılaşmadan..
ThersoN
06.Haziran.2007, 03:22
beraberliğe yakın sıkıcı bir maç olacak bence
BaFraLı
06.Haziran.2007, 03:41
Bencede büyük ihtimal beraberlik ama,Yunanistan kazanabilirde..
Varonil
09.Haziran.2007, 14:56
Tipik bir beraberlik maçı gibi dursada, Yunanistan'ın bir adım önde olduğunu düşünüyorum.Az gollü bir galibiyet alıp,turnuvaya galibiyetle başlar Yunanistan ;)
deniz.91
10.Haziran.2007, 04:43
Yunansitan yine gıcık oynuyla alır maçı
ThersoN
10.Haziran.2007, 07:01
Ibrahimovic oynamayacak gibi duyumlar aldım, ama tam olarak emin değilim
scar face
10.Haziran.2007, 07:30
Bu mac izlenmez aman uzak durun:D
Universal
10.Haziran.2007, 17:40
Yunanistan son şampiyon olarak katılıyor. Bu turnuvada da bu ünvanını korumak isteyeceği aşikar. Ama gerçekten çok zor gözüküyor. Bu yüzden bu gruptan çıkıp çeyrek final veya yarı final oynamak isteyeceklerdir.
İsveç ise bu turnuva katılan tek Kuzey Avrupa ülkesi takımı bu yüzden bütün Kuzey Ülkeleri İsveç'in başarılı olmasını isteyecektir. İsveç son şampiyonu yenerek başlamak isteyeceği için çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum.
Maç berabere bitecektir ama; bir taraf kazanırsa oda Yunanistan olur.
Cyzio
10.Haziran.2007, 18:06
Beyler sıkıcı diyorsunuzda hiçbir maç dünkü Romanya-Fransa maçı kadar sıkıcı olamaz.O maçı izledikten sonra Yunanistan'a haksızlık ettiğimizi anladım..:)
Ouzy
10.Haziran.2007, 19:39
İsveç büyük bir ihtimal kazanır.
Varonil
10.Haziran.2007, 20:50
Komşu görücüye çıkıyor
10.06.2008 08:07
EURO 2008'de D Grubu'nun son maçında Yunanistan ile İsveç karşı karşıya geliyor. Avusturya'nın Salzburg kentindeki Wals-Siezenheim Stadı'nda oynanacak olan ve saat 21.45'te başlayacak maçı İsviçre futbol federasyonu'ndan Massimo Busacca yönetecek.
Eleme Grupları'nda Milli Takımımız ile aynı grupta yer alan Yunanistan, grubumuzdan lider çıkmayı başarıp EURO 2008'e geldi. 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın şampiyonu Yunanistan'ın rakibi İsveç olacak. İsveç, şuan gruptaki rakiplerinden İspanya'nın da bulunduğu Eleme Grupları'nda 2. sırayı alıp Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği Avrupa Futbol Şampiyonası'na gelmeye hak kazanmıştı. Bu maçta ve turnuvada İsveç'in en büyük kozu Zlatan İbrahimovic olacak.
MUHTEMEL 11'LER
YUNANİSTAN (4-3-3)
1-Antonis Nikopolidis
15-Vassilis Torosidis
16-Sotiris Kyrgiakos
5-Traianos Dellas
2-Giourkas Seitaridis
6-Angelos Basinas
10-Giorgios Karagounis
21-Costas Katsouranis
20-Yannis Amanatidis
17-Fanis Gekas
9-Angelos Charisteas
İSVEÇ (4-4-2)
1-Andreas Isaksson
3-Olof Mellberg
4-Petter Hansson
2-Mikael Nilsson
7-Niclas Alexandersson
6-Tobias Linderoth
8-Anders Svensson
9-Fredrik Ljungberg
18-Sebastian Larsson
10-Zlatan Ibrahimovic
17-Henrik Larsson
STAT: Wals-Siezenheim
SAAT: 21.45
HAKEM: Massimo Busacca
YAYIN: ATV, Lig TV, Sporx.com canlı anlatım servisi
7. KEZ KARŞI KARŞIYALAR
Yunanistan ile İsveç bugüne kadar 6 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 2'si Yunanlılar kazanırken, İsveç sadece 1 galibiyet alabildi. Geriye kalan 3 maç ise berabere sonuçlandı. Ayrıca Yunanistan rakibiyle oynadığı son 5 maçı da kaybetmedi.
YUNANİSTAN'DAN NOTLAR
-Son şampiyon Yunanistan, Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda oynadığı son 3 maçını da kazanma başarısını gösterdi. Yunanlılar son mağlubiyetini EURO 2004'te grup maçında Rusya'ya karşı almıştı.
-Kaleci Nikopolidis Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda oynadığı son 3 maçta da gol yemedi.
-Sadece Van der Sar (5 maç) ve Dino Zoff (4 maç) Nikopolidis'ten daha fazla maçta gol yememeyi başardı.
-Yunanistan son oynadığı 8 maçta da yenilgi yüzü görmedi. Son mağlubiyeti A Milli Takımımız'a 4-1 yenilerek almışlardı.
-Kostas Katsouranis, İsveç maçında oynarsa 50. kez milli olacak.
-Theofanis Gekas 5 golle Yunanistan'ın elemelerde en golcü ismi oldu.
-69 yaşındaki teknik adam Otto Rehhagel, İspanya teknik direktörü Luis Aragones'ten sonra en yaşlı ikinci isim.
İSVEÇ'TEN NOTLAR
-İsveç Milli Takımı, 29 yaş, 85 gün ortalamayla EURO 2008'deki en yaşlı takım.
-İsveç, Avrupa Şampiyonaları'nda oynadığı son 4 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik elde etti ve hiç yenilmedi.Head coach Lars -Lars Lagerbäck, 3 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da takımının başında olan tek teknik direktör.
-Henrik Larsson, ülkesi adına forma giydiği takdirde Roland Nilsson'un rekorunu kıracak. 36 yaş, 264 günlük Larsson, İsveç Milli Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda forma giyen en yaşlı oyuncu olacak.
-Zlatan Ibrahimovic ülkesi adına çıktığı son 14 maçta da gol atma başarısı gösteremedi. Son golünü, 2005 yılında, Dünya Kupası elemelerinde İzlanda'ya karşı atmıştı.
GeNç KaRTaL
10.Haziran.2007, 22:27
Her ne kadar turnuvadaki diğer bir çok maç gibi tipik sıkıcı maçlardan olacak gibi görünsede ben o kadarda sıkıcı olmayacağını düşünüyorum.Umarım yanılmam,zevkli çekişmeli bir maç olur..
eXcitinG
10.Haziran.2007, 22:31
Larsson haLa oynuyor ya artık daha ne diyim.ELmander,Prica gibi süper patLama yapacak adamLarı var FransızLar gibi eski toprakLArdan medet umuyorLAr. Bence Yunanistan kazanacaktır.
Lionel Andres Messi
10.Haziran.2007, 22:33
zlatan ibrahimoviçten bugün iyi bir maç bekliyorum artık kendini gösterir atabileceği gollerle.euro 2004 te nefis bir gol atmıştı birazcık şanslada olsa:p
inşallah zevkli bir maç izleriz.
RaSenGan
10.Haziran.2007, 22:40
0-0 bitecek bende maç.İbrahimovic'e geçit vermez Yunanistan savunması.Yunanistan'ında gol atacağını zannetmiyorum..Gece 12'den sonra maçı banttan izleyen insanların uykusunu getirebilir kolaylıkla.
GeNç KaRTaL
11.Haziran.2007, 04:46
Hadi bakalım Yunanistan ve İsveç'ten Hollanda-İtalya'nın başlattığı seriyi bozmamalarını bekliyoruz.2 takımda kapanmasınlar oda yeter..
anil luque
11.Haziran.2007, 04:49
aynen şemsi kardeşim ispanya devam ettirdi sağolsun umarım almanya ve türkiye maclarında bozulur dıgerlerınde bozulmaz.. (iddaa yaptımda :D)
KaPaLı
11.Haziran.2007, 05:38
Yunanistan aynı yunanistan sürekli kapanıyolar
scar face
11.Haziran.2007, 05:46
Zlatan 2005ten beri milli takımıyla gol atamamıs onun bu performansına rağmen 2006-2008 gibi turnuvalara katıldılar...Bende izlemeyin dedim ama tutamadım kendimi ee futbol askı:D
Aykan19o3
11.Haziran.2007, 05:50
Yunanistan bildiğimiz Yunanistan sırf kapanıyorlar sıkıcı bir maç oluyor..
Raten
11.Haziran.2007, 05:52
Yunanistan'ın oyun anlayışında hiçbir değişiklik yok.Sıkıcı maç oluyor maalesef.Maç ya 0-0 biter ya da 1-0 İsveç alır.
PesimiSTyLa
11.Haziran.2007, 05:56
Bi maç anca bu kadar katledilir.
Onurap
11.Haziran.2007, 06:00
Yunannistan maçlarını izlemeyi vakit kaybı olarak görüyorum..Sanırım yine sıkıcı bir maç oluyor..
KaPaLı
11.Haziran.2007, 06:05
İlk yarının son dakikasında hakem 1 pozisyonu atladı yerdeyken düşürdüğü oyuncuya ayağıyla vurdu yunanlı mutlaka kart vermesi lazımdı
Gekas çıktı Samaras girdi 2. yarıda
Aykan19o3
11.Haziran.2007, 06:05
İsveç çok önemli bir pozisyonu kaçırdı.. Bence İsveç gol bulmak için uzaktan şutlar çekmeli Nikopolidis güven vermiyor
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ibrahimovic harika bir gol attı şimdi maç hızlanabilir..
RaSenGan
11.Haziran.2007, 06:25
Of Of Of.İbrahimoviç müthiş bir gol attı ve 1-0 oldu.Dakika 70.
Sheriff
11.Haziran.2007, 06:26
İbrahimoviç süper gol attı..
Aykan19o3
11.Haziran.2007, 06:27
Yunanistan savunmanın ortasında bulunan Dellas'ı çıkardı..
İsveç Ibrahimovic'le goller bulmaya devam edebilir..Derken Ibrahimovic çıktı ELmander girdi :)
gerrrard
11.Haziran.2007, 06:27
İbra harika bir gol attı gerçekten.
RaSenGan
11.Haziran.2007, 06:28
Haha gole bak.2-0 oldu.(: Karambolün bu kadarı.:)
Aykan19o3
11.Haziran.2007, 06:29
Yunanistan koptu 2-0 oldu. İsveç çözdü Yunanistan'ı 2. gol baya ilginçti :)
Onurap
11.Haziran.2007, 06:29
Ooo süper yunanistan yeniliyo (:
gerrrard
11.Haziran.2007, 06:30
Çok garip bi gol gerçekten. Bu arada Yunanistanın gerçektende bir B planı yok.
Lionel Andres Messi
11.Haziran.2007, 06:31
zlatan ibrahimoviçten bugün iyi bir maç bekliyorum artık kendini gösterir atabileceği gollerle.euro 2004 te nefis bir gol atmıştı birazcık şanslada olsa:p
inşallah zevkli bir maç izleriz.
dediğim gibi maçın kilit ismi ibrahimdi.bu turnuvanında en iyi golü bu olabilir.
Ouzy
11.Haziran.2007, 06:33
Selçuk Yula futbolu ne kadar biliyor gördünüz mü? Yarım saattir "Yunanistan Euro 2004'te bir tek Portekiz karşısında geriye düştü. O maçı da kaybetti." diyor.:)
Bir tek İspanya karşısında geri düştüler, o maçta 1-1 bitti (bıraktıkları Rusya maçını saymazsak).
KaPaLı
11.Haziran.2007, 06:35
Beter ol yunanistan beterrr bu kadar iğrenç futbol izletiyosun yaa 5-6 tane yersin inşallah !!
Aykan19o3
11.Haziran.2007, 06:52
Maç 2-0 bitiyor. Yunanistan hakettiği skoru alıyor..
GeNç KaRTaL
11.Haziran.2007, 07:34
Yunanistan bildiğimiz Yunanistan.Hiç bir farkları yok.İsveç'ten önce 1 gol bulsaydılar açıkcası İsveç zor puan alırdı bu maçtan ama işte bu tür takımları böyle yıldız oyuncular açabilir bireysel yetenekleriyle.Attığı gol gerçekten harikaydı.İbra'nın 3 senedir Milli takım adına gol atamamasıda ilginç gerçekten.2.golde Yunanistan'ı tamamen bitirdi.İsveç bu golde çok şanslıydı gerçekten.Ceza sahasının dışarısına giderken vurulan dengesiz bir vuruş ve o vuruş sonucu topun kaleye doğru yönelmesi ve orada yaşan ilginç karambol ve nihayetinde gol.Gol diye sevindim valla.Yunanistan ve futbol stillerinin yenilmiş olması beni sevindirdi.Bu sefer olmayacak maalesef.Yalnız İsveç bu galibiyetle avantaj elde etti ama gruptan çıkmaları için diğer maçlardan mutlaka puan çıkarmaları lazım ve açıkcası işleri zor..
Cyzio
11.Haziran.2007, 15:33
Kendisinden haz etmesemde Ibrahimoviç'in golünü beğendim.İsveç maç boyunca oynamak isteyen taraftı.Yunanistan bu oyun anlayışıyla ya 1 puan alır ya 0 çeker.İşler 4 yıl öncekigibi olmayacak, burası kesin..
GodfatheR
11.Haziran.2007, 15:40
Taktiği rakibi tamamen oynatmamak olan bir takımın kaybetmesine sevindim.Hak ettiği skoru aldı Yunanistan.
Varonil
11.Haziran.2007, 16:31
Yunanistan bildiğimiz Yunanistan hakikaten.Maçın ilk yarısında ciddi bir şekilde savunma yaptılar,kapandılar.İsveç sert Yunan defansına karşı pozisyon bulmakta zorlandı,Yunanistan ise kontralarla İsveç'i yoklamaya çalıştı.Yunanistan'da Basinas,Charisteas etkili oyunculardı ilk yarıda.
2.yarı Gekas-Samaras değişikliği ile Yunanistan biraz olsun hareketlendi.Biraz riskli oynamaya başlayınca İsveç saldırmaya başladı,sonunda da golü buldu.Valla İsveç'in golleri gelince çok sevindim desem yeridir.Yunanistan'ın oynadığı futboldan hiç haz etmiyorum,hak ettiği skoru aldı Yunanistan..
YusufT
11.Haziran.2007, 18:52
macin adami wilhelmsson :) müthis oynadi..
Ibrahimovic müthis bir gol atti..
deniz.91
11.Haziran.2007, 19:00
İbonun golü müthişti Yunanistana iyi oldu snemisin defans oynayan:)
Universal
11.Haziran.2007, 20:02
Yunanistan takımı geriye düştükten sonra hiçbir şekilde iyi bir oyun sergileyemedi ortada. Tek sorun Yunanistan önünde öne geçmek. Yunanistan geriye düştükten sonra açılıyor ve kalesinde pozisyon veriyor. Dün o kilidi İbrahimoviç güzel bir vuruş ile açtı ve gol ararken komik bir ikinci gol yediler. Yunanistan'ın bu turnuvada puan almayacağını düşünüyorum.