View Full Version : A milli takım aday kadrosu açıklandı
VoLkaN BaROs
25.Şubat.2006, 02:30
http://www.cnnturk.com/images/1.gif
A milli futbol takımının 1 mart çarşamba günü İzmir'de Çek Cumhuriyeti ile yapacağı özel maçın aday kadrosu açıklandı.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçları öncesi ay-yıldızlı ekibin ilk hazırlık sınavı özelliğini taşıyan karşılaşma için, aday kadroya 23 futbolcu davet etti. Hakan şükür Milli takım'a çağrılmadı...
Çağrılan futbolcular şunlar:
Fenerbahçe: Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Servet Çetin, Tuncay Şanlı
Galatasaray: Ümit Karan, Necati Ateş, Hasan Şaş, Orhan Ak
Ankaraspor: Mustafa Sarp, Ersen Martin
Beşiktaş: Gökhan Zan, İbrahim Akın
Trabzonspor: Fatih Akyel, Hüseyin Cimşir
Gençlerbirliği: Uğur Boral
Kayserispor: Mehmet Topuz, Gökhan Ünal
Rizespor: Fahri Tatan
Malatyaspor: Bilal Kısa
FC Shakthar Donetsk: Tolga Seyhan
Borussia Dortmund: Nuri Şahin
Hertha Berlin: Yıldıray Baştürk
Kaiserslautern: Halil Altıntop
tombul taho
25.Şubat.2006, 10:14
bence bayaa eksik var! örneğin bi emre belözoğlu yok (sakat mı orasını bilemiom) nihat kahveci yok! hamit altıntop yok!
comandante
25.Şubat.2006, 11:01
emre ceza aldı yok çağrı.serkan ve alpay da aynı sebepten yoklar.
sanki yetersiz bi kadro gibime geliyo:(
bir de gökhan zan'ı anlayamadım yani.niye ibrahim toraman değil?
Neron_FB
25.Şubat.2006, 11:03
İbrahim Toraman sakat olabilir mi acep?? Sanki öyle bişeler vardı..Son maçında oynadı mı bilmiyorum ama....
tombul taho
25.Şubat.2006, 11:06
belki de terim özel maç diye böyle yapmıştır. eleme maçlarında düzgün bi kadro çıkartır. şimdi çoğu oyuncuyu deneme amaçlı almıştır belki de kadroya... terim bişey bilio da yapıyodur bence. bilmeden etmeden bişeyler yapacağını sanmam. bi cinlikler düşünüyodur ;) :D
dinaMYt
25.Şubat.2006, 13:19
fatih terim beni tamamiyle hayal kırıklığına uğrattı.yaklaşık 1 yıldır yeni milli takım diye ortalarda dolaşmasına rağmen kadroya bir tek yeni oyuncu çağırmamış.ersen martinden fatih akyelden ne bekliyor anlamış değilim.birde madem yeni bir kadro kuruluyor neden bu kadar dar bir kadro seçimi yapılmış anlamadım.
tombul taho
25.Şubat.2006, 13:29
ama kurallar gereği zaten 20 kişilik kadro seçmesi gerekmiyor mu?
ayrıca fatih akyel ve ersen martin konusundaki fikirlerine katılıyorum. madem hakan şükürü fln almıyorsun bence fatih'i de alma! onlar zaten o dönemin futbolcuları! madem revizyona gidiyon bunu yapabilmen için özel maçlarda denemen lazım. eğer sen gidipte resmi maçlarda yaparsan bunu biz 2008'i de göremeyiz.
Selman Ozturk
25.Şubat.2006, 13:44
Nuri Şahin-Mehmet Topuz-Gökhan Ünal-Uğur Boral-Fahri Tatan-Bilal Kısa....
Gerçekten bu futbolcuları bu kadroda görmek çok güzel...Sanırım yavaş yavaş gençlere yatırım yapılması gerektiğini anlamaya başladık...Hem hazırlık maçı hem de futbolcuları deneme amaçlı bir kadro olduğu için yukarıdaki saydığım isimleri kadromuzda görmek çok sevindirici...
comandante
25.Şubat.2006, 13:47
ayrıca da ben anadoludan daha çok adam çağırılır diye bekliyordum...20 kişilik kadroda 3 kaleci 7 forvet var.2 adam oynatılacak forvete 7 adam çağırıp da 4er adam oynatılacak ortasahaya 5er adam çağırmak da şaşırtıcı???
imperius
25.Şubat.2006, 14:40
hamit sakat bıldıgım kadarıyla nıhatında ufak bı sakatlıgı var kndı takımında da oynamıyo zaten..servet ve ersan martın greksız bence,,ozellıkle de 5 forvet olması takımda..halıl ve gokhan oynamalı bence forvette
Eray Dengiz
25.Şubat.2006, 14:46
Kadro gayet iyi en azından gençlerin önünü açmış oluruz. Ayrıca Kayserispordan, Gökhan Ünal ve Mehmet Topuzun seçilmesinede sevindim :)
ertyq
25.Şubat.2006, 15:00
kadro iyi değil. gözüme ilk çarpan Servetin kadroda Serkan'ın ise kadro dışı olması
Laz_Asker_61
25.Şubat.2006, 20:21
hazırlık maçı olması buna bir sebep gösterilebilir i.toraman ın sakatlığı vardı o yüzden yok
Nedvedmania
25.Şubat.2006, 21:03
baya eksik var hazırlık maçı diye böyle bi kadroyla çıkmamıza gerek yok
bu arada çek cumhuriyetinde PAVEL NEDVED ve MAREK HEİNZE var benim en sevdiğim futbolcular :D:D
Neron_FB
25.Şubat.2006, 21:05
kadro iyi değil. gözüme ilk çarpan Servetin kadroda Serkan'ın ise kadro dışı olması
Sanırım Serkan FIFA'dan ceza aldığı için çağırmadı..Nasıl olsa resmi maçlarda oynayamayacak, "takım serkan'sız yenmeye çalışsın" mantığı ile yapılmış bi hareket olabilir. ;;)
Kerim Kerimov
25.Şubat.2006, 21:07
Evet Serkan Balcı nerde? Hmm, doğru cezası vardı ;).
Berkaiser
25.Şubat.2006, 22:27
Kadroyu beğendim.Fatih Terim yeni bir takım oluşturmaya çalışıyor ve bu takım için doğru isimleri seçmiş bana göre.
Eray Dengiz
25.Şubat.2006, 23:16
Özellikle son dönemlerde Anadolu kulüplerinde Şampiyonluk yarışının içinde bulunmasından ve tüm takımlarla başa baş mücadele etmesinden dolayı bir çok Anadolu kulübünden futbolcu gelmiş.. İşte şimdi gerçekten Ülke takımı olmaya başlıyoruz..
TüMeR_yAğıZ
25.Şubat.2006, 23:28
evet bencede iyi ve genç bir kadro kurmuş.emre ve nihat gibi genç ama tecrübeli isimlerle bu kadroyu kaynaştırırsa bence çok süper bir jenerasyon yakalarız.yaş ortalaması nerdeyse 23-24 ve bence bu çok güzel bir olay.
imperius
26.Şubat.2006, 01:38
bı anda bu kadar yenı oyuncu denemek cagırmka abartı bence..gokhan mehmet bılal fahrı!!defansa acıl onlem bulmalıyız dogru durust stoperımız bıle yok
mustang
26.Şubat.2006, 02:15
Arkadaşlar ortasaha ve forvetde bir sıkıntı çekmeyiz bize alpayın daha gelişmiş hali bir futbolcu lazım böyle iri yapılı ve hava toplarında saglam biri gerekli ve yanına daha hızlı ve yerden gelecek toplarda etkili birisini bulmalıyız eger böyle kişiler bulursak biz 2008 'e daha kolay gideriz
TüMeR_yAğıZ
26.Şubat.2006, 02:17
Arkadaşlar ortasaha ve forvetde bir sıkıntı çekmeyiz bize alpayın daha gelişmiş hali bir futbolcu lazım böyle iri yapılı ve hava toplarında saglam biri gerekli ve yanına daha hızlı ve yerden gelecek toplarda etkili birisini bulmalıyız eger böyle kişiler bulursak biz 2008 'e daha kolay gideriz
Gökhan Zan'ı Terim o yüzden çağırdı.biraz daha kendini geliştirirse Alpay'ın yerini alır.
mustang
26.Şubat.2006, 02:20
Artık bilmem birisini bulmalıyız yoksa çok geç olur
francesco10
26.Şubat.2006, 02:22
abi allah aşkına biri bana fatih akyelle , hüseyin cimşir in futbol mantığını anlatabilirmi ben bi anlamıorm acaba
bide serkan konusunda haklısınız, nası olsa resmi maçlarda oynayamıcaktı
gökhan zan ı da fatih terim ilk geldiğinde de kadro ya almıştı ama sakatlanmıştı ozmanda
imperius
26.Şubat.2006, 02:24
Gökhan Zan'ı Terim o yüzden çağırdı.biraz daha kendini geliştirirse Alpay'ın yerini alır.
gokhan zan daha bjk de dogru durust oynayamıyo mıllı takıma nasıl ılac olcak kı??huseyın kadar gereksız bı adam yok yanıı su takımda
Jesus_FB
26.Şubat.2006, 06:57
Servet ve Orhan Ak niye var bu takımda anlamadım
comandante
26.Şubat.2006, 12:32
abi orhan ak sol bek için.bana başka sol bek söyleyin...
fatih akyelin alınma mantığını gerçekten ben de anlamadım...
ayrıca ümit özat,hakan şükür,ergün,ibrahim üzülmez,tümer gibi futbolcuların alınmaması iyi bir adım...
tümerin o iki maçtan sonra formunu kaybetiiği hatta tabiri caizse biraz da şımardı kanaatindeyim.
Neron_FB
26.Şubat.2006, 13:12
Bence, Ümit,İbrahim ve Tümer de alınmalıydı....Neyse Fatih hocanın vardır bi bildiği...
imperius
26.Şubat.2006, 13:42
abi orhan ak sol bek için.bana başka sol bek söyleyin...
fatih akyelin alınma mantığını gerçekten ben de anlamadım...
ayrıca ümit özat,hakan şükür,ergün,ibrahim üzülmez,tümer gibi futbolcuların alınmaması iyi bir adım...
tümerin o iki maçtan sonra formunu kaybetiiği hatta tabiri caizse biraz da şımardı kanaatindeyim.
umit ozat tan daha ıstıkrarlı bı oyuncu daha var mı turkıye de??bence alınmalıydı kadroya
TüMeR_yAğıZ
26.Şubat.2006, 19:45
gokhan zan daha bjk de dogru durust oynayamıyo mıllı takıma nasıl ılac olcak kı??huseyın kadar gereksız bı adam yok yanıı su takımda
tümer'de ilk çağrıldığında Beşiktaş'ta yedekti.ayrıca Gökhan daha öncede çağrıldı ama sakatlıktan dolayı oynayamadı.Beşiktaş'ta oynayamamasının sebebi sakat olması.emre aşık'ın nasıl milli takıma çağrıldığını hatırlarsan Terim'e hak verirsin.
hmm. iyi bir karma yapmış. tecrübesi olanlar ile gençleri harmanlamaya çalışıyor anladığım kadarıyla...
cgdsshn
27.Şubat.2006, 11:44
Bence doğru hazırlanmış bir kadro. Enbüyük problem stoperlerde. FBde kadroya giremeyen Servet, BJKde fazla oynayamayan Gökhan Zan'la işimiz çok zor. Zaten Fatih Akyel'ide bu sebeple çağırmış olmalı çünkü Tranzon'da Stephanov'la ikinci yarıda çok iyi ikili oldular. İbrahim Toraman iyileşince Toraman-Tolga Seyhan ikilisi en ideal ikili gibi gözüküyor. Bu arada Önder Turacı bizim milli takımda oynamak ,için son hamlelerini yapacakmış. Milli takımın Önder'e çok ihtiyacı olduğu ortada.
Ersen Martin veya Gökhan Kaba'dan birisini çağıracağı belliydi, çünkü maçların gidişatına göre pivot santrafor kullanmak gerekebilir ve şu anda bu mevki için bu iki oyuncu dışında aklıma kimse gelmiyor. Muhtemelen Emre'nin yokluğunda kadronun en önemli oyuncularından birisi Fahri Tatan olacak. Fahri mücadelesi, tekniği, pas yüzdesi, yaratıcılığı ve sürekli kafası havada, görerek top oynaması bakımından çok önemli bir oyuncu. Ayrıca Uğur Boral, Bilal Kısa, Mehmet Topuz çok önemli alternatifler. Hamit, Nihat, F.Tekke'nin katılımıyla çok daha iyi bir milli takım oluşacaktır. Şahsen ben çok ümitliyim. Yeni Milli Takımımız hayırlı olsun.
TüMeR_yAğıZ
27.Şubat.2006, 15:32
bence dün akşam gökhan zan milli takım için hazır olduğunu gösterdi.hem fizik yapısı kuvvetli hemde hızlı bir oyuncu.umarım milli takımda da bizi utandırmaz.
imperius
27.Şubat.2006, 16:10
tümer'de ilk çağrıldığında Beşiktaş'ta yedekti.ayrıca Gökhan daha öncede çağrıldı ama sakatlıktan dolayı oynayamadı.Beşiktaş'ta oynayamamasının sebebi sakat olması.emre aşık'ın nasıl milli takıma çağrıldığını hatırlarsan Terim'e hak verirsin.
2 mac oynayan adam mıllı takımamı alınır hazır oyuncular ı denesın..gokhanıda tam ıyılesınce oynatsın
nart_susruko
01.Mart.2006, 10:51
bizde eksik olduğu kadar çeklerde de eksik var en önemlisi nedved...
inşaallah alırız maçı işviçre olaylarında sonra morale ihtiyacımız var...
smnfrh
01.Mart.2006, 15:18
çok kötü bir kadro çekler rahat geçer ayrıca servet ne arıyor o kadroda madem oynamayan oyuncu alacaksın git fb den kemal aslan ı al zaten yok olmak üzere belki terim in bir faydası olabilirdi
imperius
01.Mart.2006, 15:32
fener e ve oyuncularına laf atıp durmayın ya yeter...tugay avrupa da oynamazken gene de mıllı takımdaydı..tamam servet oynamıo ama gecen sene yunanlılarla macımızda o kurtardı bızı farktan..
Ümit Özat çağrılmamış, Orhan Ak'ın da çağrılmamasını isterdim.
Kendileri Türkiye'deki en kötü sol beklerden ikisi bence.
Fatih Akyel bence haketmiyor Milli Takım'ı.Fahri'nin bırakın Milli Takım'ı 3 büyükler için bile yeterli olmadığını düşünüyorum.
Bilal çok yetenekli ama vücut yapısını geliştirmesi lazım, bu yapı ile büyük takımlarda omuzomuza mücadele etmesi zor..
Mustafa Sarp soru işareti..
Ersen Martin tamamen gereksiz bir seçim bence.
Mehmet Topuz, Gökhan Ünal ve Uğur Boral.
Bu üç oyuncu gelecekte Milli Takım'ın iskeletinde yer alacaklar bence.
Semih Şentürk ve Hasan Kabze de çağrılabilirdi.
Daum'un artık Mahmut Hanefi'ye şans vermesi lazım, daha önce Ümit Milli Takım'ın kaptanı olan ve çok yetenekli bir sol bekin sürekli oynatılması gerekiyor.Hazır bir Mahmut Hanefi sol bek eksikliğini giderirdi.Yaşı çok ilerlemiş olmasına rağmen bir süre daha Ergün Penbe'nin Milli Takım'a çağrılması gerektiğini düşünüyorum.
Hamit Altıntop, Halil Altıntop, Yıldıray Baştürk, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, Volkan Demirel bir aksilik çıkmaz ise sürekli çağırılması gerekli oyuncular.
Hepsinin ortak özellliği, genç olmalarına rağmen 26-27 yaşlarındaki oyuncuların performanslarına sahip olan çok yetenekli oyuncular olmaları.
Bir de Önder Turacı meselesi var ki, çok zor bir durum.Servet'in bu performansı ile seçilmemesi gerekirdi ama hazır bir stoper olmayınca denenmesi kötü bir seçenek sayılamıyor (Fatih Akyel ile karşılaştırmayın, Fatih Akyel'in kariyeri,performansı iyi değil ve yaşı da iyice ilerledi).
İbrahim Toraman sakat sanırım..
Jesus_FB
01.Mart.2006, 21:36
Önder mutlaka olmalı bu takımda ibrahim toramanla beraber çok iyi bir ikili olcaklar
TüMeR_yAğıZ
01.Mart.2006, 21:38
önder fifayla ilgili sorununu çözerse milli takımımızda sürekli yer alır.
Hububat_Fiyatları
01.Mart.2006, 21:56
mehmet topuz ilk 11 de süüper
Jesus_FB
01.Mart.2006, 22:05
aynı zamanda Ersen martinde 11 de :(
TüMeR_yAğıZ
01.Mart.2006, 22:14
bende hüseyine gıcık oluyorum ya :D
Jesus_FB
01.Mart.2006, 22:16
peki bu milli forma nedir böyle ya hiç Türkiye milli takımı forması olduğu anlaşılmıyoki sıradan bi takımmış gibi hiç beğenmedim
TüMeR_yAğıZ
01.Mart.2006, 22:20
hakemede gıcık oluyorum artık.cins valla ya.
10_Osmanozc
01.Mart.2006, 23:20
bende hüseyine gıcık oluyorum ya :D
Kinini başka yerde kus kardeşim.
TüMeR_yAğıZ
01.Mart.2006, 23:57
Kinini başka yerde kus kardeşim.
ne kini ya ne diyon sen.oyun stilini sevmiyorum dedim.aldığı her topu önce etrafında döndürüyor sonra geri pas veriyor.kinle ne alakası var?
10_Osmanozc
02.Mart.2006, 00:40
ne kini ya ne diyon sen.oyun stilini sevmiyorum dedim.aldığı her topu önce etrafında döndürüyor sonra geri pas veriyor.kinle ne alakası var?
O zaman gıcık oluyorum deme.
TüMeR_yAğıZ
02.Mart.2006, 00:45
O zaman gıcık oluyorum deme.
amma alıngansınız ya.oyun stili hoşuma gitmediği için gıcık oluyorum.gıcık olmanın kinlede bir alakası yoktur.ne deyip demeyeceğimi kimseden öğrenecek değilim.bişeyide yanlış anlamayın ya.
mhmtogz
02.Mart.2006, 02:24
serkan alpay ve emre cezalı onu anlıyorumda fatih akyeli ve serveti niye cagırıyorsun gs de ferhat diye bi cocuk var al ozel macta dene canavar gibi delikanlı
10_Osmanozc
02.Mart.2006, 13:46
amma alıngansınız ya.oyun stili hoşuma gitmediği için gıcık oluyorum.gıcık olmanın kinlede bir alakası yoktur.ne deyip demeyeceğimi kimseden öğrenecek değilim.bişeyide yanlış anlamayın ya.
Evet alınganım var mı?
Oyun stli hoşuma gitmiyor yaz.Gıcık oluyorum yazma.Gıcık oluyorum yazdığın için ben de o mesajına gıcık oldum.
mutlee
02.Mart.2006, 13:51
Orhan Ak, hasan Sas, Servet, Mustafa Sarp, Ersen Martin (!), Huseyin Cimsir, Fatih Akyel, Gokhan Zan. --> Valla ben bunlarin neden kadroda oldugunu anlayamadim, bu oyuncularla gideceksek 2008 hic gitmeyelim daha iyi.
TüMeR_yAğıZ
02.Mart.2006, 14:45
Evet alınganım var mı?
Oyun stli hoşuma gitmiyor yaz.Gıcık oluyorum yazma.Gıcık oluyorum yazdığın için ben de o mesajına gıcık oldum.
var :) alıngan arkadaşım öyle varmı yokmu falan diye yazıp işi tehdit boyutuna getirme.benim bacanağımda trabzonlu ondan biliyorum sende oralıysan sana yakışmaz.gıcık olmak hoşuna gitmemek manasına da gelir.ben kısaltıp gıcık oluyorum yazdım.benim hüseyinin oyun stiline gıcık olduğum gibi sende benim mesajıma hatta bana gıcık olabilirsin :) Düşünce özgürlüğü olan bir ülkede yaşıyoruz ve işin hakaret ile tehdit boyutuna gidilmediği sürece herke düşüncesini özgürce açıklayabilir :) umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
10_Osmanozc
02.Mart.2006, 14:54
var :) alıngan arkadaşım öyle varmı yokmu falan diye yazıp işi tehdit boyutuna getirme.benim bacanağımda trabzonlu ondan biliyorum sende oralıysan sana yakışmaz.gıcık olmak hoşuna gitmemek manasına da gelir.ben kısaltıp gıcık oluyorum yazdım.benim hüseyinin oyun stiline gıcık olduğum gibi sende benim mesajıma hatta bana gıcık olabilirsin :) Düşünce özgürlüğü olan bir ülkede yaşıyoruz ve işin hakaret ile tehdit boyutuna gidilmediği sürece herke düşüncesini özgürce açıklayabilir :) umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Elbette bu ülkede düşünce özgürlüğü var ancak mesajında Hüseyin'in kişiliğine bir saldırı varmış gibi hissettim ve ondan sana cevap verdim.
SaMaNYoLu
24.Mart.2006, 00:59
Türkiye geleceği parlak bir milli takım Fatih terimle dahada güzel olucak. inş...
jacke
10.Nisan.2006, 14:07
fatih terim beni tamamiyle hayal kırıklığına uğrattı.yaklaşık 1 yıldır yeni milli takım diye ortalarda dolaşmasına rağmen kadroya bir tek yeni oyuncu çağırmamış.ersen martinden fatih akyelden ne bekliyor anlamış değilim.birde madem yeni bir kadro kuruluyor neden bu kadar dar bir kadro seçimi yapılmış anlamadım.
çok güzel özetlemişin kardeş aynen katiliorum.fıdıl gibi ortalıkta dolaşıyo yok oyuncu ariom yok bunu ariom bi halt yediği yok bu teriminde...
yaramaz511
10.Nisan.2006, 14:32
gökhan ünalı alıyor peki neden bizim gokhan guleci almıyor !! gohnan unalın 15 katı daha ii gokhan gulec !! bu Fatih Terim'den bir yol olmaz !!
gorkemyilmazkarasu
10.Nisan.2006, 14:39
gökhan ünalı alıyor peki neden bizim gokhan guleci almıyor !! gohnan unalın 15 katı daha ii gokhan gulec !! bu Fatih Terim'den bir yol olmaz !!
abi bu çek milli maçının aday kadrosu heralde karıştırdın sen :) :)
Aydin
10.Nisan.2006, 15:13
Gökhan Ünal şu an gol kralı. sorunun cevabı bu olabilir..