PDA

View Full Version : Galatasaray'ın borcu 238 milyon YTL

VoLkaN BaROs
25.Şubat.2006, 02:33
http://www.cnnturk.com/images/1.gifGalatasaray yönetiminin mali genel kurulda ibra için oya sunacağı raporda toplam borcun yaklaşık 238 milyon YTL (180 milyon dolar) olduğu açıklandı.

Galatasaray'ın yarın yapılacak yıllık olağan mali genel kurulunda ibra için oya sunulacak mali raporunda, kulübün borç ve taahhütlerinin 2005 yılı sonu itibariyle 237 milyon 917 bin 897 YTL olduğu açıklandı.

Genel kurul üyelerine gönderilen raporda yazılan bilgiye göre kulübün 2005 yılı sonu itibariyle toplam mevcut ve alacakları 14 milyon 690 bin 43 YTL, toplam borç-alacak farkı 223 milyon 227 bin 854 YTL olarak gerçekleşti.

Raporda verilerin tamamıyla sözleşmeye bağlanmış ve kesinleşmiş borçlar ve alacaklardan oluştuğu dile getirilirken, en büyük iki kalem geliri olan sezonluk ve günlük bilet gelirleri ile Futbol A.Ş.'nin geliri olan Sportif A.Ş. temettü gelirlerinin, Uluslararası Muhasebe Standartları'na göre belirtilemediği ifade edildi.

Raporda 2005 yılında gelir gider farkının 30.6 milyon YTL olduğu kaydedilirken, geçtiğimiz yıl bütçe açığının da 15.1 milyon YTL olarak gerçekleştiği bildirildi.

Ödenmesi gereken meblağ 86 milyon YTL

Galatasaray'ın uzun vadeli borç ve taahhütlerinde ise en fazla yük içinde bulunduğumuz 2006 yılına biniyor.

Sarı-kırmızılı kulübün, bu yıl içinde ödemesi gereken borcunun 86 milyon 83 bin 313 YTL olduğu açıklandı.

Kulübün 2007 yılı vadeli 33 milyon 270 bin 222, 2008 yılı vadeli 9 milyon 577 bin 666, 2009 yılı vadeli 1 milyon 955 bin 155, 2010 yılı vadeli de 659 bin 627 YTL borcu (toplam 131 milyon 545 bin 982 YTL) bulunuyor.

2006 yılı bütçesi 75.9 milyon YTL

Galatasaray Kulübü'nün 2006 yılı konsolide bütçesinin 75 milyon 959 bin 617 YTL olduğu kaydedildi.

Mali raporda kulüp bu parayı tahmini gider olarak gösterirken, futbola harcanacak para 18 milyon 215 bin 684 YTL olarak bütçeye konuldu.

Raporda, sarı-kırmızılı kulübün 2006 yılı geliri ise toplam 54 milyon 74 bin 111 YTL olarak tahmin edildi.

Kulüp böylece 21 milyon 885 bin 506 YTL'lik açığı şimdiden bütçesine koymuş oldu.

tombul taho
25.Şubat.2006, 10:05
Allah sonumuzu hayır etsin!

comandante
25.Şubat.2006, 10:47
ooofff offf....bütçe raporunda gelecek sene için 21 milyon açık çıkıyor.boğazımıza kadar da borçtayız zaten.her sene böyle açık çıkarsa nereye kadar gideceğiz ki???

Nedvedmania
25.Şubat.2006, 10:53
inşallah biticek borcumuz

dinaMYt
25.Şubat.2006, 13:15
borçlar bu hızla büyümeye devam ederse birkaç sene sonra galatasaray gibi asırlık bir klup iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.iflas etmese dahi 2007den sonra avrupa kupalarına katılma hakkını da yitirecek.sonumuzun leeds fiorentina gibi olmasından korkuyorum.umarım marttan sonra galatasarayı kurtuluşa taşıyacak projeler üretilir.

Navras
25.Şubat.2006, 13:54
ZUAHAHHAHHA şimdi bu sıralar fenerbahçe çok hakemleri satın alıyo ya,eğer iyi yönetilmezse 4 sene sonra gs gibi olcak.

EreN
25.Şubat.2006, 14:11
ZUAHAHHAHHA şimdi bu sıralar fenerbahçe çok hakemleri satın alıyo ya,eğer iyi yönetilmezse 4 sene sonra gs gibi olcak.
Edepli olun.Ben hiç bir şekilde hakemlerin para aldığına inanmıyorum!
Gs ye gelirsek büyük ihtimalle bu borçlar azalacak ama düzgün bi plan yapılmazsa artar hatta adanaspor(!) ûn başına geldiği gibi ligden düşürülebilir...

francesco10
25.Şubat.2006, 14:16
bu bütçeyle oyunculara para verilememsi gayet normal , çok kötü walla
ayrıca dinaMYt in dediği gibi gs resmen iflas etmese bile 2007 den sonra avrupa kupalarından men cezası alabilir

imperius
25.Şubat.2006, 14:43
bı fenerlı olarak gs nın bence en buyuk hatası kazanılan uefa ve super kupanın pazarlamasının ıyı yapılmamasıdır..formalar tshırtler vb urunlerle dvd vcdlerle ve bunun gıbı urunlerler en az 4-5 mılyon dolar cıro yapılmalıydı belkı ufak bı mıktar ama bu gs yonetımının becerıksızlıgını gosterıyo..belkı begenmıyosunuz kufur edıyosunuz ama fb yonetımının fenerium basarısı ortadadır..

ayrıca bu yardım kampanyası tam bı fıyasko oldu,rezıl ettıler takımı,,bu daha kapsamlı ve tum taraftarların katılabılecegı bı kampanya olmalı..6-7 sene once schalke taraftarı aralarında para tolayıp 3-4 mılyon dolara bı oyuncu almıstı bu ornek olmalı bence bıze..taraftarda suclu samı yen cogu zaman bos kalıyo!!

mutlee
25.Şubat.2006, 18:25
yazik ya, vallaha cidden uzulmeye basladim, en buyuk rakibimizin dustugu hallere bak :(.

Ciddi bir posttur bu.

Eray Dengiz
25.Şubat.2006, 18:30
Özhan Canaydın umarım biraz bizi düşünür.
Aday olacağım diye tutturacağına herkesle birlikte haraket etmeyi öğrensin

perpetua
25.Şubat.2006, 19:21
2006 yılı bütçesi 75.9 milyon YTL
Kulüp böylece 21 milyon 885 bin 506 YTL'lik açığı şimdiden bütçesine koymuş oldu.

Bu konuyi biraz daha acayim.

Bu acigin nedeni ozellikle gelecek yil sampiyonlar liginden gelecek paralarin kulube ancak bir sene sonra girmesi.

Bunun nedeni de Futbol AS'nin bir yillik geliri belli olduktan sonra, gelecek sene Galatasaray kulubu'ne temettu olarak gelir saglamasi. Bu sene avrupa kupalarinda bir gelir olmadigi icin 20 milyon YTL'lik bir acik ortaya cikiyor.

Yani Ozhan Canaydin tarafindan esas yapilan hata, sampiyonlar ligi gelirlerinin ne kadar onemli oldugunu anlamayip kulubun kuculmesine izin vermesi.

Cengo
25.Şubat.2006, 20:04
Bu konuyi biraz daha acayim.

Bu acigin nedeni ozellikle gelecek yil sampiyonlar liginden gelecek paralarin kulube ancak bir sene sonra girmesi.

Bunun nedeni de Futbol AS'nin bir yillik geliri belli olduktan sonra, gelecek sene Galatasaray kulubu'ne temettu olarak gelir saglamasi. Bu sene avrupa kupalarinda bir gelir olmadigi icin 20 milyon YTL'lik bir acik ortaya cikiyor.

Yani Ozhan Canaydin tarafindan esas yapilan hata, sampiyonlar ligi gelirlerinin ne kadar onemli oldugunu anlamayip kulubun kuculmesine izin vermesi.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılması garanti değil ki.İlk tur gelirlerinin o kadar edeceğini zannetmiyorum..

Laz_Asker_61
25.Şubat.2006, 20:09
galatasaray hiçbir şempiyonlar ligi eleme maçını kaybetmedi bunu unutmayalım

ertyq
25.Şubat.2006, 20:36
böyle gereksiz ve saçma mesajlarla ortalığı germeyin

Kerim Kerimov
25.Şubat.2006, 21:04
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılması garanti değil ki.İlk tur gelirlerinin o kadar edeceğini zannetmiyorum..

Tamamiyle aynısını yazacaktım. GS'nin CLL'ye katılacağı kesin değil, katılsa bile $21M alabilecek mi?

TüMeR_yAğıZ
25.Şubat.2006, 21:24
allah gslilere sabır versin.

perpetua
25.Şubat.2006, 22:53

Anlatamadim sanirim. Sampiyonlar Ligi gelirlerine guvenerek yapilan harcalamar, bu paralar gelmezse butce acigina neden olur.

Galatasaray'da butce acigi yok demiyorum, ama butce aciginin daha yuksek olmasina neden olan, iki senedir Galatasaray'in oradan para alamamasi. Hatta oradan gelecek paralari kazanmak icin harcanan paralarin (oyuncu alimi gibi) karsiliginin gorulememesi, yani sampiyonlar ligine katilinamamasi.

perpetua
25.Şubat.2006, 23:08
Tamamiyle aynısını yazacaktım. GS'nin CLL'ye katılacağı kesin değil, katılsa bile $21M alabilecek mi?

Ilk olarak 21M YTL.. Dolar olunca farkli yerlere variyoruz.

Ayrica, Sampiyonlar Ligine katilimdan gelen paralar bir kac kaleme ayirilabilir.

Ilk olarak katilim parasi, Ikinci olarak performans paralari. Ucuncu olarak TV paralari. Gecen sezon Fenerbahce buradan 8.285.714 Euro almis. Performans icin alinan 974.026 euro cikartilirsa puan almadan bile katilmanin getirisi 7.311.688 euro. Yani yaklasik 11M YTL.Bu demektir ki Sampiyonlar ligine katilsa acik 10M YTL olacak.

Ayrica bu lige katilim sonucunda sponsorluk, merchandising anlasmalarindan gelecek paralar ve iceride oynanan maclarin stadyum getirisi ile bu rakam daha da asagiya inecektir ve hatta yok olacaktir. Galatasaray'in su anda finansal darbogazda olmasinin nedeni de yukarida yazdigim gibi bu paralara guvenip yapilan harcalamar ve sonrasinda bu paralari getirecek sportif basarinin son iki senedir saglanamamasidir.

Hatta biraz daha kurcalandiginda, Galatasaray'in ozellikle yurt disindan kazanilan medya ve sampiyonlar ligi gelirlerinin toplandigi Sportif AS'nin geliri son iki yilda $15M asagiya inmistir. Bunun nedeni de Sampiyonlar ligine katilim katilim sayesinde kazanilan paralarin azalmasidir.

cgdsshn
27.Şubat.2006, 11:03
2000 yılından beri GSnin çok borcu olduğu söyleniyor ancak tam olarak ne kadar olduğu bilinmiyordu. Ancak sanırım bu mali kongre bu anlamda çok verimli geçti. Yönetim borçları kapatamasada mali durumu tüm açıklığıyla gösteren bir kitapçık hazırlatmış ve basın mensupları vebütün üyeler dahil bunu dağıtmış. GSnin çok borcu vardı ama ne kadar olduğu hep gizlenir veya ayrıntılarıyla açıklanamazdı şimdi en azından tespit edilmiş, şeffaf bir mali tablo var ortada. Sorunun tespitinin, çözümün ilk aşaması olduğunu unutmayalım. Ayrıca kulüp geçen yıllarda olduğu gibi ne yapacağını bilemez halde değil. Elde üzerinde çalışılan ve bir tanesinin bile gerçekleşmesi halinde kulübü borç batağından kurtarabilecek iki önemli proje var. Yani herşeye rağmen umutsuzluğa yer yok.
Enseyi karartmayalım!

ceyhun127
27.Şubat.2006, 21:11
500 milyon ytl olsa yine oynarlar şampiyonluga çünkü GALATASARAY